|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
4.11.2008 11:37:30   
madela
Natali07,tudi tebi lep pozdrav.
Najprej ti naj čestitam,za rojstvo hčerke. user posted image
Veš tudi sama sem se bala,ko sem rodila tretjega otroka,da ja ne bi imel nobenih alergij in sem se pazila,da nisem jedla preveč takih stvari. Vendar pa,če obstaja pri otroku ta preobčutljivost se tako ali tako pojavi alergija. Pri nas je alergik samo drugi otrok,prvi in tretji pa brez alergij.Držim pesti,da bo tudi pri vas tako.
Jaz imam namen prstavit uradno testiranje,ker gremo poskusit še k temu bioenergetiku in ne bi rada potem čakala še najmanj pol leta,da bom vedele pri čem sem. Datum pa imamo drug teden,sicer pa tudi ni najbolj zdrav trenutno.
Pri bioresonanci sem kar na svojo roko začela dajat hrano,ki je ne bi smel. Sicer je bilo res nekaj časa vse ok,ampak je bil pa zato kasneje velik bum. Zato tega več ne bom naredila.
Zadnje testi so pri nas pokazali,alergijo na mleko ,jajca,paradižnik,banane,pšenico,živalska dlaka,vse ostalo pa je bilo tik na meji in moramo vseeno imet dieto.Bilo je ravno toliko,da se je pokazala alergija. Za sojo pa so nam rekli,da jo lahko jemo,ampak ko sem mu dala je bila katastrofa.
Tako,da smo dejansko še na istem,kot smo bili.
Držimo se diete in upamo,da bo kmalu bolje.
Aja,mi imamo tudo občutljivost na konzervanse in barvila,pa normalno dobiva zdravila. To pa res prvič slišim.
Pa se dajo vsa zdravila,kot so antibiotiki,dobit v obliki kapljic?
Sicer pa vidim,da ste kar napredovali. Kar tako naprej. Verjetno je pravo olajšanje,ko lahko razširiš jedilnik in otroku ponudiš nekaj novega.
Jaz se spomnim,da sem bila vesela,kot mali otrok,ko sem malemu dala jogurt in vse druge stvari,ki jih ne bi smel(na bioresonanci pa so rekli,da lahko).
Seveda pa verjetno komaj akaš in upaš,da tudi to mine. Koliko je sedaj star?

Upam,da se nama pridružijo še ostale!

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Pikci in pikice
4.11.2008 14:09:05   
Natali07
Madela - ti imaš tri otroke in dva sta popolnoma brez alergij. To je pa lepo slišat. Mi da veliko upanja, da naša malčica tudi ne bo imela alegij.

Urban je sedaj star 22 mesecev in zaenkrat še ni dobil nobenih antibiotikov in tudi močno upam, da mu jih še nekaj časa ne bo treba. me je strah antibiotikov, ker imam sama alergijo na penicilin in večina otroških antibiotikov je na tej osnovi. Tako, da ne vem kaj bomo ko jih bo potreboval.
Je imel pa pomankanje železa in je po sirupih bruhal, driskal dobil pike, tako da so mu potem v bolnici uvajali železove kapljice, ki smo jih šli iskat v avstrijo, ker se pri nas ne dobijo. Po njih je bilo vse Ok in tudi železo se je končno po parih mesecih popravilo. Ko smo bili na cepljenju (ki je na jajćni osnovi) pod nadzorom v bolnici je preventivno dobival še en teden sirup cleretin pa je tudi močno driskal. Tako, da tudi za alergijo lahko vzame edino kapljice fenistil. Ostalih sirupov za odpornost, vročino, bolečene... pa raje ne probavamo ker imajo tako vse živo not. Smo bolj na naravnih zdravilih: smrekovi vršički, žajblov sirup...

Jaz sem za vsako minulo alergijo zelo vesela. ko je končno pokazalo, da ni več alergičen na krompir sem mu postopno probavala. Ampak kaj ko okusa ni poznal in ni maral ne pereja, ne krompirja samo kuhanega, ne pečenega, niti pomfrija. Da sem že mislila, da mogoče ga pa še vedno matra pa zato ne poje niti grižljaja. No , po parih mesecih ga je pa le začel jesti in sedaj ga ima rad. sedaj si pa najbolj želim, da bi minila alergija na sadje, da bi dobil čim več vitaminov in bi lahko v vrtcu vsaj sadje jedel enako kot ostali ne pa da ima potem največkrat jabolko za malicouser posted image .

