|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica SG
7.11.2007 19:57:55   
limma
taja80, jaz imam PDP 21.1. in bom skoraj zagotovo rodila v SGju. tako, da se - če bo vse po sreči -  vidimo user posted image

(odgovor članu taja80)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porodnišnica SG
9.11.2007 11:11:13   
bodoča
IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK

Punce kaj pa glede klistirja. Sem slišala, da ga v SG ne delajo več, da dobiš svečko. Ampak baje je ful fajn, če ga dobiš, ali je ta svečka tudi tako učinkovita?


jaz nisem dobila ne klistirja ne svečke sem pa slišala da so jih nekatere tisti dan dobile rodila sem namreč na zelo "deloven" dan rojavalo nas je 10 ali 11 kar ena za drugo.
aja mene je kar samo spucalo, ko mi je odtekla voda in so se začeli popadki me je kar na wc tiščalo.



_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porodnišnica SG
9.11.2007 16:12:48   
niksa
hay taja80 in limma. tudi jaz imam PDP 21.1.2008  tako da je zelo verjetno da se bomo srečale. Sicer sem vedno rodila kakih tri dni pred rokom. Zanima me od kod sta in ali se bosta naročili za epiduralno. Jaz sem iz Radelj ob Dravi.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porodnišnica SG
9.11.2007 16:32:17   
Tende
Glede klistirja sem jaz babico vprašala, če ga bom dobila, ker se mi je zdelo fino, da se prej sčistiš. Rekla je, da ga ne dajejo več in da lahko dobim svečko, če to želim in to ko bom že malo odprta. Ko mi jo je dala, sem malo morala počakati, da je zagrabila, potem pa veselo na wc.
Meni je bil fajn občutek, ker sem bila full bolj sproščena med vsem tistim pritiskanjem.

(odgovor članu niksa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porodnišnica SG
12.11.2007 12:07:33   
taja80
Niksa in limma!
Jaz sem iz Velenja. Pričakujem 2 sončka. Prvega sem rodila po naravni poti sedaj pa sem se odločila za EA. Sicer še nisem bila na predavanju, ker se moram ju3 naročiti. Kaj pa vidve?

(odgovor članu Tende)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porodnišnica SG
12.11.2007 14:32:57   
niksa
HAY. JAZ BOM SEDAJ RODILA BREZ EPIDURALNE, SAJ JE MOJ ZADNJI POROD POTEKAL TAKO HITRO, DA SO MI SICER VSTAVILI KATETER AMPAK ZDRAVILA NISO SPUSTILI, KER NE BI IMELO SMISLA, SAJ PRIME ŠELE ČEZ 20 MIN. JE PA RES, DA SEM JIH FUL ČAKALA  PREDEN SO PRIŠLE.  UPAM DA BO PRI TEBI BOLJE, SVETUJEM PA TI, DA GREŠ PRAVI ČAS V BOLNICO RAVNO ZARADI EPIDURALNE.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porodnišnica SG
12.11.2007 16:50:40   
taja80
Nikša hvala za inf. Danes sem klicala in je rekla , da naj pokličem jutri, da me naroči. Za EA sem se pa odločla zato, ker me je strah, da bi porod potekal tako kot prvič(14 ur).

(odgovor članu niksa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porodnišnica SG
12.11.2007 18:01:29   
lorch
Pozdravljene! Tudi jaz sem šla na predavanje za epiduralno v SG.
PDP imam 2.12.2007, ampak sem pa iz Velenja tako kot taja 80. Bi se bilo dobro malo povezati ane?user posted image


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu taja80)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porodnišnica SG
12.11.2007 21:08:06   
limma
taja80 in niksa, 21.1. je pa res lep datum, a ne? user posted image

Jaz sem iz Slovenj Gradca in prejšnji četrtek, 8.11. smo v okviru MŠ poslušali predavanje o EA. Škoda, da sta zamudili. Sama sem sicer podpisala izjavo, da se strinjam in sem seznanjena s postopkim, vendar še nisem povsem prepričana.. malo me je strah, da bi se zaradi tega porod zavlekel ali da bi bil potreben vakum.. vse sorte sem že slišala.... upam, da bo šlo tako hitro kot pri tebi niksa user posted image  in da do dileme da - ne sploh ne bo prišlo user posted image .

