|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 11:30:12   
smokvica
mene zanima s kakšnimi igračami se igrajo vaši otroci(moja ima 4 leta),ker vsako igračo ki jo dobi je zanimiva tisti dan pol pa več ne.

_____________________________

razveseljujeta me Urška in Žiga
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 11:43:26   
iva01
Naš mulc se približuje drugemu rojstnemu dnevu in do zdaj edine igrače ki jih ima rad so: plišasti nodi(ta gre z njim spat v vrtec v avto,voziček), kladivo(kakršno koli samo da ropota), in zvezdica zaspanka ki jo posluša in gleda vsako večer pred spanjem.

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 11:53:27   
SaaS
Moj bo čez en mesec dve leti in največ se igramo z Lego kockami - dupplo. Seveda je pa najvažnejši del traktor. Ali delamo garažo za traktor, ali iz kock sestavimo traktor, ali se matramo s prikolico, skratka vse na temo TRAKTOR.
Tudi knjige "bere". Jasno, najbolj zanimive so tiste s traktorji... in trenutno Nodi knjigica. In sestavljanke (puzzle) so zanimive.
To so igrače, ki so večinoma ves čas v uporabi.
Potem so pa še igrače, ki se vsakodnevno menjajo. Prejšnji teden je metal kocke (tiste različnih oblik) v škatlo. Ta teden je bil aktualen vlakec. Še prej kamion, na katerega nalaga vse živo...
Rišemo tudi veliko.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 12:07:17   
Wahoo RR
Lina je stara dobro leto in pol...in iam sedaj obdobje risanja in razno sestavljanje...karkoli - sam da sestavlja.

Druagče pa je to normalno...5 minut ena igrača...pet minut druga....

Do sedaj kar sva ji kupila, ni bilo zaman...če ne takoj je pa kasneje prišlo prav



_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 12:41:16   
srki
Imamo srečo, da so -Aljažu vedno všeč vse igrače. Nazadnje je dobil igrače za rojsti dan, maja meseca, pa ostale igrače še vedno porajta in se zelo rad z njimi igra. Tistimi starimi in novimi. Se mi zdi, da stare še bolj porajta.

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 13:34:44   
TONČI.
Najraje ima škatlo. Zato jo moramo velikokrat v trovini vzeti namesto vrečeuser posted image

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 13:50:21   
Nea
Ema, 2.5 l ima najraje majhne torbice, leseno trgovino (vsak dan se igra prodajalk) in obozuje knjigice. Dva meseca nazaj sva zaceli hodit v knjiznico in vsak drug teden zamenjamo knjigice. user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 15:21:14   
Pupica
puzzle, kuhinja s kuh.pripomočki , dojenčki, avti, vse za risanje(barvice, voščenke, flomastri) lego kocke, železnica, bajski, kaka risanka na DVd, poslušanje pesmic...Še vedno je vse aktualno, res je pa pol mlajša kot tvoja

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 20:49:03   
Anonimen
naša tut pol mlajša mapk na prvem mestu knjige, na drugem pliš, pol pa dolg nč aja no so risanke, cdji in pravljice na cdjih, pa bravice, pol pa kake legice, puzle, dojenčki, avti pol se pa počas neha

(odgovor članu smokvica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
19.10.2006 21:05:27   
Anonimen
Najraje igranje z avtomobilčki, tako da se dva ali pa več avtomobilčkov med seboj pogovarjajo in počnejo vse sorte, pa pogovarjanje s plišastimi živalmi, pa hecanje, da se skrije, midva ga pa iščeva, zadnje čase rad barva z vodenimi barvicami, da potem lahko polepiva vrata z risbami - kot v vrtcu, v glavnem pa se igra z igračami, ki sploh niso igrače. Npr. pručka je kmetija, na pručki je ozimnica (škatla za čevlje in v njej lesena železnica), pod pručko je traktor, pa s koreninami od koruze, ki jih med drugim moramo tudi kuhati, pa z enim brezveznim ornžnim servetkom, ki ga je nafehtal od ene gospe, ki je prišla na obisk, se je zadnjič igral tri dni ... v glavnem domišljija trenutno ful dela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
20.10.2006 20:38:46   
frutka_
Od vsega najraje ima inštrumente, še posebej harmoniko in trobento ter ustno harmonko.
Zaposlijo ga tudi tiste knjige kamor lepiš nalepke in preprosti puzzli. Zelooo rad brca žogo in teka pa vozi avto...Hm, v glavnem v vsem najde neko veselje!

