|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 15:53:05   
naja78
hello.
spet se vam oglašam.smo še vedno v 1 kosu.nič dogajanja.prehodili spet 3km.sicer pa je šele 1 dan zamude.
tako......da ne bote pozable name,zdej grem pa še prebrat,kaj ste kej napisale.user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 15:58:29   
frrrr
previjanje ponoči... jaz previjem okrog 23., 24. ure in potem zjutraj okrog 6., 7. ure - vmes ne... sem pa enih 2x do sedaj tut okrog 4. ure, ker je bil že orng pokakan in polulan (2x sem mogla tut navsezgodi zjutraj vsa oblačila menjavat in umivat trebušček, ker je bilo mau preveč urina, da bi plenička zdržala teh 7, 8 nočnih ur)

boleče bradavice... jaz zvečer podojim, grem pod tuš in namažem bradavice z Bepanthenom (kadar je problematično... tko na 3, 4 dni enkrat) in je potem spet vse ok

hrana... jem skoraj vse... tudi čokolado... solato si začinim z jogurtom user posted image
današnji zajtrk - kruh z margarino in marmelado, kakao
današnja malica1 - kompot iz jabolk in banana
današnje kosilo - juhica z zakuho, pečen piščanček in pečen krompir, motovilc z jajci in krompirjem začinjen z jogurtom
današnja malica2 bo jogurt... pa 4 piškotke cookies sm že snedla
današnja večerja pa še ne vem kaj bo...

zdej grem pa še mau na sončka z malim... kar na balkon, ker se mi ne da iz pidžame spravljat in se le v haljo ovijem in malega oblečem... bo pa zato to že 3 runda 20ih minut na balkonu - kr obema paše se mi zdi... pa ve, ste vsak dan na sprehodu?

pa še eno vprašanje... kopate vsak dan? al boste kak dan vmes le umile malčka/malčico?

ta teden moremo pa zdravniško izkaznico spedenat... vas morm še enkrat za nazaj prebrat, da ne bom ponavljala vprašanj... pa otroške doklade tut še nismo spedenali...

papa... 

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 16:39:25   
mtina
hojla!

Naja, upam s tabo - boga revica :-)

Mi smo ok.

Vožnjo z avtom preživele, sicer s stokanjem, saj smo imeli krče; prvi sprehod prekričali ... :-)  ampak je od takrrat že 4 dni in vse ostale v miru in tišini: BOLJ MIGA BOLJ PAŠE.

tudi mi ne znamo najbolje podirat kupčkov, ampak se navajamo.

_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 16:50:47   
Maxica
Spet bom kratka - vam le predstavljam svoj ponos:
user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 18:13:45   
meri
Tasha23,mislim,da ni ni vredi,da popkovina krvavi.Jaz bi na tvojem mestu šla k pediatru takoj.Pa kaj mu še ni odpadla?Mogoče si kaj potegnila,ko si ga umivala?
Tudi mi imamo krče,pa ne vem,da bi kaj takega jedla,sploh ne vem ,kaj ne in kaj ja,saj prve hčerke nisem dojila,tak,da je to meni vse novo...
Mejte se

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 20:00:55   
štorkljica
Čer!
No končno smo uspeli uspavati malo muciko, je bla tako tečna že zdaj proti ečeru. So jo celi dan matrali krčeki in se ni nič naspala čez dan pa je zdaj bla že res čisto zdelana ubožica. Tako se mi je smilila, nisem več vedela kaj storiti. Kako je to grozno ko otročku kaj ni vredu pa točno veš kaj mu je pa mu ne moreš pomagati ampak moraš počakato da pač mine. GROZA!!
 
Arabela kaj ti to piješ za enega čaja (komarčkov ali kaj!!), ki pomaga proti krčem malčice? Kje se to kupi in kako zgleda? Moram si nabaviti da mojo srčiko več ne bo mučilo v čreveščku. Ali pa tiste kapljice, bi blo to bolje?

Ajdi že tečejo slozice odkar je bla stara 7 dni. Je pri prvem kopanju tako jokala, da so solze skoraj v potokih tekle, sva bla z mojim kar malce šokirana. Nisem mogla verjet da to tako hitro začne delovatiuser posted image  

Sprehodi in kopanja mi hodimo na sprehode čisto vsaki dan in to že po uro ali dve. Zdaj hočemo še do konca izkoristiti tale lepo vreme ker ga bo ta teden konec. Pa še za otroka je dobro da se navadi na zunanjost in vse hladnejši zrak. Kopamo pa se tudi vsaki dan in sicer tam okrog 20 ali 21 ure zvečer, da pol spimo do 1 ali 2 ponoči. Najprej se skopamo nato napapcamo nato pa zaspimo, včasih z malo problema samo zaenkrat še gre.

