|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
26.11.2008 9:31:43   
madela
Tudi mleko Novalac se šteje med mlečne izdelke. Iz prehrane izloči vse,ampak res vse kar vsebuje mleko. Teh stvari je kar nekaj,če boš malo brala sestavine na izdelkih,ki jih kupuješ. problem so lahko tudi barvila in konzervansi,ki se najdejo v kupljenih živilih.
Za začetek bo dovolj,da se odstrani mleko. Potem pa boste sami videli,kakšno bo stanje pri punčki.
Kar se tiče glutena ne vem veliko in bi ti bolj težko pomagala. Vendar pa je to sestavina,ki je ne prenašajo ljudje in otroci s celiakijo.
Ne misli na najhujše. Pojdi v lekarno po Allernovo. Mlečne jogurte pa zamenjaj za riževe pudinge. Soje ti ne priporočam,ali pa res v malih količinah.

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: Pikci in pikice
26.11.2008 10:04:56   
maša2008
Na kakšni osnovi pa je narejena Allernova? Kaj pa Pregomin?
Kakšne izkušnje imate s tem?

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: Pikci in pikice
26.11.2008 22:13:17   
Naty*
madela upam, da je Denis že boljše. Pol ste pa vi res vse živo skoz dal, če mate še s srčkom probleme...revček user posted image . A si našla na čem se je porezal?

Mi smo dobili datum za alergologa in sicer 19. 1. 2009. Ni kmalu, ampak bi lahko blo še slabše. Pa hvala za nasvet glede listka z domnevnimi alergeni, si bom pisala in nesla s sabo. Danes je moj mali jedel cvetačo s krompirjem in je bil prejle cel pikast in jokav user posted image . Ritka, hrbet same rdeče pikice, upam, da bo vseeno kokr tolk mirna noč.

maša2008 welcome user posted image . Tud js sm še čist frišna tuki, ampak sm se kr nekak našla pri mamicah, ki majo iste probleme. Sm tud hotela prebrat celo temo, ampak je preveč, tko da sem obupala nekje na tretji strani. Zato se vsem opravičujem, če bom spraševala tisto, kar je že kje napisano user posted image .
Boga tvoja punčka, pa zdej se je tolk poslabšalouser posted image ? Vem kako je, ko se otrok zbuja na 15 minut in ga zvija pa joka...ah, se sploh ne smem spomnit user posted image . Moj je ful jokal celo med dojenjem, tko da sva pol kr skupaj jokala user posted image . Je pa res, da največ same naredimo, ko stopimo v akcijo, medicina se mi zdi, da pri alergijah ni bogve kaj.
Se pa strinjam z madelo, probaj allernovo, pri nas je ful pomagala (en teden), ampak sm se js odločila, da bom na dieti in dojila naprej.
allernova je narejena iz hidroliziranih mlečnih beljakovin (tolk predelane, da niso več alergogene), pregomin pa na osnovi sojinih beljakovin. Men je pediatrinja rekla, da nikakor naj ne dajem pregomina, če ne bo razvil tudi alergijo na sojo. No pa jo je kljub temu, ker sem jo js pila.
Allernova ma sicer precej ogaben okus in je od začetka problem, ampak se je je moj po parih dneh navadil. Je pa precej draga (18eur 400g). Tu na RR se najdejo mamice, ki jo prodajajo po 6eur škatlo, pa ti priporočam, da probaš. Kak teden mogoče pa bi se že mogla videti sprememba.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: Pikci in pikice
27.11.2008 9:28:15   
maša2008
Hvala za nasvet.
Kako pa pripravite otroka, da pije to mleko. Jaz imam sicer sedaj doma Pregomin (dobila od sosede za probat) pa niti slučajno noče pit tega - zdaj je še zaradi tega en sam jok user posted image
A za alergologa se čaka toliko časauser posted image Kam pa greste, na pediatrično?
Jaz pa sem mislila, da bomo vsaj v roku 14 dni na vrsti? Kdo pa ugotavlja intoleranco na laktozo - alergolog ali na gastro? Vidim, da sem res za luno, kar se tiče poznavanja našega zdravstvauser posted image .

