|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
13.4.2008 8:49:27   
piščanc
ha mleko (katerokoli) ima beljakovine razbite na manjše molekule, in tako deluje manj alergeno. ob predpostavki, da ima otroček vzdraženo črevesje in ta prepušča prevelike molekule navadnega mleka). Pregomin je na osnovi soje, ta pa je lahko tudi alergena. Naš mališan je najbolje prenašal Aptamil HA.

Dieta sploh ni nekaj težkega, še posebej, ker bi morali vedno tako jesti - sadje, zelenjava, polnozrnata moka... malo sladkorja, naravni sok...v avstriji se dobijo tudi probiotiki za otroke, ki so brez laktoze. binabona na tej temi je napisala ime. ti najbojl pomagajo, če je kandida že razraščena.

zadnjič sem ne enem predavanju o toksinih spoznala dietetičarko, ki svetuje pri prehranjevanju. če želiš, ti lahko dam njen telefon na zs. osebno je ne poznam, je imela pa kar veliko znanja na to temo.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Pikci in pikice
13.4.2008 10:26:50   
Anonimen
Dajte se prosim se mi javit, a je ta bioresonanca 100% pri ugotavljanju ali ne. Sicer čakamo še na krvne teste, ampak odkar smo dajali Aptamil HA, potem smo šli na  Pregomin, se je koža 99 & izboljšala. Na bioresonanci pa je pokazala alergija samo na sladkor, sladila in klor. Glivic v telesu niso zaznali (kandido)Sicer smo poskusili s Pregominom nekaj časa nazaj, pa ni bilo tako drastičnih sprememb. Zdaj pa zelo.
Tavelika se pa zelo strogo drži diete. Tudi polnozrnatega kruha ne, ne pomarančnega soka. Bomo videli, kaj bo.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 13.4.2008 10:31:14 >

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Pikci in pikice
13.4.2008 21:00:03   
tatam
Dajte se prosim se mi javit, a je ta bioresonanca 100% pri ugotavljanju ali ne


100% sigurni ni,ampak kaj pa je??
Pri nas so krvni pokazali alergijo na mleko.Po dieti ni bla koža nič boljša.Ko smo se držali diete iz bioresonance se je koža popravla.Jaz ti svetujem,da se držiš nasvetov iz obeh strani!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Pikci in pikice
13.4.2008 21:18:37   
amy26
Dajte se prosim se mi javit, a je ta bioresonanca 100% pri ugotavljanju ali ne.


pri nas je bila točna, torej na bioresonanci so odkrili alergijo na mleko, jajca, arašide, sojo
pred tem smo bili testirani na Pediatrični kliniki testi neg. čez par mesecev smo testiranje ponovili, ker tisti rezultati niso bili točni oz. so bili neg. a punčka vsa v flekih če sem jedla oz. pila KM (ko sva se dojili)
pol so pa le potrdili alergijo na mleko, jajca, arašide, sojo, krompir in pa pšenico

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Pikci in pikice
13.4.2008 22:43:44   
Anonimen
Hvala za odgovore. Sicer sem že veliko slišala, da res ugane, ampak vseeno.
Tudi bionergetik mi je rekel, da je Aptamil v redu mleko, nisem ga pa mogla več vprašati, ker sva debatirala po telefonu. Saj sem še naročena k njemu. Do zdaj je kar nekaj stvari nam uganil.
Meni ni jasno, zakaj je tamal po Pregominu boljši, pa bioresonca ni pokazala alergije na kravje mleko, ampak samo alergijo na klor, sladkor, sladila. Za hrano še nismo bili testiran, ker je rekla, da se še telo regulira.
Krvne teste pa čakamo. Edino to je možno, ker uporabljam vodo iz "štirne", spustim čez Anno filter pa prekuham. Včeraj je pa nisem prinesla, sem uporabila iz pipe, pa se je danes spet praskal, zato sem pomislila na vodo, ampak izpuščajev pa ni imel. Zelo rada prišla stvari do dna. Sicer me pa res zanima, če bodo krvni testi v enem tednu, kot so obljubili?