(odgovor članu taja80)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Porodnišnica SG
12.11.2007 21:09:15   
limma
jooj, se opravičujem... zdaj vidim, da sta to o EA spraševali že poleti.... 

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Porodnišnica SG
12.11.2007 21:12:30   
limma
user posted image user posted image user posted image zdaj pa več nič ne bom rekla... sem gledala, da je niksa članiva RR že od 17.8. kaj čmo, živemo ćloveku se vse zgodi, ne? user posted image  lep večer obema!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Porodnišnica SG
13.11.2007 9:24:04   
MAJA127
LORCH, tudi jaz sem iz Velenja in imam PDP 3.12. user posted image  Je velika verjetnost da se srečava. Drugače pa imam tudi sama podpisano za epiduralno in če bo vse potekalo vsaj približno tako kot so nam povedali na predavanju v SG bolnici, bo super. Me pa kar malo pomirjajo napisane pozitivne stvari o zdravnikih in sestrah v SG - upam da bom tudi sama imela lepe izkušnje in jih bom lahko delila z vami po prihode user posted image . Me je pa že kar strah....to je moj prvi poroduser posted image .

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Porodnišnica SG
13.11.2007 9:24:30   
niksa
hay. Limma ne sekiraj se. Saj ima včasih kdo ob takšnih mamicah z več otroki občutek, da le te vse vejo. Ampak to tudi ni res. Jaz z veseljem prisluhnem drugim, pa ponavadi vedno kaj novega izvem. To z epiduralno je pač tako. Zraven mene je pri zadnjem porodu  v sobi ležala punca, ki je rodila prvič. Porod je bil z epiduralno. Vse je šlo kot namazano. Ko sem jo jaz videla v obraz, se mi je zdela proti meni , kot bi ravnokar prišla iz dopusta. Tudi sama mi je rekla, da bolečin ob popadkih sploh ni čutila in da se je pogovarjala in šalila z vsemi ,ki so bili takrat v porodni sobi. Npr meni so bili odveč in v resnici se sploh ne morem spomniti kaj mi je kdo govoril. Tako da je prednost epiduralne kar velika. Ampak upam, da bodo pri vas prišli pravi čas ne pa tako kot pri meni čisto na koncu. Cao.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Porodnišnica SG
13.11.2007 13:45:51   
taja80
Joj ste se razpisale. Lorch iz katerega konca Velenja pa si? Danes sem klicala za Ea pa me je naročla 6.12. Gre takrat še katera?

(odgovor članu niksa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Porodnišnica SG
13.11.2007 15:49:42   
roberta
jaz sem rodila v sg pred nekaj več kot 2 letoma in hm... mešani občutki no. ena babica (prva izmena) je bila zlata, ime ji je bilo marija (taka bolj svetla, z lasmi do ramen nekje) in je bila taka nežna, prijazna, vse je povedala, itd. potem pa je prišla 2 izmena in z njo ena babica, ki joj...  sitna, tečna, samo me je pustila na koncu tko za ene pol ure (pa že prej je ni bilo kaj dosti naokoli), ne da bi sploh prišla pogledat kaj je kaj z mano (pa sem prosila, če lahko pride, ker sem imela mravljince v rokah in ker se mi je totalno vrtelo, da sem mislila, da bom padla v nezavest), pa je moža samo nardla (ker je šel on do nje v sosednjo sobo), da sem si sama kriva, da kaj pa ne diham pravilno. skratka, da ne grem na sam porod, ki se je zamudilo idealen čas potiskanja, ker preden je ona le prišla do mene in ugotovila, da sem pa popolnoma odprta (ker mi je pritiskalo na dol, sem moža spet poslala k njej), so se meni popadki ustavili in pol je bila cela štala (najprej da se je pripravila), da zakaj ne potiskam, naj vendar že potiskam in potem mi je še ena druga začela skakati po trebuhu, da me je vse bolelo še od tega... mislim. groza. sploh ne vem, kako se rodila. samo vem, da mi je odleglo, ko ne vem kaj, ko sem.

