|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 15:04:16   
Anonimen
Pozdravljeni!

Danes pišem anonimna, ker nočem da me kdo prepozna oz. prepozna akterje te zgodbe (žal je resnična).

Sem učiteljica in učim na razredni stopnji. V oddelku imam punčko, ki jo ostali učenci ne prenesejo, jo zmerjajo; nihče noče sedeti zraven nje; se nočejo z njo igrati,....  v tem oddelku je punčka črna ovca. Situacija je postala nevzdržna (ne morem opisati z besedami). Obrnili smo se na svetovalno službo na šoli, ampak oni so enako brez moči kot jaz.
Glavni problem pri vsej te zadevi so pa starši: mama pride vsak dan v šolo (oče pa 2X na teden); in krivi za vso nastalo situacijo ostale učence; jih nadira; in ti učenci so krivi za vse kar se zgodi njihovi punčki. Seveda ta punčka velikokrat resnico prikroji tako, da je ona nedolžna in da ne izziva ostalih učencev.
Zaradi vmešavanje mame in tudi očeta; in zaradi tega, ker se spravljata na ostale učence so starši ostalih učencev začeli protesitrat (jaz pravim, da opravičeno).
In prišlo je tako daleč, da cel razred ne prenese več te punčke. (ojoj, kako se obnašajo do nje in kakšne komentarje imajo,....).

če ne doživiš takšne situacije, ne verjameš!

In seveda sem jaz zdaj ta razsodnik in moram oz. hočem rešiti to zadevo. Kako????
Mama je poglavje zase; in je pametna kot sto hudičev. Trdi svoje in se ji ne da nič dopovedati.
v glavnem s svojimi dejanji zelo vpliva na življenje svoje hčerke.
O tem, da bi jo prepisali kam drugam noče niti slišat.

Punčkina samozavest je na nuli; nima prijateljic; nihče se noče z njo družiti,..... vsi se je izogibajo.
Prilisiti učencev, da sprejmejo to punčko ne morem;.... veliko se pogovarjam z njimi; skušam umiriti to zadevo; hočem, da skozi igro sprejmejo to punčko (ampak žal ne gre).

Vsak dan pridem domov iz šole žalostna in brez volje,.... ker vidim, da ugašajo iskrice v enih otroških očeh..... žalostno

Žal pa ob vsem posredovanju mene, pedagoginje in ostalih na šoli se stvari ne premikajo na boljše, ampak so vedno hujše,..... zato, ker imajo vedno zadnjo besedo STARŠI!!!! (le ti pa delajo veliko napako)

Popolnoma sem brez moči....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 15:12:40   
CatJa
Ne vem, ker sploh ne razumem, v čem je problem. A te punčke kar tako, natur ne marajo, ali jim je kaj naredila. To, da je očitno ne mara niti lastna mati, je očitno. Ker bi ji sicer pomagala na drugačen način, kot to, da hodi v šolo pedagogom solit pamet.



_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 15:16:05   
soncece24
pomojem bi bilo dobro, da skličeš roditeljski sestanek in naj še ostali starši tema dvema povejo, da ni prav kaj delata, predvsem pa, da se nimata kaj dret na njihove otroke. kake bolj pametne ideje nimam, se mi pa zdi to grozno in vem, da ti je hudo in se počutiš nemočno, jaz bi se tudi. boga mala, ko ma tak zakompleksane starše. kr po mojem bi bilo za to punčko najboljše, da se prepiše na drugo šolo in začne znova...

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 15:22:34   
Anonimen
Začelo se je v 1. razredu, ko je začela punčka vse zadeve iz šole razlagat doma. Povedala je, da se je z onim fantkom skregala; da ji je drugi fantek skril peresnico; da se je ona punčka grdo obnašala do nje,..... (otroške zadeve, ki jih skoraj vedno otroci rešijo med sabo in jih tudi zelo hitro pozabijo). In tako jer mama začela hodit v šolo (po koncu pouka ali pa pred) in kregala učence, da niso dobri in da bo ona ukrepala ( v glavnem jim je na nek način grozila);... v skrajnem primeru je pa tudi klicala učence po telefonu domov.
Sama nikoli nisem zasledila, da bi se ostali učenci res grdo obnašali do nje (otroci ko otroci) in po izjavak, ki jih je govorila mama; si je ta punčka veliko stvari tudi izmislila.