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: Pikci in pikice
27.11.2008 19:53:23   
madela
Naty,imaš popolnoma prav. Medicina pri alergijah naredi bolj malo. Lahko nas testirajo in nam povejo kaj je alergen za vsakega izmed naših otrok,vse ostalo pa je na nas. Žal se pa alergeni skrivajo tudi v hrani,ki je ne testirajo in spet je na nas,da jih opozorimo kaj vsee naj testirajo. Meni je bilo prvič prav čudno,ko sem jamrala,da našemu ne odgovarja banana in še več takih stavri. Tudi za sojo sem sama ugotovila,da mu ne paše.In so mu testirali stvari,ki sem jih sumila,pa so bile pozitivne.
Denis se kar dobro drži. Boli ga zgleda ne,ker nič ne joka ali omenja.Ima pa še zmeraj opornico,da ne krči noge,ker bi se šivi hitro potrgali.
Tudi k zdravniku ne rabiva trenutno hodit. Mu kar sama vsak drugi dan rano odvijem,umijem,če je treba in zavijem nazaj.Greva pa se pokazat v torek,da zdravnica vidi,če bi se lahko šivi odstranili. Upam,da ja.
Naty,čestitam za datum v alergološki. Saj bo hitro minilo,sploh sedaj ko nas bodo zasuli prazniki in nakupovanje daril.
Midva pa sva alergološko prestavila,ker sem hotela prej k bioenergetiku. Pa sva že imela datum in sem morala odpovedat,ker je Denis zbolel. Zdaj sva pa mislila it ta če trtek oziroma danes,pa spet ne bo šlo.
Zdaj je bolje,da smo kar doma.
Maša2008,moji hčerki so delali teste za intoleranco pri alergologu,torej v enaki ambulanti,kot sedaj hodim z Denisom zaradi alergij.
Čakalne dobe pa so cca.3 mesece. Mislim,da je povsod po Slovenije nekako enako,tu v Celju pa čakaš včasih še dlje na prvi pregled. Kasneje pa vsakih 6 mesecev kontrola.
Mleko pa otrok hitro sprejme. Vztrajaj!

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: Pikci in pikice
28.11.2008 11:06:05   
Irenna
Pozdravček vsem !
nš mulček tolk mal spi, da sem komaj kaj frej - sploh si pa najbrž misli: kaj ji je treba za to škatlo viset, a nisem jaz bolj zanimiv in fleten.

vidim, da imate kar pestro. Bravo za naty in sojo!! Ja mi smo res kar na istem; naš mali zdej prenaša o.k. jabolko, krompir, riž (imava že en teden isti jedilnik). Bova počasi probala koruzo in bučke.  Pšenico je tud fajn, da sem dala stran - ponoči ni histeričnega praskanja !! Sicer se še zmeraj zbujamo (ne štejem kolikokrat), ampak malo popije pa zaspiva nazaj (smo kr v tavelki postelji ..). Pa tudi čez dan mi zdej uspe, da mi zaspi na rokah pol ga pa preložim v posteljo, sicer za 30-45 min, 2x na dan .. ampak je napredek.
(zdej spi, zato lohk tuki berem in pišem)  

madela ... ane, v lekarni pa res ne pričakuješ, da se ti bo otrok tako ponesreču, bogi !! Pozdravte se! pa upam, da vam kšn bioenergetik pomaga.
Jest sem imela termin pri homeopatinji / bioenerg. v ponedeljek, pa nas je tolk sneg zasul, da nisem nikamor prišla. Zdej probamo v sredo - bom vidla, kaj bomo opravili.

Sicer pa -- saj zdravniki tudi težko nekaj točno in 100% povejo ! Nekak je znano, kateri so najpogostejši alergeni. Pol je pa čist odvisno od posameznika - eni nekaj prenašajo drugi pa ne. No pri natali so jedli pšenico, ostalih žitaric ne. Pa še to: tudi stanje pri posamezniku se spreminja: nekaj sedaj ni dobro, čez dva meseca pa otrok preraste in je o.k. Tudi krvni testi so samo cca.  Največ veš, če si vsak dan z otrokom in ga opazuješ, pa počasi dodajaš hrano.

maša .. jest mu zdej naredim rižolino za zajtrk kar na riževem mleku, pa dojiva se še. Drugače pa nikar pregomina - allernovo.

morat it .. se že dere  
čao





_____________________________


Špela 2.4.2004 in naš doječek
Miha 29.3.2008

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: Pikci in pikice
29.11.2008 18:54:33   
madela
Pozdravljene! Zdaj sem prišla malo k sebi,da lahko pišem. Denisu se rana lepo celi in ni nobenih težav s strani rane. Mislim pa,da antibiotika ne prenaša dobro,saj je precej rdeč v obraz in rahlo otečen. Poleg tega pa še driska user posted image  Saj ne vem,je kaka viroza ali je kriv antibiotik. Bomo videli,ker mu ga dane szveer dam zadnjič.Če je to krivo,bo jutri že bolje. A ima katera alergične izkušnje z Amoksiklavom?
Včeraj pa sva z Denisom zvedela,da gre januarja na operacijo.Sesulo me je,čeprav smo vedeli,da bo enkrat prišel ta trenutek. Gre se za urološko operacijo.Namreč njegova moda so ostala visko zgoraj in jih morajo spravit na pravo mesto. Zdaj pa celi cirkusi okrog anestezije. So naju poslali k anesteziologu,kjer naju je med.sestra full čudno gledala. Tja ponavadi pošiljajo strejše ljudi za katere ne vedo,če bodo dobro prenesli anestezijo.Naju pa zaradi srca. Ker nimajo pojma kaj naj,oziroma so naju odslovili brez pregleda,sem klicala v Ljubljano njegovega kardiologa. V ponedeljek,ko bo pregledal njegove izvide,pa se slišiva.
Takrat bom zvedela,e ga lahko operirajo v Celju,kjer živimo ali bo mogel v Ljubljano.
Upam samo,da anestezija ne predstavlja nevarnosti za njegovo srce.
Bom v ponedeljek kaj več napisala.

