|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se pobrati po ss
21.7.2008 13:44:41   
Anonimen
Pozdravljene.

V petek sem opazila rjav izloček in se takoj napotila na pregeld k G. Ta je potrdila, da je vse ok, omenila je samo, da je plod za 6t malo premajhen. Ker sem bila vidno nervozna me je napotila na urgenco, kjer so postavili enako diagnozo. V soboto sem opazila krvav madež. napotila sem se v trbovlje, kjer so me seznanili da imam prazno jajce-da v jajčki ni ploda in da je gestacijska vrečka premajhna z 6t nosečnosti. Za nasledni dan so me naročili na abrazijo. ko sem prišla v soboto domov sem doživela ss. kljub temu sem se v nedeljo namenila nazaj in sem kljub ss imela abrazijo.
psihično sem se počutila v redu, do danes. Danes pa bi ves dan samo jokala.
rada bi nekaj nasvetov, kako se pobrati in ponovno gledati optimistično naprej.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako se pobrati po ss
21.7.2008 13:52:29   
fragola
jaz sem jih imela že tri in to vse v enem letu in ti povem, da pride dan ko najrajši bi jokala, jokala in jokala! Vendar moj moto: upanje nazadnje umre!
Zato glavo pokonci in začni pozitivno razmišljat!!! Ker boš vidla, da boš kmalu spet noseča in tokrat bo vse v redu!!!
user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil fragola -- 21.7.2008 13:57:18 >


_____________________________

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako se pobrati po ss
21.7.2008 13:59:34   
silvya
Žal mi je, da si to doživela.

A poglej tole s te plati, kaj če ne bi splavila in bi se ti katastrofa zgodila na koncu nosečnosti? Če ni bilo kaj vredu je bolje, da se zgodi takoj. Verjemi, ker sem doživela že oboje. In je stokrat lažje prenesti izgubo na začetku kot na koncu.
Ko ti je za jokat se pa zjoči. Vse to pomaga, da boš kmalu fizično in psihično pripravljena na nov poskus, ki ti bo dal novo upanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako se pobrati po ss
21.7.2008 14:22:32   
Shuka
Bolečino čas omili a vsekakor jo je potrebno izjokati. Izjoči svojo bolečino dokler ti ne zmanjka solz, kajti potem bo malo lažje. (Izkušnje nam dajo moč in pogum za naprej).
Sama sem se z mislijo o tem, da narava sama poskrbi za to, če nekaj ni OK, težko spopadala, a očitno bo nekaj na tem, narava ve kdaj nekaj ni vse tako kot bi moralo biti in sama naredi selekcijo, a to so le priprave na zdrav zarodek.

In kot pravi Silya, bolje, da se je to zgodilo zdaj na začetku kot na koncu, ko se že navežeš na otroka. (Žal mi je Silvya za tvojo pupiko Melito)user posted image

Želim ti, da čimprej preboliš izgubo in se tako pripraviš na nove uspehe, ki vsekakor sledijo.