A ti si probavala živila še predno ti je uradna medicina potrdila, da ni več alergije? Jaz pa to kar ne upam.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Pikci in pikice
5.11.2008 14:12:04   
madela
Natali,stiskam pesti za tvojo malčico,da ne bo imela alergij.
Je pa res,da starši,ki imamo alergike,vsako pikico strahoma povežemo z alergijo. No,jaz sem že bila tako,ko se je rodil tretji otrok.
Za vsako pikico,ki se mu je pojavila,sploh v prvih mesecih,ko se dojenčkova koža še čisti,sem mislila,da je alergija. Ampak na koncu se je izkazalo,da temu ni tako.
Vidim,da še kar sami čvekava in da se nobena od starih ali novih čvek ne pridruži user posted image
A vi ste si pa morali,kar sami po kapljice? Kako to,da se pri nas ne dobijo?
Sicer pa čestitke,da ste tako zdravi,da še niste pristali na atibiotikih. Mi žal nismo. Naš Denis je tako občutljiv,da vse pobere. Ja in tudi antibiotike je že dobival.
Letos je namre dobil zelo hudo pljučnico,pa še srčni bolnik,kot je...in so ga basali kar z 4 antibiotiki. Si ne morem predstavljat,da mu zaradi alergije ne bi mogli dat zdravila. Jojmene,kar stisnilo me je.
Sicer pa če bi pri vas prišlo tako hudo,da bi potrebovali antibiotike,bi dobili zraven tudi kak zdravila proti alergiji(recimo fenistil kapljice ali claritine) A to lahko dobiva?
To cepljenje pod nadzorom pa tudi mi poznamo,ampak ni bilo težav. Vi ste imeli kake težave?
Naš Denis pa je,takrat ko sem mu začela dajat vso hrano,vse tako lepo sprejel in vse mu je bilo tako dobro,da ga je bilo kar veselje gledat. Je pa zato sedaj bolj hudo,ko je okusil stvari,ki so mu dobre in sem mu jih spet vstran vzela. Hudo je,ker sem sama zafrknila.
Ja,dajat sem mu začela na lastno odgovornost. Sem bila preveč naivna in sem verjela,da je bioresonanca pomagala in da je vsega konec. Ni bilo nič narobe,vsaj nekaj časa,oziroma kakšnih težav s strani alergije,pa tudi njegovi pediatrinji sem povedala,da mu dajem vsega po malem. Bila je proti temu,ker so imeli primere,ko so starši zaradi iste naivnosti,kot je bila moja,pripeljali otroke,ki so doživeli anafilaktini šok.
Hvala bogu se to pri nas ni zgodilo,bom pa bolj previdna in bolj pametna v bodoče.
Tudi sedaj,ko gremo k bioenergetiku,bom počakala,da mi ozdravitev potrdijo zdravniki.

< Sporočilo je popravil madela -- 5.11.2008 14:15:16 >

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Pikci in pikice
5.11.2008 14:57:32   
tatam
Da se vama še jaz pridružim!Tudi pri nas alergije ostajajo oz.odkrili smo nove-na pšenico,sojo.Ostaja na mleko,paradižnik,lešnike in arašide.Medtem ko celokupni iGe namesto padajo rastejo.Tako jih ima sedaj že čez 3000!
Mi pač vztrajamo z dietami,ampak sem jih res že sita,grrr....Sedaj moram pazit še na sojin lecitin,ki je skoraj povsod.Ko sem izvedela izvide sem bla par dni full obupana,ampak kaj ko nič ne pomaga!
Gresta pa čez slab mesec v vrtec in me je strah kak bo Tosja reagiral,ko bo videl da ostali jejo vse,on pa ne smeuser posted image
Natali sem ti pozabla najprej čestitat za pupikouser posted image user posted image
Kar se claritine tiče pa vsebuje breskev oz.aromo breskve in ga tudi naš ne sme.


(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Pikci in pikice
5.11.2008 14:58:59   
kodrana
lep pozdrav.

pri nas je pa, tako da ima moja hči, ki je stara 6m že od rijstva krče. sedaj 2-3 mesece so krči izraziti ponoči. sploh proti jutru je obup. pa em zanima, če ima še katera take izkušnje. samo krče? sicer ima nekaj rdečih pikic po obrazu, vendar niso tako zelo opazne. največ jih ima pod ustnicami, malo po ličkih in čelu.
skrbi me to, da ma sploh ne jemljejo resno. namreč P me je poslala naprej v bolnico, vendar mi je tam P, da je to normalno in da bo minilo. ker se pač mala lep  razvija in raste. meni se pa to pač ne zdi normalno, da otroka vsako noč, brez izjeme, boli.
tako da, smo se tudi mi odločili, da gremo na bioresonanco. da vsaj vidimo, če je in na kaj je alergična.


_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Pikci in pikice
6.11.2008 10:20:57   
madela
Pozdravljeni!

Pa se  je še nekdo priključil user posted image ,sam na žalost v temi,ki ni ravno navdihujoča.
Tatam,ko berem tvoje posta mi je kar hudo za vas. Glede alergij smo nekje na istem,ampak vaš ige,je pa precj visok. Pri nas je bilo tudi vedno nekaj novih alergij zraven,namesto manj,ampak ige pa ni bil tako visok.
Mora imeti precej močno alergijo.
Verjamem,da si obupana. Kar se pa tiče soje in sojinega lecitine,pa se mi zdi,da od kupljene hrane ni skoraj ničesar,ki tega ne bi vsebovalo.Ne vem katero mleko uporabljate. Mi smo imeli pregomin in tudi ta vsebuje sojo,zato smo pristali na allernovi,ki pa je še bolj ogabna. Na srečo jo pa ima naš sedaj zelo rad.
Tudi mene je bilo strah,kako bo naš Denis to sprejel,ko vsi jedo eno hrano,samo on pa drugo. Vendar ni bilo niti najmanjšega problema. Se mi zdi,da mu je celo malo ustrezalo,da je nekaj posebnega. Sta se pa tudi vzgojiteljici zelo trudili,da bi bilo tako kot je.
Jaz sem edino prosila,da ga naj ne dajejo samega sedet pri hranjenju,ker potem se res otrok počuti odvrženega ali kako bi temu rekla. Sicer pa sama vidiš kako doma sprejme,ko kdo od vas je čokolado ali karkoli takega,ki on ne sme. Mi se nismo skrivali,ampak sem mu dovolila,da mi je on odprl čokolado in mi jo dal. Tako je že cel čas živel v vedenju,da je bolan in da ne sme. Sicer je bilo obdobje,ko smo se tudi skrivali,ampak ni imelo smisla.
Zdaj že sam vzgojiteljici pove,da on tega in tega ne sme,ter jo pouči,da ga bo bolel trebušček,če mu bo to in to dala za jest.user posted image
Za claritine pa nisem vedela,da vsebuje breskev user posted image  Sicer so pri nas bolj težava kisli tropski sadeži,kot je kivi,ananas,...


