|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.7.2012 13:16:18   
Keri16
Pozdravljeneuser posted image !

Sedaj sem imela že drugič ss. Prvič oktobra lani (ko se mi je v 13. tednu pojavil rjav izcedek in sem potem morala na čiščenje - plod pa je bil velik za 8 teden) in drugič sedaj, ko mi je končno uspelo zanositi ponovno in sem ravno izvedela, nato pa sem dobila v 5 tednu in pol rjav izcedek šla na urgenco, kjer je rekla, da se nekaj nakazuje, da pa ne more zagotovo potrditi nosečnosti v maternici. Je rekla naj počakam.... no in nato sem par dni nazaj začela iz rjavega izcedka še krvaveti naprej. Upam, da to pomeni, da se samo sčisti(lo). Ker imam res slabe spomine na abrazijo...
Našla sem tale forum, pa sem si zaželela, da bi kaj napisala... Sploh ne vem a naj še kaj probavam ali ne... da ne bo še en umrl... Izgleda, da moraš imeti tri SS-je, da te dajo na preiskave... Razmišljam, da bi zamenjala ginekologinjo (sedaj imam namreč študentsko).
Moja G je rekla, da imam pregrado in nato sem šla v Leonišče h Dr. Bokal, ki je pa rekla, da je nimam in da je vse v redu z menoj... No in potem sem začela delati na bebetu....
Samo user posted image sem skos... ko sem se že tako veselila, da mi je uspelo in potem umre... dobro vsaj, da je sedaj bilo zgodaj... ker prvič me je pa res čist sesulo, ker sem mislila, da je vse Ok z njim... Pa še vsi pričakujejo, da bom user posted image ...

Vse vas lepo pozdravljam...user posted image

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.7.2012 13:41:59   
gajabo
Keri16, žal mi jeuser posted image
Vem, kako se počutiš... Enkrat sem že dala to čez in upam, da nikoli več.
Seveda še poskusi, ni kar za obupat. Bi pa na tvojem mestu šla na samoplačniški pregled k drugemu ginekologu, da ugotovijo, če imaš res pregrado. Bi bilo škoda zaradi ene majhne pregrade trpeti, če se jo da odstraniti.
Želim ti vso srečo, pa ne obupat! Jaz tudi spet sanjam in upam, da naslednjič zanosim IN donosim zdravo štruško.
LP

(odgovor članu Keri16)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
   RE: Pogovori o spontanem splavu
19.7.2012 12:48:39   
Keri16
Hvala za tvoje tolažilne besede gajabo.

Tudi jaz tebi želim vso srečo in da ti uspe imeti user posted image . Da se ti uresničijo sanje!

Lp





(odgovor članu gajabo)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
   RE: Pogovori o spontanem splavu
24.7.2012 18:34:21   
Tangerina
Najprej vsem skupaj en lep pozdrav in en topel user posted image , hkrati pa seveda vsem ki ste izgubile svoje user posted image iskreno sožalje ob izgubi user posted image

Morda tu nisme v pravi temi, in resnično se opravičujem če bom kateri stopila na žulj, vendar ne vem s kom se naj o tme pogovorim...
Sama sem imela SS pred tremi leti, in vse od takrat do danes se z možem psihično nisva mogla pobrati, da bi zopet poskusila svojo srečo... Letos nama je uspelo, noseča sem 10t in 4d. Izredno sva vesela, ko le ne bi bilo toliko strahu pred ponovnim razočaranjem... Kljub vsem pozitivnim mislim, optimizmom in prepričanju, da bo vse ok, ne morem iz svoje kože, da ne bi pomislila, kaj pa če je plodek zopet odmrl... Zadnji pegled sem imela v 7t, takrat je bilo vse ok... od takrat se dejansko z mano ni veliko sprememnilo, razen da sme bolj intenzivno začela bruhat... Sestre v ginekologiji me znaj tolažit le z besedami imate krvavitve, izcedke, krče? Ne? Potem je vse ok...
Vendar mene žre od strahu... Jutri imam pregled... tresem se že ves dan, ura se pa nikakor noče obrniti... Saj vem, marsikatera se bo zdaj vame zapičila da sem prveč panična in da paničarim tam ko morda ni treba... ampak tako žal je ko enkrat doživiš splav, še posebej zdaj, ko sme v istem tednu kot takrat, ko sme otročka izgubila...

