|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice
9.5.2007 14:31:01   
petraz
Čestitke.....user posted image user posted image user posted image

Tudi sama sam januarčica, samo 2007...  Sedaj lahko obujam spomine...  PDP sem imela 27.01., rodila pa sem 24.01....

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Januarčice
9.5.2007 16:16:23   
mala pikica
Tinča1 najprej pozdravček in seveda user posted image user posted image user posted image  za novo nosečko. Kaj pravi test danes? Sigurno user posted image !
Vozički, vozički.... sem mislila, da sem samo jaz tako obsedena, da imam že vse naštudirano user posted image  Jaz še zmeraj vztrajam pri Peg Perego in mislim, da bomo pri tem tudi ostali. Imam vse nagledamo, odločamo se samo še glede barve. Kupit pa še ga ne grem, da ne bo katera mislila, da sem čist utrgana  user posted image

Kikina čakamo tvoje vesele novičke!!!!

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Januarčice
9.5.2007 16:19:45   
Kikina
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pozdravljena dekleta, opsssssss bodoce mamice! user posted image user posted image

Tudi jaz sem opravila tako pregled kot ekografijo in sem ga videlaaaaaaaaa!!! hihihihihihih!user posted image user posted image  Meri 5mm, videla sem prav srcek, kako utripa. Cuden obcutek!!! In imam tudi ze prve 4 slikice....hihihihi!!!
Za enkrat je vse ok, ponoven pregled imam 8. junija in do takrat moram narediti tiste normalne krvne preiskave.

Seveda sem za pregled odstela 110EUR, vendar ker tle ni Slovenija (aja ne vem ce sem vam povedala, da zivim v Italiji), je pac tako. Javno zdravstvo je bolj tako in si ne mores izbrat svojega ginekologa, naletis na tistega, ki je dezuren, zato hodim privat (skoraj vsi hodijo privat). Se doro, pa da so izvidi zastonj!! Kaj si cmo, tak ti je kapitalizem .... sajbo kmalu tudi Slovenija prisla na to!

No jaaaaaaaaaa, glede vozickov pa se nisem gledala, ker sem sele danes za prav zavedala nosecniosti. Za take stvari bo se casa!!!

Dobrodosle vse nove januarcice!!!user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Januarčice
9.5.2007 16:25:01   
Kikina
IZVIRNO SPOROČILO: mala pikica

Kikina čakamo tvoje vesele novičke!!!!


user posted image user posted image user posted image  hvala za moralno podporo!!! katera je naslednja??

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Januarčice
9.5.2007 16:59:05   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Kikina
No jaaaaaaaaaa, glede vozickov pa se nisem gledala, ker sem sele danes za prav zavedala nosecniosti. Za take stvari bo se casa!!!

Jaz tudi mislim, da imamo še dovolj časa za nabavo vozičkov in teh stvari. Še na prvem pregledu nisem bila, tako da voziček definitvino še počaka.
Jaz sem jih že lani gledala, čeprav sploh še nisva delala na podmladku. Drugače sem pa bolj vizualne sorte in kupujem kar se mi dopade.

(odgovor članu Kikina)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Januarčice
9.5.2007 19:15:30   
Anonimen
oj punce,jaz sem pa taprva anonimna iz seznama ,anonimna še do nadaljnega ,se pa kmalu razkrijem.v glavnem ,jaz seem na pregled naročena 23.5.,tako da se bom še načakala,ampak pridem tud jaz na vrsto.počutje zaenkrat vredu,tistega pravega občutka nosečnosti še ni ,ampak to še vse pride.a jemljete kakšne vitamine?jaz imam centramed mami ,ampak mi je ena rekla da je boljši elevit.ali katera ve ,kako in zakaj ,če sploh je.
se beremo ,
anonimna 1

(odgovor članu Sunny Morning)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Januarčice
9.5.2007 19:26:11   
Kikina
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

a jemljete kakšne vitamine?jaz imam centramed mami ,ampak mi je ena rekla da je boljši elevit.ali katera ve ,kako in zakaj ,če sploh je.
se beremo ,
anonimna 1



Pozdravljena!