Kodrana tudi tebi lep pozdrav!
Glede krčev mi sicer nismo imeli težav. Ti pa lahko povem kaj se je dogajalo pri sestri. Njena hčerka je sedaj stara skoraj eno leto in je brez alergij. Imela pa je tako obupne in hude krče celih 8 measecev. Vsi so bili že obupani,zdravniki pa tudi niso posredovali.
Ampak so se pa krči umirili pri 8 mesecih. Zgleda,da je imela zelo občutljiv trebušček. Lahko poskusiš za allernovo ali pregominom,če bo kaj bolje. Ti pa svetujem,da tudi pri ostali hrani paziš. Dajaj ji lahko prebavljivo hrano.
Na bioresonanci boste pa hitro zvedeli,če kje tiči alergija. Koliko pa vam lahko pomagajo,pa je odvisno od vsakega otroka posebej. Nekaterim pomaga,drugim pa ne.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Pikci in pikice
6.11.2008 23:54:32   
tatam
Madela me veseli,da me nekdo razumeuser posted image
Mi imamo mleko Neocate.Allernove je bla še preveč alergena zanjuser posted image To pa je neko posebno mleko,ki ga neradi predpišejo ker je precej drago-škatla 50€.
Namesto claritina imamo mi Zyrtec sirup-Tosja je alergičen na breskve!
Kar se tiče hrane pa se pri čokoladi ipd še kar skrivamo pred njimuser posted image Če pa kdo je kaj takega mu pojasnimo,da on ne sme.Ponavadi zadostuje,včasih pa tudi ne-je še kar mali in mu še ni najbolj jasno zakaj,kak in kaj?!?!Napako pa delam mogoče tudi s tem,da dajem Aneju ponavadi kar isto hrano,razen seveda mleka,jogurtov ipd...
Bomo vidli v kratkem kak bo reagiral,ko bo videl da ostali jejo nekaj česar on ne smeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Pikci in pikice
7.11.2008 20:12:27   
madela
OMG,kaj pa imate to za mleko? Glede na ceno je verjetno kar hodo,če vam zmanjka tistih na recept. Nam se je zgodilo,da smo kak mesec do dva morali sami kupovati mleko. Pri tej ceni pa ne vem kaj bi.
Zakaj pa vam je allernova alergena,če smem vprašat? Potem ste pa res ubogi. Res pa je,da najbolj pomaga dieta.
Lahko še poskusite,kot sem ti že v eni temi pisala olje sibirske cedre.Nam sicer alergij ni zmanjšala,jih je bilo itak vedno več,ampak je bil pa ige precej manjši. To tudi obljubljajo ob rednem jemanju. Zvišuje pa tudi odpornost,v glavnem kar nekaj pozitivnih lastnosti.
Ne bi rekla,da delaš napako,ker oba fanta hraniš pretežno z isto hrano. Pri nas skuham samo eno kosilo in se potemtakem vsi prilagajamo dieti. Vsaj kar se tiče kuhanja obrokov je večinoma tako. Se pa ob raznih prigrizkih,ki jih on ne sme pogovorimo in mu razložimo,da je bolan in da ne sme.Večinoma mu pa takrat ponudim nekaj kar on lahko,da ni prehudo.
Vseeno tudi meni ni prijetno se sladkat s čokolado,otrok bi me pa gledal.
Za rojstni dan,zdaj dva tedna nazaj,nam je Denis razrezal svojo torto in nam jo razdelil(z mojo pomočjo user posted image ),njemu pa sem dala doma narejeno sladkorno peno. Sem si ravno zaradi tega kupila ta aparat,da mu vsaj nekaj sladkega lahko ponudim. Tu vsaj vem,da ni barvil in nekih konzervansov,pa še všeč mu je.
Kar pozitivno razmišljaj.
Tudi sama sem ob vsakem testiranju obupana,ker je vedno nekaj alergij zraven. Po resnici,sem se tudi zjokala zaradi vsega skupaj,ampak ne smemo obupat.Enkrat bo bolje.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Pikci in pikice
7.11.2008 21:08:54   
tatam
Madela kje pa si nabavla ta aparat za peno??
Jaz sem bla včeraj ravno v eni trgovini,kjer imajo stvari za Tosja-brez mleka,pšenice....Kupla sem mu nekaj piškotov,bonbone,testenine in pirin zdrob....Cene pa groza!!!Ampak kaj češ,to mu vsaj brez skrbi dam!
Za mleko poskrbimo,da nam ne zmanjka user posted image Če pa nam bi pa bi verjetno kuplauser posted image
Allernova je baje tudi nekak iz KM narejena,pa za tiste ki imajo močno alergijo na mleko ni primerna.Neocate pa je nekak razbito na aminokisline al nekaj takega zato alergiki na to več ne reagirajo!