pa tudi sicer bi blo lahko kaj boljš - npr. čistoča tal (meni se je po nesreči razbil termometer in so tisto živo srebro pustile ležat cel vikend tam), v kopalnici ni bilo zaves, tako, da si vse videl, kar si hotel, če si notri prišel, zdravniki pa so bili kot je rekla, že ena prej: pride, pogleda od spodaj, reče u redu in gre. nekoliko neosebno, a smo si različni, tu dopuščam variacije.sestre so pa pol pol, ene prijazne, drugim je vse odveč. saj hitro vidiš kakšna je katera in potem pač ciljaš na one prijazne. me je motilo pa še to, da npr. zjutraj kar pridejo, vzamejo otroka in ga odnesejo meni nič tebi nič (npr. previt na drug konec sobe). pa ok, saj so ga samo nesle previt in še to ne daleč, a vseeno kako prijazno besedo ali pojasnilo, vsaj prvič ne bi bilo odveč. prav tako za UZ kolkov. pridejo, nonšalantno primejo voziček z otrokom, rečejo, da gre na uz in grejo. ne vem.. no, malo prijaznosti ob tem, malo občutljivosti sem pogrešala. a mogoče je to res težko, če delaš to vse dni. kaj vem.


je pa dobra stran sg-ja to, da da imaš na voljo brisač, vložkov, onih mini hlačic kolikot hočeš, da je malo porodnic, kar pomeni, da skoraj gotovo nisi v sobi z več kot še eno osebo, da obiski pridejo kadar želijo in so tam kolikor časa želijo...

jaz bom zdaj spet šla v sg. navkljub vsemu. je le najbliže. in računam, da bo pri meni ta 1. babica :)

lp, roberta    

(odgovor članu piba)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Porodnišnica SG
13.11.2007 16:46:23   
taja80
Roberta, tudi jaz sem imela babico Marijo. Zlata je. Potem pa sta prišli dve ,... Bolje da se ne izrazimuser posted image Nevem imen. Ena je bila takšna majhna močna(Makuc) al nekaj podobnega. Je bila ista? Ta mi je tako skakala po trebuhu. Še zdaj sem jezna nanjo kot user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Porodnišnica SG
13.11.2007 19:30:36   
limma
Roberta, žal babice Marije ne bo, ker je šla pred približno dvema letoma v zasluženo "penzijo".. slučajno vem, ker je mama mojega prijatelja in zanjo so vsi govorili, da je ZLATA .... tudi sama bi bila presrečna, če bi še delala... ampak, bo pa kaka druga prijazna in strokovna. pozitivno moramo razmišljat! user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Porodnišnica SG
13.11.2007 19:34:19   
limma
niksa, hvala za odgovor user posted image  jaz imam rada nasvete, sploh od ljudi, ki imajo na določenem področju več izkušenj kot jaz .... bom še razmilsila o EA, saj nisem apriori proti, le .... malo dvomim. lepo se imej, user posted image  še naprej in še kaj napišem, drugače se pa vidiva v porodnišnici user posted image

(odgovor članu niksa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Porodnišnica SG
14.11.2007 12:43:00   
roberta
ja, ta marija je bila res fajn, čeprav limma ne vem, če govorimo o isti mariji, ker ta "moja" marija je bila še no kar mlada, definitvno premlada za pokoj vsaj. razen, če je zelo dobro skrivala leta :)

sta bili pa pri meni dve babici, ki mi nista bili preveč pri srcu. ta, ki jo ti omenjaš, makuceva, ki je tudi meni skakala po trebuhu, na koncu pa rekla: jaz, ne morem več!   jaz sem si pa mislila: ja, jaz moram pa še rodit, pa ti praviš, da ne moreš več!   druga, tista o kateri sem pa o osnovi govorila pa je bila taka suha, srednje velika z temnimi lasmi do ušes nekje... in ona je tistka, ki se mi je pa res kar malce zamerila in si je ne bi želela ponovno ob novem rojstvu.

no, pa bomo videli. še vedno upam v "mojo" marija :)

(odgovor članu taja80)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Porodnišnica SG
14.11.2007 14:04:43   
taja80
Roberta mislim da sva imele kar iste izkušnje glede teh dveh babic. Jaz sem ravno zaradi te Makucove rekla , da ne grem več rodit v Sg. Sedaj pa sem si premislila, srčno pa upam da me ne dobi spet ta ženska v roke.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Porodnišnica SG
15.11.2007 8:25:37   
j@s@
ŽIVIO!
Tudi jaz sem iz Velenja in bom šla rodit v SG.Drugega user posted image  pričakujemo 28.01.Rodit pa nameravam brez EA. 