(odgovor članu Irenna)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: Pikci in pikice
29.11.2008 19:42:12   
Ariella
Pozdravljene punce!

Sem nova tukaj in bi se vam rada pridružila, ker so mojemu sinu potrdili alergijo na KM in sem sama na strogi dieti brez mleka in jajc pri 6 mesecih pa imava spet testiranje. Midva sva pristala v bolnišnici zaradi izpuščajev po obrazu in močnih krčev, revček je jokal cele noči, pol se je stanje malo umirilo zadnje čase pa je spet nekaj narobe, joče se , ko se dojiva in po vsakem hranjenju spet to napenjanje. Jaz že več ne vem včasih kaj naj noo, sem na strogi dieti a krči so še vedno prisotni, kljub temu da je Jan že 4 mesece star. Zvečer mi tudi mleka zmanjkuje pa nikakor noče allernove pit. Kako ste prepričale vaše user posted image da so sprejeli mleko za alergike, ko so vsa blek okusa??


_____________________________

Jan 3.8.2008

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: Pikci in pikice
29.11.2008 20:59:36   
Pi-kica 1
Madela z amoksiklavom imam jaz slabe izkušnje, kar se driske in alergije tiče. Ob njegovem jemanju sem dobila hudo alergično reakcijo in sem od takrat kao alergična na penicilin, čeprav sem sama še vedno prepričana, da je bil le amoksiklav kriv. Drisko pa smo pri nas po njem še vsi dobili, tako starejši sin, jaz, mož, kot tudi moja mama. Dobim ošpice, če mi kdo omeni amoksiklavuser posted image
Kaj čez bioenergetika sta naredila križ? Nekako čakam na vajino izkušnjo, da se še sama odločim.
Glede operacije, pa ti lahko samo želim, da se bo vse dobro končalo. Mojemu sinku je enako grozilo, pa so se mu na srečo moda sama spustila.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: Pikci in pikice
30.11.2008 18:05:36   
madela
Pi-kica 1,koliko je bil pa tvoj sin star,ko so se mu moda sama spustila. Mi smo bili na UZ,pa so rekli da se verjetno ne bodo. Zdaj pa tako že imava datum za operacijo. Obenem pa mu bodo še prerezali kožico,ker še zmerom ne gre dol.
Pri nas sem prepričana,da je za drisko  kriv amoksiklav. Mož še mu je kar dal včeraj zvečer in danes zjutraj,pa je driska vedno hujša. Zdaj sem mu dala lineks in Amoksiklav zabrisala v smeti. Itak ga je zdaj jedel 5 dni,kolikor je bilo potrebno. Moram pa zdravnici povedat,da je imel reakcijo. Sem mu zaradi otečenega obraza in rdečega izpuščaja dala tudi Claritine.
Sem pa precej živčna.ko čakam na informacije iz Ljubljane.

K bioenergetiku sem imela zdaj 2x namen it. Prvi je Denis zbolel,zdaj pa se je poškodoval. Bom pa,vsaj upam,še pred novim letom opravila pregled in terapije. Upam,da se bo kasneje izkazalo za pozitivno izkušnjo.
Bom pa takoj tu poročala user posted image
Ariella,pozdravljena med nami čvekicami. Hudo je,ko ima otrok krče. Res so alergiki bolj nagnjeni k temu,vendar dojenčki imajo vsi take težave. Razen mleka pazi tudi pri drugi prehrani,ki napenja. Recimo svinjsko meso,kake čokolade,fižol,sveže sadje in zelenjava...Kar nekaj je tega.
Glede mleka pa bodi sproščena in se kar trudita naprej,da se bosta dojila. Tudi meni je parkrat primanjkovalo mleka,ampak sem vztrajala in sem ga dobila nazaj.
Allernovo pa bo otrok začel pit,ko bo res lačen. Se navadijo okusa. Moj 4-letnik obožuje Allernovo. Še leto nazaj je spil po 1l tega mleka.Kar naprej jo je hotel pit. Zdaj se je malo odvadil,vendar pa še zmerom spije po 3 dl na dan.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: Pikci in pikice
1.12.2008 16:39:02   
Naty*
Živjo!
Morm povedat, da sva midva pri uvajanju nove goste hrane spet našla alergene stvari in se mi že mal meša, ker sploh ne vem, kaj bova še lahko jedla user posted image ... Drugače pa kr nekako gre, glavno, da ni krčev in da so pikice izginile user posted image .


