|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko otrok tepe in meče stvari
23.4.2009 14:21:46   
biga
Moj sin bo čez dva dni star 23 mesecev. Zadnje čase se dogaja, da me vsakič, ko ni po njegovem, kar klofne po obrazu, enako atija, pa niti ne neha, če sem blizu njega oz. ga ne pustim pri miru. Sicer kdaj pa kdaj udari tudi druge otroke, predvsem tiste, ki pridejo k nam na obisk ali če jih ne ali slabo pozna. Ampak pri nama je pa vedno tako, ko se strma in nečesa ne dobi, začne udarjat po obrazu. A je to normalno? Seveda se spopadava s tem, mu rečeva, da se to ne sme. Nočem kričari, sem pa probala s to varianto, da ga zaprem za kako minuto v sobo kot kazenski ukrep. Kako pa vi to prakticirate, če imate tak primer? Pa tole npr.: v stolčku pije, mu dam lonček, potem pa tisto, kar ne popije, enostavno zlije nase. Zadnjič je npr. pojedel kroglice, preostalo mleko pa zlil nase. Kakšen nasvet? Da ne omenjam, da v vrtcu še nikoli ni rekel vzgojiteljici ne ali ne bom, vse naredi, kar mu reče, doma pa noče pobrati igrače, praktično nikoli ne stori, kar mu rečem. Pa ga probam na ta način, da bova skupaj pobrala, kdo bo prvi ipd. Reče ne bom in me gleda ter se smeje. Kako ga navadit na uboganje? Nočem ga pa prosit oz. moledovat vsakič, ko bo treba kaj naredit.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko otrok tepe in meče stvari
23.4.2009 18:24:00   
zinkazi
Otroci reagirajo pogosto na takšen način, ampak otroku je potrebno dopovedati, da tega ne sme. Za to ni potrebno kričati, potrebno pa je biti odločen. Otrokovo obnašanje ustavite tako, da ga primete za roke, mu odločno poveste , naj tega ne dela, ga odložite in se odmaknete. Otrok se zaveda, da ga odmaknete v drugo sobo, ampak morate mu povedati, da se ne tepemo. Poskušajte namesto kazni poiskati možnost za pohvalo in vzpodbudo. Ali je prišlo v družini do kakšne spremembe? Verjetno otrok poskuša dobiti iz nekega razloga vašo pozornost. Poskuša tudi uveljaviti svojo voljo. Preizkuša kje so meje. Verjetno mu vzgojiteljica v vrtcu postavi meje, katere otroci upoštevajo, doma pa pri tem niste odločni. Kdaj je pričel obiskovati vrtec? Dajte mu manjši obrok mleka. Naj potem pobriše, če polije. Če ne želi pospraviti igrač, mu povejte, da jo boste vi pobrala, ampak je potem ne dobi. Pospravite igračo, ki mu je ljuba. Preden mu jo daste ponovno povejte, da jo bo moral pobrati, sicer jo pospravite za dva dni, npr. na omaro. Če jo bo želel, mu povejte, da je ni pospravil. Odločnost pri odločitvah, sicer poskušajte z njim čim več pestovanja, iščite zakaj ga lahko pohvalite. Poskušajte s pohvalo, vzpodbudo in mu dajte vedeti, da ga imate radi.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ko otrok tepe in meče stvari
23.4.2009 18:52:42   
Gina
Jaz bi naredila podobno. Če bi me udaril, bi ga prijela za roko in odločno rekla NE, tega se ne sme, ne dovolim. IN bi ga držala za roke toliko časa, da bi nehal. Ne smeš tega dovolit, da te pretepa. Če ne bi nehal takoj, bi ga odstranila, ne bi imel več moje pozornosti.
Če zliva pijačo po sebi, mu je ne dajaj več v bližino, ampak samo tedaj, ko pije. Če jo vseeno zlije, mu reci NE, tega se ne dela in ga odstrani od mize nekam drugam.
Ko rečeš naj pospravi, stoj poleg njega in ne odnehaj. Pokaži mu na igrače in vztrajaj. Fizično moraš biti poleg in celo tvoje telo mora sporočati isto kot tvoj glas, da mora to naredit in da ne boš odnehala - v to moraš trdno verjet in biti tudi sama odločena to speljat - če nisi že prej odločena, sploh ne začni te "borbe", se prej odloči, da boš ti namesto njega tisti dan pospravila, sicer se bo samo navadil te okrog prinašat in navadil se bo tudi na to, da beseda ni pomembna. Samo besede od začetka namreč ne pomagajo. otroci vidijo kaj narediš. In vzgoja je težka reč. Je treba vstajat, prestavljat reči, se ukvarjat z otrokom. Beseda je samo ena mala reč, ki pogosto ni dovolj. Otrok gleda, kaj narediš. Posluša bolj malo oz. mu to ni tako pomemben del komunikacije.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ko otrok tepe in meče stvari
24.4.2009 14:00:38   
biga
Hvala za odgovore. Dejansko delam točno to, kar sta napisali zinkazi in gina. Samo da ne deluje. Vem, da moram biti vztrajna, da ne sme otrok odločati ali me imeti v pesti, me obračati okoli prsta, a kaj ko ni videti napredka. Pol ure lahko stojim in mu govorim, naj pobere igračo ali pobriše za sabo, če polije, pa ne naredi, kar mu rečem. Verjetno vgojiteljice bolj jasno postavijo meje ali pa imajo otroci do njih malo več strahospoštovanja, kot do mamic. Doma se ni nič spremenilo v zadnjem času, kar bi sinka pretreslo, da bi začel nagajati ali se puntati na tak način. Enostavno mislim, da sva bila z možem premalo stroga in dosledna in to zdaj mali moj izkorišča. Dejansko je najin scrkljanček, ker je bil veliko bolan in se mu posvečava 100%. Dejansko skoraj nikoli ne greva nikamor, vseskozi je z nama, vsak prosti trenutek, razen malo z babicami. Tale "ne" me kar malo skrbi, upam, da bo sčasoma dojel, da je treba tudi ubogat. Ker res nimam namena vzgajati s kaznijo, v sobo ga dam zgolj zato, ker ne zaležejo moji "ne"-ji, ko me tepe.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ko otrok tepe in meče stvari
25.4.2009 7:16:38   
Tisana
Meni se pa zdi to čisto normalno, da otrok preizkuša meje ravno doma. To pomeni, da se ob mami in očetu počuti varnega, pa naj zveni še tako čudno. Pri nas je zelo podobna situacija, ki definitivno sovpada z odhodom v vrtec. Tam je najbolj vodljiv otrok, doma pa jo iztiri že tako majhna stvar, da midva sploh ne veva, zakaj se v kakšnem trenutku meče na tla in dere user posted image .