Tako se je ta zadeva začela in se vedno stopnjevala. Od začetka se staršem ne da nič dopovedat.
Zaradi tega smo tudi imeli že roditeljski sestanek, ker so se ostali starši začeli pritoževati. Cel razred oz. vsi ostali učenci držijo skupaj in trdijo, da se ta punčka laže in jih po krivem obtožuje.

In tako so se je vsi učenci začeli izogibat in se nočejo več družit z njo.

Dolga in žalostna zgodba.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 15:27:17   
soncece24
aha, torej je v bistvu kriva mati, ki nima razčiščenih pojmov, da pač otroci taki so in da verjetno je tudi ona komu kdaj kaj nardila in bila do koga grda, kot si rekla: ponavadi to med sabo razčistijo, vsaj v mojih časih smo to otroci tako počeli. žal boš sama po mojem težko kaj dosegla, kvečjemu kak psiholog lahko kaj pomaga, predvsem starši bi ga morali oniskat

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 15:27:39   
soncece24
ups, obiskat

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 16:08:30   
zoya_
Mislim, da tu kej dosti ni za naredit. Edina možna varianta je, da se skliče izredni roditeljski sestanek in se pove pred vsemi starši, kakšen je problem, da bi se o tem pogovorili. Če se tudi takrat njenim staršem ne bo dalo dopovedat, potem žal ne moreš punčki z ničemer pomagat. A bo enostavno manj stvari nosila domov mami pod nos, da bo dobila mogoče s tem kakšnega kolega, ali pa bo ostala žal sama. Ali se pa ti z njo na 4 oči pogovori. Da če bo tako nadaljevala, je sploh noben ne bo maral in da verjetno noče biti celo življenje brez prijateljev. In da ni lepo špecat,..... Ne vem, nekaj v tem smislu no. Več ne bi vedla.
Jaz tud tamalo skoz učim, ko zmeraj špeca mlajšo, da če se bo tako v šoli obnašala, je noben ne bo maral in bo brez prijateljev in prijateljic ostala. Da to ni lepo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 16:34:31   
india
Sicer ne vem,iz katerega kraja si, a pri nas v Mb je na razpolago gospod Prosnik, ki zna v takih primerih izredno dobro pomagati.  Že večkrat sem poslušala njegova predavanja, za otroke, starše, prav tako pa na faxu, za bodoče učitelje in se mi zdijo njegove rešitve izredno dobre. Če imaš možnost, stopi v kontakt z njim. Drugače pa mislim, da res ni druge rešitve kot izredni roditeljski sestanek in igrati na odprte karte ter staršema deklice povedati, da v bistvu svoji lastni hčeri izredno škodita.
G.Prosnik je imel pred dvema letoma v razredu moje hčere skupni roditeljski sestanek na temo nasilje v družini in šoli in moram priznati, da mi njegovi nasveti izredno pomagajo ko se začno kresati otroci med seboj ali proti meni.
Želim ti mnogo uspeha v tej nezavidljivi situaciji!



(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 16:49:23   
Gina
Najprej ne razumem vsega čisto dobro, pa bi te nekaj vprašala:
- Kaj konkretno si pa naredila, ko je šla kar v razred, otroke nadirat? A si jo menda pred vrata postavila, pa direktno k ravnatelju, naj ji pove, do kje segajo njene pristojnosti, saj moraš vendarle zaščitit otroke!
- Kaj konkretno pa si naredila, ko je prišla k tebi mama in obsojala druge otroke? Si poklicala vpričo nje njenega otroka + tistega, na katerega se je stvar nanašala in razčistila tisti hip, kaj v resnici se je zgodilo, ali si pustila, da jih je postavljala na laž? Ali si znala biti bolj odločna, kot ta mama, ali si putila, da obvelja njena? Jaz sem se v takem primeru pripravljena direktno pred ravnateljem z njo pogovarjat, ker itak vem, za čem stojim. Meni se pa zdi, da nisi prepričana, kaj je sploh prav, ali otroci preveč proti nje rovarijo, ali mala preveč teži preko mame.....ni ti jasno, vsaj občutek imam tak.

