|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikica Alina
7.5.2007 14:53:24   
biba 78
Pozdravček, sem ravno včeraj vprašala, kako je s kengorujčkanjem v MB in so mi sestre odgovorile, da bom morala še malo počakat, da Alina sama zadiha in pridobi na gramih. Ampak ona bi zdaj potrebovala takšno cartanje. Saj bo, ne upam bit preveč sitna, bom še že potrpela malo. Jaz imam za mojo pikico, kaj se pljučk tiče, tudi takšen občutek, da se bo stanje začelo izboljševat nekje v 35 t, zdaj jih ima 31t, tako da še bo kar nekaj časa. Drugače pa je iz dneva v dan lepša, večja, je prava mala debeluščika, sicer je izgubila nekaj gramov, za kar je kriva neka viroza, ampak se je stanje že normaliziralo. Ko pa vidi, kakšna zdravila vse dobijo in koliko teh zdravil ti naši otročički mali, se mi pa para srce. Po eni strani pa hvala bogu, da obstajajo vsa ta zdravila in pomagajo.

Lep dan vsem mamicam malih sončkov.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pikica Alina
7.5.2007 14:56:17   
cmokec
user posted image za pogumno mamico. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pikica Alina
7.5.2007 19:43:49   
anajmad
Res so ubogi ti mali borčki. Tolikokrat prešpikani,zdravil dobijo tok velik,kokr jih jst v življenju menda nisem,sam na koncu se pokaže to dosti dobro. Boš vidla,da bo vse v redu in res ti želim,da bi svojo pikico čim hitreje stisnila v objem.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pikica Alina
7.5.2007 22:15:39   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: biba 78

Pozdravček, sem ravno včeraj vprašala, kako je s kengorujčkanjem v MB in so mi sestre odgovorile, da bom morala še malo počakat, da Alina sama zadiha in pridobi na gramih. Ampak ona bi zdaj potrebovala takšno cartanje.



Sam meni pa res ni jasno zakaj je toliko razlik med LJ in MB? user posted image
V Ljubljani prav priporočajo kengurujčkanje - čim prej. Ko sem jaz dobila prvič Leo, je bila težka le 830 gr, sem šla prav v njen "dnevnik" pogledat.

Sicer pa res oni najbolj poznajo tvojo borko in že menda vejo kaj je zanjo najbolje. Boš videla, da bo kmalu boljše in bo vse bolj pozitivno. Alina je že "velika" punca, še malo pa bo težka 1 kg! In s težo bo hitro pridobivala tudi moč in ves razvoj bo hitrejši. Tudi pljučka bodo "prišla na vrsto". Še malo potrpi.

Komaj čakam na dobre novice.  user posted image

Pa še malo za srečo ...  user posted image   user posted image   user posted image   user posted image


.


< Sporočilo je popravil Janeja -- 7.5.2007 22:17:29 >

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pikica Alina
8.5.2007 8:25:21   
Liona
biba 78,
 
jaz sem prijateljica od Niie. Od tiste,ki je rodila punčko s 25 tedni. Naj te potolažim. S Pio je vse o.k. Ni več v inkubatorju (stara je dva meseca in malo), le še v topli posteljici. Ima 1600 gr in lepo pije po flaški. Konec tedna bo šla še k mamici na oddelek, čez kakšen teden pa domov. Imeli pa sta tudi nekaj težav z dihanjem in plučki, bila je na kisiku, imela je padce saturacije, nehala je dihat. Ampak se je vse poštimalo. Kengurujčkat sta se začeli pred približno 3 tedni, ko je bila Pia stara malo več kot en mesec. Kar počasi. Vse bo o.k. Boš videla. Potem ti bo pa vse šlo tako hitro... user posted image  Niia nima časa niti za telefonski pogovor user posted image .

