|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 9:09:00   
štorkljica
Jutro punce!
Mis čim manj se sekirat, to je normalno, da so taki dnevi, celo v začetku. Naš prejšnji teden, torej prvi po odpustu iz bolnišnice je bil totalno kaotičen. Jaz sem bla že na momente tako obupana da nisem več mogla niti za sekundo normalno razmišljat in ostati brez joka. Pa je moj bil doma! Pa se je vse nekako uredilo, no in včeraj spet en tak kaos od 17-22h. Ko sem se uradno predala in prepustila vajeti lubiju, ki jo je uspel v 15min uspavati. Jaz sem bla pa tako zmozgana da se nisem uspela niti stuširati, ampak sem se samo nezavestna zgrudila na posteljo. Je bila pa mala vsaj celo noč pridna in sem se nekako naspala. NE OBUPAT, bo bolje pa bo tudi spet malo slabše!
 
Pikabu ti si pa res SUPERŽENSKA!! Res bravo kako obvladaš oba tamala, ko berem tvoje poste se kar ne morem načuditi. Včeraj sem glih brala poste nekih drugih žensk na enem forumuna RR, ki so pisale prav o tem, da majo že enega otroka in sedaj še zraven enega takega malčka in enostavno ne zmorejo več. Da doma vlada kaos in so čisto uničene. Jaz pa se sekiram za tega enega, ki ga mamuser posted image  Mogoče bi jim morala dati kaki nasvet, ker vidim da res obvladaš delo ki ga opravljašuser posted image

Glede kupčkanja, tudi mi mamo še probleme s tem, ker Ajda ko se pošteno napapca kar zaspi na didi in jo potem potiho dajem v posteljico, kjer zaspi za kaki dve uri. A je to vredu, da tako delam?? Zelo pazim da jo dajem na bok in da se mi ne more obrniti na hrbet ali pa na trebušček, samo vseeno nisem 100% da je to OK. Drugače ga pa podiramo tako da leži s trebuščkom na rokici, ampak to je mogoče 2x dnevno. Včeraj mi je edino med hranjenjem bruhnila in to take količine da sem se kar ustrašila. Je pa res da sem jo mogoče malce prehranila, ker je najprej papcala preden je prišla patronažna, potem je zaspala na ležalniku. Potem jo je čez 15 min patronažna zbudila in sve jo nekaj slačile ker sve gledale, da ma neke izpuščajčke na luliki. No ko je pa ta odšla, se je pa mala prebudila in zahtevala dido, in ko je spet papcala je bruhnila. Saj ni blo nič takega samo jaz sem se ful ustrašila.
Glede pridobivanja teže, mislim da je to izredno dober znak če otrok pridobiva na teži, tudi malo več kot je normalno. Pomeni, da je zdrav in da ima zadosti mleka. Ajda se tudi pridno redi, tak da kar opazim kak se spreminja iz dneva v dan. Ma res taka luškana polna lička!user posted image
Aja, me zanima, kaj že spite na trebuhih?? Jaz še ne upam, pa sem si proti koncu nosečnosti to tako zelo želelauser posted image  Joj nevem kaj mi je, mogoče podzavestno ali kaj. Mogoče bi se mogla kar vležti in nič razmišljatiuser posted image
 
No grem zdaj malo polikat oprano perilo, ker mala princeska še veselo ajčka in to je treba izkoristit!!
 
@lina kaj pri vas že kaj manj kolcate, ker vidim da mata najina otroka en dan razlike in Ajda še kar kolca do 3x dnevno, pa me zanima a je to normalno? Verjetno je, a neuser posted image
 
No in BRAVO Evik!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Končno tudi ona naša oktoberka! Upam da se nam bo kmalu pridružila na traču!
 
LP punce

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 10:14:02   
beki24
Jutro!

No, končno mi internet spet delauser posted image

Drugače pa en lep pozdrav od vaše uradno prve oktoberke!! Seveda tudi čestitke vsem, ki ste do zdaj rodileuser posted image !!


Naša Tinkara nas je pa zelo presenetilauser posted image !! Pa ravno strani, kjer sem jamrala o mojih prebavnih motnjahuser posted image , so se morale zbrisatiuser posted image !!

No vam na hito opišem še mojo zgodbo in dogajanje do sedaj!

V nedeljo 8.10, ne boste verjele, ampak po 2,5 mesecih brez user posted image , sem se jaz odločila, da zdej je pa samo še 14 dni do PDPja in da bo kar bouser posted image  in smo probali, no, če bi vedela kaj bo, bi pa mogoče še malo počakalauser posted image user posted image !!

Popoldan sva šla še na obisk h kolegom in ko sva odhajala od tam je mala postala zelooo aktivna! Doma sem še povečerjala ( si bom za vse življenje zapomnila, da so bile to hrenovke in pomaranča) in takoj po pomaranči me je začelo zvijatiuser posted image ! To je bilo okrog 19ih! No, res, da je bilo to zvijanje v določenih časovnih presledkih, ampak jst že nisem imela popadkov!! 

Mala je bila preveč aktivna, bolelo me je kot menstrualni krči, pa na wc nisem mogla it---prebava!!!
Moj me je še napuser posted image , kaj moram vse namešat (hrano), da imam potem take probleme!!

Sva šla ob 22.00 "spat", no mene je zvijal in sem čisto vsak popadek letela na wcuser posted image !! Potem veste, da sem visela na rr-ju, ko sem končno opravila vse na wc-ju, sem šla spat, sem mislila, no to je bilo to, zdej bo pa mir-- hmmmmuser posted image , pa smo spet vstal, prebral 3/4 rr-ja, nekaterim so se moje prebavne motnje zdele še zabavne (ane misuser posted image ). No po polnoči sem že resno razmišljala, da bi sprobala gayin položaj, ker me je vsakič tako zvilo, da nisem mogla stati pokonci ( jst res ne vem kaj je babica v MŠ mislila, ko je rekla, da lahko med prvimi popadki še kuhamo....user posted image ). V glavnem, vse popadke sem preživela na wc školjkiuser posted image !
Potem sem šla še 1x spat in sem prespala tiste popadke na 7 minutuser posted image ! Potem sem spet sedela za rač. in si pisala minute. Kome je 30 min zvijalo na 5min, sem šla zbudit našega, pa je rekel naj grem spat, da kaj mi je sredi noči-- sem bila tolk besna, sem šla nazaj za računalnik, štela še pol ure in potem sem imela vsega poln kuser posted image !! No tudi naš je medtem že vstal in sem mu rekla, da jst hočem it v porodnišnico- še vedno pa čist prepričana, da imam prebavne motnjeuser posted image . Potem naj pa tam povejo kaj mi je!!

