|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikica Alina
12.7.2007 14:01:40   
najci
Že tri dni samo na brčicah!?! Pa to je super!!! Bravo Alina user posted image  !!! Kar tako naprej...
Upam, da bo zvijanje hitro mimo... Se mi zdi, da se ti mali dojenčki kar vsi veliko napenjajo po hranjenju, ampak to vse mine. Kar naj pridno papca, pa bo kmalu doma. Si že sprejeta v bolnici? In se že same previjate in hranite?
Mi gremo malo na morje, ampak bomo mislili na vas! Še malo, pa boste tudi vi doma... user posted image

_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Pikica Alina
12.7.2007 18:08:58   
* Mateja *
Najci kaj hodite v pulmo amb. na Pediatrično? Ker nam je pomoje dohtarca lih o vas govorila, ker ste meli doma kisik kot mi!! Ful je luškana Vesna! In velika!

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Pikica Alina
16.7.2007 0:07:57   
biba 78




Ne nisem še sprejeta v bolnico, tudi hranima se še ne, samo previjem jo lahko. Nazadnje je na brčicah zdržala 4 dni, potem je bila 3 dni na CPAP-u, zdaj pa je že spet dva dni na brčicah. Včeraj sem jo tudi celo uro cartala, potem pa jo je sestra še nahranla po flaški, ampka ni ravno veliko popila, se kar namatra, zato je raje hranjenje končala po sondi. Kako lep občutek je imet spet po dolgem času otročka v naročju. Vsa zahvala za to pa gre sestri Mojci, ki se edina potrudi in mi Alino porihta tako, da sma se že dva krat cartale. Se mi zdi, da dela z dušo in telesom, da je povsem predana tem malčkom in da ji nekako najbolj zaupam. Saj so tudi vse ostale sestre zelo prijazne, ampak ta sestra Mojca mi je najbolj prirastla k srcu zaradi njene prijaznosti. Vse pohvale pa tudi vsem zdravnikom na EINT.

Lp



(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Pikica Alina
16.7.2007 0:31:25   
* Mateja *
Ojla!
Je lepo ja, ko lahko končno narediš kaj za svojega otroka, ne da si samo mleko pumpaš! Te razumem! A ne kar ozdraviš??!! Jaz vem, da če imam kaj težave sama s sabo, je najbolje, da se grem igrat s tamalim al pa se greva furat z vozom al pa z biciklom,... POl sem takoj bolje!
Jaz sem ga ful sama rihtala ko je bil v inkubatorju, seveda odvisno od sester. Ene so prave bitch, ene so pa take kot si ti napisala, z srcem in dušo predane delu. Vse bi morale biti take, da bi razumele stisko staršev!!!
KOk je pa kaj težka Alina? Sam je pa že pridna če po cuclju pije, naš dolgo ni hotu. Je prej pil na joški in šele pole smo ga učili na flašo. Je šel po dugi poti, ker večina jih je pila prej na flašo, šele pol na joški!

Kako se pa ti držiš?

SE še tipkamo!!

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Pikica Alina
16.7.2007 13:57:04   
biba 78




Pozdravček, ja res je lepo, ko nekaj narediš za otrokeca. Alina ima 1850g, malo je dol vzela takrat, ko je bila na brčicah, so ji malo obrok zmanjšali, drugače pa je vse ok. Tudi jaz sem že dosti boljše, se pobiram, tista tahujša stiska je za mano, čeprav pa še nisem čisto prava. Je pa dosti boljše. Ni več vseh tistih strahov, tiste panike, samih negativnih misli, na trenutke se še malo slabše počutim, to pa je zaradi tablet, ker kar nekaj časa traja, da se jih telo navadi. Saj bo, verjamem, da bo enkrat vse vredu, če ne prej, pa takrat, ko pikica pride domov, potem se ne bom imela več časa sama s sabo toliko ukvarjat.user posted image

Lp




(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Pikica Alina
21.7.2007 12:24:29   
Noseckica
Pozdravljena biba 78 in ostale mamice nedonošenčkov. user posted image

Tudi sama sem mamica nedonošenke, danes stare 15 dni. Moja dojenčica je na EINT v MB, rojena je bila s točno 32 tedni, težka 1435 g in velika 39,5 cm. Zdaj že lepo napredujemo s težo, smo še vedno na respiratorju, ampak upamo, da se bomo tudi tega kmalu rešili.

