|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
16.10.2006 16:01:44   
gaya




Evo mene,

moj uradni rok je bil 13.10.2006 user posted image , pa še petek je bil. Drugače sva pa midve kar veliko zunaj na sončku pri mojih starših, so samo 10 min od nas doma. Se lepo zjutraj spedenava, vzameva vse za previjat s sabo, hrano mam tko v modrcu skoz s sabo user posted image  in greva. Pol sva pa zunaj. mami se sonča, Gaja pa pančka v vozku. Zbzja se na 3 urce in poje, pol je pa spet koma za tri ure user posted image . Aja Lu, tud midve sva mele take boje glede pristavljanja, pol jo je pa kar minilo. Moram rečt da tole zdaj traja od sobote in upam, da bo čim dalj trajalo.

Sem pa ugotovila, da ne smem pit kave. Očitno ji ne paše. Zdaj sem dvakrat probala in obakrat so bile težave. Sploh revca ni mogla spat, pa kr zvijalo jo je user posted image , pa skoz je na joški visela. Tko da za kako leto adijo kofetki user posted image , no ja, za mojo princesko vse.

Pa iskrene čestitke vsem mamiceam, ki ste zdaj rojevale kot po tekočem traku user posted image . jst res ne morem sledit več tekoče. Pa saj mi ne zamerite. Zdaj so me tud doma nehali crkljati in že sama perem in likam, pa mal pospravljam. Najin ati je pa itak že šel nazaj v službo in ga vidiva šele zvečer user posted image . Dobr da mam Gajo, da me tko zaposluje, da mi dnevi kar letijo mimo user posted image , saj ne morem vejret da bo kmalu 1 mesec kar sem rodila. Jaoooo. Samo naj ne mine prehitro tale porodniška. Meni je tko fajn. user posted image

Aja pa danes so mi začeli šivi odpadat. user posted image  je rpav smešn, k sem šla lulat prej so bile ene nitke po školjki in en cajt čudn gledam, pol mi pa užge da bodo to verjetno šivi. Saj boi me itak nič ne user posted image . Čišča je tud že precej manjša, tko da kmalu bo 6 tednov, pol pa go user posted image ,....

Spet mi dogaja.

Grem delat mal, dokler princeska pančka




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Oktober 2006
16.10.2006 21:34:48   
Pikabu
Ojla.

Se bom poskušala bolj na hitro javit, čeprav se že kar vidim, da se bom potem spet razpisala v nedogled. Danes smo se kar veliko potepali, pa sem malo bolj utrujena. bili smo v LJ, v HM, pa v Mullerja smo šli, pa še v Svet knjige, potem pa na obisk k mojim staršem. V HM smo oblekli oba sončka. Joj, me je bilo kar groza, ko je povedala končno ceno, ampak zdaj sta za nekaj časa preskrbljena.

Našega Maksa tudi začenja malo zvijati, čerpav ne vem, če ni to bolj posledica tega, da poje ogromno zraka in slabo podira kupčke. Včeraj sem se precej ustrašila, ker je bruhnil v loku. Itak že ves čas poliva, ampak se zaradi tega nisem sekirala, ker baje eni to pač počnejo. kolikor ga je patronažna tehtala, je lepo napredoval, zdaj pa glede na plenice mislim, da tudi dovolj poje, tako da nisem delala nobene panike glede polivanja, tega v loku sem se pa ustrašila. Pa je verjetno spet možno, da zraven poje preveč zraka. Zdaj se doijva sede, da ga imam malo dvignjenega, vmes ga kar odklopim in mu podiram kupčka, pa moram reči, da je bolje. Čez dan leži v ležalniku in ima naklon tudi rahlo dvignjen, le še košek moramo nekako urediti, da bo imel dvignjeno ležišče. Bomo videli,kaj bo v naslednjih dneh, danes je itak večino prespal. Prava mala faca je bil. Doma je pojedel in smo takoj šli, potem je ves čas v avtu spal, pa več čas, ko smo nakupovali in hodili okrog. Še ko smo prišli do mojih staršev, je kar nekaj časa trajalo, da se je zbudil in pojedel. Potem je pa spet zaspal nazaj in spal vse do takrat, ko smo prišli nazaj domov. JE spet lepo pojedel in zaspal nazaj, tako da zdaj pridno spančka v svojem košku. Me prav zanima, kako bo naslednje dni. Jutri bova pa sama doma. Ati gre za en dan v službo, Ema pa v varstvo. Ona sicer pravi, da gre na počitnice. Saj bi jo imela rada doma, pa je možek rekel, da naj malo gre, pa tudi sama se veseli. Upam, da bo jutri lepo vreme, da si bova z Maksom privoščila en dolg sprehod.

