|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: HELLP sindrom
25.10.2007 21:18:49   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: N & B


J.L. bolečine v predelu popka, v ledvenem delu, sp. delu trebuha so po mojem mnenju bolj posledica raztezanja maternice.

Malamalinca: v 2. user posted image  sem imela težave z želodcem. Občasno so se mi pojavljale bolečine v žlički, kot nekakšno tiščanje. Lažje hrana, manjši obroki so težave odpravili.

V 1. nosečnosti, ki se je zaključila s HELLP-om se je pri meni začelo z bolečino v žlički. Sprva kot tiščanje, ki se je stopnjevalo v ostro bolečino, ki se je širila na desno stran pod rebernim lokom. Je neka specifična bolečina, ki se stopnjuje in ne popušča. Ta bolečina je bila v bistvu že med zadnjimi simptomi.
Spremljajoči simptomi so bili: visok hemoglobin, edemi (zastoj vode), beljakovine v urinu, povišan pritisk, zelo močan glavobol, bruhanje, opotekanje, nazadnje vročina od samih bolečin in nato totalna zmedenost. Krvna slika je bila porušena: kritično nizki trombociti, povišani jetrni encimi, proteini,...

O vsem tem je višje pisal Akakak.

Hellp se ne pojavi kot strela z jasnega. Simptomi preeklampsije (visok pritisk, edemi in beljakovine v urinu) so vidni že prej in kot je napisal Akakak bi jih morali jemati resno.
Vsaka bolečina še ni Hellp!

Ali vsako nosečko pregledajo na krvnem oz. pri odvzemu vode za zgoraj omenjene simptome? Ali le, če kaže ženska kake znake, običajne za ta sindrom?


(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: HELLP sindrom
25.10.2007 21:27:39   
J.L.
A ti za edeme in beljakovine vedno delajo teste? 

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: HELLP sindrom
25.10.2007 22:00:19   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

A ti za edeme in beljakovine vedno delajo teste? 


Odvisno od g. in zavoda, kjer le-ta dela. V 1. nosečnosti mi razen hemoglobina ni v celi nosečnosti dala naredit krvne slike, urin - zelo pomanjkljivo. Potem sem zamenjala g in tam je bila praksa drugačna. Vsakič hemogram in urin za bakterije, beljakovine.

Za edeme posebnih preiskav ni. To so v bistvu otekline zaradi zastoja vode. Najpogosteje otekajo noge. Jetrne teste pa delajo, kolikor vem, le če so za to indikacije.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: HELLP sindrom
25.10.2007 23:13:32   
J.L.
Hvala  ti N & B za odgovor. Me je kar postalo strah ko sem prebirala poste v tej temi, ravno zaradi dogodka mlade mamice, ki je umrla pred dnevi. user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: HELLP sindrom
27.10.2007 21:10:50   
babajči
Živjo!

Tudi jaz sem 3.6. letos rodila s CR v 37.tednu zaradi hellp sindroma. Mene je že en teden prej ful bolelo v žlički in bila sem zelo zatečena...vendar je bolečina v 2 urah izginila in bila sem prepričene, da sem kaj čudnega pojedla. Zatečena sem bila pol nosečnosti in tudi pritisk sem imela precej visok. Tako, da sem si morala merit vsak dan, če bi mi slučajno narasel nad 145 (zgornji), pa mi ni. Potem pa sva šla za vikend na morje uredit kotiček za našega dojenčka in se vrnila v soboto zvečer domov. Nakar me je okoli 22.00 ure začelo fuuuul bolet v žlički in prsnem košu in bolečina ni ponehala. Zatečena sem itak bila, tako da mi to ni bilo nič čudno. Okoli pol ene zjutraj me je moj dragi peljal v porodnišnico, ker je bila bolečina neznosna. Tam me je babica sprejela, kot da grem rodit. Meni ni bilo nič jasno, saj sem bila prepričana, da to ne morejo biti popadki. Pride ginekolog, me malo pretipa, pogleda...vse je bilo zaprto doli. Me vpraša, kaj sem jedla in povem, da hobotnico izpod peke. nakar me nadere, da kaj se grem, da v nosečnosti jem težko hrano in, da sem zgolj napihnjena in kaj sem pa naredila proti napihnjenosti, ali morda nimam kamilic doma??? Skratka počutila sem se kot največji lolek in sem skoraj rekla ne hvala, ko je rekel, da mi očitno zrak v bolnišnici bolj diši, kot domač in me bo zaradi tega čez noč zadržal noter, zjutraj pa bodo (zgolj zaradi panične babe) naredili nekaj testov. Skratka mene je ful bolelo, sestra mi je na oddelku dala nekaj proti bolečinam v rito, kar pa ni pomagalo in celo noč nisem spala. Zjutraj prideta dve ginekologinji na vizito, pogledata rezultate vode, kri smo še čakali. Povem, kaj je rekel dohtar, ena mi še enkrat pretipa predel, kjer naj bibilo črevo in reče, da ni znakov napihnjenosti. Ko so prišli krvni in jetrni testi so zagnali paniko. Najprej so me hoteli poslati iz NM v LJ. Pa so jih očitno pomirili, češ, da je otrok že dovolj razvit in, da lahko opravijo CR brez problemov. Počakali so le še toliko, da je minilo 6 ur od zajtrka, da sem bil uradno tešča. Nalsednji dan je imel vizito ginekolog, ki me je psrejel in ko sem mu rekla, da očitno ni bila hobotnica kriva, mi je odgovoril, da možno da je bila. Toliko o tem, koliko vedo nekateri "super" ginekologi o HELLP sindromu. Zdaj je vse vredu. Srečna sem, da je moja pikica zdrava in, da zaenkrat tudi jaz nimam problemov. Bom pa tudi jaz prosila mojo osebno zdravnico za malo bolj podroben pregled čez kakšen mesec. Za naslednjo nosečnost pa upam, da me na porod ne bo sprejel ta isti ginekolog, če bom še sploh kdaj noseča.

