|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kontracepcija in težave z zanositvijo
21.2.2008 22:31:25   
solatja
velikokrat sem že opazila, da imajo nekateri pari, ki imajo težave z zanositvijo, za sabo večletno jemanje kontracepcijskih tabletk. ginekologi zarjujejo, da kontracepcijske tabletke kasneje ne vplivajo zanositev, ampak meni se pa zdi, da to ne drži tako stoodstotno. kolikor vem, tabletke zavirajo ovulacijo in če se to počne več let, bi bilo vsekakor možno, da vpliva tudi kasneje, se vam ne zdi? zato me zanima, koliko izmed vas, ki se trudite zanositi, je prej več let jemalo tabletke?
ne delam pa nobene raziskave, samo rada bi preverila svoja opažanja.


user posted image user posted image user posted image za vse, da vam čimprej uspe!!!


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
21.2.2008 22:49:49   
Bethany
Sama sem jemala tabletke neprekinjeno 7 let oz. še malo več, samo z občasnimi prekinitvami, poleg seveda zaščite tudi zaradi težav s kožo (akne, ogrci...) in zelo bolečih menstruacij. In sem jih tudi odlično prenašala, skoraj brez negativnih stranskih učinkov. Zdaj jih ne jem več sedem mesecev in delamo na user posted image pet mesecev. Mislim pa tudi upam, da imajo zdravniki prav, da nimajo vpliva na kasnejšo zanositev, celo priporočajo jih kot zaščito oz. preventivo oz. zmanjšanje možnosti pred kakimi rakavimi celicami na ginekološkem področju. Komu pa verjeti...???...user posted image Vprašanje... Bo čas pokazal, ane? user posted image

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
21.2.2008 22:52:07   
Anonimen
ne,nimajo vpliva.
malo poglej,ti lahko več let jemlješ kt recimo in če si mlada zanosiš brez težav,tiste,ki so pa starejše.
jah telo se stara a ne. in kt izginejo iz telesa že v slabem mesecu dniuser posted image

(odgovor članu Bethany)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
21.2.2008 23:04:28   
_ancica_
jaz osebno sem jih jedla 6 let, priblizno leto in pol nazaj sem jih prenehala, na user posted image pa delava 5 mesecev. Upam, da nimajo nobenega vpliva na kasnejso zanositev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 5:52:33   
Lunca1
Pri nas niso imele vpliva, najprej sem jih jemala 8 let in zanosila v prvo, potem pa cca. 2 leti in zopet zanosila takoj.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 6:24:57   
daga11
allo
tudi jaz sem jih jedla 7 let pa se že dve leti trudiva!
Mislim, da je nekaj na tem ...

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 7:37:59   
aluš
V prvo sem jih jedla 4 leta, prvo M po prenehanju dobila noramlno, zanosila v prvem krogu. Pred drugo nosečnostjo sem jih jedla zopet 4 leta, po prekinitvi takoj dobila redne M, nato sva dobro leto uporabljala metodo pazi, nato zanosila takoj, ko namenoma nisva več pazila.

Po mojem mnenju se dolgo jemanje KT in večja starost (čez 30 let za prvega user posted image ) lahko pokombinirata tako, da se ne zanosi takoj.

(odgovor članu daga11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 7:51:41   
Hope2
Jaz mislim, da ni povezave, saj so zdaj KT že tako nežne, da sploh ne rabiš čakat, da se telo spuca, saj s krvavitvijo po zadnji KT izginejo vsi hormoni. Tudi dr. Pušenjak pravi tako.

KT sem jemala samo 1 leto in se trudimo že 6 let.



(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 7:54:07   
čačka
Jaz sem jih jemala cc. 9 let. Zdaj se res trudiva že več kot leto, ampak mislim, da tukaj ni povezave. Prepričana sem, da je veliko pomembnejši faktor starost. Če bi se za otroka odločila pri 25-tih bi verjetno veliko hitreje ratalo, kot pa zdaj, ko jih imam nad 30.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 8:07:22   
Spark
Jaz sem jih bila jemala 7 let, in potem sem šele po enem letu zanosila. S tem da sva  z dragim user posted image skoraj vsak dan. Najbolj hecno je bilo, da sem imela tako zmešan ciklus, menstruacija ni bila redna imela sem jo na mesec, dva ali tri. Katastrofa. Vsak mesec sproti sem mislila da sem že zanosila.
Po prvi nosečnosti je bila najina zaščita kondom, in v drugo sem zanosila drugi mesec.
Jaz mislim da so malo tabletke krive, ne vem pa.

