|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
13.6.2007 10:32:34   
LIDJOČKA
Pozdravljene!

Da se vam še sama malo oglasim. Mi bomo kmalu imeli 8 mesecev, sta kar krepki (beri debelušni)user posted image  deklici in imata že kar po 9 kg. Zaenkrat imata obe spodaj 2 zobka. Čez dan sta večinoma dobrovoljni, le proti večeru ju matra tečnoba. Noč po večini prespita brez težav. Zaenkrat imamo šle en obrok gh, drugo pa adaptirano mleko.
Drugače pa je kar veliko dela z njima in tudi jaz včasih pomislim koliko manj sem imela enega dela s prvo punčko (čeprav se mi je takrat zdelo da je ful zahteven dojenčekuser posted image ). No ja k sreči so vsak dan večje in če ne drugega jih včasih zamoti tudi starejša, pa tudi med sabo se velikokrat zamotita, nekaj brundata in poslušata ena drugo, kar je pa včasih tudi fino.

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
19.6.2007 11:26:49   
soncek.djukelica
ojla,

imam vprašanje glede vozička! a obstaja varianta,da kupiš dva enojna vozička, pa jih "zasvašaš" skupaj? user posted image

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
19.6.2007 11:42:53   
emaa
Obstaja varianta, baje s sponko Inglesina ali pa peg peregp pliko mislim, da je, pa dobiš tudi sponko pri njih (če sem si prav zapomnila). Meni je dvojen voziček bolj praktičen, pridem vsepovsod (z dvema vozičkoma ne boš prišla v nobeno trgovino in življenje je tako, da z dvema otrokoma ne boš samo na sprehodu, ampak je treba kdaj tudi bo kruh in tako stvar), razen če imaš pomoč, pa da bo nekdo vozil drugi voziček, ko bo kam treba it. Pol je drugač, jaz sem pač sama za vse, dokler moj ne pride iz službe, zdaj je že dva vikenda moral delat, pa ne bi mogla nikamor s tako varianto.
Zdaj pa uživaj, sem prebrala, da trebuščka še nimaš (verjetno samo pasu nimaš več, to se je meni zgodilo), mal vsake toliko pogledam na decembrke, kjer sem lani čvekala. Ga boš imela kmalu, meni se je počasi začel poznat pol po 15. tednu, da pa je ful kipnu je blo pa tam okoli 22. tedna.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
19.6.2007 13:07:19   
ANDREJA 75
ČAO!Mi enostavno ne uspemo niti na RR-SORY pa tudi sedaj enega držim v naročju.
Mi sedaj jemo bebo1 smo kar zadovoljni prej sta imela bebo za nedonošenčke pa sta potem hotela jesti kar na uro in pol  no sedaj pa jemo približno na tri ure razen takrat ko smo zunaj v vozičku.Jutri imamo pri pregled pri pediatru .
Pred enim tedno sta imela Maj 2940 g Gal pa 2640g tako da smo se tudi že kopali.Ponoči spimo po dve uri tako da sva zjutrajmidva kot cunje.No sedaj bo malo lažje ko bo konec šole in ta velika dva nebosta zjutraj vstajala ob 5.30.Dojim večinoma samo zvečer.No moram šibati ker se že oglašamo. Se tipkamo ko bo čas .
Pozdravček vsem ANDREJA


_____________________________

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
19.6.2007 16:03:15   
soncek.djukelica
andreja, sem te kar v mislih videla, kako izgleda pri tebi!user posted image
emamair, jaz bom tudi v večini sama skrbela za otročka! hvala za info!Ta teden začenjam 13 teden! In kot si sama rekla, tudi jaz mislim,da mi bo trebušček kar naenkrat kipnil! user posted image

