|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 9:20:06   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Pogled na posteljico, ki predstavlja podaljsek zakonske postelje.

"Imava se rada, zato spiva skupaj. Tudi otroka imava rada, zato spi pri naju!"

Zdela se mi je lepa misel..






Tebi lepa. Meni grozna. Čeprav imaš otroka rad, lahko spi v svoji pojstelji. Me prov zanima koliko moških se strinja, da otrok spi pri starši? To je ideja mamic, ki se preveč navežejo na svoje otroke in ne morjo vsaj ponoči brez njih. In potem vsi slabo spijo, so tečni...no sej to se odraža že tuki na RR, ko berš odgovore. Mislm, da si otrok zasluži svojo pojsteljico, mir med spanjem. In nekatere ga prov z veseljem navadite na skupno pojsteljo, pol pa kao govorite da noče v pojsteljici spat...blablabla. Mal razmislite...a niste mogoče mau egoistične? Tut do partnerja?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 9:31:49   
MarijaPo
Jaz sem tudi pristas tega, da otrok ne sodi na zakonsko posteljo.
Kako pa pol zjutraj seksate? Al pa zvecer? Al pa sred noci?
Meni to veliko pomeni. Pa veliko mi pomeni, da sva z Igorjem sama in da se lahko po mili volji meniva in nisva vsa zivcna, da bova pevko zbudila. In res je, da jo imava rada, ampak vsaj jaz imam Igorja rajsi kot Evo, pa naj se to slisi se ne vem kako cudno.

K sreci sva naredila otroka, ki rajsi krepne, kot pa da bi lezal zraven kogarkoli.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 9:55:45   
Ro-La
imamo 3x2m velik "jebidrom" in je dovolj prostora za vse 4 da se naspimo...sexat pa se da tut kje drugjeuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 9:58:15   
viv_
Jaz sem tudi pristaš tega, da ima vsak družinski član svojo posteljo. Tudi ne prenesem, da bi mela skupej z možem en jogi in en kovter, ker sva preveč različnih dimenzij user posted image

Tamalidve pa tudi od začetka spita vsaka v svoji postelji, zjutrej se pa prideta pocrkljat k nama.  In obe zelo lepo in mirno spita!

Nekaj me bega pri vsem tem... Ugotavaljam, da so pri tistih, ki imajo t.i. skupna ležišča več slabega spanja pri otrocih, kot pri tistih, kjer otroci spijo sami. Meni se v življenju ni Mirna zbudila s histeričnim jokom. Ne vem no... Mogoče pa včasih hoče otrok kaj povedat, ampak, saj starši najbolje vemo, kaj je dobro za našega otroka.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:15:26   
Pajaca
Najlepš je če spi vsak v svoji postli. Lepo se naspimo in je. Družinska postla in spanje vsi skupi mi je ena velika muka in če kdaj pride do take situacije, grem raj na tla spat ko pa da se vsi drenamo na eni postli. Tud tamaladva tega ne marata in raje spita vsak v svoji postli. Pa se nikoli nista ponoči zbujala, spita cele noči.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:15:29   
Seven*
Viv, na kaj namigujes? user posted image

Lejte, vsak naredi po svoje in tako, da mu je lazje. Noben ne govori, da je treba otroka siliti, da spi poleg nas, ce cisto dobro in zadovoljno spi v svoji postelji. Sem poskusala, vztrajala, kaksnih 9 mesecev, pri Jakobu.

Govorimo o tem, da obstajajo tudi druge poti, ki nam olajsanjo zivljenje. Mislim, da so redke zenske, ki niso poskusile otroka dat spat v svojo posteljo. Ne vem pravzaprav, kaj se tukaj prerekamo? Da na nacin ni vredu? Ja lube duse, kaj bi ve naredile v nasem primeru? Vesela bom vsakega nasveta!!! Medaljo dam tisti, ki mi pove kako bi lahko prespala celo noc. Kupim 10 otroskih posteljic, ce menite, da je to resitev problema.

Gre samo za to, da obstajajo otroci, ki rabijo vec blizine, ki enostavno ne znajo drugace spati, kot poleg starsa. Pa se lahko mama na glavo obrne, stvari ne bo spremenila.

Ja. Moj otrok se zbuja krice. Se vedno tu in tam. Ampak v svoji posteljci je krical 2 uri, ce je bilo potrebno, v zakonski pa pojoka za minuto (zelo burno sanja), se ga pomiri in spimo mirno naprej. Ocitno v zakonski spi dosti bolje in dosti bolj mirno. Pa zadeve se premikajo in je stanje obcutno boljse, kot je bilo.

Ne vem. Smo se prerekali po razlicnih forumih, pa smo naredili tega. Tu se mi zdi, da mi pa ni potrebno. Narejen je namrec za podobno mislece, zato vsa podtikovanja prenesite drugam. Ni se mi potrebno zagovarjati, ker skrbeti za otrokove potrebe se mi ne zdi nic spornega.

Najbolj brezveze se mi pa zdi, da se prerekamo samo taksni, ki smo najbrz vsak po svoje ful vredu starsi, saj se vsak (ocitno) trudi za svojega otroka.

