|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
16.5.2008 10:45:47   
izabella1
Ja je pač razlika med navadnim AM in HA. Pri HA so lažje prebavljive beljakovine. In je razlika pri alergikih... zato so eni v 0 razredu, eni v 1... eni v 5 itd. In mogoče je za tisti, ki imajo čisto malček težav s prebavljanjem KML, res bolje da imajo HA. Pač, njihovim potrebam primerno. Pa najbrž je tudi cenejše. 

_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Pikci in pikice
16.5.2008 12:42:45   
trdozimc
Ja res je razlika med prilagojenimi mleki. Tudi Allernova je narejena iz KM, sicer tako predelana, da je hipoalergena, ampak recimo naši pupi niti pod razno ni ustrezala. Zato sprašujem. Ker potem, če ukinejo Pregomin v bistvu ne ostane na našem trgu nobeno primerljivo mleko približno takega cenovnega razreda????user posted image

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Pikci in pikice
20.5.2008 13:05:34   
*ANA*
Mi smo imeli na recept Pregomin, potem pa je kao prerasla alergijo na KML in ga ni več dobila, poskusili smo z Bebo HA, pa se je stanje spet začelo slabšat, tako da smo potem kupovali Pregomin in pri cca. 2 letih prešli na kravje mleko, od tedaj pa ni več problemov user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Pikci in pikice
20.5.2008 21:05:07   
binabona
Ojla

Kaj res bodo umaknili pregominuser posted image ? Zakaj pa-a katera ve?
Naša user posted image  tudi ni prenašala Allernove-baje da vsebuje laktozo-mlečni sladkor, ki lahko dela težave alergikom na mleko ni pa nujno. Uradna medicina alergije na laktozo-baje-ne priznava oziroma ne dokazujeuser posted image . Nam je na bioresnanci pokazalo alergijo na KM in laktozo. Dali smo ji Pregomin in je bilo o.k., še vedno ga zelo rada pije.

Smo pa ukinili jutranjo flaško in ga dobi samo še zvečer. Sva bili pri zobozdravnici, ki je opazil blage začetke kariesa, po pogovoru in tehtanju vzrokov-naša praktično ne je nič sladkega-mi je povedala, da je Pregomin slab za zobke in je potrebna nujna poostrena ustna higiena. Zjutraj ga je spila v vrtcu, kjer si zobkov še ne umivajo, zato smo ukinili jutranjo dozouser posted image . Joj sem zakompliciralauser posted image .

A katera ve, če obtaja cepivo proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, ki ni na bazi jajca? Mislim, da sem to nekje zasledila. Mi imamo cepljenje junija, pa še vedno nisem uvedla jajca-kar ne morem se spraviti, pa vem da je že čas. Saj bom samo pripravit se moramuser posted image .

punce uživajte, zdaj grem gledat dr. Housa.



(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Pikci in pikice
21.5.2008 0:14:54   
trdozimc
To cepivo je res narejeno na bazi jajc, vendar sta mi obe in P in alergologinja zagotovili, da praktično ni več sledu v cepivu in so reakcije zeeeeeloooooo redke.

Jaz Janu tudi nisem uvedla jajc pred drugim letom, pa je bil pri enem letu in par mesecev (malo sem cepljenje zamaknila, ker je bil prehlajen) cepljen brez kakršnekoli reakcije.

Nisem pa vedela, da je Pregomin slab za zobke. A to kar tako nasploh kot druga mleka, ali kaj bolj? Ja, jaz tudi ne vem kaj bomo. Naš mali je tudi še vedno na večerni flaši, mala pa itak na polno. Alernove pa ne prenaša user posted image

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Pikci in pikice
21.5.2008 12:34:20   
tatam
Mi uradno nimamo alergije na jajca,pa bo Tosja vseeno cepljen pod nadzorom.Ravno danes so klicali,da bi lahko v petek prišla.Pa ima Tosja celo desno stran obraza tako zatečeno,da niti oke ne more odpretuser posted image Zgleda,kot da ga je kaj pičlo?!?!Dobil je antibiotik in Claritine,katerega sva danes že hodla zamenjat,saj vsebuje aromo breskve,ki je naš ne sme!!!Tako da je cepljenje prestavljenouser posted image user posted image Pa sem mislila,da nam bo končno uspelo-je star že skoraj 17 mesecev!!!

Tiste,ki ste že ble na odvzemu krvi,kakšne mate kaj rezultate celokupnih IgE?? Našemu kar raste,sedaj ima že 1129!!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Pikci in pikice
22.5.2008 7:25:28   
racman2
Naša je stara 4 mes pa ima 78, v primerjavi z vami skoraj nič, pa pravijo da ni v redu, čeprav so bili kožni in krvni testi neg., kako naj veva potem kaj ji ne paše? A je res smiselno da sem na strogi dieti brez mleka in jajc, lahk je čist ena druga stvar.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Pikci in pikice
22.5.2008 13:41:58   
trdozimc
Ojej, bogi Tosja! user posted image  Upam, da bo čimprej bolje!


