|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: metoda dr. Estivila
15.1.2007 23:03:16   
bini
tisti najbolj neprespani starši bi in smo poskusili vse...
meni je všeč metoda od Marogice.... pri taveliki je delovalo dokler ni padla v pol-letno bolehanje... smo scrkljali in mamo še zdaj štale... ampak zdaj je drugač - zdej se zbuja in govori v steno user posted image ..
sej bo, sej bo...

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu ziga zaga)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: metoda dr. Estivila
15.1.2007 23:20:38   
Princess Mononoke
Morda sem napisala kot da je enostavno ne pustiti otroka jokat kadar ne spi ne ponoči ne podnevi. Glede da sem na drugem koncu sveta in sama brez družine je bilo zelo težko ker niti doma ni bilo nič narejeno. Vendar meni je pomagalo da sem se prepričala da otrok ne dela tega nalašč in ne more spati ter me rabi. Šla sem spat kadarkoli je spala pa čeprav je bilo po 20 minut in se počasi prebila skozi. Z možem sva si pač delila dežuranje in jaz sem jo imela kar na prsih če ni šlo drugače. Hotela sem le povedat da pri nas je šlo brez tega da jo pustimo jokat. Sedaj se zbudi enkrat na noč in meni je to super, saj jo na hitro podojim (manj kot 10 minut) in spet vsi spimo. Meni je pomagala knjiga Dr. Searsa The Baby Sleep Book. Vse to sem napisala za tiste ki so čisto obupani in dvomijo v metode kjer otrok zaspi z jokom in mislijo da je to edina rešitev in ne da bi očitala tem ki te metode uporabljajo. Vsak ima pač svoje mnenje.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: metoda dr. Estivila
16.1.2007 8:59:48   
lenika
Ja, vsak ima pač svoje mnenje. Jaz pa menim tudi, da otrok potrebuje spočito in zadovoljno mamo. Nisem za to, da bi se otroka kar pustilo jiokat, ampak v primeru, ko se ti otrok zbuja na 10 minut ponoči pa tudi jaz gotovo ne bi več vstajala, ker to je pa nehumano.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: metoda dr. Estivila
16.1.2007 10:46:11   
Luskan
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Ja, vsak ima pač svoje mnenje. Jaz pa menim tudi, da otrok potrebuje spočito in zadovoljno mamo. Nisem za to, da bi se otroka kar pustilo jiokat, ampak v primeru, ko se ti otrok zbuja na 10 minut ponoči pa tudi jaz gotovo ne bi več vstajala, ker to je pa nehumano.




Se popolnoma strinjam, predvsem s tistim o spočiti mami.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: metoda dr. Estivila
16.1.2007 11:26:15   
shooo
jaz pa podpišem Prinsess M.
Tudi mi imamo podočnjake ki se vlečejo po tleh, pa vseeno sva se z m. odločila da bova ravnala "po sears-u".(jaz bi temu rekla prej "po rodah")
so tudi bili trenutki ko sva bila v dvomih in sva menila da bi bilo dobro pustiti bejbo da se zjoce do onemogolosti in obupana zaspi...hvala bogu naju je se pred vecerom ta misel zapustila. nasa bejba je stara eno leto in se vdno imamo nocne zure...saj bo..enkrat se bo ze navadila...
vcasih se zaradi najinih medot počutim precej drugacna....ah off topic..


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Luskan)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: metoda dr. Estivila
16.1.2007 15:20:49   
blak
so tudi bili trenutki ko sva bila v dvomih in sva menila da bi bilo dobro pustiti bejbo da se zjoce do onemogolosti in obupana zaspi...