No okol 2.30 sva bila v porodnišnici, na CTGju- ja popadki so bili, ampak baje sploh ne tako močniuser posted image , no me je še pregledala in vsa presenečena izjavila: "Ja gospa, sej vi ste pa že 5-6cm odprti, pa mat. vrat imate čisto tanek, tako da vas lahko odprem do 10 cm!!" Hm, ne hvala, pomoje sem gledala kot teleuser posted image ! Mojga bi skor kap, ko sem ven prišla v halji, no pa smo šli rodit!!

Tisti čas nas je ene 7 rojevalo in 4 naenkrat!! No, klistirja nisem dobila, je domači wc opravil nalogouser posted image , samo tuš in direktno v porodno!! V porodni sem bila okoli 3.00 zjutraj, so mi predrli mehur, dali masko  ( ki bi jo jst najraje pojedla, ker se mi zdi da ni čist nč manj bolelo), pa neki proti bolečinam- isti šit!! Pride nekje vmes babica pa reče, no še 3 popadke boste predihal potem bomo pa potiskali, pa zgine v sosednjo sobo, ker je ena glih rojevala- no pr men je blo še ene 10 popadkov, preden je nazaj pršlauser posted image , pa 4 naenkrat smo rojevale in se ji je ful mudilo!! user posted image  je bila presenetljivo visoko in sta se mi potem še dve sestri na trebuh vrgliuser posted image , pa prerezala me je ( ker se ji je mudilo), potem je bila pa vsa presenečena, ker je mala kr vn padla!! No vsega je bilo konec ob 4.48!! Tinkara je bila velika 47cm in imela 2560 kg!!
No v sobo sva prišli pa ravno prav za zajtrkuser posted image !!


No Frrrr in Altati sta me vzeli čisto preveč resno, ko smo rekle, da gremo skupaj rodit in šle kmalu za manouser posted image !! No pa druge tudi, me je Frrrr obveščala, jst pa kar verjeti nisem mogla, koliko vas je rodilo v istem tednu user posted image !! Očitno je ena morala začeti!!user posted image

No, potem so se pa začeli moji obiski v porodnišnici, v čet sem šla domov, v nedeljo nazaj, ker so mi šivi popustili, pa baje še ni bilo panikeuser posted image  Potem sem v čet začela fajn krvaveti in v petek spet nazaj v porodnišnicouser posted image - kjer so ugotovili, da šivi res niso najbolje zaceljeni, ampak da bo, drugo je bilo pa to, da sem dobila vnetje maternice, ker se mi po porodu ni dovolj krčilauser posted image - posledica tega je bila, da se tudi šivi niso lepo celili!!  Dobila antibiotike in nekaj za krčenje maternice, no, da malo zvija po mojih zdravilih ni treba ravno pisat- dobiva kapljice proti krčemuser posted image !!

Je pa Tinkara mali požerušček, kot vidim, ni edinauser posted image !! Pa nočni ptičekuser posted image !! Jst sm na trenutke že tako utrujena, da se mi meša- sploh prvi teden brez joka pri meni ni šlo!
Mala ni hotela sesati na prsih ( pa še nastavke moram uporabljat), je takoj zaspala in preveč izgubljala na teži, tako sva šli že v porodnišnici na črpalko (mleka za izvozuser posted image ). Nekaj časa sva se tako hranili po flaški, zdaj pa že uspešno visi na joškiuser posted image - edino, na živce mi gre, ker ne vem koliko poje, ko je pila po flaški sem točno vedela, zdaj pauser posted image

Kupčki so tudi pri nas znanstvena fantastika- enkrat ja, drugič ne.... poliva takrat, ko se do fula in še čez naje, kolcanje obvezno-- bogi revčki!!!
In to je vse zdaj, pa še moj je  doma, jst ne vem, kako bomo zdržali, ko bo šel v službouser posted image

no toliko za zdaj, lp

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 10:19:55   
meri
Ojla punce!
Zaj pa mam še jaz eno vprašanje.Kaj svoje bebice previjate široko,ali samo pampers?.Moja Staša je imela kolke 1A,zato je najrajši nebi dajala v tisti kup plenic...Kaj menite,kako delate ve?
Imejte se

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 10:53:35   
naja78
ku-ku!
samo pozdravček  od mene,ki sem še v 1 kosu....pač...verjetno bo treba počakati,.....da vidimo kaj bo dons ctg reku...user posted image

pridne ste mamice-vse,prav z občudovanjem vas berem in hkrati razmišljam,kdaj bom jest na vašem mestu....

2dni
5dni ali morda več......user posted image user posted image

no pridne bodite in upam da me počakate.....

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 11:12:01   
mis
Punce hvala za tolažbo. Res pomaga tudi to, ko berem, da imate enake probleme. Takrat ko si sam v tem se ti pa zdijo te nočne težave najhujše in nihče drug nima takih.user posted image

Sprašujete glede mojega možička: dela v domači firmi in je zraven še direktor enega kulturnega zavoda. V bistvu dela, pa si vzame frej... Ni tako, da bi bil v službi 8 ur... Ma bolj tko prosto po Prešernu... Če razumete. Saj to je bil predvčerajšnjim edini dan, da ga ni bilo. Sicer mi res veliko pomaga. Včeraj popoldan smo šli pol vsi trije spat, smo se spočili. Pa danes ponoči je veliko tamalo nosil, jaz sem pa spala. Je že pravi kupček mojster.user posted image

Pikabu, tistega položaja za kupčke ne razumem najbolje. Kako daš v sedeči položaj? Tako kot da bi ležal, ampak bolj pokonci ali tako da daš roko čez ramo in primeš spredaj pod ritko? Pa kako nogice dviguješ? Ne razumem pa bi rada probala, kar naša nič ne poliva (zaenkrat).

Naja, pohiti, te čakamo...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 12:39:10   
Arabela
Hojla!
 
Meri, jaz sem široko povijala do prvega pregleda v posvetovalnici (mala je bila 5tednov stara), čeprav so mi že v bolnici rekli da jo naj široko povijam le ponoči... sedaj sva čez dan samo v Pamperskah, ponoči pa jo povijem.. preventivno, čeprav je tudi naša imela kolke 1A... nekje pa sploh ne povijajo široko... tako da verjetno odločitev je tvoja...

