Polžica
|
Pozdravljene ! Sisy, glavno, da je vse ok z , čeprav moram priznat, da bi bila tud jaz razočarana, če ne bi dobila CDja. Jaz mam tud v Dravljah pregled, tako da bom rekla za CD v sredo. A ste drugače kaj živčne pred NS? Jaz sem bila pred prvim pregledom pri moji G prejšnji teden full živčna, tako da sploh nisem mogla spat. Po pregledu sem se pa pomirila, ko sem videla, da je z vse ok, tako da me za NS ni tok strah. Včeraj sem se bolj natančno pozanimala glede bolniške in porodniške, če katero zanima: Stvar je taka, da si po novem lahko sama izbere, kdaj gre na porodniško - 42 ali 28 dni prej. Antigona, zgleda, da sem brala ene stare dokumente na netu, ki jih še niso popravili (ob bolniški obvezno 42 dni prej porodniška torej ne drži). Ker smo mi avgustovke, se nam šele v juliju začne porodniška in to pomeni, da nam propade ves dopust. Lahko pa se z delodajalcem zmeniš, da ti ga podpiše preden greš na porodniško. Jaz sem se odločila, da tega ne bom naredila, ker bom itak imela do konca bolniško, pa vprašanje, če bi mi delodajalec podpisal dopust, ker mu to ni nujno, glede na to, da sem ves čas na bolniški (sicer bi morala bolniško prekinit in it na dopust, to pa je za delodajalca slabše). Obstaja pa naslednja možnost: da ti letošni dopust ne propade, se lahko z delodajalcem zmeniš, da ti letošnji dopust podpiše za julij 2008 (razen, če se strogo ne drži pravil, da je treba dopust koristit do 30.06. naslednje leto). Da ti komisija ne da takoj do konca bolniške, je pa po moje odvisno od tvojega zdr. oz. če se z njim tako zmeniš. Tako da se da po moje vse uredit. Aja, še to: za osnovo porodniške ti vzamejo zadnjih 12 plač, od tega se zadnje tri pred porodom ne štejejo, ker je ena že porodniška, najmanj 60 dni pred rokom pa moraš oddat delodajalcu potrebne dokumente. Za moj primer to pomeni (po moje smo vse na istem), da bom imela osnovo vzeto od marca 2006 do marca 2007. Tako, upam, da sem vam kaj pomagala s temi info. Lepo se imejte pa se beremo .
|