_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako se pobrati po ss
21.7.2008 14:58:02   
KAHLO
ojla, tudi jaz sem imela prazno gv tako so me v 8 t poslali na abrazijo......res je kar punce pravijo, bolje da se ti zgodi to na začetku nosečnosti, kot kasneje lažje prenešeš in še tolažbo imaš da pikica še ni čist zafunkcionirala, jaz sem tud jokala na začetku...dost mi je pomagalo da sem se pogovarjala s puncami na temi pogovori o spontanem splavu, kjer sem slišala še veliko bl groznih zgodb od moje....tako da sem na koncu bla prav vesela da če se mi je že moglo to zgoditi da se mi je tako zgodaj in da je bila diagnoza prazna GV......ko sem dala čez abrazijo in prvo menstruacijo, sem itak imela pregled pri g.....katera mi je potrdila da je vse o.k, da ni nobenih pregrad ali strdkov v meni, in tako sva se z mojim odločila da ponovno stopiva v akcijo, čist sproščeno in se sploh ne bova obremenjevala kaj se lahko zgodi (res je da je mene zmeraj klukal tam od zadaj en strah kaj če se ponovi) no in se na srečo, ni po prvi menstruaciji sem zanosila in sem zdaj v 34 t nosečnosti, pod srcom nosim baje punčko, katero imam že zdaj nadvse rada.....in jo tudi nestrpno pričakujem, čeprav še zmeraj z enim strahom....da se slučajno ne bi  dobro izteklo.....ampak moraš ostat optimistična in borka......pa boš prišla do cilja!!!! boš vidla.....
Drgače sem se pa jaz tolažila tudi s tem da vsaj vem da lahko oz. imam to srečo da zanosim, ker se mi zelo smilijo punce k se trudijo več let zanosti in ne morjo...in dajo čez sebe eno vrsto postpkov pa ne gre....pol pa še vse te težave ko želijo posvojiti otroka!user posted image res tem puncam vsaka čast!

tako da z optimizmom naprej in v nove boje.......želim ti veliko sreče user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako se pobrati po ss
21.7.2008 20:18:57   
Pikabu
Žal mi je, da si tudi ti morala čez to. user posted image user posted image user posted image

Jaz sem se s tem srečala sicer šele v 3. nosečnosti, od prej imam dva otročka, pa je bilo vseeno zelo hudo. Jaz ti bom rekla to: jokaj, jokaj, jokaj. Dokler boš lahko jokala, bo dobro, bo šlo iz tebe ven. Ko enkrat ne moreš več jokati, pa je ta žalost še v tebi, je šele grozno. Zaradi jokanja ti naj ne bo nič grozno, samo jokaj. Druga stvar, ki naj te drži pokonci je to, da boš kmalu lahko spet zanosila. Kot ti je že ena napisala, razmišljaj o tem, da veš, da lahko zanosiš. Ko je ena moja prijateljica imela splav, midva pa sicer še nisva delala na otročku, je meni tudi najprej to prišlo na misel, da vsaj ve, da lahko zanosi. Tretja stvar je pa to, kot so ti tudi že napisale, da je bolje, da se na začetku konča kot na koncu. Ko sem jaz začela krvaveti, sem si rekla, če mora biti kaj narobe, naj gre zdaj vse ven, ne potem na koncu nosečnosti. Pa se je ob res hudi krvavitvi vseeno videl srček na UZ in sem dobila upanje, da se bo mogoče obdržalo, ampak to sem si pa vseeno ves čas govorila, če mora biti kaj narobe, naj bo takrat. Pa to, da sem imela dva otročka, mi takrat ni bilo nič v tolažbo. Jaz sem samo objokovala to tretjo pikico, ki ji ni bilo dano ugledati luč tega sveta. Šele po parih dnevih sem ugotovila, kakšno krivico delam moja dvema sončkoma, da sem se lahko začeka ukvarjati z njima. Od mojega ss-ja bo kmalu minilo eno leto (tak čas lani sem zanosila), pa zdaj še nič ne delava na še enem otročku. Še ni primeren čas, ti boš pa lahko takoj začela spet misliti na novo nosečnost in veseli se tega.

Srečno in pogumno naprej. Mislim nate. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako se pobrati po ss
22.7.2008 8:21:59   
Anonimen
Žal mi je, da se ti je to zgodilo user posted image user posted image user posted image .  Čas celi rane. Sama sem ss doživela v 17 T. In ti lahko rečem, da je to res, kar sem napisala, da čas celi rane. Ko boš hotela jokat, se jokaj. Ne oziraj se na druge. Oni ne morejo vedeti, kaj preživljaš. Vedi pa tudi to, da bo prišel dan, ko se boš počutila ful v redu in in dan, ko ne boš vedela kaj s sabo. In v teh dneh se obrni k nam in ti bomo pomagle...pravzaprav ti bomo stale nekako ob strani.
Veliko zdravja in user posted image  user posted image  user posted image  user posted image .
user posted image

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako se pobrati po ss
22.7.2008 20:04:18   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: silvya

Žal mi je, da si to doživela.