- Potem me pa še konkretno zanima kakšna od situacij, ker bi ti zelo konkretno tudi povedala, kaj bi jaz naredila. Ker prepričevat otroke na neki osnovi prošenj, simpatije, je čisti nesmisel. Ti moraš biti po drugi strani nevtralna, vendar odločno stat za pravico vseh in normalnim vedenjem otrok. Pa še starost me zanima, da ti lažje svetujem...če hočeš vedet, kaj bi jaz naredila.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 18:06:17   
Anonimen
Kaj sem naredila.

O ja, zelo sem odločna! S tem problemom se ubadamo vsi na šoli; ampak največ je na meni, ker učim to punčko.
Zelo ostro smo ukrepali, ko je nadirala učence (nadira jih pred šolo pred ali po poukom; nadira jih po telefonu...; pred veroukom,...) in še marsikje; in ne v razredu......
Smo že imeli roditeljski sestanek; se pogovorili s starši ostalih otrok in starši te punčke.
Seveda ostali starši več ne dovolijo, da nekdo obtožuje njihove otroke po krivem in držijo skupaj.
Mama od punčke pa še vedno naprej trdi svoje, verjame hčerki,... Ne premakneš je, ker je prevelik ego in  je najpametnejša ---- žal pa dela veliko škodo svojemu otroku!!!!!
Mama pa vedno verjame svojemu otroku.

Vsi smo že obupali in res več ne vemo kaj storiti. Predlagali smo tudi skrajno rešitev - prepis otroka na drugo šolo. Vendar se mama ne strinja. Sicer pa kaj bi punčki koristilo, če bo mama še vedno ista.

Težko opisujem to situacijo in jo je drugim, ki niso vpleteni v to zgodbo tudi težko razumeti.
Jaz se vrtim v začaranem krogu in več ne vidim izhoda.

Žal mi je le punčke, ki preživlja zelo težke trenutke,....




(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 20:27:46   
SanjaS
Torej, zdi se mi da prosiš za nasvet. No, in jaz bi naredila takole:
1. Povabila bi mamo na posebno govorilno uro, na kateri bi bilo moje stališče nekako takole:
A)punčka ima težave s sošolci ( nikar ne reci, da imajo težave oni z njo!)
B)punčka je nesrečna (nikar ne reci, da si nesrečna tudi ti!)
C)sošolcev s katerimi se punčka ne razume je preveč, da bi jih nekam prestavili in da te zanima ali ima mamica kakšen predlog v zvezi s tem?( če bi gospa vztrajala pri strogem kaznovanju vseh sošolcev, ki sekirajo njeno punčko, bi jo vprašala konkretno kako ona vidi to konkretno in bi v pogovoru skušala postopoma njeno stališče z vprašanji do te stopnje zaostriti, da bi ona sama sprevidela, da je "zaščita otroka"  z grožnjami drugim otrokom napačen pristop).

Na vsak način pa bi ji skušala dopovedati kaj je osnovno poslanstvo staršev: STARŠI SMO ZATO NA SVETU, DA OTROKE PRIPRAVIMO NA SAMOSTOJNO ŽIVLJENJE NA TEM SVETU, TAKEM KOT JE. Sploh ne gre ali je tisto kar govori staršem resnica ali laž, bistveno je, da se ona čimprej nauči plavati v tem morju, ker bo edino tako preživela.Rokavčki - starši niso pravi pripomoček za učenje plavanja v morju odnosov med vrstiniki...

VRTCI IN ŠOLE PA SO NAMENJENE PREDVSEM PRILAGODITVI OTROKA SVETU V KATEREM BO OTROK ŽIVEL IN NE OBRATNO. Gospa pa bi morda morala premisliti kaj pričakuje od šole? 

Punčka bo zagotovo prej ali slej odrasla, vprašanje pa je ali  bodo starši PRAVOČASNO zmogli zbrati pravo mero poguma in zaupanja, da ji bodo omogočili da se ustrezno pripravi na življenje..

