|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 15:24:17   
Gina
Še enkrat tistim, ki pravite, da dojenje čez dva meseca steče:
- dojila sem 9 mesecev, pa me ni nehalo boleti za znoret in jokat zraven od bolečin, vsakič sproti
- dojila sem 9 mesecev, pa je bil moj otrok totalno lačen, vendar takrat jaz tega nisem vedela, le čudila sme se, zakaj joka, zakaj je razdražen, zakaj poje toliko goste hrane, do 4. meseca sem mislila, da ima krče
Ne obsojajte, če ne veste. Včasih se lahko trudiš in trudiš, pa ne bo nikdar drugače, ker imaš tako konstitucijo, zasnove.


Za Mič:
Obsojajo te najprej v materinski šoli, če si sploh drzneš pomislit, da boš morda imel spet premalo mleka, potem v porodnišnici, ker sploh omeniš, da te joški bolijo. Tulijo nate, te zasmehujejo in potem rečejo, da to ni še nič, kaj pa je malo krvi. Veš, nič ne pomaga, če jim svoje nazaj poveš, takrat ti hormoni divjajo in si čist out. Potem te zasmehujejo zravniki. Na prvi viziti pri pediatru te skoraj zmeljejo v sončni prah, če ne dojiš polno. Tam te kontrolirajo, ali dobro dojiš, pred njimi moraš čakat, da bo otrok lačen in potem naredijo vse, samo da bi ti dokazali, kako pomembno je dojenje. Spet ti zreportirajo celo goro reči, kako si zanič starš, če ne dojiš polno, če si drzneš dodajat - očitno je zanje boljše, če je otrok lačen, kot je bil moj prvi, pa imel premalo kil posledično. No, zato me ljubljana ni nikoli več videla, ko je bila možnost roditi drugje. Kasneje te vsak drugi, ki ga srečaš vpraša, ali dojiš? Pol znank ti pove, kako je to krasno za otroka, kako je to krasen občutek in kako si totalen spak, ker tega niti tako ne čutiš, niti nimaš dovolj mleka, gledajo te kot čudo prečudno, kaj je vendarle s tabo, da si nesposoben producirati mleko. Ko se jim izogneš, pridejo drugi, na vsakem koraku so. In glasno te zasmehujejo. Ne mi reči, da tebi vsak v ksiht pove, kako si debela in grdo zgledaš in maš ful celulita in si sploh nezdrava in boš ravnokar zbolela za ne vem čim že, ker se tako prehranjuješ, zraven pa ksihte dela, kot da se mu gnusiš (namreč take ksihte delajo prenekateri, če rečeš, da ne dojiš)....ker če bi ti veliko ljudi to govorilo, mi verjemi, da vsa samozavest gor ali dol, bi se tudi ti sekirala. Veš, jaz se tudi ne sekiram zaradi mojih kil, ampak jih nimam jih glih ne vem koliko preveč, vendar se mi zdi, da če bi imela 115kg, pa bi še to poslušala zraven, pa čeprav bi morda imela bolano ščitnico, da sploh ne bi mogla shujšat zaradi bolezni, da bi bila vseeno malo žalostna. Ne morem se primerjat z nekom takim, ki ima 115kg, kot se tudi ti ne moreš z nobenim drugim, če imaš drugačne izkušnje. Lahko pa ga razumem. Zato ne obsojam nikogar, ki ima preveč kil, kakor tudi nikogar, ki ne more dojiti, niti tistega, ki reče, da ima izkušnje, da so mu naprej metali ne-dojenje. Isto je to.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 17:16:53   
silvya
Nič se ne sekiraj, če ne gre pač ne gre. Ti sama veš kako in kaj. No ni rečeno, da bo tokrat enako.  Se spomnim kako so mojo sošolko v porodnišnici silili dojit. Če ni šlo pač ni šlo. Pomagala ji je celo njena sestra, ki je medicinka in je imela sama že dva otroka, da bi steklo pa ni. Mala je bila lačna pa ji niso hoteli dati hrane po flaški user posted image . To se meni ni zdelo ravno prav. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 17:20:05   
FANTEK1







