|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj pridelam več mleka?
9.7.2009 23:58:49   
anika87
Ojla. Moj sinček je star 14 dni in ga polno dojim, pravzaprav sem ga do včeraj, ko sem mu dodala zvečer pred spanjem in danes enkrat popoldan, ker me je patronažna sestra čisto zmešala, tako da sem bila predvčerjašnjim kar malo depresivna... meni, da imam premalo mleka, Nejc pa se je zredil po spodnji mejiuser posted image .
Ful se trudim z dojenjem, ogromno pijem, v nosečnosti nisem pol toliko hodla lulat, kot zdej. Pijem čaj za dojenje, Hippov, jutri mi bo mož kupil od MB lekarn, je rekla patronažna da je tisti najboljši...
Ali imate še kakšen nasvet za pridelat več mleka?
Ne vem al bi mi moralo mleko prav tečt venuser posted image Meni nič ne teče, Nejca pa dojim kar iz obeh, eno zizo mi sprazni v 10 minutah in potem je še na drugi okrog 5 minut, včasih tudi dlje, večinoma pa mi na zizi zaspi.
Večkrat se začne kasneje že po tem, ko zaspi, ko recimo podre kupčka (včasih ga pa niti ne) ful dret, samo jaz mislim, da ga muči prebava, ker slišim pretakanje, prdenje, napenja se in nogice krči, tako da po moje ni ta  problem edini, da nimam dosti mleka, samo vseeno pa bi hotla nekaj naredit za to, da ga bo še več, ali pa da ga vsaj ne zgubim, ker se že tolk obremenjujem s tem...

Ali vam je vsem teklo mleko ven? Jaz imam blazinice v modercu suhe.



_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 0:18:50   
ledenaa
Ni ti treba full pit da boš imela mleko.
ne pij toliko če nisi žejna,to je prvo
Kot drugo bolj pristavljaš otroka več mleka bo,manj se živciraj,patronažno jemlji z rezervo
otrok ti zizo ne more spraznit
Tukaj si več preberi,pouči se,pa se boš manj sekirala user posted image

http://med.over.net/forum5/read.php?94,4718681

na tem linku si prbeeri vse od kako se tvori mleko itd

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 7:33:59   
blazka
Ti kar pij, veliko počivaj in čim manj misli na to, kar ti je rekla patronažna. Več ko boš pristavljala k dojki, več mleka se bo naredilo. Kar vztrajaj in poskusi brez dodajanja. 

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 8:42:31   
Šaki
joj samo ene patronažne pa znajo zamorit,no
ti je nič ne poslušaj preveč.
seveda pij,pa jej normalno,da boš mela dosti mleka.če se boš živcirala ga boš mela manj.

in ja več ko pristavljaš otroka dalj ga boš mela in več ga bo.
no če pa seeno primanjkuje pa če dodaš am pa tudi ni kriza,no...
lp!

_____________________________

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 8:48:09   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: anika87
Ali vam je vsem teklo mleko ven? Jaz imam blazinice v modercu suhe.


Nasveti kot zgoraj - čimvečkrat pristavlja, čimveč počivaj in se probaj čimmanj obremenjevati - tudi patronažne ne vedo vsega.

Glede blazinic - jaz sem jih imela samo od začetka, ko sem si bradavice mazala z lanolinom, da ni bil moderc masten, ko sem si jih nehala mazati, pa tudi blazinic nisem uporabljala, ker mi mleko nikoli ni teklo ven, čeprav sem ga pri 1. user posted image  imela več kot dovolj in sem jo do 6. meseca samo dojila, zdaj drugi je pa star 2 meseca in ga tudi samo dojim, mleka je več kot dovolj, pa mi vseeno ne teče ven, da bi morala uporabljati blazinice. Tako da to ni nobeno merilo in zarad tega se res ne sekiraj.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 10:53:51   
manna
Pri meni je blo isto kot opisuješ ti, nikjer vidne nobene kapljice, patronažna pa je govorila da se premalo redi. v prvih 6 dneh ko smo prišle domov se ni zredila niti za gram. potem se je počasi začela redit po 20 g na dan.  kupila sem vse možne čaje kar jih imajo... no zdaj ima naša pupa en mesec in je že malo bolje, zjutraj pa že opažam kapljice mleka na pižami. vztrajaj, pa bo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 10:55:26   
Nina00
Čim več počivaj, tako kot do sedaj pazi, da nisi dehidrirana in čim manj se sekiraj.

