|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pohvale nad postojno
19.2.2008 14:43:42   
carmelita
v sobi so 3 postelje. toalete so na hodniku.
v porodni so tudi 3 postelje, vmes so neke zavese. imajo pa še 2 porodni postelji, ki sta čisto posebej( če me spomin ne vara, je že malo dolgo od takrat, ko sem bila tam) če je gužva potem pač skupinski poroduser posted image . ampak nobene panike.
ko sem bila tam za prvega otroka,je bila blazna gužva, vse porodne zasedene... no. pa tega sploh nisem opzila.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: pohvale nad postojno
21.2.2008 14:11:38   
sončika84
tudi jaz bom rodila v postojni,saj sem doma v njeni okolici. Moj ginekolog je dr. Merlo in je res prisrčen človek. js sm ful zadovoljna z njim. všeč mi je,ker ga lahko vse vprašam,tut največjo neumnost,ker tut on dosti govori in ker je prijazen. Pa še to mi je fajn,ker pri njem še nikdar nisem čakala. Vedno sem prišla na vrsto približn ob uri ko sem bila naročena. največja zamuda je bla pol ure,kar ap se mi še ne zdi dosti. Sprva me je mal skrbelo,da bi tle rodila,zarad onih zgodb,ampak pol sem po razmisleku in pa tudi po pogovoru z mami dojela, da je to možno povsod, in da je pač vse odvisno tako od samega zdravja nosečnice kot od drugih okoliščin. tako da,to sem pustila za sabo in mislim,da bo super. fajn mi je ker majo možnost poroda v vodi,saj se že nekaj časa nagibam k temu.

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: pohvale nad postojno
28.2.2008 10:19:19   
Ltatjana
sama imam dve izkušnji in pričakujem se tretjo. prvič sva se z možem v PO pripeljala iz Ljubljane (ker sva takrat tam živela). v Lj nisem hotela roditi, ker so se mi zamerili na šoli za starše. bila sem zadovoljna (vsaj več al manj), kar se strokovnosti tice pa nimam pripomb. trenutno itak živim 10 min peš od porodnišnice, tako da je izbira več ali manj jasna.
za vse nazaj moram pa nekaj stvari popravit: imajo tri porodne sobe, od tega v eni dve postelji. če želiš, lahko rodiš v kakršnemkoli položaju (jaz sem obakrat napol sedela napol ležala, ker mi je bilo tako najbolj udobno). ko rojevaš, pa ti je itak bolj malo mar za to, kaj se dogaja za zaveso (vsaj meni, čeprav sem bolj sramežljive sorte). na oddelku je pa 24 postelj, domov te pa pošljejo šele 4. dan in ne že tretji kot v večini naših porodnišnic (razen če nimajo prostora, potem greš izjemoma lahko že 3. dan). jaz imam slabe izkušnje samo s tistimi ženskami, ki prinašajo malico, ker so vedno loputale z vrati, tako da so se otroci budili.
najboljše pa je to, da je bil lahko mož ves čas poroda lahko zraven (razen v času klistirja), tako da nisem potrebovala nobene epiduralne, ker je bil on najboljše sredstvo za lajšanje bolečin in hkrati pomočnik pri poroduuser posted image .

(odgovor članu carmelita)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: pohvale nad postojno
28.2.2008 12:59:29   
sinskaT
Ltatjana - to si pa lepo napisala, da je bil mož najboljše sredstvo proti bolečinam..jaz upam,da bo pri meni enako vendar bi rada imela opcijo EA. Te lahko povprašam na koliko si imela popadke, ko sta se odpravila iz LJ.? Recimo,da imaš 40min vožnje ali je dovolj, da greš na pot, ko so popadki na cca.7min al je bolje še prej? Sprašujem za prvorodke.

_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu Ltatjana)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: pohvale nad postojno
28.2.2008 23:20:02   
skuštrana
Ltatjana, domov lahko greš že tretji dan, če je vse v reduuser posted image in tako želiš. Meni so ponudili to možnost, ampak sem vseeno ostala še en dan.




