|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: trojčki
12.3.2008 21:32:40   
mogant
no pa da se še sama javim, prvič na tem forumu... o tem kako je potekala nosečnost bi lahko celo knjigo napisala, sicer je bila to zame prva nosečnost, tako, da ne vem kako izgleda nositi enega ali dva,

svetujem ti, da se psihično pripraviš na prezgodnji porod, no so tudi izjeme, ki trojčke donosijo, če ti potem uspe toliko bolje za vse, pri meni je nosečnost v bistvu potekala iz ginekološkega vidika idealno in je vse kazalo, da bom zdržala še en mesec mogoče, pa sem potem rodila v 27 tednu, je prišlo kar iznenada...

kar pogumno in brez panike, vseeno se pa drži nasvetov zdravnikov, preventiva ni odveč

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: trojčki
13.3.2008 15:39:03   
omni
gt:Hvala za čestitke.Smo v 11tednu.Danes smo bili na UZ pa je vse OK!Naslednji teden imamo nuh.svetino, pa mi bodo vedeli povedati kaj več.Pri meni so najprej opazili dvojčka v 9 tednu, pa še tretjega.LP

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: trojčki
13.3.2008 15:52:22   
gt
Lepo slišati/prebrati da je vse vredu!
Mi smo do nuhalne vedeli samo za enega. Na nuhalni sta pa še dve srčeci utripali ;)

(odgovor članu omni)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: trojčki
14.3.2008 13:44:01   
Janya
Omni prvo čestitke za trojno srečo user posted image  user posted image  user posted image .
Kar pogumno. Tudi moja nosečnost je bila idealna le v 20 tednu sem pridelala gestacijski diabetes, ki pa ni nič strašnega če se držiš diete in pravilnega prehranjevanja. Sama sem bila sprejeta na dnevni oddelek v lj. porodnišnico v 24 tednu, rodila z cr v 33. tamale so bile zdrave, same dihale in jedle po steklenički - brez cevk. Po treh tednih smo šli domov.
Ti pa priporočam, da se zanimaš za pomoč, ko bo čas za to, ker sama dva ne bosta zmogla. Fizično in psihično te izčrpa pa če jih imaš še tako rad.
Uživaj s svojimi sončki in pogum vsak dan posebej.

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: trojčki
14.3.2008 21:05:06   
gt
Jutri zmečem železo, pa kapljice pa vso kemijo stran... grrrr... ******* pa krči...
Pa je bilo že boljše pa se je spet začelo..  Za p********

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: trojčki
15.3.2008 10:48:15   
omni
Vsa ta kemija.. je potrebna za vaše tri pikice?

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: trojčki
15.3.2008 11:41:45   
Janya
Po pediatrovih mnenjih navadno da, ker se nedonošeni in je potrebno železo dodajat za dobro kri ko pa začnejo sami jest se navadno to ukine, čeprov se mi zdi da mi tudi nismo preveč redno jemali železa, ker so rade bruhale po njem. Nikoli niso imele slabo kri, trkam na lesuser posted image .
Gt, jaz sem opazila da so bile moje tako vremenske pa lunine, mogoče so tudi vaši škratki, včeraj je bil lunin krajec. ali pa smo se samo tolažili, da smo našli krivca za jokanje user posted image user posted image

(odgovor članu omni)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: trojčki
15.3.2008 16:34:21   
alpog
Omni, čestitke  user posted image  user posted image  user posted image  ! Tudi jaz imam trojčke - maja bodo stari 12 let, tako da se jaz ubadam že z drugimi težavami, kot so pleničke, kupčki in kolike.
Imela sem CR s 33 tedni - če te kaj bolj kondretnega zanima, lahko tudi mene vprašaš na privat.
GT, ful so luštni! Tolaži se s tem, da vse mine. Je pa menda res, da nedonošene otročke zvija več in bolj dolgo kot dojenčke, rojene ob roku. Še posebej fantke.

(odgovor članu omni)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: trojčki
16.3.2008 13:15:19   
gt
Kri jim bodo pregledali na naslednjem obisku, če sploh še rabijo železo. Imeli so pa že ob odpustu vredu kri.. Včearj nisva dala ne železa ne koroških kapljic in imam občutek, da je boljše. Vsaj spali so lepše. Gal včeraj celo 6 ur kar mislim da se še ni zgodilo. Danes tudi čez dan lepo spijo kar navadno ne sploh. Pa še dež je tle v LJ itaq spet, tko da smo noter. Ponavad so tečni ampak danes je vredu. Verjetno jih sedaj matra samo še umetna hrana ki smo jo mogli začet dodajat

Sej vem da bo... enkrat :)

