|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 76 [77] 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 17:39:33   
zari
Ni lahko vem, čez čas bo lažje, kot sem ti že napisala pozabiš pa nikoli.
Imam od zadnje pikice še vedno slikico od UZ v denarnici, ker je nočem pozabit da je obstajala, ker ostali so se poslovili prej. Imam pa enega ČUDEŽKA doma in mi je zato lažje. Je pa ravno danes brskala po denarnici in je vprašala kaj je ta smešna slika in nisem imela odgovora mogoče kasnej, sedaj je še premala.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 18:00:58   
Adelle
Žalostno je kar moramo vse dati čez za te malo sreče v življenju... Mene boli ker je bilo vse tako zgodi in je bilo kot da bi sanjala... sploh ne upam na glas rečt: k sm bla noseča... ker je bilo vse tako hitro da še dojela nism... imam pa jaz tudi slikico najinih pikic, čuvam jih in vsake toliko govorim z njimi... zmešal se mi bo...

(odgovor članu zari)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
   RE: Pogovori o spontanem splavu
30.11.2013 18:27:46   
zari
Prepusti se čustvom, razjoči se, imaš vso pravico!!!
Jaz sem letos kupila angelčka in ga nesla na grob moje babice, katera je preminula lani tak čas in zraven prižgala belo svečko za naše angelčke, mogoče so pri njej.
Moraš naredit nek zaključek, potem ti bo lažje.
Jaz sem naredila zaključek ko sem krvavela v bolnici pri čiščenju (zadnjem) in ko je pikica padla ven in sem jo videla, me je preplavil tak miren občutek, kot da to ni več moja pikica ampak da se je poslovila že prej. So mi pa tisti dan tekle ravno solze brez joka skoz do bolnice in ni tako blizu, sploh se nisem mogla pomirit.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
   RE: Pogovori o spontanem splavu
7.1.2014 11:01:23   
Dgirl
Mi je res žal da moram pisati v to temo.
Danes oz že včeraj naj bi srček nehal biti.včeraj sem krvavela sem šla takoj na urgenco in je bil še živ je bil srček. Pridm domov se spet ulije kri. Danes zjutraj sem se tresla slabost vrtoglavica. Grem na urgenco. In mi pove da srček ne bije. so rekli da se mora to samo scistiti. Da naj pridem cez 14 dni na pregled da vidijo Kako je. Če se ne bo samo me bodo poslali dali na čiščenje. Ali je to normalno da naj kar 14 dni čakam kaj bo. Rekli so mi da naj bi mi še ful krvi slo vn. Pocutm se kot da bi ne stokrat povozil kamion. Baje me čaka še mucno obdobje. Krvavitve. Krči. Slabotnost. Ali je res tako hudo? user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
   RE: Pogovori o spontanem splavu
8.1.2014 19:30:11   
pikicapokica007
Dgirl žal mi je, da moraš tudi ti skozi to grozno izkušnjo. in ja, žal, je hudo. jaz sem imela zadržani splav v 18 tednu. krvavela nisem, nobenih znakov splava. sam postopek splava je bil grozen, vendar je šlo vse, kar je moralo ven, tako da nisem rabila it na čiščenje. tista prava bolečina pa je prišla, ko sem prišla domov. vendar od podpori fanta, domačih in prijateljev, sem nekako šla naprej in premagala to. moja bolečina ne bo nikoli izginila, postala bo le manj boleča. tvoje bolečine ne bo nihče razumel. zjoči se, pogovarjaj se. ne zapiraj se vase in poskusi iti naprej. vem, da je težko. našla boš novo upanje, nov razlog, da greš naprej. jaz sem ga, saj pričakujeva otroka v začetku septembra. me je strah, kaj bo tokrat, vendar grem v vsak dan z novim upanjem in vem, da mi bo tokrat ratalo.

želim ti vse dobro in upam, da boš tudi ti čez mesec ali dva sporočila veselo novičko, da v tebi raste novo bitje.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
   RE: Pogovori o spontanem splavu
29.1.2014 6:16:00   
Tejkiica
Pozdravljene! Za to da sem se prijavila na forum in spregovorila o svoji izkusnji o splavu sem rabila dobrih 6mesecev. Sem pa skoraj vsak dan brala objave ki so bile povezanes to temo. S fantom sva se odlocila za dojencka vse je bilo v redu ko pa mi je menstruacija zacela zamujati prvi mesec pa nato se drugi sem zacela govoriti da nisem noseca in tudi testa nisem zelela opravit po drugi strani pa sem si to zelela kot dve strani v meni ampak jaz sem poslusala slabo in se danes se sprasujem zakaj pa na to ne najdem odgovora. Konec poletja po skoraj slabih treh mesecih sem opravila test ker sem cutila mocne bolecine v trebuhu. Seveda je bil pozitev-taksnega lepega obcutka se nisem dozivela. Naslednji dan sem se odpravila na urgenco v UKC zaradi mocnih krcev da me potolazijo da je vse uredu in tako je tudi bilo. Vendar kaj ko to ni trajalo dolgo. Naslednji teden sem imela pregled pri svojem ginekologu ki mi je ze povedal da imam premalo plodovne tekocine. Takoj sem se narocila pri specialistu ki bi mi povedal kaksno mnenje vendar sem ze prej pristala na urgenci v NM. Tam mi je ze povedal novico ki mi je svet obrnila na glavo-srcka vec ne vidim. Hotel me je potolaziti da imajo stare aparate vendar me ni kaj dosti potolazil. Odprabila sem se domov in celo soboto prelezala. Zvecer sem ze opazila krvne madeze in spet sem se odpravila v Ljubljano tam mi je povedala da gre za zadrzani splav. V ponedeljek sem odsla do svojega zdravnika in z napotnico v bolnico kjer sem se s tableti spucala. Se danes mi to ne da spati, bojim se zanositi se enkrat saj ne mine trenutek da ne pomislim na to. Rada bi se znebila tega saj kakor pravi mami postajam ze obsedena s tem. Ker sem v zdravstvu opazila da se noben ne zavzame za splave in bi morala cakati na tretjega sem se odlocila vplivati samoplacnisko. Odsla sem do ginekologa ki me je poslav na ultrazvok ki ga opravijo po tretjem splavu ali nekaj takega. V petk imam pregled vendar ze en teden sumim da sem zopet noseca vendar me je strah ker imam spet krce. Mogoce na to vpliva tudi moja psiha. Zdaj ko sem se ispovedala na forumu lazje zadiham in mogoce bom nehala tako razmisljati saj vidim da je tudi drugim po splavu uspelo imeti otrocicka. Se opravicujem ker sem sestavila skoraj roman ampak samo tako sem se lahko izpovedala.
Teja!

