|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kriza
13.12.2006 15:21:39   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Mišek, eno vprašanje, bolj tehnične narave in izven konteksta te debate, imam zate.

Fascinantno mi je, kako ti vedno in vselej uspe vse odgovore drugih uporabnikov RR-ja secirat na majhne koščke. Saj rada berem tvoje odgovore, z marsikatero tvojo poanto se strinjam (no, spet s kakšno drugo ne user posted image ), ampak tvoji odgovori so vedno taki, kot naše šolstvo: popredlačkani user posted image . Vsak odstavek citiran in obdelan posebej, kot da se ne nanaša na prejšnega in naslednjega in kot da vsi skupaj ne tvorijo celote.

Vsaj meni se zdi, da ko kdo piše odgovor na tem forumu v večini z celim zapisom odgovarjajo na vprašanje. Če pa se vsak odstavek posebej citira, odgovor ni več siv, temveč postane črno-bel in izgubi kot celota na svojem pomenu.

Čisto tako me zanima, no, zakaj tako razdrobljeno citiraš.


Bu, zdaj si me pa nasla....
Bom probala odgovoriti. Ena stvar je navada, ki se vlece ze dve dobri desetletji, od zacetkov "interneta" in tedanjih oblik forumov. Ce si pisal celoten odgovor, so ti pogosto zamerili, da nisi odgovoril na nekaj kar se je sogovorniku zdelo pomembno. nekaj si spregledal v pisanju, nekaj si pozabil odgovoriti in vse je to peljalo v to smer, da odgovarjam dejansko na tisto kar je napisano v tistem delu, ki je citiran. Nekako v tistem casu, ko je ta navada pri meni nastajala in postajala navada, se ji je prikljucil se mocnejsi vzrok za taksen nacin pisanja. Zacela sem se ukvarjat s tem s cemer se ukvarjam in pogovorne skupine/forumi in podobne oblike so bile mesta, kjer sem lahko "naredila prakso". Namrec, vsak od nas ko pise, posebno v primerih ko pise o osebnih staliscih, stanjih itn, zapise se vrsto informacij, ki jih najpogosteje nezavedno posreduje, a ki so dalec bolj zgovorne o osebnosti pisca, kot dejansko napisano besedilo brez informacij, ki jih posreduje ozadje. Sprejemanje teh informacij poznamo vsi in ga, ko je v nekaksni povrsni formi, imenujemo branje med vrsticami. Za pridobitev teh informacij, samo besedilo moras secirati in jih izkopati ven, povezati ih medsebojno in preveriti njihovo pravilnost, pa sele pozneje ustvariti "veliko sliko" kjer bo vse pravilno zlozeno. Zato besedilo zastavis po kosckih, ker je tako najlazje. Na ta nacin ostaja besedilo bolj "odprto" za nadaljno debato, odgovore ali vprasanja na te fragmente. Podati veliko sliko pogosto pomeni, vracati se na dolocene fragmente in odgovarjati na vprasanja od kod dolocena informacija oz. od vprasanj tipa: od kod ti pa sedaj to, o cem pa ti sedaj pipses..... Ko je se razdeljeno, je bolj razvidno od kod dolocena informacija in obstoja manj moznosti za nehoteno napacno interpretacijo in komunikacijski sum. Cisto na kratko, glavni krivec je zgleda poklicne narave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Kriza
13.12.2006 15:23:42   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Po moje ne mara površnosti.



Zdaj si me.. s prstom u oko, direktno. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Kriza
14.12.2006 7:18:33   
srki
Meni je pa tak način pisanja všeč.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Kriza
14.12.2006 7:51:29   
vesna.com
Se pravi če žena ne bi seksala vsak dan in zraven dobrohotno poslušala moža katero bi in kako bi jo,pol je vse skup klinc al kaj?user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Kriza
14.12.2006 8:12:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vesna.com

Se pravi če žena ne bi seksala vsak dan in zraven dobrohotno poslušala moža katero bi in kako bi jo,pol je vse skup klinc al kaj?user posted image


Natanko moje besedeuser posted image

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Kriza
14.12.2006 8:20:21   
Anonimen
Evo.. se ena druzbeba lastnost..

