|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 17:43:53   
vaney
Saj sploh ne vem, če sem na pravi temi, če nisem, me komot prestavite.

Zdaj pa moje vprašanje; z možem se dogovarjava, kam bomo šli letos na dopust (morje). Imava 4 mesečnega user posted image . Malo si delava izračune, koliko bova rabila denarja za dopust in sem se pogovarjala s parimi kolegicami, kako zgleda dopust z majhnim otrokom, kaj potrebuješ in koliko jih dopust stane. Midva sva do sedaj hodila pač sama v apartmaje, za njih dala pribl. 200-300€ na teden, zraven pa sva porabila še pribl. 200-300€ (večerje, pijače, sladoledi, hrana, malenkosti...) in nisva imela nikoli občutka, da morava šparat. In dopust nikoli ni predstavljal problema, vedno sva imela že spomladi rezervirano in vplačano, do letos. Ko pa sem se pogovarjala s kolegicami, so prišle ven z nekimi bajnimi številkami. Ok, apartma oz. hotel pač plača vsak po svoje. Potem pa smo se začele pogovarjati, koliko si vzamejo še sabo (z 1-2 otroka), so omenjale 1000€ in več. Res, da vsak zapravlja po svojih zmožnostih, ampak a ni to malo veliko za en teden? Pravijo, da na dopustu pa res ne bodo šparale. No, saj to je super, ampak potem tak dopust stane čez 2000€. Jaz sem to povedala možu (bolje bi bilo, da nisem), ga je skoraj kap. Hec pa je zdaj v tem, da sva trenutno v rahli finančni stiski zaradi zaključka gradnje hiše in sva računala za dopust isti znesek kot vsa leta do zdaj. In mož je začel zdaj nekaj jamrat, da ne ve, kako bomo zdaj ta dopust sfolgali, ker je to z otrokom pač drag šport. In to on sklepa na podlagi drugih mnenj. Bolj kot mu govorim, da sploh ni nujno toliko zapravljat, bolj on pravi, da z manjhnim otrokom pa res ne bi rad gledal na vsak cent in da je v dvomih, če bi sploh šli, da bi raje samo kakšen dan. Ampak, saj to je isto sr..., če mene vprašate. Pa ne prideva nekako skupaj...rezervirat pa bi bilo počasi (oz. hitro) treba, ker bi šli junija, da ne bo prevelike gužve in vročine.  Vsakič, ko omenim dopust in morje, on pravi ne vem, mogoče, bomo videli, letos ne bo zneslo, to nas bo letos predrago prišlo... In včeraj po dolgem debatiranju sva nekako prišla do tega, da gremo. On bi šel na Murter, jaz na Pag...pa saj glavno mi je, da sploh gremo. Ampak, danes pa, kot da se nisva nič dogovorila, on spet ne ve, če bi šli, če bo zneslo....

Zdaj me pa zanima, kako se vi uskladite, kam boste šli, za koliko časa, koliko € vzamete seboj, ali hrano kupujete tukaj ali na mestu dopusta, kaj si privoščite..., da vidim, če je res tak drag šport it z majhnim otrokom na morje. Joj, planiranje dopusta bi moralo biti veselje, ne pa pregovarjanje in preračunavanje po dolgem in počez...ampak zgleda, da brez tega (vsaj pri nas) ne gre.

In še 1x, če sem kiksala temo, me prestavite.

Hvala.


_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 18:08:38   
ziva_
ko smo prvic sli na dopust z user posted image smo zapravili mogoce 50 evrov vec... in to samo za hrano (adaptirano mleko in prekuhano vodo) in plenice. dopust pa se res z vsakim letom podrazi, ko postanejo aktualne razne animacije, sladoledi,...
tako da brez skrbi (in kreditov :))

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 18:11:39   
travica
zaradi 4 mesečnega (oz. junija bo star 6) pač nimaš višjih stroškov na dopustu. Plenice, robčki, Aptamil,... enako kot doma. Če sta do sedaj s pribl. 600 € skozi prišla pa bosta še letos. Ne vem kje bi bil problem.
Mi pač gremo vedno v hotel in tukaj ni pod 400 € na osebo :( 