IZVIRNO SPOROČILO: maša2008

Hvala za nasvet.
Kako pa pripravite otroka, da pije to mleko. Jaz imam sicer sedaj doma Pregomin (dobila od sosede za probat) pa niti slučajno noče pit tega - zdaj je še zaradi tega en sam jok user posted image
A za alergologa se čaka toliko časauser posted image Kam pa greste, na pediatrično?
Jaz pa sem mislila, da bomo vsaj v roku 14 dni na vrsti? Kdo pa ugotavlja intoleranco na laktozo - alergolog ali na gastro? Vidim, da sem res za luno, kar se tiče poznavanja našega zdravstvauser posted image .



Navajanje na antialergeno mleko lahko zgleda tko, da mu ga vsak večer malo več zmešaš v žitno kašico (poleg vode), tko da se postopoma navadi. Drug način je (men je svetovala P), da pač vztrajaš tolk dolgo, da je lačen, pol pa sigurno spije user posted image ...men je ta mal kruta.
Midva greva na pediatrično na pregled, če greš pa privat zna bit pa še daljša čakalna vrsta.
Intoleranco pa lahko ugotavljajo na alergo al pa gastro oddelku.

Irenna super, da je izločitev pšenice pomagala pri praskanju user posted image . No tud pri nas ni zdej nobenih pikic več user posted image . Zbuja se pa tud moj včasih zelo pogosto in pomaga samo da se priklopiva.

madela bogi Denis, pa mate res smolo user posted image . Si sploh ne predstavljam, da gre otroček na operacijo user posted image ... Sej vem, da pač daš skoz kar je treba, ampak vam ne privoščim, da mate tolk zdravstvenih problemov. Verjamem, da bi raje, da bi bla operacija v Celju, ker ti je bližje, po drugi strani je pa mogoče boljše v Ljubljani, ker so le večji strokovnjaki. Ok no, tud to je relativno...

Ariella dobrodošla. Tud js vem, kako je, ko ti otroček cele noči joka in se zbuja zaradi krčev. Tud dojenje je bilo nemogoče, ker sva nazadnje oba jokala zraven. A si na dieti samo brez mleka ali paziš tudi na skrite mlečne beljakovine? Te so v salamah, paštetah in dejansko skoraj povsod. Moj je mel krče tudi po kaki bolj začinjeni hrani, zelju, fižolu, konzervansih v hrani... odkar sem na fuuul strogi dieti, je pa res boljše.

Punce mam nekaj vprašanj:
- pri polenti in cvetači so se pri Žanu pojavile manjše reakcije. Kot da je alergija pa ni hudo (lahko bi bilo pa tudi na kaj, kar sem jaz pojedla). Če ve vidite, da je reakcija, ki ni huda (recimo samo driska), ali vseeno čisto izločite hrano?
- kako ve ločite med alergično reakcijo in čem drugim user posted image ? Oz. ali imajo vaši otročki po vsaki alergeni hrani vse znake (driske, pikice, sluz v blatu, krče)? Včasih že ne vem več ali joka zaradi trebuščka, zob, srbenja user posted image ...

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: Pikci in pikice
1.12.2008 18:18:24   
madela
Naty,najprej naj ti poskušam odgovorit na tvoje vprašanje.
Ko sva bila z Denisom v času uvajanja in ugotavljanja alergene hrane,sem bila večkrat popolnoma zmešana. Včasih preprosto nisem vedela ali je zbolel in gre za kako virozo ali pa je kriva alergija.
Sem pa,če so bile reakcije mile in nedoločene,nadaljevala z uvajanjem,dokler nisem bila prepričana,da je res kriva hrana.
Namreč v tem času je sploh veliko viroz,ki povzročajo driske,bolečine v trebušku...in hitro zamenjaš. Če pa hrano dalje uvajaš in je reakcija vedno bolj vidna,pa živilo črtaš z jedilnika.
Jaz sem ravno včeraj mojega najmlajšega morala odpeljat v bolnico zaradi ene takih viroz. Cel je rdeeličen in kar naprej bruha. Prisotne pa so tudi bolečine v trebuščku. Zdaj se z možem zamenjujeva,vsak je malo tam. Nocoj grem jaz spat v bolnico.
Denis pa bo z šivi ostal še do naslednjega ponedeljka,kar se mi zdi kar dolgo. Z Ljubljane pa me tudi niso poklicali,bom morala jutri sama poklicat. Sicer pa bi bila skor raje,da bi bil operiran v Ljubljani. Nekako jim bolj zaupam,ker so mu enkrat že rešili življenje. Sicer pa tudi v Celju vedo kaj delajo,do napak pa prihaja vsepovsod. Žal je tako,pa čeprav bi moralo bit drugače.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: Pikci in pikice
2.12.2008 7:46:41   
Ariella
OOO punce kako sem vesela da ste me sprejele  v klub user posted image user posted image user posted image .

