Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
polno dojim z nastavkom že od samega začetka, sicer sprva samo na razbolelo bradavico, po kakih 4 tednih pa sploh ni več vedela sesat brez nastavka in sem začela dojit tudi na drugi dojki z nastavkom. 
za dojenje?
. no, ja.ce jih ne bi bilo nam dojenje sploh ne bi stekla ampak po 2 mesecih sem bila ze prav jezna na njih.tu pa tam sem probala odstraniti nastavek ko je neža ze dobro potegnila bradavico in je sesala le tako dolgo dokler ni ugotovila da ni nastavka se pravi 15 sekund!potem pa ihta, jok..no, dokler eno nedeljo ni zaspala popoldan za 4 ure, zunaj je padal sneg-zadnji letosnji, jaz sem dala vse nastavke preekuhat v lonec vode in sva se z dragim zacvekala.tak dolgo da so vsi nastavki bili peceni.
) in to ca. 2,5 meseca. Po tem obdobju pa sem naredila enostavno tako, da sem ga najprej dojila ca 5 min z nastavkom, nakar sem ga umaknila. Nekajkrat se je še pritoževal, nato pa navadil. Tako sem dojila samo nekaj dni(mogoče en teden-se ne spomnim točno), nakar je šlo brez problema tudi brez nastavka.
je rekle, da naj probam brez in mala je zgrabila in lepo jedla. Od takrat se doji brez nastavka. Nekaj časa sem ga še nosila zasabo za vsak slučaj.