|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
17.10.2006 11:31:57   
Edvina
Diana, kako sta včeraj opravila v vrtcu z Alexom?

Milo rečeno tale vaša vzgojiteljica je 'čudna'. Tipičen primer vzgojiteljice, ki ji je Vse odveč. Grrrrr...

Moja mala je sicer že v drugi starostni skupini, smo pa v vrtec začeli hoditi s septembrom. In že drugi teden je spala tam. Smo mi hoteli, da bi jo babi hodila še kakšen mesec iskat že po kosilu (da ne bo za otroka kokr prevelika sprememba), ampak nas je vzgojiteljica 'prepričala', da je za otroka najbolje, da se čimprej začne navajat na spanje v vrtcu. In zdaj jo hodi babi iskat po popoldanski malici (okrog 14.30). In Reika je brez problema do takrat tam.

Sicer je res, da so otročki različni, samo to 'da rabi otrok mesece in mesece, da se navadi spat v vrtcu' in da 'ona že v da Alex ne bo zaspal v vrtcu' je navaden larifari! Naša doma zaspi z dudo (pri skoraj treh letihuser posted image ), in ponoči spi v najini postelji (s tem da hoče, da jo držimo za roko, da zaspi,user posted image ), čeprav ima svojo sobo in svojo posteljo,  ampak v vrtcu zaspi in brez dude in brez da bi jo kdo držal za roko in na svojem ležalničku. Samo potrpežljivost in ljubezen, pravi pristop, vzgojiteljice je potreben.. in vsega tega vaša vzgojiteljica, ŽAL, ne premore.

Diana, po vsem tem času, na tvojem mestu, bi se definitivno že oglasila pri ravnatelju/ici in razmišljala o zamenjavi oddelka, če ne že vrtca. In za vraga, žensko prav nič ne briga kaj ti počneš celo dopoldne!

Želim vam, da vam kmalu uspe vzpostavit 'stanje', ko bo Alex srečen v vrtcu, ti pa tudi, ko ga boš brez slabih občutkov hodila iskat, takrat ko se bo tebi zdelo primerno.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
17.10.2006 21:56:39   
Anonimen
Hey punce moje!

PONEDELJEK
------------------
Pripeljem Alex-a in seveda naletim na tole mojo grobo vzgojiteljico. Povem ji da bo tamal tam spal in da pač pridem ponj, ko bo rekla.

Grdo me je pogledala in zamrmrala, da pač že sama vem kaj počnem, da pa naj krožim ob 12h okrog vrtca v primeru da bo jokal in ker ona ve, da bo jokal in da naj bom v bližini, da ga bom lahko pobrala. No valjda me ni nihče klical, pokličem jaz ob 13h da zvem kdaj naj pridem ponj in kako je bilo.

Mi reče, da so imeli kar probleme z njim, ko sem vprašala kakšne, mi pa ni znala odgovorit in da naj pridem ob 14h. Ok, tam me je že čakal s prijazno vzgojiteljico. Sem ji rekla, da mi je žal, ker so imeli probleme z njim, pa mi reče ja kakšne probleme pa, saj je takoj zaspal. Malo sem ga pobožala po hrbtu, hotel je dudo in zaspal user posted image

Mi ni  bilo vse jasno pa sem rekla da je pač tadruga vzgojiteljica rekla, da so imeli težave, pa se je samo nasmejala in rekla ah, kje pa, še kosilo je celo pojedel, lepo se je igral, potem pa zaspal.

TOREK
--------
Prijazna vzgojiteljica mi je rekla, da je takoj ob 12h padel v pojsteljo in v sekundi zaspal in ko sem se vrnila ob 14h me je poslala domov ker je še spal, no pridem ob 14.30 so bili že vsi pokonci in so vpili, se smejali, Alex je pa še kar spal, tako da ga je morala potem še zbuditi user posted image


Tako da res ne vem, zakaj se pač ena vzgojiteljica tako obnaša,druga pa je prijazna in nasmejana, ji nisem nič naredila, ne vem ali ji tamal ni všeč,kaj pa vem ali pa si enostavno želi čimmanj otrok v vrtcu

(odgovor članu Edvina)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
18.10.2006 9:43:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
18.10.2006 11:51:26   
Magi*
Diana, ne pusti, da tale tako pmeta s tabo. daj se no zase postavit. in ti jo še vprašaš kdaj naj prideš ponj. ti ji povej kdaj boš prišla n nič ne sprašuj.

skrajni čas, da se malo "omudiš" (kot bi rekli Srbi), ker v žviljenju se boš morala še velikokrat zase in za svoje otroke postavit.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
18.10.2006 18:24:27   
Anonimen
SREDA
----------
Danes je bilo super, prišel, vse pojedel, celo sam jedel, zaspal v sekundi in se potem igral še z otroci.user posted image

Iskat sem ga šla ob 15h in nikogar več ne sprašujem kaj in kdaj naj ga pridem iskati.