(odgovor članu pikicapokica007)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
   RE: Pogovori o spontanem splavu
1.2.2014 12:17:38   
natashyy
Teja popounoma te razumem. tudi sama sem bila na prvem pregledu v 10 tednu, uno ko gres res optimisticno malo te je strah za kaksno malenkost in potem sok,,, ni utripa, ginekolog da napotnico drugi dan na urgenco, vsi te tolazijo, da je kromosomska napaka, da ni srcka, da bolje, da je zdaj in da je tako... odločila sem se za abrazijo z operativnim posegom. bolelo me je samo tisti dan, sedaj dva dni nic in tudi krvavim zelo malo. ginekologinja v bolnici mi je rekla da ne smem zanosit 5 mesecev, vsi drugi pravijo 2-3 cikluse. pogovorila se bom se s svojim ginekologom, ker si zelo zelim user posted image , amapk nočem pa tudi tvegati seenkrat. mislila, sem, da je manjsa moznost, ko smo se tako mladi (22), vendar ugotavljam, da to prestaja tudi veliko mladih punc...
tudi za nas bo sreca!!user posted image user posted image

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
   RE: Pogovori o spontanem splavu
2.2.2014 22:48:00   
Dgirl
Tejkiica koliko pa stane preiskava ki ti jo naredijo po tretjem splavu? Razmisljam da bi sla tudi jaz ker se enx ne morm it čez to.

Natashy a kar 5 mesecev ne?

Meni so rekli 3 mesece po Abraziji. Zdj sm dobila prvo menstruacijo. Maja bi pa lahko že delala na tem. Trenutno niti odnosov ne upam imeti. Upam da me Kmalu mine.. je bilo pa res težko tiste dneve. Danes imam spet malo težji dan. Skoz mislim kaj pa če spet pride do tega. .

(odgovor članu natashyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
   RE: Pogovori o spontanem splavu
4.2.2014 6:18:54   
Tejkiica
Ja zelo je tezko... jaz nisem imela operativnega posega so mi pa vstavili 4tablete bolelo me je za znoret... placala sem pregled pri ginekologu 45€ zdaj bi morala na ultrazvok ki je 90€ vendar sem si pri svojemu ginekologu izborila napotnico torej je brezplacno. Noben se ne zavzame za prvi splav vsi bi cakali in cakali kar ni prav saj ne recem lahko da je res napaka v plodu ampak ali ni bolje mirno spati vedoc da je usr uredu z nami. Jaz jo bom imela konec februarja preiskavo tako da vam bom takrat use lazje povedala kako in kaj. Sedaj sem spet sumila na nosecnost vsi znaki in use nato pa menstruacijauser posted image . Se se bomo trudili ampak najprej si moram urediti razum ker stalno razmisljam o tem in to vem da ni dobro ampak ne morem nehati.

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
   RE: Pogovori o spontanem splavu
4.2.2014 6:20:47   
Tejkiica
Aha pa se to jaz sem splavila v 3mesecu pa mi je ginekolog rekel da je dobro pocakati 3-4cikluse. Kolikor sem brala je tudu odvisno od tega koliko mesecev je biu star plod.

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
   RE: Pogovori o spontanem splavu
5.6.2014 11:32:54   
obupanka_
Pozdravljene!

Upam da je tema še živa, saj me boste ve, ki ste to dale skozi najbolj razumele.
Žal se mi je v torek zgodil že drugi spontani splav (6t in 8t) user posted image obakrat se je samo sčistilo. Sedaj sem čisto obupana in se bojim za naprej, prvič sem si vzela kot naključje, sedaj pa ne verjamem več v to. Glede na to da sem stara 23 let in delava na prvem otročku me je začelo resnično skrbet. Glede na to da vsi govorijo mlajši si lažje in manj tvegano je. Ginekologinja me ne da na nobene preiskave, saj pravi da ne more dokler niso trije. Ne razumem slovenskega zdravstva... user posted image Pravi da pregrade ne vidi in me naročila v drugem obdobju ciklusa da še enkrat pogleda. In da naj nasledič ko zanosim takoj pridem po Dabroston (nekaj takega).
Morda bi šla kam samoplačniško. Samo ne vem kam? Kakšni pregledi so prioročljivi? Ste ve šle na kakšen pregled in če kam? So vam kaj ugotovili?
Z zanositvijo nimava problemov, saj sva obakrat zanosila že prvi mesec. Problem nastane pri donositvi. Bojim se da je z mano kaj narobe in si resnično ne želim še enkrat skozi to. Hvala vam!