Mis glede nočnega previjanja, meni je patronažka rekla da enkrat ponoči se lahko izpusti previjanje, ker baje da majo otroci tudi raje če jih je malce topleje in če ga previješ pol ga tista hladna plenička prebudi. Tak da jaz enkrat ponoči res ne previjem, sam pa mala tudi ponoči ne kaka ful tak da nikoli ne spi popolnoma grda.

Popkovina pa ni glih dobor če krvavi. Ajdi se je popek sicer že čisto zacelil, samo včasih ko previjam opazim da se ji je zunaj nabralo malce suhe krvi in pol to z alkoholom na palčki samo pobrišem. Če pa popek res krvavi pa bi jaz tudi se raje pri pediatru oglasila.

Sicer pa mam jaz očitno hude probleme s prehrano, ker se mi zdi, da Ajdo kar preveč stvari muči kar jih pojem. Sem kar malce zmedena glede prehranjevanja. Vidim Frrrr da si delaš kar lepe jedilnike. Pa jaz jem zelo podobne svari, samo očitno ga včasih malo fušam.
Kaj mislite, da so orehi in mak še premočni za pojesti zdaj v začetku ko dojim?

Maxica Lan je pa res srčkanuser posted image user posted image  Spi ko polhekuser posted image

No lep spanček vsem skupaj!!
Nočko

(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 20:02:07   
mis
Gaya, kakšno pijačo maš to Janežev mix? Je to čaj? Kje se to dobi?

Naša mala je začenja vedno bolje podirati kupčke in tudi vedno bolje spi. Čez dan je v ene dveh rundah malo budna, pa gleda in gleda... sicer pa je in spi.

Jutri jo sama kopam ko pride patronažna. Upam, da mi bo šlo.

Še to: a se ve spodaj z milom umivate? Jaz se ne upam, dokler so šivi, da ne bi kaj blo... Me pa zdaj že šivi srbijo, kar pomeni, da se celijo. Juhu. Lušno je bit nazaj v prejšnjem stanju.

Uživajte. Izkoristite sončka.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 20:17:49   
vava
Gaya, jaz bi tud kakšno informacijo o janeževem napitku.
Kar se tiče kopanja, ga bomo mi prvič jutri namočili, na sprehode pa tudi kar hodimo. Danes smo bili na obisku pri babici in dedku. Peljali smo se iz Lj. v Kočevje pa je Luka celo pot kar lepo prespal. Edino logistika pred odhodom je huda (pleničke, previjalna torba polna stvari, rezervne cunjice ...). Ponoči pri nas ne previjamo (nazadnje okoli 23ih in potem zjutraj okoli 8ih).
Ne vem katera je pisala o učku, ki se gnoji. Pri nas smo to rešili s fiziološko, samo smo pa res kar naprej brisali - pa res uporabi eno vatko za en bris, potem pa novo. Z mlekom pa nikar ne izpiraj (to je baje neka stara fora, ki pa ne deluje, vsaj tako mi je patronažna rekla).
Solzic pri nas ni, je pa veliko prdanja (se je včeraj še moj user posted image  ustrašil, ko ga je previjal).
Jutri nas čaka prvo kopanje in ponovno tehtanje. Komaj čakamo...

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 21:19:08   
tasha23
Ojla, samo, da vam povem, da sem se malo slabo izrazila: popkovina je že odpadla in malo krvi smo opazili samo na plenički, drugače pa je bolj strnjena kri na popku katero pa z alkoholom čistimo. Mali je pa danes zelo priden in LAČEEEENNNN - zbuja se na 2 uri in zahteva svoj obrokuser posted image . Nam pa je eno luštno nakuhal: ga je šel dragi previt in se je ta mali lepo pokakal kar veliko v pleničko kar pa očitno ni bilo vse, saj je med umivanjem ritke lepo nameril se se tako fino pokakal, da je dragi samo skočil zadnji momentuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upam, da bom jutri imela kaj več časa in se vam kaj več javim.


Ej a katera ve kaj je z najo78? Naja kako si? Še vedno v enem kosu. Daj naja78 Držim pesri zate!!!!!