Vas čisto razumem kaj pomeni KAOS!!!... ampak mine... jaz sem na začetku tedna v ponedeljek skoraj doživela živčni zlom, ker mala nikakor ni bila mirna, pa je kričala, čeprav je bila sita in previta... zadnje dni pa kot da je drugo dete user posted image ... danes je celo prespala svojo prvo noč... od 23ih do 06ih zjutraj...
Vem da bodo težki dnevi spet prišli, ampak treba je ohraniti trezno glavo, ker bolj je mama živčna, bolj dete joče... joče pa zato, ker se pač hoče pogovarjati user posted image ...

So pa krčeki malce minili, jih ni toliko, zdaj pa ne vem, ali zato ker ne jem zjutraj mleka in cornflakes, ali pa zato, ker že dva dni popijem liter kamilic s kumino in janežem?! Karkoli je pomagalo, tega se bomo držali...

Zdaj pa malecko previti, podojiti, nato pa greva z babico na sprehod in papcat!! tokrat na meniju ribja restavracija... postrv in krompirjeva solata... bomo videli kako bo...

Ves najnaj mamice.....

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 12:46:02   
gaya




dan,

danes je neki čuden mir pri naši hiši user posted image , tamal poje in spi in to že od včeraj zvečer. ponoči se je zbudila samo enkrat user posted image , zdaj pa ne vem, al se bo končno vse umirilo, al pa bo zvečer spet eksplodiralo user posted image .

Punce je pa res, čist vse imamo enake probleme, pa pravijo da je vsak otorok klasa zase, ampak v določenih pogledih so pa problemi na začetku popolnoma enaki.

beki lepo da si se sredi noči spomnila na moj položaj, ne vem le, zakaj ga nisi sprobalauser posted image .

Naša se tud ful redi, se je zredila enkrat tud 70g v enem dnevu, ampak če je otrok izključno dojen, potem to ni noben problem. Pazziti je treba samo pri zalivančkih.

Drugače pa sem jst danes s šiviljskim metrom Gajo merila. In je nekje okol 53 velika, tko da je zrasla 5 cm v dobrem mesecu. Me prav zanima koliko je težka, ker pred 1 tednom k je bla patronaška nazadnje pri nas je mela 3500 g, tko da sva ble skoraj že 1 kg težje kot ko sva prišle domov in mislim, da bo tole čist ok.

No zdaj so se pa meni bradavice malo vnele. Saj nekje se mora tole njeno visenje na joškah poznat. In me zanima kolk časa traja da se tole v red spravi. Sicer ni hudo, ampak mam včasih občutek da mi desno bradavico dobesedno žveči, pa čeprav mam prav pristavljeno - ma cel kolobar v ustih user posted image

Uuu, zdaj šibam, gospa je vklopila siorenouser posted image




_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 14:32:08   
@lina
zadnji trenutek sem pritisnila ctrl+c... mi je tolk časa mlel, da sem imela občutek da post ne bo šel naprej in prav sem imela...pa ni šlo vse napisano v maloro...
 
Amazona,  jaz se že uležem na trebuh. Mmmm, kako paše!user posted image  Prav zaspim še ne, ker me običajno začnejo joške tiščat in se prevalim na bok ampak tiste minute na trebuhu, ko toliko mesecev nisem mogla...user posted image
Naš še kar kolca, včasih samo 1x na dan, včasih 2x ali 3x, nazadnje je danes zjturaj ob 1h, pa se ni hotel priklopit nazaj, ker je bil že sit...user posted image  Pa je minilo - ga je tolk znerviralo, da je začel tulit, pa je nehal kolcatuser posted image
 
Beki, tvoji zgodbi sem se pa kar malo nasmejala... res si lepo napisala!

Meri, ni potrebno široko povijanje, če ima kolke 1A. Kaj ti tega niso povedali ob UZ? Jaz dam našemu samo pampersko, edino če ima oblečene samo dve benkici, pa dam okrog še povijalno plenico, da mu majčki lepo stojita...
 
Naja, dejmo, dejmo, čakamo te!
 
mejte se..., midva sva se ravno vrnila s sprehoda...kosilo se vmes kuha, po starejšega greva čez 15 min v vrtec...v glavnem, nekako furamo tudi ko sva sama doma! Čau!


(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 15:19:27   
Pikicapokica6
Zdaj pa se moram končno tudi jaz malo razpisati, dokler dela internet.

Kako smo mi rodili? Bilo je v nedeljo 15. 10, vsega sem imela že poln user posted image . Me je cel dan nekaj zvijalo, pa sem mislila, da je to samo prebava. No, kmalu smo ugotovili, da pa vendarle ni prebava, saj me je zvijalo na določene intervale. Popadki sicer niso bili močni, toda ker sem že v petek bila odprta 4 cm, smo popokali torbe in šli v porodnišnico se pokazat. Stanje spodaj sicer ni bilo spremenjeno, so pa ugotovili, da je plodovnica zrela in da lahko končno gremo rodituser posted image user posted image . Ob osmih sem prišla v porodno sobo, predrli so mi mehur in nato se je počasi začelo. Pravzaprav niti ne počasi, kajti popadki so se tako hitro zgostili, da sem že zelo hitro mogla hitro dihat user posted image . Mala je bila rojena v 2. urah in 22 minut!!!! Še zmeraj ne dojamem, tolk hitro je šlo. Ker je bila mala prava velikanka, sem bila precej šivana, toda to je zdaj že minilo. Prvi trenutek, ko so mi jo dali na prsa, sem postala najsrečnejša mamica na svetu in vse bolečine so bile pozabljene čisto zares v trenutku!

Nekaj časa je sicer minilo, da smo se navadili eno na drugo, kajti mala hoče ves čas papati. Hvala bogu imam mlekca na pretek.

Zdaj pa se je vključil alarm. Moram nehat.....Aja, da ne pozabim vprašat:

ali ima tudi katera od vas eno joško večjo od druge in se vam v manjši počasneje dela mleko? Jaz sploh ne vem, kaj delam narobe, ampak ves čas je tako in je že prav smešno.

No, tudi bradavice so se končno popravile. Sem ugotovila, da je pomembno samo pravilno pristavljanje! Ta naša patronažna je res fejst punca!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 15:28:48   
meri
@lina,v porodnišnici so mi rekli,da naj jo kjub temu povijam široko(fiziološko),da ji bo bolj toplo in iz preventive,Vem pa,da pri nas v MB še edini v Sloveniji povijamo na ta način,če so kolki 1A.
Mamica 81,tudi jaz imam desno joško manjšo in zato je v njej tudi manj mleka,sem mislila,da sem edina s to "hibo".
Danes je fantastično vreme in najin sprehod je bil dolg,mala je ful uživala (beri spala).
Čao!

