|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moj mulc je ponorel
1.6.2007 12:05:22   
Rubin.
Oh, to je pa res hudo. Mi tudi imamo živahnega otroka, ampak ne te vrste. Je zelo radovedna (stara je 22 m.) ni pa tok nagajiva. Se je že zgodilo nekaj teh stvari, ki jih ti opisuješ (vlečenje wc papirja, pisanje po kavču, razmetala igrače v tri dni ipd.), ampak samo v primeru, ko je želela mojo pozornost in je ni dobila, ker sem jaz pač imela drug opravek takrat. Drugače pa ne dela zanalašč stvari, da bi mene spravljala ob živce. Je pa zelo radovedna, tako da mora biti povsod zraven, vse jo zanima. Svetujem ti lahko iz lastnih izkušenj, kako smo mi uredili zadevo. Kulic pri nas ni na vidnih mestih, telefoni so na nedosegljivih mestih, knjige (moje) so za zaprtimi vrati, omare v katerih je kristal so pod ključem, no ostalo pa se meni niti ne zdi tako hudo, če npr. izvleče vso perilo (kar pri nas še ni naredila, verjetno iz tega razloga, ker si je enkrat priprla prstke), no hočem ti to rečt, da se jaz pretirano ne vznemirjam za stvari, ki niso življensko nevarne. Imamo nekaj pravil, ki se jih strogo držimo in od njih ne odstopamo, ampak samo nekaj, ker če otroku preveč prepoveš, si tega ne more zapomniti in potem ne upošteva nič. Glede tvojega malčka bom pa rekla takole: dobila sem občutek, da sta si zelo različna. Ti si bolj mirne narave on pa živahne in tu jaz vidim težavo. Nekako ne najdeta skupnega jezika. Glede tega ti drugega res ne preostane kot da se sprijazniš, da imaš drugačnega otroka, kot si pričakovala, ker ponavadi pride do težav, kadar pričakujemo nekaj drugega kot dobimo. Pri meni to ni problem, ker sem tudi jaz taka, zelo težko samo sedim in gledam v zrak, mora se vedno nekaj dogajati, tako da razumem malčico, da se tudi njej mora vedno nekaj dogajati. (Nikoli mi ni bilo jasno, kako lahko 2-letni otrok sedi eno uro v vozičku, medtem ko njegova starša na letni terasi pijeta kavo - jaz bi umrla od dolgega časa, če bi bila njun otrok).
Torej tvoj otrok je po mojem še premajhen, da bi se prilagajal tebi, zato se boš verjetno morala ti njemu. Najprej, bi ti svetovala, sprejmi ga takšnega kot je, vsak dan mu xxx- krat povej da ga imaš rada, ko ti kakšno ušpiči, mu seveda povej, da to ni prav, ampak da ga imaš kljub temu rada ne glede, kaj naredi. Jaz te ne poznam in ne poznam tvojega otroka, zato se lahko tudi motim, ampak mislim da stvari, ki jih dela nalašč, dela zato da pritegne tvojo pozornost, kar pomeni da te pogreša, ampak ne zna povedati na razumljiv način. Za vsakim nagajanjem tiči neka otrokova stiska, pa čeprav se sliši še tako čudno. Ko nagaja, dobi tvojo pozornost, pa čeprav negativno. Poskušaj se več ukvarjati z njim, namesto da mu daš lopatko na tam se igraj, se igrajta skupaj. Rožice lahko sadita skupaj (on skoplje luknjo, ti posadiš), rišeta lahko skupaj, z vodo se lahko škropita skupaj, kuhata lahko skupaj, .... Ne vem, poskusi en teden, pa boš videla če bo kakšen učinek. Meni se zdi od 2,5 letnika pričakovati, da bo se igral in zaigral non-stop sam malce iluziorno. Jaz sem dobila občutek da te mali pogreša. Mogoče se motim. Ampak poskusiti ni greh.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Moj mulc je ponorel
1.6.2007 20:06:38   
Rubin.
Pa še za Mič: se mi samo zdi ali je res, da postajaš vedno bolj zagrenjena? Je to mogoče posledica da ne živiš z svojim otrokom?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Moj mulc je ponorel
5.6.2007 12:51:58   
Micy
Hoj

Pa da še jaz pristavim svoj lonček. Tudi moja 16 mesečnica je "divja".
Naša ima nešteto igrač, zunaj peskovnik, veliko smo zunaj, vse živo počnem z njo a njo zanimajo samo stvari ki so prepovedane,:
Kot naprimer prijemanje gorečega plina, kot trganje rož, metanja peska na glavo sosedovemu fantku kar za brez veze in še in še bi lahko naštevala. Ampak jaz mislim da je še premajhna da bi me dobro razumela kaj ji želim povedat ko jo opozarjam in kregam.  Ko začne zganjat neumnosti , jo primem greva v sobo vzameva barvice liste in riševe, ko se naveliča mi prinese knjigice( s tem se najraje zamoti) in jih bereva ji ralagam kaj piše ina tako naprej. Ima svojo mizico in 4 stolčke , preseda se iz enega na drugega ne more bit pri meru 5 minut. Zelo rada sestavla stolpe iz lončkov. Uglavnem zdi se mi da ima včasih prov dan za lumparije, ko pa ga nima pa je pridna kot da je ni , tko da jest mislim da mojo bom upam da lahko ukrotila.

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Moj mulc je ponorel
6.6.2007 20:40:52   
kepa*
Vidim, da debata še vedno teče. No, mi smo se včeraj vrnili iz bolnice po 14-dnevnem okrevanju po operaciji. Moram reči, da je bil Gašper tam zelo priden, sploh glede nato, da sva bila omejena na majhen prostor. Vsi so ga hvalili, kako je priden in prisrčen. Res ni bilo težav z njim, so bile pa drugje težave. No, zdaj sva doma, doma pa je spet nagajivček, a glede na hude pretrese, ki smo jih v teh dneh doživeli, sem bolj potrpežljiva.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Moj mulc je ponorel
6.6.2007 21:10:31   
Magi*
kepa*, upam, da ste rešili zdravstvene težave in so bolnice za vamiuser posted image

naj te potolažim: pri naši je stanje mirovanja mimo user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Moj mulc je ponorel
6.6.2007 21:13:49   
kepa*
Magi*, hvala.
Ne se sekirat, samo da je zdrava. Meni je bilo tako hudo, ko sem tukaj gor pisala, kakšen vražiček je, potem čez par dni pa je bil v smrtni nevarnosti. Ne morem ti povedati, kako bi takrat dala vse, da bi mi nagajal kotp onavadi.
No, zdaj smo doma in trenutno spi in je pravi angelček.user posted image  

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Moj mulc je ponorel
6.6.2007 21:58:24   
mamuška
Upam, da boste čimprej in popolnoma okrevali!!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Moj mulc je ponorel
7.6.2007 9:47:19   
piščanc
in ponavadi je tko, da če nagajajo in so pravi vražički se iz tega izcimi bolezen.

ker pač potrebujejo več pozornosti, ker so na meji bolnega. vsaj pri nas je VEDNO tako

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 58
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?