Ponovno se opravičujem, če sem katero od vas zamorila, le morala sem nekje izrazit svoja čustva in povedat kar mi leži na srcu...

Lep pozdrav vsem, ponovno en topel user posted image in upam da bo prav vsaka od vas, ki je doživela to grozno izkušnjo, kmalu zagledala tisti user posted image da bo lahko znova zaživela.

LP, Tangerina

(odgovor članu Keri16)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
   RE: Pogovori o spontanem splavu
31.7.2012 14:47:00   
srečki
Pozdravljena Tangerina,

hm poznam tvoj občutek....meni se je to zgodilo na žalost 2x. 24t in 16t. Kako je bil pregled...držim pesti, da je vse uredu (no seveda da je). Ne vem ampakk probaj uživati v nosečnosti, bodi pozitivna (vem, da je težko) a na koncu koncev tudi če gre kaj po zlu, ti dr. na žalost ne morejo pomagati.

Hm ti takrat niso delali nobenih preiskav?

Pošilajm ti en velik user posted image in user posted image za srečo in boš videla, vse bo še dobro.

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
   RE: Pogovori o spontanem splavu
4.8.2012 9:44:22   
_saskia_
Ojla punce..
Tangerina upam, da si kulči, da uživaš v nosečnosti in da gre vse bpuser posted image .
Srečki zate en velikuser posted image , kako si zdaj? Kak dan bolje, kak ne a? Mene ravno te dni stiska tako zeeelo pri srčku, bliža se pdpuser posted image . Tega res nikol ne moreš pozabit zgleda, psiha pa čisto ubijauser posted image .

En koš user posted image za vseuser posted image .


(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
   RE: Pogovori o spontanem splavu
4.8.2012 15:35:36   
Keri16
Ojla!

Spet jaz pišem...

Srečki in _saskia_ a vama potem tudi še ni uspelo donositi otroka?

No, potem sem bila pri ginekologinji in je rekla, da se je samo ščistilo in da vidi da imam cisto na desni strani, ki pa je še posledica splava...
Rekla je, da edino lahko mi da napotnico za genetika, samo je rekla, da ne bo on nič drugače povedal, da je važno samo, če sem imela v družini oz. moževi družini kakšne prizadete otroke. A bi bilo bolje, da bi vseeno dobila napotnico?

Bojim se in čutim, da 2x pač ni bil slučaj in me skrbi, da se ne bi še tretjič ponovilo.... Rada bi to preprečila... Mi lahko katera pomaga in mi svetuje, kaj lahko še naredim? Grem dati kri za sladkorno (to sem nekje zasledila)? Preiskave delajo šele v tretje, a ne? Kaj pa če imam kakšno vnetje in pač ginekologi tega ne vidijo?

Včasih sem res tok žalostnauser posted image ... to pač vsaka sanja, da bo imela nekoč družino...

Hvala in lep pozdravček!


(odgovor članu _saskia_)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
   RE: Pogovori o spontanem splavu
6.8.2012 10:10:59   
srečki
Saskia - hvala user posted image jaz sem uredu, polna optimizma, no drugače sem tudi jaz imela 01.08. PDP :( Sedaj delava na novi user posted image . Tebi pošiljam user posted image user posted image , da bo čim lažje prebroditi dneve.