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 18:17:10   
Gina
Kaj pa vem, predstava o dopustu je pri različnih ljudeh čisto različna. Je pa prav gotovo dopust z vsakim članom družine več, bolj draga stvar. Mi za dopust zapravimo toliko, kot stane kamp, vzdrževanje prikolice (beri registracija, gume in eventuelna popravila, dokupovanje stolov, miz, blazin... ostale opreme), vožnja, ki tudi ni zastonj, sploh če vlečeš v split prikolico, cestnine, ki so tudi kar strošek, potem pa še vse, kar kupimo na dopustu - to pa ni tako velik strošek. Tja nesemo skoraj kompletno hrano s sabo, kupimo zgolj nujne reči, sladoled težko kupim vsak dan, ker 5 sladoledov vsak dan nanese preveč, pa nam je kljub vsemu zelo fajn na morju. Samo ne smatramo, da je dopust zapravljanje, mislim ne zdi se nam zapravljanje višek sreče. Aja, ponavadi gremo med dopustom 1x na pico. Če imaš seveda predstavo, da dopust pomeni, da te strežejo odspred in odzad, pa da greš na 5 masaž in vsak dan ven na kosilo, pa da obiščeš par prireditev in greš okrog še mal z jahto...potem govorimo o nekih drugih cenah, kot smo jih pripravljeni zapraviti pri nas. Samo meni je smisel dopusta v tem, da zamenjaš okolje, se nakopaš, naužiješ sonca in mediteranskega zraka, da ti ni treba razmišljat o ničemer drugem, kot o tem, kako boš bral knjigo užival v vročini, da se je boš naužil za vse leto vnaprej, ali šel na sprehod ali malo naokrog pogledat nove kraje ali pa plesat. Za te reči pa sicer rabiš nekaj denarja, vsekakor več od npr. našega regresa, če imaš kaj otrok, nikakor pa ne rabiš dveh nadpovprečnih plač. Je pa, kot pravim čisto vse odvisno od vajine predstave o dopustu, kaj si pod tem pojmom predstavljata.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 18:33:15   
bodoča
Midva greva tudi letos prvič z otrokom na dopust, mali bo takrat star skor eno leto. Predvidevam, da pri tako majhnih ne porabiš več, kot si prej porabil zase, ker jih še ne potegnejo razne igre, igrala, stojnice,...

Drugač pa jest in pit moramo doma tud, tak da to zame ni poseben strošek, verjetno bomo letos šli katerokrat ven jest, ker bomo v apartmaju in ne bo polpenzoina. Največji izredni strošek mi predstavlja cena apartmaja, bencin in cestnine.

Daj svojemu povej na tak način kot smo ti tu napisale, da se pomiri in potem veselo na dopust.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 18:38:24   
vaney
Gina, a greš ti z mano na dopustuser posted image Moje predstava je približno podobna tvoji in mojemu dragemu je do zdaj tudi bila, zdaj je pa kar naenkrat spremenil svoje mišljenje, da na morje pa ne bo šel, da bo tam šparal, za zapravljanje pa nimamo, tako da...jaz na morju isto ne rabim luksuza, meni je glavna družba, plaža, senčka in kakšna knjiga ali revija, 1 ali 2 večerji, kakšen sladoled in pijača pa hrana, to je pa v glavnem vse. Pa ne vem, zakaj je letos to ratalo tako zakomplicirano...

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 18:45:55   
Anonimen
privoščim si vse kar si želim. Ne gledam na ceno, ker potem na koncu zapravim mogoče tistih 50-100€ več kot bi drugače, če bi skos gledala.

Zapraviva pa cca. 1500€ za 10 dni z sobo vred, s tem da hodiva vsakič ven na večerje in pa seveda ogromno pijačk.

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.5.2008 18:48:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 19:00:32   
gaya24
Midva zapraviva pribl 1000evrov v enem mescu (sva vedno 4 tedne na morju) pa nič ne pazima na dnar. Letos bomo trije in računava da bo približno enako, ker otrok pa res ne stane kaj več, plenice pa morš itak tud doma kupovat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 19:03:20   
cmokec
Jaz sem za s seboj kupila edino prenosno posteljico, jogi sva vzela pa kar iz otroške posteljice. Pa kopalne pleničke, bazenček, senčnik in malo večji lavor za kopanje zvečer.  Vso napihljivo kramo tko majhen otrok še ne potrebuje. Kupovala sem še ustekleničeno vodo. Vse ostalo dojenček potrebuje tudi doma, tako, da ni dodaten strošek.