Ko sem jaz rodila, mi sploh ni padlo na pamet, da bi rekla za dodatek, ker sem po vsem branju sodec in vseh "reklamah" mislila, da ce bom res hotela dojit, bo sigurno slo.. bla, bla, bla
pa je moja mama prisla pogledat vnuka in sestri rekla: dajte ji prinest dodatek, ker je otrok lacen. Pa sestra ni upala nic rect, bi pa mene verjetno nadrla ce bi sama zaprosila.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 17:28:01   
Jutra
Anonimna, izkašljala si se, zdaj pa bolj mirno kriuser posted image
Kako boš hranila svojega dojenčka, je tvoja odločitev. Samo ne biti preveč trda v glavo, če bo pa tokrat slučajno drugače kot pri prvem otroku in pri vseh tvojih žlahtnicah - lahko se ti bosta cedila med in mleko v potokih, pa ga bo res škoda stiskat za v lijak, ker boš želela biti zvesta svoji odločitviuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 18:19:53   
Anonimen
Ne podpiram ne ene ne druge strani. Zakaj? Ker dojenje je res nekaj najlepšega na svetu, pripravljeno mleko katerikoli čas, zdravo, najboljše hranilo za otroka!
Napad na osebo, ki se pa pač odloči za nedojenje pa je razred zase. Vsak se ima pravico odločiti, kako bo njegov otrok živel. Če to ni razlog, da bi ukrepala socialna služba (kar seveda ni) , naj se vsi brigamo zase.

En nasvet tistim, ki ste se že vnaprej odločile, da ne boste dojile: do rojstva otroka bodite tiho in stvar bo rešena. Simpl k pasulj. Volk sit in koza cela.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 18:25:33   
Anonimen
Saj res, da nismo, ampak recimo, če bi bili v Afriki? A bi apriori določile, da bo vaš otrok umrl, ker pač ne boste dojile? ALi bi se silom razmer venarle potrudile in vsaj skušale svojega mladiča nahraniti pri dojkah? Pa če pač ne bi šlo, bi umrl. Zakon narave.  Ker, če je odgovor, ja, itak, da bi se potrudile, potem jaz v odločitvi nedojenja ne vidim nič drugega kot lenobo in "komoditeto" matere, ki pa je irak ne morem razumeti. Žal mi je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 18:46:56   
mami_miki
mene so tud...ampak se nisem ne vem kolk obremenjevala...sem se zelo trudila z dojenjem, šlo je samo en mesec sicer, pa je moj dojenček čist ok...že v porodnišnici sva začela dodajt-sem bila presenečena, da pa niso niiiiič težili-so rekli, otrok mora bit sit...v enem mescu sva protitelesa nabrala...glej. potrudi se, če bo šlo bo, če ne pa pač ne...ne sekiraj se preveč...
aja-pa vsi so mi govorili, kako je enostavo če dojiš..ok, saj je. je pa tudi enostavno, če ne dojiš...vedno sem imela s sabo termovko, stekleničko in mleko, zmšala sem ga kjerkoli, pa ohladila tud..

je pa res, da so mi vse kolegice fuuuuul težile...kar menjala sem temom ali pa sem rekla, da bo kakor pač bo....sem jim dala vedet, naj nehajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 18:49:28   
mami_miki
je pa res,,,da je ful lep filing, ko dojiš...zato pač teče mleko ven, ker je namenjeno otročku...drugač nebiuser posted image


(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 19:44:07   
Ženkica
Ko sem bila noseča sem bila odločena, da bom dojila; ta misel se mi je zdela povsem "normalna". No, pa sem rodila prezgodaj; v porodnišnici so mi dojenje prvi mesec celo odsvetovali oz. mi ga prepovedali zaradi otročka, ki je bil šibek, ker je bila pač nedonošenček. No, pa se je začelo pumpanje. Trajalo je 2 meseca, še malo več; vmes sva se sicer kasneje tudi dojili, ampak ni nikoli zares steklo tako kot bi moralo, mleka ni in ni bilo.
Najhuje je bilo, ker so me vsi, še posebej moja mami non stop pumpali s tem, kako MORAM dojiti, ker je to za otroka dobro, nobeden pa ni pomislil name (razen moj zlati mož).
Lahko si mislite kakšen občutek krivde me je preveval ko sem dokončno nehala dojit, ampak kar naenkrat nisem bila več kot cunja user posted image . Tudi hči je začela spati celo noč; skratka, končno sem začela 100% uživati v materinstvu.