Keri 16 - ne jaz sem 2x izgubila otročka, po 2 izgubi sem zahtevala vse preiskave, da se proba ugotoviti zakaj do tega prihaja. No tako so ugotovili, da imam pregrado (in to kar veliko). Z mojim se sedaj trudiva priti do +, potem pa z polno pozitivo naprej uživati v nosečnosti, ima da zdaj pridemo do konca.
No drugače ti pa povem, da na genetski psvet je brezveze iti, ker to narišete samo drevo življenja in malo pokomentirate ali je kdo v družini bolan, na koncu rečejo no saj v naslednji pa bo. No ne vem meni je bila to čista izguba časa. Kr neki. Druga je če bi te dali prav na testiranje (oba z partnerjem) a na to lahko kar pozabiš, še v tretje težko dobijo, ker je baje precej drago. Tako pravijo.
Jaz ti lahko povem, na kaj so mene dali testirati, če ti bo kaj v pomoč in lahko tudi svoji G namigneš (mogoče je kakšna ki nima pojma) user posted image . AFS (antifosfolipidni sindrom), lupus (to so avtoimunske bolezni, ki te lahko pripeljejo do SS pa sploh ne veš da jo imaš, potem sem imela še pregled maternice, ki pa je pokazal pregrado čez polovico maternice (no tok o G, moja tega ni nikoli opazila, je še v drugo trdila, da jaz pa pregrade nimam). ti pa svetujem, da za pregled greš kar k dr. Tomaževiču je specialist na tem področju. Čakalna doba ni tako dolga, lahko greš tudi samoplačniško, če bi rada bila čim prej na vrsti pregled stane 80 eur. Če jo ugotovi, greš na poseg da jo odstranijo, jaz sem bila naslednji mesec že operirana. Drugače pa sem zdrava.
Če te slučajno še kaj zanima ali če ti lahko kako pomagam, mi lahko pišeš tudi ZS. Tudi tebi pošiljam user posted image za boljšo voljo in optimizem. Na žalost bomo imeli eni trnovo pot do zakladov.

LP



(odgovor članu Keri16)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
   RE: Pogovori o spontanem splavu
14.8.2012 8:10:18   
Tangerina
Punce, evo mene zopet po dolgem času user posted image
Mi smo hvala bogu OK, vse je v najlepšem redu, prilezli smo pa zdaj že do 13t 3d user posted image Minuli teden smo imeli NS, rezultati som pokazali da je vse v enkratnem stanju. Ustrašila sem se, ker je bi naš pikec čiiiisto mireen, pa nas je Pušenjak hitro pomiril, da naš mišek panča user posted image in da ma utrip 165 user posted image Naslednji pregled imamo 22.8., verjamem, da bomo na pregled nastopili popolnoma sproščeni.

Hvala lepa za vaše misli name in objemčke user posted image

P.S.: Pričakujemo fantička user posted image

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
   RE: Pogovori o spontanem splavu
3.9.2012 18:07:55   
dspela
Pozdravljene punce.

Je katera bila pri bioenergetiku? Poznate kakšnega dobrega v okolici celja?
Jaz razmišjam, da bi šla, preden četrtič zanosim. Mogoče je kaj v moji glavi in zaradi tega ne uspe.

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
   RE: Pogovori o spontanem splavu
7.9.2012 10:46:20   
sanys
Živjo Tangerina!

Najprej naj ti čestitam in povem, da sva imeli podobno situacijo.
Jaz sem že februarja letos zanosila a v 6t nosečnosti je plod umrl.

Sedaj sem že drugič noseča 15t in vedno ko grem na pregled me kljub optimizmu, obdaja strah.
Zanima me kako si ti prebrodila to težavico s strahom?

Hvala za odgovor in srečno!!!




IZVIRNO SPOROČILO: Tangerina

Punce, evo mene zopet po dolgem času user posted image
Mi smo hvala bogu OK, vse je v najlepšem redu, prilezli smo pa zdaj že do 13t 3d user posted image Minuli teden smo imeli NS, rezultati som pokazali da je vse v enkratnem stanju. Ustrašila sem se, ker je bi naš pikec čiiiisto mireen, pa nas je Pušenjak hitro pomiril, da naš mišek panča user posted image in da ma utrip 165 user posted image Naslednji pregled imamo 22.8., verjamem, da bomo na pregled nastopili popolnoma sproščeni.

