Barbid
|
Živjo Sem prebrala malo novic na našem portelu in moram odgovoriti, tokrat Adelini. Adelina; napisala si, da ti bo postalo žal, da si se poročila..... ??? hallo.... no, ne bom komentirala tvojega stavka, toda če misliš, da mati samohranilke dobijo vrtec, se motiš. (poznam dosti primerov, ko so mamice res same z otroci, pa so ostale brez vrtca....) Jaz ti bom bom povedala moj problem: (dva ti bom opisala). Midva z Dušanom nisva poročena. Živiva skupaj, vendar pa je on še vedno prijavljen doma. Torej, ko so v vrtcu zahtevali potrdilo o stalnem prebivališču, je bilo na njem napisano moje imem in od hčerke. Oni to smatrajo, da živiva sami - kao neke vrste mati samohranilka, čeprav nimava nobene vloge za preživnino. Vloge sem dala v vrtec blizu doma, pa v vrtec zraven moje službe, pa sem v vseh 4 DOBILA ZAVRNJENO. Fora je v tem, da gredo naši malčki v vrtec jarnuarja in je težko dobiti prostor, ker je kao sredi leta. .Kar se tiče otroških dokladov, dobivam 16,86 evr, upošteval so samo mojo plačo. Tko da, če bi bila res mati samohranilka, bi se mi slabo pisalo, niti vrtca nisem dobila in 17 evrov dokladov, ja....tako poskrbi naša država za matere ! Drugo pa je krst: moja želja je bila da bi Lano krstili v Ljubljanski stolnici, pri Uranu. Pa mi je eden od njihovih župnikov, ki se je oglasil na telefon dejal: če me ni nič sram, da dam otroka krstit, sama pa ne živim po Božjih zakramentih (ker nisva poročena in kako bom potem vzgajala otroka po zakramentih, če jih sama ne upoštevam....), (sem kar brez besed, glede na to, kako nekateri župniki razmišljajo ). NO, naj povem, da LANA BO KRŠČENA, vendar v drugi FARI. TOREJ: V ČEM JE POTEM PREDNOST MATI SAMOHRANILK IN MATER, KI NISO POROČENE ! Ne pisat kar nekaj na pamet..... TOLK O VRTCIH IN O POROKAH, ki so "kao" vezane na KRST. Pozdrav Barbi
|