(odgovor članu Tejkiica)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
   RE: Pogovori o spontanem splavu
5.6.2014 14:41:45   
ronja
Obupanka, po novejših raziskavah, naj bi imele več ss-ov bolj plodne ženske, ker se pri njih lažje vgnezdijo tudi "manj kvalitetni" zarodki, torej taki, ki imajo kako napako oz. se ta pokaže ob delitvi in povzroči smrt zarodka. Večina zgodnjih splavov je posledica genetske napake ploda, tako da s tabo ni nič narobe, tudi če si imela dva zaporedna splava. Je pa prav, da pogledajo za pregrado, vendar bi jo verjetno g. videla. Pri drugih ženskah enostavno to ne bi uspelo takoj, ne bi takoj zanosila in bi se vgnezdil šele en močen zdrav zaradek. Vama pa takoj rata (kot nama) je pa potem donositev malo težja včasih. Glavo pokonci, 2 ss še nič ne pomenita, sama sem mela tudi 2 ss in imam vseeno 3 zdrave otrokeuser posted image , če te to kaj potolaži. To se je dogajalo tudi včasih, vendar ženske niti vedele niso, da so noseče, dostikrat so si pa še oddahnile, da se ni obdržalo, ker jih je bilo že tako preveč... Zato se o tem ni govorilo, vendar so ss v resnici zelo pogosta zadeva in sploh ne pomenijo, da ne bi mogla donosit zdravega otroka. Upam, da te je to kaj pomirilo in vso srečo za naprej!user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu obupanka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
   RE: Pogovori o spontanem splavu
5.6.2014 16:40:52   
obupanka_
To pa so optimistične in pozitivne besede. Hvala ti. Sedaj bom delala bolj na pozitivnem razišljanju in psihi, ker baje je 70% težav ki jih imamo psihološkega izvora. Ker trenutno res nimam nosečnosti v pozitivnem spominu in me je je na nek način kar strah in se bojim da bo spet veselje potem pa user posted image . Do takrat ko minejo dve menstruaciji se moram spravit v red. V tretje gre rado... trenutek namotiviranosti... razpoloženje mi zeloooo niha. Hvala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
   RE: Pogovori o spontanem splavu
25.8.2014 12:33:26   
ThanTari
Živjo.
No, pa sem ga tudi jaz doživela... bila sem v 7 tednu. Mislim, da je bila to najhujša izkušnja do sedaj. S fantom sva bila na morju, ponoči me prime na wc in ko sem se usedla na školjko, je izmene dobesedno lilo. Takšne krvavitve še nisem doživela... dosti sem slišala že o SS, zato sem nekako vedela, kaj se dogaja, a vseeno sem imela še tisti kanček upanja. Seveda sva se takoj usedla v avto in skoraj poletela do urgence. Že ko sem videla izraz zdravnice, ko mi je delala UZ, sem vedela, da ni nič dobrega.. in tako sem dobila slikce praznega trebščka. Videla se je samo povečana maternica. Jokala sem k dež. Sploh se ne morem sprijaznit.. in tako kot ostale pravite.. vsem nosečnicam zavidam :) vsaka reklama za dojenčke me spravi v jok. No, naj pa povem, da nama je zanositev ratala v prvo, tako da me to tolaži. Pa tudi to, da nisem rabila iti na čiščenje.. se je vse samo lepo spucalo, že tisti dan ko sem prišla na urgenco. Vsaj nekaj... zdaj pa spet čakanje. Baje 2 - 3 menstruacije..

Srečno vem ostalim! user posted image

(odgovor članu obupanka_)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.10.2014 8:37:53   
sterne
Pozdravljene.

Pa še moja zgodba, oz. izpoved, ker imam slab dan :-) tako je lažje, ker svojih ne "obremenjuješ" z svojimi občutki, veš pa, da nekdo tvojo zgodbo prebere in ti morda nameni kakšno tolaćilno besedico.
Po dveh letih poskušanj, sem skoraj 8 let nazaj postala mamica prekrasni deklici. Porod ni bil enostaven, saj je bil potreben nujni carski rez, hčerka je padla v stres, vdihnila mekonij, in dobila okužbo plučk. Bila prepeljana s helikopterjem v Ljubljano, priklopljena na ECMO za 5 dni. Bil je sum tudi na epilepsijo, i na srečo potem ni bila, lažno pozitiven rezultat za toksoplazmozo, katero so po 6 mesecih jemanja zdravil ovrgli(hvalabogu). Kljub temu, da so mi v bolnici govorili, da bi se zaradi daljšega pomanjkanja kisika ob porodu, lahko slabše razvijala je danes prav inteligentna punčka, ki se zelo rada uči tuje jezike :-)
Pa da nadaljujem, želela sem samo povedat, da moja zgodba o nosečnosti že od samega začetka ni popolna.

