|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2006-2
14.2.2011 8:20:05   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca

Ah, sem že pozabila, kako te lahko ven vrže, ko napišeš cel roman.



Rahelca, mogoče pride tebi (in ostalim kdaj prav). Če ti pošlje pozdravček v stilu "We're sorry......." Desni klik na miški in opcija "Nazaj/Back". Pa bo cel tekst spet tukaj. Potem pa samo še klasčni copy/paste in bo besedilo tukajuser posted image .

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
   RE: Januarke 2006-2
14.2.2011 10:00:22   
renan
Tudi mi smo začeli spet nazaj spat hodit, ampak zdaj je to bolj kratek spanec. Nekaj časa sploh ni hotel spati, ampak je potem bil nemogoč zvečer.

Za pusta bo pa verjetno robot. Bomo sami naredili kostim... Naš je čisto vsekan na tehniko, elektriko, robote, rakete... Obseden je z lego kockicami, stalno zlaga robote, rakete, vesoljska plovila...

Brati ga  nismo silili, kar sam je začel, zvečer mu najprej prebereva pravljico, potem pa želi še sam eno "prebrati".

Odkar smo se preselili nazaj na vas, sploh ni nič več bolan, ni še manjkal zaradi bolezni v vrtcu letos. Upam, da bo tako ostalo do spomladi. V zg je pa stalno neke viruse pobral... Tako , da Rahelca svež zrak je najboljše zdravilo - vsaj pri nas.user posted image

< Sporočilo je popravil renan -- 14.2.2011 10:01:18 >

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
   RE: Januarke 2006-2
15.2.2011 23:42:40   
RIJA*
se na hitro malo oglasim, ker glih čakam, da mi stroj opereuser posted image

vidim, da so vsi bolj ali manj pametni in bi šli komot v šolo, vendar sem jaz presrečna, da je mali januarček in mu ne bo treba user posted image  ker kakorkoli, da je ta prvi razred bolj ko ne vrtec, je vseeno neka večja obveza kot vrtec in jaz mu privoščim še to eno leto brezskrbnega igranja. ko sem bila noseča, sem v bistvu molila, da rodim vsaj 1.1. user posted image

naš mulči že obvlada nekaj črk, jih brez problema prepisuje, da bi pa bral pa še ne. nima interesa in noben ga ne forsira. mu bolj ležijo številke...brez problema šteje čez 100...je v bistvu nekak skužil kako to gre in zdaj mu je tako lahko, kot voziti se s kolesomuser posted image
prav tako ve katera je večja manjša in nekaj malega sešteva. pa številke mu ležijo že od malega.

je pa res, da je naš mali bolj motoričen tip. tukaj pa lahko rečem, da strašno prehiteva vrstnike. verjetno poleg naravne danosti k temu pripomore tudi to, da so ogromno zunaj z vsemi možnimi rekviziti in prijatelji.
največji dogodek je obisk skejtparka, kjer naš mulči kar navdušuje starejše obiskovalceuser posted image  tako z rolko kot kolesom in največja želja je, da bi dobil pravo bmx kolo, da bi z njim lahko vozil off road....v bistvu se že dogovarja, da bi mu na koncu naše parcele uredili z bagerjem malo progo za skakanje s kolesom.
od igrač imamo doma sto in eno varianto finger skejtov in finger bmx in pripadajočih prog....pa še vedno ni dovoljuser posted image  še vedno kakšne nima....

včasih se sesuje tak, da ne vem kako ga naj razmotam iz kolesauser posted image user posted image user posted image

pa računalnik. tukaj pa ti mali ve razložiti več kot nek pubertetnik. vse si sam naredi, natipka (tu mu seveda črke ne delajo problemovuser posted image )....ga moramo prav malo bremzati...sploh zdaj pozimi, ko vseeno nismo toliko zunaj kot poleti.

in še ena strast: iti, iti, iti....nekam....okrog....konec januarja smo bili v Budimpešti in se mu je tako dogajalo, da enostavno ni hotel domov....user posted image  
zvečer ob 7.00 sva ga še trgala z ene plezalne stene in smo rekli, da zdaj pa res gremo domov....pa ga moj zeza: a gremo še v Baumax?     jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!......samo domov ne...midva sva se narežala prav do solz.

