|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tujina
24.10.2006 13:45:24   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: žužu

mogoče je odvisno od službe in delavnega časa. ampak, ne moreš pa delat kariere samo dopoldan. služba zahteva šolanje, sestanke, dodatno izobraževanje, seminarje, ki pa niso samo dopoldan.
ta tema mi odpira pisker, ker imam moža, ki je veliko v tujini, ker imam tri otroke, ki jim skušam biti dobra mama, včasih tudi očeuser posted image .
ker bo danes pospremila v posteljo moje otroke tašča in ne jaz. ker zaradi službe odhajam za ves popoldan. ker moram.
sem pa potegnila črto. kariera ja- do meje. ko otroci zrastejo, ko me ne bodo več potrebovali, potem pa čez mejo. prej ne. eden ja, v naši družini je to moj mož. tako sva se odločila in tako je.



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Tujina
24.10.2006 14:04:11   
Anonimen
Kakšen odziv! Zahi že na prvi strani sem razumela tvoje razmišljanje(od kod ti toliko časa?).Zanimala so me vaša mnenja ,odločitev bo tako naša.In ne nisem egoist.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Tujina
24.10.2006 14:10:36   
Naja31
No, moram se strinjati s tem, da ne moreta oba delati karijere. Ali pa moraš imeti hudo dobre podporne sisteme (babice, varuške). Ampak zame to ni rešitev, otroka rodiš, potem ga pa porineš drugim osebam v roke, da zanj skrbijo.
Pri nas sem jaz med bolj ambicioznimi, moj možek niti ni. Samo da dobiva plačo pa je happy. In da ima čas za njegovo metanje žoge na koš ali brcanje v gol. On to tudi sam prizna, meni pa moje poklicno udejstvovanje pomeni velik. Mogoče bo pa nekoč v prihodnosti obratno. Ampak dvomim user posted image  

Vsekakor je pa to odvisno tudi od službe in delavnega časa. Moja trenutna služba je "idealna" za čas, ko so otroci majhni. Velik sem lahko z njim, ampak moje delo je opravljeno.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 24.10.2006 14:12:01 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Tujina
24.10.2006 15:38:44   
lenika
Zahi, jaz nisem mama samohranilka in tudi ne želim biti, jih pa občudujem in niti malo ne zavidam.

Se pa popolnoma strinjam s Kalbom, da so otroci odgovornost obeh in ne samo mame.
Če bi mama tukaj pisala, da bi želela iti v tujino in pustiti otroka samega z možem za 4 mesece bi bil gotovo odziv popolnoma drugačen.

Drugače pa Kalbo me veseli, da kot moški tako razmišljaš. user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Tujina
24.10.2006 19:31:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žužu
če pa se odločiš, da bo eden pri otrocih, drugi pa prinašal glavnico denarja, pa gre. žrtve so, na obeh straneh.


O kakšnih žrtvah govoriš?

Meni ni otrok nobena žrtvev, dodaten motiv je in dodaten smisel življenja. Življenje se z trokom ne konča. Ni tako enostavno, kot vklopiti daljinca za TV, gre pa. Z nekaj volje in organiziranosti.
Predvsem pa s tem, da dojameš, da nisi žrtev družine. Da si ti njena nagrada in ona tvoja. Očitno tega nisi razčistila preden si se zanjo odločila.

(odgovor članu žužu)
  Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Tujina
24.10.2006 19:47:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
no.. odvisno je kaj smatraš pod "kariero"... poznam veliko parov, ki sta oba zelo uspešna poslovneža.. in imata poleg vsega vsak svojo firmo.. in 3 otroke.. vsi otroci normalni.. uspešni ipd..


Bolj je potrebno delati, bolje smo ljudje organizirani. In če imamo vsaj nekaj zavseti o tem, da je za družino potrebno skrbeti, se bomo organizirali tako, da bodo otroci kljub našim karieram zadovoljni.

A ste prepričani, da sta boljša zgled otrokom naveličana mati ali oče, ki prideta pet minut čez dve domov in ves popoldan gledata mehiške nadaljevanke (in je v fizični bližini otrok, za katero marsikdo pravi, kako pomembna je) user posted image

Ali bi raje videli, da so vaši starši polni energije, zadovoljni, da se veselijo novih projektov, kot je npr. omenjeno izobraževanje?


IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
se da.. se da.. sam komplicirat je treba manj.. otroci so bolj potrpežljivi in trpežni kot si mislite..


user posted image

Ja, in moj oče je šel tudi v tujino, ko sem bila stara tri leta in pol.
Hudo sem tulila, ko je avion poletel, še danes se spomnim. Spomnim se tudi megle na letališču, ko se je vračal. In spominjam se tudi vseh zgodb, ki nam jih je prinesel, prekrasnih diasov, predvsem pa veselja, ko nam je o vsem pripovedal. 

Vsi tisti meseci so bili in so še vedno vredni veliko več od dolgočasja marsikaterih družinsko idelanih dni. Ko smo bili vsi doma in ko smo kvaliteno pasli dolgčas. Po ps-u smo bili pa idealna družina user posted image


(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Tujina
24.10.2006 20:03:02   
Gina
Če imata dva popolnoma različne vrednote, potem gre samo za to, čigav ego je večji. Vedno gre za ego, ker smo vedno z drugim zaradi tistega, kar nam nudi. Kakšna romantična ljubezen, ljudje božji?! Ha, ha, vedno gre za daj dam. In če ti stopijo na tvojo vrednoto, če ti tvoj ljubljeni človek tistega ne nudi več, ga boš počasi nehal imeti rad. Če se še tolk siliš trpeti, se žrtvovati, ne boš zdržal, če gre za tvojo globoko vrednoto. Pa zakaj bi tudi bil neka žrtev? Čemu? Če delaš v skladu s svojim poslanstvom, gre vse zelo na izi, ni se treba borit, pa trpet.
Jaz človeka neham imeti rada, oz. ne čutim več toliko do njega, če ga ni. Če izmenjavam življenje z njim, potem je del mojega življenja. Če bi šlo za mornarja, ne bi bilo šanse, da sva skupaj. In dol mi visi, če se temu reče egoizem. Vsi smo egoistični in moramo biti v tolikšni meri, da nam je v življenju fajn. Kdo bo pa poskrbel sicer, da bomo zadovoljni? Sosedova Francka? Seveda je zdaj vprašanje, ali bi partner mene nehal imeti rad, če ne more zadovoljiti svoje potrebe po tujini? Ok, naj me pa neha imeti rad. To pomeni, da sva nekompatibilna, če bi se to zgodilo, nikoli ne bi bila zadovojljna en z drugim, vselej bi eden trpel ali bil žrtev. Konec debate. Naj gre. Jaz grem pa po svoje. Oba bova srečna.

Pa tista bedarija, da potem vzameš fotra otrokom. Ha, ha..kakšen fotr pa je to, da ga pol leta ni? Meni osebno bi bil zanič. Jaz bi ga kot otrok nehala spoštovat. Današnji moderni otroci so bolj pametni, kot je bil povprečen otrok naše generacije. Pol otrok bi ga tudi nehalo spoštovati.- Odnosi se gradijo z mrežo vpletenosti v življenja. Kakšna kvaliteta! Kvantiteta je enako pomembna. Če nekoga vidiš vsake kvatre enkrat, mu ne moreš zaupat. Kako le, saj ga niti poznaš ne dobro.
Komur bi to veliko pomenilo, ta bi takega očeta itak odpikal, ali bi se pa celo življenje boril za njegovo ljubezen, prisotnost. Tako da...bolje da ima ob sebi nekoga, ki mu posveča svoj čas in fizično bližino. Tak fotr pa naj veselo potuje in je zadovoljen. V bistvu so potem itak vsi zadovoljni in srečni in veseli in ...lepi (a ne tjazyuser posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Tujina
24.10.2006 20:08:50   
žužu
mič, očitno ne razumeš mojega odgovora.
ja, so žrtve. verjemi da so. če je eden od staršev veliko odsoten. ni tako enostavno v praksi, kot se sliši v teoriji. ampak, včasih drugače ne gre.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Tujina
24.10.2006 20:13:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ha, ha..kakšen fotr pa je to, da ga pol leta ni? Meni osebno bi bil zanič.