Moj sedaj tromesečnik je tudi cel prvi mesec pridobival težo na spodnji meji. Če bi bil to moj prvi otrok in bi mi postavljali taka vprašanja kot so mi, bi se tudi jaz sekirala. Tako pa mi je bilo jasno, da imam mleka dovolj. Otrok mi je tako kot tebi zaspal na dojki, zbujal se je na cca 2 uri (včasih tudi vmes, ko ga je matrala prebava), pleničke so bile lepo nalulane in pokakane. No, v drugem in tretjem mesecu so bili pa vsi navdušeni nad pridobljeno težo in kako super je, da ga samo dojim. Če bi preveč poslušala njihove komentarje, ne bi user posted image

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 11:25:35   
tikatonka
Čim manj se sekiraj! Tudi jaz sem imela prvič težave in mi je babica rekla da ne bom dolgo dojila ker nimam dovolj mleka. No pa ni bilo čisto tako. Dojila sve se celih 7 mesecev. Pila sem hippov čaj za dojenje in čim večkrat sem ga imela na dojki da je sesal. Predvsem pa sem se nehala sekirat in obremenjevat koliko časa bom dojila. Drugič je veliko lažje. Z našo malčico se dojiva na 3 do 4 ure ampak prvi mesec sem jo pristavljal tako kot je želela tudi na 2 uri ali pa še manj. Le pogumno user posted image !

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 13:13:47   
anika87
Hvala punce za vzpodbudne besede in odgovore.
Saj zdaj sem že malo bolje, patronažna pa pride samo še 1x, v ponedeljek, da ga skopamo, potem pa več ne, hvala boguuser posted image user posted image user posted image , ker komaj čakam, da neha hodit, ker se mi zdi, da me to samo še obremenjuje... čeprav bi moralo biti nasprotno,  a ne... zato pa hodjo patronažna domov, da bi pomagale...

Patronažna mi je rekla, da naj ga prej kot v 1,5-2 ure ne dajam ponovno na zizo, češ da se mi ne bo melo čas mleko tvorit...
Sem se pa odločla, da bom Nejca res pristavljala kdaj bo hotel, čeprav ga v bistvu čez dan budim, ker veliko spi, tako da ga budim na 2-3 ure, če se sam ne zbudi, če bo pa hotel že čez pol ure ali čez eno uro, ga bom pa tudi pristavila. Ponoči pa mi kar lepo prespi tudi 4, celo 5 ur. V bistvu ga zjutraj zbudim, da ga dam na zizo.
Včasih ni tako lahko, ker se ful joče zvečer, na zizi mi zaspi, ko pa ga prestavim v posteljico, pa se začne dret, ampak kot sem že gor omenila, sem prepričana, da je kriva prebava. Bomo videli.
Hvala še enkrat za vzpodbudo, ki mi res veliko pomeni, prav tako kot dojenje in bom res vztrajala!
Lp


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 13:23:24   
mulan
Joj, samo ne poslušaj patronažne. One hočejo, da se otrok takoj ačne ful redit. Ma halo?!? To je normalno, da najprej otrok shujša, pol pa počasi gre gor, ko se pa vse vteče, pa gre teža hitreje gor.
Moja je tudi rekla, da naj dodajam (pa sin rojen s 4200g!!!), ker se ne redi dovolj, da nima dovolj velikega trebuščka. Jaz pa sem enostavno rekla NE, ne bom dodajala. Vedela sem, da bom dojila in vedela sem, da čim dodajaš, imaš manj v dojki.
Ti čisto pravilno delaš, pogosto pristavljaš, piješ, počivaš (počivanje je zelo pomembno!!). Če ti otrok res dolgo spi (moj je hotu prvi mesec samo spat), ga zbujaj na 3 ure, da bodo dojke dobile spodbudo. Pa vsakič daj obe (sploh, če ti zaspi ob sesanju), najprej tisto, s katere je nazadnje jedel, pol pa še drugo.
V glavnem, poslušaj tvoje srce, bodi vztrajna in lepo prosim pospravi umetno mleko. Da ti dam mislit: ko je bil moj star mesec ali malo več, mi je (nedirektno) patronažna omenila, da je še dobro, da je nisem poslušala glede dodajanja...