Biba 78 bolj se ne ne morem strinjat s tabo glede sestre Mojce in njene prijaznosti.........zlata je! Sicer sta dve Mojci, ampak vem, da govoriva o isti Mojci. Temno rjave, kratke lase ima....pa bolj drobna je, ne?

Tako, tudi jaz delim z vami svojo izkušnjo in upam, da se vse dobro izteče, da me bodo hitro sprejeli v bolnico, da se bova lahko s pupiko cartali in predvsem, da svojo malo srečo odnesem domov.

Lep pozdrav! user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Pikica Alina
21.7.2007 18:49:50   
biba 78




Pozdravljena Noseckica, mislim, da misliva isto Mojco ja, drobna, zelo temne kratke lase, malo bolj temnoplta in zelo simpatična. Res pravi Angel. Se mi zdi, da ona ful sočustvuje z mamicami in nas nekak še najbolj razume, kako se počutimo, ko lahko naše pikije samo gledamo. Samo ona mi je dvakrat omogočla, da sem končno malo pocartkala Alino.

Za tvojo pikico pa držim pesti in tudi jaz upam, da se čimprej reši respiratorja in da se vse vredu izteče.

V kateri sobici pa je pupika? Naša je v predzadnji sobici pri izhodu. Ko bomo v zadnji, se pa že lahko začnemo pripravljat na odhod domov. Komaj čakam.

Lp




(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Pikica Alina
21.7.2007 19:00:31   
biba 78




Najči, sem si malo pogledala slikice vaše Vesne in moram priznat, da je nenormalno lepa punčka. Tak ma lepe očke. Na prvih slikicah, ko je še majčkena, je zelo podobna Najini Alini. Zelo sem vesela, da je iz tako drobcenega bitja zrastla tako lepa deklica, polna življenja in verjamem, da je pravi dobrovoljček.user posted image user posted image user posted image

Tudi njena cimra je prava lepotička.

Lp



(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Pikica Alina
22.7.2007 20:39:01   
Barči78
Najci - sem še jaz pošpegala malo tvoje slikice, pravi čudež so tile vaši otroci. Neverjetni borci. Ne moreš verjeti, kaj vse zmorejo. Prava lepotička je mala. user posted image user posted image user posted image

Vsem puncam tukaj gor želim, da se bodo otročki v redu  razvijali in vas vsak dan razveselili s čim novim, v kar sploh ne dvomim.user posted image user posted image

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Pikica Alina
23.7.2007 15:06:02   
Noseckica
Mi smo pa v zadnji sobici (pa ne pri izhodu). Če še to res velja, da bližje si izhodu, prej greš domov, potem bomo mi še dolgo "noter". user posted image

Mojo punčko pripravljajo, da jo odklopijo iz respiratorja......upam, da se bom lahko zvečer javila in vam povedala, da moja punčka sama diha.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Pikica Alina
23.7.2007 16:31:28   
biba 78




Noseckica, držim pesti za vašo pupo. Po moje ne bo tako dolgo trajalo, da bosta prišle v zadnjo sobico. Saj kak bo enkrat sama dihala in bo lepo napredovala na teži, pomoje ne bo trajalo več kot kakšen mesec ali dva. Pri naši pupi vse tako dolgo trajaja zaradi nerazvitih pljučk, saj je bila samo na respiratorju 78 dni. Tako, da tvoja pupa ziher nima tako zelo prizadetih pljučk, če jo bodo že odklopli iz respiratorja. Najina pikica je že 4 mesece na EINT in se mi sploh ne zdi tako dolgo, čas zelo hitro beži. Sicer so nama rekli, da bo po vsej verjetnosti še kakšna dva meseca not, ampak nič hudega, boljše da je tam in jo porihtajo, kot pa da pride doma do kakšnih težav. Saj bo hitro minilo. Bo pa verjetno prišla domov s kisikom. Drugače pa je vse po starem, še vedno je na CPAP-u, malo je shujšala, ima spet 1850 g, so ji malo zmanjšali obrok, da lažje diha.