Jaz sem ravno danes na pregledu vprasala, ce moram jemat kaksne vitamine, pa mi je G rekel, da ni potrebno jemat nic posebnega. Dovolj, da jes kot ponavadi sadje in/ali zelenjavo: v bistvu naj bi prehrana ostala kot prej razen seveda jajc, salam itd. Meni je dal samo tablete folne kisline, ki naj bi jih jemala do julija.
Se ena zanimivost, ki je nisem vedela in mi jo je povedal danes: nic barvanja las ... samo z naravnimi barvami, pramene pa lahko delamo, pa tudi pri depilaciji je treba pazit da se ne uporablja tistih mil in preparatov, ki naj bi odstranjale dlacise brez zeletke. Dovoljena pena za britje in zeletka.

Toliko s tega konca sveta!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   Januarčice
9.5.2007 20:13:00   
karatina
Čestitam Kikina user posted image user posted image user posted image .

Z mojo pikico imava popravnega v torek, ko se bo več videlo user posted image . Upam, da že tudi dobim kakšno slikico.

Glede vitaminov, sem do sedaj jemala Tifol (tudi G je rekel, da je to dovolj), sem pa že iskala Elevit, ker naj bi imel več vitaminov in enkrat več folne kisline kot Tifol, pa se nekaj časa ni dobil. Potem pa sem bila včeraj ravno spet v lekarni in povprašala, če ga že imajo in ga ponosno kupila. Doma sem samo pregledala navodila in se odločila, da prvo tabl. vzamem danes zjutraj, ker sem že vzela Tifol. Danes zjutraj pa user posted image !!! A se hecajo? Kako naj to tableto spravim dol? Sem si jo dala na polovico pa sem še imela težave, še dobro da mi ni bilo slabo, ker bi se tole zanimivo končalo user posted image .

Na vozičke sem tudi jaz izredno mahjena. Že zelooooo dolgo gledam Hartanove, mi je pa všeč model RS ONE. Mislim, da sem pravzaprav že odločena. Samo barvo še moramo izbrat. Za to pa je še obilo časa.

Brez barvanja las, brez depilacijske kreme user posted image user posted image user posted image . Še nisem slišala, pa je veliko kolegic okoli mene, ki imajo dojenčke, pa se barvanjem in depilaciji niso odrekle. Mogoče ni potrebno pretiravat, urejene pa smo kljub nosečnosti lahko. Kaj pa če bi bila po poklicu frizerka ali kozmetičarka? Tam se z barvo dnevno srečujejo pa ne morejo vedno preprečit stika kože z barvami in drugimi preparati, pa jih tudi veliko ostane na delovnem mestu do visoke nosečnosti.

< Sporočilo je popravil karatina -- 9.5.2007 20:18:28 >

(odgovor članu Kikina)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Januarčice
10.5.2007 6:01:41   
mala pikica
Kikina najprej user posted image user posted image user posted image  za tvojo pikico! Sem zelo vesela, ker je vse v redu, pa da si slišala srček, pa da si že dobila slikice! Koliko pa si noseča? Jaz upam, da bova s Karatino tudi naslednjič že dobile slikice, pa poslušale srčka. Kikina, nič nam nisi povedala, da si v Italiji (pozdravček v Italijo user posted image ). Govorila si, da si daleč od svojih staršev, nisi pa povedala, kje živiš. Zdaj, ko kočno veš, da si res noseča pa le začni razmišljat o vozičkih user posted image user posted image

Spet se nam je javila Anoninmna. V zvezi z vitamini in folno kislino sem jaz povedala, da jemljem Elevit. Vsebuje vse potrebne vitamine in minerale ter seveda folno kislino. Če pojemo dovolj sadja in zelenjave, potem vitamini niso niti tako pomembni, mislim, da je najbolj pomembna folna kislina. Samo da bo z našimi bebicami vse v redu user posted image

