|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
23.10.2006 23:20:14   
Pikabu
Mamica81, jaz teh težav nimam, jih je pa imela ena moja prijateljica. Veliko je na tebi, česa si želiš. Če si želiš vztrajati naprej, se da urediti. Zelo si maži z lanolinom, tudi večkrat vmes, ko ne dojiš. Meni so tudi v porodnišnici rekli, da pride do tega, ker ne pristavljamo pravilno. Otrok mora dobiti v usta čim večji del kolobarja, ne sme cuzati samo bradavico. Jaz sem na začetku malo panike zagnala, da ne vzame dovolj kolabarja, ne gre ves kolobar v usta, šele zdaj mu gre skoraj ves, ampak čim več ga pa mora dobiti. Prosi tudi patronažno, da ti pokaže in da te preveri, kako pristavljaš. Bruhanje pa pomojem nima veze s tem. Če boš vztrajala, se ti bodo bradavice utrdile in bo v redu, je pa verjetno najtežje iti zdaj čez to fazo, ko zelo boli. Prijateljica je dala to čez in še nekaj mastitisov, potem pa uspešno dojila do 10 meseca. Upam, da sem vsaj malo pomagala.

Mis, ti samo uživaj, dokler lahko in izkoristi hotel s petimi zvezdicami. Mene je možek takole crkljal in sem se mu kar pustila. boš imela dovolj časa še kasneje, da boš sama vse delala. Mene še kar strašijo, da je šest tednov po porodu še smrt pod posteljo. Jaz gledam na to, kako se sama počutim. Kar se pa spanja tiče, sem jaz kar ista. Sicer sem se prav opazovala, če je možno, da ga poležim, pa se mi zdi, da je vseeno prevelik, da bi ga kar tako poležala, da bi le čutila, če bi mu prišla preblizu. Imam pa včasih roko preko njega, enkrat mi je kar na roki zaspal (raje ne govorim, kakšna je bila potem moja roka). Jaz se sedaj ravnam po tem, kako se sama zbudim, oz. zaspim.

vava,
dobrodošla med nami. Super, da se je vse lepo izšlo in da ni bilo nič hujšega. Veselo čvekanje.

Grem spat, se kamlu spet kaj oglasim.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Oktober 2006
23.10.2006 23:24:24   
Pikicapokica6
Joooj, pa še eno vprašanje imam - koliko spanja je še normalno za teden dni starega dojenčka? Imam občutek, da najina dojenčica samo spi in spi, vmes se doji in med dojenjem že spet zaspi in spi naprej, in tako se kar ponavlja.......Me je kar strah, da preveč spiuser posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Oktober 2006
23.10.2006 23:27:15   
Pikicapokica6
Pikabu, hvala za odgovor. Ali misliš, da lahko kljub krvavenju še naprej dojim. Malo me je strah, da lahko dojenčici to škoduje, če bi bilo tega le prevečuser posted image  Vsekakor pa mislim vztrajati in stisniti zobe. V sredo pride patronažna pa jo bom prosila za pomoč.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Oktober 2006
23.10.2006 23:34:39   
Pikabu
Moja prijateljica je dojila, naj bi ravno to pomagalo, da se uredi, pa predvsem, da se bradavice utrdijo. Pa ne se ustrašit, če bruhne kri nazaj, to je zaradi tega, ker jo pač popije zraven. Jaz mislim, da nič ne škoduje in da kar korajžno naprej. Meni se je zdaj pri Maksu v porodnišnici samo enkrat malo pojavilo to, pa sem ful pazila, kako sem ga pristavila, potem je bilo pa po dojenju spet čisto dobro. Sem imela občutek, da je on s svojim sesanjem prav lepo "uredil".

Kar se pa spanja tiče. Tudi naš Maks je na začetku (pa še vedno veliko), samo spal in jedel. Se je prebudil, pojedel in spal naprej. Sva imela težave, kdaj se previjati. Ko se je zbudil, je bil lačen sto na uro, potem je pa takoj zaspal naprej. Pa sem ga vseeno začela previjati pred hranjenjem. Potem sem pa delala tako, da če je čez dan spal štiri ure v kose, sem ga po štirih urah kar dvignila, previla in nahranila. Čez noč sem ga pa pustila. Zdaj se pa najkasneje po štirih urah sam prebudi, tako da ga kar pustim spati, dokler mu paše. Če lepo pridobiva na teži, se ne sekiraj in jo kar pusti spati. Pridejo še trenutki, ko si boš želela, da bi spala.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 0:08:36   
Pikicapokica6
Zares najlepša ti hvala, Pikabuuser posted image ! Toliko skrbi se mi pojavlja brez potrebe, toda ne morem si pomagati, saj se tako bojim za najino punčko. Saj bo sčasoma boljeuser posted image . Saj po mojem smo vse novopečene in neizkušene mamice na istem. Lahko noč ti želim.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 8:53:57   
Lu
Dobro jutro vsem skupaj!