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
5.10.2007 10:45:18   
tatam
Kak so kaj vaši junaki?Se že postavljajo na noge,plazijo..Kaj pa jejo,kako spijo in kako so veliki???
Našidva imata 72 cm in Tosja 10200g,Anej pa 9850g. Niti približno se ne dvigneta ob opori,pa tudi če ju sama kdaj postavim na nogice kar klecajo.Tudi plazita se ne,ampak se vrtita kot šraufi,v momentu sta na drugem koncu sobe.Tudi vsedeta se ne sama, če pa ju posedem pa lepo sedita,no ja-občasno ju še vržeuser posted image
Spimo še vedno bolj malo,ampak sem se že navadlauser posted image Zaspita okoli osme,med drugo in tretjo še vedno jemo,potem pa do kakih šestih.Seveda se vmes neštetokrat zbudita,pa čeprav samo dudo iščeta..Jaz sem občasno že pravi zombi!!Sedaj,ko sta starejša v šoli grem včasih čez dan z njima spat,če mi znese.
Jemo pa vse po vrsti,razen kravjega mleka in izdelkov iz njega,namreč Tosji so odkrili alergijo nanj.Občasno dam Aneju kak jogurt,večinoma pa ne,ker potem Tosja tak žalostno gleda!!!Ravno sta začela ful jest jogurte,pudinge in podobno,ko so to odkriliuser posted image Škoda,da niso prej,da ne bi Tosja vedel kako je to dobro-kar mljaskal je vedno poleg,bogi revček!!
Tudi dojimo se še trikrat na danuser posted image !Ampak zadnje dni sta začela odklanjat oz.začneta se dret zraven in se stran obračata.Bomo vidli kaj bo iz tega!
Malo napište kak in kaj,me malo skrbi ker se ne posedata in ne plazita??!!
Imamo pa nalednjič razvojno čez dva tedna!

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
5.10.2007 12:39:45   
emaa
Sedet samostojno sta naša dva začela pri osmih in osmih in pol mesecih (David je pozneje sedel, usesti se je znal pa že prej, Luka se zna sam usesti šele kakih 14 dni). Plazila sta že prej, sam o v rikverc. David kobaca naprej zdaj kake tri tedne, Luka poskuša, pa naredi nekaj korakov, pol gre pa raje v rikverc. Za samostojno sedenje imajo čas do 9 meseca (torej imate še en mesec časa), posedanje pa pol kar pride. Naša dva še ne znata vstat, poskušata že, ampak še ne rata, bi pa skoz stala, če bi imela šanso. V glavnem časa je dovolj, vsak otrok je različen.
Jemo mi tudi več ali manj vse, tako da jesta isto kosilo, če le ni kaj takega, kar za njiju ni primerno. Velika sta David 77cm in 10600, Luka 78cm in 11600. Tako, da sta kar velika. Jemo 5x na dan, vmes nič ne grickata, spita pa celo noč (od 7 do 7).

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
5.10.2007 13:03:54   
LIDJOČKA
Naši 2 bosta kmalu imeli eno leto in glede na to da je njuna starejša sestrica shodila pri enem letu, tudi od njiju to malo "pričakujemo" ampak zgleda da se naša pričakovanja še ne bodo uresničila user posted image . Sta sicer že zelo stabilni in ob opori dobro hodita, vendar ko bi bilo treba samostojno, pa raje po vseh 4, gre veliko hitreje.
Drugače pa veliko otrok sploh ne pleza, tako da nič skrbet user posted image .

Sta pa kar pridni, čez dan še vedno dvakrat spita, sicer odvisno od dneva, ampak skoraj vedno po cca 1,5 ure, ali več. Prespita tudi celo noč, brez težav, razen sedaj, ko smo imeli polne noske user posted image . Jesta pa tudi že vse, včasih tudi že mleko.Jesta pa 4 krat na dan, pa kakšen piškotek ali palčko seveda vmes user posted image .

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
23.11.2007 11:52:20   
tatam
Ema,vi boste pa skoraj svečke pihali,ne??
Tudi nam se bliža...Ups,pišem kasneje,sta se razjezla!!!