Ocitno sem ze zato ker obstajam kamen spotike.. Whatever..






_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:28:42   
BigWhale
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
Me prov zanima koliko moških se strinja, da otrok spi pri starši? To je ideja mamic, ki se preveč navežejo na svoje otroke in ne morjo vsaj ponoči brez njih. In potem vsi slabo spijo, so tečni...no sej to se odraža že tuki na RR, ko berš odgovore. Mislm, da si otrok zasluži svojo pojsteljico, mir med spanjem. In nekatere ga prov z veseljem navadite na skupno pojsteljo, pol pa kao govorite da noče v pojsteljici spat...blablabla. Mal razmislite...a niste mogoče mau egoistične? Tut do partnerja?


Ves kako pri nas spimo zadnje case? Seven spi v svoji postelji v dnevni sobi, jaz spim z Jakobom v spalnici v zakonski postli, Ema pa pravtako v spalnici v svoji posteljici. Ce se Ema sredi noci zbudi jo vzamem iz njene postelje in jo prestavim v taveliko posteljo. Preden je bila Ema, smo zilijonkrat spali skupaj.

Da se manj naspimo? Ja, vsekakor se manj naspimo, ce oba otroka dava v svojo sobo in 'spita' sama. Jakob se je dve uri drl in protestiral, ker ni hotel spati. Od dretja je bruhal, kasljal in lovil sapo. Ja, tak jok je za njegova pljuca tako dober kot ena frisno zrolana kubanka. Mislis, da bi pri takem joku tudi drugi otrok spal? Ja prvo minuto ze mogoce.

Nehaj trobezljat o nekih egoisticnih idejah mamic, ce otrok noce pac noce. In ocitno nekateri otroci nocejo. Razumes? Ti narisem?

Pa tudi druge, ki bluzijo o neki intimi. Saj 'intima' ni samo v spalnici v temi pod kovtrom. Zakaj ne bi mogla biti na mizi sredi kuhinje ali pa v dnevni sobi na kavcu... Heh.

In zakaj se moski ne bi strinjal? Bah! Neki macho pogledi na starsevstvo al kaj vem kaj. wtf?! To je priblizno isto kot tisto, 'ja moski se mora naspati, ker gre drug dan v sluzbo in mora biti spocit za delo'. Zato morajo zenske skrbeti za otroke... Ja kak dec pa je, ce ne more ene par noci biti nenaspan? Jezus, jaz ze tri leta spim po pet ur na noc, pa ne zato, ker imava otroke in ne bi mogel spati ampak zato, ker pac hodim spat ob enih, dveh zjutraj, stvari, ki sem jih prej cez dan pocel sedaj pocnem zvecer, ko otroka spita. In kljub temu cisto normalno funkcioniram v sluzbi, nisem shujsal (nimam v kaj), se nisem zredil, enostavno manj spim.

Ja, taprav macho rabi vsaj deset ur spanja, da je zjutraj spocit in bo lahko delal v sluzbi!


_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:34:47   
Anonimen
Veliki čovjek, vratio si se?

Končno je prišlo nekaj pametiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:38:47   
Barbs
Pri nas imamo po novem podaljšano družinsko posteljouser posted image - Aleksa sem  pri osmih mesecih "kao skušala začet navajat" , da bo spal v svoji posteljici (ker do zdaj mu to še ni uspelouser posted image  ) in sva jo "priložila" brez ene stranice na mojo stran postelje. Zvečer ga dam, ko zaspi, v njegov brlogec... tam zdrži kako uro, včasih celo dve. Nato pa se prebudi in se elegantno prevali tistega pol metrčka k meni. In potem je že boljše volje.user posted image Ampak to ni dovolj. Pregrebe se čez mene in se namesti na sredino. Nato parkrat olajšano vzdihne, prekontrolira če je atijeva roka na desni in mamina joška na levi strani. In potem sladko in mirno zaspi.user posted image
Midva pa tudi.user posted image

Še bolj zabavno pa je konec tedna, ko se nas na najini postelji zbere kakih pet komadov, s tastarejšo vred, ki je res že velika punca.Nekak se mi ne zdi, da bi bilo sploh s katerim od nas zaradi tega kaj narobe.  prej nasprotno.user posted image

p.s.
Aja, pozabla napisat - glede seksa se mi zdi, da nisem nič prikrajšana, ker, kot je nekdo pred mano že napisal, nikjer ne piše, da je treba ravno takrat ko je tema in ravno v posteljiuser posted image

Najbolj pomembno pa je to, da odkar ne vstajam desetkrat na noč iz postelje, ter mu skušam dopovedat, da mora spat v svoji, sem veliko bolj spočita in naspana.user posted image
 
 
Uf, dpisujem....šele zdaj videla, da je pred mano en fejst fantuser posted image  napisal par pametnihuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 31.1.2007 10:44:07 >


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:42:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs


Najbolj pomembno pa je to, da odkar ne vstajam desetkrat na noč iz postelje, ter mu skušam dopovedat, da mora spat v svoji, sem veliko bolj spočita in naspana.user posted image