Prijeten dopust.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 19:08:01   
lenika
Ko sva šla midva s 3-mesečnim dojenčkom na morje, smo zapravili bistveno manj kot ponavadi, ker se ni hotel vozit v vozičku, posledično tudi spal ni v vozičku, na miru pa tudi nisi smel biti z njim, zato nismo hodili ne na pijače, ne na večerje.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 19:15:23   
tinkatonka
Pri nas je tako, da jaz najdem lokacijo, dobro ceno, termin in možu samo povem, kdaj naj si vzame dopust. user posted image user posted image user posted image  Ja je hecno, ampak pri nas je res tako. Glede denarja pa mislim, da vaju bi dopust prišel isto denarja, ker toliko star otrok si ne želi še balonov pa vrtiljakov, pa sokcev tam in tja, pa....., ampak je še predvidevam da dojen, za oblečt in za jest za njega bosta imela itak s sabo, tak da bosta porabila približno enako, kot če bi šla sama dva na dopust. Mi trije porabimo približno toliko kot si napisala ti, pa ni otrok za nič prikrajšan.

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 19:30:45   
muška
user posted image user posted image user posted image    Glej, zapraviš koliko imaš in koliko imaš namen zapravit. Mi si vedno nesemo vse zraven, ven ne gremo jest več kot 1x, pa še to je kaka pica po poti, drugega ne. Zmanjka edino pijača, ampak tukaj je tvoj problem, al greš na pir v lokal na obali in daš zanj 17 kn, ali si ga kupiš v trgovini za nevem recimo 6 kn in ga spiješ na terasi. Je kaka razlika? Meni ni! In tudi ko so otroci večji, sladold ne stane bajno, lunapark tudi ne, če ti pa sred štantov zagnjavi da hoče tisti kič, pa se zmeniš z njim, da ga kupiš ampak da je to to. Jaz recimo prakticiram pri mojih dveh, da pred dopustom kupim v Sparu male avtomobilčke (eden stane 1 €) , pa kupim vsakemu dva in ko je kriza potegnem iz torbice dva zapakirana avta,v stilu  lej kaj sta dobila  kak je mama pridna user posted image user posted image user posted image   Hočem rečt, da če ni financ jih pač ni in takrat se znajdi na svoj način. Ne rabiš se zdaj sekirat kolko dnarja moraš imet zraven. Saj veš koliko danes zapraviš doma, torej na dopustu ne boš kaj več, razen če res misliš "maksimalno in razsipno uživat" .Meni to ni užitek.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 20:04:13   
ThinkPink
Ko pridema midva z mojim na dopust, se nama utrga. Vsako leto, ampak res vsako leto, si rečeva...tokratne bova tako zapravljala, pa se še ni obneslo. Morda bo letos bolje, ko greva z dojenčico...verjetno ne bova zvečer koktejlala in hodila na blazne ribje specialitete. Drugače pa je tako: ponavadi imava polpenzion, s tem da greva še na kosilo - moj je gurman in kosilo zanj ni hamburger temveč juha, gl. jed, sladica.... Kar pa v dragih počitniških krajih znese kar precej. Potem so tukaj še izleti, kavice,pozne večerje, razni kič po stojnicah ... Predlani sva imela rekord za 7 dni sva dala 1.200 Eur za aranžma, porabila pa sva še 700 eur. Pa nisva bogata, res pa je, da varčujeva za dopust vsak mesec, celo leto. Mi je pa vedno žal stran zmetanega denarja, ko pridem domov.


(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 20:11:16   
rija
pri nas vse organiziram jaz, dragi samo sporoči, kateri termin si lahko zrihta fraj.

sicer pa s 4 mesečnikom ne rabiš nič več, kot prej, plus tisto, kar itak rabiš doma. mi smo šli prvič s 4 mesečnikom in je bilo naravnost fantastičnouser posted image  mislim, da je bolj problem pri večih letih, ko hoče eno, pa drugo....pa tretje, pa nikad konca user posted image

sicer pa mi zapravimo na dopustu relativno malo.....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 21:13:21   
Marogica
Mi na dopustu zapravimo isto, kot smo prej, torej, ko sva šla sama ali z otrokoma. Razlika je samo v tem, koliko pač otrok več "znese", kar pa je doma isto. SPloh če govoriš o 4 mesečniku. Ta ne potrebuje sladoleda, plavutk, bazenčka, ribiških palic, neoprenke(čevlji).....torej, če si pametna in ne boš poslušala neumnih kolegic, vaju bo dopust stal enako oz. še manj, ker ti večerje v gostilnah prej odpadejo, kot pa ne.user posted image

Me pa zanima, za kaj je treba naenkrat zapraviti toliko več denarja? TO bi jaz te neumnice vprašala.

