|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lj porodnišnica-obiski
9.12.2006 19:37:44   
Shorty_
Pozdravljene ker se moj pdp nevzdržno bliža me zanima če so obiski v lj porodnišnici res mogoči samo od  15-18 ker v tem primeru mora partner vzeti očetovski dopust takoj ker dugače ne more k nama na obisk. ima katera izkušnje z drugačnimi dogovori, so sploh možni??

Hvala pa lep vikend vsemuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lj porodnišnica-obiski
9.12.2006 19:51:57   
Katrin
Mislim, da je žal res tako (če se prav spominjam). Ko sem jaz rodila, so bili pa zaradi viroznih obolenj prepovedani vsi obiski. To je bila šele žalost. user posted image

Srečno!

lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lj porodnišnica-obiski
9.12.2006 20:07:12   
Shorty_
Katrin hvala, pol lahko sam upam da bo vse brez komplikacij in bom po treh dneh doma ker dugače bo moj porabu dopust ta čas ko bom jz v porodnišnici. Ampak ne znam si pa špredstavljat da ga nebi vidla ta čas ko sem noteruser posted image  No bomo videl kako bo.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lj porodnišnica-obiski
9.12.2006 21:01:49   
Anonimen
Ja, res so samo od 15-18. Pa še to so pri nas (oddelek A) običajno vsaj kakšne pol ure prej prosili obiske, če lahko oddiejo. Včasih prav dobesedno, včasih pa samo z namigom, da so nam prinesli večerjo ali dali kakšen drug opravek. Je pa res, da ni nihče nič rekel, če je obisk prišel kakšne 15 min prej.

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lj porodnišnica-obiski
9.12.2006 21:25:57   
lojzika
Ja pred letom in pol ko sem jaz rodila pa vratar ni pred tretjo uro spuščal v dvigalo. Na oddelku B je pa prišča sestra ven naganjat ob 18

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lj porodnišnica-obiski
9.12.2006 21:51:05   
DeVilla
Še vedno je tako - pred 15.uro ni šans da pridejo obiski v sobo, kmal po 17.40 ti pa prinesejo futr..

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lj porodnišnica-obiski
11.12.2006 23:29:39   
eya
Spomladi je bilo enako-od 3 do 6ih, ne minute prej, ne kasneje. Pa še samo partnerji in otroci so lahko prišli, zaradi viroz.

Upam, da vaju tvoj dragi uspe pridet kaj pogledat.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lj porodnišnica-obiski
13.1.2007 23:27:00   
Sandra*
Po pravici povedano sem bila jaz prav sita obiskov. hotla sem sam mojga, pa ni šlo. tašča je prišla pet do šestih, potem so prinesli večerjo in ona se je potem do pol sedmih poslavljala. Sm kr user posted image user posted image user posted image nanjo če se spomnem. Dobr da je prišla samo drugi dan in da sem šla tretji dan domov!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lj porodnišnica-obiski
17.1.2007 9:26:16   
moder
Tiste tri dni po porodu so obiski, ki trajajo pol ure čez glavo. Vsaj jaz sem bila precej utrujena od poroda, pa ni mi bilo všeč, da vsi dojenčka mečkajo po rokah. Pa vmes je bilo včasih treba dojit, pa te vsi gledajo; meni je bilo zelo neprijetno, ko je bila zraven tašča. Pa včasih je treba otroka previt, pa se še ne znajdeš čisto, pa ti spet vsi gledajo pod prste in te opazujejo.

Ko sem še noseča ležala na oddelku za nosečnice, je tri ure obiskov absolutno premalo. Takrat bi bilo fino imeti več družbe, pa kakšne bolj fleksibilne ure, da bi še kdo lahko prišel. Tudi moji sorodniki se niso preveč odrezali in so me vsak dan samo gledat prišli in se jim je mudilo naprej. Meni pa tako dolgčas. Ko sem pa rodila, so se pa kar za urnik zmenili in je bil vsak dan vsaj nekdo pri meni ves čas tiste tri ure. Pa nisem imela srca, da bi jih domov podila. Zdaj drugič jih pa verjetno bom, če se bom tako počutila.

To je samo moja izkušnja in moje mnenje. Fino je videti partnerja in otroke, razne tete in sodelavke pa lahko počakajo. Ker te potem tudi domov ne pridejo prav pogosto obiskat.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lj porodnišnica-obiski
17.1.2007 9:28:34   
moder
Tiste tri dni po porodu so obiski, ki trajajo pol ure čez glavo.

Sem hotela napisat tri ure. Se opravičujem. Pol ure je res premalo.