Danes imamo 3 tedne user posted image user posted image user posted image

Včeraj smo spoznali krčkeuser posted image . Je pa res kot je gaya pisala. Tian je imel včeraj 20 dni in očitno je tudi pri nas nastopila ta kriza o katri je govorila gaya. Mali mi ga je sračkal od 15 ure pa do 23 zvečer. Skoz joška, pa 15 min dremeža in jovo na novo. Moram rečt, da je bila res kriza. Pa kako se je drl revček. No, upam, da jih ne bo več oz. čim manjkrat.

MAMICA81 daj poglej si še malo nasvetov na forumu o dojenju. Mogoče ti bo kaj prav prišlo. www.med.over.net/dojenje Drugače pa bi mogoče poizkusila z nastavki? Samo ne vem kako se user posted image potem navadi na to in kako potem je, ko je brez nastavka. Tega res ne vem. Glede spanja je pa res tako kot ti je že Pikabu napisala. Naj spi. Saj ima komaj 9 dni. Če ti lepo pridobiva na teži, ima dovolj pokakanih in polulanih plčeničk se ne sekiraj. Čim manj kompliciranj pa bo.user posted image

Pikabu koliko imaš ti razlike med obema user posted image . Pri nas je 19 mesecev in je zelo pestro. Maja se je začela zadnje dni tako grdo obnašati, da jaz samo penim zraven. user posted image Sploh pa izkoristi, ko smo sami doma. Me ne uboga popolnoma NIČ. Jaz pa jezna kot user posted image . Se mi kar kadi iz nosa in ušes. Je prav fajn ljubosumna. Velika sprememba v njenem življenju glede na to, da me je imela prej samo zase. Jaz upam, da se stanje čimprej znormalizira.

Koliko pa nas je ki imamo 2 user posted image ?

Včeraj smo se zopet kopali. Mali je kar ritko dvigal, user posted image . Mu nekaj ni pasalo, ampak jokal pa ni. Priden. Ima pa že 3.890g. Me je malo skrbelo, da ne pridobiva dovolj, ker mi res je na joški manj kot 5 min. Ampak očitno je dovolj.

Glede smrkanja je pa tudi pri nas isto. Maja je fajn prehlajena in zdaj že ene 3 dni še Tianu iz noska teče. Zvečer je pa bolj kriza ker se mu zamaši. Jaz ga skoz filam z fiziološko. Z plenico mu muce ven dajem. Ja, res ne vem kje jih imajo ko so pa tako velike.

Včeraj sva bila kar doma. Je pri nas tako močno pihalo, da sem rekla, da bova kar notri. Danes je pa že zdej kazalo +20°C in bova šla po vsej verjetnosti kar ven. Saj tale vreme. Enkrat 0 drugič 20°C.

Drugače pa Tian še vedno kar dosti spi, je pa tudi že bolj buden kot od začetka. In bi že kar nekaj povedal, nasmeje se ( ne da bi vedel ), kravce pase. Skratka hoče že kar hodit. Le kam se mu mudi user posted image Čeprav po eni strani res že komaj čakam da malo zraste, zaradi Maje. Ker zdaj je tako nebogljeno bitje in Maja vsa štorasta zraven. Se bojim, da bi mu kaj zlomila. Po drugi strani so pa taki cukri, da je kaj. Je pa tudi od bratranca žena rodila user posted image in imamo zdej v žlahti 2 naraščaja v razmaku 14 dni.user posted image Fino ne.

Tako. Full sem napisala, se mi zdi, da vse brez glave in repa, ampak saj prebrale boste vseeno.

Zdaj pa prilimam še eno fotko. Upam, da mi rata.

Lepo bodite pa pišite kaj.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 9:17:18   
Arabela
Dobro jutro!

Mamica81, bodi srečna da malecka samo spi... tudi naša Katarina je na začetku dosti spala, je nisem nič budila, ko je bila lačna se je sama zbudila... Zdaj pa je druga pesem... pol dneva je ful pridna in spi po 2,5ure skupaj, drugo polovico dneva pa se dojima na 1uro!!!! Neprestano!!! Bradavic sicer nimam razpokanih, vendar pa so ful ful boleče.. mala bi samo vlekla vlekla... pa sploh ni nežna... ene dni bi tako jedla popoldne, včeraj pa od 2zjutraj do 11ih zjutraj ni bilo mira... čez dan sem se hotela malo ulečti, pa je po 10min že sirena piskala... smo papali... danes sem poklicala na pomoč mojo mamo... priznam, zmanjkalo mi je moči.... potrebujem vsaj 3ure spanca brez skrbi ali mala diha ali se duši ali je vse ok....  hvalabogu za babico... možek je namreč spet polno v službi in na službenem potovanju, se vrne šele v petek user posted image user posted image user posted image

Saj drugače imam malecko ful ful rada, ampak priznam da se je na vlogo mame treba navaditi... včasih me kar jok zagrabi, ampak potem se zbrihtam in si mislim, če sem jaz utrujena in žalostna, bo to malecka takoj začutila in bo tečna in sitna in bo to začaran krog... raje jo primem v roke in ji pojem pesmice.. E pa sem malce zabluzila... se opravičujem...

