|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
8.11.2008 0:37:38   
arianna33
Ogromno casa je minilo kar sem pisala, to pa zato, ker sem pozabila svoj pasword in tudi na novo se nisem vclanila ker sem imela pri tem tezave, namrec, nisem ugoovila da mi je zavracalo vclanitev zato, ker ni sprejelo moje e naslova, tako da sem si morala novega odpreti.

Torej, prej sem bila ARIANNA L.05, sedaj sem pa arianna33  
 
Sem se vedno na irskem. sedaj se je druzina povecala za se enega clana. Imamo fantka Marka. Vidim da ni dosti obiskana ta tema, a upam da ne bo zamrla.
 
Jaz bom sedaj koncala, bom se kaj napisala v naslednjih dneh.
 
Karmy danes ko si klicala in sem te prosila ali me lahko poklices za 10 min ker sem morala nekam skocit, se pa nisi vec oglasila. A si v redu?
 
Kot vidis, imam novo ime. Lepo se imej pa vse naj v novi sluzbi.

_____________________________

Laura 14.03.2005
Mark 14.02.2008

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
13.11.2008 13:06:22   
karmy
Sorry, da te nisem poklicala, potem sem imela ene 3 klice iz morebitne šole, pol sem mogla klicat na občino za popust pri council taxu, pol sem mojega klicala, da sem vprašala kje je, pol sem dobila klic od agenta, ki mi je sporočil da sem dobila šiht, in sva se pol pogovarjala pol ure o temu, pol sem pa že mogla it po tamauga v šolo, kasneje sem pa pozabila user posted image Naslednji dan sem dobila že pogodbo za šiht na dom, in vse obrazce iz občine za popusti council taxa, pa še ene obrazce za službo, pa sprintat sem mogla it odpoved za službo v hotelu, pa poklicat sem mogla mojega zdravnika, pa dobila pošto da morm it v bolnico na posvet, nakar sem zamudila zaradi prevelike gužve... mah divje je od 8.11 user posted image šele zdaj se je malo umirilo, ta vikend gremo avto zame kupit, da se bom začela furati okoli, pa še par stvari rabim za na šiht - kakšne dodatne čevlje, ki sem jih danes kupila - škornje, tako da zdaj čakam še ta vikend da si končno vse uredimo kukr je treba, tako da pol sem še težila šoli in občini če lahko po hitrem postopku prestavijo tamauga v drugo šolo kjer ima poskrbljeno varstvo za njega, da ne bo trajalo par tednov ampak samo kakšn tedn in pol tako da težim vsepovprek ker se bojim da mi bo časa zmankal user posted image pol pa še moja mama prosila da jo pokličem, pa ona dobila ponudbo za stanovanje v ljubljani, pa sem mogla še njej rihtat internet, pa jaz sem se mislila bližje šihtu preselt, pa sem si premislila ker ni niti financ trenutno da bi se **** z selitvijo, moj je dobil najemnika v sobo, tako da bova mogla počakat ene pol leta da se skupaj preseliva, ker v tistem času še nisva vedla ali bom ta šiht dobila ali ne, pa sva se odločila da naj kar podpiše pogodbo za pol leta, ker nisva hotla razkirati kako bo, ker naju trenutno moj ne more preživljat, ker ima hipoteko na stanovanje, pa sva imela debato okoli tega, in sva se na koncu odločila da je tako še najbolj garant če ostanem v svojem stanovanju tukaj v centru mesta. šele zdaj mogoče danes malo bolj mir ali ne, vendar ti pravim da je bilo divje odkadar so mi sporočili da sem šiht dobila. 

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu arianna33)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
27.11.2008 15:26:49   
dskubin
juniorka & BG - nekaj me zanima, ali imate otroke v vrtcih? Če ja, kake so cene?

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
10.1.2009 21:41:00   
tjulenjček
Živjo punce!
Tudi sama sem z veseljem našla to temo, čeprav kot kaže zaradi vseh obvez le redko zaidete sem...
No, mi smo zaenkrat še v Sloveniji, a kot kaže, se bomo selili v Rusijo...HB jezik ni problem, ga znava oba. Se mi pa že zdaj ob misli na selitev poraja nešteto vprašanj...recimo: kako je s cepljenji otroka po selitvi? Ste cepljenja nadaljevali tam? Midva imava 14 mesečnega sina, kar pomeni, da nas še čaka kar nekaj cepljenj...