No, mi smo že prišli tako daleč, da brez otroka v postelji sploh ne morem zaspati... Prejšnjič, ko sem bila tako bolna, mi je mož rekel, naj se grem malo vležem in enostavno nisem mogla zaspati, ker mi je nekaj manjkalouser posted image

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:43:42   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale

IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
Me prov zanima koliko moških se strinja, da otrok spi pri starši? To je ideja mamic, ki se preveč navežejo na svoje otroke in ne morjo vsaj ponoči brez njih. In potem vsi slabo spijo, so tečni...no sej to se odraža že tuki na RR, ko berš odgovore. Mislm, da si otrok zasluži svojo pojsteljico, mir med spanjem. In nekatere ga prov z veseljem navadite na skupno pojsteljo, pol pa kao govorite da noče v pojsteljici spat...blablabla. Mal razmislite...a niste mogoče mau egoistične? Tut do partnerja?


Ves kako pri nas spimo zadnje case? Seven spi v svoji postelji v dnevni sobi, jaz spim z Jakobom v spalnici v zakonski postli, Ema pa pravtako v spalnici v svoji posteljici. Ce se Ema sredi noci zbudi jo vzamem iz njene postelje in jo prestavim v taveliko posteljo. Preden je bila Ema, smo zilijonkrat spali skupaj.

Da se manj naspimo? Ja, vsekakor se manj naspimo, ce oba otroka dava v svojo sobo in 'spita' sama. Jakob se je dve uri drl in protestiral, ker ni hotel spati. Od dretja je bruhal, kasljal in lovil sapo. Ja, tak jok je za njegova pljuca tako dober kot ena frisno zrolana kubanka. Mislis, da bi pri takem joku tudi drugi otrok spal? Ja prvo minuto ze mogoce.

Nehaj trobezljat o nekih egoisticnih idejah mamic, ce otrok noce pac noce. In ocitno nekateri otroci nocejo. Razumes? Ti narisem?

Pa tudi druge, ki bluzijo o neki intimi. Saj 'intima' ni samo v spalnici v temi pod kovtrom. Zakaj ne bi mogla biti na mizi sredi kuhinje ali pa v dnevni sobi na kavcu... Heh.

In zakaj se moski ne bi strinjal? Bah! Neki macho pogledi na starsevstvo al kaj vem kaj. wtf?! To je priblizno isto kot tisto, 'ja moski se mora naspati, ker gre drug dan v sluzbo in mora biti spocit za delo'. Zato morajo zenske skrbeti za otroke... Ja kak dec pa je, ce ne more ene par noci biti nenaspan? Jezus, jaz ze tri leta spim po pet ur na noc, pa ne zato, ker imava otroke in ne bi mogel spati ampak zato, ker pac hodim spat ob enih, dveh zjutraj, stvari, ki sem jih prej cez dan pocel sedaj pocnem zvecer, ko otroka spita. In kljub temu cisto normalno funkcioniram v sluzbi, nisem shujsal (nimam v kaj), se nisem zredil, enostavno manj spim.

Ja, taprav macho rabi vsaj deset ur spanja, da je zjutraj spocit in bo lahko delal v sluzbi!



Seven-kje si ga najdla user posted image  

BW-super si tole napisal! RES! Z vsako besedo se strinjam! še posebi z zadnjim odstavkom user posted image

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 10:45:32   
Anonimen
Vsak ima svoje mnenje in do njega ima pravico. Vsak vzgaja otroke po svojih najboljših močeh,če pa je to tudi dobro za otroke ni nujno pogojeno.
Moje skromno mnenje glede spanja je takole: vsak človek velik ali majhen potrebuje počitek in spanje, za to pa potrebuje določene pogoje kot so primeren prostor in mir. Drugače pa saj si vsak lahko prebere kaj o tem pravijo pediatri in drugi strokovnjaki. In če skrajšam jaz sem zato da otroci spijo v svojih posteljah.

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   [Brisano sporočilo]
31.1.2007 11:36:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 11:47:28   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale

IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
Me prov zanima koliko moških se strinja, da otrok spi pri starši? To je ideja mamic, ki se preveč navežejo na svoje otroke in ne morjo vsaj ponoči brez njih. In potem vsi slabo spijo, so tečni...no sej to se odraža že tuki na RR, ko berš odgovore. Mislm, da si otrok zasluži svojo pojsteljico, mir med spanjem. In nekatere ga prov z veseljem navadite na skupno pojsteljo, pol pa kao govorite da noče v pojsteljici spat...blablabla. Mal razmislite...a niste mogoče mau egoistične? Tut do partnerja?


Ves kako pri nas spimo zadnje case? Seven spi v svoji postelji v dnevni sobi, jaz spim z Jakobom v spalnici v zakonski postli, Ema pa pravtako v spalnici v svoji posteljici. Ce se Ema sredi noci zbudi jo vzamem iz njene postelje in jo prestavim v taveliko posteljo. Preden je bila Ema, smo zilijonkrat spali skupaj.