Madela, ko sem prebrala nazaj vse tvoje poste na tej temi se mi kar megli pred očmi, da je možno da je tvoj Denis tak hud alergik, pa kaj vse sta že skozi dala biocom, pa testiranja pa spet boljše pa slabše, bogi Denis in boga ti, kot mamica. To je res za mamico najhujše, ko bi rada pomagala user posted image pa že ne veš kako več. Sem videla, da si naročena pri bioenergetiku v Morju pri Framu. Tud jaz sem iz Frama user posted image user posted image user posted image in sem slišala za tega gospoda same ooooooooodlične stvari na vseh področjih. Čeprav sem se pred 2 letoma preselila v Celje še vedno obvezno vsak teden 1x k mamici pa atiju user posted image user posted image user posted image pod kiklo v Fram. Moja dobra prijateljica je hodila k njemu in je pol zanosila v roku 3 mesecev prej se je pa mučila 10 let user posted image . Tako da nekaj je na tem, tud jaz razmišljam, da bi Jana malo peljala, da bi mu avro počesal user posted image user posted image .

Naty a vidva sta imela tud take žurke ponoči, ko je treba spat pa skoz to napenjanje a ne? Jaz sem tud na strogi dieti, ki so mi jo dali na pediatriji v celju, sam je pa res da se pregrešim pri kakšni salami pa še kje če pa včasih ne zdržim več, ko grem kam pa vidim kaj vse drugi jedo, meni se kar meša sem kot tisti buldog ko mu sline tečejo user posted image user posted image .
Zato pa bi ga najraje navadila na allernovo, sam ko je pa to tak boj, mali kar tuli, ko vidi da v kuhinji delam zvarek. Včeraj sem pa kupila v lekarni Še aptamil adc in moram rečti, da je pa veliko boljšega okusa vsaj men sam mali se je pa tud kremžo, ne vem no, moj je zgleda ful skompliciran , moja mami pravi, da saj ni čudno da je čisto po meni.

Tud midva greva pri 6 mesecih na provokacijski test v bolnico in sedaj, ko sem prebrala, kako so se vam kopičile alergije, mi kar ni za it, ker me bo verjetno kap, če mi bodo to povedali.

Kaj vi mislite kdaj je čas za uvajanje GH pri alergiku najbolj primeren. A je potrebno čakati do 6 meseca?

lepo bodite pa user posted image user posted image user posted image user posted image za vse nas mamice alergikov, ker si res zaslužimo medaljo user posted image user posted image


_____________________________

Jan 3.8.2008

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: Pikci in pikice
2.12.2008 12:38:21   
Irenna
živjo vsem !

Naty .. ane, misliš kako se stvari izboljšujejo, pol pa spet kaj pride ..user posted image  !?
Našega spet neki zvija. Za vikend smo imel vročino, pa že par večerov se prov histerično joka, da mu ne pomaga .. ma nč. Sploh ne vem, kako zdržimo s tolk malo spanja user posted image . MIslim, da ga neki zvija - blato mu fuuul po kislem smrdi, pa v enem mesecu ni pridobil niti 100 g / kljub temu da sva uvedla več goste hrane.
Zdej probavava koruzo - namesto kruha mu dajem Schärove kruhke riž in koruza; to in pa surov korenček imava, da lahko neki v roki drži in gloda. Ubožček me kr gleda ko neki jem, ker bi on tud.

Pa kruh sem spekla po tvojem receptu --  1000 X HVALA, mi je uspelo !! Veš kolk je blo fajn po enem tednu spet v rezino rahlega kruha ugriznit user posted image .


Sicer je koruza lohk problematična, ker je pomešana s pšenico /zato so nekatere polente pod  ?? /  pa še "originalne" koruze itak ni več, je že vsa gensko spremenjena in zato jo malčki ne prenašajo. Kaj pa LINO Koruza, a sta že probala?

Madela ... naša Špela je imela eno tudi fajn reakcijo na amoksiklav. Po tretjem odmerku je bilo tolk noro, da sem jo pograbila in peljala direktno k zdravniku po injekcijo. Znaki: rdečina povsod, otekline po obrazu, hude bolečine v trebuhu, bruhanje. Pol smo še testiral - na krvi nič, imava pa januarja datum za provokacijo v  Lj.
Dolgčas vam pa res ni !! Zdej pa še obdobje viroz !
A je Denis že imel kakšno operacijo na jajčkih ? Nam tudi to sledi. Kako ste pa takrat opravili z anestezijo ? 

Pozdravček še za Ariello in  Pi-kica 1.
lp pa zdravi bodite


_____________________________


Špela 2.4.2004 in naš doječek
Miha 29.3.2008

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: Pikci in pikice
3.12.2008 9:34:28   
maša2008
Zdravo,

sem sicer že v drugi temi spraševala glede provokacijskega testa, pa bom vseeno še tu, saj vidim, da ste ga nekatere že dale skozi. Kako pa to poteka in koliko časa si v bolnici? Nam so naredili krvne in kožne teste, pa teste znoja.... vse negativno, sedaj pa čakamo na to provokacijo.
Hvala za info.!


(odgovor članu Ariella)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: Pikci in pikice
3.12.2008 10:21:57   
*zoe*
Hello,

mene pa zanima ali je bila katera od vas na bioresonanci na Jesenicah? A bi lahko dobila tel. tevilko

Ful bi radi li na testiranje, ker smo poleg mleka in jajc zgleda alergini e na nekaj, pa ne morem potudirat na kaj.