No tako posploševanje je pa meni čisto mimo - a to pomeni, da če je oče pomorščak, ki ga ni vsaj polovico leta doma, avtomatično slab oče in slab človekuser posted image  Ti lahko povem, da se krepko motiš - preverjeno. Tako kot oče, ki je vsakodnevno prisoten, ni avtomatično dober oče...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Tujina
24.10.2006 20:21:08   
žužu
in če grem jaz npr. za pol leta v bolnico, me tudi otroci nehajo spoštovat in sem zanič mati, al kaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Tujina
24.10.2006 20:21:55   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Mišek, nihče nima nič proti ljudem, ki delajo kariero. Če se oba partnerja s tem strinjata, potem je to čisto fajn. Če se pa ne, pa nastane problem, in tak problem je nastal v družini avtorice te teme.


Vcasih se oba partnerja o necemu strinjata, pa se zgodi, da se cez cas nazori in mnenja spremenijo. problem je v "izdaji druzine" in osebno menim, da ce partner cuti doloceno potrebo po izobrazevanju ali mu ponujeno izibrazevanje veliko pomeni, da ni izdal druzino niti je pustil na cedilu ter da "izdaja" ima vec zveze s tem, da te pred vsem briga kako bo zmogel tisti, ki ostane doma. Na njem je dejansko v casu izobrazevanja vecje druzinsko breme (otroci, racuni, nakupovanje itn), ampak ce za partnerja in njegovo zadovoljstvo nisem pripravljena potruditi se in to pregrmeti ter ce on ni za mene isto pripravljen narediti, imam vzrok, da se zelo resno povprasam zakaj je on z mano ustvaril druzino. Se strinjam, da je najlepse, da sta partnerja vsak dan skupaj, vendar menim, da se vsi strinjamo, da vsak od parterjev potrebuje svoj cas, svoj interes brez nekih pretiranih omejitev.

Sta se pač našla v vezi dva indiviuuma z različnimi vrednotami, to je vse. Zdaj je pač potrebno doseči nek konsenz - mogoče bi bilo dobro, da tokrat ona malo popusti, naslednjič pa mora popustiti njen partner, pa čeprav na račun svoje kariere.
Vsak mora nekaj prispevati, vsak se mora enkrat nečemu odreči, vsak mora kdaj kaj dati. Tako pač to gre. Upam, da ste vsi toliko pismeni, da razumete, kaj hočem povedati (in kaj je hotela pred menoj povedati že Gina).


Nihce ni rekel, da ce nedo gre na izobrazevanje, da mora in hoce in je nujno potrebno, da gre na vsako in vsakrsno izobrazevanje iz svojega poslovnega/interesnega podrocja. So pa izobrazevanja, ki so zahtevana ce zelis obrdzati polozaj v sluzbi, ce je potrebno spoznati nove tehnologije ( izreden primer ti je racunalnistvo) in ce zelis drzati korak z napredkom stroke, ali ce zelis obnoviti znanje z dolocenega podrocja. To ne pomeni, da postavljas sluzbo na prvo mesto, to pomeni, da delas kompromise med tistim jaz, ki si zeli biti doma s svojo druzino in tistim jaz, ki predstavlja tvojo poklicno pot, tvoje sposobnosti itn...
Razumem kaj zelis povedati in nikakor ne zagovarjam kariero za vsako ceno, menim pa, da se lahko ti dve vlogi druzinska in poslovna/karierna peljeta vzporedno in obe uspesno.

Kar se pa tice Ginine izjave o potrebi za vsakodnevnim fizicnim kontaktom in je to najbolj pomembna stvar zanjo v zvezi, se mi poraja vprasanje kaj se zgodi s taksno zvezo, ce partner npr, dozivi prometno nesreco in je za vec mesecev v bolnisnici. Bi ga pustila, ker ji ne nudi tisto kar potrebuje - vsakdanji fizicni kontakt? Ce ga ne bi (pa verjamem, da ga ne bi zapustila), potem fizicni kontakt le ni tako bistven za to zvezo in potreba, da je partner vsakodnevno doma ima povsem druge vzroke.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Tujina
24.10.2006 20:33:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žužu

mič, očitno ne razumeš mojega odgovora.
ja, so žrtve. verjemi da so. če je eden od staršev veliko odsoten. ni tako enostavno v praksi, kot se sliši v teoriji. ampak, včasih drugače ne gre.



Pravzaprav je v praksi še bolj enostavno, kot si misliš user posted image .

Zmeniš se, se vprašaš, ali to bistveno posega v bit življenja partnerja, se prilagodiš, če temu ni tako, prilagodiš svoja pričakovanja in svoje vedenje.

In ga niti ni potrebno prilagajati veliko. Večinoma že naša pripravljenost malenkost prilagoditi se, dela čudeže.

