|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako ji naj pomagam?
3.9.2009 20:07:58   
vicki
Torej. Začela se je šola in mi imamo spet isto težavo kot ob koncu leta. Hčerko je lani med šolskim letom začel boleti trebušček, v predelu želodčka in zadravnik je rekel da ima morda preveč kisline, ... pa  se je pokazalo da ni bolezensko. Takoj ko so se začele počitnice jo je trebuh nehal boleti in sem mislila, da je samo naključje. Včeraj se je pa spet začelo. Zvečer je iz neznanega vzroka bruhala. Nič takega ni jedla, niti ni viroze kakšne. Zjutraj jo je pa že bolel trebuh in sedaj zvečer spet. Je bolj občutljiva, vse jo zelo skrbi, zelo se obremenjuje kaj bo letos, ko se začnejo ocene(4. razred), bratec je začel hoditi v 1. razred- kako se bo on znašel,...pa še in še. Kako ji naj pomagam, da bo bolj samozavestna na tem področju? Vsak nasvet je zelo dobrodošel, saj se bojim, da tako ne bo šlo saj je lani kar nekaj dni ostala doma zaradi prehude bolečine. Lep večer vam želim. user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 20:25:14   
Sreča in ljubezen
Mogoce ima strah pred solo...kako ji bo slo in se posebej ce je v soli odlicna pa zeli da ima vse ocene SUPER!!!!

Pogovorit se treba...ce ji je v soli slo v redu naprej bo tud isto...naj se ne skrbi kaksne ocene bo imela..naj gre ku treba in kako mora bit,mislim da je problem v temu. Sola je edini problem,prevec jo skrbi kako bo izpeljala letnik posebi ko je vse novo.


_____________________________


(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 20:30:32   
otročnica
Razumem vajino stisko. Sicer pa so bolečnine v trebuhu tipične psihosomatske težave, ko težava ni fizičnega ampak psihičnega izvora. Skušajte se s hčerko odkrito pomeniti kaj jo v zvezi s šolo tako skrbi. Skupaj naredita urnik domačega učenja, ki naj vključuje domače naloge, utrjevanje snovi in tudi spraševanje naučenega (vi ali kdo drug). Dela naj čimbolj sproti, vsak dan pa naj ima tudi čas za igro in sprostitev. Mogoče ji bo uspeh v šoli povrnil smozavest, izboljšal samopodobo in bodo tudi želočne težave minile. Uspešen začetek šolskega leta.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 21:11:25   
vicki
joj, pa še koliko se pogovarjava glede tega, tudi sama se trudi da se ne bi sekirala glede vsega pa nič. 

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 21:18:43   
Felicita
uf joj, kok mi je to znano... jest sem (bla) na istem... nikoli neke presije od zunaj, ampak jest se vedno sekiram glede nečesa (ponavadi povezano s šolo, sem pa sposobna se npr cel dan živcirat če sm avto zjutri zaklenila). še takrt ko sm dobre volje in 'brezskrbna' me kej skrbi... zdej npr že en teden ne spim, ker mam ju3 izpit, nič ne jem, tečna sm... men se je zadeva sicer začela nekje proti koncu oš (mogoče že prej, pa se ne spomnim), pa sem jo dokaj dolgo krotila s perseni, zdej seveda ne pomagajo več, pa še kronični gastritis sem fasala od vsega... user posted image
kakorkoli, men so poskušal pomagat najprej starši, pa zdravnik, pa meditacije, joga... nč ne pomaga user posted image tak tip osebnosti očitno user posted image (če pa ma ker kak nasvet pa še vedno z veseljem poslušam)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 21:42:14   
Gina
Ne vem kaj naj narediš. Če je psihološkega izvora, morate odkrit vzrok, jo pomirit. Sprejet mora najhujšo možno varianto, ki se ji lahko zgodi, pa se bo nehala sekirat zaradi nje.
Je pa pri teh trebušnih zadevah vedno možnost bolezni. Imela sem deklico, kjer mama ni verjela, da jo boli, kako bi, 3 leta so zdravniki govorili, da je psihosomatsko, pa zdravnikom človek seveda verjame. Potem pa so le dali še neke dodatne preiskave skozi in deklica je bila v resnici bolna!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 21:44:52   
vicki
ja, samo potem so težave skoz, ne pa da med poukom so, ko se pričnejo počitnice pa čudežno izginejo in se vrnejo spet večer pred šolo....user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 21:51:12   
Splišni
Vicki, kaj pa o kakšne pedopsihologi, si že kaj razmišljala?