Dopust si ljudje organizirajo vsak po svoje, eni jemljejo kredite, da ne bodo šparali na dopustu, drugi, da lahko sploh gredo, eni si privoščijo, ker si lahko....Naš dopust je skromen, finančno gledano, vendar zame takšen, kot si ga želimo in ga imamo radi.

In veš kaj....ko pridem domov, vsako leto rečem, da smo se imeli FAJN. In to je poanta dopusta, ne pa zapravljanje denarja, sploh če ga ni.

AJa, pa mož si naj te odgovore tukaj prebere...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 21:15:43   
lelaval
Pri tako majhnem user posted image  ne boš takorekoč nič porabila. Drugo leto pa bodo že aktualni sladoledi, razne animacije,...
Sicer pa je najin dopust v stilu Gine - važno, da menjamo okolje. V kampu imava svojo družbo, otroci prav tako in vsem nam je važno, da smo menjali okolje. Ne šparamo ppri sladoledu za otroke, odrasli pa si privoščimo kak kozarček več, kot doma.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 21:25:29   
Azzurra
Lani smo bili na Pelješcu. Sin je bil takrat star 11 mesecev, hčerka je bila majhna bunkica v trebuhu, ko smo šli od doma, še nismo vedeli zanjo. Apartma so zaračunali seveda samo za naju. V apartmaju smo kuhali kosilo in pripravljali večerjo, nekaj hrane smo prinesli s sabo, pač take stvari na katere smo navajeni, sicer pa je bila v kraju trgovina, kjer smo kupovali kruh, sadje, zelenjavo in meso. Strošek za otroka - jaz bi rekla, da ga skorajda ni bilo. Mogoče 50 eur v 2 tednih za nekaj frutkov, za eno čepico s šiltom in en avtek.
Jedel in pil je točno toliko, kolikor doma, torej tega sploh ne moreš obravnavat kot strošek. Spi zastonj. V avtu se pelje z vama zato to ni dodaten strošek. Ne vem kam greste, ampak tako majhni otroci navadno ne plačajo vstopnin, mi smo šli s čolnom - taksijem na Korčulo, pa mu niso računali karte.
Mislim, da si delaš skrbi brez potrebe. Če je otrok dojen, še toliko manj, saj ne rabiš niti adaptiranega niti kravjega mleka kupovat, poleti boš pa na dopustu imela sveže sezonsko sadje in od vsakega mu lahko daš košček in tako mu še uvajaš GH.

Evo, zdaj sem vprašala mojega, koliko sva plačala in je šel prav pogledat na maile, ki jih še ima shranjene - za 14 dni smo plačali 350 eur za apartma. ostalega, razen potnih stroškov, itak ne jemljem kot strošek, kajti jedli smo tam kot tudi jemo doma.

Bonne voyage user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 21:29:17   
Gina
Ne, ni problem to, da otrok hoče to in ono, pa nikad konca.... no, vsaj pri nas ni. Če sta dva, plačaš za dva. Ko imaš pa tri otroke, pa so stari več kot 3 leta, pa plačaš praktično poln penzion za 5! oseb. Plačaš takso za 5 oseb, kupiš vsak dan 5 sladoledov,( in če bi vsak dve kepici, računaj da kupiš v 14. dneh 140 kepic! To je pri nas 140 eur, v tujini je še mnogo več, ker vsak kornet stane toliko kot 2 kepici), kupiš hrano za 5 oseb, kar je 2,5x več kot za dve osebi, kar ni moč primerjat. Če greš ven na pico, plačaš za en sam obisk picerije toliko, kot bi za dve osebi z dojenčkom lahko pri dveh obiskih picerije in pol, ko gredo otroci na trampolin, pač ne morejo iti 1x vsak dan, ampak za isti denar gredo 4 in pol krat, namesto 14x v dveh tednih, ali pa plačaš 3x toliko denarja. Za vsako malenkost plačaš vsaj še enkrat toliko, kot če imaš samo enega otroka ali sta dva sama. In malenkosti je ogromno - od navadne vode, ki jo toliko več kupiš za na morje, do jagod, ki si jih ne privoščiš, ali breskev, ker pač ne moreš ene breskve kupit, ker to ni dovolj za 5 ljudi, oz. kupiš breskve 1x v celem tednu, drugače dopust pride predrag. Malo karikiram, samo zelo drugače pa ni. Četudi ne kupiš niti ene same bedarije na tržnicah, četudi ne greš na nobeno ladijco in večerjo, četudi otroci sami plačajo iz svoje žepnine za vse trampoline in tobogane tako kot je pri nas - je dopust z več otroki presneto dražji, kot dopust dveh samih ljudi ali dveh z dojenčkom - vsaj 1x dražji. 