Moje počutje je v redu. Šivi ne boljo nič več, brazgotina skoraj izginila, oz. ni več tako napihnjeno, kot je bilo. Sedim, hodim, vse delam čisto normalno, me pa možek še vedno razvaja. jutri bom sama kuhala, ker ga ne bo, pa namen imam oprati nova oblačila in bom sama obesila, mogoče se celo lotim likanja. Tam do nedelje se moram počasi navaditi nazaj, da več delam sama, ker v ponedeljek gre pa ati res nazaj v službo. Gaya, a veš, da se tudi meni že pošteno lušta user posted image user posted image user posted image Dve noči se mi je že tako v žvio sanjalo o tem, da sem bila prepričana, da se je res kaj zgodilo. sem mojega spraševala, če sem ga kaj nadlegovala ponoči. user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz imam pa pregled ful pozno, bom točno 9 tednov po porodu. Midva sva pri Emi počakala, da je dala G zeleno luč, ker se mi je pa tudi luštalo, sva se drugače znajdlauser posted image , pa željo vseeno potešila. Isto bova verjetno tudi sedaj, ker je res dolga do pregleda.

Davčno in roj. list smo mi že dobili po pošti. Za zdravstveno sem že nesla v službo, ker pa ni bilo tajnice, nisem nič izvedela, če moram še kaj narediti, potem sem pa še pozabila klicati. Upam, da je res to dovolj, to pomeni, da samo še čakamo, da nam pošljejo izkaznico. Za prvi pregled pa še ne vemo, ker bi morala patronažna poklicati, pa še ni. user posted image Če ta teden ne bo nič, bom kar sama klicala. Gaya, si ti dobila že datum? Katerega pediatra ste izbrali?

Grem spat, da malo k sebi pridem. Včeraj sem računala, da se bo Maks zbudil ob enjastih, ob polnoči sem šla spat, ker se ni zbudil in je kar spal naprej, potem je bil pa jok ob enih ponoči, meni pa največja mora vstati po eni uri spanja. Sploh nisem dojemala.

Uživajte.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Oktober 2006
16.10.2006 23:11:23   
@lina
Pozdravljene, mamice!

Pa sem vas prebrala...in tako se vam tudi midva z Matjažem pridružujeva na tej temi.. Svojo zgodbico sem opisala še pod starim (močno okrajšanimuser posted image user posted image ) postom, včeraj sva prišla domov, pa se šele razgledujem po računalniku, od katerega sem imela abstinenco celih 12 dni... Mailov sploh še nisem prečekirala vseh...
 
Midva se imava prav luštno, zaenkrat ponoči in dopoldne lepo spimo (tudi do 4-5 ur) v kosu, popoldne je malo več zbujanja, kar dosti kolcanja (ne vem, a se mu tako mudi pit pa zraven pohlasta še toliko zraka user posted image )... Zdajle čakam, da se zbudi, pa da gremo pol vsi skupaj spat...
 
Danes je bila pri nama patronažna, pa sva kar na hitro opravile, saj sem ji rekla, da ni nujno da ga pride skopat, saj nekaj pa še imam v spominu od dobrih dveh let nazaj. Popek je že skoraj čisto lep, saj sva krn včeraj pustila kar v porodnišnici...

Dojiva se tudi večinoma samo na eni strani - debatirale ste, kako si označite dojko - jaz uporabljam samo eno blazinico za dojenje, saj mi mleko teče ven samo med dojenjem na drugi dojki kot trenutno dojim in tako vem, da tam kjer je blazinica, tam čaka frišen mlekec in samo prestavim blazinico na drugo stran...

Malo ste me spomnile na papirnate zadeve... samo mi bomo še malo čakali na rojstni list... Sem se pa spomnila danes, da bom morala poklicati na občino, kaj tam od mene potrebujejo, da mi znižajo plačilo vrtca za starejšega, sedaj ko smo štirje in ne več samo trije... - toliko da vas spomnim, če mora še katera to urejat!
 
Edino počivat pa res ne znam. user posted image ..zdaj imam še starejšega sineta doma, ker se je ravno sedaj moral prehladituser posted image , pa saj ni tečen ali naporen, prav zlati starejši bratec je, ampak tudi zahteva svojo pozornost... Možek je danes moral nujno v službo zaradi ene oddaje poročila, tako da smo bili mi trije sami in sem kar utrujena sedaj ob koncu dneva... Upam, da bom jutri malo nadoknadila počitek... Saj rana po CR me pravzaprav ne boli več (prvič vem da sem še doma kdaj pa kdaj vzela tablet proti bolečinam), ampak prav to me skrbi, ker sem zaradi dobrega počutja tako zelo (preveč) aktivna in da ne bo res kaj narobe...

Sedaj se pa varuška oglaša - nekdo me kliče!user posted image  Lahko noč! 
 
 
 
 

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 8:16:42   
gaya




Pikabu  jst roj list že mam ravn tko, samo davčne pa še nisva dobili domov, pa baje pride po pošti v roku 1 meseca user posted image , ker samo še to čakam, da oddam za otroškega. Prav tako prejšnji teden patronažna še ni mela datuma, pa je rekla, da bo zrihtala do tega tedna. Jutri spet pride, pa bomo vidli, kaj je naredila. Mava pa midve dr. Krajnika, nama ga je dedi zrihtal user posted image , ker je baje težko do njega pridt.