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
20.10.2006 21:56:28   
sanasan
naša skoraj dvoletnica ima najraje:
-knjigice in cicido (nihče se mu niti približati ne sme, že tuli 'moooojeeee'), knjige so ji svete (tako kot mami in atijuuser posted image )
-žebljičke (tiste od intelligent toys)
-kuhinja (kuhanje kave za mamiuser posted image , za dojenčka...)
-dojenček (hranjenje, oblačenje, dajanje na kahlico...)
-lego
-avtomobilčki
-žoga
-risanje, barvanje, plastelin
-risanke (telebajski, čebelica maja)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
20.10.2006 22:09:17   
Maxica
Ma, ni da ni.
Zadnje čase se precej zamoti z lego kockami, ko je bilo še lepo vreme, je bil lahko tudi 3 ure v peskovniku. V stanovanju pa rad tudi riše, knjigice gledava predvsem, ko greva spat. Obožuje risanke (Nodija, seveda), sicer se pa igra tudi z raznimi avtomobilčki, ščipalkami za perilouser posted image  ipd. Predvsem mu je fino, da vse leži po tleh, potem pa izbira. Jaz mu kdaj kakšne igrače za kakšen čas kr malo skrijem ali pa dam na kakšno višjo polico, pa so mu potem, čez čas, veliko bolj zanimive.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
20.10.2006 22:19:28   
Jančika_
Maxica, sem ti rekla, da ne boš nikoli rodilauser posted image .

Naš ima najraje avtomobilčke, puzzle in knjigice, zadnje časa pa strašno rad skuha in posteže "taj", čaj. Ima čisto prave skodelice za turško kavo z različnimi vzorci in tako ima vsak od nas vključno z Nodijem in plišastim svizcemuser posted image svojo šalco, potem nam pa natoči in pijemo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
23.12.2013 14:50:03   
Štoomfko
Jaz sem naši leto in pol stari malčici kar sama sešila mehko igračo zajčka in ga ima res rada, sploh v vozičku ali pa ko počiva, ga vzame, vleče, gnete in stiska k sebi k nora! :-) Tako da sem ji naredila še enega pa druzga - zdaj se jih je pa tok nabralo, da sem jih predstavila na FB pod imenom Štoomfko. Pri nas delujejo, pa še niso Made in China, ampak Mama made! ;-)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
29.12.2013 23:11:06   
sannndra
Naša 2letnica pa obožuje kartice, kakršnekoli. Naj bodo od spomina, ali katere druge. Stalno jih preklada po stanovanju in potem jih je povsod polno in potem vedno kakšna manjka, ker se izgubiuser posted image Ampak je vesela user posted image

_____________________________

BLOG

(odgovor članu Štoomfko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
9.3.2014 12:06:42   
simonaannie
Ko so otroci v starosti od treh do šest let, imajo kognitivne sposobnosti. Oblike plišastih igrač so lahko različne. Starši bi morali naučiti otroke, da se naučijo več o različno oblikovanimi polnjene lutke. Raje izberite nekatere posebne polnjene igrače za njih. Na primer, oblikovanje igrača v avtomobilu, ki je Strela McQueen plišastih igrač, ki je barvita, je bolj primeren. poglej to, http://www.toyswill.com/lightning-mcqueen-plush-toy-30cm-p-58.html
Preizkusite svoje najboljše izločiti plišastih igrač, ki velja za otroško starosti, interesov in življenja. Takšna igrača bo prebuditi otrokovo radovednost!

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
24.4.2014 18:22:11   
majamala
Nikamor brez flavte :(
Mene pa bolijo ušesa...

(odgovor članu simonaannie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
24.4.2014 22:08:21   
josephine27
Moja dva sta itak najraje zunaj tudi če vreme ni najbolj ok. Na prvem mestu so razna prevozna sredstva ( traktor na pedala, poganjalci, kolo, motor,...) s katerimi se vozita po dvorišču, Na drugem mestu je peskovnik ( letos je bil celo zimo v uporabi, ker ga imamo pod streho sem lahko tam lahko tudi ko zunaj rahlo dežuje).

V hiši so pa zakon lego duplo kocke. Ta večji ima zelo rad tudi avtomobilčke in sestavljenke. Ta majhen pa je mahnjen na muziko in non stop vlači okrog svojo harmoniko in klavir in hodi prižigat radijo-uro v spalnico.