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: pohvale nad postojno
2.3.2008 5:44:56   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT

Te lahko povprašam na koliko si imela popadke, ko sta se odpravila iz LJ.? Recimo,da imaš 40min vožnje ali je dovolj, da greš na pot, ko so popadki na cca.7min al je bolje še prej? Sprašujem za prvorodke.


nisem iz lj, ampak le 15min stran od postojne, pa vendar...
na koliko min imeti popadke? problem pri prvem porodu je vedeti kdaj je popadek POPADEK. mene je špikalo celo dopoldne na 5-10min. nič posebnega, se je dalo prenesti. in sem si mislila "pa saj se mora dati prenesti, če je to tako naravna stvar..." in sva šla. po ctg-ju in ginekološkem pregledu (=nič odprta) so naju ob 13h poslali domov, naj prideva naslednji dan zjutraj, ko je bilo dogovorjeno za sprožitev poroda, ker sem bila čez rok. ginekolog se mi je samo nasmehnil, ko sem ga vprašala, če moram res do naslednjega dne potrpet. ni mi dalo miru, mojemu sem rekla naj kar k jami pelje, da domov kuhat pa res ne grem user posted image potem se je nad postojno razbesnela nevihta (čez nekaj dni sem izvedela, da je strela ubila električista pri postojnski jami) enako v mojem trebuhu: ob 16h sem bila pobrita sklistrirana in kake 3cm odprta v porodni sobi-user posted image

< Sporočilo je popravil anju -- 2.3.2008 5:49:38 >

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: pohvale nad postojno
3.3.2008 14:16:04   
*Snežinka*
Punce, a je kera od vas sla ze pred porodom malo v porodnisnico pogledat? Mislim a se to da?

Kaksne pa imate kaj izkusnje s temi sobami, ki so za doplacat? Ker namrec jaz sem razmisljala, ce bo kaj prosto, da bi mogoce res sla v to sobo. Kaj menite?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: pohvale nad postojno
3.3.2008 14:32:27   
polona5
Naša skupina nosečnic je po predavanju o epiduralni vprašala anastezista, če bi lahko šli na ogled porodnišnice. Ta je šel do babice, ji to povedal in so naši želji z veseljem ustregli. Brez problema so nam pokazali oddelek, sobe, porodni blok. Ogled je trajal kar pol ure (na srečo ni bilo tisti čas porodov in so imeli čas). Pa tudi drugače sem slišala, da ti brez problema razkažejo porodnišnico, če prideš k njim s tako željo. Lp

(odgovor članu *Snežinka*)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: pohvale nad postojno
3.3.2008 16:10:59   
*Snežinka*
Aha, no lepo. Ker jaz sem namreč pisala mail, pa mi na to vprašanje noben ni odgovoril. Ampak najboljše verjetno, da pokličem pa se zmenim osebno.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: pohvale nad postojno
3.3.2008 21:31:53   
skuštrana
Punce, a je kera od vas sla ze pred porodom malo v porodnisnico pogledat? Mislim a se to da?


Komot se zmeniš..mene so kar sami povabili, ko sem jih klicalauser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu *Snežinka*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: pohvale nad postojno
3.3.2008 22:32:14   
Anonimen
Sama sem v PO (čeprav mi je LJ porodnišnica po km veliko bliže....ampak ne hvala) rodila 2x in grem tja tudi tretjič...kmalu....user posted image
Vse pohvale tako dr.-jem kot ostalemu osebju.
Super so.

Lp


(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: pohvale nad postojno
6.3.2008 14:13:54   
Tinčy
Živjo živjo sem na novo bi pa rada zelo zelo pohvalila porodnišnico Pouser posted image tudi sama sem tam 2krat rodila brez problemov,osebje super,dohtarji,zame enkratno in če bi se mogla še enkrat odločit bi prav tako šla v Postojno-enkratni so!!!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: pohvale nad postojno
13.3.2008 15:50:52   
Ltatjana
Iz lj sva šla ob 5h zjutraj, ker mi je odtekla voda, ob 5.39 sva plačala cestnino v po. rodila sem pa šele popoldne. drugič naj bi šla stvar hitreje in sva se odpravila v porodnišnico s popadki na 10 min (tja sem potem prišla s popadki na 8 min), rodila sem pa prav tako šele 6 ur kasneje. ne morem ti reči 100%, koliko časa bo trajalo, da se bo mali prebil ven, ampak ponavadi je časa več kot dovolj.
za popadke pa ne skrbi... ko bo čas boš vedela, da je to tisto pravo, ker so pravi popadki tako edinstveni, da jih ne moreš zgrešit (vsaj po mojih izkušnjah). te bo stiskalo na prav poseben način. ne se jih bat, čeprav večina pravi da so grozni, se meni ni zdelo tako strašno (morda jih je blažila tudi misel na to, da se pravkar poraja novo bitje, ki si želi samostojno zaživeti?). ja, pa pozitivne misli pomagajo. SAMO NOBENE PANIKE PROSIM, ker ti bo samo škodovala!!!

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: pohvale nad postojno
14.3.2008 15:26:19   
sinskaT
Bom probala upoštevat nasvete, sicer zaenkrat nimam strahu pred dnevom D, morda me še prime user posted image Nekako sem si vbila v glavo, da je porod nekaj najlepšega in da se veselimo prihoda našega user posted image na svet. Bomo vidli kako bo na samem kraju dogajanja, če ne bom že na vratih P tulila: "Hočem EA!" user posted image

Kako je s prisotnostjo partnerja pri porodu, je šola za starše obvezna ?