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 9:13:18   
bučkabb
jaz sem jih jedla neprekinjeno več kot osem let in sem sedaj zanosila v prvo.
jaz misli, da ni razlog če ne moreš zanosit v dolgotrajnem jemanju KT, ko pol bi vsi imel težave ki smo jih jedl dlje časa. poznam veliko primerov, ko so jih jedl po 10 let in je pol v prvo gratal in mislim da jih je več takih ki so jedli in so lahka zanosili, kot pa tistih ki so pravtako jedli in sedaj ne morejo zanosit. mislim, da so razlogi v drugih zdravstvenih težavah in motnjah.
moje mnenje pač.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 9:33:41   
ninčy
No, jaz sem jih jedla 8 let, zdaj pa se že 10 mesecev trudiva. Ne vem, če je povezava ali ne, imam pa danes pregled pa bomo videli, ali je vzrok samo v KT ali je kaj drugega zadaj.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 9:40:31   
N _ B
Jemala sem jih 8 let in zanosila v 1. mesecu, ko sva načrtovala. Pred 2. user posted image  sem jih zaradi zrušenega ciklusa jemala 7 mesecev in tudi drugič zanosila v 1. mesecu.

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
22.2.2008 10:11:39   
curkica
No, jaz imam PCO in sem jih imela najbrž tudi že pred pričetkom jemanja KT.

Jedla sem jih kar precej dolgo, mislim, da okoli 8 let. In moje osebno mnenje je, da pri meni so dosti vplivale na zanositev. Poskušava že 4 leta, skozi sva dala že dve inseminaciji in ne vem koliko tablet klomifena sem že požrla, pa še vedno nič. Moji jajčniki so bili "zaspani" že pred jemanjem KT, jemanje le teh pa je vse skupaj samo še poslabšalo, tako da tudi zdaj nimam svojih ovulacij in sem že čisto obupala, da sploh bo kaj. (Sem tudi "že" stara 31!) Svojih menstruacij sploh nimam, spomnim pa se, da sem jo pred začetkom KT imela dosti bolj redno.

Je pa seveda čisto različno pri vsaki posameznici. Jaz mislim, da dosti vpliva, koliko časa jih jemlješ, pa da seveda nimaš kaki PCO ali kaj podobnega, pa seveda starost. Ena, ki je pri 15ih začela s KT in jih jemala 3 leta, pri 22 pa se odločla in zanosila, ... Ja, ta situacija je ugodna za to dekle, ... Tako da sem vesela za vas, ki vam je uspelo!!!!!!!!

LP

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
26.2.2008 13:45:44   
Urška//
Ojla

No tudi jaz sem jih jedla 7 let in se potem dve leti trudila za user posted image , po 5 mesecih jemanja klomifena sem zanosila, in tudi jaz imam PCO, ki jih pa pred jemanjem nisem imela, in tudi moji jajcniki so zaspani, sedaj sploh nimam mesntruacij in sem dobila Dabroston, ne vem me je kar strah ko bom hotela drugegauser posted image , no pa še nisem čez 30user posted image

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
27.2.2008 18:01:22   
*kim*
Sem kim in sem jemala kt sedem let. sedaj se z partnerjem trudiva že pol leta pa še nič. jemala pa sem tudi tako imenovano folno kislino ki bi naj pomagala k boljšemu razvoju tri mesece pred nosečnostjo in tri mesece po zanositvi pa še vedno ni nič!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . nevem tako si želima otroka pa ga ne morma , drugi ko pa pride nepričakovano pa kr v prvem mesecu

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
28.2.2008 9:34:50   
jenyj
Jaz lahko z zagotovostjo trdim, da so mi KT pustile posledice. Pred jemanjem sem imela redne cikluse na 28 dni, potem sem 7 let jemala Diane in od junija, ko sem jih jemala pa do danes še nisem dobila svoje menstruacije.
Ginekolog mi je predpisal tablete CP, ki pa delujejo neodvisno od jajčnikov in povzročajo samo menstruacijo, ne pa tudi ovulacije. Tako me je dobesedno zavajal 4 mesece, ko sem šla na svojo pest k specialistu.
Tu sem opravila krvne preiskave (fsh, fs,...), ki so pokazale, da je vse v mejah normale in v soboto začnem s klomifenom.
Mi je pa specialist na vprašanje, če so za to lahko krive KT odgovoril pritrdilno in zato pri njih svetujejo jemanje 2 leti in nato pol leta pavze, da se vidi, če se vrne menstruacija.

Lp

(odgovor članu *kim*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
28.2.2008 9:38:01   
pocitnice
IZVIRNO SPOROČILO: solatja

velikokrat sem že opazila, da imajo nekateri pari, ki imajo težave z zanositvijo, za sabo večletno jemanje kontracepcijskih tabletk. ginekologi zarjujejo, da kontracepcijske tabletke kasneje ne vplivajo zanositev, ampak meni se pa zdi, da to ne drži tako stoodstotno. kolikor vem, tabletke zavirajo ovulacijo in če se to počne več let, bi bilo vsekakor možno, da vpliva tudi kasneje, se vam ne zdi? zato me zanima, koliko izmed vas, ki se trudite zanositi, je prej več let jemalo tabletke?
ne delam pa nobene raziskave, samo rada bi preverila svoja opažanja.


user posted image user posted image user posted image za vse, da vam čimprej uspe!!!