Bom pa nabavla v kratkem to olje sibirske cedre!Za probat je,škodlo mu že ne bo:-)Kje pa si ga ti kupla??
Kaj pa dodatek za nego otroka dobivaš zaradi alergij al ne??Jaz ga imam odobrenega za eno leto,ampak takrat smo hodli še na fizioterapije...Sedaj pa ne vem če naj vložim ponovno al ne??

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Pikci in pikice
8.11.2008 14:42:19   
Jakisonček
Madela, tatam kar hudo mi je za vas. Res se ubadate z hudo alergijo. Moj Jaki jo tudi ima, ampak zdaj spet čakam, da uradno zvemo ali se bo kaj našlo ali ne. Ker prvič testiranje ni nič pokazalo. Bioresonanca je pokazal, da se moramo izogibat še marsikateri stvari, ne samo mleku. Meni se je najtežje izogibat moki in jajcam. Pa sem danes prvič naredila palačinke samo iz moke in vode. Dodala sol, mal fruktoze in rozine. Ne boste verjele, palačinske so bile čisto ok. Jaki jih je z veseljem pojedel. Ker pa so bile to take socialne palačinke, sem pustila navadno moko. Uporabit bi morala pirino. Ampak pri nas reakcije še niso tako hude. Najhujše je to, da mu koža pokne pod koleni. Ostale pikce pa včasih majčken ignoriram (npr. na trebuščku), če pa jih je res več, pa uporabim advantan. Alernovo tudi mi kupujemo, na srečo sem tukaj gor našla nekaj dobrih duš, ki so nam jo podarile. Smo res prišparal kakšen evro. Neocate je pa res drag kot hudič. Še sreča, da Jaka prenese alernovo. Se mi pa zdi, da se je malce naveličal okusa in zvečer več ne spije flaške z veseljem. Prej z nujo. A ker še ni star 1 leto, bom še vztrajala pri alernovi. Včasih pa mu že dodam tudi riževo mleko. Pirin gris je dober, pa keksi brez jajc in mleka so tudi še kar dobri. Ostala kosila pa tudi pri nas poskušamo čimbolj prilagoditi Jakcu, le redko kuham posebej zanj.

Ojle sibirske cedre bomo pa mi tudi sprobal. Baje se dobi v Sanolaborju, ane Madela. Za aprat za peno pa jaz tudi prvič slišim. Je katera pekla kakšno posebno torto npr. za rojstni dan? Meni ni glih, da bi sojino kupovala. Mogoče pa najdem kje kakšen recept, da se čimbolj izognem prepovedanih živil, pa da poskusim, če rata. Predno bo Jaka star 1 leto user posted image

Želim vam vsem, da alergije čimprej izvenijo. Če pa že ne, da se vsaj umilijo. Da bo otročkom čim lažje prenašat omejene jedilnike. Res so uboščki, ko nas gledajo jesti vse. Midva se čim bolj trudiva jesti enako.

< Sporočilo je popravil Jakisonček -- 8.11.2008 14:43:37 >

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Pikci in pikice
8.11.2008 15:47:34   
madela
Tatam,mi imamo dodatek za nego. Priznanega smo pa dobili za dve leti. Vsekakor pa ti svetujem,da po poteku tega dodatka vložiš nov zahtevek. Alergijo imate priznano na več kot tri osnovna živila in vam pripada.
Ko pa vidiš tiste cene,ki jih postavljajo za te izdelke,ki jih dajemo našim otrokom,pa je še ta dodatek bolj malo. Ampak nekaj pa vseeno je.
Aparat za sladkorno peno sem kupila preko neckermenna,sicer je že več kot leto nazaj,ampak poglej na njihovi internetni strani,če še ga imajo. Men se zdi super,ker drugih slaščic večinoma ne more jest. Tu pa sam sladkor vsipaš v odprtino,aparat vklopiš in čez 5 minut že imaš sladkorno peno.
Olje sibirske cedre pa dobiš v skoraj vseh teh trgovinah,kot je sanolabor,biotopic in podobne. Verjetno vam res ne more škodit. Piše,da ni alergena,kljub temu da je iz oreščka. Naš Denis ima alergijo na oreščke,ampak je tole dobro prenašal.

Jakisonček,mi smo torto kar navadno naročili,ker ima naš elrgijo tudi na sojo. Sem pa za 1.r.d,ko še ni imel toliko alergij naročili torto brez mleka in z smetano hulala,ki je rastlinskega izvora. Zdaj,žal še tega ne sme,ker je vse preveč barvil in E-jev.
Glede soje,pa ti svetujem,da jo daješ v malih koliinah. Namreč otroci,ki imajo alergijo na KM,hitro razvijejo še alergijo na sojo. Soja ali sojin lecitin pa najdeš skoraj vsepovsod.
Kekse pa jaz kupujem v tušu. Res so zelo dobro. So pa brez mleka in jajc. Vsebujejo samo koruzno moko in sladkor.