Sedem let po prvem porodu z partnerjem nisva uporabljala zaščite, čeprav je on skoz govoril, da otroka ne bi imel več, saj ne bi mogel še enkrat skozi to, kar sva doživela pri prvem otroku. seveda pa sva si otroka po tihem želela. A nosečnosti ni bilo. In ko sem že odmislila misel na otroka, je zanosila moja prijateljica :-) ko je bila noseča dva meseca, so mene dojke bolele non stop že ene 14 dni, vedno bolj,... slabo mi je bilo, a sem vse pripisala kakšni virozi. prijateljica pa pravi, naredi test, nekam si mi čudna :-) tud izčrpanost je bila non stop prisotna, spala bi že dve uri po tem, ko sem zjutraj vstala, in to velikokrat tud sem :-)
čez neaj dni se končno opogumim, in kupim test, seveda z majhnim upanjem, a seveda ne pretiranim pričakovanjem. Test je bil pozitiven. Občutki pa že od samega začetka mešani. Jokala sem od sreče, a sem globoko v sebi že od prvega dne, ko sem opazila plusek, imela nek občutek. pač občutek, da nekaj ni ok. Naročila sem se ginekologu, na ultrazvoku je izračunal, da sem noseča 6 tednov, vendar srčnega utripa še ni zaznal. Nov termin dobim čez 14 dni. Imela sem vedno slabši občutek, navdušenje doma pa na višku. Ko sem kdaj ležala v postelji, in so me prešle slabe misli, sem se velikokrat morala sama prepričevat, da je vse OK. Dragi je velikokrat božl trebušček, bil navdušen in res srečen, da se bo naša družinica povečala, meni pa nekaj ni dalo miru. nekako se nisem mogla veselit, in nisem občutila sreče.Končno je prišel dan, novega termina. Šla sem objokana, prestrašena, dragi pa me je miril, da bo vse vredu, da nesmem razmišljat slabo, da danes pa srček bo. seveda ga NI bilo. Ginekolog pravi, da je to normalno, da včasih se pač pozneje vidi, takega mišljenja je bil tudi partner, dobila spet termin čez 14 dni. 12 dan zvečer, se mi je zazdelo, da sem na papirju zaznala kri. vendar sem sama sebe prepričevala, da sem zaspana, da nisem videla dobro. Ponoči sem slabo spala. zjutraj pa se je zgodba ponovila. na papirju se je videl roza obris. Vedela sem, da to ni nič dobrega, šla do partnerja in mu povedala, da moram it na pregled. In še danes se mi zdi, da sem jaz njega tolažila, da bo vse OK, da je bilo isto pri prvi nosečnosti, ko sem imela lažjo rvavitev en dan, in je potem bilo vse OK. tudi prijateljica je ravno v istem času imela 3 tedne krvavitve, pa je bilo vse OK. vendar sem vseeno šla na kontrolo, vendar so me napotili v bolnišnico, saj so imeli pri gin ultrazvok v okvari. V bolnišnici so mi takoj povedali, da je plod odmrl in da iz te nosečnosti žal ne bo nič. dali so mi tri možnosti. Čiščenje, tabletko, ali pa da pustimo, da se izloči samo, kar bi menda lahko trajalo tudi mesec dni. seveda sem povprašala zdravnico, kaj mi priporoča. svetovala mi je tabletko, saj je to najboljše za telo. tud sama sem razmišlajala, da v bolnici ne bi ostala, sploh zaradi hčerke, en mesec pa tudi ne bom zdržala. zato sem se odločila za tablete. Pridem domov, vzamem prvi dve tableti, čez dve uri bi morala spet dve. Začeli so se grozni krči, pravi popadki. po tem pa se je začel plod izločat. najprej je bila lažja krvavitev, ki pa se je stopnjevala, in na koncu je vse prešlo v hudo krvavitev. ker nisem bila prepričana ali je to OK, sem klicala zdravnika, ki mi je takoj naročil rešilca. V bolnici so mi opravili abrazijo, saj se del posteljice ni izločil. ko sem prišla domov, sem misel poskušala potisnit nekam globoko v sebe. Od splava je sedaj 4 mesece. bčutki so mešani. od grozne želje po nosečnosti, ob enem pa razmišljam, da ko mi bo namenjeno zanosit, bom zanosila. Vendar,... Že prejšnji mesec, sem imela malo pred menstruacijo grozne bolečine v prsih, in slabosti. čeprav niti enkrat nisem pomislila, da sedaj sem pa noseča. seveda je prišla user posted image . teh težav prej nikoli nisem imela. sedaj sem 3 tedne po menstruaciji, ki jo imam po splavu na 40 dni. že cel teden imam grozne bolečine v prsih, in krče v maternici oz. jajčnikih. Po tihem seveda pomislim, morda pa le je kaj. A misel hitro odpravim,...

Uglavnem, vse na tem svetu je čudno. Najprej se dve leti trudiš, da zanosiš. potem si 7 let v tišini, in ko ti končno posije sonce, se ti svet poruši.

