Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Polenta z gulasem prepeceno v pecici 18.9.2007 9:34:00
smrka
Danes mi je padla ideja da bi skhala gulas in potem se polento ki bi jo zlila v pekac gor zlila gulas in gor naribala sir.
Zanima me ali je katera delala kaj podobnega, predvsem zato, ker nevem a se bo polenta prevec zapekla, a naj namazem z oljem pekac? Na kaksen nacin vi pripravljate polento prepeceno v pecici?
PECENA POLENTA (po receptu iz ene fine italijanske kuharice)
Skuhas polento po navodilu iz embalaze. Kuhano polento namazes na kuhinjsko desko in jo z lopatko razmazes na 1-2 cm debelo. Polento ohladis in pustis, da se strdi. Medtem ocistis cebulo in cesen in ju na tanko narezes. Ostrgas korenje ter ocistis in operes zeleno. Klobaso in zelenjavo narezes zelo na drobno. V ponvi najprej poprazis cebulo in cesen nato pa dodas se zelenjavo in klobaso in na hitro poprazis. Dodas mleto meso in ga prazis tako dolgo, da ni vec grudasto in izgubi rdeco barvo. Pelate narezec na drobno in jih skupaj s paradiznikovim sokom in rdecim vinom prilijes k mesu. Dodas posusene feferone, ki jih prej zdrobis. Mesno omako osolis, primesas timijan in nepokrito pocasi dusis se 15 minut.
Pecico segrejes na 200, naoljis nepregorno posodo in narezes polento na 2 cm siroke rezine. V posodo nalagas plas polente in plast mesne omake. Po vrhu posujes sveze nariban parmezan in pokapas z oljem.
Cas priprave: 45 minut, od tega je 35 minut sproscanja med pecenjem v pecici.
Tale je res malo pikantna, ampak z malo domisljije, lahko naredis bolj po svojem okusu.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
z dotikom (božanje, držanje za roko,...) (8%) s petjem/poslušanjem pesmic (12%) z branjem/poslušanjem pravljic (16%) zdojenjem (24%) z dudo (16%) pustim, da se sam uspava (24%)
Število vseh glasov: 25
Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!