Lp  

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: HELLP sindrom
28.10.2007 11:19:42   
tadejat
Ja zanimivo kako nekateri dohtarji sploh ne jemljejo resno nekatere bolečine nosečnic. Pri meni je na srečo vzel resno, ker je dober porodničar ampak kot sem že pisala sem jih tut jest slišala od babce kva zvonim, da majo ful dela.
Tisto leto 2005 pa je tut ena umrla v NM zaradi notranjih krvavitev al neki tazga.

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: HELLP sindrom
14.2.2008 18:38:41   
J.L.
O preeklampsiji oz. HELLP-u sem prebrala že mnogo in mi je sedaj ful žal. Do konca nosečnosti imam še manj kot 3 mesece n moj strah je čedalje večji. Sploh pa, ker ne zaupam zdravnikom v mojem domačem kraju. user posted image Zadnje čase imam povišan krvni tlak, ki ga v začetku nosečnosti nisem imela in je bil vse prej kot višji. user posted image Sedaj so mi že 2x zapored na pregledu izmerili 140/70 ter na zadjem pregledu  150/80. Sedaj si ga moram meriti sama doma in sem si ga izmerila kar 142/114. user posted image user posted image user posted image
Po 10 minutah sem si ga izmerila ponovno in je bil rezultat OK -122/80. Čez 30 min. pa 129/78, kar je tudi vredu. Seveda pa me sedaj skrbi prvi rezultat. 

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: HELLP sindrom
14.2.2008 19:58:29   
jana81
J.LO. tu jst sem čist znervirana gkede tega sindroam zdej, sploh ker me že dva tedna boli pod rebri v desnem delu,in nato sem dr.Pušenjaka povprašala o tem in mi še od odgovori da je lahko ta sindrom...pregled imam šele 6.3.08 kar se mi zdi predolgo za čakat. sploh ne vem aj naj naredim.user posted image

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: HELLP sindrom
14.2.2008 20:19:06   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

J.LO. tu jst sem čist znervirana gkede tega sindroam zdej, sploh ker me že dva tedna boli pod rebri v desnem delu,in nato sem dr.Pušenjaka povprašala o tem in mi še od odgovori da je lahko ta sindrom...pregled imam šele 6.3.08 kar se mi zdi predolgo za čakat. sploh ne vem aj naj naredim.user posted image


Moj strah je iz dneva v dan hujši. Bolj se bliža PDP bolj se sekiram in nerviram. Upam samo, da zastonj in da bo vse brez problemov. Mi je kar žal, da visim toliko na netu in zvem marsikaj. Če tega nebi nič prebrala, sedaj nebi bla panična. Je pa spet po drugi strani prav, da se informiramo, da vsaj vemo na čem smo oz. do česa lahko pride. Sem že premišljala, da bi šla samoplačniško na merjenje pretokov, vendar tudi to ni ziher. Več nevem kaj naj. Upam, da se bo obema dorbo izteklo in da so najine skrbi odveč.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: HELLP sindrom
15.3.2008 12:52:01   
tamala83
Jaz sem v obdobju enega leta videla 2 taka primera. Ena Mamica je umrla, za drugo koliko vem pa je še na intenzivi (šok soba)user posted image user posted image user posted image

Sem pa slišala, da se ta sindrom najraje pojavi nekje pri 20 tednu nosečnosti, in je tudi bolj pogost oz. se raje pojavi v drugi nosečnosti.

Sem začela prav razmišljat, če še bom mela kakega dojenčka. malo cvikam

_____________________________

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: HELLP sindrom
15.3.2008 13:25:36   
J.L.
Koliiikor je meni znano, se največkrat pojavi pri prvorodkah. Lahko se pojavi tudi pri mnogorodnicah, vendar v lažji obliki. Nevem no, tako sem jaz obveščena. Drugače pa je tudi mene strah tega sindroma. user posted image  

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: HELLP sindrom
15.3.2008 22:41:19   
mayci
J.L., ne se že vnaprej sekirat za eno stvar, na katero nimaš vpliva...user posted image  Misli pozitivno, poslušaj svoje telo, pa bo vse ok.
Mimogrede, tudi jaz imam informacijo, da se pogosteje pojavi pri prvorodkah...

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?