Hvala

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: Pikci in pikice
4.12.2008 10:54:19   
Naty*
Živjo punce! Vidim, da se družba mamic z alergiki kar pridno veča user posted image . No sicer pa to ni dobra stvaruser posted image , dobro je sam to, da se lahko o tem pogovarjamo... Pri nas je spet neki dni kriza. Krči ponoči, zbujanje non stop, jok user posted image ... Men se zdi, da takoj, ko izločim en alergen, razvije alergijo na kej drugega. Zdej sumim jabolka, ampak če je to, pol pa sploh nobenega sadja ne bo več smel, kaj pa pol????? Eh za znoret, tolk sm slabe volje user posted image user posted image user posted image ....
 
madela upam, da je vaš mali že prišel iz bolnice in da je že boljše user posted image ...  A za Denisa si že izvedela, kje in kdaj bo operiran?

Ariella ja tud midva sva mela take noči s temi krči, da ni za govorit user posted image , najbolj pa me jezi, da očitno še ni konec tega user posted image . Ja dieta je res kriza, ampak verjem,da se tolk navadiš, da te na koncu že nič več ne boli, tud če drugi ne vem kaj jejo user posted image . Drgač sm pa js planirala ga dat na allernovo že dolg nazaj, pa tolk odlašam, da očitno ne bo nič. Zdej se mi zdi, da se je počas sam začel odstavljat, tko da nama je kr ratalo z dojenjem user posted image . Šest mesecev polnega dojenja (pri 5,5 sva začela probavat okuse), 11. bo star sedem in mava že tri obroke GH. Ja v bolnici se nikar ne nadejaj, da ti bojo kej pametnega povedal glede alergijuser posted image , nama so samo na biomagnetni resonanci, uradni testi so bli vsi negativni. No mogoče boš mela pa srečo pa bo kej pokazalo user posted image !

Irenna a pol ste vi tud taki reveži zdej? Ma sploh ne govori, to je za znoret, ko se kr ponavlja in ponavlja user posted image . Za recept za kruh pa ni za kaj, sm ful vesela, da lahko pomagam user posted image . Moj prvi kruh je bil tak, ko da bi podplate jedla user posted image user posted image user posted image , tko da vem, kak je občutek, ko ješ spet neki bolj mehkega user posted image . Me veseli, da ti je uspel.
Kdaj pa mate provokacijo? Midva mava pregled 19.1.

maša2008 midva še nisva mela provokacijskega testa, tko da ne znam pomagat user posted image ...

*zoe* mi smo bli na bioresonanci v Ljubljani, za Jesenice pa žal ne vem. Smo tud drugače okrog 30km oddaljeni, sam se je kr splačalo peljat tja.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: Pikci in pikice
4.12.2008 11:06:50   
maša2008
Naši testi v bolnici vsi negativni, meni pa je kristalno jasno da ne prenaša mleka, saj odkar je čisto brez vsaj ne driska.
Bili tudi že na bioresonanci, ugotovili alergijo na mleko, jajca, sladkor, sadje, meso, prah, sonce, pelode, mačjo dlako..... Ne vem več kaj naj user posted image . Skratka za nami je hud teden.
V bolnici nas čaka še provokacijski test.
Ali katera poleg bioresonance daje svojemu user posted image tudi homeopatska zdravila?
Naty* ali lahko prosim tudi meni posreduješ recept za kruh. Ali imate še kakšne druge recepte, npr. za kake kekse ipd., kakšne ideje za malice, kaj jim dajete?
Hvala!

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: Pikci in pikice
4.12.2008 14:53:58   
madela
Ojla,
Z manuelom sva že doma iz bolnice in je sedaj vse ok. Zgleda,da je šlo za nekakšno trebušno virozo,saj so vsi štirje,razen mene zboleli.
Tudi za Denisa so mi iz Ljubljane sporoili,da ga lahko operirajo v Celju,po programu,kot je bilo že napisano.
Ostajajo samo enaka navodila,kot do sedaj. Torej antobiotična zaščita pred posegom in z rokavicami,ki ne vsebujejo latexa.
Sama anestezija,pa naj ne bi bila nek hud problem. Vsaj v naprej napovedane ne. Težave se pa lahko pojavijo komurkoli in kadarkoli.
Upam seveda,da bo vse ok. Torej greva z Denisom januarja oba na poseg,on na operacijo,jaz pa v Ljubljano na biopsijo user posted image
Danes sem dobila tudi datum za alergološko in sicer januarja,ki pa razmišljam,da bi jo odpovedala. Namreč je samo par dni pred operacijo,pa ne bi rada da še kaj zboli,ker se potem agonija kar nadaljuje.
Sva pa imela do zdaj vedno tako nesrečo,da je ob vsakem pregledu na alergološki dobil nek virus. 2x pa sva točno 3 dan od alergološke pristala v bolnici. Res niti 1x nisva bila tam,da ne bi potem zbolel. Mislim,da zato,ker je to v bolnici,kjer so bolani otroci in ni udno,da se kaj naleze. No zdaj so po novem alergološko prestavili 1 nadstropje niže.
Ne vem še kaj bom. Pa še k bioenergetiku bi rada šla pred pregledom. Upam,da bo decembra sploh kaj prost in da ne bo spet kaj narobe,ko se bom dogovorila za datum.