< Sporočilo je popravil Tisana -- 25.4.2009 7:17:19 >


_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ko otrok tepe in meče stvari
27.4.2009 22:34:14   
KatjaD
Mi smo imeli tudi problem s pospravljanjem, pa smo ga rešili zelo elegantno. Ko je bilo treba pospravit sem pač rekla, da če ne pospravi igrač sam, jih bom pospravila jaz - direktno v kanto za smeti, ker jih očitno ne rabi.
2x sem jih dejansko "zabrisala" stran (seveda je samo on mislil, da so šle res v kanto, potem sem jih vzela ven in umila ter pospravila izven njegovega dosega) in potem čudežno nismo več imeli težav s pospravljanjem igrač. Če pa ga slučajno kdaj piči, že sama grožnja, da potem pa grejo v smeti, pomaga.

Glede tepeža - pri nas se ne tolerira nikakršen tepež - če se slučajno zgodi, da hoče mahnit ali celo mahne, najprej odločen (ne glasen, ampak odločen) NE z razlago zakaj ne, v naslednjem momentu, če ne neha pa se odstranim iz njegovega vidnega polja. Več še nikoli ni bilo potrebno, ampak naslednja faza bi bila verjetno, da bi mu odvzela nekaj njemu pomembnega (npr., če rad gleda risanke - tisti  dan brez risank, če se rad igra z nekim bagrom, tisti dan bo v omari, ipd.). Otroci zelo hitro ugotovijo, kaj se jim "splača" in kaj ne in kaj nosi posledice, ki jim niso "všeč".

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?