Naša čebelica je tud ful pridna, ampak mene pa že spet mori, če dovolj poje, ker ona visi ja joški 1 uro n pol jst ne vem al ma dost al bi še, ker včasih nekako ne more zaspat, jo pol dam še na drugo joško, pa parkat potegne, pa koma spi. jutri mava pa spet tehtanje in me je že sedaj groza. Prav nočna mora so tele tehtnice.
Dajte mi malo bolj izkušene povedat, a je možno da maš dovolj mleka, pa le ta ni kvalitetenuser posted image , a maš lahko samo veliko mleka in premalo mlekauser posted image . Nič več mi ni jasno. ker me je ena kolegica strašila da naj fulll počivam, ker drugače bom mela zanič mlekouser posted image , a ni kvaliteta mleka mal odvisna od prehrane. ker jst sicer počivam, ampak gospidinjska dela pa tud opravljam zravn, saj ravno pretegnem se neuser posted image .
No kakor koli, upam, da mi bo kera mal razjasnila obzorja s tem melakom.

Zdaj pa moram šibat, ker se princeski kolca in jo bom še mal prklopiliuser posted image ...

Se beremo, pa lep sončen dan




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 12:07:09   
muki1
Ojla punce.
Malo sem prišla na obisk. Saj si lahko kar sama kavo skuham, ko ste vi tak zaposlene s svojimi sončki user posted image . Vas pridno berem in zelo težko čakam, da se vam pridružim.

Uživajte.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 12:28:43   
Clody

Ojla mamice!

Vidim, da veselo flancate! Samo, da ne bo dež!user posted image

Sem malo prebirala vaše prispevke. MI pridejo prav, ker sem še čisto frišna, neuka in en mau prestrašena.

Upam,da  se vam kmalu pridružim z vsemi mojimi vprašanji, ki jih najbrž ne bo malo!Jutri imam sicer rok, pa nč ne kaže, da bi škratek hotu jit vn. Bomo vidli!!

Muki, sej lahko še zame skuhaš, ker imam zaenkrat še kar dosti cajta!user posted image
Mejte se!!


_____________________________

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 14:39:43   
frrrr
ojla...

pri nas uvedli dudo in spali od 0:30 do 6ih, potem bilo hranjenje in spet do 9ih... a je to predolgo za malega korenjaka - 5 ur in pol brez hrane... menda bi se zbudil, če bi bil lačen, sam mene vseeno skrbi user posted image
zdej se hranimo po pol urce, mogoče mau več... prej je pa hranjenje trajalo po 2 uri, ker smo se vmes pogajali... pa spali... se smejčkali in delali grimase... vse, le jest smo pozabili user posted image vglavnem duda deluje user posted image

drugače pa... mau premau počivam... se mogoče predobro počutim in se morem skoz mau nazaj držat... kr zoprno...

Beki24 sporoča: net jim je crknu, drugače so ok... mala pridno je... so mogli tut uvest črpalko in flaško, ker je mala bila po 2 urci na joški... so zdravi in ok

vava sporoča: z Luko sta še v bolnici, ker je mali fasal vročino od napora pri porodu... drugače sta ok... upam, da se čimprej podata domov k očku zdrava

mau me skrbi še bilirubin... naš mali princ ga je imel ob odhodu iz porodnišnice 224... mejna vrednost je menda 235... rekli so mi nej pridem na pregled, če ne bo kej bolje... zdi se mi, da je manj rumenkast kot včeraj... patronažna včeraj je rekla, da sploh ni... upam, da pride jutri in me mau pomiri

joj sm panična... očitno mi je zdej vse vn udarlo user posted image
sem se tolk na hitr zaljubila, da se mi kr mau meša... grem se crkljat user posted image

mejte se!



(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 15:26:59   
moci
o mije oktoberke, pa sem vas našlauser posted image
tud jaz sem se med septemberke vpisala, pa ostajam na oktobru, se že tako fino poznamouser posted image
midve z zojo katarino se počasi privajava, malo mi manjka spanja in svobode, pa bo ko bomo šli lahko ven. trenutno je prehlajena in ima zamašenega noska, mal je imela vročine tako da še ne upam ven. je pa ful fino na sončku.
imam pa še vprašanje: meni vsi težijo, da ne smem brat, gledat tv, pa bit na računalniku. se katera tega drži???
pa veliko sreče z vašimi srčki

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 16:15:42   
muki1
Frrr, nikar ne skrbi če Jaša spančka. Ne budi ga. Če bo lačen bo že sam prosil. Jaz osebno nisem pristaš bujenja otrok. Ker nismo spali dve leti, vsaki mamici priporočam; NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA .
Če je plenička mokra, pa vidiš da se dobro počuti, mu je udobno in je sit. Saj lačen se ne bi pustil, bi sigurno jokal.

Mojceca, zakaj pa ne bi smela gledat tv, brat, biti na računalniku? To je zame res totalno nakladanje, naj ti utemeljijo. Res prvič slišim.
Vem da otrok ne sme gledati tv, za mamico pa....kaj naj sploh delaš, ko otrok spi, pa moraš počivati?  

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 21:52:26   
Pikabu
mojceca, @lina dobrodošli nazaj med nami. Upam, da se nam tudi ostale mamice kamlu pridružijo.