Lp 




(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Pikica Alina
23.7.2007 18:04:22   
Noseckica
Uspelo nam je! user posted image  Moja punčka sama diha! user posted image
Po 18. dneh se je rešila respiratorja, ima pa še 30% kisika.

Biba 78, kaj je to CPAP? user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Pikica Alina
24.7.2007 11:51:51   
Noseckica
Mojo punčko so spet dali na respirator user posted image ........skoraj 24 ur je dihala sama.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Pikica Alina
24.7.2007 14:57:53   
biba 78




Pozdravljena Nosečka, nikar ne obupaj, že to je velik napredek, da je zdržala 24 ur. CPAP pa je aparat, ki pomaga otroku dihah in sicer tako, da ji na nosek dajo takšen nastavek in ji skozi nosnice kisik pride do pljučk. V bistvu je razlika med respiratorjem in CPAP-om v tem, da pri respiratorju ima otrok vstavljen tubus v pljučka (cevko). Pri CPAP-u pa dobi določen procent kisika skozi nosek. Naslednja stopnja so pa potem nostrile (brčice) in sicer takrat, ko otrok potrebuje res še minimalno količino kisika. Verjetno je tvoja pupa zdaj že na CPAP-u. Javi mi. Držim pesti za pikico.

Lp



(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Pikica Alina
24.7.2007 17:28:04   
Noseckica
Zdravo biba 78!

Moja dojenčica je na respiratorju, pravijo, da bo kakšen dan ali dva, da si spočije, potem jo bodo pa spet odklopili. Kisika ima pa samo 22%, doktor jo je full pohvalil.

Tako mala je, pa že tako nagaja.....ni ji še sami za dihat. user posted image
Zdaj sem že malo boljše volje, bil je pa kar velik šok dopoldne, ko sem videla, da je spet na respiratorju. Sestre so me malo potolažile, da to ni nič nenavadnega......

Biba 78, hvala, da si mi razložila kaj so vsi ti "dihalni aparati".

Kako pa je kaj tvoja Alina? Greš vsak dan k njej med obiski? Morda se pa kdaj srečava in poklepetava.....

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Pikica Alina
24.7.2007 21:18:57   
najci
Nosecka, le pogumno. Verjamem, da je to res grozen občutek, da so jo morali še enkrat priklopiti na respirator. Jaz sem se tega tudi najbolj bala... Ampak še nekaj dni, še nekaj gramčkov več, še malo moči, pa bo tudi tvoji piki uspelo. Tale % kisika je res minimalen, tako da sploh ni panike.

Alina pa je tudi pogumna in pridna! Škoda, ker se nekako ne more znebiti tega CPAP-a. Se mi zdi, da je otročkom kar zoprn, ker jih moti ves čas tista maskica na nosu. Vsaj naši Vesni je bil. Brčice so potem čisto nekaj drugega. Komaj čakam, da ji uspe dokončen prehod na brčice. Saj bo, še malo! Saj zdaj si že kar izkušena mami nedonošenčka, biba78, in veš, kako to gre - vsak dan je Alina starejša, zrelejša in močnejša.
Stiskam pesti, da ji uspe.

Glede naše Vesne pa ja, res je čudovita punca in tak dobrovoljček. Lepo je biti doma. Želim vam, da to srečo čimhitreje izkusite, pogumne mamice user posted image

_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Pikica Alina
25.7.2007 16:56:48   
* Mateja *
Noseckica! Ne se sekirat. MOjga so večkrat priklopili in odklopili in pol je bil na cpcapu, pa nazaj tubus, pa brčice... Itak se ti vsakič svet podre, ko ga nazaj intubirajo, ampak prej ali slje bo brez cevk. Vsak otrok rabi svoj čas, eni rabijo več, drugi manj! Predvsem pa svojega otroka ne primerjaj z drugimi, ker je res vsak poglavje zase! Na to so me opozorile tudi sestre, in mi je pomagalo. Ful si žalosten, ko vidiš, da so soseda že extubirali, tvjega pa ne.... Me razumeš??!!
Še to če smem dodat, pri cpapu je še to pomembno, da nenkašen pritisk drži pljučka razpeta in tudi dovaja kisik! SE mi zdi da je še to pomembno! Lahko da se motim!