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Pikci in pikice
8.11.2008 16:24:22   
Jakisonček
Hm, tole za sojo sem sicer slišala, ampak Jaka jo zaenkrat prenaša ok. Tudi na bioresonanci nam alergijo na sojo niso našli. Jaka z veseljem popaca kak sojin jogurt ali pa puding. Trenutno pa sploh ne mara več sadnih kašic od Hipa, itd. Naveličal se jih je, zato sojin jogurt rad poje. Hm, če mu še to vzamem, potem lahko samo sadje še je za malico. No kaj pa vem, bom vidla, kaj nam bodo pokazali uradni rezultati testiranja.
Tole s torto moramo pa še naumit. Kekse pa tudi jaz kupujem v Tušu user posted image . Bom upoštevala tvoj nasvet in bomo majčken zmanjšali sojine pudinge. Sej se riževi tudi dobijo. A dragi so pa, da se zjočeš user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Pikci in pikice
10.11.2008 17:52:12   
Natali07
Sem mal žalostna. Sem upala, da ko našedva prideta s testiranja, da bo kaka vesela novica - da je vsaj kako alergeno živilo že minilo. Pa nimamo te sreče, ampak so potrdili še tista, ki smo jih omenili, da so nam sumljiva. Tako, da ostajamo še vedno na strogi dieti.user posted image

tamtam - jaz sem po preteku dodatka za nego za eno leto (poteklo je v juliju) ponovno oddala vlogo in so nam podaljšali za eno leto. Če alergije ne bodo minile bom ponovno vložila vlogo. Saj kaj več kot zavrnit mi tako ne morejo. Hrana za naše malčke je pa tako dražja in kar prav pride ta dodatek.

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Pikci in pikice
12.11.2008 11:00:38   
beba2
Živjo,

mene pa zanima glede tega dodatka za nego kaj pripada smo tistim, ki imajo alergijo na osnovna živila?

hvala in lp

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Pikci in pikice
14.11.2008 9:13:46   
madela
Natali07,žal mi je za vas.Sama zelo dobro vem,kako je ko greš na testiranje,poln pričakovanja in upanja. Potem pa se ti vse v trenutku podre,ko ti povejo in naštevajo vedno več dodatnih alergenov. Jaz se kar bojim gojit neko upanje,ker si potem še bolj razočaran,pravzaprav bi najraje šla tja samo 1x na leto.Sem to že naredila,pa tudi sedaj sem odpovedala,ko sva bila naročena. Problem je sicer,ker moram potem mleko kupovati,ker mi tistega na recept zmanjka. Zvemo pa tako vedno samo nove in nove alergije.
Včeraj je Denis prišel iz vrtca živo rdeč po ličkih. Sem ga spraševala,če mu je kdo dal kaj za jest,pa pravi,da ne. Preventivno sem mu dala claritine. Bojim pa se,da se je morda razvila kakšna nova alergija. Najbolj bom videla v prihodnjih dneh,morda pa bo kaj zbolel.
Jakisonček,tole glede pudingov,morda se motim,ampak a ni cena nekje enaka? Sojini ali riževi pudingi?
Mi smo od zaetka dajali Denisu oboje,ampak je razvil alergijo na sojo,potem pa tudi riževih več ni dobro prenašal,tako da pudingov in jogurtov ne pozna prav dobro.Sadja pa,vsaj tistega na katerega ni alergičen,niti nima rad.
Beba2,dodatek za nego otroka vam pripada,ko je otrok alergičen na vsaj tri osnovna živila. Kaj točno se šteje pod osnovna živila,ti ne znam dat točnega podatka. Za moje pojme je to mleko,jajca,pšenica,soja.
Morda ima katera druga podatek o tem,kaj spada v to skupino. Dodatek pa vam pripada tudi,če imate množično alergijo na ostala neosnovna živila.
Upam,da sem ti kaj pomagala. Na kaj je pa tvoj otrok alergičen,če smem vprašat?

(odgovor članu beba2)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Pikci in pikice
14.11.2008 10:47:56   
Irenna
Se vam pridružim, vidim da imamo iste probleme.
Madela tudi jaz imam hčerko staro 4 leta in pol, pa ostajamo z alergijami ker nam bioresonanca ni nič pozdravla. Zdej čakamo prvi obisk pri bioenergetiku - bomo vidli kaj bo gospa rekla in kaj bomo lahko naredili. Imamo pa kr visoke številke : IGE mleko in jajca vse okoli 60 kU/l tako da nam sledi samo šok, če pridemo s tem v stik.  
Upam, da boste uspešni pri bioenergetiku - napiši kako bo, o.k.   !

Sicer pa, ko smo letos dobili še Miha, kar nisem mogla jest jajc in mleka. Smo upali, da tokrat ne bomo imeli alergij; dva meseca je bilo o.k. pol je pa kr usekalo ! Lička in nogice in rokice so bile čist boge ! Pa smo spet na dieti !