_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu Ltatjana)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: pohvale nad postojno
14.3.2008 15:36:47   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT
če ne bom že na vratih P tulila: "Hočem EA!" user posted image



user posted image user posted image user posted image
jooouuu, si me nasmejala! meni se je zgodilo nekaj podobnega...
prva babca me je vprašala, če sem za EA, sem začela govoričit, da sem bla na predavanju, pa da samo za rezervo... me je čez 5min vprašala isto druga babca, sem rekla odsekano samo JA! in blo je lepo! nč bat.
partner ne rabi it v šolo za starše zaradi same prisotnosti pri porodu (v PO porodnišnici), za vedet kaj ga čaka pa je dobro, da gre user posted image al pa mu ti poveš...

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: pohvale nad postojno
27.3.2008 12:42:15   
srki
Jaz bom v drugo verjetno rodila v LJ, to pa samo zato, ker če pride do komplikacij, se ve, kje imajo bolj usposobljene ljudi za to, v PO sploh ne vem, če jih imajo (razen G).

Eno in drugo porodnišnico pa bom tudi primerjala potem, ko bo vse za mano. Da bi imela kakšne lepe in slabe izkušnje s PO porodnišnico, glih nimam. Meni osebno pač ni všeč, da greš na wc in pod tuš izven sobe, po hodniku navzdol, v LJ pa direkt iz sobe v kopalnico.

Do nevšečnosti pa pride lahko kjerkoli.

Verjetno pa so imeli v PO čas, da so eni vse razkazali, pa tudi manj porodnic je tam, če se ne motim, ni več kot 20 sob.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: pohvale nad postojno
27.3.2008 18:04:36   
polona5
A ni boljše, da so WC-ji zunaj - se vsaj ne vije smrad po sobi od čišč in kakcov, ker že tako pride slab zrak v sobah. Pa tuš je po moje tud boljš, da je zunej, ker vsaj voda v sobi ne šumi po ure in ure, pa tud prej te osebje najde, če ti je slabo. To je samo moje mnenje. Lp

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: pohvale nad postojno
27.3.2008 18:29:02   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: polona5
A ni boljše, da so WC-ji zunaj - se vsaj ne vije smrad po sobi od čišč in kakcov, ker že tako pride slab zrak v sobah. Pa tuš je po moje tud boljš, da je zunej, ker vsaj voda v sobi ne šumi po ure in ure, pa tud prej te osebje najde, če ti je slabo. To je samo moje mnenje. Lp


Saj v Lj WC-ji in tuši niso v sobi user posted image user posted image user posted image  So v vmesnem prostoru med dvema sobama - vse je konkretno ločeno z dvojimi vrati user posted image  V vsaki sobi je le umivalnik za roke prat. Smrdi samo, če katera v sobi prdne user posted image  Sem v Lj porodnišnici rodila 2x, zato vem, o čem govorim.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: pohvale nad postojno
28.3.2008 6:47:48   
srki
Hvala Špelina, sem že hotela odgovoriti, pa dobro, da sem prebrala tvoj odgovoruser posted image .

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: pohvale nad postojno
28.3.2008 7:46:53   
malamaja
No še moje malo mnenje. Super zadovoljna z dr. Likarjem in babico Jano v Postojni dve leti nazaj. Res prijazni in strokovni. v 90% super sestre, prijazne in vse. Res res bi bilo za it tja še enkrat.

Vendar pa so tudi slabe plati zgodbe. Dopuščajo veliko količino obiskov. V sobi sem imela dve ki sta imeli (vsaka posebej) na enkrat na obisku tudi po 10 ljubi, pa ni nobene sestra nič rekla. Želela sem imeti otroka pri sebi čez noč, a nekako to sploh ni opcija saj ga vsem avtomatično odpeljejo in te niti ne prašajo(čeprav piše da se lahko odločiš) in zadnje njihova domnevna pediatrinja, ki je hkrati tudi predstojnica porodnišnice....no z njo sem imela manjši konflikt....no pač nisva prišle na isto valovno dolžnino, zadnji dan pred odhodom domov, ko je od mene zahtevala da dejansko sprejemem strokovno odločitev o svojem otroku, katere ob svojem menicinskem znanju nisem bila sposobna sprejeti. (vse z besedami kako ja draga moja zdaj se boste sama morala odločati o svojem otroku)

Tako saj pravim, strinjam se da so pozitivne stvari so pa tudi negativne kot povsod.