Vprašanje, a jemljete kakšne dodatne vitamine če ne jeste zelenjave in sadja? jaz nadaljujem s Centramed mami...

Drugače pri nas sicer vetrovno ampak toplo toplo.. obožuujem sprehode z vozekom in mojo pesiko ki je najbolj pridna pesika na svetu... ma ful rada Katarino..

< Sporočilo je popravil Arabela -- 24.10.2006 9:19:05 >


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 12:34:28   
frrrr
MAMICA81, js sm si razpokane bradavice mazala z Bepanthenom... full pomaga... so bile kr razjede na začetku, ko je mali dudal namesto sesal... pa bradavice še niso bile utrjene -> sem na tanko namazala in prekrila s podlogicami za prsi... enkrat namazala in se je že poznalo...
pravilno pristavljanje... važno je, da mali v usta vzame še del kolobarja in ne le bradavico...
čimprej si poskusi pozdravit bradavice, da ne bo prišlo do kakšnega vnetja... kar pripelje do mastitisa

spanje otročka - naš Jaša je skoz tak zaspanček... me je bilo že orng strah... ko sva bila v porodnišnici zaradi zlatenice, je spal celo noč 7.5 ur... pa so mi sestre rekle, da je ok... tudi zredil se je fajn... zgleda, da ni tak problem, če veliko spi... važno, da pridno je

danes smo se prvič kopali... pa tehtali smo se... v 10ih dneh smo se zredili 355g... bi bilo že 250g dost, ker je 25g dnevno nekak normalno pridobivanje na teži vglavnem naš otroček pridno je in se redi user posted image

zdej grem pa počivat... papa

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 12:39:28   
frrrr
Arabela, jaz sem včeraj poskusila solato jest... ni blo kakšnih krčev... si je pa nisem začinila... sem le zeleno solato in krompir zmečkala in zalila z jogurtom... od svežega sadja sem pa do sedaj le banane jedla... pa še to le dopoldan...
razen železa zaenkrat ne jemljem kaj dodatno... če se bom kaj slabo počutila, bom pa kakšen CentraMed-Mami popapcala... se kr dobro počutim zaenkrat... otroček se pa tut pridno redi, kar pomeni, da je mleko kvalitetno

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 14:52:43   
Pikabu
Jupi, bihtna jest. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ful napišem, potem mi pa zablokira in vse zbriše. Jao, jao, grem še enkrat, upam, da bo Maks spal, prej sem tipkala z njim v naročju.

Kaj pri vas nikjer ne pada dež, ker vse pišete, kako je toplo in da greste ven? Pri nas zelo, zelo pada dež, tako da smo kar doma. Ema gleda Nodija. Maks je zaspal nazaj in upam, da bo spal vsaj toliko časa, da tole natipkam. Danes smo imeli pestro zjutraj, ker sta se oba naenkrat zbudila. Tako sem najprej Emo samo preoblekala, potem pa uredila in nahranila Maksa, za njim pa še Emo do konca "spedenala". Vmes je pa še poštar prišel in sem z Maksom v naročju odpirala naša glavna vrata (se zelo težko odprejo, je še tisti stari sistem s ta velikim ključem in zapahom, ta vrata uporabljamo samo za obiske, mi za vsak dan imamo drugega). Prinesel je pa plašček od Quella, za Emo. Je tako fletna, prav paše ji. Bom dala kakšno slikico gor, ko jo bomo slikali.


Mamica81, zato smo pa tukaj, da si pomagamo. Ti kar sprašuj. Veš, čeprav sem sama dala že enkrat to čez, sem ogromno pozabila, pa situacije so drugačne in me ravno tako obhajajo dvomi in se pojavljajo vprašanja. Vse, kar bomo znale, bomo pomagale druga drugi.


Lu, pri nas je razlika točno 2 leti in 2 tedna. Se je pa Emi kar spremenilo obnašanje. V odnosu do naju z možem malo negativno, saj tudi ne uboga, bolj hoče izsiljevati. Je pa zanimivo, da ko sem sama z obema, da je dokaj pridna. Če moram skrbeti za Maksa, se čisto lepo sama zamoti. Sicer včasih dela škodo, pa to bolj sebi štejem v slabo, ker pač nisem dovolj pozorna. Zadnjič je naprimer iz svojega predalnika vse svoje cunje zmetala ven, da jih bo likala. Danes je pa iz albuma s slikami slike ven dajala, da jih bo ona uredila. Včeraj sva namreč gledali njen album, ko se j rodila in sem ga pustila na mizi, danes je pa pač to naredila. Pa ko so obiski ima malo več "pokaži, kaj znaš", prej je rabila več časa, da se je sprostila. A imaš ti oba doma? Drugače imajo pa po drugega otročka še @lina, muki in Maxica. Upam, da nisem katere pozabila.