in še en tip: če bo kdo hodil gor, smo odkrili HIŠO ČUDES...prečudovita pogruntavščina, ki je za naše mulče...tudi tastare....ful zanimiva user posted image  vsakojake fore od tehnike do iluzij...

bolezni pa so nas do prejšnjega tedna hb pustile pri miru....v letošnjem šolskem letu je prejšnji teden fasal prvo malo virozico, nič posebnega v glavnem.

tak, centrifuga je gotovauser posted image  pa-pa


(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
   RE: Januarke 2006-2
16.2.2011 9:06:14   
lonja
Pa groza Rija, ob kakih urah ti to centrifugiraš user posted image user posted image user posted image ? Boga tvoja dva, ko to poslušata.... user posted image user posted image user posted image .

Mi smo pa danes spakirali našo Ajdo na zimovanje, sva včeraj skupaj pakirali kovček, to je bilo navdušenja, pri meni pa kr malo skrbi, saj sem še jaz kovček komaj zaprla. No, pa sej bo imela tam pomoč, upam. Zdele enkrat se bojo odpeljali iz vrtca, grejo pa na Stari Vrh nad Škofjo loko na kmetijo odprtih vrat, sicer le za dva dni, pa vseeno, prvič je, da sme tako sama brez moje Ajde za kaj več kot en dan user posted image user posted image .

V ponedeljek sem bila na vpisu v šolo, pa sem si z nekim obrazcem za možnost preložitve vpisa za eno leto, podaljšala odprte možnosti do konca maja user posted image . Ja, Rija, res je, tudi jaz sem molila, da zdržim od 1.1., pa ni šlo, je blo treba kr rodit it in zdej jo imamo, našo decembrčico user posted image . In s tem kup problemov. Čeprva Ajda se šole full veseli, piše full lepo, bere še ne, ampak imajo za opismenjevanje itak 3 leta časa tako da se ne mudi user posted image . Bomo imeli še nek razgovor z vzgojiteljico, ona jo po mojem itak najbolj pozna, saj je z njo skoraj več kot jaz user posted image .

Mi smo drgač OK, malo se še oziroma za poletnimi počitnicami oziroma dopustom, zdej ko smo končno prodali naše stare stanovanje, bo vsekakor to tudi finančno mnogo lažje user posted image .

Tak. Grem delat, oglasite se še kaj ostale.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
   RE: Januarke 2006-2
16.2.2011 9:33:51   
pikica*
O, ste se razpisaleuser posted image .

Rija, vaš Til je potem podobne sorte kot na Lovro. Akcija na polno, ves čas. Ta fant sploh hodit ne zna, ampak ves čas teče. Samo, če gremo kam, kjer mu ni všeč, ga pa začnejo nogice boletuser posted image . Lani je celo poletje šopal okrog poganjalca (tisto kolo brez pedal), letos pa smo presedlali na kolo - veselje za znoret. Zoja je pa bolj plesalka in princeskauser posted image .


Lonja, ja takole "dopustovanje" naših otrok zna bit bolj naporno za nas kot za otroke. Naša Zoja je šla lani prvič na kmetijo z vrtcem. Mene je kar malo zvijalo, ona pa je totalno uživala. Letos so bili pa na zimovanju, ampak Zoja ni smela poleguser posted image , ker je letnik 2006 in ne 2005 (kot večina otrok iz njene skupine). Bilo jenekja žalosti na njeni strani, ampak je preživela.  Bomo pa po svoje smučaliuser posted image . V nedeljo smo šli spet malo v Kranjsko Goro pogledat in sta tamaladva čisto not padla - 3h sta smučala kot utrgana. Lovro je itak totalno mahnjen na smučanje. Jutri pa jo spet mahnemo tja - tokrat za 4 dni. Lovrotu se že trga od veseljauser posted image , Zoja pa se kratkega dopusta sicer veseli, ampak malo manj od malega.


