|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: endometrioza
4.10.2007 13:53:18   
Anonimen
ma ja, sem prej spet mal prehitro napisala in napisala samo laparoskopija namesto skupaj z histeroskopijo user posted image . se bom drugič bolj trudila bolj smiselno oz pravilno pisat in bratuser posted image user posted image

(odgovor članu spelka12)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: endometrioza
4.10.2007 17:51:56   
titi3
MIŠEK13 napisala sem, da si že druga, ki je tako odreagirala. Ne da si me ti večkrat napadla. Motilo me je, da ste v dveh tako kategorično zanikale, kar je bilo napisano. Na forumu si mirno delimo mnenja. Če ima kdo drugo razlago jo z veseljem preberem. Več kot veš bolje je. V kolikor pa mi kdo napiše to je "bedarija", brez razlage zakaj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image No, v glavnem sva se razjasnile in bil je pač brezvezen nesporazum. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede prometriuma pa si lako prebereš kar navodila od Dabrostona http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20050610134235374, točka 1, četrta alineja.

Pa da bom še jaz malo zlobna, ne prenašat na druge in jih vlečt v to. Napisala sem tebi in že eni punci prej, ki je takoj štekala, kje je bil nesporazum. Druge so zagotovo razumele o čem pišem, ker niso tako odreagirale. Mogoče si kar ti videla mojo teorijo kot napad, da si napisala, da "na to pa moraš odgovorit". Malce preveč osebno si vzela. Napada se z argumenti in ne samo zato, da se napada.

Na forumu smo zato, ker ne vemo vsega in si delimo izkušnje. Ne zato, da brez argumenta črtamo izkušnje drugih. Tudi ostale smo prav gotovo veliko prebrala in marsikaj vemo.

No, upam da sva se razjasnile. Mislim pa, da kar obe prehitro hitro odreagirava in zato je prišlo do tega.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image





(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: endometrioza
4.10.2007 18:06:33   
titi3
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

titi3 vsak nasvet je dobrodošel. Je samo nasvet, če katera noče ga pač ne bo upoštevala. Mislim, da mišek ni mislila nič slabega. Katero bazično hrano pa ješ. Jaz to slišim prvič in me zanima.


Zelo dobra je tabelca na tejle strani http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20050610134235374
Dobiš jo lahko v slo, če kupiš v lekarni to Basico, ki je nek bazični prašek. Mešaš ga v hrano ali v vodi in ga piješ kot Cedevito. Drugače pa dobiš v Sanolaborju knjigo "Alkalizirajte ali umrite". Naslov je totalno morbiden, ampak vsebina je super. V originalu je sicer nemški izvod. Če prebereš to knjigo ti bo vse jasno. Samo bazično hrano je namreč skoraj nemogoče jest, v knjigi pa te seznanijo kako kombinirat bazično in kislo hrano. Jaz sem jo vzela, ker sem imela Gerb (gastro-ezofagealno refluksno bolezen). Zaklopka v želodcu mi ne dela pravilno in sem imela razžrt požiralnik zaradi kisline. Ko so mi rekli, da se moram izogibat kisle hrane in mi dali neke hude tablete mi ni bilo nič več jasno kaj jest in kaj ne. Recimo limone mi niso delale težav, kar je bilo čudno. Ko sem odkrila to knjigo sem si marsikaj lahko razložila. Kasneje pa sem nekje prebrala, da zakisanost telesa pospešuje endometriozo oziroma katerakoli vnetja v telesu.

Če ne drugega nimam več želodčnih težav. user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: endometrioza
4.10.2007 18:07:19   
titi3
Sorry,
odgovor je v okvirju. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: endometrioza
4.10.2007 19:52:02   
lara light
Dekleta moja, če se damo skupaj in napišemo priročnik za rokovanje z endometriozo, zmagamo!
Vidim, da ste odlično poučene in prav je, da se zanimamo, kako si lahko pomagamo. Žal je res o tej nadlogi malo, premalo raziskanega in je včasih bolje, da nič ne veš, kot da ugotavljaš, kako ni načina, da bi si pomagal.
Svetujem, velja tudi zame, malo več strpnosti ob interpretaciji besed. Dajmo razumet, da smo vse tu z najboljšim namenom. Dajmo se sprijaznit, da smo na te teme "preveč" občutljive, včasih.

