|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pohvale nad postojno
7.11.2007 11:27:58   
sazi
Tudi sama sem nekoč razmišljala o porodu v Postojni - zaradi več možnosti, ki jih ponujajo pri porodu, zaradi možnosti EA (čeprav ne vem, če bi se odločila zanjo), ker verjamem, da je oddelek, ker ležiš poporodu udobnejši in prijaznejši od tistega v LJ.
Pa sem se za 1. porod vseeno brez oklevanja odločila za LJ, pa ni imelo to nobene zveze s poročanjem v medijih. Vem, da so povsodmožni zapleti. Odločila sem se zato, ker sem si rekla, da če bo slučajno kaj narobe, me ne bo treba vozit v LJ (otročka tudi ne), pa še, ko sem brala nekatere porodne zgodbe sem ugotovila, da te porod lahko preseneti in potem itak letiš v najbližjo porodnišnico.
In glede na to, da so mi zaradi ogroženosti mene in otroka morali sprožiti porod 2 tedna pred PDP, da vsa bila z malim 8 dni v porodnišnici, sem res vesela, da sem bila v LJ, čeprav je bilo naporno, ampak je vsaj vsak dan lahko k nama prišel mož, v Postojno bi pa malo težje prihajal vsak dan.
Tudi naslednjič imam namen roditi v LJ. Za vse pa, ki se odločajo, da rodijo drugje, kot v svojem kraju, pa lahko samo rečem, da se vsak odloča po svoji volji in če komu iz Kopra pade na pamet, da rodi na Pruju - tudi prav. Vsak po svoje. Jaz sem taka, da rada čim manj kompliciram in se tega ne grem.

(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: pohvale nad postojno
7.11.2007 12:05:16   
Naty*
Sicer me porod čaka šele maja, pa sem vseeno že sedaj prepričana, da bom rodila v Postojni. Kljub dvema nesrečnima slučajema, ki sta se zgodila, tudi jaz mislim, da se to lahko zgodi kjerkoli. Oziroma se zgodi marsikaj pa tega niti ne zvemo, ker vsi svojci ne dajo vsega še isti dan v medije.
Kakorkoli že, nisem še rodila, sem pa imela maja letos abrazijo zaradi prazne GV in sicer v Postojni. Že sam poseg je bil opravljen strokovno, kar potrdi tudi to, da nama je uspelo nato zanositi v prvem poskusu. Dr. Merlo si zasluži same pohvale, ker je ne samo zdravnik ampak tudi tako topel človek, kot ga le redko srečaš. Tudi sestram in anestezistki same pohvale. Nimam nobenih pripomb, znali so ravnati z mano, ko mi je blo najbolj hudo in me je njihov odnos spravil vsaj v malo boljšo voljo.
Zato BOM rodila v Postojni ne glede na slabe kritike, ki jih delijo tisti, ki znajo pogledat samo eno stran. Je pa zanimivo, da so vedno anonimni...


_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: pohvale nad postojno
7.11.2007 12:29:15   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

Dr. Merlo si zasluži same pohvale, ker je ne samo zdravnik ampak tudi tako topel človek, kot ga le redko srečaš.


Čista resnica, kapo dol.

Drugače pa mene ni PO posebej navdušila, navadna porodnišnica. Jaz bi šla rodit v najbližjo porodnišnico. PO je imela nekaj časa prednost, da ima EA, vendar je ta že tudi drugje.

kar se zasebnih sob tiče so pa zasedene. Tako, da je malo verjetnosti, da jo dobiš.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: pohvale nad postojno
10.12.2007 14:34:28   
nikag
Jaz imam rok maja 08 in sem se že odločla za PO pa čeprav sem iz Kopra prav zaradi EA. Zanima me kako je s prisotnostjo partnerja: ali mora imeti obvezno potrdilo, da je obiskoval šolo za starše, in koliko mora plačati za prisotnost?