Mi tudi že sanjamo o dopustu. A že kaj planirate za prvomajske? Mi smo mislili it pogledat v London, zdaj pa je vmes padel še NYC in sva rekla, da preserevat se pa ne greuser posted image - in smo London za nedoločen čas prestavili. Tako bi se znalo zgodit, da bomo praznike spet preživeli v Umagu.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
   RE: Januarke 2006-2
17.2.2011 11:07:12   
RIJA*
pikica potem me razumešuser posted image

A vi pa kar NYC? Jaz si tega z mojim malin enostavno ne predstavljam, pa smo tudi povabljeni....čakamo, da bo še malo mirnejšiuser posted image

renan: sem videla, da sprašuješ za šolo....ne zameri....ampak jaz bi vzgojiteljic ne poslušala niti pod točko razno. prej v šolo....pa kaj za vraga bo imel od tega kot to, da bo prej obremenjen in dolgčas v vrtcu? prosim lepo....potem so pa vzgojiteljice nesposobne, da ga ne znajo zanimirati in zaposliti...user posted image

moj je isto rojen in bi v tem trenutku tudi lahko rekla recimo, da ne zaostaja za letnikom 2005 ampak to, kar mi vidimo, da znajo nekaj črk in številk, pa da so malo naprednješi od drugih je trenutno...itak vsi pravijo, da ni problem v prvem razredu...pač pa recimo v tretjem.

vse pride ob svojem času, tudi šola. ta še itak prezgodaj....pomislimo samo na naše generacije, ki smo šli še eno leto pozneje v šolo. pa nismo nič zamudili.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
   RE: Januarke 2006-2
17.2.2011 11:41:45   
renan
Mi bomo kar še počakali... Vzgojiteljice niso problem , res mu je super v vrtcu. Edino je tukaj na vasi in po svojih sposobnostih še bolj izstopa. Kar se tiče dolgčasa: v zg smo imeli velike probleme s tem, ker ga vzgojiteljice niso vedele vključiti in prav zaradi tega , ker mu je bilo "dosadno" sploh ni želel več v vrtec, tukaj mu dajejo raznorazne zahtevnejše zaposlitve in rad hodi v vrtec.

Edini plus za bolj zgodnji vstop v šolo je "društvo" s katerimi se "šteka", ti so vsi starejši od njega. Bo  v naslednjem letu pač bolj navezan na vzgojiteljice...



(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
   RE: Januarke 2006-2
17.2.2011 12:02:24   
RIJA*
Renan, je pa res, da vaški otroci malce zaostajajo po neki "splošni razgledanosti" za mestnimi. pa nimam nič proti nikomur, ampak je pa to dejstvo, ki ga sama opažam glede na to, da spimo na vasi, živimo v mestu.

vaški otroci so do vstopa v vrtec večinoma doma, s starimi starši in starši. družbe imajo manj kot mestni. žal. niti se staršem ne da po službi fijakati v mesto in se kaj veliko družiti z vrstniki in obiskovati vsega živega, kar pač mestno življenje nudi.

imamo pri sosedovih tudi 4.1. rojenega malčka, ki do 3,5 let ni zapustil gnezda doma in če ju primerjam je razlika ogromna. ravno v izkušnjah in razgledanosti.

zato te čisto štekam, kar govoriš. pa tvoj hodi še v vrtec na vasi...kar je spet popolnoma drugače, v nekaterih primerih sicer 100 x boljše, kot v mestu.

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
   RE: Januarke 2006-2
18.2.2011 14:05:09   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*



A vi pa kar NYC? Jaz si tega z mojim malin enostavno ne predstavljam, pa smo tudi povabljeni....čakamo, da bo še malo mirnejšiuser posted image




Tokrat greva sama, za 4 dni. Otroka ostaneta domauser posted image . Smo bili pa poleti 2 tedna gor in je bilo super. Nič imet strahu. Če ste povablejni pa še toliko bolje, Čim prej kupite karte in pojdite.