Tisto prej sem pisala že dopoldne, pa potem Maks ni in ni zaspal, tako da nisem mogla nadaljevati. Zdaj sem pa čisto preč. user posted image Ne vem ali Maksa malo zvija ali je pa že razvajen. V naročju je bil lepo priden, sem ga odložila v ležalnik pa user posted image in to tak, da res ne veš, kaj narediti. Sem komaj vmes skuhala za Emo kosilo, da je šla potem spat. Ležalnik sem dala kar na tla, da me je gledal, to je bilo malo bolje. Potem je pa nekako prreživel, da sem Emo nahranila in spravila spat, pa je bil že takoj jok. Sva se šla lepo previt, pa za jest je dobil tudi on, zdaj pa spi. Jaz sem pa samo padla dol, ko sem ga odložila in videla, da se je končno umiril. Vidim pa, da si mogoče že ustvarja en ritem. Dopoldne se mu ne spi, malo bi se crkljal, malo zadrema, za par minut, pa spet gleda. Okoli enih do dveh se morava obvezno dojiti, potem pa zaspi in spi kar dolgo, tja do ene štirih, petih. Potem pa do večernega spanja (ookoli devetih do destih) spet podobno kot dopoldne. Večinoma buden z rahlimi dremanji. Čez noč pa prvo rudno spi okoli pet ur, potem pa na tri ure.


Saj drugače me tak tempo ne bo nič motil, če bo to pomenilo, da gredo meni kile dol. Sem bila včeraj prav žalostna. Kar se kil tiče, so bili moji strahovi upravičeni. Sem se res začela nazaj rediti in me je to tako potrlo, da sem bila včeraj čisto povožena. Danes sem pa bolje in že delam v glavi načrte, kako se bom lotila tega. Po šesti uri ne jem več nič, sadje bom začela nazaj jesti, pa kruh bom črtala, pa sladkarije na mininum. Potem bomo pa videli, kako bo. Me pa res mori vse skupaj. Upam, da bosta mojedva sončka prispevala, da bo šlo lažje dol, pa čeprav bom takole utrujena.

Arabela,
super, da si si poiskala pomoč. Nikar ne imej slabega občutka, če kdaj misliš, da je naporno in da ne veš, kaj storiti. Prvo je to, da znaš poskrbeti zase, da znaš skrb za otroka prepustiti komu drugemu, si vzeti čas zase in za počitek, potem boš tudi za otroka lažje skrbela. Ti samo izkosriti to, če imaš koga, da ti pomaga. Tole s petjem pa tudi pri nas pali.


Pri nas še vedno pada dež. Sem prej že mislila, da se bo izboljšalo, je za trenutek tako močno sonce posvetilo, zdaj pa spet nazaj oblačno in dež. Mislim, da bi dopoldne tudi lažje preživeli, če bi lahko šli ven. Jutri bo menda suho, komaj že čakam, da bomo mi spet lahko uživali.

Zdaj grem pa še malo prebrati, kaj se dogaja, potem pa počivat, dokler sta otroka pridna.


< Sporočilo je popravil Pikabu -- 24.10.2006 14:55:38 >

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 15:07:20   
štorkljica
Živjo!
Spet sem vas malce prečekirala, da vidim kaj je novega.
No tudi pri nas so vzpodbudne novice glede teže mišike. Včeraj jo je patronažka stehtala in ima že 3620g, to pomeni, da je v enem tednu se zredila za 320g. Jaz pa sem se na začetku sekirala da mam mogoče premalo mlekauser posted image  Mala pa res papca 100/h. Včasih se malo več pocarta drugače pa nenehoma pridno vleče.
Mamica81 jaz sem si že od vsega začetka začela devati gor na bradavice od multi-mam COMPRESE to so take blazinice, ki se kupijo v lekarni in si jih pol nastavlaš gor. Zadeva je blazno dobra, ker maš lahko gor 24h, saj ima 24 urno delovanje in takoj ko si jih da gor čutiš tak hladilni občutek. Zadeva je malce draga sam se splača. Jaz sem enkrat tudi opazila kri, vendar je blo to mogoče par kaplic. Mislim da mi te komprese res pomagajo. Ker Ajdica z bradavicami res ne špara, včasih jih tako rateguje in nateguje ko papca, da me je prav strah. Aja pa še nekaj te moram vprašat, kaj si mela spontani porod ali so ti dali umetne? Glede na to kako dolgo si čakala.
No pa so se drugače stvari pri nas zaenkrat nekoliko umirile, Ajda ni več tako zelo sitna, večinoma ko je utrujena in ne more takoj zaspati. Mislim, da smo se končno začeli intenzivno privajati en na drugega in se sprejemati kot skupna družina. Tisti začetni šok je bil pri nas res hud. Sem mislila na momente da se mi bo zmešalo. Jokala sem 10x dnevno, praktično za vsako figo. Pa saj vem da bo še polno takih trenutkov, samo lažje jih je preživeti, ko si na njih pripravljen in veš kako odreagirati in kaj narediti.
Glede spanja je pa tako, da naša že od začetka ni nevem koliko spala. Zdaj spi mogoče čez dan 2x po 2,5h, ponoči pa najprej 4ure tam do dveh, potem papcave, potem pa na vsako uro ali pa dve spet papcave, proti jutru ma bolj nemiren spanec. Jaz sem večinoma neprespana.
Ja pa jutri bomo stari točno 14dni!!!! user posted image user posted image  Saj cajt kar beži.
 