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
23.11.2007 12:20:11   
guppy
Joj, kako hitro mineva čas user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
23.11.2007 13:58:31   
emaa
Še tri dni, pa bosta eno leto stara. Zdaj se na noge pospešeno postavljata (ravno to zdaj v postelji  počneta ta trenutek in se smejita in pogovarjata, namesto, da bi spala), nekaj korakov naredita ob opori (če hočeta kaj zanimivega dobit, da kak daljinc kje pozabiš), sta pa pri velikih fantih. Naslednji teden bomo videli kake mere imata. Je pa kar veliko dela, zmeraj več, pa je treba prepire razsojat, oz. ju vsaj toliko narazen spravit, da se glih ne pretepeta ful. Ker če eden nekaj hoče, kar ima drug, se porivata, hodita drug po drugem, tudi klofutata, da prideta do željene zadeve. Včasih se za sekundo obrneš, pa že kako ušpičita. Predali so vsi zavarovani, ker pri kobacanju smo pa rakete. 

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
23.11.2007 16:52:41   
tatam
Ema,potem pa imate res pestro!!To nas še čaka.Zaenkrat še vedno le šraufata po tleh,vsedeta se ne sama.Pa na noge se ne postavljata,če ju jaz postavim,pa en čas stojita,pa klecneta..user posted image Me že začenja malo skrbet,ampak zdravnica je rekla,da naj še vseeno počakamo.Kak dolgo še???Jaz mislim,da bi blo fajn na kake fizioterapije oz.vaje hodit!?!?
Drugače sta tudi med "tavečjimi" in ne najbolj drobnimiuser posted image Kljub Tosjevi strogi dieti,ki jo upoštevamo kar pri obeh.Razen da Anej dobi navadno mleko-Aptamil,pa tu pa tam kaki jogurt,če mu je...Se pa držimo te diete in kljub temu je Tosja ponovno celi pikast po obrazu,po telesu malo manj.Zato sem nas v jezi in razočaranju naročla k bioenergetiku!!Bomo vidli kak bo!!
Kje pa ste ostale mamice??Je kar mrk na naših temah!!!
Oglaste se kaj:Bianka,NMJ,Jesica,Lidjočka,Andreja75,mravljica3,Guppy,Afnica...Sigurno sem kero pozabla,ko pa nas je že kar nekaj...Da malo delimo podvige naših user posted image user posted image in skrbi,ki jih imamo z njimi...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
24.11.2007 22:13:06   
siskamiska
Čer!

Našedva sta stara 5,5 mesecev in ko berem kaj nas še čaka user posted image . Jao meni.
Trenutno sta kar pridna, sta pa ravno v fazi ko sta noro ljubosumna eden na srugega in bi bila samo pri meni. Mamica je zakon, no očka je še tudi vredu, pri ostalih se pa več ali manj jokata user posted image . Sem se danes potepala (1,5 ure) in me je možek klicat ter mi rekel, da če ne pridem takoj domov da bo skočil čez okno ker se tako dereta in jih ni mogel krotiti. Pridem domov, me zagledata in se začneta smejat user posted image .

GH še nič ne uvajamo (korigirano sta stara 4 mesece), David se prekotali že v vse smeri, Domen pa še ne. Je pa David kao "hiperton" Domen pa hipoton user posted image . Tako da nas čaka še veliko dela na NFT-ju in doma seveda, da fante spravimo v red.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
25.11.2007 9:06:04   
LIDJOČKA
Uh ja, tudi pri nas je pestro. Sara je shodila že preden je imela leto, Maša pa zdaj kakšne 14 dni okoli raca. Imamo kar srečo, ker se razvijata brez težav, nikoli nismo bili v razvojni, tako da nam je bilo kar prihranjeno user posted image . Drugače je pa noro, se cukata, tepeta, vlečeta, igrače... itak je tista najboljša, ki jo druga drži. Tako, da moramo biti kar previdni, ker nikoli ne vemo kaj jima pade na pamet.
Smo pa že v nizkem štartu za v vrtec, še en mesec pa bo treba v službo. Je tako hitro minilo, sploh ne vem kdaj, pa čeprav sem si večkrat vmes zaželela it v službo, mi zdaj samo misel na to povzroča user posted image , no upam, da bosta vsaj vrtec dobro sprejeli, ker sem sedaj tudi samo jaz dobra user posted image .