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 21:01:07   
Udb
Se je lucika že kaj oglasila?

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 21:24:14   
Pikabu
Lep pozdrav.

Ne boste verjele, danes sem šele sedaj prižgala računalnik. Izkoristili smo sonce 100%. Zjutraj smo vsi zelo dolgo spali, prav ustrašila sem se, da mi z Emo kaj narobe, da ni nič klicala, pa pridem k njej v sobo in pravi, da se je tudi ravnokar zbudila in da me ni še nič klicala. Potem pa standarno zjutraj, ker sta bila spet oba naekrat zbujena in takoj, ko je Eme pojedla, smo šli ven. Dopoldne smo bili zunaj okoli dve uri, ves čas smo hodili. Potem smo prišli nazaj domov, smo na hitro vsi malo pojedli, no, Maks je kar konkretno jedel, midve z Emo pa sva samo malo prigirznili in spet takoj nazaj ven. Najprej smo bili malo za hišo, Maks v vozičku, jaz na klopci, EMa je pa risala s kredo, potem je prišla moja prijateljica in smo šli skupaj na sprehod in smo spet hodili dobri dve uri. Ko smo prišli domov, je sonce že šlo. Potem sta bila pa oba lačna. Maks je bil v vozički še toliko časa tiho, da sem EMi na hitro pripravila instant pire krompir, pa rdečo peso za zraven, potem je pa Maks začel hudo protestirati. In zdaj, da vidite to sceno. Držim Maksa v naročju in ga dojim, z drugo roko pa nosim Emi v usta. Potem se je Maks toliko najedel, da sem ga lahko odložila in sem Emo do konca normalno nahranila. Ker je bila ura že okoli petih popoldne, Ema pa še ni nič spala, sem se odločila, da danes sploh ne bo šla spat, ampak jo bova zvečer dala prej, kar mi je itak prišlo prav, ker je šel možek na pevske vaje. Tako Ema zdaj že en lep čas spi, Maks pa drema poleg mene in se na vsake toliko časa pritoži, ker mu pade duda ven. Še njega počakam, da se greva dojit, potem pa oba spat. Utrujenost je velika, sreča in zadovoljstvo pa neskončno.


Uf, amoazona, hvala za kompliment. Se kar malo bojim, kdaj mi bo zmanjkalo te energije, pa kdaj mi bo počilo, da ne bom mogla več. Upam, da se to ne zgodi, nikoli pa ne veš, trenutno res uživam v vsem, kar se mi dogaja in mi ni težko. Verjetno je vplivalo tudi to, da sem se psihično že prej malo pripravljala, da ne bo lahko. Večkrat sem brala tukaj na forumih, kako so punce jamrale, da je težko z dvema, pa tudi prijateljice, ki imajo po dva, so mi vedno govorile, kako je naporno, pa so vse imele kakšne babice, da so jim pomagale ali pa večjega dopoldne v vrtcu. Jaz sem ves čas vedela, da bom za vse sama, kjer njegovi starši so 20 minut stran od nas, moji 45 in ni šans, da bi ves čas imela koga. Če je potrebno gre Ema k njegovim v varstvo, ampak če ni nujno, jo imam raje doma, da smo skupaj. Tako sem si že prej pri sebi govorila, da moram predvsem vedno ohraniti mirno glavo, nisem pa dosti razmišljala, kako bo in kaj bom delala, kako bom reagirala, predvsem sem si vedno govorila, da se bom sproti prilagajala situaciji. tako je bilo naprimer danes: oba lačna, kateremu naj dam prednost. Za Emo je bilo pripravljeno in bi se ohladilo, če bi Maksa šla prej podojit, pa tudi sicer je zelo potrpežljiva in se mi zdi, da mora kdaj tudi ona imeti prednost, Maks je imel tak protest, da niti duda ni več pomagala, pa sem oba naekrat. Res se ne obremenjujem naprej, kako in kaj, sproti se odločam. Pa zdaj je super, ker je tako lepo vreme, da smo lahko tako veliko zunaj. Me kar malo skrbi, kaj bo, ko bo dež, pa slabo vreme. Drugače, pa da ne boste mislile, da imam pospravljeno. Danes je kuhinja taka, kot da bi bomba padla noter. Pa se ne sekiram. Glede pospravljanja nisem najbolj pridna, zvečer naredim na hitro, da vsaj malo lepše zgleda, če možek odpelje otroke, naredim še kaj več (to bo ob sobotah, do sedaj pri obeh še ni bilo, pri Emi je bilo tako, da je šel sam ven z njo, da sem lahko pospravljala), sicer imam pa res srečo, da mi tudi mož veliko pomaga. on je pa res zlat in brez njega ne bi zmogla. Kaos tudi pri nas dostikrat vlada, pa ga nekako odpravimo. Imam pa ves čas tudi to pred očmi, da sem na porodniški zaradi otroka in ne zaradi pospravljanja in če je tako lepo vreme, kot je bilo danes, nimam niti malo slabe vesti, da je v kuhinji bomba, ker smo bili cel dan zunaj. Jo imam bolj zaradi tega, ker sedaj tukaj gor visim, namesto, da bi šla pospravit. Ampak danes sem res utrujena, jutri bom imela več zagona tudi za to.


Spanje na trebuhu: poskušam, pa me navadno tudi začnejo joškice tiščat in potem ne gre. Mi je pa super, ker se sedaj tako brez težav premetavam po postelji. user posted image user posted image user posted image

Beki,
dobrodošla med nami. Veselo čvekanje.


mis: položaj za kupčke: prijeli smo jo prav tako, kot da bi jo dali sedet, s tem, da moraš pač zelo paziti na glavico, jo tudi lahko kar daš sedet na previjalno ali na mizo, s tem, da jo pač fino podpreš, ker še ne more in ne zna sedeti. Potem pa zgornji del telesa prepogibaš naprej, tako da stisneš trebušček in navadno otrok zelo hitro podre kupček. Mož ji ga je pa podiral tako, da se je vsedel na sedežno, da je imel noge tudi gor, noge pokrčene in je Emo naslonil na svoje noge, da je v bistvu sedela, potem je pa tudi prepogibal tako naprej, da je stisnil trebušček. Če ti še ne bo jasno, ga bom prosila, da slikava zdaj Maksa, pa jih bo dala gor. Smo pa pri Maksu tudi že poskusili, ker čez dan se dojiva sede in ne poliva in je tudi pri njem boljše.