Rada vas imam...
...mislite name,hudo mi je...za mojo prijateljico, ki je izgubila svojo pikico in gre jutri na čiščenje. (To je druga moja frendica letos) Le zakaj je temu tako??? Nimam besed. user posted image Tako smo se vsi veselili za njiju.
Glavo pokonci, punce, za vse nas bo kmalu posijal najlepši sonček. 


(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: endometrioza
5.10.2007 10:50:38   
spelka12
lara povej prijateljici, da sočustvujemo z njouser posted image . To res ni fer. user posted image
Pozabila si mi napisat svoj mail.
titi3 super zadeva. Vse sem prebrala pa tudi knjigo grem že danes kupit. Pa res veliko izveš.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: endometrioza
5.10.2007 10:54:12   
spelka12
Punce, ne vem koliko ste kaj obveščene ampak naša čarna spet greje svoje user posted image user posted image user posted image  po IVF postopku.
Mislim, da ima naslednji teden test in bi ji rada zaželela veliiiko sreče pa da ji to pot uspe.
Čarna držim pesti za tvoje user posted image .

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: endometrioza
5.10.2007 21:56:01   
sončy
lep pozdrav vsem puncam na forumu!

sej vem, kregejte me, ze dolgo nisem bila tukaj, ampak toliko stvari se je dogajalo in enostavno nisem imela casa. zal nismo uspeli in je prisla user posted image .
Spelka12 hvala ti za tvojo skrb in besede, seveda tudi za pesti ampak kaj cmo, ni uspelo. razočarana spet na polno.
Imela sem probleme v sluzbi tako da sem jo tudi menjala in sem ta teden srecno v novi sluzbi, ki pa je 100x boljsa od prejsnje. da ne bom predolga o sluzbi, imela sem tako srečo, da je moj delodajalec zvedel za moje zdravstveno stanje in me kljub temu zaposlil. pravi da mi zeli pomagati. zelo malo je takih, ki te zaposli kljub temu da lahko kmalu nehas delat. to je to.

kar se tice pa ivf, pa je dr. Res rekel da gremo takoj se enkrat ker je stanje zelo kritično. zelo pohvalno, da me je dal takoj naprej. cakam na user posted image , jemljem zopet suprefakt, potem se začnemo pa ze spikat, v torek ce bo vse posreci.

čarna, tudi jaz drzim pesti, da test uspe. javi rezultat.

vidim da ste se v tem casu zelo razpisale, veliko zanimivih in uporabnih stvari. hvala za te informacije. zadnje case pojem veliko mlečnih izdelkov in vidim da to ravno ni dobro. bom poskusala prenehat oz. vsaj na veliko zmanjsat.

spelka12 se enkrat oprosti ker se nisem javla, sem pa mislila na vas. sej ves kako je to, ko se ti cel sistem podre, samo zaradi sluzbe, potem pa sam sebe ne dohajas. bom zdaj bolj pridna.

punce drzte se, pa lep jutrisnji dan z veliko sončka v srcu.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: endometrioza
5.10.2007 22:11:07   
lara light
Držim pesti zate sončy in za Čarno, da čimprej pridete v klub nosečk, ki je te dni v razcvetu!
Spelka12, saj res, z.m. ml_zlata_ribica@yahoo.com.
Dekleta, lep vikend, naberite svežih moči in bodite svetlih misli!
Lara

(odgovor članu sončy)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: endometrioza
5.10.2007 23:31:42   
spelka12
sej vem, kregejte me, ze dolgo nisem bila tukaj, ampak toliko stvari se je dogajalo in enostavno nisem imela casa. zal nismo uspeli in je prisla .