Ko bom naslednjič user posted image , bom, če mi bo kdo kaj težil glede dojenja rekla samo: BRIGAJ SE ZASE!
Še vedno sem prepričana, da je dojenje super stvar, ampak ne za vsako ceno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 21:37:42   
jade1
Ma tudi, ko sem bila noseča me sploh nikoli ni nihče vprašal, če bom dojila in potem ne, če dojim ali ne. Pa tudi nikjer v medijih, pri dr. nikjer nisem zasledila neke pretirane reklame za dojenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 21:39:05   
Anonimen
No, da še jaz napišem "svoje"...

1. V Lj porodnišnici nisem dobila občutka, da bi "posiljevali" z dojenjem, bi si pa želele malo več spodbude in velikoooo več pomoči prvorodkam.

2. Mi gredo pa kar kocine pokonci, ko mi katera reče, da ni imela mleka, da otrok ni imel sesalnega refleksa in da zato niso dojile! Larifari! Isto bi lahko rekla jaz, pa še sedaj dojim svojega sina...
Naš mali je zamenjal noč in dan, podnevi je spal, ponoči je cele noči kričal, pil ne bi. Ne z zize pa ne. Pa hvala za mojo mami, da mi je svetovala in me bodrila (ona si ej pred skoraj 30 leti ročno stiskala mleko, ker je bil moj brat zahiranček in nedonošenček). Mleko sem si črpala 3 tedne, nato ko je bil dovolj "močen" in je bil malo bolj aktiven tudi podnevi je začel piti sam - seveda je bilo potrebno veliko truda. Na začetku, ko sem prišla iz porodnišnice sem si načrpala cele 10ml mleka (da ne omenim kako sem se zjokala, ko je patronažna rekla, da takšni mali popijejo 90ml). Pa sem si črpala na 15 minut, ko ga je bilo malo več na pol ure,... čez 10 dni sem že načrpala 100ml in več!!! Pa sem si črpala noč in dan, spala kvečjemu par uric na dan, kuhala,...

Torej bi tudi sama rekla, nisem imela mleka, mali se ni hotel dojiti... bla bla bla! Vse se da, potrebna pa je volja, pa seveda veliko truda in odrekanja!

(odgovor članu Ženkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 21:51:29   
Anonimen
Za Mič:
Obsojajo te najprej v materinski šoli, če si sploh drzneš pomislit, da boš morda imel spet premalo mleka, potem v porodnišnici, ker sploh omeniš, da te joški bolijo.


Obsojajo te toliko, kolikor se pustiš user posted image .

Vsakemu staršu (vključno z očetom) naj bi bilo jasno, da je sam (par) odgovoren za otroka in da so razna obsojanja, kritike, pregovarjanja le rahel piš.

Par, ki drži skupaj, se bo o takih pripombah le pogovoril, naprej pa bo delal točno tako, kot onadva mislita, da je najbolje. In žal mi je za tiste pare, ki se niti o tako preprosti stvari, kot je dojenje-nedojenje, ne more odločiti sam, ampak podlegati vplivom bolj ali manj znane in bolj ali manj agresivne okolice.

In govorim v dvojini, ker dojenje je stvar dveh. Matere, ki doji, in očeta, ki jo podpira.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 21:59:20   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

In govorim v dvojini, ker dojenje je stvar dveh. Matere, ki doji, in očeta, ki jo podpira.


Tu lahko dodamo mater ki po spletu okoliščin (ne) doji in očeta ki jo podpira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:00:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

In govorim v dvojini, ker dojenje je stvar dveh. Matere, ki doji, in očeta, ki jo podpira.