Punce, vse omenjate podobne težave. Saj se tudi pri nas vse to dogaja. Poskrbite zase, da boste spočite. Meni je najhuje, če moram čez noč jaz bedeti z njim, če se mu ne spi. ko je bil še mož doma, je noči imel kar on čez. Čez dan mi ni bil problem, noč pa.... raje ne pomislim. Zdaj moža sicer pustim, ker mora zjutraj v službo, ampak če je kdaj prehudo, vseeno vskoči. Pri Maksu na srečo ni treba, Ema je bila čez noči hujša. Tudi pri nama v postelji ni hotela ležati, Maks je zadoovoljen, samo da je lahko pri nama, če tudi jaz zaspim zraven. Pa res skušajte ohraniti čim bolj mirno glavo pri vsem. Še vedno pa najbolj od vsega zagovarjam, ven z njimi. Jaz sem Emo enkrat že precej pozno zvečer, pozimi, v snegu, napravila, v voziček in ven. Sva prišli samo do prvega križišča (je le par metrov) in je spala in je bilo potem vse v redu, prej se pa ni in ni umirila. Če le imate možnost, pojdite ven. Aja, pa še ena fora je pri nas pri obema palila, napa v kuhinji. To je pa mož ugotovil, da če je prižgal napo, da se je že Ema umirila, Maks sedaj pa tudi.

Gaya
, mi smo sedaj res veliko na terenu, se bomo kaj zmenile, da se dobimo. Veš, saj če bi mi popiskala, te najbrž ne bi videla. čeprav imam očala gor, slabo vidim. user posted image user posted image user posted image Glede bradavic se mi pa zdi, da je le predolgo pristavljena. Fino si maži z lanolinom, upam, da bo pomagalo.

Mamica,
jaz imam isti problem z velikostjo. Eno imam tudi manjšo in se mi zdi, da se v njej naredi manj mleka, ker je Maks po tisti strani tudi prej lačen.


Zdaj se pa že naš Maksi oglaša, še tole popravim, pa "sfriziram", pa upam, da mi vsega na zbriše in gremo spat.

Uživajte, pa vsem želim lep vikend.

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 21:51:57   
frrrr
ste kr pridne postale... jaz vas sicer spremljam, pisat se mi pa ne da vedno...

mali je priden... danes je po starosti še 4 dni v minusu user posted image
kmalu bomo vse imeli poštimano... se pozna, da nas je presenetil in smo potem iskali zadevce okol user posted image no, potem bom pa spet bolj težila user posted image

danes imeli drugi sprehod... vreme nam je čist naklonjeno... je treba izkoristit... drug teden je v petek že menda sneg napovedan...

mejte se! lep vikend!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Oktober 2006
27.10.2006 22:08:36   
Lu
Čer vsem skupaj!

Ste bile tako pridne z pisanjem, da sem vas kar dolgo brala.user posted image

Pri nas je bilo pa danes pop. od 17 ure naprej precej naporno. Mali je skoz nekaj jokcal. Pa sem ga podojila na eni in je zaspal, pa potem na drugi. In trenutno šele zdaj spi cca 15 min. Očitno mi je malo zmanjkalo mleka, ker samo da sem ga pristavila je čist ven padel. Se je prav odrival od mene.user posted image Jaz sem čist hin. Samo tole napišem pa grem kar spat. Včasih se prav vprašam, otrok še cize potegne ne pa tuli kot jesihar? A čutijo, da nekaj ni ok? A da ni mleka al kaj za vraga. Samo meni zadnje dni tako iz dojk šprica ven, da dvomim da ga ne bi imela. Edino mogoče ne teče skoz. Ne vem. Samo pri Maji mi je malo zmanjkalo, za en večerni obrok pri 1 mesecu. Zdaj očitno bo isto. In potem smo šli na morje in je vse zalaufalo brez dodajanja. Smo prišli domov sem spet dodajala in potem je bilo tako. Enkrat je bilo treba drugič spet ne. Kr neki. Pa sem si kuhala sezamov čaj pa ni bilo nič bolje. Zdaj pijem od Hippa čaj za dojenje in danes sem ga res pozabila piti, in očitno je res nekaj na tem. Upam, da ne bo potrebno dodajat, ker me kar nekako mori tole dodajanje. Samo če bo treba se bom pa morala spet z zelo težkim srcem spijaznit.

Glede krčkov pri malem jih ima očitno čez dan. Malo. Se pa tudi jaz nalivam z otroškim čajem, da le pikca ne bo zvijalo.

Poimensko vas še ne poznam čisto dobro, pa upam, da se vas bom hitro zapomnila. Je ena pisala o velikosti dojk. Tudi jaz imam desno manjšo kot levo. In se tudi meni zdi, da se v levi hitreje polni mlekec in tudi lepše potem izgledauser posted image , kot desna.

Glede širokega povijanja je tudi Tian imel 1A kolke in sem samo iz preventive na široko povijala 14 dni. Potem sem pa nehala. Tudi ponoči ga ne. Mu pa dam, tako kot je Pikabu napisala, povijalko čez, ker imam res veliko mako in tetra majčka, pa da se lepo oprimejo user posted image in da majčke ne bežijo.

Kupčki so tudi pri nas že kar naporni ratali. Kar traja, da jih podre. Pa še to mi zdaj 2 dni sem pa tja bruhne vse ven.user posted image

Danes sem pa končno lahko Majo peljala v vrtec. Jo je do zdaj vedno oči vozil. Danes je pa nekako uspelo, da je Tian nazaj zaspal in sem jo pleljala ob 7.40. In hitro domov prišla, da je šel oči ob 8 na šiht. Iskar sva jo šle pa z babi. Naju je bila Maja zelo vesela. Sploh Tiana se mi zdi. Se je takoj zapodila v voziček in ga je lepo rinila. Trajalo je samo par minutk potem je že brezglavo letala sem pa tja. No in potem sva imeli, babi je imela voziček čez, jaz pa Majo, kako naj mi da roko. namreč mala samo nama z očijem ne daje rokice. Pa do doma sem jo menda naučila. To našo trmico. Tako da, pri nas ni variante, da gremo sami peš domov iz vrtca. Vsaj zaenkrat še ne. Doma se pa že bolj štimamo kot na začetku. Pa saj bo. Samo danes sem imela pe res že vsega poln kufer. Pol se je še mali od 17 do prejle drl. Mislim. Saj bodo lepši časi. Pride tudi tak dan. Nimaš kaj.