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: pohvale nad postojno
10.12.2007 16:20:19   
polona5
V PO sem rodila sredi novembra. Parter ne rabi nobenega potrdila o opravljeni materinski šoli. Se pa plača prisotnost partnerja 17€, epiduralna pa stane 170€. Stroške poravnaš ob odpustu. Tud sama nisem iz postojnskega konca (imam eno uro do tja) in sem se ravno tako kot ti odločla za PO zaradi EA in moram rečt, da sem bila ful zadovoljna. Vsi so bli res prijazni in tudi strokovni. Vstavljanje EA ne boli čisto nič, z EA mi je ostal porod res v najlepšem spominu in tega denarja mi zares niti malo ni škoda. EA dobiš ko si odprta 3 cm. Do 3 cm sem kar 2,5 uri predihavala že kar nevzdržne popadke, po vstavitvi katetra so mi dali umetne popadke, ki jih sploh nisem čutila - čutiš samo hecno trd trebuh, in sem se v 2 urah popolnoma odprla, nato je sledil samo še iztis našegauser posted image . No predno se začne potiskat, ti zmanjšajo dozo EA tako, da jaz sem točno vedla kam in kako pritiskat in tud popadke sem na koncu ponovno čutla. Vseskozi ko sem imela EA sem čutla noge, po nogah nisem imela nobenih mravljincev, EA mi je odvzela res samo bolečino popadkov in po 3 urah, ki sem jih po porodu odležala (tako kot vsaka porodnica) v porodnem bloku skupaj s svojimuser posted image in možem, sem normalno vstala in šla na WC. Vsekakor, če bom še kdaj rodila bom ponovno šla rodit z EA. Želim ti čim lepši porod!

(odgovor članu nikag)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: pohvale nad postojno
10.12.2007 16:25:31   
polona5
Še to sem pozabla napisat, da je v tisti ceni za partnerja (17€) vštet še en topel obrok za njega, in sicer po porodu, ko je že vse za vami, gre parter - če seveda želi - še potešit lakoto v njihovo jedilnico. Pa lep pozdrav.

(odgovor članu nikag)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: pohvale nad postojno
10.12.2007 20:42:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polona5
Tud sama nisem iz postojnskega konca (imam eno uro do tja) in sem se ravno tako kot ti odločla za PO zaradi EA in moram rečt, da sem bila ful zadovoljna. Vsi so bli res prijazni in tudi strokovni. Vstavljanje EA ne boli čisto nič, z EA mi je ostal porod res v najlepšem spominu in tega denarja mi zares niti malo ni škoda. EA dobiš ko si odprta 3 cm. Do 3 cm sem kar 2,5 uri predihavala že kar nevzdržne popadke, po vstavitvi katetra so mi dali umetne popadke, ki jih sploh nisem čutila - čutiš samo hecno trd trebuh, in sem se v 2 urah popolnoma odprla, nato je sledil samo še iztis našegauser posted image . No predno se začne potiskat, ti zmanjšajo dozo EA tako, da jaz sem točno vedla kam in kako pritiskat in tud popadke sem na koncu ponovno čutla. Vseskozi ko sem imela EA sem čutla noge, po nogah nisem imela nobenih mravljincev, EA mi je odvzela res samo bolečino popadkov in po 3 urah, ki sem jih po porodu odležala (tako kot vsaka porodnica) v porodnem bloku skupaj s svojimuser posted image in možem, sem normalno vstala in šla na WC. Vsekakor, če bom še kdaj rodila bom ponovno šla rodit z EA.


Kot da bi sebe brala. user posted image  Samo, da sem rodila septembra. user posted image  Super je bilo! EA toplo priporočam!

(odgovor članu polona5)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: pohvale nad postojno
10.1.2008 16:12:31   
brest
Tudi jaz rodila v PO in se tja zagotovo tudi tokrat vračam!
Rodila sem sicer s CR s spinalno analgezijo, za kar sem zelo hvaležna ker sem bila prisotna ob 'rojstvu' mojega otročka, prav tako pa tudi očka! V porodni sobi in na intenzivni lahko pohvalim vse 1000%, na oddelku je pa tako kot povsod..lahko naletiš tudi na kako manj prijazno sestro.
Všeč mi je tudi možnost svoje sobe, ki je res zakon, še posebno pri drugem otročku, saj te lahko očka s prvim mirno obišče in ni dodatnega stresa.

(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: pohvale nad postojno
10.1.2008 16:18:21   
brest
Aja, kar se pa smrtnih primerov tiče, je pa tako...priznam da tudi meni ni prav toplo pri srcu, da se je to v PO zgodilo (dvakrat!) in kamor bom šla spet, vendar osebno poznam primer iz pred dveh let, ko je v ljubljanski porodnišnici umrla porodnica, ampak takrat ni nihče o tem poročal!