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 13:25:48   
mulan
Ma kakšno patronažno pa imaš ti?!? Že nekaj časa se govori, da se doji po želji otroka, na pa po uri... Take tudi jaz ne bi hotela več videt....user posted image

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 13:29:23   
tintin
pristavljaj čimvečkrat, veliko pij, počivaj in kakovostno jej. Tudi meni na začetku ni šlo, potem se je pa uneslo.
Jaz sem imela mleka ogromno, pomoje bi lahko nahranila še kakega otroka...dojila pa celih 14 mesecev.

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 13:31:46   
miapia
Mislim, to naše zdravstvo je pa res neenotno. Moja čbela je šla iz P z 2570g, koščena je bila ko prekla, ko sva se dojili. Pa ni patronažna nič omenila dodajanja, ker je dvakrat, ko jo je sploh tehtala, malo pridobila. Še danes pri 6,5 mes ji nič ne manjka, meni je važno, da je, pa če poje 5 žlic ali pa cel krožnik, 100 ml ali pa 200ml mleka. Hudič je, če neha jest in pit. Ne komplicirajte, če ni to potrebno in poslušajte sebe ali pa se obrnite h kakšnemu drugemu delavcu za drugo mnenje.

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 13:34:39   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

pristavljaj čimvečkrat, veliko pij, počivaj in kakovostno jej. Tudi meni na začetku ni šlo, potem se je pa uneslo.
Jaz sem imela mleka ogromno, pomoje bi lahko nahranila še kakega otroka...dojila pa celih 14 mesecev.


Ja, delaj vse to, kar je tintin napisala. Samo vseeno ga lahko pač nimaš dovolj, tako kot se je to zgodilo meni. In konec koncev se ne počutim nič slabša mama, ker se od 2 mes ne dojiva več. Vesela sem, da je po AM dobila polna lička, ker ko gledam slike in videe za nazaj, je bila mala kot okostnjak. Pa nehaj se obremenjevati, ker ga verjetno sploh nimaš premalo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 17:16:47   
tecka
Anika, čestitke za sinka! A je bil malo prezgoden?
Če je patronažna tako pametna, pa naj ti posodi tehtnico za par dni in boš tehtala otročka pred in po obroku in tako videla koliko spije. Jaz sem to morala narediti že v porodnišnici, saj naš sinko en dan ni niti lulal niti kakal. No, dobila sem tablete tametil za spodbujanje mlečnosti, pa kljub temu še mesec po porodu nimam dovolj svojega mleka. Pač dodajam.
No, moj sinko je star mesec in se počasi navajam, da ti pač da vsak svoje mnenje. Odloči se tako, da bo tvoj otrok zadovoljen.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 21:44:09   
anika87
Hvala teckauser posted image , prav tako tudi vsem ostalim še enkrat...
Ja tecka, bil je 16 dni prej - danes je njegov PDP user posted image .
Sem že mela vago doma za en dan, mi jo je pustila prejšnji teden iz četrtka na petek in sma to vagala z možem in se mi zdi, da je blo še slabše, ker sma se potem samo obremenjevala in moža je skoz skrbelo, da je mali lačen, jaz pa sem bla čisto na tleh, ker kao nimam dovolj mleka... dobival je pa različno... od 25 pa do 50 g na podoj.
Ma zdaj sem boljše, počivam, pijem, sem kar prišla k sebi od teh nasvetov... vaši s foruma pa mi še najbolj pomagajo.
Se bova trudila še naprej in bo sigurno steklo.user posted image


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 22:14:58   
nina04
Moja pikica se je tudi prvi mesec bolj slabo redila (na spodnji meji). Pa mi je dala pedijatrinja na prvi posvetovalnici nasvet. Naj si po vsakem podoju še črpam mleko s črpalko cca 5-10 min na vsako dojko. Tudi če nič ne načrpam. S tem se še bolj spodbudi tvorba mleka. Sem prakticirala kakšne 2 tedna. Je full pomagalo. Je pa res, da na začetku nisem skoraj nič načrpala, potem vedno več. Moraš bit vztrajen. Danes je moja princeska stara 7,5 m in se še dojiva (6 mesecev polno dojena).