_____________________________

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 21:41:37   
@lina
Mis, mi ga ponoči ne previjamo. Ta kakec tudi ni tako agresiven da bi lahko povzročil kaj hudega, pa še razčul bi se...
Glede sprehoda - jutri imam še starejšega doma pa brez očita sva dopoldne. Lahko se zmeniva za sprehod, ampak recimo tukaj okoli v razdalji od tebe do mene... Pri nas je tako, da dopoldne več ali manj prespi, popoldne pa prečuje... starejši pa spi med 12 in 15 uro... boš javila kako je pri vas - se slišiva, prav?
Glede hrane, jaz jem vse, tudi sadne jogurte in sokove. Jogurte sem dobila tudi v porodnišnici (tudi sadne).

Gaya, tudi našemu se je vnel en uček drugi dan po prihodu domov, samo nam je ratalo s fiziološko in mojim mlekom...res je pa bilo to v času, ko še nisva hodila ven, mogoče je tudi to pripomoglo...

Frrrr, načeloma ga bova kopala vsak večer, verjetno bo kakšna izjema zaradi morebitnega izpada ritma, ampak vidim, kako uživa v vodi (res je, da traja vse skupaj mogoče 5 min), potem se v miru podojiva in nato res mirno spi tam do 23h ko se podojiva v spalnici in spiva naprej...

Popek  - tudi meni je patronažna pustila par sterilnih kompletkov za čiščenje, čistila sem pa tisto posušeno kri, ki se je na trenutke pojavljala, tudi z alkoholom, ne le s fiziološko. Sedaj ima že kak teden čisto suh popek.

Zdaj pa še pogledam tisti film na poptv do konca, pišem samo med reklamami user posted image  Lahko noč!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Oktober 2006
29.10.2006 22:59:30   
Pikicapokica6
Da še jaz povem, kaj se pri nas kaj dogaja.

Se mi zdi, da je vsak dan nekaj novega. Ko že mislim, zdaj smo pa zmagali, Evico spet nekaj piči in smo spet na začetku - ugotavljamo, kaj pa ji zdaj spet manjka?user posted image  Ja, zelo je že brihtna in dobro ve, da po flašiki hitreje teče kot po zizikiuser posted image .
Pri meni se je pojavil problem, da mi zmanjkuje mlekauser posted image . Do včeraj ni bilo nobenega problema, potem pa.....KONECuser posted image . Na ta manjši joški priteče toliko, da je le za okus, na ta večji, kjer pa se je vedno do konca napapcala, pa ni več dovolj in ji moram vsaj 2x na dan po obroku dati dodatek po flaški, ponoči sem ji mogla dati celo cel obrok, ker enostavno ni bilo nič v mojih zizah. Nikoli si ne bi mislilauser posted image  Jaz bom seveda vztrajala pri dojenju, dokler bo le kaj priteklo, toda malo sem žalostna, da ni tako lepo steklo, kot sem upala.
POPEK tudi pri naši malo še zakrvavi, v bistvu je samo strjena kri vsake toliko časa, ki jo očistim s palčko.
2 x sva šle malo ven na sonček sedet, pa jo potem cel dan nisem mogla umirit - pa še zeleni kakec je imela in krčeuser posted image . Jaz sem domnevala, da je to zaradi zraka in da sva verjetno bile predolgo zunaj, druge razlage nimamuser posted image .
KAJ JEM? Moj dragi mi kuha kosila za kralja. Izogibam se svežemu sadju in solatam, zelenjavo jem samo prekuhano, za malice ponavadi jem kruh in maslo, včasih si naredim polento, včasih gres ali mlečni riž. Pa seveda pijem tudi ČAJ ZA DOJENJE, ki se ga v lekarni dobi. Sicer mi ni preveč všeč, pa vseeno - mogoče pa le kaj pomaga!
Včeraj sva jo prvič sama okopala in je zelo zelo uživala - slišalo se je samo prijetno gruljenje! In potem je zaspala kot ubita! Vendar bom upoštevala nasvet patronažne, naj jo kopam vsaki drugi dan, da ne bomo preveč izsušili kožice. Po kopanju jo vedno namažem s 100% mandljevim oljem.
KUPČKE že od vsega začetka dobro podiramo - včasih so to že prave goreuser posted image . Edino včasih se tudi naredi, da zraven po malem izbruha še moje mleko.
Zdaj pa gremo počasi spančkat. Sicer pričakujem, da pred polnočjo ne bo zaspala, pa je vseeno vredno probati. Zbuja se na slabe tri ure, tako da jo ponoči še 2x dojim oz. nahranim.

Lahko nočim želim vam in vašim pupam!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 8:15:21   
Pikabu
Ojla.

Moje dva sončka še pridno spita, mami pa danes ne more, pa tukaj malo straši. Se pozna, da zdaj hodim z Maksom spat, pa potem zjutraj ne gre dlje. No, saj mi paše, da lahko zjutraj še kaj naredim.