Hvala vsem, ki boste mojo zgodbo prebrale. Tudi tistim, ki se vam bo zdela predolga. Ni vam je potrebno prebrat. želela sem samo izlit svoje občutke nekam, da jih ne spet potlačim vase. Dragega ne želim obremenjevat, saj po mojem trpi še bolj kot jaz. konec koncev sem se že od pluseka pripravljala na slabo novico, zanj je to prišlo čez noč. Ženske smo res neka čudna bitja, z nevem kolkimi čuti. Včasih bi bilo bolje, da jih ne bi bilo, saj potem razmišljam, da sem morda sama priklicala slabo nad sebe.

Lep danuser posted image

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.10.2014 8:48:50   
Marčevka2010
user posted image

Tudi sama sem doživela isto v prvi nosečnosti, ni bilo srčka, so mi naredili abrazijo. Saj ne veš kaj je "bolje", abrazija ali tabletka. Ne vem kako bi prenesla to kar si doživela ti po tabletki, na abraziji sem pa vsaj spala in prišla k sebi, ko je bilo mimo. Itak je težko, sploh od začetka, ampak bo bolje.user posted image Jaz sem 3 mesece kasneje bila ponovno noseča in točno eno leto in en dan po splavu rodila zdravo punčko. Če bi rada zanosila držim pesti, da vama rata. Itak je strah, da se to ponovi. Jaz vem, da se v drugo kar nisem upala veselit tam nekje do nuhalne svetline, šele takrat sem si malo oddahnila. Je pa to pogosteje kot si mislimo, nekje 30 % nosečnosti se konča s splavom tako ali drugače.

Srečno!

(odgovor članu sterne)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
   RE: Pogovori o spontanem splavu
16.10.2014 15:02:25   
Čuba
Pošiljam ti en velik objemček user posted image . Prav je, da si izlila svoja občutja.
Tudi sama se trenutno spopadam s tem, 10.9 sem tudi sama doživela abrazijo, saj se je mali angelček od naju poslovil...

Pa da povem še mojo zgodbo..

S partnerjem sva bila 11 mesecev brez zaščite, vendar zadnjih 6 mesecev sva se temu posvetila bolj intenzivno in prvič sva plusek zagledala 21.7, veselje je bilo neizmerno.
5.8 sem imela prvič pregled, kjer je bil plodek manjši za 10 dni, glede na izračun zadnje menstruacije, zato mi ginekologinja ni želela določiti PDP, ampak me je naročila na ponovno meritev čez 14 dni. Utrip srca je bil viden. Še isti dan so me klicali iz laboratorija, da imam povišan krvni sladkor, zato so me naročili v ambulanto za diabetis. Skrbno sem se držala diete in merila sladkor, ki nikakor ni hotel upasti, zato so me že po dveh tednih dali na inzulin. Kmalu pa se je bližal tudi drugi pregled, na katerem se je izkazalo da je pikica zrastla, srček pa je bil tudi prisoten, datum predvidenega poroda je bil 23.3.2015.

V zadnjem tednu avgusta se je pojavila bolečina v križu, ki sem jo pripisovala nosečniškim muham, zato se s tem nisem obremenjevala. Bolj so me skrbeli izvidi za sladkor, saj je bilo vsakič slabše, v urinu so bili prisoti ketoni in acetoni, povrh vsega pa sem imela še visok pritisk. Prišel je tudi čas, ko se je približevala nuhalna svetlina. Nisem bila sproščena, čutila sem da bo šlo nekaj narobe, ta občutek pa se je stopnjeval vse do pregleda. Izkazalo se je, da me občutek ni varal... našemu angelčku je prenehal biti srček in je ostal v razvoju med 8. in 9. tednom... Žalost je bila velika... Bolečine v križu pa so se izkazale kot krči, ki jeih nekatere nosimo v križu nekatere pa v trebuhu...

Naslednji dan sem imela abrazijo, ki je potekala brez problemov, občutek, ko se zbudiš iz narkoze ... nimam besed.. saj se zaveš, da so ti vzeli še tisto, kar je ostalo... trenutno sem 36. dan od posega, dobila sem že prvo menstruacijo, v glavi odštevam dneve, ko bova lahko zopet poskusila. Žalost, razočaranje sta še vedno prisotna... stopnjuje se strah...kaj pa če se zopet ponovi?..

V glavi imam 100 vprašanj, pa nobenega odgovora, zakaj je do tega prišlo,.. je mogoče kriva ta sladkorna, je mogoče kriva kakšna kromosomska napaka?...

Mislim, da na nek način lahko preboliš šele takrat, ko držiš v objemu svojo štručko...


(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
   RE: Pogovori o spontanem splavu
23.10.2014 13:31:47   
missshka
Pozdravljene!

Še moja zgodba, 17.septembra spontani splav v 8. tednu, brez čiščenja. Splav je potekal čisto neboleče, malo močnejša krvavitev, krčev skoraj nič, še manj, kot pri M. Trenutno sem spet noseča, še pred prvo M. Sej verjetno ni glih ful pametno, ampak tako je ratalo. Nosečniški test je bil 14 dni po splavu že lepo negativen, počutila sem se ok, kot, da se nič ne bi zgodilo. Pušenjak mi je napisal, da lahko zanosim tudi takoj, če mi rata. In očitno nama je ratalo. user posted image Moj G pa mi je odsvetoval zanositev naslednje 3 mesece zaradi nekih neuravnovešenih hormonov pa blabla...eni tako govorijo, eni drugače. Zdaj pa bodi pameten! Sicer sva hotela počakat vsaj eno M in sva samo enkrat brez zaščite, pa se je primlo!
In zdaj me je itak strah, da se mi splav spet ponovi. Pa še neke svetlo rjave izcedke imam, ki se mi vlečejo že 3/4 dni. In sem vsake pol ure na wc-ju kontrolirat, če se kaj dogaja. Kako psihično naporno je vse to. user posted image
Trenutno nimam kaj drugega, kot čakat in upat na najboljše...