Pa kot je ena že napisala preberi si nasvete na med.over.net. Predvsem pa poslušaj sebe in svoje dete, pa bo vse dobro.

Veliko uspeha.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako naj pridelam več mleka?
10.7.2009 23:37:26   
anika87
Nina a veš, da sem že študirala, da bi si kupila črpalko. V bistvu, mi jo je dala kolegica, rabljeno, njeno, od Aventa, stara je najbrž kake 3 leta. Ampak meni se zdi, da črpalka ne dela v redu, ker ko pumpam se mi zdi, kot da ni vakuuma dosti, zelo malo načrpam, tudi zelo težko, pa ful mi našprica mleko med masažno blazinico in lijak, kot da ne tesniuser posted image To pa vem za primerjavo zato, ker sem si že v bolnici črpala na začetku, in sem kar hitro načrpala z ene zize 50 ml.
Mogoče si bom pa res kupila novo... Aja, sem klicala na Avent in so mi poslali novo opno in novo masažno blazinico, ki gre na lijak. A misliš, da je mogoče kriv lahko tudi tisti beli čepek? Ker z novo opno in blazinico še vedno isto vleče... Čepka pa nisem menjalauser posted image


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu nina04)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako naj pridelam več mleka?
11.7.2009 10:12:34   
linči 312

najprej naj ti rečem, da nikar ne vztrajaj za vsako ceno pri dojenju, če se otroček res nič ne redi. otrok pač težo mora pridobivat. ampak, če pa pridobiva in jo dobiva le malce slabše, kot bi bilo to po volji patronažne, pa pediatrin je in drugih zdravstvenih delavcev, pa poslušaj svoje srce in ga daj dojit.

jaz sem naredila napako, ko sem po 14 dneh bila v posvetovalnici in mi je pediatrinja rekla, da moram dodajat AM. in sem. in danes ko je že 3 m mimo, še kar nekako vztrajam pri dojenju, pa črpanju in pri misli, da nama bo pa le uspelo in se bova le dojileuser posted image (ja tale smeili je zato, ker se zdaj vsemu skupaj že smejim in sem se počasi že sprijaznila, da se moja mala pač ne bo dojila tako kot sem si to jaz zamislila). večji del je itak na AM. za naslednjič bom vedla, da se moram predvsem manj obremenjevat z nasveti drugih in poslušat srce (seveda do neke razumne meje).

Spodnje sporočilo pa sem prilimala zato, ker bi jaz vse dala, da bi takrat v posvetovalnici dobila tak nasvet glede dojenje, kot ga je nina04. no, ko sem jaz vprašala pediatrinjo, kaj naj naredim, da ko črpam, se kar ustavi, je rekla, da pač ni več mleka in naj dam AM. da mleko je, če teče oz. šprica. kaka neumnost. to vem šele sedaj, ko že 3m črpam kolkor se da, in to predvsem zaradi spodbudb na tem forumu, kjer sem vendarle dobila nekaj znanja o tem ali mleko je ali ni. seveda še vedno ne načrpam toliko, da bi bil moj otrok hranjen le z mojim mlekom, ampak vseeno več kot na začetku, ko mi je pediatrinja rekla, da pač nimam dosti mleka in da naj pač neham.



IZVIRNO SPOROČILO: nina04

Moja pikica se je tudi prvi mesec bolj slabo redila (na spodnji meji). Pa mi je dala pedijatrinja na prvi posvetovalnici nasvet. Naj si po vsakem podoju še črpam mleko s črpalko cca 5-10 min na vsako dojko. Tudi če nič ne načrpam. S tem se še bolj spodbudi tvorba mleka. Sem prakticirala kakšne 2 tedna. Je full pomagalo. Je pa res, da na začetku nisem skoraj nič načrpala, potem vedno več. Moraš bit vztrajen. Danes je moja princeska stara 7,5 m in se še dojiva (6 mesecev polno dojena).