Hvala lepa za vaše misli name in objemčke user posted image

P.S.: Pričakujemo fantička user posted image


(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
   RE: Pogovori o spontanem splavu
7.9.2012 10:58:41   
ronja
Mogoče vam bo pri optimizmu in premagovanju strahu pomagal podatek, da gre pri zgodjih splavih večinoma za napako pri plodu - se pač nekaj narobe podvaja in na začetku je praktično vsaka napaka usodna, kasneje seveda ne več. Tako da ni problem v vašem telesu, da ne bi moglo zadržat nosečnosti itd... Se zgodi, da kak plod ne preživi. Tega je bilo tudi včasih veliko, samo da ženske niso niti vedele, da so noseče, pa tudi če so vedele, niso smele govorit o spontanih splavih. Zdaj nam je fajn, lahko damo ven, lahko povemo, lahko se zjokamo, lahko smo žalostne in lahko gremo naprej:).
Torej: če ste zdaj preživele tiste kritične tedne (1/3 zarodkov ne doživi 2. trimesečja, samo da za nekatere sploh ne vemo, da so nastali), potem lahko greste vesele in optimistične na pregled - plodek je bil ok, z vami pa tako že na začetku ni bilo nič narobe. Seveda pa ne dvigovat kakih hudih reči, ker to ipak ni dobro (takes one to know;)...

Vso srečo vsem in pogumno - sama sem bila 5x noseča in imam doma 3 cukerčke - in se splača!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sanys)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
   RE: Pogovori o spontanem splavu
28.11.2012 9:47:33   
ta*mala
...sem prišla po malo tolažbe...user posted image oz moram nekomu povedati, kako mi je...

Žal se je tudi z mano usoda poigrala in sem imela SS v 5t... To je bila 1.user posted image in upam, da se, ko bomo sposobni spet user posted image in delat na novemuser posted image ne ponovi...

20.11. sem začela krvavet, zagnala paniko in šla h G, kjer je še videl pikico... dal tablete in svetoval počitek, ki pa žal ni pomagal... že v petek in soboto mi je bilo vse čedalje bolj čudno, ker je šla iz mene najprej takšna temno rdeča sluz, potem pa vsake tok ene čudne kepice nekaj med črno in sivo barvo... predvidevam, da je nekje vmes bil tudi naš user posted image potem sem v ponedeljek začela spet bolj krvavet, sveža kri, ki se je stopnjevala... ponoči pa močni krči, vsake tok sem se zbudila vsa mokra in mrzla obenem... grozno, res. Tako, da sem v bistvu že vedela, zakaj sem šla včeraj na pregled - da G potrdi, kar mi je bilo že čisto jasno in da pogleda kakšna je situacija v maternici. H sreči je šlo vsaj vse samo ven, če mi že ni bilo namenjeno... tako da krvavitev se nadaljuje, krči tudi... Žalost in user posted image sta pa nepopisna... na trenutke sem ok, pol se pa kar ulije... sploh k pogledam mojga, ne morem, da nebi jokala... hudo mi je... pa vem, da ne morem nič za to...

G me je naročil na pregled po naslednji "normalni" M, da bo pogledal, če bi imela slučajno kakšno pregrado in pač kar lahko sam vidi z UZ. Upam, da bo vsaj takrat vse ok, da ni še pri meni kaj narobe... Glede na to, da se je samo ščistilo je rekel, da mi svetuje da počakava eno M, sam sem se odločila da itak počakam tudi ta pregled, potem bova pa vidla, kakšna bo situacija tako psihično kot tudi fizično... Ampak mislim, da bom delanje otročka prestavila na naslednje leto... to nam že ni bilo usojeno...

Najprej čakaš, da bo šola, da bo stanovanje, da bo služba... potem ko si pa na tem, da bi že lahko imeluser posted image se pa vse sesuje... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
   RE: Pogovori o spontanem splavu
17.5.2013 23:10:11   
Anonimen
Saj niti ne vem ce ta tema se "zivi". Zal sem 2 dni nazaj tudi sama dozivela nekaj najhujsega, kar se ti lahko zgodi. 8.4. sem zagledala zelo pricakovan plisek, ki naju je zelo razveselil. 7.5. pa mi je moja G povedala, da to ni nic!Da gre za sneto jajce ali blightened ovum. V solzah sem jo prosila, ce pocakava se kak teden, saj sem manj noseca kot po zadnji M, pa je rekla, da ne, da ne bova nic vec cakali Dala mi je napotnico za abrazijo in se poslovila. Sla sen ma GK v Ljubljani in naletela na zelo razumevajoco zdravnico. pocakala je se teden in pol, me narocila ta cetrtek, a sem zal v torek zacela krvaveti. Perj nic. V sredo sem sla na kliniko, kjer so mi najpej opravili vakumski splav, ker se vse ni scistilo pa se abrazijo. Moj dragi pa ves ta cas v tujini, sluzbeno. naj povem, da me fizicna bolecina en skrbi, skrbi me to, da tako zelo zelo boli, psihicno.. Zjokala sem ze celo sebe, pa se vedno imam ogrooomno solz. Se to sploh kdaj umiri????
Kok casa ste cakale na novo M?kaki so bili ciklusi, enaki?
tolko za enkrat, pa da vidimo, ce sploh katera spremlja se to temo,.....nujno moram "govort" o tem, ker mi je drugace se tezje,....

