|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakanje
17.6.2013 16:56:25   
stračatela
otrok bo kmalu star 4leta in še vedno kaka samo v pleničko.naj povem da je že kakal v kahlico nato pa je bil nekaj časa zaprt in takrat se je nehalo.sem že probala da sem mu dala odvajalo in mu nisem dala pleničke ampak je zadrževal in jokal od bolečin tako da ni bilo s tem .se pogovarjava glede tega ampak on se je enostavno odločil da ne bo kakal v školjko in pika.ali ima kdo kašen nasvet kaj storiti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakanje
17.6.2013 17:08:41   
Shorty_
Jaz sem počakala da je sama premagala to stisko in jo je nekje po enem letu ko je bila suha podnevi in ponoči, pač za kakat smo ji dali pleničko, potem je pa kar naenkrat šla sama kakat na wc in me poklicala naj ji obrišem ritko user posted image

Vem pa da je to stresno, tako za starše kot za otroka. MOj nasvet je pusti času čas.

(odgovor članu stračatela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kakanje
17.6.2013 17:14:39   
stračatela
samo se mi vseeno zdi da pri štirih letih bi pa že moral  na školjko.sem razmišljala o psihologu,pa nevem š čim bi ga tam lahko prepričali?

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kakanje
17.6.2013 18:45:38   
Doll

IZVIRNO SPOROČILO: stračatela

otrok bo kmalu star 4leta in še vedno kaka samo v pleničko.naj povem da je že kakal v kahlico nato pa je bil nekaj časa zaprt in takrat se je nehalo.sem že probala da sem mu dala odvajalo in mu nisem dala pleničke ampak je zadrževal in jokal od bolečin tako da ni bilo s tem .se pogovarjava glede tega ampak on se je enostavno odločil da ne bo kakal v školjko in pika.ali ima kdo kašen nasvet kaj storiti?


ja,starši se ne zavedajo kako pomembno je,da otrok kaka vsak dan in da ni zaprt.
Otrok ima zdaj strah pred kakanjem in mu zdaj samo plenička nudi ugodje oz. da ga ni strah.
Uporabljajta nalepke ,ko zbere recimo 10 se menita da ga kam odpelješ,kupiš......
To preprko psihološko pač mora prebrodit,ampak ne s tem ,da ima potem samo še večje težave.
ne dajat prevelikega pomena temu ,skrbite za redno in neboleče odvajanje,nalepke itn

(odgovor članu stračatela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kakanje
18.6.2013 18:03:55   
m_o_i
pri moji sestricni je bilo tako, da je prevec nos vihala (ala kak smrdi, pa roke sterilizirat po praznenju kahlice, otroka tudi opucat od las do pet), ko je praznila kahlico s kakcem.
rezultat je bil zaprt otrok in kristusove muke, da so mu razlozili, da kakec pa le ni tak bav bav... toliko tezje, ker se je morala se mama pretvarjati, da ni tak bljek...

to make long story short-otrok mi zelel mami pozrocati gnusa in je enostavno nehal kakati.

pri nas je npr. kakec nekaj, kar komunala potem odnese na en travnik, kjer nastane gnojilo za rozice. se vedno je v plenici(3 leta), obvlada pa spuscanje vode, ciscenje skoljke z metlico, porabo cele role papirja, da si rito obrise po kakanju(plenico ima, jasno, na sebi), ko prda se kao stene podirajo in se smejimo, imamo ze dve kahlici in oblazinjen nastavek za na skoljko, dve razlicno veliki prucki in vsakodnevno pogovarjanje(res povsem brez pricakovanj in pridig), da ko bo dovolj velik fant, ne bo potreboval plenicke in bo za lulanje in kakanje uporabljal skoljko...

zdaj pa cakamo (in je cimvec brez plenice cez dan) user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kakanje
18.6.2013 21:11:30   
patrino
Podpis pod Doll , Moi in Shorty. Po moje se vam je vse skupaj še malo zamaknilo, ker ga je ob kakanju, (ker pač ne kaka vsak dan , je zaprt in posledično kaka težje,),sedaj strah, da ga bo bolelo. Znašli ste se v začaranem krogu, iz katerega boste lahko skočili, ko bo otrok pri sebi dognal, da kakanje ni nek bav bav. Po moje za enkrat drugega ne morete, kot da skrbite za redno prebavo oz., da bo redno kakal ( tudi če v plenico) ter ne pritiskajte preveč nanj. Po moje bo tako vse steklo samo od sebe. Če ne bi marsikaj doživela pri svojih, ne bi nikoli verjela, kako je odvajanje pri otroku ( pa tudi pri odraslih) povezano s psiho. Ko sem se o tem pogovarjala s kolegicami, pa sem opazila, da takšne težave sploh niso neka redkost. Je pa zelo hudi gledat otročka, ko včasih iz tega, nam tako spontanega početja, naredi celo dramo.

< Sporočilo je popravil patrino -- 18.6.2013 21:12:41 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Spol vašega ginekologa?
photo



moški (36%)

ženska (64%)


Število vseh glasov: 471

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!