Pa kot je ena že napisala preberi si nasvete na med.over.net. Predvsem pa poslušaj sebe in svoje dete, pa bo vse dobro.

Veliko uspeha.



veliko volje in veliko uspeha. pa še velik počitka, ta najbolj prav prideuser posted image

(odgovor članu nina04)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako naj pridelam več mleka?
11.7.2009 13:03:45   
Anonimen
Plus to, da otrok tudi potrebuje svoj cas, da se navadi na ta svet. Mislim kere ideje, zdaj mora pa tocno toliko spit, da bo ena trapasta patronazka rekla, da je v redu. Cimprej se ji zahvali za sodelovanje, ker je birokrat brez obcutka.

Sicer pa dojencek ne neha jokati, ce je lacen.

(odgovor članu linči 312)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako naj pridelam več mleka?
11.7.2009 20:40:05   
anika87
Joj Mič... res komaj čakam, da se posloviva in to bo v ponedeljek, ko mi pride še prvič skopat Nejca... Potem pa hurauser posted image user posted image user posted image in bomo samo svoji.

Mož mi je kupil danes Aventovo črpalko, sem začela črpat, 3x sem že danes (po dojenju seveda) in sem načrpala 60 ml vsega skupaj, v prvem črpanju okoli 45 in v drugih dveh ostalo, pol, pol.

Nina, kdaj pa se ti zdi, da se je začelo potem že poznat, da imaš več mleka? Saj ne da sem nestrpna, čeprav si seveda želim, da bo to čimprej... samo tako vprašam...

Aja, pa še vprašanje.
Mleko, ki ga sčrpam lahko hranim v hladilniku do 24 ur, a ne? A je kaj narobe, če dolijem recimo 10 ml na prejšnjo količino in potem spet malo dolijem? Seveda bom pazila, da bo od prvega črpanja vsa količina porabljena prej kot v 24 urah.
Ali se lahko tudi večkrat pogreje mleko? Če mu dam potem to s flaško, pa če ostane, recimo če ne poje, ali lahko spet dam v hladilnik, ko se shladi in kasneje spet pogrejem? Ali se sme pogret samo enkrat?


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako naj pridelam več mleka?
11.7.2009 21:46:21   
nina04
Anika 87 super, da si že takoj sploh kaj načrpala. Jaz prve dni skoraj nič. Se je pa začelo poznati potem po kakšnem tednu.
Sem pa ti pozabila povedati še to. Mleko, ki ga načrpaš potem ponudi otročku. Meni je pediatrinja rekla, da če spije več kot 30 po dojenju, da potem je lačna, sicer pa ne. Se pravi, če si načrpala 45, ji to ponudi. Če bo spila vse, to pomeni, da je bila še lačna.
Pa kot je ena že napisala, nekateri otročki rabijo malo več časa, da se navadijo na zunanji svet, pa tudi na dojenje. Z mojo damico sva se kar nekaj časa trudili, da nama je zares steklo. Skoraj 2 meseca, pa ti povem, da sedaj, ko pa uvajamo GH pa skoz zizo fehtauser posted image . Zgleda da ni preveč prilagodljiva. Tako pač je.

Glede dolivanja mleka sem jaz nekje prebrala, da je menda boljše, da se doliva potem ko je že oboje ohlajeno. Se pravi najprej novih 10ml v hladilnik, ko je ohlajeno pa skupaj zlit. Ne vem že več zakaj.

Pogrevanje že pogretega mleka pa ni priporočljivo. Ko se enkrat pogreje, če ne spije vržeš proč.
Je pa glede tega res veliko napisanega na forumu dojenje na med.over.net. Jaz sem si z znjihovimi odgovori ogromno pomagala, pa tudi imela voljo, da nisem začela dodajati. Ker tudi ni vedno, ko dojenček zajoka nujno, da je lačen.