Napises neki.. in ce tistega ne razumejo najboljs ali pa se samo ne strinajo... potem iz tega naredijo cca miljonto potenco in podajo naprej v obravnano.. user posted image

Samo te izjave zdej obravnavajte brez mene... ker tega jaz nisem reku.. in nikol ne bom..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Kriza
14.12.2006 8:32:46   
vesna.com
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

A ne bi bilo boljs.. ce bi lahko prisel domov.. in ti navduseno povedal.. da je videl full lepo bejbiko.. da sta se pogovarjala.. da si jo je pozelel.. ampak ker ve, da ima doma angela, ki ga caka in razume.. pa ceprav on ni vedno moralen.. idealen.. naredi veliko napak.. in mu ta angel odpusti napake.. oziroma mu jih niti ne zameri.. ni podlegel skusnjavi.. ampak bi prisel razrajcan domov in te tko pofuku, da bi si to za dolgo zapomnila.. vmes pa bi razlozu, kako je bila tista bejbiga lepa... in kaj vse bi z njo delu..



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Kriza
14.12.2006 8:39:26   
Anonimen
A kje pise.. ce ne bi bilo boljs, ce bi lahko VSAK DAN prisel domov.. iz zabave in.... ????

To se navezuje na tisto, ko je rekla anonimna, da je odsel sam na zabavo in da rad pogleda druga dekleta..

In realnost je pac taksna.. da je ziher na zabavi pomislil, kako bi blo fajn tam s kaksno.. ce mislis, da tvoj to nikol ne pomisli.. pol.. ti zelim lep spanec in lepe sanje dalje..

Govorim samo kako je trenutno v realnosti.. v 90% ziher.. in se ne delam lepega.. ker kaj podobenga tudi sam kdaj pomislim..
Nekatere, ki so mislile, da to ni res.. so to obcutle ze na lastni kozi.. druge se boje.. tretje pa nikol ne bojo.. zato pravim..

"A ne bi bilo boljs.. ce bi lahko prisel domov.. in ti navduseno povedal.. da je videl..... "

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Kriza
14.12.2006 8:59:32   
vesna.com
Ne ne bi blo boljše,vsaj zame ne,vsekakor pa SPET za moški spol...
LP Mam dost.Sem se prvič oglasila v takšni debati pa vidim da še to preveč za nekatere...Grem nazaj na Čvekanje v tri dni...itak je to za nas kure..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Kriza
14.12.2006 11:00:56   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica



Čisto tako me zanima, no, zakaj tako razdrobljeno citiraš.



Meni se to zdi nekako kot "seciranje celote" v stavkih sogovornika. Tudi je res, da se v odlomkih - besedah skriva marsikaka informacija, ki veliko pove o piscu.
Tudi jaz full rad berem poste od Misek. Ne glede na to, ce se z napisanim strinjam ali ne.

< Sporočilo je popravil daddy -- 14.12.2006 11:06:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Kriza
14.12.2006 23:00:26   
Anonimen
Tjazy, od tebe je bilo najbolj grdo, da si žensko pripravil do tega, da je začela dvomit v moža!!
Ti rečem: ENE IZJEME OBSTAJAJO!!
In za te izjeme je fantom v srcu, duši, glavi, skratka povsod SAMO ENA! Ta s katero sta skupaj!!!
Ti si priznal,da rad pogledaš za drugimi,čeprav imaš punco! Kaj pa če bi te ena bitchies omamila, da bi skočil z njo v posteljo?? Nikoli ne reci da NIKOLI!! Se dogajajo te stvari.. Vam, nekaterim fantom sploh niso pomembna čustva, ampak strast! Drugič lepše piši in pomisli na to, da niso vsi ljudje isti in NIKOLI ne bodo... Se pravi, ne mantraj nekoga, ki noče slišat resnice za nekega bedaka!! Resnica boli, a laž še bolj! Vendar za nekatere je bolše,da slišijo laž kot pa resnico!! Pri tem ne moreš nič!