Glede sadja. Jaz sem včeraj in danes pojedla vsakič pol jabolke, drugo si še ne upam privoščiti, čeprav smo v bolnici dobivali kompote in vse to. Banane pa ne upam, ker me je že dugače vedno napenjala. Glede hrane sem še vedno malo zmedena. Saj Ajda še zaenkrat nima večjih problemov, sam jo pa včasih kaki prdec blazno ziritira.
Aja, kdaj se pa približno začnejo pojavljati kolike oz. krči? A ve katera?
 
Arabela kako preživljaš sama z Katarinico ko je tvoj tako dolgo odsoten? Moj gre namreč jutri prvič v službo in me je prav strah biti sama. Saj ne da nebi zmogla, samo mogoče sem se malo preveč na njega privadila, da mi pomaga.
 
Durgače pa se mi že pridno sprehajamo, zadnje tri dni smo že šli na enourne sprehode. Ajdica zaspi v trenutku ko jo dava v voziček, kriza, sploh nevem če ma kaj od tega sprehoda in svežega zrakauser posted image  
 
OK, grem se še malce relaksirat zdaj ko spi moja sončica.
Se beremo!! Leppo uživajte punce z vašimi sončki in sončicami!
ČAU BAU

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 16:42:30   
altati
Ojla vsem, da se še jaz malo javim...
mi smo super, Jaša veliko spi, vmes je, se previje, kaka in spi naprej...
Pri nas se prav kregamo kdo ga bo 'rihtal'...Punci bi non stop pomagali, taveliki ga že lahko zaupamo, ona z njim veselo vozička....
Jaz sem ok, samo problem imam s prehrano. Zdaj moram biti dokler dojim-predvidevam da kakšno leto, brez mleka, jajc, in vsega kar to vsebuje in se mi že rahlo meša......to sta pač bili moji najljubši živili, tako da kile kar same dol padajo...še tri imam viška!
Ljubosumja zaradi malega Jaša pri nas ni, očitno sta naši punci že preveliki za takšne izpade. Tamala je mogoče včasih malo 'prenežna', preveč si želi pomagati. Ona mu namaže ritko, zapne bodi, vse pripravi za kopanje, odnaša umazane cunje in plenice...taveliki ga pa res lahko že zaupamo v varstvo-se nosita, pogovarjata, pestujeta, vozi ga v vozičku....
Mene pa blazno boli križ in sploh ne vem kaj naj naredim...Pa o tabletah z železom (hematopan) mi je strašno slabo, pa jih ne upam nehati jest, ker sem ob porodu zgubila ogromno krvi-vrednost hemoglobina mi je padla na 95. Ima še katera takšne probleme?
Vava pozdravljena! Priznaj da sem bila najboljša cimrauser posted image , tudi ti si bila super! Ful sem vesela, da je s tvojim Lukcem vse ok. Pa ugotovila sem kako se sklanjata imeni najinih otrok- po 1.ženski sklanjatvi. Enako kot ime Tjaša!

Frrr lepo da ste pozdravili zlatenico!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 18:01:53   
muki1
HEJ MAMICE.

Pa smo uspeli. Rodila sem prekrasno deklico. Od prvega popadka do poroda je minilo točno 2 uri in pol. Bilo je strahotno. Brrrr.
Ampak nagrada na koncu je poplačala vse bolečine. Maksica mi je lepo napisala POPADEK JE TVOJ PRIJATELJ in sem kar imela to v mislih ves čas ...... user posted image .

Zdaj smo doma. Včeraj je detece ves dan spalo. Danes skoraj nič ne spi. Samo dojila bi se. Mleka imam veliko, punčka ogromno popapca. Malo težav je z Nežo. Sestrico ima rada in je do nje zelo nežna, ampak malo se ji je sesul ritem. Zdaj, ko sem bila v porodnišnici, ni hodila spat popoldan, pa še tudi ta dva dneva ko sva doma, noče iti spat, pa je kar malo sesuta in zmedena.

Jaz sem utrujena, šivana sem tudi bila, ampak me toliko ne bolijo, normalno sedim, brez balona, bolj me boli krčenje maternice, malo upognjeno hodim user posted image .
Edino, kar me skrbi, so neki beli mozoljči okrog Ivinega popka in rdeča ritka. Kot če bi bila rahlo vneta. Previjamo se pogosto, umivamo, mažemo..... upam, da nima kakšne alergije. Ja, pa zelo suho kožo ima na dlaneh in podplatih, pa sem jo mazala z oljem, ampak danes mi je patronažna odsvetovala. Je rekla, naj odvzamem vso kozmetiko, pa bom videla, če je alergija ali sor, ali kaj bi to bilo......