Mi imamo pa danes tukaj v KG res fantastično vreme. Vsi uživamo na polno, Lovro je imel danes še učitelja smučanja in ga sploh nismo mogli ustavit. Od 10h do 13h je smučal na polno. Ko smo rekli, da je konec je pa padel v jok. Mai Tina MAzeuser posted image

< Sporočilo je popravil pikica* -- 18.2.2011 14:06:55 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
   RE: Januarke 2006-2
18.2.2011 15:19:44   
Rahelca
Pikica, super, da gresta sama dva...midva si nisva mogla vzeti frej, mogoče je bilo to tudi narobe....
Joj, imam kar slabo vest, ko se takole veliko ukvarjate z januarčki...meni včasih ful zmanjka časa, potem ko gresta Ana in Jan spat, si včasih vzamem še čas za Saro ampak potem obe zaspiva....občasno pa še malo pospravim, da ne hodimo ravno čez smeti:-)))). Zdaj imam vsaj vsak drug vikend prost, ampak redko da so vsi trije z njim, ker je zagotovo eden bolan...
Kaj pa naše srečanje? Ali kar določimo datum pa kdor pride pride?

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
   RE: Januarke 2006-2
21.2.2011 7:53:10   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca

Pikica, super, da gresta sama dva...midva si nisva mogla vzeti frej, mogoče je bilo to tudi narobe....


Priložnosti, da greva sama kam, je bolj malo. S temle najini izletom bova itak pokurla svoj bonus za varstvo otrok  vsaj do konca leta, ampak najine baterije bodo polneuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca
Joj, imam kar slabo vest, ko se takole veliko ukvarjate z januarčki...

Nič imet slabe vesti. Jaz rečem kapo dol, da sama folgaš tri malčke te starosti. Pa tudi - nič skrbet, da se vsi tako zelo ukvarjamo s svojimi otroci. Pridejo obdobja, ko je časa in energije za to več in obdobja, ko ti zmanjkuje obojega in so otroci malce na stranskem tiru. Nismo idealni, vsi pa delamo po svojih najboljših močehuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca
Kaj pa naše srečanje? Ali kar določimo datum pa kdor pride pride?


Verjetno bo tako najboljše, ja. Manjka nam organizatorkauser posted image .

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
   RE: Januarke 2006-2
21.2.2011 14:50:07   
renan
Nič imet slabe vesti. Jaz rečem kapo dol, da sama folgaš tri malčke te starosti. Pa tudi - nič skrbet, da se vsi tako zelo ukvarjamo s svojimi otroci. Pridejo obdobja, ko je časa in energije za to več in obdobja, ko ti zmanjkuje obojega in so otroci malce na stranskem tiru. Nismo idealni, vsi pa delamo po svojih najboljših močehuser posted image .


res...user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
   RE: Januarke 2006-2
5.4.2011 17:42:50   
RIJA*
Rahelca: ma super ti gre, vsaka čast!user posted image

ka zaj, že mesec in pol zatišjeuser posted image


(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
   RE: Januarke 2006-2
5.4.2011 19:47:49   
lonja
Rija, čak, da se zorganiziramo....user posted image , pol bo tale forum spet oživel. A ne, da bo, ženskice. Že drugo leto si bomo mele več za povedat, ko bojo naši čmrlji (no, eni mogoče že letos) prvošolčki user posted image .

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
   RE: Januarke 2006-2
11.4.2011 7:44:39   
pikica*
Lonja, naslednje leto pa sploh ne bomo imele časa za čvek, ker bomo morale delat domače nalogeuser posted image . Za letos smo  po moje tudi počasi zaključile, ker se je končno začelo lepo vreme in je kar greh bit doma. Ampak mogoče enkrat nekoč postanemo čvekeuser posted image . Drugače se pa tukaj gor tako poredko oglašamo, da se niti nisem pohvalila, da sem marca spet malo skočila pogledat v NY. Tokrat samo za par dni, ampak je bilo vseeno lušno. In ta runda je bila brez otrok. Za naslednje leto pa že Zoja dela plane, kako se gremo potepat po Ameriki - njej se je totalno prikupilauser posted image .

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
   RE: Januarke 2006-2
9.5.2011 16:19:28   
A & T
Lep pozdrav vsem,

zeloooo dolgo se nisem oglasila. Včasih sem bolj pogosto pokukala sem in tudi kaj napisala, vendar večinoma ni bilo nobenega odgovora, zato sem izgubila voljo... zdaj je spet naša stran malo oživela, zato bom tudi jaz napisala nekaj besed o mojem januarčku.