Pri metodi dr. Estevilla otroka ne pustiš, da se zjoče do onemoglosti, ampak  ga v rednih presledkih tolažiš in pokažeš, da si z njim.  Nam je prvi večer jokal pol urce, povdarjam, da s pavzami, torej, ko sem prišla do njega, ni več jokal in tudi, ko sem odšla ne. Jokati je spet začel, ko je ugotovil, da mora sam zaspati. Drugi večer je zajokal samo enkrat, drugače pa je nekaj jamral.
Po enem tednu pa ga le še položim v posteljico, poljubčkam, mu zaželim lepe sanje, dam poleg psička, ga stisne ali pa se z njim še malo poigra in v roku 5 minut zaspi. Tako spi od 21ih do 8.00-8.30. Ponoči se predrami okrog 5ih ali 6ih, a ga le pobožam, dam dudo, rečem, da mora še malo spati, ker je še noč, in v največ minutki zaspi.
No, nam tako bolj paše.user posted image


(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: metoda dr. Estivila
16.1.2007 16:16:23   
S@nta
Ja,naj spet ponovim kar vedno znova ugotavljamo,da ni vsak otrok isti.Če bi naš jokal sam tolk kot pr vas blak, bi to blo ja.Samo naš pa se že dere, če si zraven, kaj šele ko greš stran.Če bi ga hodil tolažit, bi takrat še bol vpil in se dušil od joka.Jaz pač ne morem pustit, da se joče tako močno,da potem niti zadihat več ne more, da se mu pri tem še nosek zamaši od solzic in posledično še zato bolj joče, ker ne pride do lufta.Me kr zmrai, ko pomislim na to in gre še meni na jok.
Naš je za take metode preveč vztrajen in trmast, on se sploh ne bi nehal jokat.
Ko smo začeli nekaj podobnega preizkušat, smo stvar samo poslabšali, da se je pol po desetih inutah spet v joku zbujal in še dlje rabil, da nazaj zaspal.
Sicer pa vsak ima svoj način.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: metoda dr. Estivila
16.1.2007 16:42:37   
blak
Ja, verjamem, da je v vašem primeru zelo hudo. Sej, če bi tako bilo pri nas, tudi ne bi vztrajala. Meje seveda so in vsak otrok drugače to prenaša. Na srečo je pri nas šlo skozi brez hudega joka.



(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: metoda dr. Estivila
24.1.2007 14:03:31   
pinki3
Santa, te cisto razumem. Mi smo imeli isto. Vcasih sem ze mislila, da se mi bo zmesalo, ampak kljub temu mi ni bilo nikoli zal, da nismo poskusili s kruto oz. prijazno-kruto metodo. Mislim, da je Sears res najboljsi, kar se teh knjig tice. On denimo ne verjame v hitre resitve tezav - glede spanja in vzgoje nasploh. Poskusi se naspati, ko mali spi, poskusita se s partnerjem menjavati, poskusi zreducirati druge stvari (gospodinjstvo ipd.) tako da ti vzamejo cim manj casa, sicer pa samo zdrzi. Enkrat bo minilo, kdaj je pa tezko napovedati. Je pa res, da ko das enega takega skozi, se je tezko odlociti se za enega user posted image . To se bi verjetno marsikomu zdel dovoljsen razlog, da poskusi s katero od tistih user posted image  metod. Ampak, ce je otrok enkrat histericen, je vse samo se slabse. Potem ga je enostavno nemogoce uspavati. In sploh: tak otrok tezko zaspi. Tudi NJEMU je tezko - zato joce! Prav je, da smo takrat ob njem in mu po svojih moceh pomagamo. To mu kot starsi dolgujemo! V tem je vse bistvo starsevsta, user posted image !