(odgovor članu Čuba)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
   RE: Pogovori o spontanem splavu
24.10.2014 13:56:14   
Čuba
Najprej objemček user posted image

Upam, da boš sedaj srečno donosila in rodila zdravega otročka user posted image .

To sem tudi jaz slišala, da če se telo samo ščisti, da lahko takoj zanosiš.

Če pa imaš abrazijo, tako kot sem jo imela jaz, pa priporočajo 3 cikle premora. Sicer mi je dr. Pušenjak napisal, da lahko začnem že po prvem ciklu, ker z menstruacijo se maternica obnovi.
Mislim, da bom vseeno počala kar 3 cikle. 1 je že za mano.

Sem pa kar nekajkrat zasledila, da po splavu prej oz hitreje zanosiš. Katera ve v čem je finta?


< Sporočilo je popravil Čuba -- 24.10.2014 13:58:44 >

(odgovor članu missshka)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
   RE: Pogovori o spontanem splavu
26.10.2014 12:36:54   
missshka
Hvala za lepe želje, tudi jaz upam, da bo tokrat vse po sreči. Rjavi izcedki so ponehali, tako da sem si vsaj malo oddahnila.
Tudi jaz sem nekje prebrala, da je po ss lažje zanositi, baje, ker naj maternica ne bi bila še popolnoma zaprta in zato naj bi bil prehod spermijev lažji...

(odgovor članu Čuba)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
   RE: Pogovori o spontanem splavu
3.11.2014 20:42:07   
*viva*
Hej punce,

sem mogla malo pogledat kaj se tukaj dogaja. Pa saj ne vem, mogoče sem pred kar nekaj časa napisala svojo zgodbo, morda tudi ne. Veste same, so dobri in malo manj dobri dnevi. Zame je zadnjih nekaj dni slabih. Malo prihajajo na dan čustva za katera sem mislila, da so že odplavala...žalost,obžalovanje,jeza,bes....

No, pa naj se vrnem 3 leta in nekaj dni nazaj....Že 2 leti je minilo takrat odkar sva rekla, da zdaj pa je čas. Naročena sem bila h ginekologinji, da prevzamem napotnico za ambulanto za neplodnost, ki mi jo je ponujala že nekaj časa pred tem pa sem bila mnenja da še ni čas, da nekatere stvari pač rabijo svoj čas. Menstruacija se je skoraj začela nato izginila...ker se to ni še nikoli zgodilo sem bila v dvomu kaj se dogaja....ko pa mi je zasmrdela kava, ki jo obožujem pa je bil čas za testek. In glej ga, teeežko pričakovani + se je prikazal takoj. Da ne bluzim preveč, sreče je bilo hitro konec ko je v gestacijski starosti 6t in 4d prišlo do SS. Okrevanje je bilo resnično mučno, zaradi abrazije nisem pretirano krvavela, bolelo me sicer je ampak psihično sem bila sesuta, trajalo je kar pol leta da sem prišla k sebi.

No, dolgi 2 leti za tem, 2 leti preiskav in packanja, 1 propadlega IUI postopka in kar nekaj prekinjenih se je črtica znova prikazala. Nato pa šok. Ni ploda, ni srčka....blighted ovuum. Sledilo je čiščenje s tabletko. Tokrat sem se hitro pobrala, saj me je gor držala misel na prihodnje IUI postopke, ki bi prinesli novo upanje.

4 mesece kasneje in 2 IUI postopka pa sta bili spet tukaj. Tokrat sem imela najboljši občutek, saj v tretje gre rado,kajne? No, pa pri meni očitno ne. V starosti 9t3d je plodu prenehal biti srček. Na srečo smo to ugotovili pred nuhalno, ker tisto bi bilo še huje. Vzela sem prv tabletko za metodo mi-mi pa se je splav začel sam. Bilo je grozno, boleče, krvavo,mučno. Bilo je v začetku septembra. Po pravici povedano ne mine dan da ne bi pomislila na pikico. Prepričana sem, da je bila punčka. Vedela ne bom, ker tkivo poslano na citogenetiko zaradi 3. zaporednega SS ni bilo primerno za preiskave. Sedaj mučno čakam izvide, ki bi morda lahko pojasnili zakaj se mi to dogaja.

Ampak sedaj pa se je pojavil hudi stric, strah. Strah, kako bom naslednjič odmimslila vse slabo in verjela v srečen konec. Kako bom zmogla plodu,otroku nuditi zdravo okolje za razvoj, ko ap bom ves čas v strahu kaj lahko gre tokrat narobe.

Pa je minilo 5 let...5let upanja in nenehne borbe. Ja, sem utrujena ampak ne morem se ustaviti....prepričujem se, da sem z vsakim letom še bližje cilju....postati mama....