A mi poveste točno katere piškote kupujete v Tušu - brez mleka, jajca in soje - hvala

uživajmo kljub tem nadlogam -- alergijam !!
Pa da bi šle enkrat že končno stran in nikoli več nazaj !!!  Mi čakamo že štiri leta ,...... user posted image

čao


_____________________________


Špela 2.4.2004 in naš doječek
Miha 29.3.2008

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Pikci in pikice
14.11.2008 13:28:31   
madela
Pozdravljena Irenna!
Joj,ti si pa uboga. Če sem prav  razumela imaš dva otroka z alergijami user posted image  Že en alergik je dovolj,ti pa kar dva. Pri nas smo vsaj glede  tega imeli srečo,saj je samo en alergik od treh.
Tudi nam bioresonanca ni pomagala in dalje vztrajamo z dieto. Naš je bil septembra star 4 leta in tudi ni videt konca alergijam.
Kar se tie piškotov..grem danes ali pa jutri nakupovat pa ti povem,kako se jim reče. Ker se ne spomnim imena. Vem kateri so in jih kar vzamem. So pa iz koruzne moke in sladkorja. Res dobri. Cena je pa taka,kot vse te zadeve za alergike.
Ko bomo opravili pri bioenergetiku pa bom,kar na forum napisala kako je potekalo in kakšni bodo učinki.

(odgovor članu Irenna)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Pikci in pikice
16.11.2008 7:57:48   
karmar
Živjo!
Jaz se obračam na vas ker ne vem kaj naredit.. Naša punčka ima 2 meseca in pol, danes pa sem ji opazila po rokicah zraven dlani in komolca ter po nogici pri kolku pikice in rdeče obarvano. A mislite da je to alergija na KM?
Hvala za odgovore.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Pikci in pikice
16.11.2008 11:14:03   
Naty*
Živjo!

Evo se pridružujeva še midva z mojim pikcem Žanom user posted image . Pri treh mesecih in pol so se mu začeli hudi trebušni krči. Ker je polno dojen sem šla na dieto brez KML pa je blo boljše, ampak ne dobro. Bila sva na opazovanju na pediatrični, kjer so bli vsi testi negativni, tko da so mi predpisali dieto urtika III (brez KML, jajc, oreščkov, vseh aditivov prehrani...), stanje spet boljše, ampak ne dobro. Biomagnetna resonanca je pokazala še alergijo na pšenico, beli sladkor, svinjino, kivi, orehe in en kup stvari, ki jih niti ne bom naštevala. Skratka zdej jem še samo menda 6 živil user posted image . Sama sem še ugotovila, da je alergičen na banane in hruške.
Stanje je bilo po tednu dni hranjenja z allernovo boljše, zato je očitno, da je alergija, vendar z dojenjem še vztrajam. Pred tremi tedni se mu je pojavil še atopični dermatitis, pikice, pikice, pikice user posted image . Ponoči se zbuja in joka, ker ga srbi, nogico ma spraskano do krvi, zdej pa čakava na alergologa user posted image .

Kolikor je še varno, poskušam hitro uvest GH, da bova potem zamenjala samo dva obroka dojenja z allernovo, ostalo GH. Žal mi je, ker imam ful mleka, ampak očitno dobiva z mojim mlekom neke alergene, ki jih je težko določit.

Imam pa dva vprašanja, če se bo kateri dalo odgovorit:
- ali je za alergike primerna polenta? Nekatere namreč gostijo kašice s plazma piškoti, vendar js ne smem, zato ker je alergičen na čisto vse, kar je v njih user posted image . Riževe kašice se bo pa tud po moje kmal naveličal, ker jo mešam v vse...
- kako blažite srbenje pri AD?

Pa vsem veliko user posted image user posted image user posted image user posted image , da bojo alergije čimprej mimo!

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu karmar)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Pikci in pikice
16.11.2008 13:57:32   
madela
Draga Naty,tvoje pisanje me zelo spominja na nas. No razen tega,da so pri nas hitro testi pokazali alergijo.Vendar pa se nam tudi po dieti stanje ni popolnoma izboljšalo. Bilo je boljše,vendar ne v redu.
Naj ti povem,da kljub vsemu vztrajaj z dojenjem. Samam sem našega dojila ponih 8 mesecev. Sploh ni hotel druga jest. Tudi pediatrinja mi je svetovala,da če lepo napreduje,da lahko tudi samo dojim. No pri 8 mesecih pa sva le uspela začet dodajat,vendar sva se dojila še do 11 meseca. Verjeno bi se še dlje,ampak sem hudo zbolela,ter pristala na močnih antibiotikih.
Cel čas,pa sva se borila z atopičnim dermatitisom. Na vseh pregibih je imel živo rdeče,po ličku krastice. Pri pediatru sva dobila kremo elidel,ki je stanje izboljšala.Ko pa ta krema ni več zadostovala pa sva dobila eno drugo(imena se ne spomnim),ampak je bila tako močna krema,da je ni bilo priporočljivo preveč uporabljat na otroški koži. Drugače pa smo težave blažili z navadno hladilno kremo. Kaj drugega so nam odsvetovali,ker je preveč umetnih substanc v teh kremah. Pa tudi po tem stanje ni bilo dosti bolje.
Polento je naš mali dobro prenašal. Poskusi,če ni alergičen na kurozu,bi moralo biti v redu.
Jaz sem večkrat kupila riževe kosmiče(ne kašice),ki jih lahko najdeš med dietno hrano.Jaz sem jih kupovala v mercatorju. Po okusu so zelo dobri.Naredijo pa se skoraj enako,kot navaden riž. Skuhaš jih na vodi.
Lahko ti svetujem,da paziš tudi pri sojinih izdelkih. Alergiki na kravje mleko,hitro razvijejo alergijo še na sojo. Ta je pa skoraj vsepovsod. Soraj vsi kruhi so iz sojine moke,ali pa vsaj dodatkom le te. In pa v skoraj vseh klobasah in hrenovkah jo najdeš. Praktično je zelo malo izdelkov,ki ne vsebujejo soje ali sojinega lecitina.
Zaenkrat poskusi jesti samo kake navadne testenine,krompir,svežo zelenjavo,sveže puranje ali pišančje meso. Vse pripravi sama doma.Najbolj fajn je,da si sama spečeš tudi kruh.
Upam,da sem ti kaj pomagala. Naj vas hitro pokličejo k alergologu,da boste vedeli kako in kaj.
Medtem pa pojdite k vašemu pediatru in ga prosite za kremo Elidel.
Imam še eno vprašanje? Imate doma kakšno žival? Tudi alergija na živalsko dlako je možna.