In najtežja je teorija. Ker nam je fino komplicirat in ker smo kvazi pomembni, če čim bolj kompliciramo.

Praktično pa življenje zelo rado poskrbi, da na koncu "sve dođe na svoje", če smo mu vsaj malenkost pripravljeni prisluhniti user posted image


(odgovor članu žužu)
  Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Tujina
24.10.2006 20:45:02   
Sita
Ja, in kaj je sploh 4 mesece v primerjavi s tem, kaj bo pridobil s tem izobraževanjem? V 4 mesecih ga pa otroci res ne bodo pozabili. Danes ko je internet in se lahko vidite po web kameri, je pa to sploh za lase privlečeno.

Oklepanje, naslanjanje na partnerja ni zdravo. To je dušenje ljubezni.

In še nekaj. Če njemu to veliko pomeni in ga zadržiš, ker ti tega nočeš. Ali bo srečen? Kako kvaliteten bo njegov odnos do tebe in otrok, če bo zaradi tega nesrečen?

Naj povem, da je meni še danes žal, ker sem možu pred 18-imi leti (ko sva v bistvu šele začela hodit) preprečila, da bi odšel v Himalajo. Nikoli več ni imel te priložnosti. Nikoli mi ni očital, pa vendar, očitam si sama. Prikrajšala sem ga za lepo izkušnjo, in nikoli več ne bi želela storiti te napake.

Potem ti ostane nek grenak spomin, kako si nekoga omejil, kot bi mu nekaj vzel. Pa čeprav ni nikoli kaj rekel .... vseeno - če bi le mogla, bi čas zavrtela nazaj.



_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Tujina
24.10.2006 20:45:19   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
točno tako.. eni hodijo v službo samo zato, da jim čimprej mine čas.. služba jim je v napoto in moro.. taki ljudje sprejemajo službo kot neko oviro v življenju in taki ljudje ponavadi niso srečni..

če pa vzameš kariero kot nekaj resnega.. pa res lahko zraven furaš še družino... si prisoten in skrben starš.. odgovoren oče.. ljubeč mož.. ne vem zakaj to ni mogoče.. kariera pa včasih tirja nekaj časa.. ampak vse se povrne.. kot si rekla.. če je več denarja.. je potem več možnosti za preživljanje časa skupaj.. torej bolj kvalitetne počitnice.. daljši dopusti.. več vsega..


Meni se niti ne zdi nujno, da gre za neko "kariero". Nekateri poklici so taksni, da ce ih zelis "povprecno opravljati" nujno potrebujes redna izobrazevanja. Taksen poklic je npr. zdravniski, pa vsem "zagovornikom" "ostajanja doma" postavljam vprasanje ce je za njih in za njihove najdrazje povsem normalno, da se zdravnik, zato ker ima kot primarno vrednoto druzino ne udelezuje izobrazevanj in se ne seznanja z novostmi in dosezki v medicini, ter na racun tega njih ali njihove najdrazje zdravi z "zastarelimi" metodami in jima ne more ponuditi vse tisto kar sodobno dijagnosticiranje/zdravljenje omogoca?