Zanima me tudi, ali ste dale vaše otroke v lokalne vrtce/šole ali v mednarodne? Kako hitro ste našle pediatra, osebnega zdravnika, ginekologa, zobozdravnika?

Midva z možem sva sicer pol leta že živela v tujini, a takrat še brez malčka...in je blo fajn, edino, kadar sva imela zdravstvene težave (žal je bilo teh kar nekaj), mi je bilo hudo, ko sva bila tako daleč od domačih...kako pa se spravljate z boleznimi malčkov?

Ah, se opravičujem...sem samo skrbi natresla...
Upam, da mi bo katera odgovorila...seveda pa lp vsem, kjerkoli že ste user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
10.1.2009 23:32:51   
Anonimen
Ojla tjulenjcek,

Prav veliko cepljen vas ne caka vec, ce se ne motim po slovenskem programu samo se pri 18 mesecih in potem do sole nic.
Jaz ti svetujem, da se pozanimas kaksen je ruski program cepljenja in pocepis vse po slovenskem in njihovem, saj jaz tako delam v Egiptu. Sicer itak ni ne vem kake razlike samo hepatitis je se pri nas obvezen tako B kot A in pa se nekaj pa se sedaj ne spomnim vse ostalo je isto kot v Sloveniji.

Glede zdravnika.Mi smo ker sem jaz bolj tecna in moram zdravniku in pediatru res zaupat iskali, kar nekaj casa, toda sedaj sem zadovoljna. Se pa vse eno se za kaksno stvar posvetujem z slovenskim po e-mailu.

Za vrtec in ostalo pa nima smisla,da pisem, ker sta si Rusija in Egipt cisto nasprotje, predvidevam.Drugace pa moj starejsi otrok je v mednarodni soli vendar ima narodni program. Kar pomeni, da je vecina predmetov v angleskem in francoskem jeziku ne pa vsi. Nekaj je tudi v arabscini. Poleg tega pa se uci se nemsko, doma pa govorimo slovensko najvec, ker je ocka , ki je arbsko govoreci clan druzine vecino dneva od doma...


Vse naj vam zelim user posted image

lp iz Egipta ****

(odgovor članu tjulenjček)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
11.1.2009 11:17:46   
tjulenjček
Hej, ****,
hvala ti za tako hiter odgovor.
Glede cepljenja sem že nekaj posurfala po netu in našla tale seznam:
KOLEDAR CEPLJENJA V SLOVENIJI Prvo leto starosti3 meseci: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (1. odmerek)
od 4 do 5 mesecev: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (2. odmerek)
6 mesecev: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (3. odmerek) Drugo leto starostiod 12 do 18 mesecev: ošpice, mumps, rdečke (1. odmerek)
od 12 do 24 mesecev: davica, tetanus, oslovski kašelj, Hib, otroška paraliza (4. odmerek) Pred vstopom v šolood 5 do 6 let: ošpice, mumps, rdečke (2. odmerek), hepatitis B (1. in 2. odmerek) Po vstopu v šolo6 let: hepatitis B (3. odmerek)
8 let: davica, tetanus (5. odmerek) – od 16 do 18 let: tetanus (6. odmerek)

Imaš prav, po naših merilih imamo do vstopa v šolo le še eno cepljenje. Proti OMR je že bil cepljen, a ker je imel reakcijo, me je spet malo strah, ko bo pred vstopom v šolo na vrsti ponovni odmerek.

Drugače pa v Rusiji proti hepatitisu B cepijo že dojenčke, tako da je, če te prav razumem, bolje, da malega proti temu cepim že zdaj v Sloveniji in ne čakam do vstopa v šolo, kakor je predvideno pri nas. Zraven sodi seveda še cepljenje proti tuberkulozi, ker v Sloveniji več ni obvezno, v porodnišnici pa me niso niti vprašali, če želimo, da ga cepijo (takšna bi naj bila praksa, a sem zvedela šele kasneje, tako da tudi sama nisem nič rekla...).

V glavnem, se bomo že zrihtali.
Lepo se imejte in lep ter malce hladen pozdrav (trenutno imamo -7 stopinj) iz Slovenije v topel Egipt

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
11.1.2009 15:24:00   
Anonimen
ojla tjulenjcek user posted image ,

Ja tudi pri nas v Egiptu cepijo proti hepatitisu ze dojencke in tudi za TBC. Jaz ko sem rodila v Sloveniji sem izpolnila nek listek in so mi cepili za TBC.
Za hepatitis imas zelo prav da jih pocepis cim prej in da ne cakas do 6/7 leta. Tudi jaz sem jih zacela cepiti za hepatitis takoj ko smo prisli nazaj v Egipt. sedaj 7 mesecnik caka samo se 3 zadnjo dozo za B in potem gremo se na A.