Sicer se mi ne da ubadat s tabo, vendar se mi je anonimna malce zasmilila, ker si pisal take traparije, da bi jo spravo v takšno odločitev da moža zapusti! In zakaj?? Ker je brala tvoje neumne poste!!!

Kakšen bi bil svet, če bi vsi ljudje bili enaki, enakega razmišljanja??? POPOLNOMA BREZUPEN!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Kriza
14.12.2006 23:40:18   
Anonimen
Uh, jutri bom zgodaj vstalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Kriza
15.12.2006 2:42:26   
ronja
Hm, meni se je pa zdelo, da je anonimna že prej dvomila v svojega moža in da je zato sploh napisala to vprašanje, v katerem je že omenjala ločitev, predno je kdorkoli karkoli odgovoril... Tak da tak velikega vpliva pa vseeno nimamo, ne si oz. mu laskatuser posted image . Sploh sta pa rešila problem z možem, ni ga zapustila...

Glede izjem pa - kaj pa vem... Ne izključujem možnosti, ampak v praksi zgleda to ponavadi malo drugačeuser posted image Zakaj so pa igralci in igralke praviloma lepi? Ker pač vsi rajši hodimo gledat lepe (čeprav imamo nekateri rajši grde, to pa zato, ker navadno tisti res znajo igrat, sicer jim ne bi ratalouser posted image ), to ne pomeni, da boš zdaj svojega partnerja prevaral/a zaradi tega. Pač pogledaš nekaj, kar je lepo, rožo, zahod, telo,... In vse te stvari in ljudje  so v tvoji in njegovi glavi... pa zakaj bi bilo to narobe?

Ti povem, da sem imela enega fanta, ki sem mu bila res samo jaz v glavi in je bilo kar naporno... Milo rečenouser posted image ... Mislim, to ni normalno, ampak obsedeno stanje in nima nič kaj dosti skupnega z ljubeznijo... Ta je sprejemanje, ne pa idealiziranje...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Kriza
15.12.2006 7:57:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tjazy, od tebe je bilo najbolj grdo, da si žensko pripravil do tega, da je začela dvomit v moža!!
Ti rečem: ENE IZJEME OBSTAJAJO!!
In za te izjeme je fantom v srcu, duši, glavi, skratka povsod SAMO ENA! Ta s katero sta skupaj!!!
Ti si priznal,da rad pogledaš za drugimi,čeprav imaš punco! Kaj pa če bi te ena bitchies omamila, da bi skočil z njo v posteljo?? Nikoli ne reci da NIKOLI!! Se dogajajo te stvari.. Vam, nekaterim fantom sploh niso pomembna čustva, ampak strast! Drugič lepše piši in pomisli na to, da niso vsi ljudje isti in NIKOLI ne bodo... Se pravi, ne mantraj nekoga, ki noče slišat resnice za nekega bedaka!! Resnica boli, a laž še bolj! Vendar za nekatere je bolše,da slišijo laž kot pa resnico!! Pri tem ne moreš nič!

Sicer se mi ne da ubadat s tabo, vendar se mi je anonimna malce zasmilila, ker si pisal take traparije, da bi jo spravo v takšno odločitev da moža zapusti! In zakaj?? Ker je brala tvoje neumne poste!!!

Kakšen bi bil svet, če bi vsi ljudje bili enaki, enakega razmišljanja??? POPOLNOMA BREZUPEN!!!



user posted image  Bom citirala Marogico (pa brez zamere Marogica user posted image ) s sosednje teme: Zato pa ni čudno, da pride tolikokrat do nesporazumov, saj ljudje berejo, slišijo in vidijo samo tisto, kar hočejo in na žalost ne to kakor v resnici je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Kriza
15.12.2006 8:21:27   
Anonimen
Najprej me zanima katera anonimna si ti.. in bolj vsec bi mi bilo ,ce bi se predstavila.. Ce pises meni osebno.. potem mi je res ljubse, ce vem s kom govorim.. Ce pa mas tehtne razloge, da si anonimna.. potem pa bodi anonimna.. al pa vsaj povej kdo nisi.. ce ze ne poves kdo si..