Srečno tebi in Alini

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pikica Alina
9.5.2007 12:24:35   
biba 78
Lep pozdrav mamice, imam še eno vprašanje in sicer če katera ve, kako je s tem v MB. Jaz sem šla 9 dan po carskem rezu domov iz bolnice in me zanima, kdaj je mamica sprejeta na EINT k otroku, da jo vse naučijo in da lahko mamica sama začne skrbet za otroka. Jaz že komaj čakam, da bom lahko cel dan z njo, ker zdaj hodim na tri dni. So mi priporočali bolj redke obiske, zdaj ko še sama ne diha, da se čim manj vznemirja. In res ne morem verjet, kako pikica čuti, ko pridema z atijem k njej. Rata nemirna in vsi aparati kar začnejo piskat. Potem jo pocartam in je vse v redu. Potem se malo joka, malo smejčka, ena nogica sem, druga tja, da se z atijem hecama, da bo verjetno trenirala gimnastiko, pol stegne rokice nad glavo in pokaže, kako je že velika, skratka pravi mali biser je. Je zelo živahna, to ma verjetno po meni, atija je pa tega zelo strah.user posted image user posted image user posted image
Sicer pa veliko krat reče " mi je vseeno, če mi po glavi skače, samo da bo zdrava in čimprej pride domov ". Tudi jaz sem takšnega mnenja.

Lep dan

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pikica Alina
9.5.2007 12:30:11   
biba 78
Liona, še vprašanje zare, a je Niia v MB na EINT?

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pikica Alina
9.5.2007 21:29:13   
Janeja
A ne smeš biti z njo v bolnici? user posted image
V LJ so lahko mamice na oddelku ves čas bivanja malih borcev na EINT. Pa obiski so tudi dovoljeni (in zaželjeni) vsak dan dopoldne in popoldne. Jaz sem šla sicer domov, ker imam doma še starejšega sina ob katerem sem lažje prenašala vse skupaj, samo sem bila pa res čisto vsak dan pri Lei vsaj nekaj ur. Malčki res zelo čutijo prisotnost staršev.

Želim ti, da bi čim prej minilo to obdobje in bi bili vsi supaj doma.
Po glavi vama bo pa res obema skakala user posted image   Naša Lea je pravi razvajenec in že od začetka zna uveljevljat svojo voljo! user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pikica Alina
9.5.2007 23:21:12   
blev
V bolnico si sprejeta ,kakšen teden -10 dni preden je otrok odpuščen. G lede obiskov pri mali Alini se pa pogovori z njenim zdravnikom. Našo Saro je imela  dr. Kanič Zlatka super zdravnica.Jaz sem bila vsaki dan v bolnici včasih celo 2 krat.IN ne sprašuj preveč sester , raje vprašaj zdravnika. Kateri zdravnik  pa jo ima'? Lep pozdravček.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pikica Alina
10.5.2007 12:42:40   
biba 78
Pozdravljena Blev, Alinin zdravnik je dr. Robi Pogorevc, super zdravnik, z njim kontaktiram vsak dan po telefonu, za obiske pa so mi res tako priporočali. Zato pa komaj čakam, da grem not k njej. Zdaj imam pa kar slabo vest, ker nisem vsak dan pri njej. Ampak ker sem malo po porodu padla v depresijo, mam včasih dan, da me je prav strah it k njej. Strah me je, da bo spet jokala, da bo nemirna, postanem čisto panična, ker mislim, da jo to zanjo ena sama velika bolečina, pol pa rabim dva dni, da se postavim na noge in se skuliram. Dobro, da imam tako dobrega partnerja in prijatelje, da mi stojijo ob strani.
Sem prava živčna razvalina. Upam, da bo hitro minil ta čas, da bo pupika čimprej prišla domo, da zopet normalno zaživimo.

Lp

(odgovor članu blev)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pikica Alina
10.5.2007 12:56:20   
cmokec
Joj, Biba 78, nič pametnega ti ne znam napisati, ker mi je bilo to prihranjeno. Mislim na vas in malo borko Alino. Čas dela za vas, vsak dan je močnejša, večja in bližje svoji družinici. Si sploh ne upam predstavljati, kaj preživljate. Probaj zaupati zdravnikom, zaupati Alini in svojemu partnerju. Zaupaj sebi, da si dovolj močna, da si na poti uspeha. Po drugi strani si pa daj čas, da iz sebe odvržeš ves svoj strah in svojo nemoč. Ne zadržuj v sebi. Le pri Alini se potrudi, ker njene učke res potrebujejo pogled na tvoj nasmejan obraz, dotik tvoje mirne roke.