A smem vprasat kaksno reakcijo je imel otrok na OMR? Ker moja dva starejsa nista imela nobenih tezav, tale mali pa ga vsako cepljenje vrze iz tira user posted image  Razen hepatitis.. tam za enkrat se ni imel nobenih tezav, HB.

lp in hvala tudi tebi user posted image

(odgovor članu tjulenjček)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
11.1.2009 17:52:37   
tjulenjček
Ojla, ****!
Hja, pri cepljenju OMR je bilo tako: bil je cepljen na torek, v petek so se začeli znaki prehlada (zamašen nosek, kihanje, kašljanje...).

Moram poudarit, da sem malega ful pazila od tistega torka, ker sem vedla, da malim po cepljenju ful imunost pade. Po tem cepljenju v torek je pediatrinja naročila še redni odvzem krvi pri enem letu in oddajo urina. Vrečko za urin sem mu doma sama naštimala in jo odnesla v laboratorij v ZD, pri odvzemu krvi pa sva z možem nardila tako, da sem jaz šla v laboratorij v vrsto čakat in ko sem bla na vrsti, je priletel mož s tamalim (čakala sta v avtu) direktno noter k zdravnici na odvzem in spet ven. To je bilo ta petek, ko so se začeli znaki prehlada.

Nato pa se je točno teden po cepljenju, torej naslednji torek, pojavila vročina - 38,5. Apetit mu je padel, je pa z veseljem čajek pil. Da je lažje spal, sem mu dala Calpol sirup za znižanje temperature, tako da je lahko spal (dokler ni prišlo do 38,5 nisem dajala nič, razen veliko tekočine). Bil je brez vsake energije, samo cartal se je pri nama. No, to je trajalo nekje 2-3 dni, pol pa počasi vročine ni blo več, apetit se je vrnil, kašelj je izginil...upam, da v prihodnje tega ne bo več...Cepljenje Davica, tetanus itd. pa je čisto ok prenesel.

Koliko pa so stari tvoji otroci?
Drugače pa...koliko časa ste že v Egiptu? A se kaj vračaš v Slovenijo? Zdaj si najbrž še na porodniški (kolikor sem vidla, si lani rodila, a ne?). Kaj pa sicer - a si kje zaposlena?

V glavnem, bodite lepo,
pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
13.1.2009 8:24:05   
ella2006
Hojla tjulenjček,

Evo jaz sem končala rusko srednjo šolo v Moskvi, ampak pred 12 leti. V Moskvi sem preživela 4 leta. Sedaj pa grem v Rusijo 2-4 letno. Moskva je danes prava metropola.Danes imaš v Moskvi vse ampak je kr precej drago. Glede zdravstva ti ni treba skrbet imajo odlične privat poliklinike. Lekarne so dobro založene. Mislim da v Moskvi še vedno obstaja služba za tujce, kjer ti pomagajo da najdeš stanovanje, priporočajo zdravnike, šole, vrtce,... Javni vrtec ti ne bi priporočala, bolje da najmeč varuško ali privat vrtec ali pa celo mednarodni vrtec seveda če finance prenesejo.
Prijateljica se je lani aprila vrnila iz Moskve po 8 letih, ker sta pač ugotovila da je sama kvaliteta življenja za družino bistveno boljša in lažja pri nas. Za osnovne življenske potrebe sta mesečno porabila cca 2.500 - 3.000 EUR (najemnina, stroški stanovanja, prehrana).Seveda to velja za Moskvo in Sankt Peterburg, v ostalih mestih pa je bistveno drugače.
Če potrebuješ še kak info piši.

(odgovor članu tjulenjček)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
13.1.2009 15:51:36   
tjulenjček
Hej, ella2006,
uau, prav srednjo šolo si tam končala?!?!?! Sklepam torej, da ste se z družino preselili tja takrat...ali si šla sama?  Ali pa prehitro sklepam? user posted image Si bila v mednarodni šoli?
Sem zelo vesela, da si se oglasila...user posted image
To, da je Moskva huge in še draga zapovrh vsega, vem, saj sem bila tam pred 4 leti.
Glede dobrih zasebnih klinik: tudi vem, da so...me mož non-stop miri, da naj nič ne skrbim...pa vseeno mi včasih ne da miru user posted image .

