|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 16:46:40   
mačica
Pozdravljene,

zelo me zanima kdaj hodijo vaši malčki ki so stari 4 leta spat zvečer in kako vam to uspe? Jaz mojo nekako prisilim, da zaspi do 21.00 pa imamo celo proceduro da se to zgodi...user posted image
user posted image Druga težava je zjutraj vstajanje za v vrtec... Rabi cca 30 minut da vstane in pol še ene 20 da se umije in obleče... to je kriza in rabim en dobr načrt kako to spremenit, ker imam še enega 8 mesečnika ki zaspi enkrat do 21.00 in oba naenkrat je težko sam krotit, očka pa ima žal tako službo da ga med tednom ni doma da bi priskočil na pomoč. Rezultat tega je da zvečer ko oba zaspita sama padem v posteljo in zaspim ko top, TV-ja že nisem gledala da ne pomnim ker mi ne uspe, prej zaspim...
Hvala za odgovore, mačica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 17:06:41   
Gina
Moja 8-letnica hodi spat ob 20.00, ta mali, ki bo star kmalu 2 leti, pa med 20.00 in 21.00. V resnici mene veliko bolj izkoriščata kot očka. Zato ker vesta, da nisem toliko dosledna in da včasih popustim - kar ni dobro. Recept: da si res dosledna, da jo začneš spravljat spat ob 19.00, ne pa ob 19.30 ali kasneje. Pa energija je važna. Moji točno vedo, kdaj mislim 100% resno in kdaj obstaja možnost, da bom popustila. To čutijo v energiji, ti povem da čist zihr. Ko boš odločena, da hočeš ob 20.00 imeti mir samo zase, ti bo to tudi uspelo.user posted image

(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 18:16:34   
Janeja
Mi smo tudi našega 4 in pol letnika že pred časom navadli, da se gre umivat takoj po risanki in "lahko noč, umiti zobki". Tako je u postelji okrog 19.30 in tudi takoj zaspi. Res pa je, da čez dan ne spi nič.
Probajte s tem Lumpijem - Jan ga čist lepo uboga - ko reče lahko noč umiti zobki, je že na poti v kopalnico. user posted image

Izjema so po novem le petki in sobote, ker ne sme zamudit Zmagota Batine, je čist nor na ta kviz. Sam ga počaka u pižami na kavču in po drugih reklamah direkt u postlo.


(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 18:25:17   
Anonimen
Brez pardona je ob osmih v postelji, brez posebnih procedur. Fino pa je, da smo do 6.40 doma, ko so risanke. Takrat se v bistvu začne že proces, ki je zaključen s spanjem ob osmih. Samo ne vsebuje nobenih posebnih elementovuser posted image , razen kakava v flaški.
Zjutraj pa je druga pesem, danes je prišel iz svoje sobe npr. ob 4.40. In je sedel v dnevni na kavču v temi in mrazu do 6.00, ko je mož potem vstal.

(odgovor članu mačica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 18:47:27   
Anonimen
Ojoj, Spliš,a res? marija, se mu mudi zjutraj vstat user posted image

Hja, naš skoraj 4-letnik tudi zaspi med tednom tam nekje do osmih oz. najkasneje pol devetih, brez posebnih procedur, no, edina procedura je, če sploh je, to da grem z njim spat oz. jaz potem še gledam TV. Popoldne v vrtcu spi tam nekje uro in pol.

med vikendom, pa se večerno spanje rztegne tam nekje do devete ure, dlje pa nikakor ne. Ampak tako nam vsem paše. Med vikendom tudi še popoldne spi vsaj dve uri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 18:53:50   
cmokec
Pri nas je v postelji med tednom do 20.00. Procedura se začne okoli 19.00 z večerjo (če je še kaj lačna), potem je risanka, umivanje zob in postelja. V sobi porabimo še cca. 15 min za pravljico ali za pogovor. Je pa večkrat izsiljevala z pitjem, pa lulat, kakat, pa lačna, .... sedaj pa preventivno vse opravimo prej, da se ne more izmišljevat. Petke in sobote hodi spat najkasneje do 21.15.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 20:18:23   
Marogica
Našega smo dajali v tej starosti spati do 20.00 ure, kar pomeni, da je bila do te ure opravljena celotna "večerna procedura" in luč ugasnjena. Aprila bo star 5 let in sme bedeti do 20.15, ob vikendih do 21. ure.
Praviš, da se tvoja punčka zjutraj noče vstat. V bistvu je to povezano z večernim odhodom vo posteljo. Prej bo šla spat, bolj bo naspana, lažje bo zjutraj vstala.
Smo nekajkrat probali z našim 5-letnikom, da je šel čez teden ob 21. uri v posteljo. Katastrofa! Zjutraj ga nisem spravila iz postelje. Spravi tvojo pupo prej v posteljo, pa vam bo tudi zjutraj lažje.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
22.2.2006 21:30:06   
bskrle
Med 19.30 -20.30.
Procedura se  za obe začne z risanko, nato večerja (včasih že pred risanko), zobki, umivanje, pravljica, molitev in spat.
Vse dneve to dela tata, razen ob ponedeljkih.