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: trojčki
16.3.2008 14:55:46   
pikceva
Ojla,

Mi imamo dvojčici, nedonošenki, ki rabita tudi železo in vitamine (slednje vsi, tudi na rok rojeni dojenčki). Krče sta pa imele kar do 5. meseca. Priznam; zelo, zelo peklenski večeri. NI in ni hotelo nehat. Kljub temu smo jim dajali vitamine, ker je to boljša naložba v jutri. Ena je imela kjub temu sum na kraniotabes, pa je šlo vse mimo (neki s kostmi - pomembne kapljice z d vitaminom). Ker AD3 kapljic ne prenešata, jim hodimo v Italijo kupovat Idroplurivid, katerega prenašata brez problema. Pa namesto našega železa kupujemo Intrafer v Italiji, ki ga je potrebno dati manj in ga zelo dobro prenašata. Zdaj imata 6 mesecev in pol (korigirano 4,5), pa morata še vedno pit to oštjo. Čeprav je sedaj kao vse uredu. Pa še to, železo jima ni dosti manjkalo (hemo cca 120)

LP in mirne večere brez krčev!Bo šlo mimo :)

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: trojčki
18.3.2008 20:53:17   
gt
Kakšne vitamine dodajate?
Mi dajemo ferrum (železo) in olevoit (ala AD3). Drugo nam niso rekli

Fantje imajo danes 1/2 rojstnega dne! :)
So praznovali tako, da sva jih 1.5 ure spravljala spat....
user posted image user posted image


(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: trojčki
19.3.2008 11:52:58   
mogant
Mi smo do sedaj redno jemali tako železo kot vitamine D3, ker so nam tako naročili, se tudi jaz tolažim s tem, da je vse to naložba za jutri, vsaj d3, glavo so res imeli kot pink ponk žogico, železo pa po moje ne bi blo potrebno, ker kri je bila pa ok.
Janya zdej ko si napisala, da so tvoje bruhale se jaz sprašujem, če niso tudi naši zaradi tega tolk velik polivali... no in ko se potem vprašaš kje je smisel vse te kemije??? namesto, da bi vse te dodatke dobili gre še moje mleko v nič in tako jemo na 3 ure, če bi jedli na 4 ure nam niti mleka ne bi blo potrebno dodajat, pa še lepše bi spali verjetno!

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: trojčki
21.3.2008 14:11:46   
omni
No včeraj smo imeli NS in izkazalo se je da je vse OK.Ampak ne razumem zakaj naj še enkrat premisliva o vsem, da so z dvojčki problemi itd....En je enojček, dvojčka sta monohorijska biomnijska(s pregrado).Kakšni so vaši?
No ,očka pa po spletu že išče voziček, posteljico, večji avto...Moram vprašati,kje ste dobili voziček.Veliko hodiva ,no sva hodila v Udine v šoping, a imajo tam kaj za trojčke?Gledala sva Triplette SW od Peg-Perego,je kot nekakšen ču-ču vlakec. LP

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: trojčki
22.3.2008 8:54:02   
gt
Res lepo slišat da je vse ok! Tko mora bit in nič drugače ;)

Drugače so pa na nuhalni tudi nama ponudili, da dva odstranijo... To vedno naredijo da si, po domače: zaščitijo riti v smislu "we told you so".
Dejstvo je da so res lahko problemi, da boš res prej rodila (naši trije so se tri mesece prej) in da nikoli ne veš kaj te čaka.
Tudi pri nas sta bila skupaj Gal in Nik ločena s pregrado, Tim pa je imel svojo posteljico. Načeloma naj bi bila Gal in Nik enojajčna, Tim pa bratec.
Sicer ko jih danes gledava se nama iz dneva v dan bolj zdi da so vsi trije enojajčni ampak  v SLO se ne delajo testi  po defaultu kot v tujini,
tko da lahko pač samo čakava če se bojo pojavile kakšne razlike.