Praviš, da ne priporočaš javnega vrtca-zakaj pa ne? No, pri nas je tako, da smo varuško tako in tako že mislili najet, a dejstvo je, da bo mali najkasneje pri 3 letih moral tudi malo v družbo, da se socializira med vrstniki (btw. a lahko mogoče ta tvoja prijateljica priporoči kakšno varuško?).

Tudi na mednarodni vrtec sva že pomislila, a se mi pri tem poraja nekaj vprašanj, in sicer recimo, če tam z malimi rusko tudi govorijo (to si midva želiva) in kakšna je raven angleščine, saj je bila ta včasih zaradi nekdanje zaprtosti trga precej slaba. Veš mogoče tudi, kakšne so kaj cene za mednarodni vrtec/varuško ipd.?

Kar se tiče stroškov: stanovanje krije moževa firma, me pa čisto okvirno zanima, koliko je od tega zneska, ki ga omenjaš, šlo za najemnino?

Kdaj greš pa ti naslednjič spet v Moskvo?

Hvala že vnaprej in lp

(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
13.1.2009 15:54:41   
tjulenjček
hmmm...sorry, ella2006...sem bila tako vzhičena nad tvojim postom, da sem kr mal preveč šlampasto prebrala...vidim, da si kočala RUSKo srednjo šolo...


(odgovor članu tjulenjček)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
14.1.2009 14:22:35   
ella2006
hojla tjulenjček,

Evo prijateljica mi je odgovorila za tamalega sta plačevala 500 EUR mesečno za polovični čas od 9.00 do 13.00 ure. Vrtec je bil privat v ceno je bila vključena pijača in kosilo, šolsko leto je od septembra pa do 1. junija, je pa imela odličen program od 1x tedensko plavanja, tečaj angleščine, obiski teatrov,....) Obstaja možnost celodnevnega vrtca od 9.00 ure pa do 20.00. Dejala je da so cene privat vrtcov od 400 EUR naprej za polovičen čas.  Je pa tudi ona odsvetovala državne vrtece, ker se niso nič spremenili - umazanija, ščurki vsepovsod in zelo zelo slaba hrana, v glavnem za reveže. 
V glavnem je rekla da vse naše cene lahko pomnožiš x2, če ne žex3. Vse je pretirano.

V oktobru ko sem bila v Moskvi smo v centru v kavarni plačali za  1 kavo z mlekom 20,00 USD.

Naslednjič planiram v Moskvo verjetno februarja oz. marca.


(odgovor članu tjulenjček)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
14.1.2009 15:03:06   
tjulenjček
Hej,
res najlepša hvala za odgovore. Zelo koristne informacije...aja, edino glede mednarodnih vrtcev bi še nekaj vprašala: pišeš, da v tem vrtcu, kjer je imela prijateljica svojega otroka, ponujajo tečaj angleščine itd. - torej je splošni sporazumevalni jezik ruščina? Za kateri vrtec pa gre - imajo mogoče tudi spletno stran, da malo "pošnofam"?

No, sej moram povedat, da si me kar pomirila z vsemi informacijami, pa še, ko berem poste drugih forumovk, ki so se odselile daleč, daleč user posted image ...ugotovim, da se lahko počutiš tudi drugje doma, pa četudi le za tistih 4 ali 8 let...sej vem, nekateri pa v tujini tudi ostanej in postane tista država njihov dom....izkušnje, ki jih pri takem koraku pridobiš, pa so neprecenljive, kajne? Tako v začasni kot tudi stalni preselitvi...user posted image

Vse dobro želim in lp


(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
15.1.2009 8:36:14   
ella2006
Tjulenjček,

Brez skrbi,  privat vrtcov imaš v Moskvi malo morje. Pa tudi tvojemu bodo sodelavci pomagali kam in na koga se obrniti.
To bo samo ena izkušnja več v življenju in to dobra. Spoznali boste drugo državo, drugi narod, druge običaje to samo bogati človeka. V Moskvi živi precej slovencev in včasih smo se precej družili, čeprav danes glede tempa življenja in nenormalnega pormeta je tega vse manj.
Živet v tujini je ena krasna izkušnja, midva sva imela celo možnost za 4 leta v Dubaj ampak sva si potem premislila (zaradi financ premalo so ponudili).