Sistematski pregled pri 5. letih smo že imeli, ne pa še tistega pri psihologu. Tino črko r govori že zelo dolgo, tako da nam ne bo treba hoditi k logopedu. Pred nekaj meseci je začel sam brati in pisati, tudi daljše besede mu ne delajo težav, številke pa so itak njegovo področje, vendar mi niti slučajno ne razmišljamo o tem, da bi ga dali prej v šolo. Nočemo ga prikrajšati za to eno leto, ki kasneje v bistvu sploh ne bi prinesla nič pozitivnega, trenutno pa se bo še fajn igrati v vrtcu. Mi smo šli v šolo pri 7. letih, pa je bilo prehitro, dati otroka pri 5., pa čeprav je umsko sposoben, pa se mi ne zdi prav.

To leto smo bili ves čas zdravi, preboleli smo edino vodene koze, zaradi katerih se je tehtnica spustila za kar 3 kilograme - zdelale so nas te kozice. Drugače smo veliko zunaj, zakon so igre z žogo (nogomet, košarka) in trampolin, medtem ko našega Tinoja nekako ne zanima kolo in se še vedno ne zna peljati brez pomožnih koles.

Koliko pa kaj tehtajo vaši januarčki? Tino ima le 19 kg, visok pa je okrog 118 cm. Suhec brez bokov, zato mu zelo težko kupim primerne hlače, ki mu ne bi lezle dol. Večinoma ima v vseh (tudi pižaminih) dodatno gumico.

Uživajte s svojimi sončki in pazite nase...

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
   RE: Januarke 2006-2
9.5.2011 18:56:12   
alenkica
Zivjo
A & T: waw tvoj Tino je pa zelo priden kar se tiče pisanja in branja! Priden Tino!
Kar se tiče kolca, pa ne se sekirat. Jureta recimo pa ne brigajo igre z žogo čisto nič in bi samo kolesaril. Otroci so si različni, kaj čmo!
Tino je pa zelo lahek. Jure je velik 122 cm, težak, pa okrog 26 kg. (se je tudi rodil zelo velik), ampak ni nič debelušen, ker je tudi velik. Edino obleke mu kupujem za 8, včasih mu gre prav tudi za 10 let user posted image

Jure pa je končno začel pisat, rad prebira številke, zelo rad barva, riše. Zadnji teden pa je začel raćunat na prste.
Edino kar bi ga rada naučila je kak drugi jezik, recimo italijanščina, ki se pri nas veliko govori, ali pa angleščina.
Kako ste se ve lotile učenja tujega jezika?

Zdravi smo bolj tako, tako. Jure ima pogosto težave z ušesi, ker noče pihat iz nosu in potem mu nastane vnetje in če se ne bo hitro poboljšal, bo mogoče tudi operacija žrelnice, ma upam da ne bo treba. Ga skozi opozarjam na to in počasi se mi zdi, da bo zač.pihat.
Miha je pa veliko bolj samozavesten, nič se ne boji, veliko prej je zač.govorit, pa bolj ga zanimajo miselne stvari (knjigice, ..)
Lepo se imejte!

(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
   RE: Januarke 2006-2
10.5.2011 10:30:44   
Rahelca
Ojla vsem....kako kaže naše srečanje? A se kaj dobimo? Mi smo vredu. Več ali manj. Sara je super, postaja že prava deklica, v vsem jo oponaša sestrica, ki pri treh letih počne skoraj vse, kot Sara. Jan je pa....sinček moj......Naslednje šolsko leto bo naporno zame, predvsem zato, ker ne vem, kaj naj Saro vpišem v šolo. Ali v Trzin ali zraven moje službe....glede na dejstvo, da sem za vse sama, ne vem kako bi mi logistično zneslo.....no, ja. Časa imam še malo. Uživajte, pobožajte svoje sončke in se beremo. R

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
   RE: Januarke 2006-2
10.5.2011 13:00:11   
renan
Lepo, da ste se spet malo oglasile...user posted image

Vladimir tudi še ne zna kolo voziti brez pomožnih koles, zanimanje za kolesarjenje mu je minimalno.  V bistvu smo v fazi kupnje kolesa, ampak ne vem sploh kje naj več gledam. Povsod prodajajo za njegovo velikost neka komplicirana kolesa s prestavami, mislim da je to pretežko za otroka, ki se komaj uči voziti.. Če ima kdo kakšen nasvet, kje kupiti kolo, bi mu bila hvaležna. Smo pa nabavili skiro, ki pa trenutno samo zbira prašino....