A poglej tole s te plati, kaj če ne bi splavila in bi se ti katastrofa zgodila na koncu nosečnosti? Če ni bilo kaj vredu je bolje, da se zgodi takoj. Verjemi, ker sem doživela že oboje. In je stokrat lažje prenesti izgubo na začetku kot na koncu.
Ko ti je za jokat se pa zjoči. Vse to pomaga, da boš kmalu fizično in psihično pripravljena na nov poskus, ki ti bo dal novo upanje.



Se podpišem.
Tudi sama sem doživela splav na začetku nos. in rojstvo mrtvega otroka. Bolje je, da če je kaj narobe, da se čim prej sčisti. Vem, da boli, ampak glej pozitivno naprej. Po M ali dveh bosta lahko že naprej planirala.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako se pobrati po ss
22.7.2008 21:18:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

psihično sem se počutila v redu, do danes. Danes pa bi ves dan samo jokala.
rada bi nekaj nasvetov, kako se pobrati in ponovno gledati optimistično naprej.


Jaz sem se potolažila s tem, da sem si rekla, da če je že moralo biti kaj narobe je res najbolje, da je to čisto na začetku nosčenosti. Kajti moji sorodnici je otrok en teden pred PDP-jem umrl v trebuščku in hujšega kot to ni. Ne rečem pa, da nisem bila žalostna, razočarana, jezna in da sem potočila kakšno solzo. In tudi za mano ni prišlo takoj, ampak šele kasneje, ko zopet ni in ni šlo, da bi ponovno zanosila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako se pobrati po ss
25.7.2008 14:05:18   
Rubin.
Prepusti se čustvom, bilo kakšnim, pogovarjaj se s partnerjem, pogovarjaj se s tistimi, ki so doživele isto izkušnjo in verjemi, s časoma bo lažje. Vse enkrat mine tako slabo kot dobro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako se pobrati po ss
25.7.2008 16:16:58   
detelja
jaz sem imela ss marca...dolgo sem rabila, da sem se vsaj malo pobrala...včasih tako pozitivno gledam za naprej in si mislim, da je res bolje, da se je zgodilo prej kot pa, da bi rodila mrtvega otroka ali kaj podobnega...pride pa dan, ko jočem, jočem in jočem...in mi je potem lažje...sicer pa moram priznati, da me je strah za naslednjo nosečnost...vem, da to ni ok...

_____________________________

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako se pobrati po ss
10.8.2008 9:52:27   
neznana
pozdravljene!
že velikorat sem na portalu brala o spontanem splavu in upala, da se meni to ne bo zgodilo. pa vendar se mi je. v petek sem opazila krvav madež, potem sem začela krvaveti. klicala sem ginekologinjo kaj se dogaja, saj sem bila vsa prestrašena in v skrbeh za malo pikico. rekla mi je, da je krvavitev med nosečnostjo dokaj normalen pojav. ker se krvavitev ni ustavila, sem šla na urgenco. pred tem sem šla na wc, kjer sem videla, da gredo iz mene kosi krvi. takrat sem že vedela, da je prepozno, vendar je bil vseeno šok, ko mi je ginekologinja povedala, da sem imela splav. bolečina je bila neznosna, saj je bil otrok načrtovan.
vsi mi govorijo naj ne obupam. obupala nisem vendar se sprašujem, zakaj se je to zgodilo ravno meni. verjamem, da narava res poskrbi, da je vse tako kot mora biti, vendar bolečina ostaja. navsezadnje je bila v meni pikica, ki ji ni bilo usojeno zaživeti.
veseli me, da na forumu delite svoje izkušnje, saj mi je branje vaših zgodb dalo novo upanje


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?