Sem prepričana, da ti bo uspelo, ko se toliko trudiš.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako naj pridelam več mleka?
11.7.2009 22:04:27   
Anonimen
Jaz sem se ful presekirala na obdobja glede dojenja, sploh ko sem dobila menstruacijo takoj po porodu in so bili glih ob teh dneh problemi pri dojenju (sprememba okusa mleka,tamala se je začela obračat stran., občutek, da je mleka premalo..). Sem poskušala dodajat po steklenički misleč, da res nimam dovolj mleka, pa je blo matranje s stekleničko...20 ml je pila 43minutuser posted image ...Pa sem tud poskušala čim več pristavljat in kaj je blo? otrok je bil zmatran, napet, zaspan, jokav in to zelo zelo, ker sem jo dobesedno budila za papanje prej kot na 3 ure, upajoč da bo res pomagalo. Do 3 meseca mi je spala od obroka do obroka in sem ji za par dni porušila njen ritem. Ko se je pokazalo da je to zelo slaba ideja čimveč pristavljanja, sem opustila vse skupaj, vse mogoče čaje (5 vrst), nehala mislit o vsem kar se tiče dojenja....ker me je vse skupaj samo živciralo. In dojenje je brez problema steklo naprej, brez vseh čajev, tud Novalac sem stran zabrisala, ker mi je res presedalo kaj vse svetujejo. Sploh kakšne take trendne, da pa mogoče je pa mleko nekakovostno, ni dovolj močno...tamala pa še vedno dobila na mesec več kot kilo, tak da smo pri 3 mesecih več kot podvojili porodno težo, ki naj bi jo sicer pri 6 mesecih.user posted image

Pila sem zelo veliko, jedla kakovostno (zato kile še vedno ostajajo kot so bile takoj po poroduuser posted image ), pa počivala čez dan. Za vse ostalo se mi je dobesedno j.ebalo, če bo narejeno bo, če ne pa ne. Važno, da sem bila spočita, otrok dojen in to je to.

Skratka, sprosti se in naj ti bo dojenje užitek, brez da misliš na probleme okol tega. Sej ko res ne bo šlo ali bo mleka res premalo kljub dodatnemu črpanju, boš začutila, vidla in naredila tako kot misliš da bo pravza svojega otroka. Veliko jih zraste na AM.

(odgovor članu nina04)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako naj pridelam več mleka?
11.7.2009 23:51:12   
5ra_28
1. patronažno presliši, ne moreš verjet ampak res VSAKA patronažna po vsej širni sloveniji ima vsaka svoje mnjenje. Enako velja za pediatre. na žalost.
2. tekočina je dobra za mleko, a ne pretiravaj, ni se treba ful silit. Baje tudi polenta vpliva na povečanje mleka.
3. če ti ne teče kar samo,še ne pomeni da nimaš mleka.
4. jaz sem dojila do treh mescev in pol, (nehala zaradi abcesta v dojki) , pa je jedel podnevi tudi na uro in pol. Jaz nikoli nisem otroka zbujala, niti zjutraj, zato da bo jedel.
5. če se boš sekirala (vem, da je lažje reči, kot narediti), bo dojenje obema v užitek. upam da bo vse ok

glede shranjevanja mleka pa...tudi jaz sem slišala da mora bit najprej oboje ohlajeno, šele potem skupaj zmešat. Pa ponekod celo piše, da je lahko nekaj dni v hladilniku. Sicer pa, če imaš dovolj mleka, ga niti ne boš potrebovala, razen za kam it, kjer ga ne morep podojit. Drugače pa ga ni treba na flaško navajat, da ti ne bo potem žal. Enim potem flaška prav zapaše, pa jim več ni za vleč na zizi.user posted image
Če pa boš s črpanjem povzročila, da bo mleka preveč, pa ti bo res teklo, pa to tud ni fajn. Pa potem če imaš pretrde dojke, si pa tud moraš črpat in je začaran krog.
Ravnovesje se vzpostavi samo, čeprav kdaj hitro, kdaj kasneje.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako naj pridelam več mleka?
11.7.2009 23:54:20   
5ra_28

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

5. če se NE boš sekirala (vem, da je lažje reči, kot narediti), bo dojenje obema v užitek. upam da bo vse ok




pardonuser posted image

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?