Tako. Sem se kar razpisala. Lepo bodite.








_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Oktober 2006
28.10.2006 11:08:28   
naja78
ŽIV.
PUNCE,JEST SE MAL K VAM ŠVERCAM.iMAM VAS PREVEČ RADA,DA BI NOVEMBERKAM TEŽILA.user posted image user posted image user posted image

stanje pri meni:v ponedeljek kontrola,če me kaj prej ne preseneti.našemu Lanu se še dobro godi.user posted image vsaj tako je ctg pokazal na pregledu pa nisem nič več oz.bolj odprtauser posted image user posted image ne vem v čem je fora.

pa če nimate proti bom kr seznamček sem prekopirala,mene lohk ena naknadno vpiše.user posted image
 


1. 10. Amazona, 11. 10. rodila Ajdo Izo user posted image user posted image
02. 10. Arabela, 19. 09. rodila Katarino user posted image user posted image
02. 10. MAMICA81, Kranj 15.10 rodila Evo  user posted image user posted image
03. 10. Pikabu, Jesenice, 27. 09. rodila Maksa  user posted image user posted image
04. 10. meri, 3. 10. rodila Stašo user posted image user posted image
??. 10. gaya, Jesenice, 30. 09. rodila Gajouser posted image user posted image  
??. 10. mojceca, 28. 09. rodila Katarino user posted image user posted image
10. 10. ta.naja, 8. 10. rodila Aneja user posted image user posted image
12. 10. Maxica, Postojna, 23.10. rodila Lanauser posted image user posted image
14. 10. Evik, Postojna 26.10.06 rodila Matjažauser posted image user posted image
14. 10. vava, 10. 10. rodila Luka user posted image user posted image
15. 10. nanica, Ljubljana 21.10 rodila Blaža - Vida  user posted image user posted image
16. 10. @lina, 10. 10. rodila Matjaža user posted image user posted image

user posted image ČASTNA OKTOBERKA user posted image
17. 10. mis, Novo mesto , 17.10 rodila Tino  user posted image user posted image
18. 10. muki1, Murska Sobota 20.10 rodila Ivo user posted image user posted image


    user posted image    DRUGA user posted image
ČASTNA OKTOBERKA
18. 10. clody, Jesenice 18.10 rodila Nejcauser posted image user posted image   
22. 10. beki24, 9. 10. rodila Tinkaro user posted image user posted image
23. 10. mtina, Trbovlje, 14. 10. rodila Žana user posted image user posted image
24. 10. altati, 9. 10. rodila Jaša user posted image user posted image
24. 10. lucika , ?? rodila Aidanauser posted image user posted image
26. 10. tasha23, Postojna, 16. 10. rodila Gaelauser posted image user posted image

28. 10. naja 78, Ljubljana (trola) user posted image ................................................ŠE ČAKAMO!!!!!
31. 10. frrrr, Ljubljana, 11. 10. rodila Jaša user posted image user posted image
31. 10. psaša, Postojna   25.10. rodila Miho user posted image user posted image
 
 
 
tako.upam da vam je ok,če sem nefunkcionalne(beri:niso redno na forumu,neaktivne) izbrisala,če pa bo katera hotela,bomo pa dodali,brez zamere.
 
drugač je danes najin dan D,čeprav sem bila po tednih včeraj točno 40 tednov noseča.user posted image
kolk je hitro minilo.
se vam bom še kaj oglasla,zdi se mi nesmiselno tam čvekat,ko ste že vse tu.kaj pravte?????
pa res me počakajte.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Oktober 2006
28.10.2006 17:18:07   
muki1
Ej punce moje, jaz sploh nimam časa vas brat, kaj šele da bi odgovarjala. Iva je pridna. Je in spi, čeprav je zelo rada na rokah. Ji nekak najbolj paše. Med dojenjem zaspi, potem jo dam dol...se zbudi, jo spet uspavam, zaspi, jo dam dol, pa se zbudi......spat na rokah, to ji paše.
Z Nežo so rahle težavce. Noče spati popoldne. Potem pa je čisto povožena. Skušam ji posvečati res veliko pozornosti, pa se igrava in ustvarjava. Ampak kar ni ji dovolj. Je groba, glasna...na vsak način hoče privabit pozornost.
Do sestrice je nežna....večinoma. Jo je že tudi uščipnila in lopnila po glavici medtem, ko sva se dojili user posted image . Ko jo prime, da je nežna, jo pa spet tak močno stiska in lubčka, da mala začne jokat, saj jo preveč na grobo prijema.

Ponoči nisem spala skoraj nič. Moji punci sta spali kot polhka, jaz pa take krče, da sem bila cela preznojena. Ne vem, če je to še vedno krčenje maternice, ali so bili črevesni krči. Zelo so bili podobni popadkom......sem se že ustrašila, da imam še enega notri user posted image .

No, to je na kratko o nas....... nič kaj vzpodbudno ni.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Oktober 2006
28.10.2006 17:19:42   
štorkljica
Naja78 jaz definitivno navijam zate in ti res želim, da se nam vsem čimprej pridružišuser posted image user posted image  Vidim da si ostala čisto samauser posted image  in vem da ti ni lepo. Ampak kot mam spodaj napisano KDOR ČAKA, DOČAKA... Tudi če boš rodila komaj novembra boš vseeno naša oktoberka in mi te ne damo!
No drugače pa naša sobota poteka dokaj pestro, mala več ne spi čez dan razen če jo nekdo  (jaz oz. lubi) nosi po rokah. Midva sva danes ugotovila, da ima zahtevnega otroka ali otroka ki zahteva nekoliko več. Mala naju je že čisto zasužnjilauser posted image  nevem če zato ker je tako pametna ali pa so vsi novorojenčki taki po dveh tednih življenja s staršiuser posted image  Večinoma časa ko se ne dogaja kaj po njenem joče, tak da jo morava večinoma nositi po rokah in ji peti ali pa govoriti. Tako sva danes dopoldne izmenično nosila, recimo ko sem jo jaz nosila je moj pobrisal tla po stanovanju, potem sva se menjala pa sem jaz likala, potem sva jo uspela uspavati za 10min da sva se hitro najedla kosila (hvalabogu da nama tašča kuha) si ne predstavljam kako z levo roko držim malo z desno pa pripravljam kosilouser posted image  
Tak da upam Pikabu  da je tvoja Max kaj bolj nezahteven in mogoče maš zato zmes tudi kaj prostora da popedenaš še Emo. Sicer pa kot sem že rekla: svaka ti čast! Pa kako maš energijo, jaz sem ob koncu dneva tak zmozgana da samo lahko še v nezavest padem na posteljo.Si sploh ne predstavljam da bo v kratkem prišel čas da bova z user posted image  že lahko user posted image user posted image user posted image , samo nevem kako bom še to uspela vrinit med celodnevni urnikuser posted image
Ah pa saj nekak bo, verjetno!
Frrrr kaj ti melješ o snegu?? Kdo je to napovedal? Joj bi ga trebalo prebutatuser posted image  
OK punce želim vam lep preostanek vikenda!
ČAU BAU