(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
23.2.2006 0:52:03   
KODA
Damo ga spat med 20-21uro.Pa kaj ko ne zaspi takoj.Je non stop lačen,žejen,ga 5x lulat...Tako,da se mora eden od naju ulečt zraven,da je mir.Drugače še znervira tastarejšega,ki se pa spravi spat malo lažje.
Nato zaspi okoli 21.30h,vstaneta pa med 6.30 in 7 uro zjutraj.Takrat,je pa kričanje,jokanje,trmarjenje...Pa nič ne pomaga,vstati je treba.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
23.2.2006 8:58:02   
janjja
Pri nas takoj po Lumpiju "Lahko noč umiti zobki" - greva v kopalnico in umijeva zobke, pa v pižamo in nekje do osmih že spi brez debate.
Včasih nismo bili tako dosledni, je šla enkrat ob devetih enkrat ob sedmih, pa ob pol desetih, pa to ni bilo nič, zdaj pa se je navadla in super deluje.
No poleti pa se bo malo zavleklo, mogoče kakšno uro, ker je zunaj še dan.user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
24.2.2006 12:49:05   
wanabe
Naš 5-letnik hodi spat ob 21h (30 minut plus, minus). Vem, da bi bilo fajn, da hodi prej, ampak zadeva je taka, da jaz prihajam iz službe domov okoli 6h in če hočeva vsaj nekaj časa prebiti skupaj - potem je to to. Vstaja pa ob 6,30, razen čez vikend ko spi do ene 8h. Mislim pa, da takšna ura niti ni kriza.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
24.2.2006 15:40:09   
mačica
Sliši se lepo tole po Lumpiju pa spat samo kako??? Enga imam v naročju cele dneve ( 8 mesecev ) in hodim z njim vred za tamalo pa ji težim, da je treba it spat pa me ne šmirgla al pa se dere in prosi za samo še malo... ko čist popizdim se obleče v pižamo pa joka v sobi da bi še to pa še ono in pol se počutim ko en tiran k jo sili v nekaj...
Točno ve, da dokler ne bo tamau zaspal ji ne bo treba ker ne morem oba naenkrat uspavat! Če pa že vstrajam da se spravi v posteljo pa me sprašuje kdaj se bom prišla k njej stiskat, pa kdaj bo tamau zaspau ker bi me ona rada pa, pa, pa... Ni konca jaz pa iz dneva v dan bolj crknena...
hvala za še kak nasvet!

(odgovor članu wanabe)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
24.2.2006 18:46:54   
tejčica
Naša večerna procedura se začne po Lumpiju. Najprej sledi kopanje/tuširanje, potem večerja, umivanje zobkov in postelja. Tako je v postelji najkasneje do 20. ure. V postelji ji eden od naju prebere še pravljico, potem ona "prebere" pravljico še svojim dojenčkom in luč se ugasne. Vendar pa ne zaspi takoj. Malo še klepeta, pa vedno je žejna... Zaspi pa najkasneje do 21. ure.

(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
25.2.2006 22:50:55   
karmy
moj gre striktno med tednom spat ob sedmih... brez pardona... ga navajam že od čist malega, in mu ni čudno da mora it takrat spat... ob vikendih so pa fleksibilne ure user posted image  ko hoče mami dlje spat zjutrej user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj dajete spat 4 - letnika?
25.2.2006 22:59:53   
Mina1
Naš 4-letnik gre v svojo sobico po Pop Inu, torej ob 20:00, zdej pa, kdaj zaspi, je pa druga zgodbica. Dostikrat reče meni ali atiju: "A bi šel/šla malo k meni?" in potem, predno zares zaspi traja od pol ure do eno uro.

Mali piškotek, 1-letnik pa gre med 19:00 in 19:30, pa spet traja slabo uro, da zaspi, ker moraš biti fizično pri njemu, da te vidi. 

Meni so sicer podaljšali prodniško, se pa že bojim, kako bo šlo potem zjutraj, ko bo treba zrihtati oba, pa sebe, pa eden bo moral enega peljati k babici v varstvo, drugi pa enega v vrtec. user posted image user posted image user posted image  Pa jaz hodim z busom v službo, ker nimam kje parkirati, ati gre z avtom...meni ni nič jasno in tako.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?