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Pikci in pikice
21.4.2008 22:30:55   
piščanc
otrok nima takoj alergije, najprej je senzibilizacija. in če se temu ne posvetiš dovolj se z leti razvije prava alergija. tvoj otrok je zelooo občutljiv in precej senzibiliziran, je pa še premajhen za alergijo. je pa na dobri poti. izpuščaji na koži lahko pridejo z zamikom, ker telo zelo alergično reagira  šele ko je preobremenjen tudi imunski sistem, alergija pa je obramba. lahko sproži tudi stres, vročina ali pač slab dan. opazuj otrok, kaj mu ustreza in kaj ne, pojdi na HA mleko, če ti pregomin ne ustreza. 

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Pikci in pikice
29.4.2008 3:24:03   
Butterfly Kisses
user posted image en lep pozdravček vsem
Moj sončk Nick , ki je star 7,5 mesecev ima atopični dermatitis. Alergijo na jajca so mu dokazali pri 6ih za kravje mleko pa sva šla na provokacijski test  in ker mu ni pozalo nič konkretnega(koža je postala rdeča povsod po roki) so mu vzeli kri in jo dali na preiskave.user posted image Tudi krvni testi niso dokazali alergije na kravje mleko in sedaj morava za štiri dni v bolnišnico kjer naj bi pil aptamil(sedaj pije pregomin).
A mogoče katera ve, če ostane vsak otrok toliko časa v bolnišnici?Ali le toliko časa dokler ne dokažejo alergije(ali nealergije). Meni se zdi nesmiselno da bi ga trpinčili 4 dni če bi ga srbelo.



< Sporočilo je popravil Butterfly Kisses -- 29.4.2008 3:31:09 >


_____________________________

8. septembra 2007 je svet postal bogatejši še za en sonček :)

---love eachother---

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Pikci in pikice
29.4.2008 10:58:48   
izabella1
Hej!

Midve sva ostali tam 4 dni, zgolj zaradi morebitnih zakasnelih reakcij. V primeru, da se nebi izšlo, verjamem da se ti bo zdelo neumno biti tam... Vendar za malega je najboljše, da so zraven zrdravniki in si bolj brez skrbi (pa čeprav je dolgčas za umret!)

(odgovor članu Butterfly Kisses)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Pikci in pikice
1.5.2008 14:08:02   
trdozimc
HI!

Sem mamica dveh otročkov in moj sin ima diagnosticiran AD od 2,5 meseca, alergije pa nikoli potrjene, čeprav smo opravili vse sorte testov. Od diagnoze naprej pije Pregomin, do skoraj drugega leta je bil na dieti brez jajc in KM, zdaj pa je v redu, brez znakov AD in je vse, razen jagod, arašidov, limon in pomaranč. Seveda imamo težave pri virusnih infekcijah.... Ampak saj ste že vse same opisale in poznate.

Bi imela pa eno vprašanje, pa je bolj take narave mogoče za razmislit. Aja, pa prosim, ne me napast, kakšna sem, ker spoštujem zdravnike in sem tudi sama iz te stroke, tako da poznam imunske in preobčutljivostne reakcije.

Ali se še kateri zdi, da na njenem otroku mogoče po nepotrebnem izvajajo neke preiskave po vsej sili? No meni se je to zdelo. Npr. otrok, ki je star 6. mesecev, sploh ni nujno, da ''pravilno'' reagira, ne na prvokacijske, ne na krvne in ne na kožne teste, ker organizem enostavno ni dovolj zrel. In v čem je potem poanta izvajat vse te teste, če ti največ pove itak izkušnja. Npr. ti poješ KM, otrok ki je dojen odreagira s pikicami ......... sledi, da ne ješ več KM in izdelkov (oz. mu jih več ne daš za jest, če že sam je), ne? In če vidiš, da odreagira na KM in jajca na primer, sledi itak dieta in posebna skrb za kožo in življenje nasploh.