Pri nas vse lepo teče. V soboto smo dali Maksu prvič kapljive AD3 in je bil zvečer kar hud jok, sem bila prepričana, da zaradi kapljic, pa je verjetno bil le znerviran zaradi obiskov. Včeraj je pa cel dan prespal, pa tudi ponoči ni bilo težav, dojila sva se enkrat, potem pa že zjutraj. Danes se spet nakazuje lep dan, tako da se že veselim, kako nam bo spet lepo zunaj.


Mis, bomo slilali Maksa, pa bom dala gor, ampak ne obljubim, da čisto takoj, ker je še možka odvisno, kdaj si bo vzel čas. Drugače sem pa včeraj malo brala eno knjigo, kjer je opisano prvo leto otroka po mesecih in je tudi pisalo, da je ta način primeren za podiranje kupčkov.


Gaya, če ji ne bo nehalo teči ven iz učka, se pojdita pokazat pediatru. Ema je imela antibiotik zaradi tega. Vzeli ji bodo bris in videli, kaj je to. Bi bilo pa res bolje, če ne hodita ven, dokler je še vneto. Čudno, da ji niso že v bolnici vzeli bris, če ima že od rojstva. Emi se je pojavilo na dan odhoda domov, pa so ji vzeli bris.

Clody, meni so šivi odpadli ene 14 dni po porodu. No, takrat me je sigurno nehalo boleti in tudi šivov ni bilo več.


Maxica, še enkrat čestitke za lepotca. Vidiš, pa si končno med nami. Če sem prav gledala tvoje trakce, a sta Max in Lan narazen točno 2 leti, 2 meseca, 2 tedna in 2 dni? Komaj čakam, da poveš še kaj veš, kako je potekal porod, kako ste kaj, pa kako je Max sprejel bratca. Je bil vesel Nodija?


vava, logistika pred odhodom je pa res huda. A si predstavljaš pri nas, da se z dvema spravimo od doma? Zadnje čase smo vedno pozni. Preden za oba vse pripravim, pa potem, da se spravimo.... Jao, jao, traja.... Potem pa še Emo na stranišče lulat, pa njo obleči, pa jo spraviti v ato, za njo še Maksa urediti, pa v lupinico.... Kar traja, preden se mi odpeljemo od doma.



Previjanje ponoči:
tudi jaz ga nazadnje previjem pred nočnim hranjenjem, včeraj je bilo to okoli devetih, sicer pa tam nekje od devetih do enajstih, odvisno, kako se dojiva in kdaj gre potem spat v košek.


Bradavice, jaz si jih še vedno redno mažem z lanolinom, po vsakem dojenju. Če pozabim, se mi zdi, da me takoj bolijo.


Sprehodi
so pri nas zakon. Maks pridno spi v vozičku, ampak zaenkrat samo, dokler se vozimo. Ema je ogromno prespala v vozičku, ta pa čim se ustavimo, on že gleda. Upam, da ga še tega navadimo.


Zdaj pa že Ema kliče, ravno prav, da njo uredim, pa upam, da bo Maks ta čas še spal, potem bo pa on lačen in hitro ven. Lep dan vsem želim, pa upam, da se nam še Naja danes pridruži in smo vse.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 8:57:26   
vava
Pikabu ti si itak cela carica kar se otrok tiče. Si ne predstavljam, da bi imeli pri nas dva za spedenat...
čisto na hitro - naša noč je bila kar mirna. Sicer nismo zaspali do polnoči, potem pa smo se mirno nahranili ob 4ih in se zbudili laaaaačni malce po 7 zjutraj. Zdaj čakamo patronažno in naše prvo kopanje.
Takole pa pri nas uživamo pred spanjem (jaz tudi ne bi hotela zaspat, če bi se nekdo toliko z mano ukvarjal user posted image )
user posted image
pašeeee

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 9:09:46   
Arabela
Dobro jutro!

Amazona, jaz spijem na dan 1l kamilčnega čaja ki mu dodam kumino in janež, kar tako na oko vržem notri zrnca... se mi zdi da malce pomaga, ker mala prdi ko velika... če je pa res hudo ji pa dodava kapljice Sab simplex, čeprav bom zdaj poskušala nabaviti one iz avstrije...

Gaya, tudi naša je imela vneto očko, pa sem ji mazala s kamilicami in moje mleko sem ji gor kapnila... je tudi pediater rekel da je tako v redu, če pa bi se ne poboljšalo sem dobila kapljice za oči Tobrex...