(odgovor članu ta*mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 1889
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.5.2013 6:51:06   
Soncek17
Pozdravljena, anonimna.....
žal mi je, da moraš tudi ti čez to, to se res veliko puncam dogaja :(
Tudi mene je doletelo podobno kot tebe.....in to celo 2x zapored......ok, obakrat se je sšistilo samo od sebe, nikoli ni bila potrebna abrazija, pa vseeno......ni luštno......ampak jaz sem si vedno želela čimprej spet zanosit.......in sem prav težko čakala spet M.......dobila sem jo približno v takem času kot sem imela cikle......torej cca 28 dni po krvavitvi - ss.....s tem da je po prvem ss G.rekel, da lahko takoj po prvi M spet probamo, ko se je pa še drugič zgodil ss, je pa rekel, naj 3 cikle počakava, pa potem spet poizkusiva......no in potem je takoj uspelo in še v tretje sva zagledala plusek :) in ta plusek je danes star že 10 mesecev :) je pa res, da me je ves čas skrbelo, da ne bo šlo spet kaj narobe......in sem tudi v tretje samo čakala, da bom začela krvavet in spet ne bo nič......no, ampak se je vse končalo brez kakršnega koli problema in cela nosečnost je bila super :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
   RE: Pogovori o spontanem splavu
20.5.2013 11:14:12   
Anonimen
Soncek 17,
najlepsa hvala za tvoj odgovor in take pozitivne zgodbe mi dajejo upanje za naprej.
6.6. imam prvi pregeld pri G in upam, da bo vse ok. Cestitke za tvojega soncka. Solze se se niso posusile, dem pa zacela prebirattudi pozitivne zgodbe, ki mi dajejo novega upanja.

(odgovor članu Soncek17)
  Neposredna povezava do sporočila: 1891
   RE: Pogovori o spontanem splavu
28.5.2013 13:28:48   
kavbojka
Ceprav je ta tema ze skoraj zamrla, upam da mi bo lazje ko bom delila svojo zgodbo. Vceraj naj bi imela redni pregled v 15. tednu, ko mi gin pove da srcek ne bije vec in da po velikosti ploda sodec je odmrl v sredini 13. tedna. Fant me je peljal na urgenco kjer so mi dali 1 tabletko Mifegyne da jo vzamem danes zjutraj. V cetrtek moram nazaj kjer mi bodo vaginalno vstavili se 4 tabletke, potem me pa caka 3-4 ure cakanja na splav. Jaz bi sicer raje videla da bi slo brez tablet a glede na velikost ploda dvomim, pa tudi krvavim cisto nic ne, krcev nobenih, samo rahlo spikanje.
Do sedaj so bili vsi pregledi bp, na nuhalni vse super, tveganje 1:6000 in vec, dala sem kri za neinvazivno preiskavo kromosomskih napak, izvidi so bili super. 2x sem bila ze na telovadbi za nosecnice, povedala ze v sluzbi, iskati smo zaceli ze za nadomescanje.
Od cca 7. tedna nosecnosti sem imela 1 mesec zverinske slabosti, shujsala sem, bila sem slabotna, vendar vesela, ker pravijo da so slabosti samo pokazatelj da je vse vredu.
Vceraj pa tak sok, dojela itak se nisem, jokam kot dez, strah me je cetrtka in pa dneve po tem. Negotovost kdaj (ce) bom spet zanosila, saj sem stara 34. Ostaja mi le upanje. Razmisljam kako naj se poslovim od mrtvega angelcka v meni, ne morem verjeti da je ze skoraj 2 tedna odkar je odmrl. Mi je pa intuicija ze par dni prisepetavala ko se mi je zdelo da mi trebuscek ne raste vec, pa tudi vceraj pred pregledom. Sem si dopovedovala, da so to obicajni strahovi nosecnic in se tolazila, da je vse ok ker imam se vedno povecan utrip (sem opazila da se mi je utrip povecal v nosecnosti).
Kar naenkrat sem namesto prebiranja teme V pricakovanju na temi SS :( Kako nekaj manjka...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.5.2013 8:59:28   
Anonimen
kavbojka, zelo mi je hudo zate in tvojega angelčka :( Pridruži se nam na FB v skupini Našim angelčkom v ponos.