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Tjazy, od tebe je bilo najbolj grdo, da si žensko pripravil do tega, da je začela dvomit v moža!!


Ne.. to ni res.. Zelel sem ji povedati, da bo lazje zivela, ce bo zivela bolj na realnih tleh namesto v oblakih.. ker cisto vsak oblak se nekoc razblini.. in potem ga ni vec.. In ce ne bi dvomila v njega.. te teme sploh ne bi bilo..

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vam, nekaterim fantom sploh niso pomembna čustva, ampak strast!


Ja.. to je res.. in nekatrim puncam tudi.. mogoce pa jih je nekoli manj.. S tem se popolnoma strinjam.. in v primeru ko gre za strast.. se nekaj zgodi 1 krat.. mogoce 2 krat.. in potem strast izgine... in znjo tudi tisti odnos, ki se je pac razvil.. Tko da to v bistvu ni pomembno.. je pa zelo fino, ce partnerju lahko poves, da pac cutis strast.. ali na splosno.. ali pa do dolocene osebe.. To je skoraj najvecja zagotovitev, da se v resnici nic ne zgodi..
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Drugič lepše piši in pomisli na to, da niso vsi ljudje isti in NIKOLI ne bodo...


Ok.. se strinjam.. kaksno zadevo bi lahko povedal lepse.. ampak sej mamo ronjo.. ki lepo prevede.. user posted image user posted image
Se strinjam.. se bom potrudu..

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Se pravi, ne mantraj nekoga, ki noče slišat resnice za nekega bedaka!!


Nisem glih reku, da je bedak.. ampak prav pri inteligintnih pa res ni.. ker s tem si povzroci se vec tezav.. In moje mnenje je pac taksno.. to dolgorocno ni ok.. in tega mnenja ne morem spremenit..

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Resnica boli, a laž še bolj! Vendar za nekatere je bolše,da slišijo laž kot pa resnico!!


S tem se tudi ne bi glih strinjal.. Za nikogar ni boljse, da slisi laz kot pa resnico.. To je v bistvu nekaj s cimer se najmanj strinjam.. Mogoce bi to bilo vredno nadaljne diskusije..

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Sicer se mi ne da ubadat s tabo, vendar se mi je anonimna malce zasmilila, ker si pisal take traparije, da bi jo spravo v takšno odločitev da moža zapusti! In zakaj?? Ker je brala tvoje neumne poste!!!


Vedno.. sem proti temu, da se ljudje locujejo.. ker v principu dobijo isto kot so imeli.. in samo nadaljujejo isto zgodbo.. razen v izjemnih primerih..
In moj namen je bil najmanj to, da bi koga napeljeval naj gre narazen.. ce precekiras forum je zlo malo mojih odgovorov, da je bolje it narazen.. ampak vedno.. cist vedno.. bom rekle tistemu, ki je avtor teme.. ali ki ima taksen problem.. naj pri sebi pogleda zajaj je do tega prislo.. Vsi najprej gledamo pri drugem.. pac tko je.. vidimo navzven.. prej kot navznoter.. in fajn se zavedati, da je ziher tudi nas delez prisoten v neki nastali situaciji, in da je potrebno pri sebi pogledati... in vedeti.. kaj tezi nasega partnerja..

Nisem pisal traparije.. pisal sem to, kar se v cloveskih glavah dogaja.. seveda ne cist v vsaki.. ampak v vecini pa.. ker drugace ne bi bilo toliko teh problemov.. In ce se v cloveskih glavah dogajajo traparije.. potem pa imas prav.. pisal sem traparije..

Ziher sem zadnji po spisku, ki bi preflagal nekomu, naj partnerja zapusti.. 