Vse bo dobro, boš videla. Toliko nas je, ki pošiljamo Alini same lepe in pozitivne želje, pozitivne misli. Nekje se mora poznati, zaupaj vanjo in vase. Tudi ti boš zdržala, boš videla. Ker si pogumna mamica prečudovite Aline. Zato.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pikica Alina
10.5.2007 13:03:01   
Anonimen
Sama sem imela v MB na intezivni nego hčerko 58 dni. In sem bila čisto vsak dan pri njej (120 km dnevno). Sem si res včasih zadala, da danes ne grem in tudi klicala kako je z njo in na koncu vseeno šla.

Jaz osebno bi hodila k njej vsak dan pa naj rečejo kar hočejo. MIslim, da ji tvoja bližina samo dobro dene. Midve sve se kengorujčkale ko je imela na sebi še vse kable za kontrolo funkcij (naslednji dan ko je sama zadihala). Drugače je pa njena zdravnica bila dr. Miksič!

Je pa res, da kontaktiraj samo z zdravniki, ker sestre itak nič ne povejo.

Držim pesti, da bo vse v redu!

(odgovor članu biba 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pikica Alina
10.5.2007 13:19:01   
biba 78
Hvala Cmokec, za lepe misli in želje.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pikica Alina
11.5.2007 16:34:06   
* Mateja *
Ojla, kako je z malo borko?
Vidim, da vama gre lepo po dobri poti naprej. Važno je, da med samim zdravljenjem še dodatno ne zboli. Je dobro to, ker gremo v poletje in ni tok virusov in bacilov v zraku.
Ne se sekirat zaradi kengurujčkanja. Zgleda da je od oddelka do oddelka različno. Glede obiskov- jaz tudi nisem bila v bolnici z Nejcem, ker so ga iz Šempetra peljali v Ljubljanov klinični. Noben me ni niti prašal če bi bila rada zraven, sama se pa tudi nisem zanimala, ker se mi je zdelo, da bi bilo psihično prenaporno. Sem se pa vsak da vozila v Ljubljano in nosila moje mleko. Tako sem delala 2, 5 meseca, pol ko je pa šol na peediatrijo, me je pa njegova zdravnica prosila, če lahko pridem tja gor , da se navčim vsega potrebnega. Z njim sem bila 1 mesec, smo mal zavlačevali, ker so meli doma gripo, je bil lih februar. Domov sva pa prišla s kisikom. NI tak bavbav kot zgleda!

Pomoje je dobro, da si čimveč zraven hčerke, jaz sem Nejca uštimala zvečer sama tudi ko je bil v inkubatorju. Sej ni panike, če se pal vznemiri, a ko jim jemlejo kri in špikajo petke se pa otroci ne vznemirijo??!!


(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pikica Alina
12.5.2007 17:44:26   
Balonchy
Biba, kako je s tvojo malo borko Alino???

user posted image user posted image user posted image  za Alino in hitro se javi...


Pozdravček, B.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pikica Alina
16.5.2007 14:37:20   
biba 78
Pozdravček, moja pikica Alina je po starem, včeraj je že imela 1055g, drugače pa nič kaj novega. Pljučka še kar nočejo in nočejo, mi je zdravnik razložil, da se pri Alini vse počasneje razvija, tudi možgančki, in da bo še okrok 2do 3 mesece sigurno še v bolnici. Posledica vsega tega pa je, da je bila zelo shirana že v trebuščku, zaradi moje preklampsije in da jo morajo prvo spravit v pravo kondicijo, da si opomore. Jaz upam na najboljše, tudi če je še dolgo na EINT, samo, da bi bilo vse vredu. Hvala bogu, da še ni prišlo do kakšnih možganskih krvavitev, tudi ultrazvok srčka je pokazal vse ok, tako da čakamo samo še na pljučka. Je pa že prava velikanka.