(odgovor članu kavbojka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1893
   RE: Pogovori o spontanem splavu
8.11.2013 17:28:10   
EVAN78
Pa še jaz da se malo zjoče. Letos me je doletel moj drugi splav. Prvega sem imela pred skoraj 6 leti (prva nosečnost) v 12 tednu srček ni bil več. Potem sem dobila prekrasno punčko, vse je potekalo po maslu in ko sem hotela ponovno zanositi, da bo hčerkica dobial družbo ni šlo. Po dobrem letu mi je gin. predpisala klomifen in sem takoj zanosila. Pred dvemi leti se nam je rodila druga punčka. Najina želja je bila vedno tri otroke, potem pa je nastala malce kriza med nami-mož ni hotel slišati za tretjega. No in kot da bi se vsoda poigrala z mano-zanosila sem in v 6 tednu začela krvaveti in ss.
user posted image user posted image user posted image user posted image
vse skupaj sem potlačila vase, mož mi je takrat rekel ne sekiraj se, bo pa naslednjič uspelo. Od takrat niti ne spregovoriva-jaz še zjokala nisem, danes pa sem iz službe prišla in zvedla veselo novico, sestrična čaka maja meseca-takrat ko bi moral moja pikica na svet pridet user posted image user posted image user posted image

eno uro kar jočem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.11.2013 9:59:45   
Najin_pikec
Evan78 zelo mi je hudo zate in za tvojo pikico... Žal nam ne preostane drugega, kot da gremo naprej in upamo, da bo čas čim prej naredil svoje. Čeprav vem, da solze se sicer sčasoma posušijo, brazgotina pa ostane za vedno...

Jaz sem ravno v četrtek na nuhalni zvedela, da pikica v meni ni preživela, odmrla je kmalu po prvem pregledu (9 tendov, 4 dni). V petek sem imela abrazijo, ker se nisem mogla odločiti za tabletko. Enostavno sem hotela, da bi bilo to čim prej za mano, ker sem vedla da se bo celjenje srčne rane začelo šele takrat...

K sreči imam res čudovitega moža, ki mi ves čas stoji ob strani in zlatega sinčka, ki se stisne k meni ko vidi, da mi je hudo. Čeprav vprašanja, kaj sem naredila narobe, mi še vedno rojijo po glavi. Pa pri sebi dobro vem, da se to dogaja, da nimam vpliva na to...

(odgovor članu EVAN78)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 11:09:35   
Adelle
Pozdravljene punce.... jaz sm po ET k sm ga mela 7.11. (2 postopek) v cetrtek 21.11 zagledala plusek (no tud prej je kazal, sam to je bilo uradno). Bila sm izredno vesela ker se že 4.5 leta trudiva dobiti otročka... No, in potem v soboto 23.11 sm mela malo rjavega iscedka, in v ponedeljek šla k svojemu ginekologu ki ni videl nič na UZ, reku mi je da je prezgodi. Naj bi bila noseča takrat 4t 4dni... V torek se mi je pa mentro vlila.. Zdej še zmeri malo krvavim ampak je proti koncu user posted image ...K sm klicala ginekologa da sporočim ker sm bla naročena na UZ, mi je rekla sestra da OK, zapisala bo... sm vprašala če moram na pregled k se mi menstro konča, mi je rekla da ni treba.

Zmedena sm... res da nosečnost ni bila potrjena na UZ ker je bilo prezgodi, ampak se bojim da ne bi kaj notr ostalo... Testi nosečnosti so pa negativni. Mi lahko kera kaj svetuje, kaj naj nardim?