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Oktober 2006
28.10.2006 19:23:48   
vava
Lep pozdrav mamice in ostale čveke!
Jaz kar ne najdem časa, da bi sproti brala in pisala tukajle. (pa smo pred 1 mesecem o neki odvisnosti govorile user posted image ). Saj bo - ko se navadimo na ritem, se bo našel tudi čas za daljše klepete tukaj gor.
Altati priznam in podeljujem user posted image  za najboljšo cimro kar sem jih imela. Hvala tudi za slovnično obrazložitev uporabe imena.
Mi smo bili danes na sprehodu na Žalah. Je bilo super lepo. Zunaj pa smo bili skoraj 3 ure.
Moj dragi je enkraten ati. Previja, podira kupčke in kuha. Včasih pa tudi "podoji" - včeraj sem šla k frizerju in sem pred odhodom izbrizgala mleko, tako da sta moja fanta potem lahko uživala tudi brez mene. Zlata sta.
Zdaj pa spremenim še trakec, ki šteje starost in svoj avatar, potem pa malo pred tv - da vidim kakšno bo vreme v naslednjih dneh.
Aja pa še čestitke vsem, ki ste postale mamice od kar sem se zadnjič oglasila.
Hura in kar pogumno naprej.

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Oktober 2006
28.10.2006 21:18:20   
Maxica
Sam na brzino se vam oglašam, tolk da vam povem, da sem še z vami, vendar trenutno še v tisti prvi kaotični fazi.user posted image  Bomo že. Drugače je Lan priden, le danes ponoči je bilo res pestro, ne vem, nekaj ga je zvijalo. Danes je že bolje. Se pridno dojiva. Mu pa popek še ni odpadel, tako da mu je danes krvavel in je bila seveda vsa panika. Pa še Maxu je ful začelo teči iz noska. Samo upam, da je od zobkov, ker pa res ne vem, kaj bi bilo, če Max zboli. Kaj bo z Lanom?user posted image
No, alarm se je oglasil, šibam. Slej ali prej se vam pridružim. Drage moje - user posted image .

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Oktober 2006
28.10.2006 22:00:45   
frrrr
čez kakšen mesec bomo spet vse odvisne... zdej pa vsaka tko na hitr prebere in kaj napiše user posted image

mi smo se dans odločili za prvo kopanje... sicer je patronažna že v torek malega prvič kopala... ampak do danes nekak ni bilo pravega časa za izvajanje kopanja samostojno... vglavnem smo se pofotkali, pridno okopali... to bo pri nas opravljal očka in morm rečt, da mu je danes odlično uspelo... mali je full užival in je po kopanju ves sproščen... upam, da nam bo ratalo res vsak dan izvajat tole relaksacijo...

in ker še nismo uspeli uštimat nek ritem, sva danes začela zapisovat čas hranjenja in čas previjanja... bom to počela ene 3 dni, da vidim ali se časovno ponavljamo... in bomo potem lažje načrtovali sprehode, nakupovanja, obiske,...

no, zdej grem pa še mau pred tv... potem še eno hranjenje in previjanje in noč user posted image

mamice, pridne bodite in razvajajte svoje prince in princeske! 

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Oktober 2006
28.10.2006 23:52:21   
mis
Takole. Še jaz.

Danes je bila prva noč, ko sva bila oba z možem naspana. mala je spala, vmes sem jo podojila in spet spanje. Super! Upam, da bo tudi danes tako.user posted image

Zanima pa me punce, a ve tudi ponoči previjate plenice? Baje je bolš da ne, da ga ne razbudiš. kakšna je praksa?

Zanima me, kaj to pomeni, če je danes iz popka se pokazala kri? Pa je bil vmes že suh, smo se že v četrtek kopaliuser posted image

Pikabu, bi te prosila, če se ti bo dal enkrat fotke dat gor zarad tega podiranja kupčka. Saj zdaj nam gre res že bolje, ampak vseeno. Kakšna nova metoda vedno prav pride.

Ene ste spraševale glede krvavečih gradavic. mene so tako hudo bolele v porodnišnici, da sem mislila, da tega pa jaz že ne bom zdržala. Mazala sem si jih z Aventovo kremo in moram rečt da me je rešila. Že drugi dan sem začela uporabljati nastavke. Takoj je bilo bolje. Še vedno je bolelo, ampak ne tako, da ne bi mogla dojit. Brez nastavka sem pa tako zobe stiskala, da jih 10 minut nisem dala narazen. Doma se mi je potem hrasta naredila in se mi je enkrat kri pokazala. Spet sem dala gor nastavek in ene 2 dni dojila tako. Sedaj je dobro, pa sem si danes še vseeno enkrat s tisto kremo namazala, ker me spet mal bolijo. Pa mala ni imela nobenih problemov potem preklopit nazaj na bradavico.

@lina, v ponedeljek, če bo lepo vreme, bi lahko šle kaj skupaj na sprehod. Kaj praviš? Se slišiva. Samo upam, da bova uspeli uskladiti urnike...

Naša ima malo vneto ritko, pa sem šla danes po Bepanthen in se mi že zdi boljše.

Punce, še nekja glede hrane. A ve vse jeste? Jaz ne upam jest sadnih jogurtov pa sokov pit. Pa se mi ful lušta. ve to jeste?

Izkoristite vreme in pejte na sončka...

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 8:38:13   
gaya




Jutro,

jst pa počasi opažam, da si mala ustvarja nek ritem. Vse večkrat spi 3-4 ure in ne več malo mešano user posted image . Tko da pomoje še mal, pa bomo vse iz najhujšega ven. Saj pravijo da je najhujših prvih 6 tednov.