Drugače smo ok... čez dan smo včeraj kar fejst jokali, zvečer sva jo kopala in je bilo od 19ih dajle mir...

Pikabu, kapljice AD3 pa mi je naša pediatrinja odsvetovala, kerima mala že tako krče pa bi to še poslabšalo stvar, bom pa ta teden šla po enake kapljice v avstrijo, češ da ne povzročajo krčev...

mala joka...

< Sporočilo je popravil Arabela -- 30.10.2006 9:18:31 >


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 10:59:29   
Clody
Pikabu, ti si res ena super mama. Ko takole vse opisuješ se sliši tako enostavno vse.  user posted image

Dons sva mela z Nejcem borbe. Se mi je zdelo koker da ga hoče že zvijat - revček. Sva hotla jit mal na zrak ( čeprav se mi je zdel da mogoč mal preveč piha  - najbrž kompliciram - , ampak me je tko zmatral,d a bom šla raj še jest mal počit.

Arabela, tud meni so te kapljice prnesel iz Avstrije, ker naj bi  naše povzročale krče. Zakaj jih pa potem ne prilagodijo!user posted image

Aja, a ima mogoče še ktera to neprijetnost, da se hočejo malemu ustnice mal izsušit ali vnet? Se ne upam z ničemer namazat!

Zdej pa šibam mal počit preden se spet zbudimo!


_____________________________

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 15:09:20   
Aja1
Drage oktobrke, samo eno sporočilo imam za vas. Danes je rodila vaša oktobrka Taja24 (mislim, da je imela PDP 26.10.) sinčka Tai-a, težkega 3820 g in velikega 53 cm. Sicer se je bolj redko javljala, ampak toliko vseeno v vednost.

Kaj je pa z Najo78? Upam, da tudi ona že crklja svojega Lana.

_____________________________




(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 16:12:38   
gaya




Oj,

danes je pa zame peklenski dan. Mala ne spi nič. Skoz visi na zizi user posted image  imam občutek da se nikakor ne more najesti. zdaj mi jo je spet uspelo uspavatoi, bradavice me pa pečejo ko user posted image . Upam, da bo spala vsaj eno urco. Drugače pa razmišljam da bi ji dala dodatek, pa nimam pojma koliko mluser posted image .... Pa ful me skrbi, da bi pol dobla krče(tko me nekateri strašijo da na adaptiranem mleku dobijo krče), pa da po se nau hotla več dojit, ker čisto brez mela pa nisem. k vem, da če bi zdaj spala tri urce, pol bi ble zize spet ful polne. Sam tole najino 1 urno futranje me počasi spravlja ob živce. Ker se nikakor ne naje. Kaj mislite, a naj ji dodam?

Janežev mix je pa čaj v filter vrečkah, pa prav tko piše na škatli JANEŽEV MIX. Jst ga spijem 1 l na dan. Pa se mi zdi da je bolje.

Zdaj pa spet šibam, ker se že nekaj prebuja, bom hitr vozek vozila po fletu






_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 17:01:06   
štorkljica
Oj!
Jaz sem si danes nabavila ta čaj z janežem in komarčkom, to je sicer Otroški čaj, ki ga prodajajo v lekarnah, pa naj bi bil tak ko ta janežev. Okus je sicer grozen sam če bo mali kaj pomagalo ga je vredno piti. Pa mi je lekarničarka rekla da bi ga lahko dajala tudi Ajdi, samo meni se zdi to brezveze ker mam mleko za njo. Gaya kje si pa ti tega v vrečkah kupila?
No v glavnem danes je bil spet en napet dan. Smo bli malo z avtom okrog in jaz sem mela nekaj stvari za porihtat, pa jo je lubi pazil v avtu. Mala se mu je pa celi cajt tak drla v avtu da je bil ubožček že čisto depresiven ko smo šli končno domov. Pa sem mislila da ji je v lupinici všeč. Ko smo se pa peljali pa je blo vse OK. Katastrofa, me je prav strah kaj če se mala ne bo nikoli navadila okrog hodit in bo nonstop samo tulilauser posted image  Pa če bomo v trgovini, ali pa v gostilni ali pa kjerkoli na javnem mestu...o moj boguser posted image user posted image user posted image
No drugače pa mamo mi ful probleme tudi s spanjemm čez dan. Ne more in ne more zaspati, če pa jo že uspavava pa se vsake pol ure zbudi in z jokom zahteva da se jo nosiuser posted image  Potem pa je zvečer že tak gotova da je lahko samo še histerična in potem se pri vsakem kopanju grozovito jokamo in to do konca dokler ni oblečena!! Včasih me je prav strah da se ne bo zadušila ali kaj.
Res nevem kaj naj glede tega kopanja pa jokanja.
Mam eno vprašanje za vse: ali vaši malčki tudi ogromno jokajo? Mislim za vsako figo?? Res vas vse prosim za odgovor in nasvet, da bom potem videla kje stojim, ker me ta jok spravlja v obup. Joka ko se zbudi, potem ko ne more zaspati, potem ko je lačna ali ful pokakana, potem ko ji karkoli ne paše (recimo ko je ne nosiš po rokah, ko ji ne paše da je v lupinici, ko ji ne paše voziček, ko jo napenja...) A bo tega vse manj?????? ali pa obratno...user posted image  Pa vem da sem nežna z njo, jo razvajam, ji pojem jo crkljam (kaj me izsiljuje ali kaj??)
No drugače pa sva jo danes z dragim stehtala, pa ma mala že 4kg! Torej se je v dveh tednih po bolnici zredila za 700g. Pravi jedec!
OK grem zdaj pogledat kaj delata mojadva srčeka
Nočko