Da se manj naspimo? Ja, vsekakor se manj naspimo, ce oba otroka dava v svojo sobo in 'spita' sama. Jakob se je dve uri drl in protestiral, ker ni hotel spati. Od dretja je bruhal, kasljal in lovil sapo. Ja, tak jok je za njegova pljuca tako dober kot ena frisno zrolana kubanka. Mislis, da bi pri takem joku tudi drugi otrok spal? Ja prvo minuto ze mogoce.

Nehaj trobezljat o nekih egoisticnih idejah mamic, ce otrok noce pac noce. In ocitno nekateri otroci nocejo. Razumes? Ti narisem?

Pa tudi druge, ki bluzijo o neki intimi. Saj 'intima' ni samo v spalnici v temi pod kovtrom. Zakaj ne bi mogla biti na mizi sredi kuhinje ali pa v dnevni sobi na kavcu... Heh.

In zakaj se moski ne bi strinjal? Bah! Neki macho pogledi na starsevstvo al kaj vem kaj. wtf?! To je priblizno isto kot tisto, 'ja moski se mora naspati, ker gre drug dan v sluzbo in mora biti spocit za delo'. Zato morajo zenske skrbeti za otroke... Ja kak dec pa je, ce ne more ene par noci biti nenaspan? Jezus, jaz ze tri leta spim po pet ur na noc, pa ne zato, ker imava otroke in ne bi mogel spati ampak zato, ker pac hodim spat ob enih, dveh zjutraj, stvari, ki sem jih prej cez dan pocel sedaj pocnem zvecer, ko otroka spita. In kljub temu cisto normalno funkcioniram v sluzbi, nisem shujsal (nimam v kaj), se nisem zredil, enostavno manj spim.

Ja, taprav macho rabi vsaj deset ur spanja, da je zjutraj spocit in bo lahko delal v sluzbi!



A je kle kdo omenju, da moški spi v sosednji sobi in ne sliši otroka ko začne jokat? Mislim, da ne. Ampak samo to, da ne spi otrok v isti pojstelji kot starši. Veš to je razlika, ker še vedno oba slišita otroka, se oba zbudita...

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 12:39:35   
BigWhale
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna
A je kle kdo omenju, da moški spi v sosednji sobi in ne sliši otroka ko začne jokat? Mislim, da ne. Ampak samo to, da ne spi otrok v isti pojstelji kot starši. Veš to je razlika, ker še vedno oba slišita otroka, se oba zbudita...


Torej, ti bolje spis, ce se moras ponoci sprehajati od svoje pa do otrokove sobe. Ze mogoce. Mogoce tudi tvoj moz/koruznik/..., nekateri pa bolje spimo, ce so otroci, ko se derejo ze v nasih posteljah in se nam ni treba sprehajati naokrog.

Razumes, kaj bi ti rad povedal? Ne gre za neke egoisticne poteze mamic in/ali ocetov, ki so bolj navezani na svoje otroke. Gre za to, da se nekateri bolje naspite, ce se ponoci okrog sprehajate, drugi pa ne. Gre tudi za to, da imamo nekateri otroke, ki se ponoci zbujajo, nekateri jih pa nimajo. Razumes?

Nekdo je omenjal spanje otrok pri starsih in psiholoske posledice. Ja! To se pa strinjam, mi smo stirje ziveli v garsonjeri osem let, od tega smo precej let spali v isti postelji in se mi se danes pozna! Sem cisti psiho!




_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 12:42:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale

Nekdo je omenjal spanje otrok pri starsih in psiholoske posledice. Ja! To se pa strinjam, mi smo stirje ziveli v garsonjeri osem let, od tega smo precej let spali v isti postelji in se mi se danes pozna! Sem cisti psiho!



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Sva že dvauser posted image

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 12:53:05   
Anonimen
Razumes, kaj bi ti rad povedal? Ne gre za neke egoisticne poteze mamic in/ali ocetov, ki so bolj navezani na svoje otroke. Gre za to, da se nekateri bolje naspite, ce se ponoci okrog sprehajate, drugi pa ne. Gre tudi za to, da imamo nekateri otroke, ki se ponoci zbujajo, nekateri jih pa nimajo. Razumes?


Saj ni treba da je dojenček že v svoji sobi, lahko imaš posteljo poleg v spalnici.

Pa pustimo znanstveno dokazane trditve o tem zakaj je za otroka bolje da spi sam ob strani. Mislim na otrokov psihični razvoj.

Imam eno drobceno vprašanje ki ni vezano na otrokov psihični razvoj?

Ali ste že slišali za primere da so starši v svoji postelji otroka zadušili??
Jaz poznam osebno tak primer zato raje 10x vstanem kot pa da si potem neštetokrat očitam.Pretežko sem zanosila in donosila da bi si dovolila da se zgodi kaj takega po moji malomarnosti.

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 13:33:22   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: llayla
znanstveno dokazane trditve o tem zakaj je za otroka bolje da spi sam ob strani. Mislim na otrokov psihični razvoj.



