|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica SG
12.12.2007 14:42:22   
lorch
no, js sem pred desetimi dnevi rodila v sg in ne morem prehvalit ne sester ne zdravnikov. vsi so bili super. ker sem imela nekoliko vdrte bradavice, smo se morali malo bolj potrudit pri dojenju in sestre so bile svetovne. še posebej sestra irena, ki se je res trudila in me vzpodbujala. pa tudi vse ostale.
ker je mala imela zlatenico, je šla na fototerapijo na pediatrični oddelek in mene so redno klicali kdaj jo naj pridem podojit,ker se ji nekako ni dalo, pa so tudi sestre pomagale.
z moje strani samo pohvale, ker sem imela res lepe izkušnje.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Porodnišnica SG
13.12.2007 14:14:09   
taja80
LARCH vem da ne spada pod to temo, ampak rada bi ti čestitala.Izkrene čestitke. Zanioma me če si v SG rodila z EA?

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Porodnišnica SG
14.12.2007 13:00:13   
lorch
Hvala!
Nisem vzela epiduralne, ker me je babica prepričala da sem že tako daleč da se ne splača. ampak drugič jo vzamem tudi če bom spet že 5cm odprta. Se da tudi brez, ampak zakaj se mučit, če ni treba. sem pa govorila z nekaj mamicami in izkušnje so različne, tiste ki niso bile najbolj zadovoljne, večinoma niso imele izkušenj brez epiduralne. Tiste, ki so že rodile brez, pa so bile vse navdušene.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu taja80)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Porodnišnica SG
21.12.2007 0:47:37   
hugolina24
Moja izkušnja!

V sg sm rodila oba otroka prvič sm imela medenično lego in napovedan cr čez zdravnike in ekipo nimam nobene slabe besede na oddelku sm bila pa grozno razočarana sploh ker sem bila prej 3 tedne na drugi strani ko ležiš če maš kake težave tam mi je blo super res krasno osebje tu pa groza neke stare nezainteresirane sestre.
drugič sm mela pa pravo lego in napovedan naravni porod ampak rodila naj bi julija ko je blo 35 stopin bolele so me tudi ledvice ker sm se hladila več časa na ventilatoruser posted image in sm šla 3 tedne pred rokom v porodnišnico ker nism vedla kaj mi je (zagrable so me ledvice misenna sm pa da so popadki ker sm prvič mela cr 3 tedne prej nism vedla kako to zgleda)sprejel me je Dr. pristovnik in morm rečt da sm bla z njim nad pričakovanji presenečena in zadovolna maksimalno se je potrudu zame takoj naredu ctg ultrazvok mi dal protibolečinam ko se pa ni umirlo pa me je res bolel da sm jokala se je takoj odloču da mi naredi cr ker sem se mu zdela preveč izčrpana za naravni porod pa ni se mu zdela dost velika razlika med eno in drugo nosečnostjo. vsi ostali zdravniki so menl drugače. cr mi je naredu še isti večer in bil tud v operaciski zlo cool in sm mu res hvaležna.osebje na oddelku pa spet isto katastrofa.
morm pa še to povedat da sm priseljena iz gorenjske in zlo teško razumem da so tu obisi kr cel dan.pri nas tega sploh ni obiski kratki le za ožje.mogoče mi je blo zarad tega na oddelku še bol teško.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Porodnišnica SG
21.12.2007 1:02:58   
hugolina24
aja pa še eno kritiko mam neverjetno se mi zdi da greš v sg po cr kr direkt na oddelek prvič sm šla za 3 ure v prebujevalnico drugič pa sploh nč cr je bil ob 0.00 ob 2.00sm bla js že v sobi skupaj z 3 mamicami in 3 dojenčki!!nevem no drugje grejo za 3 dni na intenzivno in tko je res teško pol je pa vsaka cimra mela že takoj zjutraj po 4 ljudi pri sebi js pa še niti 24 ur po operaciji nism bla in tista ko je mela cr ve v kašnem stanju sm bla! takrat mi je blo res hudouser posted image

(odgovor članu hugolina24)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Porodnišnica SG
5.3.2008 10:34:24   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: taja80