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: metoda dr. Estivila
25.1.2007 16:27:05   
S@nta
Pinki3,do kdaj pa ste imeli isto,kdaj se vam je začelo normalno spanje?
Zadnja dva dni je našo dete še bolj zahtevno,res da prej in lepše zaspi,ampak ko enkrat dobi zizo, bi kr celo noč po novem spal na njej.Včasih proti jutru zraven zaspim in je mali kr dve uri skup na joškiuser posted image
jaz se tud tolažim, da je to pač sta rševstvo in je treba dat skozi,nekateri pa imajo pač druge probleme,pa jim otroci spijo.
Sem na neki tuji strani zadnjič gledala o dr.sersu in njegovi metodi,pa je bila bolj uspešna od ferberjeve,ko bi naj pustil otroka jokat.
saj bouser posted image

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: metoda dr. Estivila
25.1.2007 23:40:57   
tinca_25
Bravo Pinki3 se popolnoma strinjam s tabo! Se sploh vprašate kaj se tisti trenutek odvija v otroških glavicah, ko jočejo, kakšne posledice jim lahko to pusti, strah pred samoto, osamljenostjo, počutijo se zavržene,...

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: metoda dr. Estivila
25.1.2007 23:54:08   
Marogica
1. Otroku ni vedno težko, kadar joče, včasih joče, ker ve, da ga bo mama dvignila iz postelje, torej z jokom pokaže kaj bi rad.
2. Za otroka je tudi fajn, če se zjutraj zbudi naspan in spočit, kar pa ni mogoče, če se na pol ure ali eno uro zbuja.
3. Ste se kdaj vprašale, kaj se dogaja v vaših glavah? Kako se ve počutite? Onemogle, neprespane, tečne, s podočnjaki do brade? In kdo čuti polsedice? Najprej ve, pa tudi otrok, ker ste čez dan nespočite in neprespane.
4. Ne mi o teorijah, da je dovolj, če greš spat, ko otrok popoldan spi. Vse to sem delala, pa sem bila še vedno neprespana.
5. In kakor otroci niso enaki, tudi odrasli nismo enaki. Eni pač lahko tako funkcionirate, jaz pa ne morem. In to tudi priznam. In ne vem, zakaj bi se žrtvovala, samo, da bi izpadla "dobra" mama. Pred kom? Pred vami? Pred ostalim svetom? Jaz želim biti dobra mama svojima otrokoma. In jaz funkicioniram samo naspana in spočita. I moja otroka sta naspana dobrovoljčka, ki spita vsak v svoji sobi, pri ugasnjeni lučki, zaprtimi vrati.

Tako, sedaj pa se mi ne da večuser posted image . Vedno isto pisat........


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tinca_25)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: metoda dr. Estivila
26.1.2007 10:43:46   
vlasta78
Se podpišem pod marogico. Jest sem neprespana tečna ko drek in nimam nobene želje igrat se s sinom in pobirat stvari, ki jih meče okoli, ko pa mož pride, pa bogi revež, kolk jih sliš, če je prekasen. Če sem pa naspana, pa nobena stvar ni pretežka.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: metoda dr. Estivila
26.1.2007 12:44:36   
lenika
Se strinjam z Marogico.

(odgovor članu vlasta78)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: metoda dr. Estivila
27.1.2007 8:26:06   
Allia
Tudi pri nas je s spanjem boljše, če primerjam prve 4 mesece, ko smo se zbujali na 1 uro in sem imela podočnjake do tal. Danes ima 9,5 mesecev in se zbuja 1x, 2x na noč.Je pa res, da mi gre spat pozno, okrog 23.00.
Hotela sem povedat, da tudi jaz nisem pristaš metode "pusti da se zjoče", pa čeprav mi je marsikdo tako svetoval.Vedno ko je zajokala sem prišla, da je čutila, da sem poleg in tko nazaj zaspala.Tako da upam, da bo vedno boljše brez uporabe te zame "krute" metode.Prej ali slej se bodo naučili tudi spati.user posted image user posted image

(odgovor članu ziga zaga)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: metoda dr. Estivila
27.1.2007 12:32:47   
Eva MT
Ma ja. user posted image  Še nisem videla osemnajstletnika, ki bi spal pri mami.
Lažje pa je, da vidiš, da nisi sam ... in da malo pojamraš ... Pa na koncu vidiš, da sploh ni hudo. user posted image

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: metoda dr. Estivila
3.3.2007 10:35:07   
potolzek
Najprej vsem mamicam, ki v metodo ne verjamejo sporočam, da deluje kot magična formula za katero ste mislile, da ne obstaja.