Pikanje in jemanje krvi ni prijetno, prav tako ne zbadanje pri kožnih testih, sploh pa ne razumem teh provokacijskih testov - razen kadar je življenskega pomena (npr. pri hudih reakcijah ali pa pred cepljenjem). Ali ni logično, da če je tako krhek organizem še bolj labilen zaradi senzibilizacije npr. z jajci, in da ga potem dajo na provokacijski test za 4. dni (ker prej test ni pokazal alergije) na KM (oz. Aptamil), da bo skoraj sigurno potem odreagiral pozitivno, čeprav je pred tem testom mogoče bil samo občutljiv nanj?

Otrok, ki je star manj kot eno leto, dobi itak vse potrebne snovi s Pregominom in GH, ki ne vsebuje jajc, mleka, paprike, paradižnika, rib, ...

Po drugi strani me pa jezi zdravstveno zavarovanje, ki ga vsi plačujemo vse življenje in potem ne krije Pregomina, ker ni dokazana alergija, čeprav so znaki preobčutljivosti očitni. Npr. alergolog postavi diagnozo AD zaradi alergije na KM in jajca, ampak ker v krvi ni protiteles tudi ni Pregomina na recept. In ker sem rekla, če je to njeno strokovno mnenje, da ima to alergijo, mi je rekla naj mu dam pa navadno adaptirano mleko za pit (čeprav je bilo po Pregominu in moji dieti izboljšanje 99%) in če bo potem dokazana alergija, bom pa mogoče dobila na recept?????

Upam, da vam nisem preveč zamorila, in če katera ve za odgovor za naštete nesmisle (za moje pojme), bom vesela.

Držite se in želim vam vsaj toliko sreče pri odraščanju, kot je imamo mi!

LP

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Pikci in pikice
1.5.2008 16:16:51   
izabella1
Ja, bi se popolnoma strinjala! Ne moreš ti gledati na teste pri tako majhnih... Pri "odraslo pomembnih stvareh" kot pa je potrjevanje alergij, mleku na recept, dodatek za nego, ... pa te stvari postanejo še kako pomembne, sploh za družine z manjšimi prihodki.

Mi imamo uradno potrjeno samo alergijo na mleko. Neuradno pa ne prenaša še jajc, govedine, perutnine, pšenice, agrumov, ... in še sto vrst zelenjave in sadja. Agrumov, oreščkov, paprike, paradižnika, ... in podobnih megaalergenih živil ji pa itak po zdravi pameti še nisem niti poskušala dajat. Zaradi moje uboge štipendije, fantom, ki dela, mesečnih računih in dragi hrani za malo, sem dala prošnjo za dodatek. Ni bil odobren, ker nima potrjenih vsaj treh alergij. Halo? In češ, kaj se grem, itak imamo pregomin že na recept. Seveda, otroci zrastejo samo od tega mleka. Vendar pri 9 mesecih pa ne more piti samo mleka... Da nebi o tem koliko stane en gel za umivanje, posebno mazilo za rito, ... Ah.

Sistem z luknjami. Ali pa smo mi krivi, ki jih ne znamo preskočit.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Pikci in pikice
1.5.2008 19:54:42   
trdozimc
joj, izabella, žal mi jeuser posted image , ampak mogoče bi se ti splačalo vztrajat, pritožit na odločbo, poiskat drugega alergologa, če ti ta noče dati zadostnih potrdil za vse alergije

meni ni tak problem, smo kar dobro preskrbljeni hvala bogu, zato se niti nisem ne vem kako potrudila, ampak sem slišala od ene punce, da se je pritožila in potem dobila, čeprav niso imeli toliko alergij kot vi

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Pikci in pikice
1.5.2008 22:27:20   
mala pikica
Kaj se vam lahko tukaj pridružim?

