|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 12:35:08   
*sweety*
punce mene pa zanima koliko vas ne doji svojih dojenčkov, toliko se govori o dojenju, da imam na trenutke slabo vest, ker ne dojim svoje 14 dni stare novorojenčice, ker nimam mleka, saj mi mleko kljub vsem tistim tabletkam v bolnici in pristavljanju ni nastalo, pa sem bila tam en teden. Sedaj pa ima malčica še vnete očke in sem prebrala da naj bi pomagalo materino mleko, jaz pa še kapljice mleka nimamuser posted image . Res me zanima a vas večina doji ali še obstaja kakšen primer kot jaz?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 12:42:58   
sazi
Veliko nas je takih
Moj sinko je sicer star 2 leti, ampak mi je tudi zelo kmalu zmanjkalo mleka
Od mamic, ki jih poznam, jih vsah 30% ni imelo dovolj mleka in so bili otročki od rojstva ali pa po nekaj tednih že samo na steklenički.
Ne sekiraj se preveč. Tudi sama sem si želela dojiti, pa če ne gre, ne gre. Presliši vse neumesne komentarje na temo "Kako pa to, da ne dojiš!?!?!" in podobne in bodi zadovoljna mamica zalivančka. Večina nas je zrasla na umetnem mleku, pa imamo prav tako radi svoje mame, pa tudi zdravi smo.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 12:43:30   
Lunca1
Bekica ne sekiraj se zaradi tega. Mi smo pri prvi morali začet dodajat po 1 tednu. Sicer sva se še dojili do 7. meseca, samo to je bilo bolj za zraven. s tamalim nama pa zaenkrat še gre, bomo videli, če bo treba tudi kaj dodat.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 12:46:53   
ZmajTolovaj
Ah, lepo te prosim, nehaj se sekirat, ker boš na ta račun zamudila ogromno lepega s svojo user posted image . Tud midve sva bili dlje v bolnišnici, ker se ni redila, jaz sem bila čist živčna, sestre so forsirale dojenje, pa dajte se še malo potrudit, veš kako grozno sem se počutila, mojim cimram pa v potokih lilo.
Mi smo šli po slabem mesecu dni izključno na flaško in je vse super. Sicer sem imela ogromno slabih trenutkov, zelo zelo žal mi je bilo, da je ne morem dojit, tud meni se je zdelo, da vsi samo še dojijo, potem sem pa videla, da to sploh ni res.
Malo poglej tudi po forumu, koliko je bilo že o tem napisanega, kakšne so izkušnje drugih, jaz vem, da pri drugem otroku bom definitivno spet poskusila z dojenjem, ker bi rada, ampak če ne bo šlo, se sploh ne bom tako sekirala.
Naša user posted image  je zdaj stara že več kot pol leta, uvajamo GH in je super - velika, zdrava, močna, skratka, vse je OK, nič ji ne manjka zaradi nedojenja.
Srečno! user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 12:50:20   
metkica1
Tudi jaz ne dojim več user posted image
stara je 3 mesece, mleka je bilo od začetka za vzorec tako da sva na aptamilu. Sem pa tudi dobila tablete pa nič, oziroma čisto malo ga je bilo. Ko pa sva prišle domov je pa šlo le še navzdol.
No sem se pa že nehala sekirat, kaj češ.

Taprvo sem polno dojila, tako da je bil sedaj večji šok.

Ne sekiraj se in ne obremenuj. Meni veliko kdo reče a ne dojišuser posted image .

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 12:52:53   
melani99
Tudi jaz ne dojim, mleko sem imela samo prve 4 tedne, tako, da ne imej preveč slabo vest, če ni mleka , ga pač ni.Slabo vest bi lahko imela, če bi vedela, da je zaradi tega tvojuser posted image  lačen, tako pa , če dobiva adaptirano mleko, se nikar ne sekiraj!

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 13:00:39   
kaya2007
jaz tudi nisem dojila, ker ni znala vlečt, sem si pa nekaj časa stiskala. in tamala tudi ob aptamilu lepo raste in je zdrava. v to, da materino mleko za vse pomaga (za oči, ušesa, praske itd.) pa ne verjamem čisto.

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 13:01:04   
anita4
Tudi jaz sem med vami.
V bolnišnici sem ga imela cele tri dni priklopjenega na sebe ,srmaček je pa sam jokal teko da sem bila že čist na dnu user posted image .Potem pa ko smo šli domov smo se spotoma ustavili v DM (za vsak slučaj) kupili aptamil in ko smo prišli domov sva se šla spet dojit in je samo jokal.Ja sej sem imela mleko , ampak očitno za našega korenjaka premalo, nakar sem mu še isti dan naredila flaško in se je najedel prenehal jokati in za celih pet ur zaspal.
Zdaj je star 1 mesec in 12 dni se še vedno dojiva ampak jaz temu mojemu mleku rečem sladica pred pravo hrano.
Poskusila sem že vse čaje za dojenje tabletke pa piti do onemoglosti pa nič na žalost ga je premalo.
Tako da jaz se ne sekiram glede tega ,vsaka mati ve kaj je najboljš za svojegauser posted image in tudi vsakuser posted image se razlikuje od drugega.
Zato nimam noben slabih občutkov ali pomislekov .
Najraje ga vidim ko se naje in ko poderema kupček se mi tako lepo nasmeji da se včasih od veselja kr razjočem.
Želim ti veliko veselja z tvojouser posted image
Lp