(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Pikci in pikice
25.5.2008 18:15:56   
piščanc
joj, tatam zaradi cepljenja se pa re ne sekiraj. čim kasneje tem bolje, ker cepljenje vpliva na celotni imunski sistem. res nujno počakaj, da je popolnoma zdrav. le tako bo lahko razvil ustrezna protitelesa.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Pikci in pikice
29.5.2008 8:00:34   
mala pikica
Mi smo bili pred enim tednom pri alergologinji. Potrdila nam je AD, kožni testi pa niso bili pozitivni za noben alergen (KM, beljak, pšenica, arašidi, soja in kakav). Dobili smo Elidel in Zyrtec proti srbenju. Trenutno je stanje zelo dobro, z zelo majhnimi delčki suhe kože.Zdaj pa sploh ne vem, kako naprej user posted image Zaenkrat smo še vedno na Novalacu. Kot sem že omenila, Allernove nam sploh ni uspelo spraviti v Gašperja. Počasi uvajamo GH, do sedaj smo poskusili jabolko, korenček, banano in cvetačo. Ob vsem tem smo seveda na mleku, ki pa mu dodajam riževo kašico od Milupe. S katero hrano lahko nadaljujem pri uvajanju?

Pa še nekaj me zanima... Alergologinja nam je svetovala kopanje samo 1x na teden, ostalo pa le tuširanje. Sem bila tako žalostna, ker Gašper takoo zelo uživa v banjici.  Moram povedati, da ga nimamo dolgo v vodi, vode pa je vedno le toliko, da je do pasa v njej. Zakaj ga torej ne smemo kopati? Uprabljamo pa gel za tuširanje od Eucerina.

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Pikci in pikice
29.5.2008 12:56:16   
trdozimc
Mala pikica, mi naša dva oba kopamo vsak dan (se mi zdi pa že skoraj nujno zdaj, ko je tako vroče). Saj je tudi vseeno, če bi bil občutljiv na klor in ga s krpico umiješ - ista figa. Kopaj ga samo v vodi (BREZ ŠAMPONA!!!!), jaz jima pa približno enkrat na teden kanem par kapljic olivnega olja kar v vodo.

Saj ti mali, razen od kakeca praktično niso umazani, sploh ne vem, čemu šampon user posted image . Jaz  Jana do drugega leta sploh nikoli nisem umivala s šamponom (razen glave), pa ni nikoli smrdel, ali pa imel kakšnih glivičnih obolenj, še rite ni imel vnete.


Z raznoraznimi kremami in sirupi ti v bistvu lajšaš simptome (mozoljčke, suha koža, srbenje), ne odpraviš pa vzroka in tako ne preprečiš dogajanja v organizmu, čeprav se na zunaj nič ne vidi. Zato bi bilo kar nujno, da poskusiš najti vzrok (poskusi mogoče s Pregominom - ga imajo user posted image  večinoma raje kot Allernovo, preveri še drugo hrano, pralni prašek, živalsko dlako, ........). Testi v tej starosti pa itak niso zanesljivi. Najbolj ziher je MAMA-TEST! user posted image

Glede blata - si vprašala na eni drugi temi - bodi pozorna, če po kaki hrani kaka drugače (bolj tekoče, druge barve, smrdeče). Malo je najbrž odvisno, kako pogosto ti drugače kaka, ampak vidi se navadno že pri prvem kakanju po zaužiti hrani in potem navadno še kak dan po zadnjem zaužitju.

LP!

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Pikci in pikice
29.5.2008 13:19:13   
mala pikica
trdozimc, hvala za informacije user posted image Bom pa verjetno res poskusila Pregomin. 

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Pikci in pikice
30.5.2008 12:25:30   
izabella1
Joj mamice, ta teden sem že vsa na trnih... že cel teden je kakšno žemljico, makaronček pa nič!! user posted image pšenica je ok! vesela vesela user posted image Pa lumpijeva kašica s čokolado tudi! Drug teden pa štartam z baby piškoti z jajci... Bom pogumna user posted image

Ji grem za nagrado delat sladoled iz pregomina... (delam po temle receptu)

pozdravček!


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Pikci in pikice
30.5.2008 13:09:30   
mamica 1
izabella1 a mleko imate tudi vredu? Mislim da je v kupljenih žemljicah tudi mleko user posted image . Nisem prepričana! Jaz jih doma naredim pa niso tak dobre. A se je katera pozanimala kakšne sestavine so v njih?