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: Pikci in pikice
6.12.2008 14:58:16   
Naty*
maša2008 evo sem ti poiskala recepte, ki sem jih že enkrat napisalauser posted image :

KRUH:
pol kile pirine polnozrnate moke in pol kile koruzne (še boljši je iz samo pirine moke) daš v posodo in zmešaš s soljo. 5dag kvasa daš v 1,5dcl tople vode z žličko sladkorja (js uporabljam rjavega) in po nekaj minutah ga daš v jamico, ki si jo naredila v moki. Moko s strani daš čez kvas in pustiš toliko časa, da začne po vrhu pokati (oz. okrog 10-15 minut). Potem zgneteš in dolivaš Radensko s CO2, toliko, da se masa sicer drži skupaj, ampak je tekoča. Maso zliješ v model za pecivo (js dam v podolgovatega, za kilo potrebuješ dva) in pustiš vzhajati še pribl. 30 minut. Pečt daš na 200°C (45-50 minut, vmes malo probaš z nožem). Kruh je tko vsaj relativno mehek in men je celo dober.

Recepti iz pediatrične klinike (skodelica je 500ml):

meni najljubši: BANANIN KOLAČ (JABOLČNI KOLAČ)
sestavine:
2 1/4 skodelice moke
1 skodelica sladkorja
1 jedilna žlica pecilnega praška
1 čajna žlica cimeta
1/4 čajne žličke nageljnovih žbic

bananin: 1/4 skodelice sončničnega olja
2 skodelici dobro zmiksane banane ali drugega dovoljenega sadja

jabolčni: 1/2 skodelice jabolčne čežane
1/2 skodelice 100% jabolčnega soka
1/3 skodelice sončničnega olja


priprava: V veliki posodi zmešamo vse suhe sestavine. V manjši posodi zmešamo miksano sadje in olje. Nato banano z oljem primešamo suhim sestavinam in dobro premešamo. Zmes damo v dobro naoljen pekač in pečemo v ogreti pečici 25-30 minut, ali naredimo preizkus z zobotrebcem v sredini kolača. Kolač je pečen ko se na zobotrebec ne prijema več.

HRUŠKOVA PITA (JABOLČNA PITA)
sestavine:
150g moke
75g sladkorja
30g olja
1/4 zavitka pecilnega praška
40g rozin
150g hrušk ali jabolk
sladkor za posip in hruške oz. jabolka po okusu, ščep soli

priprava:
Moko pomešamo s pecilnim praškom, dodamo sol, sladkor in olje ter zgnetemo testo, ki naj pol ure počiva. Nato testo razvaljamo in razdelimo na dva enaka dela. En del testa položimo v namaščen pekač, potresemo z narezanimi hruškami, opranimi rozinami in sladkorjem (po okusu) ter prekrijemo z drugo polovico testa. Pito na več mestih prebodemo z vilicami in pečemo v srednje vroči pečici.

KRHKI ROGLJIČKI:
sestavine:
150g moke
100g dovoljene margarine
50g sladkorja v prahu
1 zavitek vanilij sladkorja
limonina lupina

priprava: Margarino zdrobimo med moko, dodamo ostale sestavine in pregnetemo v testo. Iz mase oblikujemo enako velike rogljičke, ki jih pečemo v srednje vroči pečici od 10-15 minut.

Js delam s pirino moko in rjavim sladkorjem.

Glede alergij te čist razumem, da ne veš več kaj naj user posted image . Tud js sm vsake tolk čist obupana, pol se pa spet prepričam, da se mormo pač naučit s tem živet.
Js sm mu te dni uvajala purana in ugotovila, da ma očitno alergijo na perutnino user posted image user posted image user posted image . Ful je bil bogi in zdej tud vem zakaj ga je matralo, če sem js jedla rižoto s piščančjim mesom. Eh naj gre vse skupi nekamuser posted image ...kr kopičijo se nam te alergije.

madela držim pesti, da bosta oba z Denisom dobro prestala vse. Ti biopsijo, on pa operacijouser posted image . Pa super, da je tvoj mali že prebolel virozo.

Lep vikend vsem!

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   [Brisano sporočilo]
9.12.2008 11:55:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: Pikci in pikice
11.12.2008 8:38:04   
madela
Pozdravljena Mojcek 1!