Kot sem že napisala v eni od tem, so nam povedali, da bi naj imel naš štirimesečni Gašper atopijski dermatitis. Trenutno smo v fazi ugotavljanja, katera kolekcija za občutljivo in suho kožo bi mu najbolj pomagala. Sem pa kar malo prestrašena glede vsega tega. Pa saj bomo nekako, kajne? Ste se vse navadile živeti s tem user posted image

Me pa še nekaj zanima... Sem včeraj za vsak slučaj kupila Allernovo, pa ni bilo variante, da bi jo spravila v Gašperja. Za Pregomin pa sem slišala, da je še slabši. Kako pa ste se ve spopadle s tem?
Pa zanima me še, kako dolga so obdobja izboljšanja in poslabšanja pri vaših otročkih? Pri nas je bilo zdaj dva meseca vse v redu, prvič pa so se problemi pojavili pri enem mesecu.

izabella res mi je žal, da vam niso odobrili dodatka. Jaz bi na vašem mestu še malo vztrajala.

trdozimc jaz bi pa vseeno bila zelo vesela, če bi nam naredili alergološke teste. Se mi zdi, da bo predolgo trajalo preden bomo sami ugotovili, kaj mu ne odgovarja. Ta čas pa ga bo samo jezila ta koža user posted image


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Pikci in pikice
1.5.2008 22:27:50   
atanja
Čer!
No jaz imam tudi-najbrž-sina ki je alergičen. Kožni testi so pokazali negativno in potem se nobeden glih ne preveč pomatru za naja.
To se je vleklo od njegovega 6m do zdaj ko je eno leto starejši. Je pa problem ekr niso nič uotovili se je samo slabšalo ker nismo mel  nobene diete. dobil je 14dni nazaj hudo koprivnico. K sem jo umirila z  elcomom. Zdaj vidim d ase mu hoče pojavit vsake tok časa. Je pa tako da se mu potem ko se mu koža umiri spustijo take pikice kot mozolči samo da so mogoče malo bolj rdeči.

Jaz zdaj pojma nimam kaj naj ker mamo testiranje šele 30.5. MAli se mi ful smili. Zato rpemišljujem o bioresonanci? A mi jo svetuejte ali odsvetujete? Nejgova P mi je odsvetovala.

Hvala za pomoč

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: Pikci in pikice
2.5.2008 13:36:39   
amy26
Sem včeraj za vsak slučaj kupila Allernovo, pa ni bilo variante, da bi jo spravila v Gašperja.


naša ga poje samo v Grisolini, pa še to so bile od začetka težave, tako da je pojedla cca 100ml zdej pa brez problema poje tudi do 220ml odvisno od dneva, dajem ji ga pa zjutraj in zvečer, no včasih vmešam še malo rižolina da ni en in isti okus.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: Pikci in pikice
2.5.2008 15:04:28   
izabella1
Mi s pitjem Pregomina nismo imeli težav, z Allernovo pa. Tudi meni osebno je Pregomin boljši.

Smo imeli pa problem pri uvajanjem Aptamila v bolnici. Je ful zavračala in ven pljuvala. Potem smo jo pa malo shecali in ji cucelj namazali z daktarin oralnim gelom. Za poskusit je, za pretiravat pa ne.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: Pikci in pikice
3.5.2008 8:25:22   
trdozimc
ja, mala pikica, saj v tem je problem, da vsi pričakujemo to od medicine, ampak ko naredijo teste še vedno ne veš pri čem si, ker namreč niti nimajo vseh alergenov, da bi jih preizkusili, ponavadi pa preizkusijo samo najbolj pogoste in potem tako ali tako izključijo en kup stvari iz otrokove prehrane in nege. Pa še rezultati niso zanesljivi pri tako malih in če pokaže negativno na KM, ne pomeni, da res ne reagira nanj, kar boš potem pa samo s preizkušnjo ugotovila. Je pa negotovost definitivno moreča in jaz sem si isto želela, da pri Janu čimprej opravijo te teste, da bi vedela pri čem smo, zato te razumem.  Vem pa tudi, da po testih nisem vedela nič več kot prej in da zdaj pri tamali ne bi pustila testiranja, razen če bi bila res sila.