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Tujina
24.10.2006 20:51:48   
Gina
Matr, a ste ene za na luno, ali kaj? Napisala sem, da ni za posploševat, vendar da meni taka reč ni ok. Zaradi premnogih mnenj, da je to, da nekoga ne pustiš za 4 mesece v tujino zanič, sem napisala, da obstajamo ljudje, ki nam je to, da nekdo gre za toliko časa, totalna beda in da ne mislimo prenašat tega egoizma, ker je to nesramno in neodgovorno za naš okus. Pa napisala sem še, da je vse to, kar zahtevamo en od drugega egoizem, tako to, da nekdo gre, kot to, da ostane. In da zmaga večji ego. Pa da nobena želja ni ne dobra ne zanič, je pač samo želja, potreba po nečem, na katero nimaš vpliva. Rodil si se z njo. In ja, žabonka, meni bi bil odsoten fotr totalka zanič. Je pa bil moj fotr 6 mesecev v bolnici, pa tudi moja mati eno celo leto. Vendar sem ju videla ves čas, naša življenja so bila ne glede na vse prepletena, nista kar izginila za pol leta. Moj je pa npr. imel mamo, ki je bila zelo bolana in samohranilka. Celo življenje je preživel po mesec, dva ali tri, včasih še več na leto sam samcat, pa kakšna soseda ga je hodila gledat sem in tja, če je še živ. Mama je bila po bolnicah vso njegovo mladost. Izgubila sta povezanost, vpletenost, moj pa tudi občutek varnosti. Ja, nekaterim ljudem vpletenost veliko pomeni. Nekaterim še več kot meni. Pa to ni posesivnost. To nima veze s tem.
Otroci staršev, ki so veliko odsotni, se velikokrat pritožujejo nad tem, poznam jih ene par. In prav imajo. NJihovi starši so res zelo egoistični ali pa tako nemočni, da nimajo druge možnosti, kot npr. moja tašča ni imela. Vendar se ljubezen do človeka izgubi, spoštovanje gre rakom žvižgat (lahko, res pa ni nujno, odvisno od tipa človeka). Otroci rabijo nekoga, na katerega se lahko zanesejo da bo tam - vedno. Ne samo sem in tja, ko tistemu fotru ali materi potegne, da služba ni vse, ampak da obstajajo tudi otroci, ki so njegovi, na tem svetu. Kaj pa , če bi šla mama na Kitajsko, fotr pa v Ameriko, ker bi si oba tako želela in ne bi bilo fer, da ne bi mogla svojih potreb zadovoljit? A potem bi pa otroci bili kar v reji ali kaj? Uf, saj je brez veze razpravljat. Različni smo in ok je tako. Nič ni zanič, nobena želja niti potreba. Naše so. "Zmaga" (prevlada) tista potreba, kjer je človek bolj trmast, nesilen in egoističen. V resnici pa pri takih dveh različnih željah ne zmaga nihče. Oba sta v vsakem primeru zelo na zgubi, vselej bosta oba nesrečna, ker bo en od para nesrečen in nesrečo prenašal naprej na familijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Tujina
24.10.2006 20:53:16   
žužu
mič. ja.
se strinjam, popolnoma. kako se le ne bi. takšno je namreč moje življenje. bilo.sedaj je bolje, ker mož hodi le v šolo, na dod. izobraževanje in v službo.user posted image
v tujino ne bo šel najmanj dve leti. ker dela magisterij. in ga podpiram. ker ga imam rada in ga spoštujem.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Tujina
24.10.2006 21:06:31   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Zahi, ko že cel čas govoriš, da je avtorica teme egoistična. A si mogoče pomislil, da je egoistično od njenega moža, da ji pusti skrb za otroke. Ko imaš enkrat otroke, so otroci tu, zanje je treba skrbet in skrbet za otroke sta dolžna oba. Tle tvoja teorija o egoizmu odpade. Držala bi, če v zakonu nebi blo otrok.


Zivljenje nosi marsikaj. Dozivljamo situacije, ki jih nismo planirali in jih nismo zeleli. V koncni fazi, dusiti necigar pozitivne zelje in potencijale tudi obrodi rezultate. Za otroke je seveda treba skrbet, vendar se temu niti najmanj ni potrebno podredit in se odrec vsaki drugi vlogi, razen starsevski.
Vsak od nas je dolzan skrbeti za svoje otroke, vsekakor. Vendar vsak od nas je tudi dolzan usposobiti se za zivljenje toliko, da lahko sam poskrbi za otroke, ce je to v datem trenutku potrebno. Kdor tega ni posoben in kdor se ne zaveda, da lahko v nekem trenutku ostane sam z obveznostmi, ne bi smel imeti otroke.
Za otroke skrbis tudi tako, da im omogocis boljso izhodiscno tocko v zivljenju. Da im ponudis primer vsezivljenjskega napredovanja in ucenja. Razvijanje na poslovnem, intelektualnem, duhovnem ... podrocju. Se malo pa bos izjavil, da je strahota ce zena gre dvakrat na teden na aerobiko, ker je to egoisticno, da mozu prepusti skrb za otroke za ta cas. Oba sta dolzna skrbeti za otroke mar ne? Ona se je pa spomnila ne skrbet ampak skakljat....
Mar ni egoisticno, ko partnerju ni mar za zelje drugega partnerja, njegove moznosti in sposobnosti, temvec skrbi koliko bo tocno kdo koliko dolznosti opravil? Starsa sta tudi dolzna financno poskrbeti za otroka.. A je nekdo, ki ostane brez sluzbe izdal druzino? Ne opravlja svojih dolznosti? Zenska, ki ostane brez sluzbe, ker ni seksala s sefom je izdala druzino? Moz jo rabi obsodit za izdajo druzine, ker ni naredila vsega kar je lahko, da bi opravila svoje dolznosti financnega vzdrzevanja otrok? Ali bi jo mogoce moral podpreti, da se ji ni potrebno prodajat zaradi dolznosti do otrok? Partnerja imata tudi dolznost, da se podpirata in en drugemu pomagata.
Konkretni primer je tak, da je moz z anonimno govoril ali bi sel ali ne bi sel. Ni jo postavil pred koncano dejanje, ker takrat bi lahko govorili o njegovem egoizmu. O neki izdaji druzine bi pa tezko govorili, o naceti in prikrajsani komociji anonimne pa z lahkoto.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Tujina
24.10.2006 21:13:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Meni se niti ne zdi nujno, da gre za neko "kariero".