Gaya, mi smo davčno dobili po pošti že prejšnji teden. Mislim, da v torek ali pa v sredo, v sredo sem že vse uredila na centru za dodatek. Kako je bilo s tehtanjem danes? Upam, da se je mala spet pridno zredila. A veš, kako tudi veš, če je v redu? Po plenicah. Če ima polulano plenico, dobi dovolj. Naš Maks ima ful polne plenice, kljub temu, da poliva, tako da mislim, da tudi napreduje v redu. Se je pa od nedelje izboljšalo stanje in manj poliva. Le ponoči ga še dojim leže, ker sama ne zmorem sede, bi samo dol padla.

Glede kvalitete mleka pa ne vem nič. Vem, da je ogromno o tem pisalo, ampka se nikoli nisem poglablja v to. Mogoče boš na MON-u kaj našla, kjer je prav forum za dojenje.

Frrrr, naš Maks je bil pod lučko, pa je bil ravno na meji. Niso mi povedali vrednosti, samo rekla je, da je ravno na meji, pa je še vedno malo rumen. Predvsem v učkah ima še rumeno, čeprav manj, kot takrat, ko smo prili domov. Jaz nimam občutka, ker otroka ves čas gledam, a gre na bolje ali ne. Zdaj edino lahko primerjam s stanjem pred tremi tedni in vem, da je boljše, od enega do drugega dneva pa ne morem nič reči. Tudi v porodnišnici se je meni zdel manj rumen, po krvi se je pa bilirubin povečal. Samo če pregledajo kri, se lahko vidi, kaj se dogaja. Če te skrbi, se kar pojdite nazaj pokazat, da mu vzamejo kri, pa boš najbolje vedela. Kar se pa spanja, pa dojenja tiče. Jaz ga grem čez dan po štirih urah previt, da se zbudi, če se ne sam od sebe, čeprav zdaj se kar lepo sam zbuja in pove, da je lačen. Čez noč ga pa pustim, da spi kolikor mu pač paše. Je v prvem tednu eno noč že spal 6 ur, zdaj pa spi tam nekje od 4 do 5 ur v kosu.

Grem tudi sama počasi spat, da me ponoči preveč ne vrže s tira, ko se bo Maks zbudil. Lepo se imejte.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Oktober 2006
17.10.2006 22:09:37   
@lina
Gaya, nisem še slišala da je mleko lahko nekvalitetno. Edino to vajino dojenje po 1 uro gor na zizi - probaj jo malo spodbujat med dojenjem - požgečkaj jo pod bradico, ko neha vlečt, naj aktivno (kolikor-toliko) vleče 15-20 min...

Frrrr, naš je imel ob odpustu bilirubina 241 (ni bil nič pod lučko), mejna vrednost je meni rekla zdravnica da je 250... meni se pravzaprav ne zdi tako rumen, tudi sestram v porodnišnici se ni zdel... Včeraj sva se s patronažno pogovarjale o tem in je samo rekla, da mora otroček pridobivati na teži, torej da se dovolj doji in da pri dojenih gre ta bilirubin mogoče tudi malo dalj časa ven, ampak glavno je da samo ne spi, da dovolj poje da napreduje.

Mojceca, to branje in ne vem kaj še vse so stare vraže - nič brat, bognedej lase si umivat ipd. Pa saj sama čutiš - jaz sem res v porodnišnici tretji dan skušala malo brat, pa me je malo glava začela bolet in sem nehala. Sedaj s tem nimam problemov in ne vem zakaj ne bi. Ja, in lase sem si že v porodnišnici umilauser posted image

Saj vem, da tako majhni še ne morejo biti razvajeni, ampak naš JE user posted image - neverjetno mu paše spati na prsih (ne na zizi, ampak tako da na bušiju leži meni na prsnem košu), pa je to pri meni ali pa pri očiju, vseeno... ko ga odložim v posteljico, se takoj ali pa čez 5 min repenči, ga vzamem ven, že spi ko klada... Uh, joj! Ne vem, ne vem kam to pelje..user posted image


Mejte se, mal sem danes utrujena, grem počivat!  


(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 7:39:46   
Arabela
Končno mi je uspelo spet priti do vas!

Ja tudi naša je na začetku ful spala po 3, 4 ure, je nisem nič zbujala, zdaj pa sem srečna če spi vsaj 2uri... potem pa papamo... ful dosti papamo... 
Čez dan je ful pridna, zvečer se začnejo krči, ampak ne trajajo dolgo... jo malce podojim, pa takoj neha jokat...

Za zdravstveno je dovolj, da neseš rojstni list v službo, ostalo morajo oni urediti... mi imamo posvetovalnico naslednji teden, 25.10... komaj čakam da vidim kako malecka napreduje...
Davčne še nismo dobili, grem pa danes na občino da uredim vse da dobimo 1x denarno pomoč, ki jo daje naša občina... 25.000 ni mali dinarček... upam da bom hitro opravila, ker malecko bom pri babici pustila...
Naš možek je že šel delat, očetovskega dopusta je konec, pa bom videla kako se bomo 3 babnice (štejem še kužiko) znašle same....
Zdaj grem hitro zlikati stvari, ker mi je zmanjkalo skoraj že pleničk.. komaj čakam da ne bo  več treba široko povijati...