Prosila bi te, da mi kopiraš link do teh znanstveno dokazanih trditev glede otrokovega psihičnega razvoja. Oz. Mi vsaj napišeše literaturo, kjer to opisujejo. Oz. mi poveš v katerem mediju si to zasledila.
Res bi se rada izobrazila v tej smeri. Hvala.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   [Brisano sporočilo]
31.1.2007 14:02:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 14:10:10   
BigWhale
IZVIRNO SPOROČILO: llayla
Pa pustimo znanstveno dokazane trditve o tem zakaj je za otroka bolje da spi sam ob strani. Mislim na otrokov psihični razvoj.

Imam eno drobceno vprašanje ki ni vezano na otrokov psihični razvoj?

Ali ste že slišali za primere da so starši v svoji postelji otroka zadušili??
Jaz poznam osebno tak primer zato raje 10x vstanem kot pa da si potem neštetokrat očitam.Pretežko sem zanosila in donosila da bi si dovolila da se zgodi kaj takega po moji malomarnosti.


Hitro, linke o znanstveno dokazanih trditvah, da to pusca psihicne posledice na otrocih. Da vidim, nekaj takega konkretnega, ce bo iz babarekla-babakazala.com ne steje.

Pa potem se znanstveno dokazano, da so indijanci, eskimi in marsikatera druga plemena psiholosko zaostala in nerazvita. Ker, roko na srce, tam vecinoma skupaj spijo.

Ne trdim, da bi to MORALI poceti ampak, da pac nekateri to pocnejo.

Link: http://www.med.umich.edu/1libr/yourchild/sids.htm

Ves kaj pise tam? Da ni nikomur jasno, ce je spanje v isti postelji nevarno za otroka. Zadusitve otrok so se zgodile zato, ker so starsi se spravljali spati z otroci mrtvo pijani, pod vplivom mamil, na smrt utrujeni in kaj vem kaj se vse in zaradi neprimernih postelj in posteljnin. Pa se to je vecinoma govora o infantih, torej o novorojenckih, ki se niso sposobni sami dvigovati in obracati.

Vseeno, prosim za znanstvene trditve o psiholoskih posledicah na otroku...




_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 14:42:05   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Vidis, zal je tvoj nacin dojemanja partnerstva in intime omejen predvsem na posteljo. In trdis, da je tvoj zakon trden zaradi tega. Jaz pa vidim za vsem skupaj en dolocen strah, kaj pa ce ne bi imela tega skupnega prostora za sebe. Nasa partnerstva so postavljena pred velike ovire in skusnjave. In vcasih so skusnjave velike. In takrat mora biti zakon fleksibilen, ne pa da se zrusi, ko partnerja nimata niti minute vec zase. Zal so tudi taksni trenutki.

Pa se nekaj. Vcasih si kaksna mamica taksne stvari, ki jih pises zapomni, takrat mlada in neizkusena misli, da bo njen zakon razpadel, ce bo spal otrok med njima. In ce ima poleg sebe nergaca, ki se sploh tecnari, da se ne more naspati, se kaj kmalu res lahko zgodi, da zakon razpade. Ona pa vztraja in vztraja pri otroski posteljici, zalostna in neprespana.

Sita, vcasih ne gre. Jakob se mocno zbuja (se vedno), kljub temu, da spi pri ateku. In joka in joka. Povej mi, a naj se odpoveva otroku za ceno najine naspanosti, mogoce celo travm pri otroku? Naj spim v isti spalnici in 3 leta (skoraj toliko ze tole traje) tekam na eno uro v otrosko sobo mirit otroka? A ni mogoce resitev ravno v tem, da zadevo poenostavim in s ravno s tem resim najin partnerski odnos? Stvari niso niti priblizno tako crno-bele.

Glede na to kar si napisala, poteka tvoj dan res samo zate. Hvalabogu, ampak res malo ljudi je, ki si to lahko privoscijo..

In se vedno mislim, da za kvalitetno vezo res ne rabis spalnice. user posted image Sem imela fanta, s katerim sem bila 8 let. Ker je bila srednjesolska ljubezen sva najbrz ene 5x spala v spalnici. Narazen sva sla zaradi razlicnih interesov in ne zaradi pomanjkanja intime.


 
Seven - nobenega strahu ni, če ne bi imela lastne spalnice. Od kod ti to? Če bi imeli prostorsko stisko, bi pač spali skupaj. Samo ne na isti postelji. Na isti postelji smo se zmeraj crkljali, zgečkali igrali, lezli so čez naju, spali pa ne pri naju. In zato ni nikoli noben jokal. V najinem partnerstvu ni skušnjav in ovir. Zakaj bi bile? Ja, moj zakon je trden, ker se veliko pogovarjava med sabo in veliko crkljava in dotikava. Med nama je ena sama nežnost in ljubezen. In zato najdeva vedno čas, največ ga imava pa ponoči. Kajti podnevi se dela. Moj mož cele dneve dela in ne morem ga mototi, kadar ima opravka s strankami. Saj pride na malico in govoriva že takrat, pa na kosilo, zvečer pa imava tudi čas za božanje. In ne le v spalnici, tudi v dnevni sobi. Samo dekleta so zdaj že velika in so budna do 10 -ih ali 11-ih in se do takrat še njim posvečava. Zares sama sva samo ponoči. Kajti mi vse počnemo skupaj. Midva otrok ne puščava samih. Skupaj hodimo v gore, jadrat in ovsod, če je le mogoče. Zato smo večinoma skupaj, sama pa sva ponoči. In rada zaspiva gola v objemu.