Karmar,težko ti pomagam. Vsaka pikica še ne pomeni alergije. Če bi se te pikice konstantno pojavljale in povzročale srbenje in neugodje pri punčki bi bilo prav,da jo pregleda pediater. Pikice pa se lahko pojavijo tudi pri kakih virozah. Poglej kako ima punčka na pregibih,tam je koža ponavadi bolj razdražena,lahko tudi koža poči in zakrvavi.
Če je viroza ali pa so samo trenutne pikice bodo,čez par dni izginile in se ne bodo  pojavljale kar naprej. V nasprotnem primeru pa lahko upravičeno sumiš na kakšno alergijo. Upam,da se pozdravite.




(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Pikci in pikice
16.11.2008 22:34:23   
karmar
Madela hvala ti za odgovor. Pikice ima ravno pri komolcu, dlani in na boku. So pa šele začele, tako da bom videla kako bo naprej. Ti moram pa čestitat za tvojo vztrajnost. Kar tako naprej.user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Pikci in pikice
17.11.2008 12:08:54   
Irenna
Kako blažiti AD ?? Prvo je dieta - samo kaj  user posted image   ko vsega ne pogruntaš !!! Pri naši Špeli so pomagale kopeli v hrastovem lubju in olivnem olju, pa potem takoj namazat. Zelo dobro nam dene krema Aderma, kjer je pa koža zelo suha in spraskana pa Bepanten - roza (za zelo suho kožo ), pa povojčki čez rokice, pa  ....  potrpljenje ... podnevi in ponoči. Pa brez elocoma tudi ni šlo / 100% v tubi.
Sicer smo pa jedilnik zeeelo oklestili in po enem letu videli, da nam škoduje tudi Pregomin - nato dobili Pregomin AS / sedaj Neocate - in stanje se je najprej umirilo, nato pa začelo premikati na bolje.

Sicer pa moja sedanja dieta - tako kot si napisala Urtika III, pa še brez soje, perutnine, paradižnika, paprike, nobene konzerve, umetnih sokov ... pa se je mali še kar praskal in zbujal ponoči.  ///  spi skoraj celo noč pri meni na rokah //  sedaj sem tretji dan še brez pšenice, pa vidim, da se ponoči ne praska več in zjutraj spi malo dlje ---- 
----- čist drug obrazek, ko po čelu ni prask in hrastic !!

Polenta bi mogla biti o.k. / moram v Tušu najti koruzne piškote, ki jih omenja madela - upam, da bojo tud za Miha za glodat  --- sedaj mu dam korenček, ker kruha ne sme !

Sicer so pa še druga žita za sprobat - do enega leta kar je brez glutena: ajda, proso, amarant ...

Aja  - a ima kdo pameten recept za kruh brez pšenice.
Sem probala pečt iz brezglutenske moke - pa to sploh nič ne rata ; drobtine oz. nekaj polenti podobnega --  groza.

Upam, da ostanemo na vezi - da se mal poslušamo in spodbujamo !!
lepo se mejte !

_____________________________


Špela 2.4.2004 in naš doječek
Miha 29.3.2008

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Pikci in pikice
17.11.2008 14:13:14   
Naty*
madela hvala lepa za odgovor. Seveda si pomagala, odkar so se nam začele težave vsrkavam vse informacije, ki jih lahko dobim user posted image . Sej glede dojenja vem, da bi bilo prav da vztrajam, ampak po drugi strani pa mislim, da bi blo dobro nehati, ker bi se z allernovo izognili vsem alergenom in bi bla sigurna, da ne dobi nič takega v telo. Ampak je hudo se nehat dojit, če vse štima user posted image ... Tud moj mali ima rdeče po pregibih in povsod pikice. Tud pod laski, zato ma tam še največ praskic, ker se celo noč zbuja in praska. Po nogicah se mi pa spraska samo, ko ga previjam.