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 13:10:35   
Anonimen
mah daj go no srat. brezveze zarad tega imet slabo vest. brezveze. včasih so s tem posiljevanjem z diojenjem že kar malo adijo pamet. če ne morš pač ne morš. vrlo važno! važno je da otrok ni lačen, k sreču obstajajo mleka v prahu tako da ne se sekirat!

(odgovor članu anita4)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 13:20:42   
lex
jaz sem 1 dojila do enega leta, sicer je prvi mesec rabil, da je pridobi nazaj telesno težo, ampak potem ama je steklo. če me danes kdo vprašal bi rekla, da nikoli več ne grem skozi te muke. po 4h sva bila skupaj, da se je najedel za 1 obrok. kar spal je zraven.
ta druga si je naredila mleko v roku 1 tedna. res je, da sva ostali v bolnici 1 dan dje zaradi kontrole dojenja in tam so ji začeli dodajat, ampak se mi je oma naredilo čisto dovolj mleka, dokler ŠOK popokane bradavice do konca (sicer ma ena moja kolegica še bolj, a ima le eno, jaz sem imela obe), ker ač nisem imela za 1 obrok 1 dojko sem ji vedno dajala obe, sedaj pa 1 namesto druge pa flašo, nakar so me zagrabli še žolčni kamni in takrat sem se ustrašila, da je kaj drugega n sem nehala dojit, itak se je še samo cartala pri meni in me mučla s spokanimi bradavicami. pri 2 mesecih je prešla na flašo in sedaj je samo na flaši. Bolj je zalita kot je bil aleks, pri vsaki flaši sem se jokala, da nimam melka, da se mi zdi krivično, da 1 sem dojila 1 leto, drugo pa samo nekaj tednov. pa kaj, sedaj čakom 3, ki ga mogoče sploh ne bi bilo če bi dojila. še 1x se bom potrudila, da probam dojit, silila se pa ne bom. zakaj: aleks je bil do 8 mesecev veliko več bolan in že tud na AB, alina jih še vidla ni in sedaj je dobila prvo vročino - gripo.

aja pa še to, ko sem šla na operacijo kamnov mi jo je bilo veliko lažje pustiti doma, da so drugi skrbeli zanjo, kot če bi jo dojila in bi jo vlačila zraven v bolnico, kjer je bila soba že itak prenatrpana in sem drugi dan po operaciji že bila doma. pa tudi sedaj j lahko pustim kje za par ur, tega pri aleksu nisem mogla, pa bi pasalo

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
24.1.2008 13:36:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 14:25:55   
benika
Tudi jaz se pridružujem klanu nedojilj. Že prvega sina nisem dojila, ker mleko ni hotelo priteči, prav tako ne dojim tudi drugega sina. Mleka imam sicer malce več kot prvič, vendar ima mali preklano ustnico in ne more vlečt bradavice, niti ne nastavka. Tako si mleko črpam, vendar sama količina vztrajno pada.

Te pa razumem, kako se počutiš, še posebej, ko nekatere tako vztrajno zagovarjajo dojenje. Tudi sama sem bila tule na forumu deležna neodobravanja dotičnih oseb in raznih ˝pametnih mnenj˝ vrste ˝Pa potrudi se, ne da se ti, več pij, počivaj, pristavljaj...˝. Draga moja, če ne gre, pač ne gre in zaradi tega tvoj otrok ne bo za nobeno stvar prikrajšan.

Ima pa tudi naš malček vnet uček in sem mu stiskala kapljice mojega mleka v oči, pa veš kaj...je eno figo pomagalo. Še vedno mu teče ven.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 14:29:24   
Anonimen
Prvo sem dojila 3 mesece, drugega 2 meseca. Tudi jaz sem kakšne prikrite očitke kasirala pa zasliševanja, kako in zakaj, kot da se sama nisem dovolj žrla zarad tega, ampak preboliš. 

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 14:34:33   
Anonimen
Dojila sem le 4 tedne... Mleka več ni bilo....

Sem se res sekirala, a sedaj ko vidim, kako navihan 6 mesečnik je, se več ne sekiram...

Očitkov ni bilo, hvalabogu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 18:33:35   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Rebelde

Dojila sem le 4 tedne... Mleka več ni bilo....

Sem se res sekirala, a sedaj ko vidim, kako navihan 6 mesečnik je, se več ne sekiram...

Očitkov ni bilo, hvalabogu.



