|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dojenje tri (in vec) letnika
24.3.2007 11:24:18   
oka
Upam, da mi bo ratalo, ker sem en tak računalniški lolek:
http://www.youtube.com/results?search_query=breastfeeding+on+demand&search=Search
 
Drugače pa sem kot sem že napisala prišla do filmčkov preko tvojega bloga. Ko se je film končal, se je "pojavil" še ta film (1 in drugi del).



< Sporočilo je popravil oka -- 24.3.2007 11:25:42 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Dojenje tri (in vec) letnika
24.3.2007 11:35:47   
Seven*
Hvala ti, bom pogledala ko bom imela malo miru. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Dojenje tri (in vec) letnika
24.3.2007 18:47:59   
skuštrana
Ja, oka, tole so res ekstremi. Človek mora vedeti kdaj in kje je potrebno postavit mejo. Ne bi vedela ali zaradi takšnega ekstremnega ravnanja trpijo otroci, ker so vse družine iz drugačnih kultur kot je naša. Pri nas so to ekstremi, recimo v Ameriki je šolanje doma dokaj normalno.

Imam prijateljico Američanko in pri njih na vzgojo otrok in njihove potrebe gledajo malo drugače kot mi. Njim je vse bolj normalno. Nam so takšne stvari ekstremi (recimo že to, da imaš 5 otrok je pri nas čudno, pa da dolgo dojiš, da ne govorim o šolanju doma, porodu doma,..), tam pa je to normalno. Ko je ona rodila - v Sloveniji je bila zgrožena nad patronažno, ker ji je vsiljevala svoje mnenje (je imela probleme z dojenjem in patronažna ji je hotela vsilit dodatek, ampak se ni dala), za kopanje sploh ni imela banjice ampak je rekla, da vsi njeni otroke kopajo kar pod pipouser posted image ( patronažna pa v jokuser posted image )....Njena mama je imela 5 otrok, njena sestra pravkar pričakuje 4 otroka, brat ima 3 otroke...

Glede tega o tem, da so otroci brez plenic od rojstva pa si lahko več prebereš na rodi (www.roda.hr), tam je kar nekaj mamic, ki to dejansko prakticirajo.In jim uspeva.

Jaz osebno tega, da v nosečnosti ne hodim na preglede ne bi prakticirala. Sem pa jaz v prvi nosečnosti isto imela full redke preglede, ker sem se morala do ginekologinje vozit 2 uri in mi je sama predlagala, da naj bodo bolj na redko, ker če je vse ok, potem ni neke potrebe za pogostimi pregledi. Doma pa ne bi rodila, razen, če bi bilo to urejeno kot v Skandinavskih državah, kjer je to ena od normalnih opcij poroda. In jes teboj posebej usposobljena babica, ki točno ve kako in kaj...Za slučaj, če gre kaj narobe.



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Dojenje tri (in vec) letnika
26.3.2007 7:57:36   
vampirka
Najprej osebno moram povedat, da me dojenje 3 ali večletnikov ne moti.

Na vse že napisano bi dodala le, da včasih ni odvisno samo od otroka samega (njegovih potreb in želja), ampak tudi od mame in njene "kondicije". Verjetno je lažje dojiti dlje, če si doma in nimaš službenih obveznosti (v tisti oddaji na tv3 nobena od mamic ni hodila v službo). Seveda obstajajo tudi izjeme in so ženske navkljub stresu v službi ter ostalim obveznostim, še vedno pripravljene oz. sposobne nemoteno dojiti svoje otroke. Za sebe vem, da bom poskušala dojiti kolikor se bo dalo (tudi 3 leta, če bo šlo), ampak ker poznam sebe in svojo kruto realno okolico, ki bo po enem letu porodniške zahtevala tudi dosti časa in predanosti delu, si ne delam utvar in grem pač "with the flow". Poleg tega pa načrtujeva z možem družinico povečati za še kakšnega člana in verjetno bo tudi to razlog, da dojenje ne bo trajalo več let (tandemskega dojenja pa verjetno ne bom prakticirala...no, vsaj redno ne).

Osebno poznam primer, kjer se je mama tako "žrtvovala" za svoje otroke (AP ekstrem), da je na koncu "pregorela" in je sedaj na anti-depresivih user posted image . Včasih je pač potrebno potegniti mejo tudi zavoljo sebe, kajti če nisi fit (telesno in v glavi), svojemu otroku bolj malo koristiš.  

_____________________________


http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Dojenje tri (in vec) letnika
26.3.2007 14:43:35   
TiaSara
Vampirka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?