Napisala sem cel roman,pa mi je napisalo ,da je moj čas potekel. Tako,da bom še enkrat napisala,mogoče bolj na kratko.
Ob branju vaše zgodbe me je kar stiskalo pri srcu. Bojim se,da zate nimam pametnega nasveta glede na to,da vam niti zdravniki niso znali pomagat.
Kolikor pa je meni znano pa v primerih,ko sumijo na alergijo ampak je s testi ne morejo dokazat priporočajo dieto. Čudi me,da vam niso tako svetovali.
Namreč pri tako malih otrocih so testi velikokrat lažno negativni,kar pa ne pomeni,da alergije ni. Z moje strani bi vam vsekakor priporočala,da si kupite mleko za alergike,recimo alernovo ali pa pregomin.
V začetku ji dajaj po žlički,da se navadi okusa in da ji prebudiš trebušček. Pa poskusiš malo na stekleniko in če noče spet na žličko.
Nisi napisala,če obstaja kak viden vzrok zakaj zavrača hrano. Ima morda krče po hranjenju,je morda opazit,da bi ji bilo slabo? Pišeš,da dosti poliva,ponavadi je to zato,ker pri hranjenju zajamejo preveč zraka,ampak v vašem primeru si tega ne bi upala trdit.
Kar se tiče bioresonance pa vam jo toplo priporočam. Morda boste le prišli do težko pričakovanih odgovorov in boste vedeli kako naprej. Žal pa nisem iz vaših koncem in tam ne poznam teh centrov. Mi smo hodili v rogaško slatino.
Torej,kot sem že napisala,če ima punčka alergijo na mleko in ga zato zavrača bi se po allernovi moralo stanje izboljšat. Res da okus ni preveč dober,ampak se ga otroci navadijo,zato ne obupat.Naš ga sedaj obožuje,pa je bilo na začetku tudi hudo.

Vso srečo vam želim,pa sporoči kako napredujete.

< Sporočilo je popravil madela -- 11.12.2008 8:43:13 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: Pikci in pikice
11.12.2008 9:12:00   
maša2008
Hvala za recepte.
Pri nas ima smola mlade, ni dovolj da imamo alergijo na vse, sedaj se je še ta presneti atopični dermatitis razcvetel do onemoglosti user posted image . Kljub strogi dieti brez mleka in jajc se nam driske še naprej ponavljajo, pa tudi dermatitis še nikoli ni bil tako hud.
Ali je katera s svojim pediatrom govorila o bioresonanci, ali pa mogoče z zdravniki na gastro? Kakšno mnenje imajo? Ste jim povedale da obiskujete te terapije?


(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: Pikci in pikice
11.12.2008 9:54:47   
Naty*
Bom brzinska, ker se bo moj mali glihkar naveličal telebajskov user posted image .

mojcek1 welcome. Ja mate kr hude probleme user posted image , verjamem, da je težko če noče jest. Moj je jokal med dojenjem, dokler nisem izločila mleka. Če je alergija na KML potem je mogoče, da zato noče jest. Sicer ne vem, kak občutek imajo otroci, ampak naš noče jest kašice, če je noter hruška ali banana (ma pa alergijo na oboje, to sem šele potem ugotovila). Hočem rečt, mogoče res zato noče jest  in se strinjam z madelo, da probaš z mlekom za alergike. Od začetka bo kriza pa se bo sigurno navadila. Polivanje je tudi znak alergije. Če te bo zanimalo, ti lahko dam mail ženske, ki dela bioresonanco v Ljubljani. Mi smo bili zelo zadovoljni, od zasavja pa tud ni tolk daleč.

maša2008 pri nas so se driske in pikice končale, ko sem izločila pšenico. Sicer upam, da pri vas ni touser posted image ... mogoče je kaj čist drugega, ampak vseeno je fajn ugotovit kaj. Js sm povedala naši pediatrinji, da smo bli na testiranju in da se zavedam, da stroka tega ne odobrava. Je rekla, da ne glede na to, tud ona osebno ni za te stvari (kar je čist normalno), to je isto, kot da bi znanstvenika prepričeval o obstoju bogauser posted image .
Kar se mojega mnenja tiče je tkole... js ne verjamem v šloganje iz kart. Ampak če bi mi ena iz kart povedala na kaj je mali alergičen in bi blo po izločitvi tega bolš, bi verjela. Ravno tako, se je nam bioresonanca izkazala za učinkovito, uradna medicina pa še zdaleč ne! Če bi verjela testom v bolnici, bi mel moj mali še vedno pike in krče. Zaradi ugotovitev na bioresonanci smo pa zdaj vsaj brez pik in krčev in lahko uvajamo GH ter sproti vidimo, kaj mu paše in kaj ne.

Upam, da se vam vsem kmal izboljša user posted image !

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: Pikci in pikice
11.12.2008 16:44:56   
lotty4
Pozdravljen Naty*

Vse čestitke, da si vztrajala toliko časa da sedaj vsaj veš kaj ne sme. Zdaj bo vse lažje, in tudi lažje se boš izogibala tem živilom ne pa da tavaš v temi.
Želim ti še veliko sreče naprej in naj ostane samo pri tej alergiji !

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?