(odgovor članu taja80)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Porodnišnica SG
16.11.2007 11:59:02   
sonček balonček
Tudi jaz sem iz Velenje, v SG sem rodila decembra 2005 in tja ne grem več! Ne vem ali sem imela smolo, ker je bila neznanska gužva (bile smo po 4 v sobi), sestre na oddelku katastrofalno neprijazne (le ena je bila normalna).

Nobenih pojasnil kam peljejo otroka, meni so jo vzeli za 24 ur na otroški oddelek, na terapijo za zlatenico, nisem smela zraven nje, niso mi razložile kaj je z dojenjem tačas, na razpolago je bila le ena črpalka za mleko za vse prodnice, nihče mi ni razložil kako naj delam z njo (kljub moji prošnji in teženju), po dolgem mrzlem hodniku in kleti sem se sprehajala do hčere na pediatrični oddelek, kjer me pa itak razen enkrat niso spustili do nje. Posledica je bila izguba mleka in težave z vzpostavtvijo ponovnega polnega dojenja. Tam sva bili 6 dni in zadnje dva dni sem jokala zaradi odnosa sester- čisto sem padla v depresijo. Zaradi sprehajanja po mrzlem v spalni srajci in zatrdlin, ker nisem dojila, sem dobila vročino. Brez pojasnil so me šopali z injekcijami v ritt, ne da bi razjasnili zakaj imam vročino.

36 ur nisem imela niti kaplje mleka, po tistem ko so hčero pripeljali nazaj - pa ji niso dali umetnega mleka. Potem se me je usmilila ta edina dobra sestra in ji na skrivaj zadnjo noč nosila umetno mleko - zato da naju je spravila domov. Ker hči je hujšala, valjda če ni bilo mleka, in če hujša ne moreš domov. Vmes sem poslušala pripombe, da tako ne bom nikoli dojila, ker se ne trudim dovolj. V 36. urah, ko nisem imela nič mleka sploh nisem zatisnila oči, ker je bila mala skoz na joški in ves čas je grozljivo jokala. Če je pa slučajno zatisnila oči za minuto dve, je pa prišla ena "godzila" sestra in jo zbudila in me natulila zakaj je ne dojim. Skratka obe s hčerjo sva bili popolnoma nevrotični in neprespani.

Naj povem, da sem doma, ko sem preštudirala vso možno teorijo o dojenju, dojila hči do 21. meseca starosti. Nehali sva malo več kot pred mesecem dni, ker za novo leto pričakujemo sestrico.


HIGIENA - je tudi nikakršna v SG. Milo v WC-ju je bilo le prvi dan. Vse naslednje dni ni nihče napolnil škatle z milo. Wc papirja tudi ni bilo vedno. V tušu je povsod plesen med tesnili, popokane ploščice, ipd... Postelje v sobah so strašno ozke, fedre čutiš čez nikakršen jogi, ker sem visoka 176 sm, se vseh 6 napornih dni nisem mogla stegnit v postelji - mi je bila prekratka. V sobi s štirimi doječimi pordonicami, je le en stol (ta tadrd star šolski stol), ki je za dojenje neprimeren, prav tako postelja ne nudi nobene opore za hrbet.


Zdaj grem v CE - bog poskrbi, da si slučajno ne premislim! Ker slabše tam ne more biti.


(odgovor članu j@s@)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Porodnišnica SG
16.11.2007 12:19:34   
lorch
Sonček balonček lahko te potolažim, da če drugega ne so oddelek malo uredili, kopalnice na porodnem oddelku so tudi nekaj obnovili, oktobra,ko sem tam ležala en teden je bilo milo vedno, wc papiraj še v rezervi vedno na razpolago, čistili so tudi dobro in niti ene neprijazne sestre  nisem spoznala. Sem bila pri porodnicah v sobi, ko je prišla sestra in se opravičila ker so ponoči dali kar tri v eno sobo in jim je ponudila da eno preselijo, ker se trudijo, da jih nebi bilo preveč noter po nepotrebnem, ampak te tri so se odločile da jim je všeč tako in želijo ostat skupaj v sobi. sta pa dve hodili na pediatrijo k svojimuser posted image in jih tam dojili oz jim nosili tudi napumpano mleko, ampak so jima svetovali naj si pod spalno srajco oblečeta svoje hlače, pa jakno, da ju ne bo zeblo.
Ja z grem zaradi tega kar sem imela priložnost opazovat en teden(pred enim mesecem), z lažjim srcem rodit, saj  sem na svoji koži doživela samo prijaznost s strani vseh.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Porodnišnica SG
16.11.2007 13:00:55   
pikica86
lorch evo še moje izkušnje na porodnem oddelku:sestre so super, razen 2 izjem.Kopalnice so dokaj v redu, motilo me je edino to, da je eno okno bilo skoz odprto-ga nihče ni mogel zapret in ko si se tuširal je pihalo-jaz sem se morala pazit,ker sem že brez prepiha imela vročino.