O ne,ne sončy tuki se ne kregamo. Samo spodbujamo in tolažimo pa nasvete dajemo a ne?
Joj res mi je žal. user posted image
Samo pri vsaki stvari najdem pozitivo, zato čestitam za novo službouser posted image . Pa še zelo hitro gresta naprej z IVF-jem a ne? A je to tvoj 2 postopek?
lara se bom jutri razpisala, je danes že prepozno.
Punce lahko nočuser posted image

(odgovor članu sončy)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: endometrioza
6.10.2007 17:38:39   
lejla007
No in končno pozdravček spet od mene user posted image !

Skoraj dva tedna sem bila brez računalnika in nism mogla nč spremljat, kako ste kaj... Naj vam povem, da sem včeraj (nažalost) dobila user posted image . Sej ne vem, a bi bla slabe volje ker sem jo dobila, a bi bla dobre, ker grem v tem tednu dati kri - da se potem začnejo počasi stvari premikat za IVF?!?

Spelka - suprca, da sta že začela! Kaj več mi napiši, da bom vedela, kaj me čaka user posted image

Lara light - žal mi je za prijateljico user posted image . Stoj ji ob strani in ne pozabi - pozitivne misli, pa bodo dnevi lažji user posted image




Drugače se pa zavedajte punce, da smo vse na podobnem mestu - vse imamo end., vse potrebujemo vzpodbudne besede, tko da glave pokonci in optimistično v nove boje!!!


Pa lep vikend!!!  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: endometrioza
6.10.2007 19:22:47   
sončy
Spelka to je ze moj 3 postopek tko da sm cedalje bolj prepricana, da bo uspelo.po eni strani komaj cakam da se vse spet zacne po drugi strani pa se nic ne veselim spikanja. ampak, punce, sej bomo zdrzale, ko bomo enkrat imele nase user posted image user posted image user posted image  v rokah bomo cist pozabile na vse te stvari.

Lejla, samo glavo pokonci bos videla da ni tako hudo, je pa prvic kar zanimivo ker ne ves kaj te vse caka. drzi se, me pa bomo stiskale pesti. javi kdaj se ti potem zacne postopek.

Lara, prijateljici povej da je na forumu en kup deklet ki socustvujejo z njouser posted image in ji zelimo cimprejsnje okrevanje in da se kmalu poda v nov boj, ki zagotovo pride.

lepo se imejte, pa lep vikend zelim!

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: endometrioza
9.10.2007 11:23:27   
spelka12
Ja lejlauser posted image user posted image user posted image a ti niso povedal, da nezaželjenim obiskom ne odpiraj vrat(user posted image )user posted image user posted image .
Ti pošiljam z.s. Mal čekiraj o.k.?
Sončy 3 postopekuser posted image .Dobra si. Res je prvič zanimivo ampak tudi prekleto naporno. Moji podočnjaki mi prikimavajo.user posted image
lara light kako je s teboj?
titi3, upam, da ti začetek ni vzel volje do pogovora. Tudi na tebe mislimo.
Punce morm it delat. LP

(odgovor članu sončy)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: endometrioza
9.10.2007 18:07:43   
titi3
spelka12 sem tukaj, ampak bolj berem in čakam. Klomifen je mimo, injekcija tudi, zdaj pa čakam, da grem lahko dat kri za Bhcg. Potem pa moram počakat ginekologov klic, da mi sporoči rezultat ali kaj bomo delali naslednji mesec.

Malce počivam, ker me je "špikica" kar bolela, zdaj pa celo srbi, ker se najbrž zdravi. Mislim, da nimam dovolj maščobe za zbadanje user posted image   ali pa sem narobe injecirala, ker je bilo prvič.

In seveda upam, da me endometrioza ne uvoli user posted image in bom prej user posted image .

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: endometrioza
11.10.2007 9:56:17   
lara light
Drage moje, strašno gužvo mam in ne utegnem kaj pametnega napisat.
Hvala, ker mislite name in na mojo prijateljico. Skupaj sva že na poti v nove bojeuser posted image
Spelka 12, vse ok, ti?
Titi3, držim pesti!! Vse bo ok. Pazi nase, čajčki, tople nogavičkeuser posted image ...malo heca, mislim vse vas...
Lepo se imejte, Lara

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: endometrioza
11.10.2007 10:46:59   
titi3
Lara light danes imam tako mrzle noge, da bi rabla eskimske nogavičke. Že cel teden se odpravljam v trgovino po lamino volno, da si jih skvačkam, ampak vsakič pozabim. Se ti moram prav zahvalit, da si me spomnila zjutraj. Upam, da bodo pomagale, ker drugače bom zmrznila.