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
25.11.2007 16:46:50   
bonci
Hojla!
Punce mene že zdaj zvija, kaj šele bo. Naša Klemen in Karmen sta stara dva meseca. Le še kaj napišite, da se malo pripravim oziroma sprijaznim s težavami.

Pa nekaj bi vprašala: kakšna je blazina, v katero bi dala otročka spat / založila / podprla? Ali je podobna blazini za dojenje? Ali je celo ista? Ali se obnese?

Hvala in lep dan želim vsem, Barbara

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
25.11.2007 18:35:32   
mravljica3
Pa da vas pozdravimo še mi. Naša dvojčka bosta jutri stara 7 mesecev. Kaj naj rečem, starejša sta, več dela imamo z njima. Sašo ima 9 kg in je že kar težak za nosit, Olja pa s svojimi 7,6 kg nekoliko zaostaja za njim, tako da se kar fino pozna, ko ju zamenjaš.
Največ časa preživita kar na blazini, kjer se že dobro prevračata v obe strani, na kolena pa se še ne opirata. Jesta zelo rada, čeprav mi Olje še ni uspelo navaditi na flaško, tako, da me še vedno dodobra ščika.  Ampak kaj hočemo. Večinoma smo kar doma, saj predno se odpravimo kam dlje naju z možem že vse mine. Vedno se eden od najinih treh dere, stoka, cvili, bruha ali kaj podobnega. Nadaljujem prihodnjič, 10 min miru je minilo.

Lepo se imejte, pa veliko dobre volje in lepih dni, da gremo lahko kaj ven.

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
26.11.2007 12:32:11   
emaa
Še dve slikici z včerajšnjega praznovanja.
user posted image
user posted image

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
26.11.2007 13:59:54   
LIDJOČKA
Vse najboljše fantoma za prvo svečko!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
26.11.2007 14:41:16   
siskamiska
Emamair, fantoma čestitke za 1 leto, mamici in očku pa tudi čestitke ker sta že eno leto starša user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kolk sta fletna fanta.user posted image

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
26.11.2007 21:31:53   
ANDREJA 75
No tudi mi se malo javlajmo!No mi smo pa stari  šest mesesev.Začeli smo se kotaliti iz hrbta na trebuh to počnemo kakšen teden predvsem Gal .Maj je malo  bolj okrogel pa mu to ni ravno v interesu.user posted image No ta teden smo se tudi že lasali med sabo in se drli kotuser posted image Gal je user posted image vragec in pol takoj se skotali do Maja in mu vzame igračo in takoj tuliiiimoooo!!!No začeli smo že pridno papcati GH. zjutraj jemo flaško druge obroke pa vse na žličko user posted image   vendar nam ni vse dobro Maj bi jedel večinoma samo mlečne stvari(skute jogurte....)Gal pa vse po vrsti samo potem pa .......user posted image bruhamo in polivamo.no saj počasi se bomo že navadli tudi GH.Drugače pa zvečer papamo tudi flaško (bebo 2) kopamo pa se kar vsak dan tako uživatauser posted image potem pa ob 19h ninanana.user posted image no in spita do zjutraj brez zbujanja in hranjenja do 7h, čez dan pa 3-4 krat po pol ure.Voziček zunaj je pa zakon!!!!(za spanje)Drugače pa se nam kar fino dogaja sploh sedaj ko je šola. tempo je kar hud dan mine  takojuser posted image 4 otroci ni kar takouser posted image mar ne??? AMPAK JE LUŠTNO KER NAS JE TOLK...in tud  ta velika dva user posted image user posted image sta nooooora na user posted image user posted image .   No tolk na hitr grem likat se javim še kaj !!!!