Pri meni je bilo tudi nekaj podobnega. Mleka zmanjkalo po mesecu dni, otrok jokal in sem mogla nabavit Aptamil. Sprejel ga je lepo brez težav in razvija se tudi lepo. Najprej sem se tudi jaz sekirala, sedaj pa ni problema, zmiksam mleko kjerkoli, brez problemov.
Tudi v varstvu ga lahko pustim, brez da bi morala študirat kdaj bo otrok lačen, da mu joško domov prinesem...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
24.1.2008 19:44:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *sweety*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 20:23:07   
Bonnie_RR
Js sem svojega user posted image dojila 5 dni, potem sem dobila hud mastitis (posledica hudega navala mleka), učinkovala mi je šele doza 3 antibiotikov v žilo nekje slab teden po začetku težav. Ko se je stanje malo izboljšalo, se mi je isto začelo še na drugi dojki, mali je medtem začel hujšat, mleko na analizi je bilo porazno, svetovali so mi ustavitev mleka. Mleko so mi tako, s pomočjo tablet in ledenih obkladkov, ustavili že v porodnišnici. Domov sva šla 16. dan.

Se spomnim, da sem bila ob vsem tem čist na tleh, ful sem se sekirala, bolečine so bile grozne, imela sem ful mleka, meni so pa svetovali, da naj ga ustavimo.user posted image Ful sem bila potrta, žalostna, razočarana...user posted image Pa so me vsi tolažili in me podpirali, tako da sem se lažje sprijaznila z nastalo situacijo in se prepričala, da sem tudi brez tega lahko dobra mama in da bo mali tudi ob adaptiranem mleku normalno "zrasel".

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 22:01:50   
Anonimen
Tri imam, pa nisem dojila polno niti enega. Po enem mesecu nič več. Tudi po raznih napitkih ne, tudi po tabletkah ne. Sem se tudi jaz pri tadrugi jokala, sedaj sem pa sprejela, da tako pač je. Najbolj me je na realna tla postavil moški - medicinski tehnik v porodnišnici, če dvakrat niste imela, tudi tretjič ne pričakujte preveč. Sedaj mi je vseeno, le mleko je drago hudo hudo. Pa mi je ena v porodnišnici rekla, da ima tudi to svoje prednosti; nič mastitisa, lahko otroka zaupaš drugi osebi, ni vezan nate, če kam greš. Pač tako je. Ne sekiraj se. Ni vredno. Jaz si pravim"Tudi nekatere krave niso  dobre movzarce, pač tako je tudi pri ljudeh".user posted image user posted image LP

(odgovor članu *sweety*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 22:07:11   
Anonimen
Jaz nisem imela mleka in nisem dojila čisto nič. Pa tudi čisti nič se nisem sekirala. Le zakaj, saj nisem bila sama kriva za to. Pač tako je, nimaš kaj.
Raje uživaj to obdobje maksimalno, jaz sem tudi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 22:16:14   
Blejka26
jaz pa na srečo imam polno mleka..ravno včeraj mi je zdravnica rekla da imam mleka za dva otroka in ne enega..in sem ponosna na to..Nikar se ne sekiraj če nimaš mleka,narava že ve kaj počne.ne razmišljaj negativno aqmpak pozitivno

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 22:28:25   
*sweety*
hvala vam punce za odgovore, mi je kar lažje, ko sem vas prebrala, in videla, da nisem edina, ki ne more dojiti. Se ne bom več obremenjevala s tem, saj vem da bo pravtako zrasla, pa čeprav ob aptamilu.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 23:34:49   
sandra85
slabo vest bi lahko imela, če bi se sama odločila, da ga ne boš dojila. če pač mleka ni-to ni tvoja krivda user posted image

js dojim in si samo vsak mesec rečem: "še vsaj 1 mesec"


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 23:46:47   
ALJA75
bekica 1,  "fajn", da si odprla to temo...dojenje bo tudi v meni pustilo črn madež...in od vseh nasvetov piti pivo in sezamove napitke sem se samo zredila...očitn nas je več takih in tako ti je lažje pri srcu...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
24.1.2008 23:48:40   
Anonimen
Evo me... in to BREZ slabe vesti.

Dva otroka, oba dojena samo prvi mesec (cca.), potem zmanjkalo mleka (najverjetneje je bila to posledica cigaret) in smo preklopili na Aptamil.

Pa zakaj slaba vest? A je mama kaj manj mama oz. kaj slabša mama, če otroku ne tišči na silo joške u usta? user posted image

(odgovor članu *sweety*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: koliko vas je, ki NE dojite
25.1.2008 1:52:56   
Anonimen
Jaz tud nimam te srece... prvic fasala mastitis..
Drugic pa ni bilo mleka ze v porodnisnici smo dodajali pa sem se matrala tja do 5 meseca..pol pa ni bilo vec mozno..

Sedaj cakam 3 user posted image ... tako si zelim dojiti... in ze sedaj se obremenjujem ce spet ne bo mleka...

Slabe vesti nisem imela nikoli saj sem naredila res cist vse... od kvalitetne prehrane, veliko pocitka, tekocine, pijace, tablete...iztiskanja...
Mleka ni in ni bilo..
saj pravim slabe vesti nimam ampak zelja pa ostaja...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?