Mi katera pošlje kaj sonca? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ravno včeraj pa me je moj vprašal, če je zdravo toliko čajčkov pit (kamilica, janež, zeleni...). user posted image Ampak, če mi je mraz. 

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: endometrioza
11.10.2007 12:28:27   
Anonimen
Punce naslov vaše teme me je pritegnil in ne morem si kaj, da ne bi zapisala svoje izkušnje.

Pri štiriindvajsetih letih sem ob pričakovani M dobila rahlo rjavkast izcedek. Takrat se za te zadeve kaj dosti nisem zanimala in tudi nisem pomislila na kaj hudega. Vseeno sem se odpravila h G, ki mi je kar po defoltu predpisal Primulet Noir, češ, da gre za hormonske težave. Vseeno sem nekako dvomila v to in tablet nisem začela takoj jesti, ker me je ob vsem skupaj začelo še nekaj špikati, sem pomislila na nosečnost in opravila test, ki je bil pozitiven. Totalen šok! Bila sem študentka, vseeno pa sem imela fanta, s katerim sva takrat bila skupaj že šest let. Po prvem strahu in šokih sva se razveselila, da bova dobila otročka, čeprav ne ravno po najinem planu, kar pa naju po premisleku sploh ni motilo.

Vendar bolečine so se stopnjevale in sem šla ponovno h G, ki pa je bil na dopustu, zato me je pregledala nadomestna G in mi naredila ultrazvok, ki pa ni pokazal nobene nosečnosti. Poslala me je domov in dala napotnico za bolnišnico, če bodo nastopile kakšne bolečine. Ker sem bila že kar prestrašena, sem vseeno odšla v bolnišnico, kjer so me kar zadržali in po milijontih UZ so mi le naredili laparoskopijo in našli zarodek v jajcevodu, ki so mi ga odstranili, ker je bilo za kaj drugega prepozno.

Povedali so mi, da imam žarišča endometrioze in da se je IMN lahko zgodila zaradi tega, ni pa nujno. Predlagali so mi, da se za novo nosečnost odločim čim prej, saj so mi tudi odstranili žarišča endometrioze in se mi kasneje lahko spet ponovi.

Bila sem tako prestrašena in psihično izmozgana, da sem se enostavno bala ponovno zanositi. Skoraj dneva ni bilo, da se ne bi spraševala ali bom lahko imela otroke, kaj se lahko zgodi, če ponovno zanosim .... Čustvena razvalina in lahko bi rekla, da že kar s psihološkimi problemi. Težko sem prenesla pogled na otroke, se o tem pogovarjala. Težko mi je bilo, ko so kolegice rojevale ....

Čež pet let sem se končno opogumila in nama je ratalo takoj! Sedaj imam skoraj leto dni starega otroka in vse se je lepo razpletlo, kljub enemu jajcevodu in endometriozi. S partnerjem sva ostala skupaj in dobila najlepše darilo, ki me je končno pomirilo.

Seveda sem G nemudnoma menjala, ker, če ne bi tako dolgo zavlačeval bi morda moj jajcevod rešili ....

V glavnem, vsem vam želim, da se tudi za vas vse lepo razplete. Endometrioza je res pravi user posted image , vendar so tudi načini, ko se jo da premagati.