Moj sin je podobne sorte, samo mogoče v milejši obliki. Je bilo pa grozno na začetku 1. razreda, sva tudi z učiteljico že premišljevali, če ne bi šli do šolske psihologinje po nasvet, kako mu pomagat. Ker tudi učiteljica je rekla, da če se že zdaj tako sekira za vsako malenkost, kaj šele bo, ko bodo ocene.
No, pri nas se je potem sicer stanje bistveno izboljšalo, ampak letos pa spet joče v šoli. Menda da ne razume.

Mah grozno je to. Jaz mislim,d a ji lahko pomagaš tako, da vprašaš za nasvet psihologa, ker tole pri vas je pa še malo hujše kot je pri nas. Vsaj zaenkrat, ne vem pa še, kako bo pri nas, ko bodo ocene. res ne.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 21:55:29   
Raho
Mislim, da je kakršnokoli ugibanje "na slepo" na tem forumu brezvezno. Za to obstajajo usposobljeni strokovnjaki in menim, da je trenutno edina rešitev za vaju, obisk le-tega. Je pa potrebno ukrepati, da se težave ne bodo stopnjevale.

Pa še to: takšne težave ima prbl. 10-15% otrok, zazna in prizna pa jih le 2% staršev.


< Sporočilo je popravil Raho -- 3.9.2009 21:56:31 >

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 22:21:53   
uwaga
Vicki!
Moja deklica je podobne sorte. Strašno se je obremenjevala s šolo. Je zelo zahtevna sama do sebe. Totalno jo iztiri če dobi oceno slabšo od 4.
Kako ji pomagamo?! Ogromno se pogovarjamo, pohvalimo vse pozitivne stvari. Razlagamo ji, da so vse ocene dobre če se zanje potrudiš. Da ni nič narobe, če kdaj kaj ne zna, če ima kdaj smolo. Da se svet ne bo podrl če kaj ne bo vedela, da je otrok in potrebuje tudi prosti čas. Naštevamo dobre strani šole...
Ogromno je tega. Je pač tak bolj plašen, paničen otrok. Počasi in vztrajno nam uspeva in punca se počasi sprošča.
Dokler se stvari obračajo na bolje bomo nadaljevali z vzpodbujanjem, pomirjanjem, razlagami.
Če bo kdaj prišlo do novih problemov se bomo obrnili na strokovno pomoč.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako ji naj pomagam?
3.9.2009 22:30:50   
Anonimen
Uh, moja sestra je bila tut taka ... jo je mami vozila okrog vseh možnih zdravnikov ... no na koncu so ugotovili, da je z malo fizično vse ok, da so težave psihičnega izvora. No in potem je začela hodit k otroškemu opsihologu (so bile seanse, ko smo bili vsi skupaj tam) in po kake pol leta so se pričeli pojavljati rezultati in sedaj je ok.
Pač tamala je bila čisto brez samozavesti (pač jaz sem bila odličnjakinja, brat tudi skoraj, sestra je imela pa bolj ko ne same 3jke in 2jke, pa sem in tja kaka 4ica in 5ica vmes in jo je veliko ljudi primerjalo z nama v pričo nje in njej se je to počasi sidralo v podzavest) ... v razredu med sošolci se ni našla, z učiteljicami tut ni imela nekega bleščečega odnosa in potem jo je to tako kljuvalo, da je na želodcu ven vsekalo. No sedaj je pa začela hodit v 3. letnik srednje šole in se trudi maksimalno, vsi smo ponosni nanjo in tut problemov z želodcem ni več.