Gre za naše zadovoljstvo pri tem, kar delamo.

Tudi če je to "pet minut" čez redni delovni čas samo zato, da smo s snažko izmenjali nekaj besed in pri tem ne gledamo na uro, da nas nekdo že hudo nestrpno čaka, ker je družina na prvem mestu user posted image .

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Tujina
24.10.2006 21:13:59   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Brez skrbi, da vem, kako folgajo mame samohranilke, ker sem sin ene od njih.

Ni finta v tem, da se nebi dalo, finta je v tem, da ko imaš enkrat otroke, so tu 24 ur na dan. Če greš v tujino moraš vedet, da je tvoja žena prevzela tvoj del obveznosti do otrok. Če se ona s tem ne strinja, to pač ni egoizem, vsaj zame ne. Če pa se, pa s tem ni nič narobe. Upam, da si me zdaj razumel.


Ves kalbo, mnogokrat recem, da ce nekdo rabi zeno za to, da mu skuha, opre, spegla... naj si raje najde gospodinjsko pomocnico. Sedaj bom pa rekla, da ce ni pripravljena za otroke 4 mesece sama poskrbet in ji je moz samo nekdo, ki ji pomaga pri skrbi za otroke, naj si najde batlerja, ker ji do njegovih zelja, potreb in sposobnosti ni.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Tujina
24.10.2006 21:16:25   
Naja31
Oba sta v vsakem primeru zelo na zgubi, vselej bosta oba nesrečna, ker bo en od para nesrečen in nesrečo prenašal naprej na familijo.


Meni ni jasno kdo naj bi bil zdaj tu nesrečen? Tisti, ki gre ali tisti ki ostane doma?user posted image
Če ima partner, ki ostane doma, pri sebi razčiščeno, potem nima kaj za biti nesrečen. Če je tvoj partner zaradi nečesar zadovoljen, se počuti bolj osebno izpolnjenjega, potem to lahko k vajinemu odnosu samo pozitivino prispeva. Jaz sem vsekakor srečna, če je moj partner srečen. Če pa ostane doma zato ker je žena tako želela, on pa se je njej v celoti podredil, potem pa razumljivo, da bo nesrečen.

.

Bi bilo fajn, če bi anonimna, ki je sprožila to debato malo več napisala o tem kam partner gre. Ker je velika razlika, če gre v ZDA ali pa v Avstrijo. Konec koncev v teh 4ih mesecih ga lahko tudi hodite obiskovati, pa če tudi je drugem koncu sveta.

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Tujina
24.10.2006 21:27:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Vendar se ljubezen do človeka izgubi, spoštovanje gre rakom žvižgat (lahko, res pa ni nujno, odvisno od tipa človeka).

Ja, če pa v pol leta oz. v primeru anonimne v 4 mesecih, izgineta ljubezen in medsebojno spoštovanje, se je potrebno vprašat koliko in kakšna je bila ta ljubezen oz. spoštovanje do sedaj.

V resnici pa pri takih dveh različnih željah ne zmaga nihče. Oba sta v vsakem primeru zelo na zgubi, vselej bosta oba nesrečna, ker bo en od para nesrečen in nesrečo prenašal naprej na familijo.