Sicer se najmlajši, ko je sam ( brez brata) vedno zabava po svoje na ta način, da mi kakšno ušpiči. Igrače niso tako zelo zabavne, če nimaš nikogar s komer bi se stepel zanje user posted image

_____________________________



(odgovor članu majamala)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
24.4.2014 22:16:54   
Stanislava_
Barbike, že dolgo.
Kuhinjo z raznimi pripomočki, tudi že dolgo in vedno na čimbolj široko in z dodatki "normalne" posode (kakšna plastika ali papir)

Zdaj je kuhinja že nekaj časa razširjena v hišo in hotele z dodatki razne še uporabne embalaže. Najbolj kjut so mi vrečke od čajev, ki so postale postelje za Polly Pocket figurice.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
25.4.2014 11:52:05   
ronja
Fižol (tamali). Trenutno daaaaaaaaaaaaaaaaaleč najbolj uporabljana "igrača" - v kombinaciji z njihovimi posodicami (pa tudi z našimi, pa s škatlicami, pa s tlemi:D... In ustvarjalni material, to je tudi vsakodnevno v uporabi (papir, škarje, lepilo, barve, barvice, slano testo itd...)

Sicer pa so si mali zelo različni in so jim všeč različne igrače, edino kuhinjica, kocke in skrivnostne škatle so vsem trem zakon v vseh obdobjih. Pa s pliškoti so se vsi kaj igrali, kar je baje precej nenavadno, tavelika (6) se zdaj skoraj ne več. Pa ustvarjajo vsi radi. Pa vodo vsi obožujejo, od nekdaj in igra z vodo je najnaj, pa gibajo se radi, tudi jogo majo vsi radi (samo jaz se nikoli pravi čas ne spomnim:( - no, saj so si kar podobni zgleda:D.
Sicer pa:

- tavelika (6) se rada gre šolo, obožuje "nalogice", knjige,... Od vseh ima najrajši družabne igre, (ki se nama jih nikoli ne da it), za razliko od tamalihdveh ima zelo rada kakršnokoli vodeno igro ali da so jasna pravila (kot pri družabnih igrah). Obožuje teme - da je vse na eno temo (ki si jo zbere, seveda). Rada kuha zares, namišljeno pa ne več toliko, včasih je bila pa nora na kuhinjico - ta je že 2. ki jo imamo in jo bomo morali kmalu zamenjat... (pa sta bili obe leseni, zelo vzdržljivi)... Zelo zelo rada ustvarja in najrajši od vseh se preoblači.

- tamala (5) ima zelo rada Lego kocke (tudi duplo, še bolj pa navadne), rada kuha (zares in namišljeno, torej kuhinjica, posode, pribor, krožniki, filcas_to in leseno sadje in zelenjava), dostikrat z malim naredita piknik v dnevni sobi:). Obožuje knjige, rada ima teme in rada se igra z igračami, ki si jih sama naredi. Od vseh daleč najrajši pleza po drevesih in ima najrajši slano testo in stiskalnico za plastelin. Tudi ona rada ustvarja. Rada se kdaj igra sama (ustvarja ali gleda knjigice ali se samo sama igra - kar je bilo zelo težko dopovedat starejši sestri, ki se nikoli ni marala sama igrat in tudi sestrici ni dala miru - smo meli obrnjeno situacijo - da si mlajši otrok želi mir -no, mali je to uredil, hehe, ker zdaj si taveliko lahko delita, pa je glih prav:D)

- tamali (2) obožuuuuje fižol/riž/karkoli, kar se raztrese (jaz obožujem fižol, ker se ga veliko lažje pospravi kot recimo riž ali pesek:D). Ves dan bi lahko pretakal te reči... Rad kuha (zares in namišljeno - glej zgoraj), rad se igra z Lego duplo in z navadnimi lesenimi kockami in ima rad avtomobilčke, ki jih sestri nista nikdar in jih še vedno ne povohata, njega pa knjige ne impresionirajo tako zelo. Od vseh ima on najrajši glasbila in peskovnik, v pesek je daleč najbolj zaljubljen, punci nista bili nikoli takoooo zelo nori nanj. Najhitreje je vzljubil slikanje, risanje in glasbo.

Vsi radi rišejo in slikajo in radi grejo v naravo (končno - mali je nekaj časa oboževal "sprehode" ob prometnih cestah, v naravo pa ni rad šel, sploh če sem ga dala iz vozička (recimo na cilju:D).

Če bi morala zbrat par kupljenih igrač, bi izbrala te s katerimi se res vsak dan igrajo:
- leseno kuhinjico s posodo (kovinsko), lesenim sadjem in zelenjavo in porcelanastimi krožnički - vse to so meli vsi trije zelo radi in se res skoz igrajo s tem
- peskovnik (lesen, da lahko sedijo na robovih), pa par plastičnih stvari za not
- Lego kocke (Duplo in navadne)
- par lepih punčk/pliškotov

Sicer pa si ne predstavljam več življenja brez:
- ustvarjalnih materialov - če ne drugega, pa vsaj kartoni od embalaže in naravni material:) + škarje, lepilo itd...
- skrivnostne škatle
- radija (že to, da cdplayer ne dela, mi je grozno:D)
- hrane, iz katere narediš raznorane "igrače"
- neta, kjer dobiš milijon idej:D.