Veš, midva sva hodila v starševsko šolo. In tam so nam povedali, da otrok mora imeti svojo posteljo. Povedali so nam za primere, ko otrok mami ali očetu odpira oči, če spi pri njima. In da je sestavni del vzgoje ta, da se zna otrok zamotit, četudi je sam. Ravno o tem so govorili - da otrok kriči, če ga starši tako razvadijo, da ga jemljejo k sebi. In povedali so tudi, kako se navadi spati sam. Že ko je dojenček, naj bi spal v zibki poleg postelje staršev. Ko se zbudi, naj ga mati podoji ali da stekleničko in ko se naje in zraven zaspi, naj ga da v zibko. Tako sem tudi jaz počela. Večkrat sem med dojenjem zraven zaspala, saj sem jo vzela na pol v snu, jo dala k sebi in sva obe s hčerkico zaspali. Spala sem bolj slabo, ker sem se bala, da bi jo pomečkala, zato se nisem upala premakniti. Potem sem se na pol zbudila in jo nežno odložila v posteljico. Ona se niti zbudila ni ali pa samo malo zastokala in spala naprej do jutra. Po treh mesecih so mi vse spale že celo noč. Nobenega joka, nič.
In kot piše v skoraj vseh knjigah, sem otroka takoj, ko je prerasel zibko prestavila v posteljico v drugo sobo. Nikdar ni bilo problema zaspati - nobeni.

Nikoli nisem rekla, da se odpovesta otroku za ceno vajine naspanosti. Vendar tudi v tem ni rešitev, da otroka vzameta k sebi. Lahko za vaju, ne pa za otročka. Treba je bilo (zdaj je že prepozno, zdaj joče zato, da bi spal pri vama) odkriti vzrok, zakaj je jokal. Je imel krče, kolike? Zakaj je jokal in od kdaj naprej? Če je otrok srečen, tudi nočnih mor ne more imeti.

Praviš, da stvari niso črno- bele. Kaj pa naj jaz rečem, ko je bila moja hčerka pri treh letih mesec in pol v bolnišnici (imela je zlomljano stegnenico) in je morala tam dan in noč ležati na hrbtu z dvignjeno nogo in takrat starši še niso smeli biti z otrokom ponoči? Veš, je preživela in zato nima travm. Da ne govorim o tem, da jo je tam nek fant dan za dnem strašil, da je hrana zastrupljena (povedala mi je šele nekaj let pozneje), sestre pa so se meni pritoževale in mojo hčerko karale, da noče jesti. Preživeli smo veliko hudega, hkrati sem pa imela še enega otroka doma in še enega v trebuhu. Mislim, da otrok ne more imeti travm če spi v svoji postelji. Seveda, če bi ga pustili, da se joče več kot 10 minut - to pa se itak ne sme. Treba je najti pravi vzrok - a tu govorim o dojenčku. V Šoli za starše so nam povedali, da se otrok do 6-ih mesecev ne da razvaditi, naprej pa že. In kakor smo zastavili, začeli, takšne so posldice. In če z možem trdita, da ves čas delata prav, mi pa ne, je prav. Otrok je "vajin" (dejansko samosvoj), posledice pa vaše. Mi pač takšnih problemov nimamo, ker smo se stvari lotili drugače. Zato je res neumno to prerekanje.

Poznam primer, kjer hčerka spi pri očku, mama pa v njeni otroški sobi. Lahko ti povem, da sta odtujena. Čeprav je pri njem (možu) celo zaposlena in sta drugače ves dan skupaj, mi pravi, da sta kot brat in sestra in sta se takoj po hčerinem rojstvu odtujila.

Moj dan ne poteka zame. Narobe si razumela. Vsak od nas ima SVOJ dan in vsak od nas zna biti tudi sam. Moji otroci so se sami zamotili že kot dojenčki. Obesila sem jim zanimive pojoče igračke (danes pa je tega še več). Hčerka se je bila sposobna več ur zamotiti z raznimi kockami. Sestavljala je stolpe in podrla, pa znova in znova. Jaz pa sem delala kaj drugega. Zvečer sem jim prebrala pravljico in to je bil najlepši čas. najprej risanka, potem pravljica in molitev ipd.

Ne za kvalitetno zvezo ne rabiš spalnice, ampak veliko pozornosti partnerja do drug drugega. To pa čisto sigurno.

Pa še ena dogodivščina z našo najmlajšo: sredi noči se je zbudila in jokala. Mož je vstal in jo vzel na roke. Pa se je pomirila. Jo dal nazaj v posteljo in je spet jokala. Tako dvakrat ali trikrat. Potem pa mu je bilo dovolj, postlal ji je na tleh v kopalnici in ji rekel naj spi tam. Da tam lahko joka kolikor hoče in ne bo nobenega motila. Kot bi odrezal, je prenehala jokati. Nato pa je rekla: "A veš, kaj mi je rekel? Da moram v kopalnici spat." In nikoli več ni bilo problemov sredi noči.  