Točno tako. Se popolnoma strinjam. Pa še tole dodam, da se bo vse to nezadovljstvo reflektiralo na otrocih, ki bodo dosti bolj trpeli, kot bi, če bi bil eden od staršev nekaj mesecev odsoten.
Na sosednjem forumu se je RR-ovka pritoževala nad moževim urnikom dela - dela praktično 24/7 - tudi, ko je doma, ga v bistvu ni, saj dela za službo. Ja, fizično je prisoten, ampak drugega nič. Mama je še vedno sama za vse. To zame ni dober oče, čeprav je fizično prisoten doma.

Nimam namena prepričevati prepričanih... kot že napisano - ljudje smo različni in imamo različna mnenja ter poglede na svet okoli nas.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Tujina
24.10.2006 21:28:34   
Sita
Se povsem strinjam. In kot sem že napisala - morda greste lahko skupaj tja za 4 mesece in bo to dobra izkušnja za vas vse.
Vsekakor se bosta morala pogovorit in drug drugemu povedat, kaj vama to pomeni (napisat pluse in minuse) in se skratka skupaj odločiti.
Mnenja so različna, pomembno je, kaj vidva mislita. Nihče se ne more odločit namesto vaju, anonimna.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Tujina
24.10.2006 21:31:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Ja, in kaj je sploh 4 mesece v primerjavi s tem, kaj bo pridobil s tem izobraževanjem? V 4 mesecih ga pa otroci res ne bodo pozabili. Danes ko je internet in se lahko vidite po web kameri, je pa to sploh za lase privlečeno.

Oklepanje, naslanjanje na partnerja ni zdravo. To je dušenje ljubezni.

In še nekaj. Če njemu to veliko pomeni in ga zadržiš, ker ti tega nočeš. Ali bo srečen? Kako kvaliteten bo njegov odnos do tebe in otrok, če bo zaradi tega nesrečen?

Naj povem, da je meni še danes žal, ker sem možu pred 18-imi leti (ko sva v bistvu šele začela hodit) preprečila, da bi odšel v Himalajo. Nikoli več ni imel te priložnosti. Nikoli mi ni očital, pa vendar, očitam si sama. Prikrajšala sem ga za lepo izkušnjo, in nikoli več ne bi želela storiti te napake.

Potem ti ostane nek grenak spomin, kako si nekoga omejil, kot bi mu nekaj vzel. Pa čeprav ni nikoli kaj rekel .... vseeno - če bi le mogla, bi čas zavrtela nazaj.



Sita, lepo napisano. Še posebej zadnji stavek, ki drži kot pribito. Kako že gre: "če nekoga ljubiš, mu daj prosto pot..."

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Tujina
24.10.2006 21:40:15   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: žužu
se ne strinjam. v tem, da imata lahko oba starša kariero in otroke. eden ja, oba- ne gre. 


Moj oce je koncal dve fakulteti in zgradil zelo uspesno kariero v gospodarstvu na mednarodnem podrocju. Moja mama je doktor znanosti in svetovno znan in priznan strokovnjak na svojem  podrocju. Niti za trenutek nisem kadar koli ne v otrostvu, ne sedaj zacutila niti najmanjsi vpliv njihovih karier. Verjetno bi oba naredila poklicno se vec kot sta, ce ne bi imela otroke, pa sta do tam, do kjer sta lahko zagotovila ravnotezje med druzinskim in poklicnim zivljenjem. Vse to brez babic in sorodnikov, ki bi naju z bratom cuvali ali jima odvzela del obveznosti.
Moja starsa sta vedno imela cas za svoje otroke. Veliko sta delala tudi ponoci in spala samo po par ur na noc. Od njih sem dobila ogromno ljubezni, podpore... veliko veliko razgovorov, vsadila sta mi vedozeljnost zaradi vedozeljnosti, znanje zaradi znanja - ne zaradi koristi... itn..  in mi dala primer, da se slozno, z dobro organizacijo in ne gledanjem na to, kdo je odgovoren za otroke, lahko zgradi kariera, ne da bi trpela druzina, razen, ce je za nekoga trpljenje, da sem pri 12 ze skuhala kosilo ko sem prisla domov, da sem pospravljala, sesala, pomila posodo( bolj poredko sicer), sla po kruh itn...

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Tujina
24.10.2006 21:44:30   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: lenika
Če bi mama tukaj pisala, da bi želela iti v tujino in pustiti otroka samega z možem za 4 mesece bi bil gotovo odziv popolnoma drugačen.


Moj odziv ne bi bil drugacen. Drugacen bi bil odziv tistih, katerih razmisljanje je blizu tradicionalne postavitve spolnih vlog.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?