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 17:45:59   
mtina
Hojla!

Gaya: Mi uporabljamo Milumil 1 (Milupa) in je res, da je mali poštudiral, da je lažje vleči in piti po steklenički. Na joško se v začetku priklopi, sesa, pa nič kaj zavzeto, kot da bi vedel, da bo dobil predse rumeno zadevo (stekleničko) iz katere bo teklo kot za stavo.  user posted image   Iz izkušenj bi lahko rekla, da je res, da se odvadijo zizat, se le cartajo - pa res je tudi to lepo.  Po tem mleku nima naš nič kaj več krčev, kot jih je imel prej.
 
Amazona: kakšen pa je ta jok? Ali je krčevit? Naš ko je buden jocka, ko se kakšne stvari naveliča; ko ga je potrebno prekotalit na drugo stran ali se spomnit kaj drugega za igrat. Dejtvo je, da če se z njim ne ukvarjava, ne bo tiho. Non stop rabi pozornost. Krčevito pa joka, ko ga zvija in ko je lačen. se včasih sploh nimamo časa previt!!! user posted image
 
Pa mirno noč vam želim ...
 
Lp Tina
 
 
 
 
 
 



_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 18:15:26   
@lina
Danes sem pa jaz vsa naspidirana. Že takoj zjutraj sem nesla papirje za znižano plačilo vrtca in rojstni list malega (ki smo ga končno dobili!), da nam že za letos malo vrtec znižajo za starejšega, sedaj ko smo štirje. Potem sem šla pa še na CSD in odnesla papirje za drugi del porodniške. Ampak sem tudi penila, saj so danes očitno vsi frej in noben ne dela, ker je bilo mesto tako zabasano, da sem samo stala in stala v koloni, se premaknila za dva metra in spet stala   user posted image

Smo bili dopoldne brez očija, ta starejši je pa doma ta teden, ker so počitnice in v vrtcu združijo skupine pa ni njegove vzgojiteljice...pa smo rajši skupaj doma. Tolk sem vesela, ker je tako navdušen nad bratcem - skoz je zraven ko se previjava, zdaj celo on namoči krpico in mu obriše ritko, pa namaže s kremo, pa dudko mu da v usta, ko mu pade ven... Ampak Pikabu, tako šele vidim, koliko je res potrebno ene organizacije z dvema...komaj enega podojim in odložim v ležalnik, pa hitro drugemu naštimat plenico za opoldansko spanje in spat spravit... čez čas se mlajši zbudi, pa se spet dojiva, pa spet zaspi, komaj ga odložim se starejši zbudi in bi se še malo pocrkljal v naročju... In potem, ko je popoldne oči prišel domov, smo šli skupaj na sprehod, bi morale videti to našo procesijo, kajti starejši ima tudi svoj voziček in v njem telebajska...pa "gjemo na spjehod"!

Sedaj po sprehodu mali še spi, starejši je šel z očijem, ker si oči mora kupiti ene teniske, mami pa gor na forum... user posted image

 Naja se nič ne oglasi... je že v Rimu?

Gaya, če se prav spomnim, običajno piše na embalaži, koliko ml za določeno starost?