Naš mulc je  trenutno obseden s stripi in to z Miki Miško, kupiti morava čisto vsako številko, pa še tiste v hrvaščini...Bere že tudi  sam, začel je pa risati tudi svoje stripe s slikami in tekstom. Glavni interes razen stripov so mu še vedno roboti, rakete in elektrika.user posted image


Visok je na pregledu bil 116 cm in ima 21 kg... Pravi dečko, s kar tremi puncami... baje mu manjka samo še ena...user posted image


Glavna novica pa je, da bo decembra dobil družbo... Upam, da bo vse v redu....user posted image

< Sporočilo je popravil renan -- 10.5.2011 13:02:41 >

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
   RE: Januarke 2006-2
10.5.2011 13:49:54   
A & T
Helou,

alenkica - hvala za pohvale. A Jure pa bi samo kolesaril, igre z žogo pa mu ne dišijo? Zanimivo, res so si zelo različni. Jure ima 26 kg? Verjamem ti, da ni debelušen, ker ima sodelavka tudi takega korenjaka, kot je tvoj in tudi pravi, da ni prav nič debel. Tino je vedno v miganju, vedno v akciji in verjetno pokuri vse kalorije, ki jih poje. Vsak dan sigurno po dve uri brez prestanka skače na trampolinu, potem pa še nogomet, nabijanje žoge in metanje na koš in zato ima atletsko postavo user posted image .

Lepo, da razmišljaš o tem, da bi Jure naučil še kak tuji jezik. Tino v vrtcu obiskuje nemščino, ki jo imajo dvakrat na teden in se je že veliko naučil. To so leta, ko se otroci najhitreje naučijo tujih jezikov in je zato fajn, da jim to omogočimo.

Mi smo imeli iste težave kot vi od 2,5 do 4 leta. Vnetje ušesa na vnetje, brez antibiotika smo zdržali le teden dni in smo zato pri treh letih šli na operacijo žrelnice. Po op. lažje diha, nekaj vnetij je v letu po op. še imel, vendar bistveno manj, po enem letu pa nobenega vnetja več. Nam je zelo pomagal tudi sprej Sterimar, ki smo ga uporabljali le ob zamašenem nosku ob prehladu, drugače pa ne.

Ja, drugi otrok se veliko nauči od starejšega.

Rahelca - Za šolo za Saro pa se boš morala sama odločiti, ker boš prav ti tista, ki jo boš vozila tja in hodila po njo. Naredi tako, da bo lažje predvsem tebi, ker bo sigurno naporno.

Srečanje - lepo bi se bilo videti, posebno fajn bi bilo, če bi bilo vreme lepo, da bi se lahko otroci nekje zunaj igrali, vendar težko vnaprej povem, če bom lahko prišla.



(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
   RE: Januarke 2006-2
10.5.2011 13:51:37   
A & T
renan - si me malo prehitela, zato bom na tvoj post odgovorila ob priliki.

Lep pozdrav vsem user posted image

(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
   RE: Januarke 2006-2
10.5.2011 15:11:15   
A & T
renan - čestitke za nosečnost user posted image , to je res vesela novica. Seveda bo vse vredu.

Glede vožnje s kolesom si me pa malo potolažila, sem mislila, da se še samo Tino ne zna peljati brez pomožnih koles. Zdaj delamo na tem, da bi vsaj malo dobil voljo do kolesa in mu postavljamo poligone, rišemo puščice, da bi vsaj malo več kolesaril. Saj bo, vendar malo kasneje. Za nakup novega kolesa bi ti bila najbolj v pomoč Rija, saj je njen Til nor na kolo oz. bmx kolo in ima več izkušenj na tem področju. S skirojem se pa mi vozimo, pa ne s tistim za majhne, ampak za velike in to prav dobro obvlada.