Pa še slikca:user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil muki1 -- 24.10.2006 18:02:31 >


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Oktober 2006
24.10.2006 20:09:43   
@lina
Ker sem svoje pisanje ustvarjala celo popoldne, mi je sedaj, ko sem ga hotela poslati, vse skupaj odneslo v franže, ne vem kam, ampak enostavno ni ga več. Tako da bom sedaj pisala v bolj skrajšani verziji.

Danes smo stari 14 dni. In danes se nam je čisto sesul dosedanji tempo. Še včeraj je prespal skoraj ves dan, noč tudi kolikor toliko z dvema prebujanjema. Danes pa - od 13h do 19.30 je spal dvakrat po pol ure in enkrat 15 min če lahko temu rečem spanje, ali bolj dremanje. Me prav zanima kakšna bo noč!?user posted image
 
Kar se previjanja tiče, ga jaz tudi previjem pred dojenjem. Res da se mogoče včasih malo raztuli, ampak bi mi bilo tako hudo preoblačiti ga, če bi že slučajno zaspal. Sicer pa ko kupčka podre, se kmalu ponavadi zatrese tudi v plenici, tako da potem spet spi s polno plenico. user posted image
 
Z našim skoraj 2,5letnikom nimam kakšnih večjih težav, pravzaprav sem zelo vesela, kako lepo je bratca sprejel. Edino zna se zgoditi, da bi on čičal v mojem naročju ravno takrat, ko npr. mlajši podira kupčka, in potem se oba gužvata pri meni. Ampak meni ni večjega veselja, ko se tako oba stiskata k meni!user posted image

Jaz pa nisem tako previdna glede prehrane. Jem pravzaprav vse, no kakšnega fižola se res ne bom šla napokat, pa pretiravam tudi ne v količinah... Altati,  a ti se boš mleka in jajc odrekla zaradi dojenja? A imate v družini sicer alergije ali to kar tako, preventivno?
Amazona, krčki naj bi se začeli okoli 3 tednov (pravijo da lahko trajajo od 3 tednov do treh mesecev).
 
Muki, pozdravljena! Tudi naš ima suho kožo, kar lupi se mu, še posebej po nogicah in rokicah. Samo meni je patronažna rekla, naj namažem z ribjim mazilom, ne po celem telesu naenkrat, ampak postopoma, enkrat roke, drugič noge... In se mi zdi, da ima že malo lepšo kožo na nogicah, ko sem ga danes prvič namazala.
 
Tako, zdaj pa moram izkoristit minute, ko tamal dremlje, da večjega spravimo v posteljo! Lepo se imejte!
 
 

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 9:08:25   
Arabela
Dobro jutro!

Danes smo že bolj naspani.. mala je spala od 24ih do 5ih

Evo joka,,, nadaljujem kasneje

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 9:24:45   
mtina
Hojla!

Pa je šel cel post k vragu!

Pa se mi ne da še enkrat pisat cele štorije ... imam samo vprašanje:

Ali katera že dodaja? Jaz imam premalo mleka, je tudi patronažna potrdila, tako da se hraniva že po flaški. PA tako sem si želela dojit! user posted image

Mali ful težko zaspi ob flaški.
KAko pa ve uspavate otročke?
Kaj delate z njimi, ko so budni?
ali že imate krče? 

Prosim vas, če mi odgovorite ...user posted image

Lp, Tina

_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 10:22:17   
muki1
Mtina.

Mi krčev še nimamo, upam, da jih niti ne bo.
Uspavam jo, ko podre kupčka tako, da jo zelo tesno privijem k sebi in jo narahlo zibam v naročju, pa dudico sem ji že tudi dala user posted image .
Ko smo budni se pa mamica pači, ji kaj govorim ali pa pojem pesmice. To sem delala tudi pri Neži. Največ sva peli in se rahlo zibali v ritmu glasbe. Jaz imam dva CD-ja pesmice Janeza Bitenca ( Metuljček Cekinček in Kuža Pazi, ni boljših pesmic od teh). Raimonda Lapa pri Neži nisem imela, zdaj ga pa še nismo utegnili probati, če funkcionira.



_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 10:42:49   
Anonimen
mtina - evo posredujem moje odgovore:

1. Ali katera že dodaja?  - jest dodajam od prvega oz. drugega dne - sem začela že v porodnišnici, enostavno ne sprovedem toliko mleka, koliko je mali sestradan. No, če računaš - danes smo stari 22 dni, pa ima Tristan že 4800 kg ( ob rojstvu je imel 4320, velik pa 56 cm )

2. KAko pa ve uspavate otročke? - naš zaenkrat zaspi ob flaški, ponavadi se umakneva v kakšne miren prostor in potem mu počasi šepetam ( sploh to delam zvečer )


3. Kaj delate z njimi, ko so budni?  - pleševa, pojeva, greva ven, ga dam babicam v varstvo, da ga malo pockrljajo, ga dam v ležalnik, nosim po rokah

4.  ali že imate krče? - o ja tudi,  ampak odkar kuhamo janež, kumina, kamilica je veliko bolje..