Odkar je vse v redu in tako pridno spi, se je una vzgojiteljica kar poskrila, nikoli je ne vidim, ko pridem ponj, se očitno boji priznati, da ni imela prav!

Aja, tale vrtec je pa v Mostah

Zdaj je super, HVALA VAM, ZELO STE MI POMAGALE Z NASVETIuser posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
18.10.2006 20:11:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
18.10.2006 21:51:00   
Anonimen
Nalin - mislim in upam si trditi da ni žejen. 

Ker ko je danes zjutraj videl prijazno vzgojiteljico je kar k njej v objem stekel, tadruga mu je pa rekla a mene ne boš pa niti pozdravil.user posted image

No in ta njegova ga ima res rada in zdaj vedno prinese polno flaško domov in tudi iz lončka ga uči piti in tudi jesti, vsaj tako mi je rekla.

Tako da sem res zadovoljna, na začetne težave pa poskušam pozabiti, una se tudi več ne pregovarja z menoj, zdaj ga ob 8h pripeljem in pridem iskat od 14-15h. odvisno kdaj pridem mimo s tamalo,ker se veliko sprehajave.

Tista druga zlobna vzgojiteljica, si bo pa pomojem našla kako novo žrtev in prestrašila kako novo mamicouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
18.10.2006 22:00:08   
Marogica
DIANA, super, da si tako porihtalauser posted image . SEm ponosna nateuser posted image

Ti pa sedaj uživaj na porodniški z dojenčkom, saj vidiš, da Alex tudi uživa in mu nič ne manjka.

Bravouser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
19.10.2006 10:35:42   
Edvina
Bravo, Diana user posted image  Sem vesela, da ti je 'uspelo' urediti stvari v vrtcu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
19.10.2006 10:35:44   
triša
Diana verjamem da si jezna ker imaš občutek da vzg, manipulira s tabo, ti pa nimaš poguma, da bi naredila tako kot se tebi zdi prav. Tudi jaz sem vzgojiteljica v vrtcu in ti povem da vrtec ni ustanova kjer čuvamo otroke ampak je veliko, veliko več. Verjetno si ne moreš predstavljati kakšno je življenje v skupini, vzgojiteljice smo v bistvu tisti čas ko je otrok v vrtcu nadomestne matere in se trudimo dati otroku kar največ predvsem pa si želimo da bi se otroci v vrtcu dobro počutili in bili srečni.
Čudi me predvsem to, da si otroka uvajala samo dva dni, vem da to je najlažje, nikakor pa si ne moreš misliti kakšen psihičen stres je za otroka ,ko ga oddaš nekomu, katerega ne pozna. Čeprav se ti zdi je je otrok popolnoma zadovoljen pa globoko v sebi trpi, ki se loči od mamice  (celo pa takšen majhen kot je tvoj -predvidevam da je še v jaslih, glede na število otrok v skupini), majhni otroci  ne morejo razumeti in ne vedo da bo mamica prišla nazaj, ker še nimajo tako močno razvitih čustveno-miselnih procesov.Zato ti je vzgojiteljica svetovala, da pridi prej po otroka in popolnoma se strinjam z njo,ker si ga zelo kratek čas uvajala. Otrok se mora čustveno navezati na vzgojiteljico šele takrat ga boš lahko puščala dalj časa v vtrcu. Verjamem da je težko, ker imaš doma dojenčico ampak ti imaš možnost svojemu otroku omogočiti čim manj stresen prehod v vrtec in upam da boš to znala izkoristiti, kajti druge mamice te možnosti nimajo. Zato ti svetujem, daj otroku čas da se počasi vključi v skupino in ne boš imela težav in otrok bo veliko manj bolan, kot drugi ki te možnosti nimajo. Kajti večina prehladov in mnogo drugih bolezenjskih stanj je povezanih z psihičnim stanjem otroka. Nesrečni otroci so tudi veliko bolani in bolan otrok ne sodi v vrtec (ne govorim o eni kapljici iz noska ), bolan otrok potrebuje nežno skrb svoje mamice in veliko, veliko toplih objemčkov.
Lp, Triša.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
19.10.2006 12:23:38   
soris
Da se še jaz malo vključim. Ja, mnenja in navade vzgojiteljic so si očitno precej različne. Po nasvetu naše prve vzgojiteljice sem jaz mojo pri 16 mesecih uvajala tako: 2 dni 2 uri, 3. dan je že tam spala in sem po kosilu prišla po njo. Seveda je bil jok na začetku, ampak se je hitro privadila. Tudi meni se je zdelo to uvajanje prehitro, ampak se je na koncu dobro izšlo, čeprav sem na začetku zelo dvomila v takšen sistem uvajanja. 100 ludi 100 čudi. Kaj češ.
Vsekakor pa se ne smeš pustit vzgojiteljici. Jaz in 3/4 staršev ne mara naše pomočnice vzgojiteljice - pa kaj, moja user posted image jo pa ima raje kot vzgojiteljico. Glavno da so otroci zadovoljni. Tudi sama sem trenutno na porodniški in mi še nobena ni rekla, češ naj bo otrok doma. Sicer ostane dostikrat doma, ona pravi da si vzame dopust in je vzgojiteljica že tako navajena da je cel teden ni, da je ne rabim niti klicat. Vglavnem - dostikrat sem se z vzgojiteljico pogovarjala (ne sprašujem če je vse pojedla, ker je mala stara že 4. leta in mi lahko sama pove) sma navezale normalen odnos in res nimam problemov.
Diana5 - super da so se stvari normalizirale. Saj le tako lažje pustiš otroka tam in se ne živciraš ko pride položnica user posted image