Ne vem pa cist natancno, kaj konkretno te je zmotlo? Mogoce bi bilo fajn, ce bi tisto citirala..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Kriza
15.12.2006 8:24:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Uh, jutri bom zgodaj vstalauser posted image


Pa dobro jutro.. ce si ze vstala.. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Kriza
15.12.2006 8:45:38   
vsiskupi
Tudi jaz vam želim vsem skupi dobro jutro user posted image . A ni eno res lepo jutro po lepi noči.
Drži pa nekaj - bolj ko tole berem, bolj se mi zdi, da je anonimna 1 dosegla tisto , kar je hotela. Mal tolažbe, mal podpore in fuul dolgo debato. Z možem sta, pravi, razčistila. user posted image  Upam pa, da jima ne bo treba kmalu spet ponavljati razčiščevanja, ker se to rado zgodi, še posebej, če ženska izsili pogovor na tak način. Se pravi, tak rezultat pogovora. Dejstvo je bilo, da je bil mož drugačen kot na začetku, zdaj je pa po par dneh kar naenkrat spet isti user posted image . To meni liči na tisto gugalnico - gor, dol, gor, dol...

_____________________________

ko smo skupi nam je fino

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Kriza
15.12.2006 9:39:23   
Anonimen
Nikar..... ne reci tega..  user posted image user posted image  

(odgovor članu vsiskupi)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Kriza
15.12.2006 9:52:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Meni je pa tak način pisanja všeč.


V bistrvu nisem hotel niti besede vec o tem.. kar je blo zgoraj.. ampak meni pa niti malo ni vsec tak nacin..

Jaz.. napisem.. ona se ne strinja pise nazaj.. se razvije morbidni fajt.. Vse lepo in prav.. Nebenga problema ni to zame.. kakor notr.. tako ven.. ce bi ostalo pri tem... se ji ze vsaj en post prej ne bi vec odzval.. in se to pol uparabi za nadaljni fajt.. Men bi tud to blo vseen..

Ampak, da napade nekoga drugega... zaradi mene v bistvu.. konkretno je napadla srecko.. zgolj zato, ker je napisala en stavek.. in se potem, ko je srecka cist lepo nazaj odgovorila.. jo se enkrat cist zaradi mene napade.. in potem se enkrat.. user posted image user posted image  ... rajs ne bom povedal besede, ki si jo mislim o taksnem cloveku, da ne bo spet prevec grdo..

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Kriza
15.12.2006 10:30:21   
vsiskupi
In zakaj ne? A zato, da me ne bodo spljuvali, tako kot so tebe? Pač tako mislim. Tudi pri nas smo šli skozi ta gor dol in pretvarjanje, dokler ni počilo in je prišlo vse skupaj na dan v neolepšani obliki. In zdaj nam je vsem skupi fino. Tudi če ni vse tako kot piše v pesmicah in tudi če moški nima plašnic gor tako kot furmanski konj, da ne bi slučajno videl, kaj se dogaja pri sosedu.

_____________________________

ko smo skupi nam je fino

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Kriza
15.12.2006 10:35:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: vsiskupi

In zakaj ne? A zato, da me ne bodo spljuvali, tako kot so tebe?


Ja... samo zato.. naj majo prav.. pa je mir.. user posted image user posted image user posted image  ker itak ocitno nikomur nic ne koristi, ce napises.. neki, dokler pac tisti do tega sam ne pride.. in ko pride itak ve..

(odgovor članu vsiskupi)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Kriza
15.12.2006 10:40:21   
vsiskupi
Ja, mislim, da vsak ve, ko mu pride user posted image user posted image . Pa ni zmeri tako, da je čim prej tem bolje user posted image  user posted image

_____________________________

ko smo skupi nam je fino

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Kriza
15.12.2006 10:41:10   
Anonimen
 
Ha ha... tocno tko.. user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu vsiskupi)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Kriza
15.12.2006 11:26:34   
tanikaa
A se vam še vedno dauser posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Kriza
15.12.2006 12:04:40   
LuLu
Tjazi, a ti toliko govoriš doma, koliko tu pišeš? user posted image  Si prava čveka... Preveč, naporno,...user posted image  Kot babnca...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?