Glede soje imaš prav, mogla bi se ji izogibat, tko mi je tud pediatrinja rekla. Na pediatrični so mi dali pa dieto in so sojini izdelki dovoljeniuser posted image  in ker tud na bioresonanci ni pokazalo alergije na sojo, pijem kavo s sojinim mlekom in si občasno privoščim corn flakes. No zdej bom izločila še to in bom od jutri naprej na riževem mleku, pa bomo videli, če bo izboljšanje. Upam pa res, da bomo kmal dobil alergologa.
Da ti odgovorim še glede živali. Ko se je Žan rodil sva mela kužko dobermanko, ampak smo jo julija žal mogl dat uspavat, ker je mela raka user posted image . Tko da zdaj ni v stiku z nobeno živaljo.

Kako pa je zdaj tvoj mali? A je prerastel alergije ali še ne?

Sej verjetno ste že pisale o tem, ampak še nisem uspela prebrat cele teme user posted image . Se bom potrudila pa prebrala, da vas spoznamuser posted image ...

Irenna hvala tudi tebi za odgovor. Zaenkrat bom poskusla mazat z bepanthenom in riboderminom, če ne bo boljše, bom šla pa po elidel. Drugače je pa nam že pediatrinja v osnovi odsvetovala pregomin (če se nehava dojit), ampak strogo samo allernovo.
Očitno mava isto dieto. Js zaenkrat jem meso (razen alergene svinjine) pripravljeno samo s soljo, krompir, riž, testenine iz pire, doma narejen koruzno-pirin kruh, salamo piščančje prsi (obvezno iz Perutnine Ptuj, ker je edina brez mlečnih beljakovin in ima samo en konzervans), jabolka, kokice, čips s sončničnim oljem, pol se pa počasi konča. Aja pa puding vanilija od royala narejen na vodi, kjer so se kuhala jabolka. Žalostno ane user posted image .

Drugače pa recept za kruh:
- pol kile pirine polnozrnate moke in pol kile koruzne daš v posodo in zmešaš s soljo. 5dag kvasa daš v 1,5dcl tople vode z žličko sladkorja (js uporabljam rjavega) in po nekaj minutah ga daš v jamico, ki si jo naredila v moki. Moko s strani daš čez kvas in pustiš toliko časa, da začne po vrhu pokati (oz. okrog 10-15 minut). Potem zgneteš in dolivaš Radensko s CO2, toliko, da se masa sicer drži skupaj, ampak je tekoča. Maso zliješ v model za pecivo (js dam v podolgovatega, za kilo potrebuješ dva) in pustiš vzhajati še pribl. 30 minut. Pečt daš na 180°C (30-45 minut, vmes malo probaš z nožem). Kruh je tko vsaj relativno mehek in men je celo dober.

Ampak pira ma tud gluten, tko da pri alergiji na pšenico to pride v poštev, pri celiakiji pa ne. Js bom zdej probala samo s koruzno moko.

Je pa res super, da ste odprle to temo, bomo mamice alergikov lahko ena drugi v oporo user posted image !

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Irenna)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Pikci in pikice
17.11.2008 14:40:42   
madela
Naty,najprej naj ti odgovorim na tvoje vprašanje.
Ne,naš Denis še alergij ni prerastel,kvečjemu se najdejo vedno novi. Zdaj je star že 4 leta.Imava cel kup alergij. Hodila sva na bioresonanco,ki je nekaj časa pomagala,a se je vse vrnilo.
Žal mi je za vašo psičko.Mi oziroma moji straši so tudi morali letos avgusta uspavat psa s katerim sem praktično odraščala,zato vem kako hudo je user posted image
Vidim,da imate Pregomin odsvetovan. To pa verjetno zato,ker je pregomin narejen na sojini osnovi. Zaradi tega ga tudi Denis ne sme pit. Ima tudi Allernovo.
Kar se tiče sojinega mleka,pa je meni po okusu riževo dosti bolj všeč.Sicer pa ima vsak svoj okus,a ne?
Glede soje,pa jo večinoma alergikom na kravje mleko odsvetujejo,ker razvijejo alergijo tudi na sojo. Pri nas se je to zgodilo. Pri cca.1 letu so testi potrdilo alergijo tudi na sojo.
Tako,da pravega nasveta ravno ni,ali jo uporabljat ali opustit. Najbolje boš videla po reakcijah sina.Če bo pikic in težav manj,potem je najbolje,da jo popolnoma umakneš.
Srečno s temi alergijami,naj vas hitro zapustijo.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Pikci in pikice
17.11.2008 18:18:43   
Naty*
madela js bom pa jutri videla, kako se mi dopade okus riževega mleka, ga še sploh nisem probalauser posted image . Bogi tvoj fantek user posted image , si kr predstavljam kolk hudo je, če se skoz ene nove alergije pojavljajo. Držim pesti, da vam izginejo! Se mi zdi, da sem zasledila, da je samo en otroček od treh alergik? No hvalabogu vsaj vsi niso. Upam, da bo tud pri našem naslednjem boljše.

irenna moj mali se tud zbuja skoz ponoči, včasih celo na pol ure. In edino dojenje ga pomiri za par minut pa se spet zbudi. No pri vas je izločitev pšenice očitno pomagala, js morm pa zdej s sojo probat. Upam, da bo kej bolš.

Mam še eno vprašanje, v kolikem času ste opazile reakcijo ob uvedbi novega živila, na katerega je otrok alergičen? Če dajem tri dni novo živilo, bi se verjetno že drug dan opazilo ane?

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?