Tle se gresto lahko kdo najde razliko :  user posted image user posted image

user posted image

Voziček imamo  mi ravno ta  Peg Perego tripplet in je  res dolg. Imava sicer starejši  model. Kupila sva ga od družine, ki imajo tudi trojčke in smo se spoznali tu na tem forumu (zara3). V dolžino meri skoraj 170cm ko je razprt. Zložen nama gre pa v prtljažnik skupaj s dvema sedežema, tretji sedež pa moram dati noter za sovoznikov sedež. Midva sva imela tudi to srečo, da je avto ki sva ga imela dovolj širok, da grejo tri lupinice na sedeže in nama še ni bilo treba kupiti novega.
Ne vem kako bo kasneje z otroškimi sedeži. Novejši model vozička je daljši ampak verjetno pride prav. Zakaj? Od začetka morajo ležati in so sedeži na temu vozičku toliko skupaj, da jih morava midva trenutno dajati že na bok ležat s skrčenimi nogami ker preprosto ni prostora, ne smejo pa še sedeti po koncu. Samo zadnji v vrsti lahko popolnoma leži. Ko bojo dovolj veliki, da bodo lahko že malce po koncu sedeli pa bodo šle lahko nogce pod prednji sedež. Sam takrat pa nastane baje drugi problem kot nama je povedala zara3. Drugi in tretji ne vidita naprej in potem nočjo več sedet v tem vozičku.  Z vozičkom, kjer sedijo vzporedno pa se itak lahko sprehajaš samo po letališču Jožeta Pučnika...

Evo voziček.
user posted image

Drugače ga pa po trgovina ne bosta verjetno našla ampak ti ga morajo naročit ali pa če ga kupita preko interneta. Vsaj tko so nama v VSEH trgovinah rekli. Pač so trojčki le preredki, da bi to imeli na zalogi.

Kar se tiče posteljice: fantje so bili 18-tega stari 6 mesecov in še vedno spijo v isti posteljici po širini. Gre že na tesno ampak jim paše da so malce stisnjeni. Trenutno samo med njimi dava dekico, da se ne tolčejo po glavi drug drugega ker se kar hitro opraskajo.

Še enkrat bom približno isto napisal. Bodita realna, ker nositi in roditi tri le ni enostavno ampak vseeno pa le pogum in veselje. Sploh ko jih bosta čez par mesecev pogledala se niti spomnila ne bosta za nazaj. Mi smo bili ta teden v ponedeljek nazaj na EINT na obisku in šele pogled na inkubatorje je potegnil spet nazaj spomine.

Če imata kako vprašanje pa le ;)

lp, Gregor




(odgovor članu omni)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: trojčki
23.3.2008 8:34:53   
alpog
Glede avtosedežev - večinoma grejo na tesno trije na zadnje sedeže. Mi smo vse premerili in je štimalo. Takrat smo imeli golfa s petimi vrati. Seveda pa je najbolje imeti enoprostorca s 7 sedeži.

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: trojčki
23.3.2008 8:38:29   
alpog
GT, a šest mesecev so že stari  user posted image !!! Se mi zdi, da si šele objavil novico! Zelo so luštni in zdi se mi, da tudi vsi trije zelo podobni en drugemu.

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: trojčki
23.3.2008 8:53:13   
dodi
Wau...so cortkaniuser posted image user posted image user posted image

Meni delujejo vsi trije enako....in ko jih tako gledam,se mi kar stoži da niso ostali pri meni vsi trijeuser posted image  no pa važno je,da imam dve zdravi,lepi pikici...

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: trojčki
23.3.2008 14:53:05   
gt
ja.. pol leta je že mimo odkar je bolnišnico Franjo odnesel.
Fantje so se namreč rodili na najbolj deževen dan zadnjih ne vem kolko let (Železniki, bolnišnica Franja.. etc)

Še zdaj se spomnim babice, ki je prišla po porodu k nama in rekla: "sploh ne veste kaj se zunaj po Sloveniji dogaja"
Heh, kot da naju je takrat zanimalo kaj drugega kot najini fantje


(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: trojčki
23.3.2008 14:57:35   
gt
mimgrede. Kdaj otroci zaspijo sami ko so zmatrani, ne da bi imeli svoji 5-10min jokalne uverture preden dejansko zaspijo in kdaj znajo tudi kako minuto počakati na hrano ko so lačni? user posted image
Upam da tudi do tega hitro pridemo, tako hitro kot je teh 6 mesecev minilo user posted image

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: trojčki
23.3.2008 19:35:49   
dodi
IZVIRNO SPOROČILO: gt

ja.. pol leta je že mimo odkar je bolnišnico Franjo odnesel.
Fantje so se namreč rodili na najbolj deževen dan zadnjih ne vem kolko let (Železniki, bolnišnica Franja.. etc)

Še zdaj se spomnim babice, ki je prišla po porodu k nama in rekla: "sploh ne veste kaj se zunaj po Sloveniji dogaja"
Heh, kot da naju je takrat zanimalo kaj drugega kot najini fantje




Tega dne se jaz nočem spominjati...in upam,da se kaj takega nikoli več ne ponovi...kajti tega dne bi mi podivjana Sora skoraj odnesla moža,kajti na poti domov,ga je ujel uničujoč val,zalil cel avto...avto ugasnil in že ga je odnašalo....bila je najbrž ob njem cela vojska angelov varuhov,kajti avto mu je užgal in ko ga je prineslo na asfalt..je v tistem trenutku vzratno speljal .....in se hvala Bogu rešil.......