No, nekaj sem dala iz sebe. Razmišljam pa, da bi morda ustanovila kakšno podporno skupino, najbrž nas ni malo v takšnih situacijah. Morda le toliko,da bi lahko pojamrale o svojih občutkih brez slabe vesti in obsojanja.... Kaj pravite, koliko bi si vas želelo kaj takega?

Lp

ž

(odgovor članu missshka)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
   RE: Pogovori o spontanem splavu
18.11.2014 15:55:50   
1.april
Obup, dogaja se (tudi) meni.
Doma imamo živahnega 2,5-letnika, prva nosečnost je potekala b.p.
Zdaj sva si rekla, čas je za bratca ali sestrico in evo, v drugem poskusu user posted image Bila oba vesela, ampak jaz z eno kepo slabih občutkov v želodcu user posted image Namreč, dva dni predno sem delala test, smo doma imeli poplave (prvič v lajfu) in mene je tak šok zgrabil, da sem ob pogledu na deročo vodo pred bajto in stoječo v bajti dobila prec krče v trebuh. Pa nisem dala pozornosti, treba je bilo začet prec z izčrpavanjem vode. Dva tedna kasneje smo se peljali na izlet, jaz neke čudne filinge v trebuhu, kot bi nekdo trampolinal. Sem rekla svojemu, tole ne bo dobro, ne vem, če ne bom splavila. Me tolaži, da to je ok, brskam po knjigah, povsod piše to je normalno. Dobivam glavobole, glih take, da ni za tableto vzet (ipak, treba je bit previden s tabletam in rajši brez, kot pol težave). Nato vrtoglavice, pa se prepričujem, to je normalno, nivo krvi se ti veča, cukr v krvi ti je padu,...vse je ok (samo strahovi da s plodom ne bo kej na nuhalni v redu, te sem pa skos imela)
V petek bila na prvem pregledu in tam šok, ni utripa. G pravi, da naj pridem ponovno čez 5 dni. To bo jutri. Pa da naj se odločim, al čem s tabletko, al operativno?
Kot v šoku odpeljem domov, začnem mrzlično brskat za/proti obem možnostim, obenem upam, da mogoče bo šlo pa samo naprej, po naravni poti.
Že včeraj sem dobila rjavkast izcedek. Zadeva se nikamor ne premakne, v službi nisem zbrana, samo čakam na katastrofo.
G pravi, da če bo sila, naj grem na urgenco.

Trenutno sem "sprijaznjena" z izgubo (odmrl naj bi v 6t1d), v bistvu ga bolj doživljam kot grožnjo mojemu telesu. Nek odmrl delček sedi v trebuhu in čaka, kdaj ga bo telo izločilo. Telo misli, da je vse ok?
Strah me je.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
   RE: Pogovori o spontanem splavu
19.11.2014 20:14:39   
*viva*
1april user posted image user posted image user posted image

Žal mi je, da se ti to dogaja. Vendar mislim, da se bo začelo samo, saj opisuješ da imaš rjavkast izcedek. Jaz bi počakala, oz bi se probala dogovorit da se s kakršnimkoli posegom počaka vsaj en teden. Moja izkušnja je, da se od rjavega izcedka do konca odvije v par dneh. Ni prijetno in vleče se, ampak je naravno zagotovo boljše kot takoj na silo. Drži se. Smo tukaj, ko si boš mogla olajšati dušo ;)

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
   RE: Pogovori o spontanem splavu
19.11.2014 22:34:45   
p3traa
1. april, pozdravljena žal na tej strani foruma (če se ne motim, sva bili obe v skupini v junijkah?)

Razumem, kaj doživljaš in kako se počutiš. Tudi sama sem srčno želela in upala z vsemi močmi, da bi donosila zdravo štručko, pa mi je ginekologinja pred slabim mesecem vzela upanje z diagnozo, da imam BO (ker je plodek bodisi odmrl ali pa se sploh ni razvil). Sem pa sicer že kar nekaj časa pred tem zaradi rjavih in občasno krvavih izcedkov in nenazadnje tudi slabega počutja in predvsem občutkov nekako pričakovala slabe novice. In, ko sem se že sprijaznila s tem, da (še) ne bom mamica, mi je dala novo upanje, da sem morda kasneje zanosila in sem na UZ prezgodaj ... sledilo je mučno čakanje in vnovično veselje, ki pa se je na prihodnjem pregledu ponovno razblinilo ob enaki diagnozi. Ampak je tudi takrat rekla: "vseeno še počakajva, morda pa le bo" ... In sem, kdo pa ne bi. In tako je minil skoraj cel mučen mesec veselega pričakovanja a hkrati nepopisne bolečine, dokler mi v roke ni pomolila napotnice za splav. Sama tukaj sicer nisem imela izbire, ker v moji bolnišnici delajo samo splav s tableto, ampak četudi bi jo imela, bi izbrala slednje predvsem zato, ker je precej bolj varna oblika splava, pa tudi precej bolj naklonjena ponovni zanositvi, ker bi naj bila podobna naravnemu splavu. Bolečine so sicer močnejše, tudi krvaviš dlje časa, ampak nič takšnega, česar močna ženska kot si ti oziroma vse me, ne bi mogla preživeti. Operativni splav je resda precej "prijaznejši" zate, ker zaspiš, se zbudiš, imaš rahle krče (blaga menstruacija), še kakšen dan ali dva krvaviš in je zgodba zaključena, ampak precej agresiven za telo, če še sploh ne pomislimo na narkozo.