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Pikci in pikice
30.5.2008 14:06:05   
izabella1
Mleko še zdaleč ni vredu. Očitno je že tako predelano ali pa uporabljeno v majhni količini, da ne odreagira. Meni to zadošča. Kako bo sicer sploh kdaj bolje/drugače?

_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Pikci in pikice
30.5.2008 15:02:28   
trdozimc
user posted image user posted image user posted image  Izabella za pogum in NEreakcijo! user posted image user posted image user posted image

Mamica 1: v čisto navadnih belih žemljah ni mleka.

LP!

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Pikci in pikice
30.5.2008 15:23:08   
izabella1
trdozimc, hvala :)

Sem šla pa prav preverjat... žemlje ne vsebujejo mleka, mogoče le v sledeh (ta pa je tudi npr. v kolinska royal pudingu, ki ga alergologi priporočajo)

(pa super stran pekarne grosuplje, sem prav navdušena)


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Pikci in pikice
30.5.2008 22:11:33   
mala pikica
izabella user posted image user posted image user posted image pa kar pogumno naprej user posted image

_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Pikci in pikice
1.6.2008 16:01:26   
mamica 1
Mi imamo seveda to srečo da v našem malem kraju ne prodajajo kruha Pekarn Grosuplje in imamo Grajske pekarne, pa sem zadnjič v trgovini povprašala malo po sestavinah in so mi dali cel fascikel za domov da pregledam vse od kruha do štručk in v žemlji ni mleka je pa tako imenovano sredstvo za uravnavanje GUAR GUMI ki pa povzroča slabost, napenjanje in krče. Nam pa se ravno v krčih kaže alergija (se pravi da imamo alergijo navznoter) tak da to odpade. To sredstvo najdeš tudi pod drugim imenom E 322. Sem pa najdla tako imenovano "Italijansko pecivo" ki pa ne vsebuje nič takega kar bi nam škodilo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Pikci in pikice
1.6.2008 17:07:07   
mamica 1
Popravek GUAR GUMI je  E 412.

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Pikci in pikice
4.6.2008 20:41:16   
tatam
Na pomoč!Naš Tosja ima polno novih pikic.
Pred dnevi sem mu probala dat jagode,ampak je bla katastrofa-poln hrbet in ritka izpuščajevuser posted image
Še vedno se strogo držimo vseh diet,danes pa je dobil pikice še drugod po telesu.In jaz sem v temi zakaj??Če ne bi danes blo malo hladneje bi bla prepričana da so vročinski izpuščaji,tak pa ne vem.Kaj menite??Še kaj novega za pazit al zapozneli vročinski??

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Pikci in pikice
6.6.2008 21:44:02   
binabona
Ojla

Vidim, da se nam vsem full dogaja. Jaz sem prestavila cepljenje na septemberuser posted image , sem res vesela, da mi je to uspelo.

mala pikica kar pogumno vendar počasi z uvajanjem hrane naprej. Lahko mu brez strahu daš vso zelenjavo razen paradižnika, paprike in malancanov. Lahko uvedeš žitarice braz glutena: ajdo, proso, koruzo=polento in seveda riž, ki je zelo neproblematičen...
Tudi mi se kopamo vsak dan, ne uporabljamo šamponov ali mila, razen 1x/teden si umijemo glavo z šamponom. To je za našo damico najlepši obret dneva.
Kožnih testi pri nas niso bili nikoli pozitivni, alergijo so nam pokazali krvi testi. Je pa tako kot pravi trdozimc-testi niso realni, najbolj so realna opažanja  in to priznajo tudi alergologi sami. Naša je srejela Pregomin brez težav alernove pa ni marala. Je pa včasih treba kar malo vstrajati. Jaz sem ji ga in ji ga še vedno pogosto naredim na baby čaju, se mi zdi, da malo izboljša okus. Nekateri notri mešajo kakav, sladkor pa ne vem kaj še vse. Jaz misli, da če nekajkrat vstrajaš otrok to sprejme. Mi smo stari 22 mesecev pa ga vsak večer spije 2dcl. z užitkom.

izabella: bravo user posted image in še enkrat bravouser posted image . Tudi jaz se moram pohvaliti, da z user posted image  že od ponedeljka postopno uvajava jajca. Začeli sva z piškoti Salvador (imajo samo jajca in nič mlaka-tako piše na dekleraciji in upam da to držiuser posted image  ), včeraj in danes pa smo jedli doma pečeno rolado. Zaenkrat se odlično drži in verjamem, da nam bo uspelo. Potem pa naju čaka še mlekouser posted image . Preventivno sem šla v lekarno po Claritin sirup, ampak globoko upam in tudi kaže, da ga ne bom potrebovalauser posted image user posted image .