(odgovor članu mtina)
  Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 10:48:34   
Arabela
Mtina, ne bodi razočarana, čeprav si lahko mislim kako se počutiš... vendar samo razmišljanje: ali ni tako, da se proizvajanje mleka uravna šele po dveh tednih, in je v teh dveh tednih priporočeno, da se bebica čim več doji, ker potem nastane mleko?! tako so vsaj meni razložili... tudi jaz sem prva dva tedna dodajala hrano Beba1 predvsem zvečer, ker je bila mala zvečer ful nemirna, kot da bi bila lačna... no potem pa smo na prvem pregledu ugotovili, da se je zredila 350g in da dodajanje ni več potebno, pa tudi ponudba mleka se je uravnala...

No mi smo se lepo skopali, napapcali, zdaj spimo. ob 13ih pa imamo prvi pregled v posvetovalnici... komaj čakam, ker malecke nismo vagali že cel mesec in me prav zanima koliko je zrasla in se zredila...

tudi meni zbrše kakšen post, če ga preveč dolgo pišem... zdaj pa najprej premislim kaj bom napisala (čeprav sproti pozabim) in grem nato pisat..
 
Krčeke imamo mi, vendar v zelo blagi obliki, predvsem zvečer jo črviči in ji nato dam kaplice Sab simplex in kar pomaga, ker se mala ful sprda in pokaka... nato pa je mir..

Ko je mala budna (kar je vedno bolj pogosto) pa ji jaz ves čas pojem pesmice (ni važno pravzaprav kaj poješ, samo da mi čuje glas) in pa dosti se pogovarjamo z njo, tako čisto normalno in glasno.... pa pojoče igračke ji prižgem... imamo metuljčka ki poje in miga s krilci... mala že ful opazuje in glavico obrača in dviguje...

Ker moj dragi dela, mi večino časa dela družbo moja mami, ker je mala vedno bolj zahtevna, vedno manj spi in se babica ukvarja z njo, da jaz lahko kaj postorim in skočim v trgovimo... pa seminarsko nalogo že moram delati za fax (pa sem malce bolj lena oziroma ne najdem časa)...

Jaz pa sem se odločila, da bom začela jesti VSE... no pri zelenjavi bom malce pazila da se res ne bom ravno fižola nažrla... ampak ker vsak pove drugače kaj lahko ješ.... sploh ne vem več koga poslušati... In bom jedla vse..... pa bomo sproti videli kaj mali ne bo pasalo...

Danes pri nas spet sije sonček.. pravi dan za šetnjo...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 11:19:45   
štorkljica
Dan!
Hitro pišem, ker mala drema zraven mene. Mogoče mi bo celo uspelo napisati do konca in POSLATI!! user posted image  Smo prav smešne kako vse hitimo tukaj gor, da nas naši malčki prej ne prepodijo dol s tipkovnicuser posted image
Glede dodajanja, jaz nisem nič dodajala, po temu ko smo se pa zadnjič stehtali s patronažko pa vidim da tudi ni bilo potrebno.
Arabela kako dodajaš kapljice, kar nakapaš v usta al kako?
Glede hrane, jaz bom tudi počasi začela jesti vse, ker se pol otrok tudi hitreje navadi na hrano in ga ne muči več tako.
Moja zaspi zvečer in ponoči kar na zizi, drugače pa ob podiranju kupčka ali pa kar tako ko se s kom pogovarjam. Sem ugotovila da če nas je več in se na glas pogovarjamo v trenutku zaspiuser posted image  (prava uganka)
Dudo pa sem jaz tudi hotela uvesti, pa mi jo mala vztrajno zavrača in kako popozdi pol ko jo vrže ven. Verjetno si misli, kako grda mama sem, da ji dajem neko gumo kjer nič ven ne tečeuser posted image user posted image  Potem pa sem še hkrati ugotovila, da ko jo le uspe žvečiti 5-10 min mi kasneje pri dojenju slabše zagrabi zizo in tudi slabše vleče, večkrat jo spusti in je pol prav tečna. Tak da jo zaenkrat ne bomo več silili v greh!
Muki te pesmice so kao uspavanke ali pa za peti ali kako? Si jih bom nabavila če so kaj vredu. Ja pa tvoja malička Iva je res sladkica, pa še isto posteljnino ma ko miuser posted image
Altati zakaj ne boš jedla mleka in jajc? Jaz namreč popijem dnevno cirka 3dl mleka. A to ni vredu za doječe matere?
A se že kaj sprehajate z otroci zunaj? Mi hodimo zdaj že 3 dni na enourne sprehode, pa čeprav je Ajda danes stara komaj 14 dni. Je zunaj lepo vreme in se lepo oblečemo pa gremo. Mislim,da ni to nič narobe, a ne?
Ajdi pa se je koža že skoraj nehala lupit, malo še po obrazu in vratu, pa malo na hrbtu. Jo mažem z mandljevim oljem, patronažka je meni tudi rekla da naj jo mažem z ribjim oljem ali mastjo(se ne spomnim) sam mi je mand olje čisto vredu.
*Lina* mislim da tebi ni treba dodajat, saj se zdi da tvoj Tristan lepo pridobiva na teži!
 