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lj porodnišnica-obiski
17.1.2007 13:10:54   
tinaaja
Moder,
mislim,da sploh ni prav, da se ti tete in sodelavke nalimajo tam. Jaz sem ze zdaj povedala, da poleg mojega in najinih starsev, ne zelim videt nobenega tam. IN to je edino fer tudi do drugih porodnic v sobi. Jaz sigurno ne bi zelela dojit pred kupom enih levih ljudi, ki so prisli obiskat mamico zraven.
Na to problematiko tudi posebej opozarjajo v materinski soli in se mi zdi zelo prav. Otrocki so ful dovzetni za okuzbe, mamice utrujene in takat je prav, da imajo vse v sobi mir.
Na oddelku z nosecnicami pa meni ni nihce tezil, ce je moj ali mama prisla prej - sicer sem tam lezala zaradi umetne prekinitve (prezgodnji porod - ni bilo utripa).

(odgovor članu moder)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
20.1.2007 23:24:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lj porodnišnica-obiski
21.1.2007 20:27:40   
TONČI.
Ja obiski so tak čas. Men osebno mi je bilo to veliko boljš, kot pa to, da so po cel dan. Si imel veliko miru. Glede očeta je pa tako, da očetje v nekaterih službah dobijo dodatni dopust ob roj. otroka. To mislim na tak dopust, kot ga dobiš ko se seliš, poročiš,......... Pa SREČNO!

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lj porodnišnica-obiski
22.1.2007 18:21:21   
Solero
Ali se da kje zmenit tako, da obiski ne hodijo v sobo? A jih lahko "napodiš" ven oziroma rečeš sestram, da naj jih ne spuščajo v sobo? To sploh ne bi smelo biti dovoljeno, razen možu.
Res ne razumem, zakaj morajo vsi pritečt v bolnico in se takoj začet slinit po dojenčku.

Ravno porodne izkušnje še nimam, enkrat pa sem že ležala na ginekološkem in me je grozno motilo, da so kar naprej hodili neki ljudje okrog postelje, ne oziraje se na to, da smo bile tam operirane in bolne, kaj šele porodnice.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lj porodnišnica-obiski
24.1.2007 9:45:59   
MihaPR
Po mojem mnjenju bi lahko imeli pravico do obiska izključno očetje ter starši mame in očeta.
verjamem, da je težko, vendar vsa ta silna žlahka, ki je leta, desetletja čakala na vnuke, nečake, itd nima kaj iskat v porodnišnici, če so čakali toliko časa, naj pa še tistih 3,5,10 dni do prihoda domov in ureditve razmer.


(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lj porodnišnica-obiski
25.1.2007 21:40:47   
Solero
Se strinjam, ja.
Obiski v porodnišnicah bi morali biti zelo omejeni. Mislim, da je predvsem pravica mamice in novorojenčka, da se spočijeta in se počasi spoznavata, ne pa da sta na razstavi in na razpolagi kar vsakomur.

(odgovor članu MihaPR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lj porodnišnica-obiski
2.9.2007 13:12:48   
komarka
Moj PDP se tud priblizuje in med drugim razmisljam o obiskih. Men naprimer najini starsi al pa sestra niso tok blizu(pa ne zarad kraja), kot kaksna priajteljica. Bi se mi zdelo smiselno,d a vsaka izbere poleg moza se najvec tri osebe, ki jim dovolijo obisk, ostali pa k pocakat da bo doma. Pa se tisto zmerno. naj prnesejo kosiu s sabo, namesto da se dajo pedenat...

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: lj porodnišnica-obiski
2.9.2007 13:16:44   
mala pikica
Na Ptuju pa sploh za očeta ni noben problem glede ure. Mož od prijateljice (bila je sama v sobi), je bil včasih še ob osmih zvečer pri njej. Pa zjutraj ob 10-ih je tudi že bil tam. Pa tudi za ostale nič ne rečejo.
Čeprav se strinjam, da mamica ni željna ravno cele vrste obiskovalcev.

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: lj porodnišnica-obiski
7.11.2007 11:28:50   
cindy
V Ljubljani seo obiski dovoljeni od 15 do 18 ure, vendar daj se malo pozanimaj ob prihodu mogoce ce moz ne utegne takrat mu bodo pogledali cez prste . Vcasih so prilagodljivi, vprasat ni greh.

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: lj porodnišnica-obiski
14.8.2008 12:25:22   
Zanica
mene je tudi motilo ko so cimerici prišli 2 odrasli pa še 3 otroka naenkrat!!
Jaz sem dovolila največ 2 naenkrat-en dan so prišli moja babica, dedek, mama in sestrična, in mož, pa jim nisem dovolila vse naenkrat, le po 2.

Sicer mi se tudi ne bi zdelo fajn da komu pride obisk izven določenega časa za obiske, ker bi se drugi spočili. Kako bi to pol izgledalo če bi v eno sobo z 3 otročnicami prihajal vsako toliko negdo v obisk....