Upam, da ti je bilo moje razmišljanje v pomoč.
Srečno. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 20:28:31   
Anonimen
Tud sama sem bila nekoč na položaju te nedolžne deklice-včasih so stvari v nekaterih otroških očeh tako hude,da to povejo doma-starši si to interpretirajo po svoje.In vsak starš,ki ima otroka rad,bi naredil za otroka najboljše-tudi moja mama je hodila v šolo in poiskušla narediti red,vendar vrjemite,ni se rešilo.Še danes sem jezna nanjo,ker me ni prepisala na drugo šolo-to,da me je prepisala iz enega razreda v drugi,je bilo še bolj mučno(kajti govorice se hitro razvejo in otroci so lahko zelo zlobni).Tako mi je čas v osnovni šoli na duši pustil trajne rane-še danes imam nizko samozavest,še danes si ne upam povedati svojega mnenja,še danes me boli.Imam psihčne travme in velikokrat sanjam,še danes po mnogih letih,besede sošolk in sošolcev.Še danes ne bom pozabila,kako me je mama lepo negovala,mi razčesavala lase,v šoli pa so se delali norca,če mi pere lase z oljem,in to s kakšnim.Res nisem bila zanemarjena,ker prihajam iz zelo urejene družine.In srce me boli,ko se spomnim,kako hudo mi je bilo in nobenemu otroku ne privoščim česa podobnega,kajti to je mnogo hujše,kot biti vsak dan tepen.

Zato,draga učiteljica,na srce ti polagam-sprejmi to malo dušico za svojo-ko jo boš sprejela ti in pokazala njene dobre strani,zakar jo imaš rada,jo bodo tudi ostali sprejeli za svojo.Prosim,najdi rešitev-zame jo v šoli niso nikoli iskali in sem postala in ostala izbočenka.Še danes se borim sama s sabo in nevem,kam spadam.Nimam prijateljev,in ne zato,ker si jih ne bi želela,ampak zato,ker nevem,kako jih obdržati.

Naj zasije sončni žarek v teh otroških očeh.Bori se-tudi tvoje življenje bo z tem sončkom lepše!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 20:46:13   
mamči
vidim, da si krasen človek. da ne trpiš krivice, pa če tudi pol sama trpiš. In to spoštujem in sem zelo srečna, da se tako trudiš v svojem poklicu, pa vendar ti je težko.
Moje mnenje je, da bodo ti starši slej ko prej to ubogo detece pohabli, če ne bo nekdo nekaj naredil- očitno deklič mora doma vse poročati, da majo potem debate med sabo  (starši mislim) ker sumim da med njima škriplje in je dete neke vrste orodje, da se med sabo ne kregata... ne vem tako razmišljam.
Sem pa definitivno prepričana, da javni sestanki samo še slabšejo situacijo in jaz bi naredila individualen zele prijateljski in življenski sestanek, samo z njima in jima razložila kakšno sovraštvo gojita, posledice bo pa nosila hči- verjetno celo življenje, ker se bo ta vzorec prenesel na srednjo šolo, pa pol na študij, službo, pa na partnerja.
Kar pa se tiče otrok se mi zdi trenutno bolj kritično, že zaradi tege, ker jih je toliko vpletenih in družno sodelujejo- tu bi bil pa na mestu sestanek- učenci starši.
Ta otrok v sebi zelo trpi in s časom bo postala verjetno vnaprej nemogoča do vseh-v samoobrambi, pod narekovaji, ker ji starši to vceplajo dan na dan.
Želim ti obilo moči, predvsem ne pozabi staršem povedati, da ti je žal otroka in da imaš deklico rada in skušaš SAMO pomagati.Drugače pa vpleti v dogajanje kakšnega strokovnjaka.
Obilo sreče!!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 20:46:28   
Anonimen
Jaz si čisto predstavljam to stvar, ker imam eno znanko, ne bom rekla prijateljico, ker to je nekaj drugega, ampak poznam jo pa zelo dobro, ki s svojimi otroci poče podobno kot ta mama, ki jo opisuješ. Ona bo isto izolirala svojega otroka od vrstnikov v šoli. Oziroma ga je že. Najmlajšega pa ne bo dala v jasli, čeprav je bil že sprejet, ker se je z vzgojiteljicami skregala že na uvodnem sestanku, ker "krave" niso pripravljene delati otroku zajtrka, ki ga ona prinese, in so toliko lene, da so rekle, da ga, preden zaspi, ne bodo eno uro nosile, ker ob pač ni navajen zaspati sam. Kar pihala je, tako je bila besna, ko mi je to pripovedovala. V glavnem, ta je ista kot mama te deklice, sem prepričana, da je to to. Še po drugih primerih, za katere vem.
V primeru te moje znanke bi bila edina možna rešitev, pa še to ne verjamem, da bi v šolo poklicali očeta in se pogovorili z njim. In to resno razložili, kakšna je stvar. Do potankosti. Kako otrok skozi tako gospodovalno mati lahko nastrada in to, kot pravi predhodnica, pusti posledice seveda za vse življenje. Ne vem, če se da kaj drugega sploh naredit. Tudi vprašanje, če bo ta dominantna mati kaj poslušala moža. Najbrž ne. Ampak vsaj poskusi se lahko. Ker izgleda, da imajo oni problem v družini, oziroma s to moteno osebnostjo, ki je mati tej deklici. Deklica se ji najbrž zmisljuje vse te stvari, da bi ji ugajala. Razpeta je med mamo in otroci. In ker ve, da mama v primeru, ko grdo govori o sošolcih, postane "močna" zanjo, torej jo ima takrat rada, se ji pač vse to zmišljuje. Stvar je vsekakor zrela za psihologa, naj ti on pove, kako ravnati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 22:56:53   
Gina
Sanja ti je zelo lepo napisala, ampak jaz še vedno ne vem osnovnega problema, mislim kake konkretne situacije, ki se zgodi, na katero mama odreagira.