Barvanje las, depiliranje... user posted image user posted image user posted image  Kaj pa je to zdaj? Prvič slišim o teh stvareh. Se res moram pozanimat. Seveda sem pobarvana oziroma imam polno glavo pramenov, blondnih seveda user posted image  (res ne vem, zakaj bi si lahko dala delat pramene, barvat pa se ne bi smela user posted image , barva in peroksid, ne vem v čem je razlika), pa depiliram se tudi, ker pri britju imam tam spodaj vse polno mozoljčkov. Kaj pa bomo zdaj, punce? A bomo 9 mesecev čisto neurejene user posted image  Kaj hočemo, za naše user posted image  vse!!!

Dovolj bo zaenkrat!
pa, pa
 

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Januarčice
10.5.2007 7:53:41   
nussy
Drage moje punce jaz krvavim!user posted image user posted image user posted image

Zgleda mi ni usojeno. Zdaj letim k G, da vidi, kaj se dogaja.

Pa pa

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Januarčice
10.5.2007 9:10:14   
tinaaja
nussy, drzim pesti!!!

(odgovor članu nussy)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   Januarčice
10.5.2007 9:57:37   
karatina
Tudi jaz držim pesti zate, nussy.

Mala pikica, sem se spomnila, da si me vprašala, če sem dobila materinsko knjižico. V torek jo dobim, če bo vse v redu. Verjetno je zdravnica tudi tebi naredila bris. Si imela tisti ali nasl. dan kaj krvavitev? Jaz sem včeraj opazila na dnevnem vložku čisto majhno rjavkasto liso. Sem malo preverila izcedek v nožnici, ki je imel malenkost temnejšo barvo kot te dni (sem že pislala, da imam izredno močan izcedek, ki je bil od začetka prozoren, nato pa bel). Danes še ni videti na vložku ničesr, v nožnici pa se mi še vedno zdi nekoliko temnejši. Je lahko to od brisa user posted image ?

Joj sem panična user posted image ...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Januarčice
10.5.2007 10:23:48   
andreja2000
nussy  močno ,močno stiskam pesti zate,drži se!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Januarčice
10.5.2007 11:14:07   
nussy
No jaz sem nazaj z zelo mešanimi občutki. Videla je Gv, veliko 7mm, nosečnost je v maternici, je pa rekla, da je ful nizko in da to ni preveč dobro.user posted image

Krvavitev nimam več, me pa ful skrbi. Rekla je, da moram ful počivat in da bi blo najbolš, da ne delam nekaj časa. Verjetno se bom zmenla za 4 ure, vsaj toliko, da se tole mal umiri.

Ful sem žalostna, sploh pa ne vem, kaj pomeni to, da je plod ful nizko.

Hvala, ker ste mislile name.user posted image

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Januarčice
10.5.2007 11:24:33   
martinka
nussy držim pesti zate!!! Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image . Javi, kaj ti je G povedal.

Torej, včeraj sem bila na genskem svetovanju, ker sem se cepila proti klopnem meningitisu. Povedali so mi, da bo vse najverjetneje Okuser posted image user posted image user posted image , saj se cepi z mrtvim virusom, ki ne škoduje in druga varovalka je še to, da sem se cepila v tako zgodnji nosečnosti, ko še plod najverjetneje ni bil vsidran v maternico in ni imel povezave z mojo krvjo.

Glede barvanja las sem tudi prebrala, da ni dobro in da so bolj priporočljivi prameni, ker ti pramene nikoli ne delajo do kože in toksini iz barve ne morejo (kot se zgodi pri barvanju) skozi kožo priti v krvni obtok. Jaz se tudi barvam na čisto blond in ne vem user posted image , sem že razmišljala, da enkrat reskiram in se pobarvam na naravno barvo las (mišja temno blonduser posted image ), pa mogoče malo popestrim s prameni in to je to.

Bom še poiskala en link, kjer je ful teh odgovorov strokovnjakov, kaj se sme in kaj ne v user posted image .

