|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako jedo vaši malčki
2.9.2005 20:06:46   
india
A ste svojim 16 mesečnikom že poskusile dat žlico v roke, da bi jedli sami? Naš Mark popolnoma dekorira kuhinjo, kadar sam je, čeprav žlico lepo nese v usta, do tam pa prinese zelo malo hrane .
Sprašujem se,kaj bo, ko bo šel v jasli in bo kar bolj kot ne prepuščen samemu sebi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako jedo vaši malčki
2.9.2005 20:13:05   
Jančika_
O ja, večno veselje...

Kak mesec nazaj (pri enem letu) je imel velik interes jesti sam, na srečo (?) ga je potem malo minilo. O steni v kuhinji ne bi, je za zjokat.

Najraje prime žlico s palčkom in kazalčkom čisto na koncu ročaja in tolče z njo po skodelici. Če mu uspe kaj zajeti, vrže polno žlico po tleh. Zelo rad prime kašico z roko , ali pa zmeče solato, ki jo je z roko, v krožnik z ostalo hrano.

Kaos.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako jedo vaši malčki
2.9.2005 20:22:10   
gamini

Ja, pri naši 2-letni pikici je pa tako: če ji je všeč, kar je na krožniku, bo lepo jedla (kolikor-toliko), če pa česa ne mara, potem je pa hrana povsod (največ je je na mizi in pod mizo).

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako jedo vaši malčki
2.9.2005 20:42:28   
Ezi
Ja, ja, Nejc najprej (če je lačen seveda) lepo je s priborom, potem začne jesti z roko, sledi pa mešanje hrane in kasneje odrivaje krožnika ... tako dolgo dokler ga sploh doseže.
Juha je pri nas še danes večji problem, ostalo pa kar gre. V vrtcu sem bila jaz navdušena nad ogrooomnimi slinčki, sam sebi pa itak ne bo prepuščen ... vsaj še nekaj časa, po moje

Lp, Ezi

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kako jedo vaši malčki
2.9.2005 20:42:59   
CatJa
Jan je tudi kaksna dva ali tri mesce nazaj zacel kazat interes. Ponavadi je imel pri zajtrku veselje, s tem, da sem mu vedno pomagala nosit v usta. Nekak mi ni, da mi postriha stene, ko je vse se tako novo
Zadnje case pa opazam, da niti noce vec sam jest, nasploh se ful izogiba zlicki. Ga je treba vcasih kar na finto dobit, da sploh poje obrok. Najraje vzame (trse) stvari kar v roko in sam pogloda

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kako jedo vaši malčki
2.9.2005 20:58:15   
rainbow
Halo!

Moja dveletnica zdaj že lepo je z žlico, tudi juho, čeprav je slinček umazan zeeloo, pa tudi miza in tla, ji kaj pade. Ampak jaz sem zadovoljna tudi, če je z roko (ne juhe ), samo da je. Baje da je dobro, če otroci jedo z roko, spoznavajo teksturo in otip hrane itd.
Ne pustim pa ji metati hrane po tleh, zanalašč recimo.

lp

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kako jedo vaši malčki
3.9.2005 15:32:30   
Anonimen
Moj Nejc tudi rad je z vilčko, sam dva tri grižljaje spravi noter(seveda moram jaz napikati hrano gor), vendar to je vse, ker je lačen in želi, da ga jaz hitro nahranim.
Sam kako ga naj navadim, naučim, da bo trofil usta? Žlica??? NI šans, vse dol pade še preden mu mogoče uspe kaj zajeti.
Najraje pa takoj krožnik dol vrže, tako da ima hrano na pladnju. Ko

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   kako jedo vaši malčki
4.9.2005 16:51:29   
Pupica
Miska01, mi2 sva Tii dala žlico prvič v roke pri 9.mesecih. Sicer sva ji v BC kupila tisto prilagojeno, ki je zavita, tako da lažje je.Sedaj pri 1 letu jo že kar pridno obvlada.Sicer ji pa še ne pustiva juhe jesti z njo, ampak bolj gosto hrano.

lp

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kako jedo vaši malčki
5.9.2005 23:16:56   
BARBARA R.
Kristina že kar nekaj časa je sama.Težave so le z juho in kompotom, vendar se v vrtcu tudi tekočin loti z žlico.Traja pa ZELOOOOOOOOOO dolgo, da pospravi svoj obrok.


       

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kako jedo vaši malčki
6.9.2005 8:03:38   
india
MI smo včeraj večerjali šmorn in kompot. In je trajalo približno pol ure, da je gospodič s svojo majhno vilčko pospravil vse s svojega krožnika, o kompotu,da se ne pogovarjamo. Na koncu je kompot pojedel z mojo pomočjo, šmorn pa je pikal sam.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kako jedo vaši malčki
6.9.2005 8:15:23   
janja
Naš pa juho na koncu kar popije, ker ne gre več lepo na žlico. Drugače pa je z žlico že od enega leta naprej. Je pa na začetku začel zelo lepo jesti, zdaj bi pa včasih kar packal, pa z roko jedel. Ne vem, najbrž vidi druge v vrtcu kako jedo, potem jih pa oponaša. Sicer pa z roko je predvsem takrat, ko na žlico ali vilico ne gre dobro. O packariji na in pod mizo pa raje ne bi govorila.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kako jedo vaši malčki
6.9.2005 8:21:17   
mehurčica
Jaz sem mislila, da David do šole ne bo znal sam jesti. Pri 13 mesecih je šel v jasli, pri dobrih 14 mesecih pa je že sam pojedel cel jogurt. Tako da že kar lepo je pri njegovih 19 mesecih. Edino pika še ne z vilico, tako da če so kakšni koščki, raje je z roko. In iz juhe ponavadi pobira kake cmočke/korenček/grah z roko...itd.

V jaslih opazujejo druge otroke in se zelooo hitro tudi sami naučijo večšin.

Drugače sem si pa jaz pri takih stvareh vedno rekla: bo že. Tudi hrano sem mu miksala zelo dolgo, ker dolgo ni imel zobkov in dolgo ni hotel jest kakih večjih koščkov. No in se je kmalu tudi na to navadil. Pa pije še tudi ne iz lončka. Bo že.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kako jedo vaši malčki
6.9.2005 20:56:05   
buči
Aljaž (14 mesecev) pomaka žlico v hrano, potem jo kar spretno prinese do ust in posuza vsebino. Če mu kaj pade dol, pobere z roko. Potem smo pa že na meji packarije. Ampak uživa!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kako jedo vaši malčki
12.9.2005 18:03:37   
SILVA
Matija pa samo par žličk da v usta,pol je pa žlica za mahanje in tolčenje po mizi.Star je pa 17 mes.No bo že,upam

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kako jedo vaši malčki
12.9.2005 19:13:09   
india
Ja, danes pa se lahko midva z mojim Markom pohvaliva:
sam samcat je pojedel porcijo pomfrija in pečenico. S plastično vilčko je lepo nabadal klobaso, z roko je nosil krompir, a najedel se je in na tla je romal le en kos krompirja.

Jutri pa nadaljujeva z enolončnico

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kako jedo vaši malčki
14.9.2005 13:24:35   
viv_
Mirna od 14. meseca je sama vse, tudi juho. Obvlada žlico in vilico - imam pa NUK-ov pribor, ki sem ga kupila v lekarni in mi je super.

Pri hranjenju je kar čista, kljub temu pa uporabljamo tiste velike, polivinilaste slinčke s predalčkom.

Verjetno je to posledica vrtca - ona zelo rada je in se ji verjetno ni dalo čakat, da bi prišla na vrsto za hranjenje, pa je sama začela jest.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?