Pregomin: naš je bil še toliko mali, da se je samo ene parkrat malo namrdnil, ampak spil je pa vse. Večji kot je otrok težje baje sprejme spremembo, ampak se splača vztrajat. Mala je bila najprej čisto na mojem mleku (do 4. meseca, potem smo dodajali Alernovo, ki jo je slabo prenašala (ni veliko pojedla, zelo je polivala in ven pljuvala, pa še po hranjenju se mi je zdelo, da jo tišči v želodčku). Zdaj je na Pregominu in ga je dobro sprejela.

LP!

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: Pikci in pikice
4.5.2008 11:05:15   
mala pikica
trdozimc kaj sta oba otročka alergena? Pa na iste stvari? Sicer pa te razumem glede testiranja. Je pa problem pri nas, ker so obdobja poslabšanja kar kratka, v zelo kratkem času pa težko sami kaj ugotovimo.


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: Pikci in pikice
5.5.2008 15:11:07   
trdozimc
mala pikica: Jan je alergičen na KM in jajca (nikoli dokazana protitelesa, samo AD), vendar je od nekje dveh let naprej praktično na normalni hrani in nima reakcij (prej smo ga imeli pa na dieti), Iva pa ni alergična (zaenkrat), vendar smo jo takrat, ko sem ji nehala dajat moje mleko, začeli dodajat alernovo (preventivno, ker je starejši alergik)

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: Pikci in pikice
5.5.2008 17:05:08   
mala pikica
Mi smo danes dobili napotnico za alergološko amb. Smo pa naročeni 23.5.

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: Pikci in pikice
6.5.2008 20:36:12   
izabella1
Mala pikica, ste pa hitro dobili user posted image


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: Pikci in pikice
10.5.2008 22:18:22   
binabona
Ojla

Da se še jaz malo javim. Pozdravljene vse nove čvekiceuser posted image user posted image .

Tudi jaz se strinjam, da medicina izvaja vse živo kar je porebno in kar ni. Ti uradni testi: mi smo imeli prvič kožne teste negativne in na krvi pozitivno, zato sem drugič vprašala, če res rabimo user posted image  delati kožne teste, glede na to da so bili negativni, odgovor alergologinje-tak je protokol. Mislim svašta. No provokacijo bi morali imeti septembra 2007, pa nisem šla in baje ni nujno iti. Jaz sem se odločila, da še malo počakam s mlekom in po vsej verjetnosti ga bom sama uvajala, ker nismo hudi alergiki.

Mi imamo spet slabo kožo. Se mi že kar mal meša, saj bo bolš, zdaj ko bo poletjeuser posted image .

Zadnjič sem jedla sadni sladoled brez mleka, dela ga ena slaščičarna v ljubljanskem BTCju. Je zelo dober, kremast. Nujno moram priti do njega. A katera ve za touser posted image .

Uživajte in se beremo.



(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: Pikci in pikice
11.5.2008 14:37:17   
trdozimc
Za sladoled v BTCju ne vem, je pa Bofrost en čas prodajal riževega (brez mleka).
Binabona, če bi mene naročili na provokacijski test z malim bi naredila enako kot ti. Glede kožnih testov pa:  user posted image .
LP!

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: Pikci in pikice
15.5.2008 14:52:09   
trdozimc
Da vas vprašam še tu. Glede na to, da menda umikajo Pregomin, me zanima, ali katera z alergijo na KM daje svojemu malemu HA mleko in kako ga prenaša?

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: Pikci in pikice
15.5.2008 16:50:19   
racman2
Mene tudi to zanima, naša res noče alernove, a naj probam Aptamil HAali Beba HA?

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: Pikci in pikice
16.5.2008 10:15:06   
mamica 1
Jaz ne bi na tvojem mestu tega probavala ker je to tut narejeno na kravjem mleku, mi je pa čudno da ti je to svetovala pediatrinja. Saj vidiš kolk je stroga dieta za nas ki dojimo potem bi pa mali kravjega pil, pa čeprav je mal spremenjen se mi res ne zdi logično.

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?