(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: pohvale nad postojno
11.1.2008 13:53:36   
TamaraJ
Tudi meni se zdi, da podobni dogotki v Lj hitro poniknejo...če sploh pride kaj ven. Postojna pa je bistveno bolj izpostavljena. Jaz sem dolgo cincala, ampak mislim, da bom kljub vsemu šla tudi v drugo v Postojno. Upam le, da tokrat ne naletim na iste sestre, ki so mi takrat zagrenile bivanje

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu brest)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: pohvale nad postojno
11.1.2008 15:27:23   
piščanc
jaz bi samo rekla, da na splošno je v okoliških porodnišnicah manj rojstev in se sestre, babice in ostalo porodno osebje laže posveti vsaki posebej. v lj pa imajo na dan več kot 10 porodov, ena sestra ima vsaj 20 porodnic za obdelat.

porodničarji se pa itak menjajo po porodnišnicah in delajo v večih.

pojdite v tisto, ki vam je bliže



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: pohvale nad postojno
13.1.2008 11:02:44   
Anonimen
Ojla!Tudi jaz bi si želela rodit v postojni, vendar sem z dolenjskega konca in je to mal daleč če bo kakšna panika bo ljubljanska najbližja.Je pa sodelavka rodila v postojni in je bla ful zadovolna, men je vseč to da ti ponoč malečka odpeljejo da se ti lahko v miru spočiješ,ker v ljubljani ga imaš pa baje skoz zravn.Sem pa slišala veliko kritik na račun ljubljanske porodnišnice in me kr mal skrbi,ker bo to moj prvi otroček pa bom vsa prestrašena si res ne želim kakšne zatežene sestre k me bo na grd način obravnavala,ker pri prvem otroku res ne moreš vse vedt da bodo pa se neprijazni se mi bo pa kr zmešal.
Veste kaj me še zanima,ene se baje prov zmenjo z določeno babco da je pri porodu,ker pravjo da če maš dobro babco da je porod veliko lazji.Tko da se moram o tem še pozanimat,ker se res kr bojim poroda.



lp

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: pohvale nad postojno
14.2.2008 12:17:25   
sinskaT
Nikjer nisem našla informacije kako je z obiskom novopečenih očetov v P? Baje imajo obiske samo od 14 do 15.30 to se mi zdi pa ful malo, vsaj za očete bi lahko malo čez prste pogledal.

Pa še nekaj: Je smiselno s seboj nosit kopalni plašč, brisače, copate, vložke ali dobiš tam?


_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: pohvale nad postojno
14.2.2008 13:12:09   
polona5
SinskaT, obiski so točno tako kot si napisala in to tudi za novopečene očije - na žalost. Če se tega ne držišm, te že kakšna zategnjena sestra na to opozori! Edina rešitev za to je, da vzameš nadstandardno sobo, tam pa te lahko po mili volji obiskujejo. Drugače pa brisače dobiš tam kolikor jih hočeš, dajo ti tudi 1 - 2 paketa vložkov - v paketu je 12 kosov (za 3 dni dovolj, če pa si tam več časa, ti jih mora potem nekdo prinest od doma), copate ponavadi neseš svoje, dobro je če so podplati gumirani, da se ti v kopalnici, ko je vse na vodi copati ne zmočijo, za kopalni plašč pa kot želiš, jaz sem imela svojega, ker mi je tako pasalo, lahko ti ga dajo pa tudi tam. Lp

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: pohvale nad postojno
14.2.2008 16:14:07   
sinskaT
Hvala za odgovor.
Samo to je pa res malo mimo, da očetje ne morejo biti kakšno uro dlje.user posted image


_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: pohvale nad postojno
14.2.2008 16:17:27   
sayuri
Jst sem dobila samo en pakelc vložkov, tako da mi jih je mož še prinesel. PA sam dvoje mrežaste spodnje hlačke - notri sem bila pa 5 dni. Tako da mi je tudi spodnje hlačke mož prinesel.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: pohvale nad postojno
15.2.2008 12:03:12   
kary
jaz tudi razmišljam o porodu v Postojni....ker sem slišala same pohvale.....tako, da bom še malo premislila, ampak verjetno bom šla v Postojno....user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: pohvale nad postojno
15.2.2008 12:28:00   
sinskaT
Tudi jaz sem slišala same fajn reči iz zanesljivih virov zato me pa vleče "dol" user posted image in ne v ljubljansko. No, nekaj časa še imam za premislek.