Prva stvar, ki jo jaz vedno naredim, kadar kak starš prinori in se pritožuje, da je en od otrok njegovemu kaj naredil, je ta, da pokličem takoj oba otroka k sebi in vpričo mame povesta, kaj se je zgodilo. Redkokateri otrok se mi je sposoben v oči zlagat. To bi kakšen naredil kvečjemu v primeru, da bi se staršev tako obupno grozno bal. A misliš, da bi se ti ta deklica zlagala v oči?

Zakaj deklica sploh laže? Po moje ji moraš nekako pokazat, da se z nasiljem ne pride daleč. In prej boš najbrž njo obrnila, kot mamo. Deklica očitno misli, da mora mami vsak dan kako štorijo povedat, da bo zadovoljila njeno potrebo po postavljanju zanjo, da bo čutila mamino ljubezen ali kaj. In to je tisto, kar je bolezensko. Otroka imaš vso pravico poslat k zdravniku. Imaš pa tudi vso pravico zahtevat od csd-ja, da jih obišče, ker mama očitno ni zdrava.

Res mi je čudno to, sem srečala veliko overprotective staršev, ampak še s čisto vsakim se je dalo nekako z mirnostjo in pogovorom, ter vztrajanjem pri svojem, nekam priti. Še vsak je odnehal, ko se je počutil varnega, ko sem mu zagotovila, da je otrok ok, da se fajn počuti.

Kaj pa ti lahko narediš, da se otrok fajn počuti? Jaz verjamem, da vse v tebi kriči, da bi to mamo zredirala s sveta, ampak v zvezi s fajn počutit, ti pa zdaj ne morem nič svetovat, ker še vedno ne vem, za kakšne sorte situacije sploh gre. Si ne predstavljam. Ali je z otrokom kaj narobe? Je morda punčka nerodna, se ob vsakega zadane po nesreči? Je manj uspešna pri učenju? Je malo manj vitka? Kaj je z njo narobe, da se počuti ogroženo? Najbrž mama ne bi samo v šolo hodila brez veze?
Sicer se spomnim enega očeta, ki je non stop visel v šoli in ugotavljal, kaj vse se sinu dogaja, kar se meni ni zdelo drugega, kot normalno vedenje prvčkov, njemu pa katastrofa in je iz vsake muhe naredil slona, samo ko sem se jaz z njegovim otrokom pogovorila, kako bomo to situacijo imenovali, ali katastrofa, ali nekaj normalnega, kar smo rešili brez joka in stoka in da je življenje pač polno reči, ki se dogajajo, pa ki jih je treba vzeti kot neobhodne in za katere se potrudimo, da jih rešimo, če se le da, je otrok v 1. razredu to čisto lepo dojel. Ni več zgodbic ustvarjal doma.

Potem sem imela enega fanta, ki pa so ga hoteli sošolci intenzivno izločit. Kar tako malo, ker je bil mačkeno drugačen. Tukaj se je pa dalo ogromno naredit ravno na otrocih in njihovem sprejemanju.

