Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2026
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

Delaš ga takole: - 2 čajni žlički (nekje piše eno) posušenih malinovih listov preliješ za deset minut z vročo vodo (ne vrelo) in čez dan piješ od 1 do tri skodelice. Začneš ga piti v zadnjih tednih nosečnosti; in sicer začneš z eno skodelico na dan, po tednu dve.. Jaz sem ga začela piti v 35. tednu in sicer sem do poroda pila eno skodelico na dan. Malce več kot žličko čaja sem prelila z vročo vodo in nato spila, ko sem se spomnila ali pa po požirkih večkrat čez dan, - zakaj je dober:sprošča maternico med popadki, pospeši porod oz. odpiranje in zmanjšuje poporodne bolečine. popadki so veliko bolj učinkoviti, povečuje količino mleka. Uporablja pa se v azijski medicini že tisočletja.. Nekaterim čaj ne pomaga, ampak glede na to, da čaj ni škodljiv, če se ga pije v zadnjih tednih, ga lahko vsaj poskusiš. Jaz sem se izredno hitro odpirala - v eni uri pet centimetrov in hitro rodila. Ne morem pa z gotovostjo trditi, da lahko to pripišem temu čaju.
.