Mojceca, kaj pa bi potem sploh lahko počele? Imam že dovolj teh vraž, ne delaj tega, ne delaj tega, ne jej tega, tega ne smeš piti... za znoret... jih sploh več ne poslušam, kar svetujem tudi tebi.. poslušaj svoj instinkt...
@lina... pravijo da jih do nekje 6meseca ne moreš razvadit, ampak meni se tudi zdi da je mala prava zvitorepka, ki me obrača okoli svojega prstka... tudi naša rada spi na prsih, češ da jih uspava bitje srca... pa jaz bom svojo kar razvajala, še prekmalu bo odšla od mene...

Nove mamice dobrodošle... kmalu bomo vse... Držite se in se cartajte...

< Sporočilo je popravil Arabela -- 18.10.2006 7:43:41 >


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 7:46:21   
Maxica
Frrrr, glede bujenja otroka za hranjenje - veš, naš Max je bil tudi kar precej zlatenčen in je bil 18 ur pod lučko v porodnišnici. On bi samo spal. Nič jedel. Seveda je že v enem dnevu precej izgubil na teži. Potem, ko sva prišla domov, sem si jaz kr uro naštimala, tudi ponočiuser posted image , da sem ga zbujala. Ne more tak otrok prespati že cele noči, no. Potem mi je pa rekla patronažna sestra, naj ga ponoči pa le pustim spati, kolikor bo hotel, da se bo že zbudil, ko bo dovolj lačen. Čez dan pa ja, to smo pa kr pazili, da sva jedla na ene 3-4 ure. On bi seveda kr skoz spal, ampak sem ga kr šla previti, pa se je zbudil. Pol sva pojedla, pa je bilo. Ponoči smo pa potem že kar od začetka lepo spali in tako je še danes.user posted image
Nič, zdaj pa grem, pa upam, da se vam pa res kaj kmalu pridružim. Cao.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 9:39:54   
frrrr
hvala za vaše odgovore user posted image ste me potolažile...

včer je bilo že bolje kar se spanja tiče... se je čez dan sam zbujal na 2,5 ali 3 ure in je tut jedel po 15 minut ali 2x 10 minut...
kako je s težo, bomo pa videli, ko pride patronažna... v porodnišnici je pridno pridobil 60 g, izgubil jih je pa le 160
beločnice ima manj rumene iz dneva v dan, kakec je pa še vedno rumeno obarvan... torej se le izloča bilirubin.

@lina in Arabela, men se že zdej zdi, da me mali obrača okol prstka, pa je šele en teden star user posted image

Mojceca, za branje in tv so menda včasih govorili kolk je slabo za učke... sam ne vem, če to drži... verjetno ni dobro preveč obremenjevat oči... zarad česa že, pa ne vem user posted image bom patronažno vprašala, kolk je v tem resnice... si kr na list pišem kaj morem vprašat, da ne bom česa pozabila user posted image

a katera v lj na viču izbira pediatra za otročka? imam sicer imena pediatrinj, ampak nobene ne poznam... morm mal poizvedbe nardit... so pa menda vse dobre... pol se pa odloči, če se moreš user posted image

no, zdej grem pa k sončku... pridne bodite in cartajte svoje malčke!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 11:44:12   
muki1
Ojla punce. Še tukaj se javim.
Jaz grem v petek rodit, če me seveda danes ali jutri kaj ne preseneti, v kar pa močno dvomim, saj ni ne duha ne sluha o kakšnem osamljenem popadku, kaj šele o večih popadkih.
Odprta pa sem 2 cm in zmehčana, pa otročku je že čas, da pride na svet, je rekla moja g.
No, zdaj pa sem usrana in vraževerje me je nekaj začelo dajati. V bistvu ne vem, če naj rečem vraževerje ali sem skeptična, ker vem, da sem naročena na porod, ki bi se moral v bistvu sprožiti naravno, sam od sebe, pa v petek, ko bodo vsi komaj čakali, da ga bodo zvečer prišli žurat..... Ja, če ni problemov, si jih pa naredim user posted image

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 13:17:56   
@lina
No Muki, pa imaš odgovor na svoje vprašanje v podpisu - če ne prej, v petek ti bo prav gotovouser posted image user posted image user posted image  Držim pesti!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 14:01:56   
gaya




No spet mal časa. Moja prinčipesa veselo spi in se prav na glas v spanju smeje, sem se prav smejala zdaj zraven. user posted image  Patronažna je prišla, zredile sva se več kot dovolj v 1 tednu, tko da je sedaj ne bo več user posted image . Malo je še zadnjič skopala, sedaj je pa mami na vrsti user posted image , joj jst mam kr filing da tega ne bom znala, sam upam, da je ne bom utopila....

Aja najino dojenje dejasnko traja 1 uro in to intenzivno dojenje. Nič ne spi zraven al pa se crklja, ona vleče cca 1 uro. Da ji po 20 min vzamem zizo jo pomoje tresne kap user posted image . Je pač mala gurmanka in uživa v harnjennju user posted image Je sicer malo naporno ponoči, k jst ene 2 krat vmes zaspim in kakor da bi vedla me pol z nohti popraska po joški, da se zbudim user posted image . Sicer pa sploh ni važno, važno da je zadovoljo dete in da pridno raste in se redi. Ostalo bom že pretrpela, saj konec kncev sem zaradi nje doma user posted image ...