LP

(odgovor članu tjulenjček)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
15.1.2009 13:35:14   
tjulenjček
Ella2006, s tem se pa še kako strinjam...se tudi sama zavedam, da so to neprecenljive izkušnje...
Kakor koli že, še enkrat hvala za informacije, če pa boš imela še kakšne nove info ali nasvet zame, pa se le javi, lahko tudi na ZS. Saj veš, vsaka informacija pride prav...
Lepo pozdrav vsem, kjer koli že ste user posted image

(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
15.1.2009 13:56:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*
mi živimo v New Yorku, v središču Manhattna

Jaz in moj dragi greva februarja v NY za tri dni (žal več ne gre trenutno). Greva sicer turistično, za Valentinovo in kot darilo za 5. obletnico, ampak čisto tako, potihem, si greva pa ogledat teren. Oba namreč mika selitev, je pa res, da zaenkrat nimava financ za to. Rizika pri dveh otrocih si namreč nočeva privoščiti. Z angleščino nimava težav, pa iznajdljiva sva tudi oba, glava, roke in noge nama funkcionirajo dovolj, da si najdeva službo s tako plačo, da se da preživeti, ampak vseeno... ostajava pri razmišljanju najmanj do poletja, ko planirava 14-dnevni dopust (upam, da se bo izšlo). Do takrat pa kontakti preko Interneta za ustvarjanje podlage in potem avgusta ogled terena v živo. Nato pa pade odločitev.

Mi poveš kaj več o tem, kako lahko družina funkcionira v središču NY?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
25.2.2009 11:34:55   
karmy
Madona kje ste punce? ajde javite se, poročajte kaj se dogaja na vašem koncu user posted image ste še žive? user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
28.6.2009 16:12:10   
cien
Lep pozdravček iz saudove arabije, čeprov trenutno iz počitnic na rodni grudi :-)

_____________________________

Rania 8.1.2006

Amal 14.2.2008

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
13.8.2009 9:22:40   
Annny
Jaz sem pa malo firbec, pa me zanima, katere poklice opravljate ve in vaši partnerji v tujini? user posted image

Papa, hvala za odgovor

(odgovor članu cien)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
4.10.2009 16:20:15   
Nenya
Ojla.

Se mi zdi, da je tale forum mal zamrl, če je še katera, ki bi rada kaj govorila tukaj, sem tudi jaz zelo vesela. Ravnokar smo se preseliliv Pariz za eno leto, tako da vse toplo vabljene. Trenutno si še nisem opomogla od te zbirokratizirane držav, za to mi je šlo veliko truda in živcev.
Če nočete na forumu, dajte na zs
au revoir

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
15.10.2009 20:38:52   
sky
Zdravo!

Po zeloooo dolgem času sem se včeraj spomnila na ta forum in sem ga malo "prejadrala". Tako sem zasledila tudi to temo, ki pa je zgleda res malo zamrla...no mogoče se nama še katera pridruži user posted image .

Jaz sem s svojo družinico že tri in pol mesece v Teksasu (skoraj v Mehiki user posted image ) in sicer v El Pasu. Smo pa tu samo začasno.

Vsak dan spremljam dogajanje doma in ugotavljam, da nam je tu prav lepo toplo (temperature ta teden med 25 in 30 stopinjami v popoldanskem času).

Kako je kaj v Parizu? Živite v mestu ali kje izven? Sem bila kar nekajkrat službeno tam in me je mesto totalno fasciniralo. Veliko manj pa francoščina, s katero nikakor ne pridem na zeleno vejo. Ja, pa pasji drekeci na pločnikih so prava nadlogauser posted image .

LP, Saša

_____________________________

BK.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
16.10.2009 7:20:42   
ksenjak
sky_kako pa to, da ste se odločili za življenje tam? Malo povej, kakšne so kaj razlike med življenjem tu in tam.

lp

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
18.10.2009 19:58:37   
Nenya
Ojla, sem že skoraj obupala, da se bo še katera oppogumila.
Joj, ti zavidam temperature, tukaj se je shladilo in vreme je zelo spremenljivo, za nas, ki smo bili vajeni precej stanovitnega vremena je kar težko. Temerature zjutraj so kar sveže, popoldne pa tam nekje med 10 in morda 15. Smo imeli lepo jesen, malo dežja, samo veter je pa res stalno.
Živimo v bistvu lih da še v prvi coni Pariza, smo blizu obvoznice, ki obkroža centralni Pariz.
Ja mesto je super, še posebej parki, igrala in samo vzdušje, vsi so zunaj, tečejo, berejo, se družijo. Ja, kakci so še kar pogosti, čeprav zelo pridno čistijo pločnike.
Res pa je, da z dvema nagajivkama pod pet let ni nikoli dolgčas.
Kaj pa vi, razen lepega vremena?
Lp
Nenya