Tudi Tino obožuje stripe. Miki Miška je zakon, imamo jih še veliko od ta večjega, pa tudi nove pridno kupujemo in beremo.

Vladimir ima kar 3 punce? Ja, rezerva mora biti, nikoli ne veš, če katero kam prepišejo user posted image .

Čao







(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
   RE: Januarke 2006-2
23.5.2011 15:05:12   
alenkica
Renan: čudovita novica! Želim ti lepo nosečnost in veliko optimizma - vse bo vredu! Se vladimir veseli bratca/sestrice?
Mi smo v četrtek dobili vodene koze. Najprej Jure, Miha pa jih še ni dobil. Jure je bel kot zid, čeprav jih nima veliko. Sem se tako ustrašila, ker je 1x po tuširanju izgubil zavest za kakšno sekundo. Sem vprašala P zakaj, pa je rekla, da to pride od izčrpanosti. ampak k sreči nam gre že na bolje. Vsaj kaj poje. Tri dni ni nič jedel.
Imejte se lepo, pa upam,da se še kera kaj javi.

(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
   RE: Januarke 2006-2
23.5.2011 15:31:23   
lonja
Ojla,

Renan, čestitke za nosečnost. Uživaj v mesecih, ki so pred tabo user posted image .

Alenkica, ste se pa dolgo izogibali vodenim kozam. Mi smo jih preboleli že kake tri leta nazaj pri Ajdi, Manca jih je kljub cepljenju fasala preteklo leto, ampak v čisto blagi obliki. Tko da pred kakim mesecem, ko smo imeli izbruh vodenih koz v vrtcu, je bila Manca edina v skupini, ki je bila zdrava. Ji je blo tako dolgčas, ko je bila brez prijateljčkov user posted image .

Rija, vi pa zdele uživate na dopustu, a ne? Al sem spet pomešala datume user posted image ?

Mi2 z Ajdo sva končno zaključili pogovore na več straneh kar se tiče odložitve vpisa v prvi razred. Ajda je morala na testiranje pripravljenosti, test, ki je by the way pripravljen za 8-letnika in traja dve uri je opravila nekje v zlati sredini, pa sva se z možem vseeno odločila, da vse skupaj prestaviva na drugo leto. Ajda nič pretirano ne sili v šolo, saj se v vrtcu odlično počuti, meni bo pa itak eno leto še malo bolj luštn, ko bom obe čebelici vozila še na isti konec. Tako da to poglavje zaključeno.

Drugače smo Ok, odštevamo dneve do dopusta, še trije tedni nas ločijo, pa bomo že frčali proti Turčiji in vročini naproti. Čeprav se tudi na trenutno vreme tukaj nič ne pritožujem user posted image .

Imejte se lepo, pa pridite kaj počvekat.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
   RE: Januarke 2006-2
24.5.2011 14:34:51   
pikica*
renan, čestitkeuser posted image . Bodo tudi pri vas sami zimski otrociuser posted image .

Lonja, nekaj me zanima glede teh testov za šolo. Kako to, da jih je morala Ajda reševat? A zato, ker je decembrska? Sprašujem zato, ker je naš Lovro prav tako decembrček (23.) - da vem kaj me čakauser posted image . Pri njemu sem namreč malo v dilemi kako bo s šolo. S praktičnega vidika se mi zdi bolje, da gre v šolo s svojim letnikom (2007), ker bo šel v tem primeru v šolo eno leto za Zojo, po drugi strani pa se mi zdi, da bi znal bit takrat še popolnoma nezrel za šolske obveznosti. Res je, da bo vmes tudi malo zrasel in odrasel, ampak zame bo po moje vsaj nekje do svoje polnoletnosti tak hišni dojenčekuser posted image .
A vi že na dopust? Mi smo letos kar nekaj zabluzili. Sploh še nimamo splaniranega junijskega dopustauser posted image . Julija pa imamo itak v planu renovacijo cca. polovice stanovanja, tako da takrat dopust odpade (bo treba majstre nadzorovat).

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?