Tu lahko dodamo mater ki po spletu okoliščin (ne) doji in očeta ki jo podpira.


Ja, imaš prav. Hvala za pripis user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:01:51   
caillou
No, jaz se zaradi takih vprašanj prav gotovo ne bi tako močno razburila, ker slabo vpliva na  še nerojenega otroka, ki ga nosiš v sebi.

Če boš dojila ali ne, je pa popolnoma tvoja stvar. Sama sem zagovornica dojenja, vendar ne za vsako ceno.




_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:02:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

No, jaz se zaradi takih vprašanj prav gotovo ne bi tako močno razburila, ker slabo vpliva na  še nerojenega otroka, ki ga nosiš v sebi.


To pa itak user posted image .

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:04:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Saj res, da nismo, ampak recimo, če bi bili v Afriki? A bi apriori določile, da bo vaš otrok umrl, ker pač ne boste dojile? ALi bi se silom razmer venarle potrudile in vsaj skušale svojega mladiča nahraniti pri dojkah? Pa če pač ne bi šlo, bi umrl. Zakon narave.  Ker, če je odgovor, ja, itak, da bi se potrudile, potem jaz v odločitvi nedojenja ne vidim nič drugega kot lenobo in "komoditeto" matere, ki pa je irak ne morem razumeti. Žal mi je.


a) Če bi bili v Afriki, bi takega otroka podojila črnka iz sosednje kolibe ali pa bi mu v usta tiščali speštane mravlje. In bi preživel. Kasneje bi se srečal s kakimi boleznimi in isto bi ali preživel ali ne kot njegovi dojeni vrstniki.

b) Če vi menite, da je podpora sledeči dogodek, ko ženska rodi svojega prvega otroka, ga prvič pristavi k dojki in ko sledi vprašanje med. sestre: A S TO REVŠČNO BI VI DOJILI, pa naj me koklja v rit brcne, še nastavim ji jo pa naj me sune z vso silo. Bi rada videla vas, kaj sem jaz kriva, da mi niso zrastle? Pa potem vse te reklame, da velikost pa nima veze?! Potlej pa tako zasmehovanje?!

Kako je šlo potem moje dojenje, ne bom niti razlagala, ker vas itak ne zanima in itak nebi verjele.
Res je kar pravi prva anonimna, morda ne na vsakem koraku, a zmerom se najde kakšna ki vas bo nadirala na cesti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:13:08   
caillou
b) Če vi menite, da je podpora sledeči dogodek, ko ženska rodi svojega prvega otroka, ga prvič pristavi k dojki in ko sledi vprašanje med. sestre: A S TO REVŠČNO BI VI DOJILI, pa naj me koklja v rit brcne, še nastavim ji jo pa naj me sune z vso silo. Bi rada videla vas, kaj sem jaz kriva, da mi niso zrastle? Pa potem vse te reklame, da velikost pa nima veze?! Potlej pa tako zasmehovanje?!



No, tejle sestri bi pa jaz z veseljem pokazala kako otrok nasesa dovolj hranil iz ziz, ki so v normalnem stanju samo malo večje od lešnikov.
To bi mi naredila veselje.





_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:14:45   
Anonimen
Škoda besed, pa tako dobro hočemo večina.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:15:13   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna


2. Mi gredo pa kar kocine pokonci, ko mi katera reče, da ni imela mleka, da otrok ni imel sesalnega refleksa in da zato niso dojile! Larifari! Isto bi lahko rekla jaz, pa še sedaj dojim svojega sina...
Naš mali je zamenjal noč in dan, podnevi je spal, ponoči je cele noči kričal, pil ne bi. Ne z zize pa ne. Pa hvala za mojo mami, da mi je svetovala in me bodrila (ona si ej pred skoraj 30 leti ročno stiskala mleko, ker je bil moj brat zahiranček in nedonošenček). Mleko sem si črpala 3 tedne, nato ko je bil dovolj "močen" in je bil malo bolj aktiven tudi podnevi je začel piti sam - seveda je bilo potrebno veliko truda. Na začetku, ko sem prišla iz porodnišnice sem si načrpala cele 10ml mleka (da ne omenim kako sem se zjokala, ko je patronažna rekla, da takšni mali popijejo 90ml). Pa sem si črpala na 15 minut, ko ga je bilo malo več na pol ure,... čez 10 dni sem že načrpala 100ml in več!!! Pa sem si črpala noč in dan, spala kvečjemu par uric na dan, kuhala,...