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako ji naj pomagam?
4.9.2009 18:15:45   
vicki
tako. Prej sva se pogovarjali, ker jo je spet bolel trebuh in ko sva se pogovarjali je rekla. sa jo zelo skrbi, ker se boji, da ji bo kdo v bonbonu ponudil mamilo. Pa se ne boji samo zase ampak tudi za bratca, prijatelje,... Strah jo je, ker ne v, kako bo prepoznala prijatelje, znance ki so zadrogirani. Ne vem od kod ji ta strah, saj jo nikoli ne plašimo ali karkoli. Povedali smo ji, da ne sme nikoli k nikomer neznanemu v avto, pa naj ji reče karkoli, ker jo lahko odpelje v neznano. Mislim, da to mora vedeti vsak otrok,samo ona pa sedaj v svoji glavi sestavlja zgodbe, npr. kaj bi bilo če bi bilo....Saj po eni strani razumem en strah in prav je da se otroci zavedajo nevarnosti, saj se že v sloveniji dogajajo grozne stvari, vendar mislim da je ta njen strah že prevelik. Je zelo odgovorna punca, ki veliko premišlja in to zrelo, samo strah ima pa prevelik. Naj ji rečem karkoli, nič ne pomaga. Me pa zanima kaj bi vi rekli vašim otrokom, če bi njih bilo tako strah mamil, da jih bo nekdo odpeljal.... hvala tudi za vse dosedanje nasvete, vendar kot sem rekla: čez je dala tudi že gastroskopijo in ni pokazalo nič da bi bilo kaj z želodcem, tako da verjemite, da si ne dzatiskam oči pred boleznijo, ampak je res psiho podlaga teh bolečin. -Kako se na prenosniku izklopi krepko pisavo? Pišem desetprstno in nisem videla katero tipko sem pritisnila. Torej, po eni strani bi rajši videla da so njene bolečine bolezenske, ker bi dobila zdravilo, pa bi bile težave rešene, tukaj je pa problem globalen in bo treba najti druge rešitve . Lep dan vam želim.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako ji naj pomagam?
4.9.2009 18:51:46   
Anonimen
Glej velikonas je napisalo podobno zgodbo in da je bila rešitev v otroškem psihologu ... probajte še to ...

(odgovor članu vicki)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako ji naj pomagam?
4.9.2009 23:18:32   
uwaga
vicki resno razmisli o pomoči strokovnjaka ( otroški psiholog) in jo čimprej poišči. Pa nikar si ne želi, da bi bile težave zdravstvene. Na žalost tak pretiran strah, skrb in obremenjenost, lahko tvojo hči privedeta do resnih zdravstveni težav, tudi želodčnih.
Čimprej poiščite pomoč, preden bo zaradi strahu in panike dobila pravo rano na želodcu.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako ji naj pomagam?
5.9.2009 6:46:44   
vicki
kje v novem mestu pa je kakšen otroški psiholog? Moram do osebne zdravnice , da mi da napotnico ali kako? Bom res čimprej ukrepala. Hvala vam, sem kar vedela , da bo treba do psihologa, samo me je vseeno zanimalo še vaše mnenje

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako ji naj pomagam?
5.9.2009 20:00:08   
uwaga
Za Novo Mesto ne vem. Mislim, da je najbolje, da se oglasiš pri osebni zdravnici od hčerke, ji razložiš težavo pa naj ti da napotnico.
Upam, da čimprej rešite težave!

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako ji naj pomagam?
5.9.2009 21:02:23   
staši
Res je hudo tem našim šolarčkom ...sej so res bogi sam v šolo morajo ...!!!Ko je moja hči bila v četrtem raz,je razredničarka na roditeljskem sestanku omenila ta problem..."ne vem kaj naj naredim moji otroci imajo trebuhobol "...kar naprej jih je vsak dan bolel trebuh in to cel razred ,kako so ta problem rešili se glih ne spomnem sam verjetno je to rešil čas ... 
jaz imam pa letos še hujši problem ,moj drugošolec pa noče v šolo in je cel ta teden v šoli jokal in zjutraj si pa verjetno predstavljate kako je pri nas doma ,,,upam da bomo to kmalu rešli drugi teden je naročen pri psihologinji samo ne pri šolski so mi odsvetovali .srečno!

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Svinjska gripa
Sanikaa

Se boste cepili proti "svinjski" gripi?

Da, vsi družinski člani. (3%)

Da , samo odrasli. Otroke ne. (2%)

Samo otroke. (0%)

Ne! (87%)

Še ne vem. (9%)


Število vseh glasov: 383

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!