Moje počutje je kot prej. Čišče skoraj ni več, šivi so odpadli, sem si ijh včer ogledovala v WC školjki, postava se oblikuje nazaj v prvotno, tko da gre vse kot po maslu. Sem vesela, da sem že ta stare kavbojke mela gor zadnjič na sperhodu. Mal so me še v riti tiščale, ampak bomo že spravl še to v red.

Aja Pikabu datum sva pa midve dobile danes. In sicer prvi obisk pri pediatru imava 3.novembra. Me prav zanima kako bo to zgledalo. Pa že zjutraj mava. Me prav zanima kako bo moja zaspanka tole preživela.

Zdaj pa šibam še mal počivat, pol pa bo že kmal lakota na vrsti user posted image



 


_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 14:39:15   
moci
joj kok sem jaz vesela da mamo tale rruser posted image user posted image
sem bla zaprta med 4 stene, ne tv, ne brat, ne računalnikuser posted image user posted image sam je sranje ker je računalnik v spodnjem nadstropju, pa male kar nočem puščat same...
midve še nisva šle ven, je prehlajena in ma mal vročine - 37.1 al pa sploh nič. in res kooomaj čakam da bomo lahko šli.
drugač je bila tud zoja pod lučko, potem pa še 2x na kontroli v porodnišnici, zdaj je ok, tud redi se, edin ta predlad me skrbi. potem moram pa menda vročino v ritki merit??? na tečaju so pa rekli da neuser posted image no, meni ne rata. brca, pa še pokaka seuser posted image
pa noska pucat je tud naporno. eh, kaj vse se mormo učit, aneuser posted image user posted image
počasi pa bo.
mene je una otožnost grabila, sem se cel teden cmerila, pa  nisem jokica. mojemu se je že mal mešal.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 18:05:39   
Lu
Zdravo še od mene.

Vidim, da ste zelo pridne z pisanjem. user posted image

Mi smo našega korenjaka kopali včeraj. Je moja mami babica in je kar ona poštimala. Mali je prav užival. Nič jokal. Sem bila zelo vesela, da je bilo tako. No, ko smo ga pa oblačile se je pa hudo razjezil. user posted image

Glede tehtanja je tudi mene skrbelo. Ampak jaz sem mami prosila, da prinese tehtnico bolj zaradi sebe, če kaj pridobi mali al premalo. No, pa je bilo ok. Nekje v povprečju 30 g na dan, kar je ravno prav. Ima pa že 3.700guser posted image
Gaya glede dojenja po 1 uro. Kakšne imaš pa kaj bradavice? Moj itaq ne je skupaj 15 min zato si sploh ne predstavljam, da bi bil gor na joški celo urouser posted image Potem pa še glede bujenja. Novorojenček naj bi jedel tam na 3-4 urce. Ponoči, če pa spi se ga pa res ne zbuja. Glede noči je pa pri nas tako. Moram rečt da je Tian zelo priden. Včeraj sem vstajala tam na 3 urce in je bilo prav fino pa še Maja je spala celo noč. Ampak popoldne me vseeno malo zmanjka in z malim zadremam še za cca 1 urco. Saj veste. Lepotni spanec user posted image Drugače pa v bistvu samo jemo, se previjamo in spimo. Zelo malo je pokonci. Na sprehodu ko sva, pa v bistvu tudi takoj zaspi, ker se še rita trese.

Tako je pri nas, ja.

muki upam, da greš pred petkom user posted image . Se je moj vedno hecal, le glej da ne boš za vikend rodila ko so vsi doma user posted image . No, sva ga ubogala in je bil torek pri Maji pa ponedeljek. Malo heca mora bit.

lp vsem


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 19:39:03   
frrrr
oj,

gaya blagor ti, ker je mala tolk pridna pri hranjenju... naš mali pa papca po 5 minut, potem bi pa mau spal user posted image in spet 5 minut... vsaj danes je tko in sm spet žalostna... mi kr na jok gre...
jutr zutr gremo v porodnišnico... vzet kri, pa stehtali ga tut bodo...p otem bo pa mau lažje, ko bodo povratne informacije... me neu več tolk skrbelo... zdej kr ne vem, a delam kaj narobe, al ka tej... sploh se ne poznam več, ker nikol nism bla tolk panična...
danes bila patronažna tu... rekla, naj raje preverimo, ker je še vedno mau rumenkast... tehtnice pa ni mela s sabo user posted image

no, sporočim jutr kako in kaj...

lp!