Aja, tole je bil zgolj intermezzo na temo, sama se ne počutim nič nezadovoljna, ker se ne kopam ta hip v denarju ali se ne razvajam z raznimi restavracijami - ni mi toliko do njih, kot do hiše. Poznam ljudi, ki so brez elektrike, pa se ne pritožujejo in  vesela sem, da sploh lahko grem na morje ob tem, da hišo prenavljamo. Brez težav gre človek lahko na dopust, če ni glih zelo zahteven, pa če ne spacka svojih otrok s pretiranimi zahtevami in ustrežljivostjo brez meja. Mogoče je pa tvojemu več do hiše, kot do dopusta, pa se zgolj izgovarja, da mu tak dopust ni. Kaj pa vem.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 21:35:39   
ZmajTolovaj
Rec partnerju: STARI, RELAX, pa ti sam rezerviraj in čao amore.
user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 22:15:23   
Naja30
S 4mesečnim otročkom pa res nimaš tako ogromnih stroškov. Isto kot doma, itak pa vse s sabo prineseš za njega. Če se še doji, tud s hrano nimaš problemov.
Moj mož tud pravi, da na dopustu pa že ne bo na vsak cent gledu. Ja sej, samo jaz pravim pa sej več kot najest se pa ne moreš user posted image  

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
21.5.2008 23:37:49   
* Mateja *
MI si na dopustu tudi več privoščimo! Pa ne zaradi sina, ampka sva si vedno  tudi ko sva bila sama. večkrat greš ven jesti, pa na sladoled, pivo, kavo, pa na izlet z vlakcem, ladjo, pa kašna igrača za tamalga, pa,...se dobi pač stvari, ki jih kupimo! MOj ful keša zapravi na jetih, ker se vsak dan fura! Ampka vse v mejah normale glede porabe denarja.  Zardi sina zapravimo pa ravno toliko, oz. ok mal več, ker kupimo pač kar si želi!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 6:27:24   
Nenya
1x do 2x kosilo zunaj, pa sem vedno razočarana nad morskim krožnikom - drago in noben presežek. Kdaj pa kdaj kava na jutranjem sprehodu, vsak dan 1x sladoled za naju, malidve dobita prazen kornet. Drugo si nabavimo pri najboljšem sosedu oz v bližnji pekarni, vse tri obroke pripraviva v fletku. Vstopnine za bazen so itak samo za naju zaenkrat.
Sva nekako zmerno brezskrbna, zvečer pač ven ne moreva ker nama otroka spita - razne preserancije s pregrešno dragimi pijačkami odpadejo.
Najbolj fajn mi je da je user posted image cel dan z nami in tudi kuhava skupaj - to je zame bistvo dopusta.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 6:38:04   
srki
Po pameti. Kuham večinoma sama, gremo pa na eno večerjo-morsko. Ostalo pa kupujem, kar pač rabim. Sadje in npr. zelenjavo in še kaj, če kaj zmanjka. Zvečer pa kakšna pijačka, pa vrtiljaki in te stvari za otroke. Ne vem, koliko to znese, 1000 eur pa ziher ne.  Vedno prineseva denar še domov.

(odgovor članu ziva_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: koliko si privoščite na dopustu?
22.5.2008 7:07:41   
Volga
nikoli ne gledava na denar, kupimo kar se nam pač zdi. Tudi otroku skor vsak dan kakšno prčkarijo. kakšen strip ali sladkarije, sladoled, kar pač želi, mislim malenkosti, ne zdaj nekih velikih zadev. itak pa ne hodimo po nekih štantih, enkrat na morje gremo v mesto, drugače pa smo bolj Robinsoni.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?