Nosečke uživajte v pričakovanju in čim manj strahu.

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Januarčice
10.5.2007 11:29:22   
martinka
Ne skrbi nussy, vse bo ok. Samo lepo počivaj. Moja sestrična se je pri treh mesecih že tako odprla, da so jo morali šivat in celo nosečnost je morala preležati. Rekla mi je, da vsakič ko je šla na wc je imela totalno paniko, kaj bo. Na koncu se je vse lepo izteklo. Samo pogumno! user posted image

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Januarčice
10.5.2007 14:42:08   
domen03
Nova na forumu in nova januarčica. Predviden rok (v lastni režiji) imam 8.1.08. Po 1,5 letu je bil že čas.
Za enkrat mi še ni slabo - v prvi nosečnosti mi je bilo non stop. Sem pa zelo, zelo utrujena, tudi glava me pogosto boli in na WC-ju sem prepogosto.

Prijetno čvekanje teh 8 mesecev.

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Januarčice
10.5.2007 15:41:29   
martinka
IZVIRNO SPOROČILO: karatina

Danes še ni videti na vložku ničesr, v nožnici pa se mi še vedno zdi nekoliko temnejši. Je lahko to od brisa ?



karatina, po moje je še to od brisa. Če imaš pa še vedno strahove in da ti to ne da mira, pa kar pokliči G po telefonu, saj se mi zdi, da imamo pa ja sedaj, če ne drugače, pravico postaviti 1000 vprašanj. user posted image

domen03 user posted image user posted image user posted image user posted image .
 
Kot sem vam prejle obljubila vam posredujem super link:
BABYCENTER




(odgovor članu karatina)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Januarčice
10.5.2007 18:00:22   
Kikina
Martinka: Sem vesela za lepo novicko!! Saj vidim, da smo vse cisto panicne za vsako malenkost, vendar mislim, da je cisto normalno, se posebej pri prvi izkusnji!!

Nussy: Zakaj gres delat po 4 ure??? kaj ne bi bilo bolje takoj ostat doma, saj za kaksen teden, dokler se stvar ne umiri! Tudi moji kolegici se je zgodilo enako in je mirovala nekaj tednov in potem je sla normalno naprej v sluzbo in sedaj je v 6. mesecu z normalno nosecnostjo.

Mala pikica: sem v 6. tednu. Sicer mi je G pred ecografijo takoj rekel, da ne ve, ce se bo kaj videlo, ker je se zgodaj, vendar sva ga takoj zagledala in tudi bitje srcka je bilo zelo jasno. Ti ne morem opisati mojega moza, ponos mu je lezel ven z vseh koncev!user posted image user posted image

Glede barvanja las je pa nevarno, ker barva pride v stik s kozo na glavi, in gre skozi kozo v nas organizem, medtek, ko ti delajo pramena, nikoli ne pridejo do koze. Tudi, ce vidis kaksno frizerko noseco, bodi gotova, da ce je pametna ne barva las, ker bi ji to skodilo. In enako mislim, da velja za dep. kreme, se vidi, da vsebujejo dolocene snovi, ki niso ravno zdrave. Meni je to G kar sam povedal, brez, da bi ga kar koli vprasala.

Punce, ne veste, kako vam zavidam, da ste v Sloveniji .... tukaj porodniska traja samo 5 mesecev .... 1 mesec prej in 4 pol!!! GROZA!!! Pojma nimam, kako lahko pustis 4 mesece starega otroka doma, in navadno to starim starsem, ker so vrtci zelo slabo organizirani in jih je veliko premalo.  

(odgovor članu martinka)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Januarčice
10.5.2007 18:09:29   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: nussy
Krvavitev nimam več, me pa ful skrbi. Rekla je, da moram ful počivat in da bi blo najbolš, da ne delam nekaj časa. Verjetno se bom zmenla za 4 ure, vsaj toliko, da se tole mal umiri.

user posted image  Nussy sem prav jezna nate. Kakšne 4 ure dela, če pa moraš zdaj najprej poskrbet zase in svojo user posted image . Služba trenutno ni pomembna. Ostani doma dokler se stvar ne izboljša, da si v primeru, bog ne daj ss, ne boš očitala. Bodi pametna in ostani doma.