_____________________________

"Pri nas smo vsi lepi: nobenega ogledala pri hiši ni. Pa se gledamo samo v mamine oči."(N. Maurer)

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
19.10.2006 21:06:30   
Tejči
Super Diana, da si porihtala stvari tako kot morajo bitiuser posted image  Najbolj važno je pač, da je otroček srečenuser posted image

(odgovor članu soris)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
20.10.2006 23:23:46   
Anonimen
Triša-jaz bi ga uvajala več dni, pa sama nisem mogla verjeti, da je moj otrok, ki se je tako bal ljudi, da je vedno jokal, če je šel kdo samo mimo njega, tako dobro sprejel vrtec. Še lupčka mi je včeraj pozabil dati, kar šiba notri, tako mu je očitno tam všeč.

Če bi pa videla, da je nesrečen, bi ga pa seveda z veseljem imela doma.

No, ko smo že pri tem, danes je spet prišel bolan iz vrtca. Včeraj je bil čisto moker po majčki in hlačal in po rezervnih hlačah in bodiju, ko so ga previjale. Potem so mi ga dale in rekle, saj ste blizu doma. Danes pa ima sedaj 38,5 vročine.

Mater sem jezna, ker potem zboli tudi tamala. Sploh ne vem kaj naj, jaz sem ga oblekla v debel pulover, vzgojiteljice so pa mislile očitno, da je prevroče in so ga slekle. Tako je bil v tankem bodiju in zdaj mi tule joka in smrka in je čisto preč. V teh 14 dneh ko je notri je bil že parkrat bolan, sploh ne vem več kaj naj.

Drugače pa, ja dobro sem porihtala, saj sem upoštevala vaše nasvete.

Punce, super ste user posted image

(odgovor članu Tejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
21.10.2006 10:09:21   
triša
To, da so ti ga dale mokrega domov in še stakim komentarjem je absurdno in grdo. Medve dava otroke domov zmeraj preoblečene in suhe,se seveda zgodi da se kakšen pet minut pred odhodom pokaka ali polije pa ga pol pač zrihtaš. Je pa res da jih tudi jaz rada slačim, ker pri nas tako kurijo, da je zmeraj notri 25 stopinj in je debeli pulover odveč in so ponavadi zgoraj le v bodijih z dolgimi rokavi.Saj poleti pri taki temperaturi tudi niso v debelih puloverjih.

Sicer pa če imaš težave z vzgojiteljici, zakaj se z njo ne pogovoriš in ji poveš kaj te moti, ker če boš še dalj čakala se ti bo samo nabiralo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: KAJ BI VE NAREDILE?
22.10.2006 23:08:10   
Anonimen
Triša - jaz mu dam zato debel pulover, ker ta vrtec je v pritličju in imajo tudi pozimi ves čas odprta vrata in otroci lahko hodijo not in ven in valjda, da se je prehladil, če je hodil not in ven v tistem tankem bodiju. Zato sem mu oblekla pulover, da mi ja ne bo zbolel, no in evo, da mi je.

Ker tu se gre direktno iz prostora na vrt in zato je notri hladno, mene tam ful zebe, čeprav so vzgojiteljice res bolj malo oblečene.

Ma ja, polil se je ves baje in potem so ga preoblekle in mi ga dale domov čisto mokrega. Ko sem pogledala zakaj je tako moker, sem videla da so pleničko čisto na rahlo zavile in je šlo vse čez in čez hlače. Lahko bi me poklicale, tako pa ne vem koliko časa je bil tamal moker, no kot sem rekla, so rekle da pri meni ni problema, saj stanujem blizu. Jaz pa vem, da jih ob 14h previjajo, ko jih zbudijo, jaz sem prišla pa ponj 14.45, torej je bil kar precej časa moker.

No pa saj nočem preveč komplicirati in zato ne bom nič težila, upam samo da se ne bo prevečkrat ponovilo.user posted image

Vem pa da smo vsi ljudje in da imajo vzgojiteljice še druge otroke, ne samo Alex/a, zato pač poskušam biti razumevajoča...še nekaj časa, ker ko se razjezim...grr, takrat samo sebe ne bi rada srečala user posted image  user posted image

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?