Kaj dela ta punčka konkretno? Je ona ovira, da mama tako reagira, ona napihuje, je razvajena, ali je s punčko kaj narobe, da jo razred zavrača?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako naj ukrepam .... ???
11.10.2005 23:14:54   
mamči
Gina  mislim ,da v nobenem  primeru ni kriva punčka- ona je le žrtev. V to sem prepričana.
Nikakor ne verjamem, da bi manipulirala s starši in se zoperstavila celi četici otrok. Takega otroka še nisem srečala.Je pa verjetno vzgojena  tako, da misli samo to kar ji reče mati in je prepričana, da je njena mati carica njenega življenja. Otrok je ubogi.user posted image . Za mene je tako ravnanje s strani staršev enostavno zloraba! Zloraba otroške duše in telesa in to v teh leth, ko bi mogel otrok polno živet življenje in biti deležen ljubezni in doma in v šoli med prijatelji.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako naj ukrepam .... ???
12.10.2005 19:05:28   
Gina
Mamči, seveda je "kriva" tudi punčka. Ne mislim kriva v zavednem smislu. Najbrž nima pojma, kaj dela narobe. Ampak sigurno ne dela vsega tako, da bi lahko situacijo rešila. In ravno tu ji je treba pomagat. In meni se zdi, da bi se morda pa česa zelo konkretnega jaz sama lahko spomnila, kako pomagat, vendar imam problem, ker še vedno ne vem, kaj točno se dogaja. Al sem preveč zabita ali pa imam premalo podatkov, ker so zelo enostransko in nepopolno predstavljeni. Resnično si lahko pod to, kar je napisano, naredim kakih 7 scenarijev ali več.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako naj ukrepam .... ???
12.10.2005 21:25:46   
mamči
Bilo bi dobro- če se da- da nam anonimka poročaš, kako se bo napletlo in razpletlo, al celo še zapletlo, to stanje user posted image , če boš lahko. Da bomo bolj pametni, če se v življenju kdaj srečamo s situacijo. Gina, če gledaš iz te strani maš prav, samo kako to rešit je pa druga zgodba- ker v tem primeru bi otroku pač mogli povedat, da ji mati pač škodi in to je user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako naj ukrepam .... ???
13.10.2005 16:36:35   
Anonimen
Anonimna, zelo dobro razumem tvojo situacijo, tudi sama sem se nekoč znašla v njej. Le da je bilo pri meni to, da je ta deklica brskala po moji torbi in ko sem v beležko vpisala, da "ne dovolim, da se brska po mojih stvareh", je podpis ponaredila.

Potem sem nekoč mami (ki je tudi učiteljica) med pogovorom povedala, kaj se je zgodilo. Bila je zaprepadena, "moja hčera pa že ne!" Učence, ki so jo videli in mi tudi povedali, je čakala pred šolo in se na njih drla. Jaz pa zelena pripravnica nisem vedela, kaj naj naredim. O vsem tem sem obvestila našega ravnatelja, on pa mi je pomagal naprej. Sklicali smo sestanek, da bi se o tem pogovorili, takrat pa so se začele odpirati teme še iz prejšnjih razredov; kaj je ta storil, kaj oni, kaj tretji...

Potem sem si rekla: NIKOLI VEČ!!! Če hoče katerikoli starš obračunat z otrokom, mu z ledenim in ostrim glasom povem, da NE SME, da se naj pogovori z mano, če ga kaj zanima, oz. z otrokom samo in edino v prisotnosti razredničarke, njegovega starša, svojega in tega otroka. Po želji bi bila lahko prisotna tudi pedagoginja ali pa ravnatelj. Na srečo se je to ponovilo samo enkrat. Pa še takrat sem rekla: če jaz brez vednosti staršev ne smem npr. zaradi vinjenega učenca, ki razbija po šoli, poklicat policije, potem tudi on ne sme komunicirat s tem otrokom niti v niti pred šolo, temveč samo v prisotnosti njegovega starša.

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




služba po porodniški
Michonne RR

Ali ste/boste po končani porodniški odšle v službo?

Da (96%)

Ne, ostala sem/bom doma (4%)


Število vseh glasov: 28

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!