Če pa nisi v hudih bolečinah, lahko se zmeniš z možem naj te obišče van sobe, kjer se lahko srečata v čakalni sobi. Če boš sama v sobi se mi zdi da bo lahko prihajal če ne bo nobenega drugega motil.

Jaz se spomnem enega primera ko sem bila na oddelku, šla sem se mal posprehajat po hodniku in grem v čakalnico po kozarec vode, in tamo je bila ena romska družina, oče je prišel mami v obisk, in je pripeljal še ostale otroke (mi se zdi da jih je bilo kar 3)....To je bilo kar žalostno, ker je v čakalnici tako smrdelo, otroci so bili zelo umazani.... Sigurno so sestre tako naredile, ker če bi ji prišli v obisk v sobo z ostalimi otročnicami, bi bilo hudo..




(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: lj porodnišnica-obiski
14.8.2008 12:47:52   
N.SI
Hmm, ja, obiski so res med 15 in 18...
So nam pa v šoli povedali, če se zgodi kak naval (ker res dobrodošli so očetje in otroci - ostali lahko počkajo in mislim, da je tako res najbolje... ali pa, če če nujno še starši a vsak DO 30 min...), kot je ena pisala, da je njeni cimri prišlo 10 ljudi na enkrat - lahko mirno pokličeš babico in ji rečeš, da zadevo prosim uredi in jih bo "nagnala" v dnevni prostor, ki je namenjen zborovanju... sobe, kjer so malčki, pa kjer dojimo pa res niso primerne za take obiske...

Sicer so pa povedali v šoli, da niso navdušeni nad ostalimi sorodniki in prijatelji, še manj pa nad skupinami! In bodo babice sigurno poskrbele za red user posted image

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: lj porodnišnica-obiski
15.8.2008 9:41:15   
3jeMi
Jaz sem imela kar srečo glede obiskov. V sobi smo bile tri in v bistvu so prihajali samo očetje, starši in k eni še njeni otroci, tako da ni bilo nikoli gužve.
Je pa točno ob 18h v sobo uletela strežnica z metlo v roki (po obiskih so vedno pomivali po tleh) in začela pospravljat in to je bil znak, da je konec. Naši obiski so to lepo upoštevali in se poslovili.

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: lj porodnišnica-obiski
15.8.2008 14:51:28   
Anonimen
Obiski so dovoljeni me d15. in 18. uro, drugače ne spuščajo gor. Amapak jaz bi vseeno vprašala, če je možna izjema, saj vprašat ni greh.
Ko sem bila jaz v Lj., so bili zelo fleksibilni, cimri so priskrbeli nastavke za dojenje in lanolin, ker je imela zelo razpokane bradavice,...
Sicer pa so bili meni obiski fajn zaradi enega razloga: lahko sem šla v miru na wc ali pod tuš, ker so se ta čas ukvarjali z bebo user posted image . Obiskal me je samo mož, moji starši in brat ter tašča. In mi je to dovolj, ostali so potem prišli domov, pa še to postopoma, ne vsi prvi dan, ampak razvlečeno čez cel mesec in mi je bilo to zelo lepo in spoštljivo od njih, da v prvi meri uppoštevajo naš čas, ne samo svoj firbec.

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: lj porodnišnica-obiski
15.8.2008 20:27:47   
Naja30
Prvič sem rodila nov 06 in ko niso bili obiski, niso spuščali gor. Pa saj 3 ure je več kot dovolj.
Ko sem drugič tragično rodila pa je lahko bil mož ves čas ob meni. Tako da ja, fleksibilni so - glede na situacijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: lj porodnišnica-obiski
18.8.2008 22:54:45   
Anonimen
Jaz sem v prvič rekla, da naj pride k nama samo mož. Mislim, da smo rabili mir in čas samo za nas tri in tu so tudi najini starši odveč. Tri dni pa res ni tak problem počakat, da so videli svojega prvega vnuka in so se oboji strinjali in nihče ni bil užaljen. Tudi v drugo bo enako, le da bo kakšen dan z njim prišel tudi sin, če bo zdrav.

Je bilo kar naporno drugače pri nas v sobi. Ena cimra je imela že 5.otroka in so vedno prišli vsi 4-je otroci (že večji), mož in kakšna mami, pri drugi pa so itak hodili vsi, od sester, kolegic,... pa še majhno razliko je imela med 1. in 2. otrokom in je tisti prvi kričal, jokal in norel po sobi.

Skratka komaj sem čakala, da pridem domov, da je bil mir. In tudi drugi sorodniki so nas prvi mesec pustili čisto pri miru.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?