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Oktober 2006
18.10.2006 22:01:14   
Pikabu
Oba sončka sta lepo v posteljicah, eden pridno spi, drugi se še zgovarja in čeblja, pa bo tudi kmalu v miževi deželi. Zdaj imam svojevrsten podvig za seboj. Spet je sreda, ko ima naš ati pevske vaje. Prej je bilo vedno tako, da je Emo spravil spat in šel na vaje, jaz sem imela pa potem samo še Maksa za urediti. Danes je pa EMa zelo dolgo spala popoldne in ni bilo šans, da bi šla prej spat. Je pa bil to čas, ko je bil tudi Maks lačen. Ati je šel na vaje, še prej je dal Emi Nodijevo risnako na TV. Tako sem jaz previla in pripravila na spanje najprej Maksa. Zvečer tak čas še vedno zelo dolgo je. Ko bi Maks zaspal, sem pa imela name še Emo spravit spat. Ja, sigurno. Maks kot zanlašč ni zaspal zelo dolgo časa, pa tudi, ko je že zaspal, ga je v spanju kar nekaj zvilo, da je zelo močno zajokal, potem pa spal naprej. Vmes me je Ema klicala, ker je hotela ene piškote jesti, pa parkrat mi je še morala priti povedat, kaj je rekel in delal Nodi. Ko se je Maks končno umiril in zaspal v košku, sem se pa lotila še Eme. Najprej čokolino, potem se je vmes začel Maks oglašati, sem letela spet nazaj gor, da sem na hitro uspavala nazaj, pa potem spet dol k Emi, da sva si zobe umili. Maks se na srečo ni več zbudil, tako da sem potem še Emo spravila spat, preverila Maksa, če sedaj mirno spi in zdaj sem tukaj. Ponosna, da mi je z mirnimi živci uspelo vse obvladati, pa moram reči, da tudi kar precej utrujena. Se moram za naprej navaditi nekega ritma, da se bomo čim bolje rihtali, kadar atija ne bo doma.

Gaya, mi pa še nismo nič dobili datuma. Pri nas je bila patronažna zadnjič že prejšnji teden v ponedeljek. Meni je tudi šlo to na živce, da sem morala doma čakati, kdaj pride. Zdaj naj bi pa poklicala za datum, pa ni še nič. Če ta teden ne bo nič, bom naslednjega kar sama klicala v ZD.


Muki, ti kar korajžno rodit v petek. Jaz drugim ne bi nič razlagala, da grem rodit. Reči,da greš na pregled, potem pa samo sms pošlješ, da si rodila. Jaz sicer nisem vedela, da mi bo sprožila, slutila pa sem. To sem povedala le eni prijateljici, ki je imela ravno tisti dan roj. dan (sta Maks in ona narazen točno 40 let), pa tisti dan so vedeli moževi starši, ker so čuvali Emo, sicer pa nihče ni vedel. Moja mami je pri Emi sanjala, da sem šla rodit in imela zelo močan občutek, tako da pred njo nisem mogla skriti, da rojevam, je takoj ugotovila, zdaj pa ni imela pojma in je bila čisto v šoku, ko sem klicala, da sem že rodila. Zdaj vsaj veš, da bo res kmalu vse za tabo. Le pogumno.

Frrrr, kako pa je kaj z njegovimi plenicami? Držim pesti, da bodo jutri dobri izvidi in se boš tudi ti bolje počutila. Dobrodošla v svetu mam, tudi sama sem postala veliko bolj panična. Pa se sčasoma navadiš.

Vsakič vas želim še nekan vprašati. Če želite povedati, ni nujno, je predvsem za tiste, ki niste vedele, katerega spola bo vaš otroček. Kako bi dale ime, če bi bil otrok nasprotnega spola? Mi smo sicer vedeli, ampak sva imela z možem izbrano vseeno imeni za oba spola. Punčka bi bila pa Janja.


Zdaj grem pa še malo porrajat, potem pa spat, da bom ponoči pri sebi, ko bo Maks spet laaaaaaaaačen.


lp

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Oktober 2006
19.10.2006 7:41:17   
Arabela
Dobro jutro!

NAŠA SONČICA KATARINA JE DANES STARA ŽE 1 MESEC!!!!

Pri nas je noč minila sorazmerno mirno... Katarina je pridno spala, nič ni jokala, vsakič ko sem jo podojila (ob 22.30, 02.00 in ob 5.50) je lepo mirno zaspala nazaj... mogoče je to začarala naša babica (moja mama) ki je to noč spala pri nas, ker je dragi že na službenem potovanju. hahaha... ga bomo večkrat poslali od doma, če bo babica tako čarala, hahahha... ne saj ne mislim resno, atija že pogrešamo...

Midva za user posted image  sploh nisva imela izbranega imena...  ves čas sva imela občutek, da bo user posted image ... vendar so bila imena v ožjem izboru Sergej, David, Aljoša,....

Včeraj sem na občini uredila denarni dodatek za malecko, pa sem se pozanimala tudi glede potnega lista in osebne izkaznice... pa potni list traja 2leti, osebna za 5let!! Se res bolj splača narediti osebno za pikico, vendar ima mojuser posted image  familijo v Banja luki, za tja pa rabim potni list...  kompliciranje...

Zadnje dni je mala ful dosti papala in sedaj se mi ful dosti mleka tvori, tako da zdaj že komaj čakam kdaj se mala zbudi da jo podojim, ker me prsi malce bolijo... mislim da bi bilo dobro če bi si malo mleka ven črpala, kaj pravite? Se bojim da se mi ne bi kaj zamašilo....