tatam: pogosto se pri tej vražji alergiji vrtimo v krogu. Možno, da so krive jagode, kajti alergen se počasi čisti iz telesa in lahko v večkratnih zagonih. Vročinski izpuščaji praviloma ne izbruhnejo z zamudo-vsaj kolikor se mi o tem sanja. Mogoče pa se vam pripravlja kakšen prehlad ali kaj podobnega. Pri nas je to vedno poslabšalo kožouser posted image .
Ja vem kako je to zoprno ko človek ne ve kaj se dogaja. Jaz sem včasih čist pošizila, ko se je kaj takega zgodilo. Mi je na bioresonani povedala, da se telo čisti in da se to dogaja pogosto v zagonih in spremlja druge bolezni- npr.:poleg viroze še katasrofalna koža. Všasih pa organizem, ko se imunsko dovolj okrepi enostavno počisti z naloženo "svinarijo" oz. alergenom. Ne vem, upam, da ste že bolje in da ni bilo nič hujšega.


Imejte se skrajno lepo in prikličite si sonček.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Pikci in pikice
19.7.2008 20:33:47   
binabona
Pozdravček

Kaj ste vse na morju? Kako ste?
Mi smo kar o.k. Prejšni teden smo prišli iz morja. Uživali smo na Malem Lošinju. Hana je bila popolnoma navdušena nad morjem in je uživala 100/ uro.

Poskusili smo ji dati mlelko, pa smo začeli kar z sladoledom- po nekaj dnevih uživanja v sladoledu smo pridelali rdeče pikicami po obrazu-kar konkretno moram reč. Ne vem očitno ni o.k., čeprav so bili krvni testi negativni (že septembra lani). Tudi na bioresonanci mi je rekla, da smo o.k. in da lahko žačnemu uživati mleko. Skratka ne vem več. Zdaj je koža že boljša mi pa ostajamo na dietiuser posted image .

Skratka oglasite se kaj, da malo počvekamo. Upam, da uživate.

Čao

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Pikci in pikice
4.11.2008 9:40:09   
madela
Pozdravljene!


Temo sem morala prav poiskat,tako dolgo že nismo čvekale tukaj!
Dajte malo napisat,kako napredujete.
Naš mali je sedaj star že 4 leta,alergijam pa seveda ni videti konca.Že daleč nazaj sem pisala o bioresonanci,ki nam je pomagala...recimo,da začasno. Tri mesece sva jedla vse in to brez težav,potem pa velik bum,vse je prišlo nazaj. In smo spet na dieti. Mi še kar iščemo hitro rešitev,pa je zgleda ni.
Poskusila sem mu dajat,olje sibirske cedre,pa sem imela občutek,da je bolje. Vsaj kar se tiče pikic in težkega dihanja. No pa tudi izvidi so bili boljši. Skupni ige,je bil manjši.
Sedaj pa smo spet dobili novo priporočilo,da naj gremo k bioenergetiku. Ne vem kaj si naj mislim o tem,ampak glede na to,da vse skupaj traja 4 dni,plačaš pa kolikor sam hočeš(na koncu) se splača poskusit še to. Morda kakšne izkušnje??
Uradno testiranje bi naj imeli drug teden,ampak bomo morali prestavit.

Torej pofočkakte se malo!
Ali pa ste vse,ki ste sodelovale na tej temi,že rešene alergij,no oziroma vaši malčki!


(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Pikci in pikice
4.11.2008 11:01:12   
Natali07
Madela pozdravljena.
A ni čisto nobena alergija še minila? No pri nas za enkrat ostaja alergija na jajce in cel kup sadja: banane, jagode, breskve, marelice,.. pa sevda pršica, no na najslabše sem pozabila. na konzervanse, barvila, arome, saj ne sme nobebega sirupa, kar dobi zdravil so v obliki kapljic. Tudi mi imamo uradno testiranje naslednji teden in močno upam, da mu je kaj od naštete alergije že minilo in da ne bo potrjenih novih alergij. Kar pa dvomim, ker v vrtcu občasno rata pikast, čeprav zatrjujejo da je samo hrano, ki sem jo napisala,ki smo jo do sedaj uvedli.

Za bioresonanco in bioenergetike, pa se za enkrat nismo odločile, ker močno upam, da bo dieta pomagala. No vsaj pri mleku , krompirju, polenti, ovsenih kosmičih, proseni kaši, paradiniku, sezamu... (no da ne bom vse naštevala) je pomagala.

Kje pa imate uradno testiranje in zakaj ga boste prestavila?

Drugače sem pa 23.10 rodila deklico in se delno izugibam mleka, mlečnih izdelkov, jajc in moćno upam, da ona ne bo imela nobene alergije oz. čim manj. 

Upam, da je ostalim alergija v večini že minila. Oglaste se kaj.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




FORD C-MAX
sarar

ali menite da gredo lahko 3 avtosedeži v fordov c-max l.2004?

da (70%)

ne (30%)


Število vseh glasov: 220

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!