< Sporočilo je popravil ronja -- 25.4.2014 12:01:18 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
25.4.2014 12:07:02   
ronja
Smokvica, možno da je problem v:

- tem, da ima preveč igrač - to lahko rešiš z rotiranjem igrač - mi imamo eno polico v garderobi, kjer imamo gor vse igrače, ki niso dnevno v uporabi in jih dava ven, kadar si jih zaželijo ali je ravno kaka taka tema (velika noč in zajčki, recimo) ali pač po potrebi. Strokovnjaki pravijo, da če je manj izbire, se otroci dostikrat bolj igrajo. Pri nas smo dali nekaj igrač stran (takrat še v garažo) zaradi prostorske stiske, vendar mi je bilo vedno všeč gledat, kako se igrajo z vsem naenkrat - kaj naredijo iz vsega skup - čisto druge uporabe najdejo:). Vendar niso vsi otroci taki... Tako da bo mogoče to pomagalo. Moji se sicer radi igrajo z igračami, tudi če je overload, ampak meni ni všeč, če se utapljam v igračah, zato jih damo nekaj tja (recimo lutkovno gledališče, barbice, par avtomobilčkov, sestavljank, pol pliškotov...)

- tem, da nima PRAVIH igrač, ki njo zanimajo. To lahko rešiš tako, da ji kupiš igrače, ki so napisane njej na kožo. Kot si videla na mojem primeru se otroci ne navdušijo vedno nad vsem. Ok, vsi imajo radi vodo in večinoma tudi packanje, ampak so si različni. Najdi to, kar njo veseli, saj jo pozna in verjetno veš, kaj rada počne...

- tem, da so igrače zanič - plastik fantastik je velikokrat nekvaliteten in ne omogoča tako zelo "odprte igre" (da je pač ena uporaba in to je to - saj otroci, ki so že navajeni na tako igro, si sami zmislijo nove uporabe, vendar taki otroci navadno tudi rajši izberejo druge igrače). Ravnokar je dobil mali ksilofon - zadeva je tako zelo razglašena, da nima smisla. Mu bom kupila uglašenega, lesenega za naslednji praznik. Seveda niso vse plastične reči zanič - recimo lego kocke, avtomobilčki in par punčk je čisto ok in lepo delajo, ni vse polomljeno, tudi v peskovniku in v bani imajo plastiko - sem za to, da se upošteva okoliščine, nisem nič zaprisežena;). Ampak raznorazne stvari, ki piskajo in so samo en cegu plastike... pa res ne spodbujajo domišljije in se vsaj naši nič kaj dosti ne igrajo s tem. Ali se polomijo, ali nehajo delat, ali samo vreščijo non stop - takih se izogibaj kupovat.

Otroci praviloma radi posnemajo nas, odrasle (starše, vzgojitelje, babice,...) Torej premisli, kaj ti delaš - to bo hotela delat še ona (garantirano, preverjeno kolikorkrat hočeš:D). Če ti vsak dan kuhaš, bo verjetno hotela kuhat tudi ona. Če ti veliko likaš, ji bo mali likalnik zanimiv, sicer pa ne. Če ti rada ustvarjaš, je velika verjetnost, da jo bo vsaj kaka reč potegnila.

Če je športen tip, bo rada plezala, zabaven ji bo poligon - enkrat ga naredi, naslednjič ga bo že sama (brez skrbi;).

Če je umetniška dušica, naj pač slika, riše in gnete, pospiava bleščice ipd... saj ni treba, da se igra z igračami, če ji je to bolj všeč.

Če je mala packonka, bo uživala v blatu, prstnih barvah, peni za britje, itd...

Če je mala raziskovalka, bo uživala v poskusih, sposodi si knjigico in delajta - ne rabiš večinoma nič eksotičnega, balone, čajne svečke in take domače reči;).

Škatle, voda, stvari za prespiavat, za punčke bleščice (tudi za naketere fantke;),... so pa precej univerzalne stvari, ki jih res obožuje velika večina otrok. Našim je všeč vse, kar sem napisala, samo mam srečo s tamalimi...

< Sporočilo je popravil ronja -- 25.4.2014 12:17:02 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu smokvica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
25.4.2014 12:34:09   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Smokvica, možno da je problem v:



Mislim, da je smokvica že zdavnaj rešila zadevo. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kakšne igrače imajo radi vaši otroci
25.4.2014 13:00:20   
ronja
Upsuser posted image . Prav mi je, kaj pa ne pogledam datumauser posted image . No, upam, da komu drugemu prav pride...user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?