Amazona, mogoče se na pol ure zbuja, ker ji v bistvu ni do spanja ampak je samo zadremala po dojenju. Ker naš ima sedaj konkretno tri spanja čez dan, oz. nočno je potegnjeno tam nekje do 10 ali 11 ure (ob 7-8 se podojiva) to je prvo dnevno spanje, drugo dnevno spanje je tam od 12-14, potem pa se lahko zgodi da samo kaj zadrema ali pa tudi ne in zaspi šele okrog 17h... To so tista konkretna spanja za približno 2 ali celi 3 ure.
To ti pišem zato, ker sedaj res ne spijo več tako veliko kot v porodnišnici... pa jo malo skušaj obdržati budno... pa bo potem mogoče za malo dlje zaspala... Kar se  pa joka tiče - zdaj, dokler se še ne odziva na okolico, je res en sam jok...bo kmalu drugače, ne skrbi... tako sedaj komunicira, ne izsiljuje te... Veš, če se moj ful raztuli recimo na previjalni, se jaz čisto stisnem k njemu, ali pa mu nastavim svoja lica na njegova usteca...pa zgleda da zavoha ali kaj in se umiri za nekaj časa...ali pa ga imam v naročju in mu približam obraz na cca 15-20 cm, pravijo da na tej razdalji že zaznavajo, vidijo... in res se mi zdi, da se zazre v oči... Ko imaš pa čisto vsega poln kufer - v voziček, pa ven! Svež zrak pozdravi vse!
 In kmalu boš ločila različne vrste joka - protest ko je lačen, zahteva po crkljanju, zavijanje po bušiju... so različni, boš videla! Pa ne obupat - nasmeh na obraz, ta nasmeh bo tudi tvoja pupika začutila!
 
Mis, kam si se skrila danes? Je pa sicer pri nas ful pihalo dopoldne, popoldne pa že ob pol petih sonce zaide, čist too much!user posted image

Držte se, pa pišite kaj!




(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 18:19:24   
Clody
Oj,

Gaya, jest ne bi še presedlala na stekleničko. Mejčkn še počaki, ker se lahko potem zgodi, da ne bi več hotel na ciziko. Tud men so se vnele bradavice, pa sm se poslužila nastavkov in je zdej boljš.

Amazona, po moje je to kr normalno. Mogoče je škratek malo bolj zahteven. Tudi naš joka kot za stavo, če ga dam v zibko. Potem na trebušču pa mirno zaspi, pa jovo na novo. Smo se že kr navadl. Pa pravjo, da ne morš scrklat tako majhnega dojenčka. user posted image

Tud ati se zdle matra da ga uspava. Kupčka nam ni ratal podret tko da vprašanje kako bo spal. Kuščki nam nekak ne grejo. NImam pojma zakaj!

Grem pogledat kako jima gre!


_____________________________

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Oktober 2006
30.10.2006 21:45:08   
mis
Ja, tudi jaz pridno srkam tale janežev čajček. Saj sploh ni zanič. Tak, malo bolj zeliščni.

@lina, danes sem čakala patronažno, pa je prišla šele ob 13:15. Pol smo se kopali, pol sem šla pa na hitro malo ven preden se je tema naredila. res je hitro noč. Se slišiva za naprej. Zdej patronažne do 5. meseca ne bo več in ne bom odvisna od tega. Se je pa ful ohladilo...

Pri nas mala ne joka toliko. Sva opazila da joka res samo takrat, ko nekaj ni ok. Al je to kupček, al zvijanje, al lakota... Mislima da taki mali ne izsiljujejo. Se pa tudi naša hudo raztuli, ampak se zelo hitro potolaži.

Mam pa jaz tolk mleka, da je danes patronažna kar gledala. Mi kar ven teče. Mala sploh ne more tako hito požirat. Pol pa pri strani ven teče pa men dol po telesu pa po njenih oblekicah. Vleče, pol pa ko požre men še kar ven teče in ma naenkrat preveč mlekca v ustih. Če ga kera rabi dam na posojouser posted image

Imejte se krasno...user posted image

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Oktober 2006
31.10.2006 6:53:57   
Arabela
Dobro jutro!

Danes pa je res jesensko vreme.... je bilo malo megle, pa slana je padla, zdaj pa se počasi jasni...

Prosim za pomoč!
Naša mala ima poln nosek.... doslej sem ji čistila z vatico, pa zgleda da se je malce prehladila, ker je ponoči ful težko dihala skozi nosek.. kaj narediti?


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Oktober 2006
31.10.2006 7:25:13   
beki24
jutro

no midve pa zdejle nočeva spati! Mi mala kravce pase na trebuhu - a se vaši tud že ful dvigujejo? naša ful glavo dviguje! to je bilo ob 6ih zjutrajuser posted image

amazona, naša joka tudi npr. če se preveč naje,potem jo moram pa malo po trebuščku masirat, drugače pa več ali manj samo jamra!