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   [Brisano sporočilo]
31.1.2007 15:10:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 15:32:53   
BigWhale
Sita, a ves da sem te kar malo sit... Prvo zato, ker ne znas citirati, drugic pa zato, ker pametujes v tri materne..., tretjic pa zato, ker veliko govoris in prekleto malo poves.

Pa ce grem kar po vrsti, kaksen je tvoj zakon in kako se imata vidva z mozem je popolnoma ne-relevantno nekaj ze ponavljati kako super se imata, ker nam nekaterim dol visi. Odpri si temo o tem kako se imata super na trobezljanje v tri dni. Tam pa se hvali. Ves kaj, midva se imava se bolj super! "Se bolj super? Oh ti hecni mali Nodi..." Kot, da se samo vidva crkljata in dotikata in pogovarjata. Celo v dnevni sobi se bozata?!?! Ja kako hudica pa vama to uspe, saj je vendar spalnica prostor za intimo!

V starsevsko solo sta hodila? A bejz no! Po mojem nas je bilo veliko tam! Otroci odpirajo oci mami in ocetu? Ja meni to Jakob precej pocne...

"Odpi oke ati! Stat treba! Setlo je zunaj!"

... jasno, ura je ze sedem zjutraj, budilke pa ni.

To, da si se ti bala, da bos pomeckala hci, ko si spala pri njej je pac tvoj strah. Jaz se tega ne bojim, da bom pomeckal svoja dva otroka v postelji. Prej obratno, ker spita kot dva 'carja'. Grozno, danes je z nami skupaj spala v postelji se psica! Ja PES! Zival! Predstavljaj si psihicne posledice sedaj! In ko ima psica bolhe (in jih ima obcasno) spijo z nami se bolhe!!! AAAAA! Groza! Ves kaj nardi Jakob, ko se zbudi? Rece moja kuza in se vleze na njo in jo pocrklja, ona mu pa roko polize ali pa nos. Odvisno kaj ji pomoli pred gobec. Grozota, mar ne?

Kako se otroka navadi spat sam je ena sama teorija. Za nekatere velja, za druge ne velja. Daj si to dopovedati prosim. A mislis, da so sole za starse od boga poslane in vsemogocne in vsevedne? Daj no.  Jakob od dneva 0 ni hotel spati sam. Ti pravim, drl se je in bruhal od dretja. "Pusti ga naj se zdere in utrudi, bo ze zaspal!" Jasno, ti tudi, ce bi te vrgli v samico in bi imela pod seboj mrzla kamnita tla za povster pa granitno kocko. V enem tednu, ti povem, bi se navadila in na koncu bi se pogresala tisto kocko, ce bi ti jo vzeli!

Spet ne vem o kaksnem odpovedovanju govoris?! A ti narisem? Kaj ti ni jasno?

Otrok se zbuja. Ce spim pri njem se ne zbuja. Meni je popolnoma vseeno a spim sam v postelji ali s Seven ali pa s celo familijo. Cemu sem se odpovedal? Razlozi mi, resno. Ker sem ocitno prevec zaplankan, da bi razumel. Pa najbrz imava nesrecnega otroka, ker se mu vcasih kdaj sanja in se v kriku zbudi. Mogoce je pa to od risank. Danes zjutraj se je bal risanke medvedek Pu, ker je en vlak tam podivljal in preganjal medvedka po eni vasi. AHA! risanke gleda otrok... Tale druzina ze res ne more biti srecna... Verjetno res ne. Ne hodijo v gore ampak otroci gledajo risanke.

Kaj ima zlomljena noga tvoje hcere pri vsem tem? A zato, ker je od malega spala sama ni imela travm, ker je morala v bolnici sama spati? Mnja, vesel sem za vas. Najina zaenkrat se nista bila polomljena, tako da, ne vem kako bo, ce bosta. Kdo je sploh o kakih travmah govoril, ker otrok sam spi?

ARGH! Pa kdo je trdil, da "vi" delate narobe in da "mi" delamo prav!? Preberi se enkrat vecino postov tukaj, se bolje, sprintaj si jih in se s tistim kupom papirja po glavi mahaj, dokler ne bos razumela, da "mi' pravimo, da nam je fajn tako kot je. Ti pa trobezljas o nekih posledicah za otroka in kako mora spat v svoji postelji in kaj vem kaj se vse.

Po mojem je problem v tem, ker pred spanjem ne mrmramo Ommm, ne prizigamo kadilnih palck in ne molimo. 100%.

Postiljanje v kopalnici je odlicen pristop! Tudi jaz sem danes ponoci Jakobu rekel, da ce se ne bo nehal dreti, da bi rad sok pil in ne vodo, ga bom zaprl v kuhinjo in naj se tam dere kjer ne bo Eme zbujal....

... samo Jakob je star dve leti in pol. Prvic, ko je zacel tecnariti, da ne bi sam spal je bil pa star nekaj dni, bi mu moral postlati v kopalnici?