_____________________________

Mala maja

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: pohvale nad postojno
28.3.2008 8:16:32   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: malamaja

No še moje malo mnenje. Super zadovoljna z dr. Likarjem in babico Jano v Postojni dve leti nazaj. Res prijazni in strokovni. v 90% super sestre, prijazne in vse. Res res bi bilo za it tja še enkrat.

Vendar pa so tudi slabe plati zgodbe. Dopuščajo veliko količino obiskov. V sobi sem imela dve ki sta imeli (vsaka posebej) na enkrat na obisku tudi po 10 ljubi, pa ni nobene sestra nič rekla. Želela sem imeti otroka pri sebi čez noč, a nekako to sploh ni opcija saj ga vsem avtomatično odpeljejo in te niti ne prašajo(čeprav piše da se lahko odločiš) in zadnje njihova domnevna pediatrinja, ki je hkrati tudi predstojnica porodnišnice....no z njo sem imela manjši konflikt....no pač nisva prišle na isto valovno dolžnino, zadnji dan pred odhodom domov, ko je od mene zahtevala da dejansko sprejemem strokovno odločitev o svojem otroku, katere ob svojem menicinskem znanju nisem bila sposobna sprejeti. (vse z besedami kako ja draga moja zdaj se boste sama morala odločati o svojem otroku)

A res? Ko sem bila jaz, vem, da ni bilo tako, skoraj 4 leta nazaj. SE mi zdi, da so bile kar vesele, če si ga imel ob sebi.

A s Silvano ali  kaj že, si se sprla? No, ko smo bili na slikanju kolkov, se tudi meni ni zdela nič kaj  prijazna. 

Jaz sem imela "konflikt" bolj tak, zase, da sem cmerila in nič rekla, z eno od sester. Če bom šla v PO, bi prav rada, da jo vidim, pa če mi bo sedaj kaj  siknila, ji pa ne bom tiho.

Tako saj pravim, strinjam se da so pozitivne stvari so pa tudi negativne kot povsod.

(odgovor članu malamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: pohvale nad postojno
28.3.2008 8:41:10   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: malamaja
Vendar pa so tudi slabe plati zgodbe. Dopuščajo veliko količino obiskov. V sobi sem imela dve ki sta imeli (vsaka posebej) na enkrat na obisku tudi po 10 ljubi, pa ni nobene sestra nič rekla.


Hja, enako je (bilo - verjetno je še vedno) v LJ. Ampak, punce, ne pozabite, da imate kot sostanovalke vso pravico povzdigniti glas in odločno zahtevati, naj se prevelika količina obiskov "zlije" na hodnik!! Ni treba biti tiho in samo trpeti...

(odgovor članu malamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: pohvale nad postojno
28.3.2008 9:06:25   
sinskaT
malamaja - ne me strašit, da ti ne pustijo imet otročka pri sebi user posted image . Saj če je to res tak problem, bi takoj vzela nadstandardno sobo (če bi glih imela srečo, da bi bila fraj). trenutno mi pač ne potegne, da ne bi imela svojega user posted image pri sebi, lahko pa da se motim...



_____________________________

♪♫♪♫♫


(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: pohvale nad postojno
28.3.2008 10:59:28   
carmelita
jaz sem v PO rodila prejšnji mesec. že v porodni se odločiš ali boš imel ponoči ( od 23h do 5h) otročka pri sebi. to upoštevajo,kolkr sem jaz vidla. sicer pa se za to odloči redko katera mama. ko sem bila prvič v PO te možnosti ni bilo.
predstojnica je dr. Alenka Mlakar. oseno nobenih težav z njo.
obiski. ja pri enih cela žlahta. za znoret. hvala bogu nisem imela teh težav. je pa zato več kot dovolj da trajajo samo 1,5 h, drugače bi bila gužva celi dan.
mi pa ni noben nič reku, ko je moj mož prišel zvečer v porodnišnico in sem z otročkom šla v igralnico, se mi je zdelo nefer do drugih, da bi bil izven časa obiskov v sobi.
sestre so v redu, amo v eni smeni sta pa dve za znoret. mene sicer nista motili. si pač misliš svoje in narediš po svoje. je pa njun odnos vsekakor lahko moteč za tisto, ki je prvorodka ali malo bolj občutljiva. najboljše ignorirat takšne osebke.
največja pomankljivost mi je bila ta, da je bil dokaj slab zrak v sobah. zračit pa tudi ne moreš non stop. kr rahlo prevroče je bilo.
sicer, pa ko potegnem črto: zeleo zadovoljna s Postojno

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: pohvale nad postojno
30.3.2008 10:27:30   
Pinkyca
IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

Jaz sem rodila v PO z EA in ni mi niti malo žal, definitivno grem naslednjič tudi tja rodit.



user posted image  isto

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?