(odgovor članu nussy)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Januarčice
10.5.2007 18:21:53   
Sunny Morning
Jaz sem do približno enega leta nazaj imela pramene in sem se potem odločila, da bom za nekaj časa nehala mučit svoje lase in bom raje natur.user posted image  Kupite si kvaliteten šampon in bote tudi brez pramenov prav fajn zgledale, vsaj jaz opažam, da je šampon full pomemben. Tudi tistih nekaj sivih las, ki se kar od nekog pojavljajo, me ne spravijo v slabo voljo. user posted image


Punce koliko pa ste stare, če to ni skrivnost. Jaz sem jih glih kar dopolnila 32, tako da sem si to nosečnost skoraj user posted image  za rojstni dan.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Januarčice
10.5.2007 18:22:31   
Kikina
Prav ima Sunny, to punco moramo spravit k pameti!!!user posted image user posted image  se posebej, ce ti G rece, da moras pocivat!!

Jaz jih bom 32 dopolnila avgusta. Sem si vzela velikoooooooo casa za "uzivanje" pred tapravimi obveznostmi!! user posted image

< Sporočilo je popravil Kikina -- 10.5.2007 18:25:14 >

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Januarčice
10.5.2007 18:54:45   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Kikina
Jaz jih bom 32 dopolnila avgusta. Sem si vzela velikoooooooo casa za "uzivanje" pred tapravimi obveznostmi!! user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kikina)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Januarčice
10.5.2007 19:13:23   
Zasanjana
Živjo frajerke user posted image !

Najprej mi je v glavo švrknilo vprašanje o starosti. Jaz sem glihkar dopolnila 25 let. In moram povedat, da kar en mal občudujem tiste malo starejše(pa ne v smislu stare) ženske, ki se odločajo za nosečnost. Sama ziher pri 30ih ne bi imela več volje do otrok.

Tole od barvanja pa tudi jaz prvič slišim. Tudi ko sem bila prej noseča, sem se skoz barvala, pa ni bilo nič narobe. Depilacijskih krem pa itak ne uporabljam.

Nussy, držim pesti zate. Ne se hecat s temi stvarmi in raje ostani doma, kot so ti že svetovale! Bolje sprječiti nego lječiti al kako pravijo?

Glede porodniške ste pa v Sloveniji lahko res zadovoljni... tudi pri nas v Franciji traja samo tri mesece. Jaz itak nimam službe in se s tem problemom ne soočam, so pa vse mamice, ki jih poznam nesrečne, ker morajo tako kmalu nazaj v službo. Sej je razumljivo, ne.

Od vitaminov pa jaz jem folno kislino, potem bom pa prešaltala na kakšne tablete za nosečke z vitamini. V Sloveniji vem, da je popularen Centramed Mami.

Ima še katera občutek, da ji bo joške razneslo? Meni jih bo namreč kmalu ven vrglo. Tolk me bolijo, da niti na trebuhu ne morem spat.user posted image

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Januarčice
10.5.2007 20:06:29   
Tinča1
Pozdravljene!

Mala pikica nocečnost je potrjena tudi s strani CB, ki je pokazal močno črtico, tako, da sem se že naročila za pregled pri G. sestra mi je dala na izbiro ali 28.5 ali 11.6. Odločila sem se za 28.5, zaradi nuhalne.

Nussy, lepo te prosim, ostani doma in daj mir, vsaj od začetka,da bo pikica zdravo rastla.

rečte punce imate kakšne znake nosečnosti?

Jaz razen pogostih obiskov Wc-ja, občasnih bolečin v križu in rahle slabosti nimam. Včasih, se moram ravno opomniti, da sem noseča in takrat navijam muziko na glas.

BTW, kdaj boste kaj povedale svojcem?

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?