Sem očka 10 in 1/2 mesečne zverce, katero smo prav toliko časa vsak večer/noč nosili po rokah in ponujali joškico. V kolikor ni šlo po njenih načrtih (se pravi omenjeni vzorec ni bil ponavljan do onemoglosti), je nastopil vehementni jok. Le-ta nas je vsakič prepričal, da bo otrok najbrž še isto sekundo izkašljal svoja pljuča, osvojil dosmrtne strahove in nam zameril do konca življenja. Torej smo pritekli in dvignili, pritekli in nosili, pritekli in dojili,...celo noč, vsako noč, do konca življenja...

No pa je na vrata potrkal Estivill, se predstavil in začel razlagati ne vem kakšne neumnosti, ob katerih sva se vedoč kakšno malo trmico imava, lahko samo naglas smejala. In sva se, cel teden...potem pa petek...v strop zabijem žebelj in pritrdim galeba Mirkota, v posteljo položiva punčko ninico, skratka se do vejice natačno drživa vseh teh navodil, še na pamet se naučiva kar nek stavek in potem....ZMAGA! Jok od 19:35 do 20:05, vsake 3 minute sva pri njej in ji v 10s prijazno in samozavestno (tako Estivill) poveva, da je nisva zapustila ampak jo samo učiva spati. Vam povem, 5:15 je odbila ko se prvič je zbudila. Vse ostalo je zgodovina!

Bi pa vprašal mamice, ki jim je po tej metodi uspelo, če tudi čez dan postopajo na enak način. Položit budno in vsake tri minute recitirat?

Zadovoljna in naspana družinica vas vse skupaj lepo pozdravlja in sporoča, da obstaja rešitev, le verjeti moraš v njo!



(odgovor članu Eva MT)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: metoda dr. Estivila
3.3.2007 11:23:32   
blak
Čestitkeuser posted image

Torej pri nas metoda funkcionira le zvečer. Podnevi bi on še kar skakal po postelji, delal pip pip po nosku njegovega kužka, ljubčkal medvedka... Tako da se z njim uležem, ga s hrbtom naslonim k meni, parkrat zapojem Pikapolonico, da se umiri, in počasi zaplava v svet sanj. Aja, pa ko se odpravljava počivat, dava dudo za spat (ki je samo za spat), povem, da zdaj greva nina nana in malo poljubčkam. Ritual je vedno isti, tako da ve, da bo zdaj ninal.
Pa smo vseeno zelo zadovoljniuser posted image !

(odgovor članu potolzek)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: metoda dr. Estivila
24.4.2007 8:24:31   
mis
Eno vprašanje za tiste, ki vam je metoda uspela. Jaz imam težave predvsem pri dnevnem uspavanju. Histeričen jok. Zadnje dni jo malo puščam da pojoka, včeraj sem prebrala knjigo dr. Estvilla. Zanima p ame nekaj. Kako je z dudo? Vem da piše noter da jih daš v posteljo, ampak naša je ne zna še dat sama v usta, ko se dere ima zaprte oči, roke v zrak, tako da je tudi ne bi našla. Tudi sama je ne drži v ustih, vedno jo založim s pleničko, sicer 2x potegne, dudo ven in jok..... Zdaj pa če jo pustim, pa pridem čez minuto, ok, dam dudo, povem stavek in grem. Potem duda pade ven, pridem čez 3 minute, dam dudo, povem stavek.... al kako je s tem popravljanjem dude?user posted image

_____________________________

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: metoda dr. Estivila
24.4.2007 8:27:57   
mis
Ja pa še nekaj. Kako je z vozičkanjem? V knjigi piše da naj ne bi (pomoje naj ne bi tako zaspal). Samo je pa ja fino it ven in otrok pač zaspi ker mu je ugodno.