Ko sva z partnerjem šla k Aneju na pediatrijo, sem dobila voziček, da nisem hodila(no res je da sem imela CR)pa še kopalni plašč+dekno za pokrit po nogah.Pumpala sem si mleko na 3 ure, da so ga sestre nosile user posted image (pod lučko je bil 10ur)
Za vsak podoj user posted image  sem poklicala sestro, da mi ga je pristavila, nato pa še prestavila na drugo prso-2 dni sem se težko obračala, zaradi rane-tudi ponoči jim ni bil noben problem pomagati

Zdravniki so super, razen tistega ki je bil pri mojem porodu


_____________________________

Preden si bil spočet sem te želela, še preden si bil rojen sem te ljubila in komaj si se rodil, bi zate umrla.To je čudež življenja.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Porodnišnica SG
12.12.2007 13:09:22   
klavdyk
no še moja izkušnja
rodila sem marca in z mano v porodni sobi je bila ena fuul vredu babica. skoz je bila zraven mene, me bodrila, mi pomagala pri popadkih,..skoraj se ni premaknila od mene (se ni mogla, ker sem jo skoz spraševala kam pa taj gre in naj bo pri meniuser posted image user posted image ) pri porodu je bila zraven dr. Časova-men ful vredu, zašila me je tut vredu.

no na oddelku-ka pa js vem. naš je imel eno bakterijo in so mi ga drug dan odpeljali na pediatrijo. in muke so se začele. no prvi dan ko sem rodila, so sestre rekle, naj ga ne dojim, ker je še bruhal plodovnico. drug dan sva se mal dojila in potem so mi ga odpeljali. in ko sem ga šla na pediatrijo dojit, je tam sestra ZDENKA mi ga dala vn iz postljce in šla. po pol ure pride nazaj in ga zvaga, koliko se je zredil. in je blo sm 50. in vik in krik. da je to premalo, če je bil tk dolgo na zizi. in me ni nikol več poklicala. sem prosla pa me ni. user posted image user posted image
in ko sem po treh dneh šla za njim na pediatrijo, jovo na novo. pol ure pr men na ziz- se zredil premalo, so mu dajale mleko, ni hotel in je bruhal ven. in sem bla vsega jaz kriva, ker se je na zizi predolgo matraluser posted image user posted image
in me sestra Zdenka "lepo prosi" naj si pumpam ven in mu devam po flaški, če ne bo rumen in ne bo šel iz bolnice. moram povedati še to, da nikoli ni bil rumen in bi se lahko dojila, če bi malo pomagale-to pa seveda ne. AJA, da bi dojil na manj kot 3 ure. ka pa še! en red pa more bit. mislim.....
in tako je prvi teden pil iz flaše, kjer je iz cuca teklo kot za stavo. doma pa hvalobagu za mamo in da je mali imel ta refeleks, da sva se začela dojiti.
meni so sestre še posebej na pediatriji v sgju grozne. in to naj bi bila dojenju prijazna bolnišnica. HA HA

še to. ena kolegica je pred dvema tednoma rodila. in ona je imela tut punčko na otroškem, ker je imela zlatenico, pa ji tut niso pustle dojit. ji je ena sestra rekla, da če hoče dojit bo pa še en teden v bolnici. MISLIM...
in sedaj doma hčerka noče pit po zizi in si vn pumpa. ko bi lahk lepo dojila. brezveze

no mal sm si olajšala dušo:):)


lp

(odgovor članu pikica86)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?