Kaj imamo danes v planu? Uživanje... nikamor mi ni potebno iti, nihče ne pride na obisk... uživanje... saj imam rada obiske, vendar me kar malce zdelajo...

Pikabu. čestitam za mirne živce in da ti je uspelo sami zrihtati male škrate...

Pediatrinjo sem jaz kar sama izbrala in si zrihtala termin, ker če bi čakala patronažno, bi trajalo...

Mamice lep dan želim in dosti sončkanja z našimi sončki...

< Sporočilo je popravil Arabela -- 19.10.2006 7:44:40 >


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Oktober 2006
19.10.2006 9:52:13   
@lina
Gaya, potem je pa krasno, če ves čas intenzivno vleče. Mogoče se že zdaj pripravlja, da bo, ko bo velika, uživala v slow food restavracijah user posted image
 
Frrrr, nikar tako žalostno. Jaz našemu enostavno ne pustim zaspat dokler ne mine vsaj 15 minut dojenja, če kaže kakršnekoli namene, da bi zaspal prej. Žgečkam ga pod bradico, igram se z njegovimi prstki, božam ga po laskih... Poskusi! Gotovo je bilo zjutraj vse ok v porodnišnici, a ne?
 
Pikabu, a ne kolk je dober občutek, ko tako vse poštimaš. Jaz sem imela včeraj starejšega še vedno doma, ker je še malo smrkal. Starejši je pridno spal čez dan, ko se je zbudil, je ravno tamal zaspal, tako da sem samo zamenjala - se je prišel starejši pockrljat, pa eno knjigico sva prebrala, pa kosilo skupaj pojedla, skupaj sva Tomažkovo železnico sestavila.... prav fajn sem se počutila.
Ime sva imela izbrano tudi za punčko - bila bi Maja.
 
Arabela, a že en mesec?! user posted image user posted image
Veš, razlika med osebno in potnim listom je glede veljavnosti res velika in mogoče se ti zdi tudi škoda tistih nekaj jurčkov... Midva sva dala starejšemu takrat delat potni list, ker imava nekaj žlahte tudi v Švici in takrat se še ni dalo z osebno (sej ne vem, a se zdej da?), pa nikoli ne veš kam te lahko odnese pot. Lahko boste šli tudi na morje npr. v Črno goro ipd. Pa še nekaj je: Slikico ki jo daš - enomesečna dojenčica - veš kako velika razlika je pri dveh letih, kaj šele pri petletnici?
Kar se črpanja mleka tiče - če te ne boli prav hudo, si jaz ne bi črpala ali pa res samo toliko, da pritisk popusti. Raje si privošči kakšno tuširanje več... Ker če si boš črpala mleko, se bosta ponudba in povpraševanje v prsih težko uravnali, ker s črpanjem ustvarjaš dodatno povpraševanje, kar pomeni da se bo tudi ponudba povečala. Saj se bo kmalu res uravnalo...
 
pediatrinjo sem tudi jaz kar sama zbrala - sem že včeraj klicala v ambulanto zdravnice, ki jo ima starejši, tako da bom oba imela pri isti. In gremo na prvi pregled točno ob 1 mesecu starosti.

Mamice, lepo se imejte.... se beremo!
 
 
 

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Oktober 2006
19.10.2006 10:35:05   
štorkljica
Živijo punceuser posted image user posted image
Evo mene z našim naraščajčkom. V ponedeljek sve končno prišle iz bolnišnice, tako, da sem bla tam točno 10 dni.
V začetku je bilo grozno, ker nisem vedela kdaj bom rodila, sem ležala z še nekaj nosečnicami, kjer smo vse čakale na dan D, potem v sredo se je pa kar zgodilo. Že v torek zvečer sem dobila popadke, potem so se čez noč stopnjevali in ob 6h zjutraj sem končno sestri rekla da mam popadke. Nisem hotela prej ke sem vedela, da me bodo sprejeli v porodno in se bom tam samo brezveze mučila. No ob 9.30 so me dali v porodno, ob 10.30 je prišel lubi in ob 14.10 sva rodila.
Porod mi je ostal v lepem spominu, bom še, ko bo le prilikauser posted image  Bla sem šivana in to se mi zdi da je skoraj največja muka po porodu. Bolijo ko svuser posted image  
Drugače pa je moja Ajda Iza dokaj pridna punca, se počasi navajamo na skupno življenje, prvo noč in potem še celi drugi dan je bla katastrofa, sem se kar jokala, nisem mogla razumeti zakaj gre vse narobe, zdaj pa smo se že nekako začetniško utekli. Lubi jo zdaj glih previja in mala se dere ko jesiharuser posted image  Grem mu malo pomagat, pa se še kaj beremo.
Lepo da ste odprle novo temo, sem komaj čakala v bolnišnici, da vas kaj preberem!
LP

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Oktober 2006
19.10.2006 10:36:40   
štorkljica
Arabela vse najboljše vaši sončici za enomesečnicouser posted image
Mi smo včeraj praznovali komaj en tedenuser posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?