Torej bi tudi sama rekla, nisem imela mleka, mali se ni hotel dojiti... bla bla bla! Vse se da, potrebna pa je volja, pa seveda veliko truda in odrekanja!



Oprosti, ampak a si ti mogoče pomislila, da si nismo vsi/vse enaki??? Da je mogoče tvoje telo zmožno "sproducirati" več mleka kot moje; da je tvoj otrok drugačen od mojega ali njenega?? Mislim halo; kakšna zaplankanost; kot so že nekatere punce pisale; mama danes ni več vredna nič po mnenju nekaterih; dost žalostno.
Aja, pa če ni mleka, nimaš kej črpat, mogoče edino luft user posted image  Štekaš?? user posted image

No ja, spet ena od neskončnih debat; vsak goni svoje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:16:14   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Škoda besed, pa tako dobro hočemo večina.user posted image


V to pa ne dvomimouser posted image .

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:17:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Škoda besed, pa tako dobro hočemo večina.user posted image


user posted image  user posted image

Še dobro da nisem imela RR, ko je bilo treba dojiti.

Smo čez prišli čisto brez stresa, agresivne propagande in odvečnih besed  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:20:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Škoda besed, pa tako dobro hočemo večina.user posted image


user posted image  user posted image

Še dobro da nisem imela RR, ko je bilo treba dojiti.

Smo čez prišli čisto brez stresa, agresivne propagande in odvečnih besed  user posted image  user posted image


Hvala bogu.user posted image Tud če so zize povešene.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:21:08   
caillou
Pa saj je pri toliko različnih ljudeh to normalno. Sosedov Tone ima Pižoja, naš pa Renoja. Pa to nikoli ne prideta do konca debate. Razlika je samo v tem, da ženske hitro znorimo, pobje pa trajbajo v neskončno.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Pa saj to je noro
14.10.2007 22:21:13   
Marogica
Punce, malo več samozavesti. Če želite boste dojile, če ne pa ne. Vsekakor naj to ne bo odločitev zaradi drugih, temveč izrecno zaradi sebe. Tu pa nastopi vprašanje, kaj pomeni zaradi sebe?
-Je to, ker nočete imeti povešnih jošk?
-Je to zato, ker boli?
-Je to zato, ker vam gredo drugi s takšnimi vprašanji na živce?
-Je to zato, ker....

Ne, to je zato, ker se imate rade, zato ker imate rade otroka.

Dojenje ni nobena "umetnost", ni nobeno "žrtvovanje", dojenje spada k materinstvu, dojite, ker ste mame.. (izvzete so seveda te, ki mleka zaradi kakršnegakoli zdravstvenega vzroka nimajo).

Moj ta mlajši je bil tudi nedonošen. Pa kaj? To ni izgovor, da se otrok ne more dojiti. Midva sva "trenirala". Vsake toliko, vsakih 10, 20 min...gremo na joško... Pa je počasi šlo. Pa ni bil nič premajhen, prešibek...Ne, se je "naučil". Malo po malo. Temu se pravi vztrajnost, volja. Od naju obeh.

In ja,....s to "revščino" sem jaz dojila dva otroka. In nisem zato ponosna, sem pa vesela, da sem jima dala to, kar lahko, to kar je moja "dolžnost" in to, kar imam. Pa ne zaradi drugih, izrecno zaradi sebe im mojega otroka.

Obsojam nikogar, to ni moja pravica, niti moja stvar,še najmanj se pa mi to da. Bi bilo pa dobro, da se nad seboj zamislite...vse..tiste za in tiste proti.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?