Jaz pa sem po klicu iz podružnične šole,da jih kombi ne more razvoziti,odšla po naše štiri šolarje...na poti domov,ko ni bilo praktično več ceste...en sam hudiurnik...tu in tam je iz vode gledala skala,čez katere sem spravljala svoj naraščaj....in ob majhnio nepazljivosti in strašnem strahu...mi je iz rok zdrsnila tretjerojena Irma...voda jo je že odnašala....spet nekdo od zgoraj...ujela sem jo za torbo in mokro,jokajočo in popolnoma prestrašeno potegnila na skalo k meni...
Prvorojena Janja je bila v šoli v Železnikih,avtobus je odpeljal s postaje..vendar je malo iz Železnikov proti Davči,Sora že prestopila bregove...voznik ni več upal naprej in avtobus obrnil nazaj proti šoli...otroci so komaj prišli do šole,ko je začelo  nositi avtomobile,hlode,kamenje,korenine...celo popoldne so ostali v šoli-mokri,lačni,prestrašeni....pozno zvečer so jih začeli spravljati proti domu,čez Šk.Loko,Poljansko dolino,Novaki v vrh vasi...vendar do doma še ni moglaa...hvala Bogu,da imam v Novakih brata,da je prespala pri njih...in naslednji dan,ki se je kopal v soncu in se nam rogal...jo je mož odšel iskat peš- na uro in pol dolgo in nevarno pot...NAJ SE NIKOLI VEČ NE PONOVI!

Za vaju gt pa je bil to srečen dan,kajti dobila sta svoje tri čudovite štručke...

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: trojčki
23.3.2008 20:19:10   
tatam
Dodi to pa je res kot v kakem filmu!!Hvalabogu,da se nobenemu nič ni zgodilo!!
Si vse do sedaj nisem predstavljala kaj je tisto neurje pomenlo za posameznike...Res groza!!


(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: trojčki
23.3.2008 20:53:10   
dodi
Ja,je bila groza...a ko se to dogaja,se tega vsega sploh ne zavedaš in delaš vse tako podzavestno,kot en stroj...po parih dneh pa pride za teboj...takrat smo bili do sobote odrezani od sveta,nato so nam za silo odprli eno cesto...helikopter je vozil najnujnejšo hrano...bili smo brez elektrike,telefona....in potem,ko je vse naprej začneš razmišljati,kaj vse bi se lahko zgodilo če......nešteto če-jev in zakajev

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: trojčki
26.3.2008 9:20:24   
pikceva
Ejla,

Gt, jaz se spomnim kaki je bil tisti dan. Sem bla še vedno v porodnišnici, s tamalmi v sobi. So mele kake 34. tednov. Nočna mora brez spanja. Ta male so samo jedle....Pol so mi pa rekli, da so se rodili trojčki iz našega konca. Pa sem pomislila kako bo tej mamici, ko bo sama z njimi in bodo jedli 2 na uro....


(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: trojčki
26.3.2008 9:23:05   
pikceva
Mogant, ko smo mi zamenjali kapljice AD3 z Idroplurividom, niso več toliko bruhale. To zamenjavo nam je tudi pediatrinja svetovala. Tako je pač na našem koncu. Ko sem pa to povedala v LJ, so me fajn okregali, da kaj zapravljam denar po nepotrebnem. Pa me ni kaj dosti brigalo. Raje malo več mira :)

Lp

(odgovor članu mogant)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: trojčki
26.3.2008 22:40:32   
mogant
Ja, tudi meni je bilo najtežje tisti teden ko sem bla sama z njimi na oddelku, so sicer jedli na tri ure, ampak takrat so pili še po steklenički in ko so oni spali sem jaz pridno črpala...to črpanje mi je pa vzelo vsakič dve uri!!! grozno!!!
naslednji mesec sem samo razmišljala, kdaj se bom končno znebila črpalke in ko sem se znebila črpalke so prišli krči user posted image  raje ne razmišljam kaj nas čaka ko se znebimo krčevuser posted image

Pikceva, sej mi smo tudi potem AD3 zamenjali z Oleovit, bolj zaradi krčev kot polivanja, zgleda, da bi mogli tudi Ferum lek zamenjat, no sej upam, da ga končno ne bomo več potrebovali.

Kolko sta pa potem stari tvoji dve, 7m??
Vi imate tudi ta dolg voziček torej, kako pa da ste vzeli zaporednega, ker za dvojčke se namreč uglavnem odločajo za vzporedne sedeže... sestra mi je rekla da vas je vidla v NG,
lp

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?