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 11:33:51   
Anonimen
Ko sem imela jaz ss v 9 t(potrjena nosečnost na Uz) krvavela sem samo eno uro in hude bolečine potem ni duha ni sluha o kakem izcedku čez en teden sem dobila vročino in bolelo me je na desni strani trebuha in sem mislila ah bo dober ziher sem kaj takega jedla in do večera vročina je narasla na 40 ....tako da sem šla na urgenci in sem tudi povedala da en teden nazaj sem imela ss tako da sem ostala v bolnici 3 dni in so me sčistili ker je pač neki ostalo notri user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Adelle

Pozdravljene punce.... jaz sm po ET k sm ga mela 7.11. (2 postopek) v cetrtek 21.11 zagledala plusek (no tud prej je kazal, sam to je bilo uradno). Bila sm izredno vesela ker se že 4.5 leta trudiva dobiti otročka... No, in potem v soboto 23.11 sm mela malo rjavega iscedka, in v ponedeljek šla k svojemu ginekologu ki ni videl nič na UZ, reku mi je da je prezgodi. Naj bi bila noseča takrat 4t 4dni... V torek se mi je pa mentro vlila.. Zdej še zmeri malo krvavim ampak je proti koncu user posted image ...K sm klicala ginekologa da sporočim ker sm bla naročena na UZ, mi je rekla sestra da OK, zapisala bo... sm vprašala če moram na pregled k se mi menstro konča, mi je rekla da ni treba.

Zmedena sm... res da nosečnost ni bila potrjena na UZ ker je bilo prezgodi, ampak se bojim da ne bi kaj notr ostalo... Testi nosečnosti so pa negativni. Mi lahko kera kaj svetuje, kaj naj nardim?

user posted image

(odgovor članu Adelle)
  Neposredna povezava do sporočila: 1897
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 13:51:21   
Adelle
Se pravi če bom mela kakršne koli čudne znake, da grem k zdravniku? Ker zaenkrat je vse v redu, menstra posteka kot vedno... pol je verjetn vse kul ane?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 17:25:22   
zari
Adelle da se še tu malo oglasim, sem že imela nažalost kar precej ss.
Torej da ti napišem svojo zgodbo:
PRVIČ po naravni poti krvavitev v 7 tednu, pregled pri gin. in ugotovljen ss in drugi dan nujno na čiščenje.
DRUGIČ tudi po naravni poti izcedek tak res rahel, ampak zaradi predhodne izskušnje sem šla na urgenco, tam so potrdili nosečnost ampak se je videla samo gestacijska vrečka, so rekli da je mogoče vseen prehitro in da je do nosečnost prišlo kasnej in so preverjali beto na tri dni, ta je rastla ampak se ni podvajala torej ponovno čiščenje.
TRETJIČ: ponovno naravno, in zopet krvavitve v 7 tednu, ponovni obisk pri gin. potrjen ss in ponovna napotnica za čiščenje, vendar takrat psihično nisem mogla več čez to in sem jo prosla če se lahko naravno sčistim in sem se, sem pa imela za vsak slučaj napotnico doma.
ČETRTIČ PODOBEN PRIMER KOT PRI TEBI, torej IVF dveh blastocist vendar so se pred krvnim začele krvavitve, sama sem tudi vedela da je blo kar je potrdil CB, na krvnem je beta bila vendar manjša kot ponavadi, čez tri dni ponovno preverjanje bete in beta je že malo padla in je bilo to to, nobenega ponovnega pregleda.
PETIČ ponovno IVF, vendar smo dogurali samo do 9 tedna, plodeku je že prej prenehal biti srček v glavnem brez izcedkov in krvavitev, sledilo je medikamentno čiščenje z tabletami.

Torej če v kaj nisi prepričana se pojdi pokazat, boš bolj pomirjena, samo po mojem se je v tako zgodnji fazi sčistilo samo, samo bodi pa pozorna na bilokakšne čudne znake.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 17:30:34   
Adelle
zari, hvala za odgovor. Žal mi je da si dala vse to čez. Mene bo še ta eden pobral..

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?