(odgovor članu titi3)
  Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: endometrioza
11.10.2007 16:43:55   
titi3
Ob takih izpovedih se sprašujem s kje so se vzeli naši ginekologi. Po mojih izkušnjah so katastrofalne še posebno ginekologinje. Na srečo se trenutno zdravim v tujini in še bolj opažam kako so polovičarski, vzvišeni in nezainteresirani. Moraš resno zbolet, da te sploh pogledajo. Ko pomislim postanem kar živčna. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Seveda so tudi zlate izjeme, da ne bo pomote!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: endometrioza
12.10.2007 10:50:40   
spelka12
anonimenuser posted image . Pa čestitke tebi in partnerju za vajino pikicouser posted image .
Drugače je pa tako:za malo denarja malo muzike. Kadar grem kam samoplačniško je tudi odnos čisto drugačen.
titi3 kvačkane nogavice so pa res najboljša stvar na svetuuser posted image . Obožujem jih.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: endometrioza
12.10.2007 10:53:51   
titi3
spelka12 kvačkanje neverjetno pomirja. Ko imaš polno glavo je najbolje delat nekaj z rokami. Je kot terapija.



(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: endometrioza
12.10.2007 10:56:15   
titi3
Zelo dobra stvar bi bila črna lista slabih ginekologov user posted image , ampak bi nas kmalu kdo tožil. Mojega sem recimo že opazila, da skače po forumih.

Čeprav nekateri bi si to res zaslužili. 

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: endometrioza
12.10.2007 21:47:34   
spelka12
Čestitke naši novi nosečki čarni. user posted image user posted image user posted image Sem toooolko vesela za tebe, da sploh ne najdem besed. Uživaj na morju, pa pridno grej user posted image .


(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: endometrioza
12.10.2007 22:43:30   
lara light
Kaj ne prebiram?spelka12, je res?? Čarna, nosečka??? Čestitam od srca!! Bravo naši!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Par dni me ni in kakšna novica!!! Res sem vesela zanjo!!!

Titi3, zelo zanimivo, plete ona, vse pohvale. Le čuvaj si zdravje in nekaj čajčkov na dan lahko le koristi user posted image . Omenila si, da se zdraviš v tujini? Mi lahko poveš kaj več, si si še kako dodatno pomagala s tujimi strokovnjaki? Oprosti, če sem vsiljiva, a rada bi poskusila vse, kar je le mogoče, da se nama sanje uresničijo.
Anonimna, hvala za izpoved in vse dobro želim.
Punce, fajn vikend vam voščim!
Lara

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: endometrioza
13.10.2007 10:28:25   
titi3
lara light ravno včeraj sem precej napisala pod Upajmo skupaj; klub klomifenk.



(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: endometrioza
13.10.2007 20:09:52   
sončy
zivjo punce!

vidm da ste nekatere prav pridne. Titi3 res pohvalno za nogavicke, tudi sama vcasih primem v roke svoj se ne dokoncani sal, ki ga strikam, malo po malo. res je pa da pomirja. probaj pa se s kaksno vroco kopeljo, meni pomaga ko me zebe. vroce vode v banjo pa lezat neki casa not. drgac pa tud mene inekcije bolijo, verjetno res ne naredimo tako kot treba. mene se 14 dni potem boli. ampak pravijo da vaja dela mojstra.user posted image

carni ene velike cestitke user posted image user posted image user posted image user posted image  da je uspelo. ce verjamete me je kar kurja polt oblila ko sem prebrala, da je nosecka. zelo vesela zate. cuvaj svojo pikico in javi nam kako je kaj s tvojim pocutjem. cestitke se enkrat.

anonimna, hvala za tvojo izpoved, ti pa tudi cestitam da ti je uspelo v prvem poskusu. vedno smo veseli takih novick.

spelka, kako je s tabo in postopkom? nic ne napises? se to mi napisi pri katerem g si? v katerem kraju? lahko da si ze napisala, ampak sm pozabila.
mam pa tudi jaz pocasi dovolj vsega tega, nimam ravno podocnjakov, so pa druge stvari. prvic sem se zaradi hormonov zredila 3 kg v 14 dneh. user posted image  tako da sem trenutno na dieti, ker imam enaka zdravila kot prvic. jajcnik boli, vcasih manj vcasih bolj. tako da upam resnicno da tokrat uspe. pri meni je danes bila 4 inekcija, pocasi napredujemo, v torek uz, da vidimo ce se kaj razvija.

dekleta, uzivejte, pa cim vec razmisljanja o lepih stvareh. papa

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?