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
19.10.2009 18:34:42   
sky
Ja, vreme je še res lepo. Smo šli včeraj s sosedi na eno kmetijo tu blizu v Novo Mehiko in me je po dekolteju prav ožgalo, tako da sem cela rdeča user posted image . Človek ne more verjeti, kar ti Američani vse tržijo...v polju koruze so naredili labirint (maze), tako da se folk notri sprehaja. Zraven je njiva buč, kjer si jih lahko nabereš in kupiš, kolikor hočeš in kakšne hočeš. Na polje se odpelješ v prikolici, ki jo vleče traktor (Hay ride). Otroci se lahko vozijo z gokarti na pedala in v vlakcu "krav", ki jih vleče traktor (me je tako nabunkalo, da bom cela plava po nogah). Domov smo prišli pa celi "vsrani" od zemlje in prahu. Seveda vse plačaš in stojiš v dolgih vrstah kot kakšen butec user posted image . Me je pa presenetilo, ker je bilo vseokoli polno polj bombaža.
Drugače pa je tukaj tudi nekaj folka, ki imajo pse in ne poznajo vrečk in kulture, tako da moram še tu paziti na pasje drekece.
Mi pristali tu, ker je bil mož poslan na izobraževanje. Tako on in hčerka hodita v šolo, jaz pa sem "desperate housewife" in počasi že odštevam čas, ko bo treba nazaj v Slovenijo.
Vaša lokacija je poterm res super. Všeč mi je, kako imaš vse na dosegu in njihov metro te res pripelje, kamor hočeš. Tu pa praktično nimaš kaj videt. Kamorkoli hočeš, rabiš avto. Vsaj šolo imamo blizu (cca. 300 metrov).
Kako to, da vi živite v Parizu?

LP, saša

_____________________________

BK.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Katera od vas zivi v tujini...
19.10.2009 19:56:42   
Nenya
Moj dragi je dobil podoktorski študij in štipendijo v Parizu. Jaz itak nisem mela službe za nedoločen čas tako da smo se pač odločili da gremo. Je za eno leto uradno, pol pa odštej dopuste in to. Ne bi mogla bit eno celo leto ločena.

Res je, kot ena desperate housewife, si prav povedala, sam da se nam tle, na srečo, ne dogaja tolk kt njim. men je problem zaradi jezika, hodim na tečaj in približno funkcioniram v štacunah in podobno, a drugo pa ...

Eno tamalo mam v ene vrste mali šoli, ampak je bila šele prejšnji teden prvič pa je že danes doma bolna, z vročino in kašljanjem. tamlajša pa za državni vrtec nima šans, ker se moraš prijavit že ko si v 6. mesecu nosečnosti. Ona bo šla v privat varstvo samo če jaz dobim službo, ampak to je zelo malo verjetno.

Zaradi dobrega javnega prevoza mi tle avta sploh nimamo itak je parkiranje ful drago, pa še vozijo kot norci.

Zgleda ste meli kar dogodivščino na tisti kmetiji, tle se stvari v glavnem dogajajo ob sredah popoldne, ker takrat ni šole in pa ob vikendih, takrat je tudi ljudi ogromno. Za parke res lepo skrbijo, trava pokošena, listje pospravljeno, igrišča pograbljena. Se pozna da so parki ponoči zaprti, drugače bi bilo vse uničeno.

Neverjetno, da se lahko oktobra 'pohvališ', da te je ožgalo, mi smo tle že vsaj v jaknah.
Živimo v campusu, polno različnih narodnosti, na sprehodih slišiš mnoge jezike, eni so tudi z družinami prišli, sicer zaenkrat še nimomo kake prave družbe, kot maš ti svoje sosede, a upam da počasi bo kaj, morda ko bova malo bolje znala francosko.

Potem si že nakupila buče za halloween?
Tle po moje ne bo kakšnega večjega praznovanja.

Lp
Nenya

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
3 pravljični družinski izleti
V članku preverite, kako so videti prekmurske rusalke, kje na Dolenjskem živi povodni mož in kateri mlinar si je na vrat...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?