(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
28.2.2008 9:55:44   
pocitnice
pozdrav.tudi jaz sem jemala tabletke 2 leti in seda sva se z partnarjem odlocila da bova imela se enega otroka.a glej ga zlomka trudiva se ze pol leta a nikakor nama ne uspe.user posted image user posted image moram povedat da imava 6 let staro hcerko in 2 leti starega sina ki je pravi navihanec.pred rojstvom drugega sina sem imela splav,ker se jajcece  ni razvijalo in mi je ginekologinja priporocila splav. pred tem nisem jemala tabletk in sem zanosila prvi mesec ko sva se odlocila za otroka.seda pa nama nikakor ne uspe in vsaki mesec razocarana dobim perilouser posted image mislim da je nekaj na tem

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
29.2.2008 9:24:02   
yuly
lep pozdrav!
KT sem jemala osem let. Lani septembra sva se s partnerjem odločila za user posted image , vendar do sedaj še vedno nič! Tudi user posted image sem imela samo dvakrat pa še to, da enkrat za pomočjo Dabrostona in enkrat naravno. 100% je nekaj na tem. Moja G pa mi samo pravi da še bouser posted image . UPAM!

(odgovor članu pocitnice)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
29.2.2008 11:12:43   
Felicita
Jest pa ostajam optimistka glede kt... Ker poznam veliko primerov, ko naj bi bile krive kt, pa se je potem izkazalo, da je en od partnerjev neploden oz. slabše ploden... poznam tudi primere, ko se je to zgodilo med prvim in drugim otrokom oz. poskusom zanositve (torej, prvič je šlo zlahka, drugič pa se nikakor ni hotlo prijet).
Da bi lahko krivili kt bi bilo po mojem mnenju potrebno opraviti test plodnosti (kakršenkoli že) pred in po jemanju. to bi bil pomoje realen pokazatelj. Ali pa tudi ne.
Konec koncev obstaja verjetno milijon skritih stanj, ki lahko obstajajo že od nekdaj, pa se ne odkrijejo, dokler ženska ne zanosi oz. poskuša zanosit.
Seveda, najprej pade sum na kt, ki meštrajo z našimi hormoni. In telo seveda rabi precej časa, da vzpostavi svoje ravnovesje, pri nekaterih že po enem mesecu, pri nekaterih traja pol leta, leto, včasih celo več; ampak resno še nisem slišala primera, ko bi bile za nezmožnost zanositve krive (izključno) kt.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu yuly)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
29.2.2008 11:56:53   
little angel
jaz sem jemala logest 3 leta in pol, novembra sem nehala z njimi in takoj sma zacela z mojim na delanju bebe pa se nic ni ratalouser posted image sedaj sem dobila 3 M. na prvo se cakala 45 dni, druga je bila cez 35 zdaj tretja pa 29 dni, tak da mislim, da se je telo "scistlo" in res upam da nama ta mesec uspe!!!!!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
29.2.2008 12:33:23   
ursa30
vidim da nisem osamljen primer. tudi jaz sem KT jemala cca 4-5 let, pa se že 2 leti trudiva user posted image user posted image

(odgovor članu little angel)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
29.2.2008 13:04:12   
daga11
no res da je milijon vzrokov- meni ravno zdaj delajo preiskave in če bo kaj z jajčniki narobe (ciste npr.) bom jaz krivila tablete pa naj reče kdo kaj hoče!
Ker sigurno pusti (vsaj pri nekaterih ) posledice dolgoletnega zaviranja ovulacije!!!saj smo kemikalije vnašali v organizem leto za letom,
Ciste pa so posledice nedozorelih jajčec in nepočeih folikolov- to pa delajo KT!!,

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kontracepcija in težave z zanositvijo
29.2.2008 14:11:34   
Anonimen
Pred jemanjem KT nisem imela nobenih problemov, ko pa sem jih začela je bil en sam obup! Najprej sem se po Cilestu, ki sem ga jemala skoraj leto zredila 15kg (pa kr ošpice dobim, ko mi kdo reče, da je to zarad česa drugega, ker so mi naredili vse preiskave zakaj se kr naenkrat tako redim), ko sem jih zamenjala z Yarina (jemala sem jih malo več kot pol leta) so se kg kar na lepem ustavili in mislila sem, da bo po njih bolje... potem so se mi pa zečele pojavljati ciste na jajčinkih, ki jih prej nikoli nisem imela. Enkrat me je tako bolelo, da so mislili, da imam vnetje slepiča  No, za piko na i pa sem ugotovila, da mi je na levi dojki zrastla bulica - benigen tumor. In pol letanja po onkološkem... in ko so rekli, da ni nič hujšega in naj nikoli več ne jemljem KT, ker name očitno nimajo dobrega vpliva (pač vsako telo reagira kotracepcijo drugače)... no, ko so vsi dr. rekli, da z mano ni nič hujšega sva začela z delanjem  , ki je potem ratal v pol leta, drugega delava pa že lep čas, pa še nič...

(odgovor članu daga11)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?