Lp

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pikica Alina
16.5.2007 21:20:57   
* Mateja *
No, vidiš da gre v pravo smer! Sam tko naprej. In še nekaj ti polagam na srce. Stvari so nepredvidljive, tud zdravniki niso vsemogočni in ne morejo natančno napovedat kok časa bo malčica rabila, da se postavi pokonci. Za mojga so rekli, da bo umrl, pa je še njih presenetil in to brez vseh posledic, tko, da sam pozitivno mislit in bo vse uredu! Kej mleko imaš? Si ga pumpaš? Al ji dajejo unga v prahu?

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pikica Alina
23.5.2007 19:41:17   
Pinokio
Jaz držim pesti za tvojo malo princesko, da bo tako kot moja kmalu pri tebi v naročju! Midve sva prišli predvčerajšnjim domov po 2.5 mesecih in je moja Pia zdrava punčka, tudi s tvojo bo vse vredu, čeprav vem kako je težko, sem šla sama skozi vse to! Zaradi nezrelosti je bila 67 dni na EINT. Dihalne stiske ni imela. Zaradi apnoičnih atak je bila dvakrat intubirana in po nekaj dni umetno ventilirana. Prebolela je hospitalno okužbo, zdravljena je bila z antibiotiki, zlatenico, vnetje popka, bila je tudi na kisiku!
Bila je težka 730g, danes jih ima pa 2kg, tako, da samo pogumno naprej............so vzponi in padci...........smeh in solze.............želim ti pa čimveč vzponov!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pikica Alina
30.5.2007 23:52:28   
biba 78
Pozdravljene vse mamice,

končno se javljam z nekoliko boljšimi novicami in sicer naša pupika zelo dobro napreduje. Težka je že 1220g, brez vseh infuzij, kisika ima še 30%, kar pa je najleše  -  uspelo ji je že sami dihat približno uro in pol. Več še ne zmore, se preveč utrudi, ampak že to je dovolj. Je rekel zdravnik, da mora še kakšnih 100g pridobit, potem pa bo. Ne morem vam povedat, kako sma z atijem vesela, da se je končno začelo nekaj izboljševat. Je prava mala debeluščika, mlekija dobi 27 ml, dobro prebavlja, tako da so se odločili, da bo brez dodatkov, ker so vsi ti kanalčki v žilo pravo leglo za bakterije. Izgubila je malo na teži, ampak se je že začela nazaj redit. Je prava mala nagajivka, založena iz vseh strani s pleničkami, da jim ne pobegne, zelo živahna, tako, da imajo sestre precej dela z njo, hoče bit v središču pozornosti in vsi bi se mogli kar okrog nje vrtet.user posted image user posted image user posted image  Ati pravi, da "ima nekaj po mamici". Veliko se smejčka, tako, da sem potem cel dan še jaz vesela, ker kadar je jokala, sem jokala tudi jaz. Skratka, za enkrat kaže dobro in upam, da bo samo še iz dneva v dan boljše. Doma pa smo večinoma vse že pripravili in samo še čakamo, da jo prinesemo domov. Upam, da bo to hitro.


(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pikica Alina
31.5.2007 0:06:51   
biba 78
Pinokijo, tebi in tvoji pikici želim čimveč lepih in nepozabnih trenutkov doma. Sem vesela za vaju.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pikica Alina
31.5.2007 17:55:08   
Janeja
user posted image bravo Alina! Sem vedela, da si prava borka in da ti bo kmalu uspelo. user posted image

Biba zdaj pa kar optimistično in z dobro voljo naprej. Boš videla, da bo res iz dneva v dan boljše. Mislim na vas vse. user posted image



(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pikica Alina
31.5.2007 18:25:40   
cmokec
Same lepe novičke. Bravo Alina user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pikica Alina
1.6.2007 0:49:21   
* Mateja *
O bravo, de vama gre taku fajn!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pikica Alina
1.6.2007 6:57:30   
arielca
user posted image user posted image user posted image  Upam, da bo mala borka kmalu doma!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pikica Alina
2.6.2007 16:29:57   
Pinokio
O superuser posted image ..........bravo mala borka Alina....................Biba zdaj gre samo še navzgor...........boš vidla kako hitro bosta doma in hvala za lepe želje!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?