ALARM!!!!! se beremo kasneje!!!!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 11:36:35   
naja78
oj punce!

sem malo pokukala k vam.saj niste hude kaj!!user posted image
očitno sem oz.če ne pa bom v kratkem ostala sama in edina na seznamčku nosečk oktoberk.user posted image
nevem kaj bo dans s psašo in evik......no jaz držim pesti da jima uspe!
za naju pa je itak v petek dan D.in takrat imam kontrolo,pa bomo vidli,še kaj bo v pondelk reku G,če me seveda prej ne zvije..........user posted image user posted image

malo bom kukala k vam,da se česa naučim,ker sama res ne bom pisala na onem forumu.....user posted image

upam da vas drug teden dohitim in kaj lepega napišem....do takrat se pa cartajte in pišite vaše izkušnje......

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 12:28:39   
altati
Sprašujete me zakaj sem brez mleka in jajc!
Ker sta mi to prepovedali moja pulmologinja in tudi pediatrinja v porodnišnici. Kot  veste sem sama hud alergik in asmatik in je ta dieta preventiva-da Jaša ne bi bil alergik. To je to! Ker alergije na mleko in jajca so hudo pogoste. Samo s tem ko sem brez mleka in jajc, to pomeni tudi brez piščančjega, kravjega mesa, brez sojinega mleka, vseh izdelkov ki kakorkoli vsebujejo mleko ali jajca....v glavnem moj jedilnik je hudo prazenuser posted image , a menda bo že.....
Mi smo se danes potepali po avtosalonih, je naš mali Jaša testiral enoprostorce, vse je prespal....Zdaj me pa že kliče, čao,čao!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 13:17:41   
Lu
Ojla!

Midva sva pa danes iz shoppinga. Sva šla malo v H&M pogledat in sem v bistvu kar nekaj zapravila. Imajo ogromno izbire, samo nobenega puloverčka nisem našla za našo punčaro. Imajo samo bolj jopice.  Te pa že ima. Bolj sem zapravljala za Majo, kot za Tiana. Mali zdaj še ne potrebuje novih stvari.  Mislim mu edino kupit kombinezonček.

altati katere enoprostorce ste gledali? Mi imamo Opel Zafiro in smo super zadovoljni.

Glede krčkov pri nas je mami očitno tisti dan nekaj pojedla in malemu ni odgovarjalo. Pojedla sem pa pol čokolade KinderBueno. Pomojem je bilo to krivo. Ker zdaj je dokaj ok. Mogoče ga malo zvija v dop. času, ampak ni panike.

Ponoči pa spimo in se zbujamo tam na 3-4 urce. user posted image Naj traja. user posted image

Glede preoblačenja ga še vedno 2-krat na dan preoblečem, ker se tako polula da vse čez pride. In je moker do pod pazduhe.user posted image

Zdaj trenutno panča, mami pa čaka kosilo. Mi še babice kuhajo, likajo. Pa saj je prav tako. Naj nas malo razvajajouser posted image Maja je pa še v vrtcu in jo vsak dan dobim domov okoli 17-18 ure. Potem se posvetim samo mali in ob 20 uri gre spat. Bo pa danes prvič pomagala Tiana kopat. Me zanima kakšna bo reakcija.

Greva pa tudi midva ven, ko se bo zbudil. Je res treba izkoristit tako prelep sončen dan.

Se še javim.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 13:35:59   
frrrr
danes stari 14 dni user posted image
js se kr ne morm načudit našemu otročku... še zdej mi ni jasno, da je to najino dete in samo najino... pa tolk luštno in prisrčno... joj, kr mau sm nora... zaljubljena do ušes in še naprej...

morm se it cartlat in ga občudovat... prej je že neke glasove spustil... niso bili taki dojenčkasti... kot bi mi želel nekaj povedati... joooooj...

naja78, čimprej se nam pridruži... navijam zate! sem se zase bala tega... zdej si pa ti bogica ostala sama... gor in dol po stopnicah... pa slončkat user posted image

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Oktober 2006
25.10.2006 15:06:09   
tasha23
Hellow,

na hitro, da se vam javim dokler naš mišek sladko spi. Je zelo priden in rad je - sicer se še privajamo na dojenje - mleka je vsak dan bolj prev taako je njegova lakota iz dneva  dan večjauser posted image .
Ponoči lepo spi in sva tatijem prav ponosna in vesela na našega malega junaka.  ko bom imela kaj več časa bom še kaj več napisala.

Zaenkrat vas lepo pozdravljam in čakam na lepe novice od Evik in psaše.

LPuser posted image user posted image user posted image

Nataša in Gael

_____________________________

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?