Res histeričen jok imamo pa že 3 dni okoli dveh ponoči- ko je sita, brez krčev in budna kot čuk in noče spati! Prej sva jo okrog nosila, pa se je že razvadla, pol smo bli pa do treh- štirih pokonci in potem ob 5.30 spet- meni se je že mešalo od nespanja!! Zdaj jo pa pustiva, da se dere ( prvo noč sva obe jokali- vsaka v svoji posteljiuser posted image ), no zdaj se samo ona dere, najbol zanimivo je to ko probava če bo kdo prišel jo dvignit- joka, pa neha in mal počaka, pa mal zajamra in potem spet jok, pa vmes spet neha in potem spet jok!!

Midve sva trenutno tudi samo na flaški- mleka pa tudi toliko, da mi kar teče, ko se dojiva in potem se mali zaleti ene 4x, pa obe sva mokri, ker vse mimo tečeuser posted image  
Drugače pa je naš ritual pri hrani naslednji: je, podre kupček, včasih še kaj ven vrže, potem spet mal poje, mal zadrema, pol se ji kolcat začne, čakamo, da mine in potem mora spet mal pojest....pa kupček podre, če je sreča, potem pa spat !!

Gaya- a si si poskusila mleko izčrpavat? Poskusi po vsakem podoju do konca izprazniti dojko, da nastane potem več mleka ( ne verjet, da ti ga bo zmanjaklo, če si ga boš črpala), meni je še patronažna rekla, da včasih še ona reče , da naj si kakšen dan mleko črpajo, da se malo poveča proizvodnja!! Jst mam tolk mleka, da me je že strah , kaj bo, ko bom hotela nehati ( npr. zdej si ga iz vsake dojke načrpam po cca.110- 130 ml na približno 3-4 ure- enkrat več, drugič manj- v glavnem, ga še stran zlivamuser posted image )
Drugače se pa naša kljub temu, da je že 3 tedne več ali manj na flaški, še zmeraj rada doji, če ji damuser posted image , samo potem tako vleče ko nora, da se ji skoz zaletava, pa crklja se preveč na dojki( ja to je res) pa spi vmes in potem se lahko 1 uro dojiva, kar je pa problem, ker je čez 1 uro spet lačna!

Kopanje- ja naša je zelo pridna med kopanjem, prav uživa, samo problem je da nje to ne uspava ampak se še bolj zbudi in potem noče spat!!

No drugače imam jst občasno še zmeraj vročino ( zaradi vnetja maternice), kljub temu, da sem že 10 dni jemala antibiotike ( tudi to je razlog, da se ne dojiva polno- ker sem jst čist preveč zmatrana). Danes grem spet v porodnišnico, mislim, sem zdaj toliko tam kot une, ki grejo čez rokuser posted image , pa upam, da mi bo dal nove antibiotike, take, ki bodo delovali, ker mam tega že poln kufer!! Pa tudi če to pomeni, da gre mala na Aptamil!!

Drugače pa našo zvija odkar sem jaz na antibiotikih in zdravilih še bolj, kot bi jo drugače, kapljice dobiva že 14 dni ( tudi zato- ker se je ful napenjala in ni mogla kakati), zdaj jih dobiva redno 3-4x na dan in je malo bolje! Zvija jo še zmeraj, ampak ne toliko, kot bi jo brez kapljic!!  Tako da o AD3 kapljicah raje ne razmišljam!!
Drugače pa tudi jaz pijem zdaj kombinacijo bebe čaja in kamilic- upam, da bo kaj pomagalo!!

previjanje ponoči- jaz jo previjem enkrat od 20-22h, namažem jo s kremo za vneto ritko, ker je bolj gosta( po nasvetu patronažne), potem se pa okoli 5,6 zjutraj spet previjeva! To je zdaj, ko jo ima po 20 uri zvečer moj, jst grem pa spat, da lahko imam potem nočno izmenouser posted image , kaj bo pa drug teden ko gre on v službouser posted image , povem potem.........

_____________________________



(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Oktober 2006
31.10.2006 7:44:45   
beki24
Arabela- jst naši nakapam v nosek fiziološko, potem s tisto pumpico probam malo ven povleči smrkelj, nato pa ji še z vatko obrišem!
Drugače, pa ji dajaj fiziološko v nosek kar večkrat na dan- najmanj zjutraj in zvečer že iz preventive (zaradi centralnega ogrevanja- je zrak bolj suh)- vsaj tako je meni rekla patronažna!!

_____________________________



(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Spet kričim, ker me nič ne ubogate
Kako biti v stiku z lastnimi avtentičnimi občutki in hkrati osebno odgovoren? In kje se pravzaprav začne tista točka odg...
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?