Moje bradavice niso krvaveče, samo mal bl so rožnate in če tamala predolgo vleče se mi naredi ena bela plast čez in to malo peče user posted image , sej pol je vmes dobr do naslednjega podoja. Jst mam lanolin in se skoz pacam z njim, tko da pomoje se tole more zrihtat. Ampak popolnoma pa razumem mamice, ki obupajo z dojenjem zaradi tega, ker res moraš bit malo mazotauser posted image , da preneseš to, ker noro boli. Jst sem 10 dni tko dojila, hvala bogu je blo sam na desni strani krizni. Me je blo kr groza k je prišla vsakih 6 ur na vrsto desna zizauser posted image , ampak mi smo oktoberke in vse preživimo, ane user posted image .

 naja mi te čakamo, teren maš pripravljen, zdaj pa samo še GO GIRLuser posted image . Navijam zate. Danes je lunin krajec, mogoče te pa vrže user posted image .

 mis midve sva tudi že mele popek čisto zaceljen, pa je pol vsake tolk časa mal krvavo blo okol. Pa baje to ni nič hudga. Jst sem ga čistila s fiziološko.
Kar se pa hrane tiče, pa jst jem čisto vse. Še solate sem sedaj uvedla nazaj. Edino kar ne jem je fižol, grah, zelje, pa jagode(tud marmelade ne) in patronažka mi je odsvetovala tudi med dokler dojim. Zadnji dve stvari samo zato, ker sta baje ful alergeni. Po Arabelinem  nasvetu pa spijem 1 l janeževega mixa(k je notr kumina, pa komarček,,.....) pa morm rečt da male res nič več ne zvija, k včasih jo je mal skup potegnil, sicer ni mela kakih hudih krčev, ampak mal jo je zvijalo. Tko da hvala arabela user posted image

Mava pa midve še vedno vnet en uček in to že od rojstva. Pa nič ne pomaga. Ne moje mleko, ne fiziološka, nič. Se pravi da moram počakat, da se sam od sebe izsolzi. Sicer je kaki dan že ful bolje, pol pa spet slabše.

Midve sva se včeraj prvič kopale čisto same in moram rečt, da nama je kr šlo. Sem ga pa usračkala, ker sem jo samo na pol podojila. Ravn tolk da je bla živahna, po kopanju, pa je bla tko utrujena, da se ni mogla do konca najest, ker je takoj na zizi zaspala. In je trajal eno uro po etapah da se je najedla. Božca. Drugič jo bom do sitega nafutrala, pa če pol v banji tud koj spi user posted image . Komaj čakam, da bo tolk velka da bo sedela, da bova šli skupaj v banjo, ker jst tole moje namakanje že prav pogrešam.

Tko zdaj grem pa mal pospravit dokler dete še spi.

Lepo nedeljo





_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 11:30:35   
Clody
Ojla mamice,


KOnčno mi je uspelo priti do računalnika.
Zdej sm se nekako  že pocajtala do te mere da lahko sedim na riti. So mi šivi res nagajal.

SEm pa bila 5 dni v hotelu s 5 zvezdicami. Je prišla mami in me res stregla od nog do glave. Moj lubek na žalost ravno te dni dela cele dneve, je jezn ko hudič.
Na začetku smo bili še mal nerodni in trdi, kar je normalno sej mamo prvič bebiko.

Nejc je kar pridn, papca, pa spi, pa papca, pa spi. Edino zvečer mal ponagaja ko se hoče crklat ene 3 ure, ampak mi to usreza ker potem vem, da mi bo spal ponoči.  Ponoč moram ustat ene dvakrat, tko da kr gre in nismo preveč utrujeni.

Dons je star 11 dni, tko da smo bili včeri že za par  minut na sončku. Je res uživou. Upam,da bo tko pridn še naprej. user posted image

Sem si pa pregledovala šive in imam še vse notri. Kdaj pa sploh odpadejo?? Upam, da kmal. user posted image

Evo, tolk da sm se javla, zdej morm jit pa še mal prebrat kaj ste kej flancale, ker sem v veliki zamudi!

Pridne bodte in cartajte svoje sončke!


_____________________________

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 11:48:06   
tasha23
ojla, sloh ne utenem vas prebratuser posted image , kaj šele da bi kaj napisala. Gael mi vzame kar nekaj časa, mene pa šivi tako cukajo, da komaj hodimuser posted image . Včeraj smo imeli cel dan krče - uožec je tako jokal in nisem vedla kaj naj naredim. vse sem premislila kaj sem takega pojedla, da bi mu lahko škodovalo in nato sem prebrala v knjigi Mati in otrok, da je to možno od kakšnega mlečnega izdelka, ki sem zaužila - edina nova stvar, ki sem jedla pa je bil navaden jogurt... upam, da je to to in da ne bo več trpel kot je včeraj.

Imam pa dve vprašanji:
1. Zakaj popkovina še vedno krvavi, če je to baje že mrtvi del? (Gael bo jutri imel 14 dni). Ali je to normalno???
2. Ali ste opazile, ko vaši dojenčki jokajo (ker so lačni, polulani,...) a jim tečejo solzice?


Lepo se imejte in cartajte vaše štručke.


LP

Neizkušena mamicauser posted image

_____________________________

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 15:20:08   
Arabela
Hojla!

Končno sem tudi jaz našla nekaj časa za priklop.
Tasha23 kar se tiče popka ne vem, za solzice pa pravijo da je dobro da jokajo, ker pomeni da solzni kanali niso zamašeni... naša joka  in solzice kar tečejo v potokih..

Pri nas je bil včeraj naporen dan... najprej smo bili v restavraciji z mojo in možekovo družino ker je imel ati rojstni dan.. pa je bila mala kar pridna, čeprav sem jo morala vmes podojiti, nato pa smo imeli zvečer še obisk in je bila že čisto živčna, je ful jokala in jo je ful zvijalo... no nato pa je spala od 23ih do 4ih...  se res pozna če imaš ves dan mir in se lahko posvetiš samo otroku ker si potem bolj miren in otrok to čuti...

Naša mala pa je vedno več budna... mirno glleda  okoli s svojimi velikimi   okicami... raste pa kot goba po dežju... nič več ni novorojenček, ampak pravi mali dojenček....

Kar se tiče kupčkov tudi nam dela problem njihovo podiranje.. včasih ga ful hitro potre, včasih pa kar zaspi in je nikakor ne moreš prebuditi, nato pa jo damo spat in takrat rada bruhne mlekca.. pa dosti se ji tudi kolca...

LEpo se imejte..

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?