Pa če se lahko vrnem k svoji zgodbi ... ta teden sem bila naročena na medikamentni splav, katerega pa na svojo žalost nisem dočakala (uf, nikdar si ne bi mislila, da bom tukaj dejansko zapisala "žal"). Namreč, takoj ko sem prenehala jemati Dabroston sem pričela zelo močno krvaveti (in s tem niti približno ne opišem "veličine" krvavitve), obilo je bilo strjene krvi, bolečine pa kot srednje močna menstruacija. Ker je bilo mnenje dežurnega G, da ne bom mogla splaviti sama (ali pa mi za to pač ni želel dati časa, ki bi ga potrebovala), sem na urgenci tri dni zapored prejela injekcije, ki so povzročile krčenje maternice in ni je besede, s katero bi lahko opisala bolečino, ki sem jo doživljala te dni. Po treh dneh sem dokončno splavila doma. Trenutno še vedno krvavim in imam blage menstrualne krče (skoraj teden dni od ss), navodilo imam od ginekologinje, da moram še naslednje tri mesece jesti folno kislino (priporočam tudi tebi, če ti gin.ne bo omenila).

Kljub temu, da mi je v trenutku, ko pomislim na to, kako bi bilo, če bi bilo ... zelo hudo, sem vseeno vesela, da je vse končno za menoj. Ko sem se sprijaznila, da sem naredila vse, kar sem lahko, da bi obvarovala svojo pikico, pa je nekdo in nekakšnega razloga vseeno želel drugače in da se, čeprav sem si srčno želela, ni moglo zgoditi drugače, čutim olajšanje, da je konec, da je vse za menoj (pa čeprav v resnici verjetno nikoli ne bo).

In, če bi me nekdo vprašal, če bi imela možnost zavrteti čas nazaj in ravnati drugače ... bi! Ne bi čakala, ne bi se oprijemala lažnega upanja. Žal so srečne zgodbe ob prvih slabih (realnih in ob pravem času!) napovedih kljub vsemu redkost in so žal pri meni, in verjamem, da še pri marsikateri drugi, povzročile nepotrebno psihično in fizično bolečino, ki bo vodila v samo še večji strah ob prihodnji zanositvi. Zelo mi je žal, če kateri s tem vzamem upanje - tega vsekakor ne želim!, ampak tako čutim in tako moram povedati.

In, če bi me nekdo vprašal, če bi raje izbrala "naravni" splav (v kakršnikoli obliki) ali operativni, bi ne glede na vse še vedno raje prvega. Morda se sliši čudno, ampak, ker sem občutila bolečino, ker med splavom nisem spala, ker sem pustila telesu, da naredi to, kar mora (pa čeprav sem imela nekaj pomoči), ..., mi je veliko lažje in sem se nekako lažje sprijaznila s tem že med samim postopkom. Na nek način se lažje posloviš - vsaj jaz. Pa čeprav žal vidiš stvari, ki ti jih ni treba in jih morda raje ne bi ... Tako kot bi kljub bolečini veliko raje izbrala naravni porod, ker nam je tako "po naravi" namenjeno. Pa nisem preveč poduhovljeno bitje in če se le da se raje izognem bolečini, ampak tukaj mi je bilo drugače. In te 1.april povsem razumem, ker sem tudi sama srčno želela splaviti doma, sama - v svojem "tempu," v svojem žalovanju in v svojem premagovanju bolečine.

Včasih, ko sem brala razne forume in je nekdo ob svoji izpovedi pripisal, da mu je sedaj lažje, nisem nikdar razumela. Sedaj razumem, res je veliko lažje. Pa čeprav nihče ne more izbrisati bolečine, precej pomaga povedati, deliti z osebami ki so občutile enako, se zjokati in nenazadnje ... iti naprej.

Upam, da bomo vse, ki nas žal druži ta žalostna skupna usoda, čimprej okrevale in si v bodoče tipkale še samo spodbudne in vesele novice!




(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
   RE: Pogovori o spontanem splavu
5.12.2014 14:57:00   
tikky
najprej en velik user posted image vsem.. upam, da bo 2o15 bolj uspešno za vse nas..

dokler tudi sama nisem imela splava, se sploh nisem zavedala koliko nas je z istimi problemi.. jst sem imela splav v 9t doma, kar od enkrat sem čutila močne bolečine in sva šla na urgenco, kjer so nama rekli da bi bilo najbolje če počakam in da gre samo ven..potem sva šla domov in nekaj ur po tem sem čutila kot da mi je -spodaj- nekaj padlo ven..ko sem šla na wc sem zagledala tisto majhno kepico.. user posted image
Mene je pri splavu najbolj zmotilo to, ko ti domači in prijatelji hočejo pomagat pa ne znajo izbrat pravih besed..kot naprimer ˝sej še ni biu otrok˝ ali pa ˝sej boš spet lahko zanosila˝ res da ni otrok, ki ga lahko primeš že v naročje, ampak je tvoj..ni ene minute v dnevu da nebi razmišljala o njem o načrtih za naprej itd. in noben ne more zbrisati tega občutka da ti nekaj manjka..

(odgovor članu p3traa)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 76 [77] 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 76 [77] 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?