Še nekaj me zanima, kako je v praksi z roomingom - če se odločiš imet otročka stalno pri sebi, a te dajo v kakšno sobo kjer so tudi druge otročnice z otročki, ker verjetno je mal zoprno, da ga imaš pri sebi, cimre pa ne.


_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu kary)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: pohvale nad postojno
16.2.2008 8:40:51   
skuštrana
Še nekaj me zanima, kako je v praksi z roomingom - če se odločiš imet otročka stalno pri sebi, a te dajo v kakšno sobo kjer so tudi druge otročnice z otročki, ker verjetno je mal zoprno, da ga imaš pri sebi, cimre pa ne.


Jaz sem ga imela pri sebiuser posted image Bila sem v sobi z dvema cimrama, ki sta otroka oddali. Nobena me ni postrani gledala, ker je bil mali pri meni, tudi če je jokal sta zjutraj povedali, da sploh nista slišaliuser posted image Kaj pa vem, meni se zdi, da te bo vsaka mamica razumela, da želiš imeti otroka pri sebi. Mene je tudi skrbelo kako bodo cimre reagirale, paso bil res super...Na koncu je bilo njima kar žal, da nista tudi onidve obdržali bebače, no, ena je zadnji dve nočiuser posted image Aja, mora pa bit v sobi celo noč mala lučka, če ima katera v sobi dojenčka. Pa na celem oddelku sem bila edina, ki je imela ta malega pri sebi, tako da poseben sobe za to nimajouser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: pohvale nad postojno
16.2.2008 8:42:26   
skuštrana
Obiski, moj mož se je kar malo švercal - seveda z dopuščenjem sester in cimeruser posted image Drugače se mi pa ne zdi fer do cimer, če imaš ti več obiskov, one bi pa hotele mir..Ampak če imaš fajn cimre se vse zmeniš.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: pohvale nad postojno
18.2.2008 8:23:59   
sinskaT
Skuštrana hvala za namig, torej bom držala pesti, da bodo tudi moje cimre vredi user posted image .

_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: pohvale nad postojno
18.2.2008 11:44:01   
carmelita
saj lahko vzameš nadstandardno sobo za 20 € dnevno in potem imaš svojega dragega tam od 12h-20h.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: pohvale nad postojno
18.2.2008 13:47:36   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: carmelita

saj lahko vzameš nadstandardno sobo za 20 € dnevno in potem imaš svojega dragega tam od 12h-20h.


Nadstandardna soba je skoz zasedena. Moraš imeti srečo, da jo dobiš.
Kar se tiče, da imaš otroka pri sebi ne skrbet, ker je to tvoja pravica. Moja cimra ga je imela in če po pravici povem mi to ni bilo preveč všeč, ker je celo noč jokal. Ampak tako se je odločila, če se jaz sekiram ali pa ne. Ti se torej odloči kakor ti paše.
Pri obiskih pa je ena cimra  odšla v predprostor v oddelku (nekakšna čakalnica/igralnica), s sabo je odpeljala tudi otročka in ji ni nihče nič rekel. Je bila tam precej dlje časa po uradnih obiskih. Saj drugače očkoti ne motijo, samo ko se celo sorodstvo notri nagužva pa komaj čakaš da je konec obiskov (drugih in tvojih user posted image ).

(odgovor članu carmelita)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: pohvale nad postojno
18.2.2008 21:40:51   
tisa80
Ja tudi jaz sem rodila v Postojni z EA in moram reči,da ko bom šla v druge bom šla definitivno še enkrat v Postojno.Res je kot je napisala Rozmarinka,da so nekatere sestre užas nesramne nekatere pa zelo prijazne.Tudi jaz sem imela babico Jano in je bila fenomenalna babica tako,da ko bom šla naslednjič tja upam da jo dobim.Imam pa samo eno pripombo in to je,da glede na število rojstev,ki jih imajo, imajo premajhno kapaciteto postelj.

(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: pohvale nad postojno
19.2.2008 11:46:40   
sinskaT
Bom izkoristila priliko, ko se ravno okrog Postojne menimo: koliko postelj je v eni sobi, pa porodna soba - je samo ena postelja, dve (upam, da ne)? Se da dobit posteljo, kjer rojevaš, da je v polsedečem položaju?

1000 in 1 vprašanje prvorodke user posted image ....


_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?