Black Adder: "Boldrick, do you know what irony is?"
Baldrick: "Of course sir, it's the same as bronzy or goldy except that is made out of iron..."



_____________________________

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 15:56:48   
Anonimen
Mene pa samo nekaj zanima, Sita. Kdaj kuhaš, ješ in gospodinjiš, če imaš tako lepo razproejen dan?

Aja, mi skupaj spimo, če slučajno koga zanima.

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Druzinska postelja, zakaj pa ne?
31.1.2007 16:00:34   
Sita
Nalin, nikakor se ne strinjam, da je to pravilno - dajati otroke k sebi v posteljo. Lahko je to nekajkrat, ne sme pa biti stalno, skratka, to ni rešitev problema. Res ne. Ker otroci v resnici ne potrebujejo konstantno pozornost / fizično bližino  svojih staršev in se morajo naučiti se sami zamotiti. To je čisto del vzgoje kot vse drugo.
Tudi tu gre izključno za postavljanje meja.
Kot otrok mora v šolo in se mora privezati v avtu z varnostnim pasom. So stvari, ki se preprosto morajo.

Majhnemu otroku pa moramo pomagati, da osvoji to veščino.

Imam prijateljico, ubogo in neprespano, ker njen sinček baje stalno joka. Potem ga je tudi ona začela jemati k sebi. Zadnjič sem bila pri njej na obisku. Naredila si je malico in ta čas malega odložila v stajico. Potem si je prinesla hrano na mizo in mi govorila, da mali stalno potrebuje, da ga nosi. sedla je, da bi jedla, ta čas pa je mali vstal. Pogledal me je in sem mu rekla: "KU-KU". Zasmejal se je, spet sedel in potem spet vstal, jaz pa spet: "KU-KU" Fantek se je smejal, moja prijateljica (njegova mama) pa ga je šla dvignit iz stajice in si ga posadila v naročje. Vprašala sem: "Zakaj pa to? Saj je bil priden in se je smejal." Ona pa je rekla: "Spet bo začel jokat, saj vem. Najprej se smeji, potem se pa naveliča in joče." In kmalu je začel jokati na njenem naročju in mu ni bilo nič prav. Mislila sem si, le zakaj ga je dvignila. Bi ga pač potem, ko bi jokal, ne pa, ko se smeje. Se kdo prepozna v tej zgodbi?
Pa tudi če malo zastoka ali zajoka, še ni nujno, da se potem ne bo zamotil, če takoj kdo ne priteče k njemu. Tudi to so nam povedali v šoli za starše. Včasih joče, pa sam ne ve zakaj in če takoj ne prinorimo, tudi neha. Se pa že s tem uči, kje so meje. Če ne znamo postaviti meja takoj, jih zmeraj preizkuša in to zmeraj bolj. In mi moramo zmeraj postavljati meje, zmeraj znova in se kritično pogledat, kaj delamo narobe. Res kritično. Otroci niso mali tirani po naravi, take jih naredimo sami s pretirano "skrbnostjo", saj jim tako dajemo občutek, da je res ubogi revček, da morajo biti starši stalno z njim, če ne se jim bo kaj hudega zgodilo. Pa tudi to se mali nauči: ovijati starše okrog prsta. Dobro ve, da bodo za vsako stvar pritekli k njemu in plesali kot bo on igral. To piše v skoraj vsaki knjigi o vzgoji. In je dokazano res.

Pa ko zgoraj pišete, da bi radi neke linke o psihičnih posledicah ... nihče ne rabi teh linkov. Vsak naj sam pogleda svojega malčka in sebe - svojo družino in si iskreno odgovori, če so vsi zadovoljni. Če eden ni zadovoljen, stvari niso v redu. tedaj delamo napako. Če pa so vsi zadovoljni, otrok in starši pa je zanje stvar v redu, kakršnakoli že je. Tu ni za posploševat. Vsaka družina je zase kot je vsak človek zase osebnost. Vendar se lahko vsi učimo in spreminjamo, zlasti pa otroci. Nikomur se ni rodil hudiček, takega lahko samo mi naredimo.

Torej? Kje bodo meje, do kod jih postavlajate ali pa jih morda ne bo, odločate sami. In pri tem ste odgovorni. Za otroka, za še eno bitje. Če jih boste začeli postavljati dovolj zgodaj in jih premikali skladno z otrokovim razvojem, ne boste imeli težav, otrok pa še manj. Če jih ne boste postavljali, pa bo, kot bo. Tedaj tvegate. Lahko bo v redu in odgovorna osebnost (tudi to se zgodi) ali pa razvajeno bitje, ki ne bo sposobno samostojnega življenja. Odločitev je pač v rokah staršev.

Naj povem še to, da je prijateljičin sinček popolnoma priden, kadar ga pazim jaz in se tudi sam zamoti - ona pa meni govori čisto drugače (pri njej je menda grozen, še na WC ne more). Res ne vem, zakaj. Ali pa? Vsekakor ga ne motim, kadar se sam zamoti, če pa joče, ga pa jaz zamotim s kakšno igračo in se spet za dolgo s tem zamoti.  

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?