Biba! Kaj je pa z vami?? Ste še na cpapu al ste že brez vsega? Kdaj greš noter? Kako sicer napreduje Alina?

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Pikica Alina
25.7.2007 17:53:39   
Noseckica
Mateja in najci, hvala vama za vzpodbudne in tolažilne besede.
Jutri ali v petek bodo spet poskušali odklopit respirator.

Vem, da bo moja punčka zmogla, verjamem v njo! user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Pikica Alina
26.7.2007 9:13:31   
user
Pozdravljena biba ,jaz sem Larina mama z Alino sta bili včasih sosedi.Midve sma že doma.Upam da bosta vidve tudi kmalu šli domov.
  1. LARA 800g,dožina 33,25teden

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Pikica Alina
26.7.2007 12:18:21   
biba 78




Pozdravljene mamice, še posebej Larina mami, vesela sem, da sta doma in upam, da vam gre vse vredu. Sem vesela za vas vse, še posebaj za Larino sestrico, da je končno mamica prinesla dojenčka domov in da zdaj vsi skupaj uživate. Prosim javi se mi še kaj.

Noseckica, upam, da ti je razlaga kaj pomagala, čeprav sem bolj kot ne po domače to razložla, ker vsi tisti izrazi strokovni, več kot pol jih sploh ne razumemo...user posted image  Drugače grem vsaki drugi dan k Alini, ampak verjamem, da sma se že sigurno srečale. Kaj pa ti, greš vsaki dan k njej? Bi me veselilo, da bi se spoznale in kakšno rekle.





(odgovor članu user)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Pikica Alina
26.7.2007 12:27:32   
biba 78




Pozdravljena Mateja, imaš prav glede CPAP-a, mislim, da je to res pomembno, kar si napisala. Drugače pa je Alina še kar na CPAP-u, v bistvu je vse po starem, ker so ji zmanjšali obrok hrane, se nekoliko bolj počasi redi, imela je nekaj težav s srčkom, v bistvu nič kaj resnega, ima namreč luknjico na srčku, kar ji je malo nagajalo zadnje dni. Malo je težje dihala, zato so ji predpisali terapijo z zdravili in se je stanje kar precej izboljšalo. Tako da se je tudi to uredilo. Prvo sem se ful vstrašla, pol pa so me potolažli, da ni to nič kaj resnega. Upam. Moram jo pohvalit, našo pikico, da je v torek cel obrok mlekeca popila po steklenički, samo ne vprašaj, kako je bila pol utrujena. Rekli so mi pa tudi, da bo po vsej verjetnosti še kakšna dva meseca pri njih. Pa saj bo, če smo zdaj zdržali že 4 mesece, bomo še dva. samo da je potem vse vredu.

Lp



(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Pikica Alina
26.7.2007 12:57:45   
biba 78
http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?v=moji&albumid=18884&asortType=3&apage=1

Tukaj si lahko ogledate nekaj slikic naše pikica Aline.....user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Pikica Alina
26.7.2007 13:05:28   
cmokec
O, kako lepe slikice. Kar tako naprej mala dama 

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Pikica Alina
26.7.2007 13:22:48   
Noseckica
O, kakšna lušna gospodična. user posted image

Biba 78, ko te zagledam, te ustavim......zdaj sem te videla na sliki, tako, da se ne čudi, če te bo kdo za rokav pocukal. user posted image

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Pikica Alina
26.7.2007 13:49:44   
biba 78
Ja res je lepa pupa naša mala. Ti pa me kar ustavi in pocukaj za rokav, bova kakšno rekli. Danes pridem na obisk.

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?