_____________________________

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: metoda dr. Estivila
24.4.2007 10:21:24   
vanč
Mis!
Mi smo tudi zagovorniki metode. Če tvoja še vedno spi večkrat na dan bi si jaz izbrala eno uro (recimo ob 12-ih) in bi vztrajala, da se ob tej uri gre spati v posteljo. Tudi, će ti zjutraj ali popoldne spi še v vozičku. Ker si bo točno zapomnila, da se ob tej uri gre pa spat v posteljo in to je dobro tudi za kasneje za vrtec, varstvo. Sej veš, knjiga zagovarja rituale in rutino, ker samo to daje otroku sigurnost. Za dudo pa nekaj časa kar ti dajej v usta, vendar samo ob intervalih, ko imaš za prit v sobo.
Če ji vmes pade ji pač pade. Kasneje bo sama poskrbela zase, tako kot naš sedaj. Si sam vzame dudo, medija, naštima se v pozo, ki mu odgovarja in že spimo.

Pa še to!
Na jetra mi greste tisti, ki apriori pljuvate čez metodo ne da bi sploh prebrali knjigo oz. razumeli bistva metode. Knjiga povdarja, da ob izvajanju metode otrok ne sme čutiti in dejansko ne čuti, da je to kazen. Otroka ne pustiš jokati do onemoglosti (to je celo prepovedano) ampak na zelo kratke intervale (2 min, 3 min, 5 min)se vračaš in ko si ob njem, razlagaš, da ga imaš rad in da ga učiš spat,... Otrok ta stavek razume! Če je majhen dojenček razbere eno sigurnost iz tvojega tona glasu s katerim mu pripoveduješ. Naš je bil star 15 mesecev in je vse razumel celo besede je začel ponavljati za mano (nina nana, sam, nočka, mami rada rada,...). Uvajanje je trajalo 4 dni. Prvi dan je jokal 20 minut (to je prekinjeno, ker vmes hodiš k njemu ga tolažit), drugi in tretji dan 10 min, četrti dan je pa samo še nekaj javkal. Sedaj spimo kot bogovi. Mali se zbuja naspan in dobre volje, zvečer ko je zaspan reče sam, da gre nanat. No, sodeč po tem smo ga verjetno res čist natravmirali in mu naredili več slabega kakor dobrega.

_____________________________

vanč

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: metoda dr. Estivila
24.4.2007 15:29:29   
topstar
A mi lahko katera razloži metodo dr.Searsa, menda je knjiga samo v angleščini in tu se bolj švohuser posted image

_____________________________

Če imava dve jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno po eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, imava vsak po dve. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: metoda dr. Estivila
24.4.2007 17:47:53   
mis
Vnč hvala. Saj jaz sem si nekaj takega predstavljala. To sem sedaj popoldan poskusila in je uspelo. Po 1 minuti, treh, petih, še enkrat po petih, potem je še ene dvakrat javknila in to je to. Zaspala. Ko sem šla noter sem še dudo dala in to je to. Bom vidla kaj bo zdaj zvečer.

_____________________________

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: metoda dr. Estivila
24.4.2007 17:48:43   
mis
Hotla sem pa še vprašat a pri 6 mesecih še rabi nočno hranjenje? Ker včasih se samo pocarta in nazaj zaspi.

_____________________________

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: metoda dr. Estivila
24.4.2007 19:31:17   
Strawberrie Cherrie
Hm, po kateri metodi sem pa jaz vzgajala svojega sinka, da zaspi sam od sebe, samo nanico si tišči na obraz in mu jo potem odstranim? pa sem ga skoraj 4mesece pred spanjem prenosila kot dekla user posted image - zdaj se je pa fant lepo odločil, da ima najraje, da si sam naštima položaj in zaspi user posted image ...

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?