DAVID IN LUKA PA VSE NAJ NAJ!!!!user posted image


_____________________________

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
27.11.2007 8:51:31   
tatam
Čestitke Davidu in Luki za prvi rojstni dan!!!Sta pa prava dedauser posted image user posted image !!
Ema,kak pa je zdaj z Davidom??Še hodita na kontrole?Je pa lahko vse po vrsti?Se vam kaj pozna v vsakdanu?Sory,če sem preveč radovedna...
Jaz mam z Anejem čez dva tedna kontrolo srčeka-UZ in tudi upam na najboljše!!
S Tosjo pa grem naslednji teden k bioenergetiku!Upam,da bomo končno zvedli kaj več!

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
27.11.2007 10:20:07   
emaa
David lahko je vse, tako da se nam v vsakodnevnem življenju ne pozna kaj dosti. Je pa prejšnji teden fasal drisko, me je tako skrbelo, samo ko je bil drugače v redu (brez vročine, jedel, pil, se igral), je bilo v redu. Pol pa samo čakaš kaj se bo razvilo. Cvikam pa sigurno kako bo, ko bo začel razne viruse v vrtcu pobirat.
Tatam glede FTH. Naša dva sta se začela sama posedat pri 8,5 mesecih, prej nista sedela. No najprej je bil David, ki se je znal usesti prej ko je znal sedet. Vstajata od 10 meseca, je pa res, da smo dobili vaje kako to vzpodbuditi, baje pa ni nič narobe, če to osvojijo kasneje. Mogoče da bi vam vsaj kake vaje pokazali, da ju stimulirate, ker Luki je bilo treba pokazat kako se vsest. Vstala sta pa kar naenkrat, Luka je imel tisti dan 39 vročine, pa mu je uspelo.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
2.12.2007 20:36:34   
d_princess
Čestitke za prvo svečko! Verjetno je bil ta dan nekaj posebnega, predvsem za mami, ki je podoživljala lanske dogodke!

Imam pa eno vprašanje, na čem pa malčka sedita? Deluje mi kot neki gugalni konjički pa ker nameravamo kupit nekaj takega za naši dve, zbiram informacije.

Lp, Mateja

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
3.12.2007 8:01:02   
emaa
Ne, Mateja to so neki penasti motorji, v city parku v igralnici jih imajo, sta bila pofotkana na enem od srečanj decembrčkov. Jima je bilo pa zelo všeč. 

(odgovor članu d_princess)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Emamair,Bianka in ostale mamice
11.12.2007 19:17:34   
NMJ
Lep večer tudi z moje strani vsem dvojčkom in staršem dvojčkov.

Lepo je brati kako se tudi drugi dvojčki razvijajo - eni hitreje drugi korak za njim - pomembno je da napredujejo. Naši dve sta stari že 10 m oz. ob koncu decembra že 11 m. Pa se mi zdi ,kot da smo pravkar prišle iz porodnišnice. Starejši kot sta bolj postaja naporno - se strinjam z ostalimi. Neža (ta večja) se že vstane in stoji ob opori in se drži samo z eno rokco ter se že prestopa, težka je nekje okoli 9 kg in velika približno 74 cm, Živa pa se je sedaj pričela zelo hitro kotaliti na obe strani in tako pride kar daleč, tudi čez marsikatero oviro, sedi še ne, vendar ji ne manjka kaj dosti. Težka je nekje okoli 7 kg morda malo manj in velika okoli 70 cm. Seveda pridno hodimo na NFT, čeprav je Neža ne potrebuje več gre tudi ona in skorigirata kakše "napake". Pri hrani sta bolj zbirčni, kar veliko stvari ne marata in imam kar težave kaj jima skuhati oz. jima ponuditi za malico. Tudi ponoči se zbujamo in jokamo - predvsem Neža, Živa kar spi. Neža ima že dva zobka spodaj, pri Živi pa jih še kar čakamo. Skratka zelo lepo je biti starš dvojčkom a hkrati tudi naporno - trenutno pogrešam spaaaaaaaaaaanje.

Prosim napišite kako spijo vaši ponoči - ali se kaj zbujajo, ali spikp celo noč, ali se še kaj hranijo, spita skupaj v sobi ali ločeno ????

lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?