Roberta, tudi jaz sem imela babico Marijo. Zlata je. Potem pa sta prišli dve ,... Bolje da se ne izrazimuser posted image Nevem imen. Ena je bila takšna majhna močna (Makuc) al nekaj podobnega. Je bila ista? Ta mi je tako skakala po trebuhu. Še zdaj sem jezna nanjo kot user posted image


Jaz moram pa ravno to babico Irmo Makuc pohvaliti. Oba z možem sva bila zadovoljna z njo. Bila je pri obeh mojih porodih (11/2003 in 6/2007). S tem, da se je pri mojem prvem porodu njena izmena že končala, pa je ostala do konca in dokončala porod. Bila je korektna, skoz je fajn vodila in dajala napotke. Res je, da ni bila skoz zraven. Ampak zato, ker je bila v tistem trenutku sama za več porodnic. Je bil pa obakrat moj mož poleg in je tudi njemu dajala napotke, kako naj mi pomaga, kadar nje ni bilo zraven.
Tudi meni sta pri prvem porodu dva babici tiščali na trebuh. Jaz nisem občutila neke pretirane sile. Vam pa, da sta mi s tem veliko pomagali, saj sem bila po dolgih mučnih umetnih popadkih že prav izmučena, pa še pikec je bil bajsek. Drugič je šlo pa bolj hitro, tako da smo bili vsi prisotni presenečeni nad pospeškom poroda.
Obakrat sem bila tako dolgo v zeleni sobi in potem v porodni, da sem dala skoz vse tri izmene babic. In moram reči, da so bile vse prijazne in korektne.
Tudi na oddelku so bile vse sestre v redu. Tudi tista starejša, tečna "Ksantipa" je bila do mene čisto OK.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 5.3.2008 10:37:43 >

(odgovor članu taja80)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Porodnišnica SG
28.4.2008 21:52:27   
CatJa
Že dolgo se ni nihče oglasil na tej temi, pa me zanima, je katera pred kratkim rodila v SG? Kakšno je kaj stanje, je gužva? Leta 2004 je bilo tako malo porodnic, vsaj maja, ko sem jaz rodila, da smo bile skoraj v vsaki sobi samo po ena. Je letos večja gužva?

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Porodnišnica SG
4.6.2008 13:03:57   
gajka
Kakšna nova mnenja o SG? A je boljša izbira kot CE?

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Porodnišnica SG
4.6.2008 13:08:57   
Strawberrie Cherrie
Nekaj dni nazaj, mislim, da en teden, se je na en dan v SG bolnišnici rodilo okoli 20novorojenčkov. tako da je predvsem gužvauser posted image user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Porodnišnica SG
4.6.2008 13:22:24   
gajka
user posted image  Jaz pa se ravno zaradi tega, ker predvidevam, da bi utegnilo biti v SG manj gužve kot v CE, nagibam k SG... user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
6.6.2008 11:55:28   
roberta
sem rodila v SG pred slabim mesecem in lahko postrežem z nekaj informacijami... sem pa rodila drugič.

hm... ja tako je, da se stvari niso dosti spremenile v teh nekaj letih. bi pa rekla, da je to, kako se boš počutil v sg-porodnišnici predvsem odvisno od treh stvari:
1. katero babico dobiš
2. katere sestre so na oddelku
3. gužve

pri tem je vsaj meni največji dejavnik babica. jaz sem pri prvem porodu imela eno "grozildo" (saj o njej sem že enkrat drugič pisala na tej isti strani) in ko sem zdaj prišla v porodnišnico, je bila spet ona tam... mene je skoraj kap in sem se skoraj obrnila in šla ven. no potem pa sem izvedela, da je njene izmene praktično konec in da pridejo druge babice. alejuja. me je pa sprejela še ona in mislim, katastrofa. ta ženska res ni za ta poklic. te obravnava kot da si en predmet na tekočem traku, ki ga je treba obdelat. me je skoraj, ma ne skoraj, me je porinila v porodno sobo (mogoče se ji je mudilo al kaj user posted image ) in mi nato res grdo vstavila iglo v roko, da me je potem še en teden vse bolelo od tega (se je kasnješna babica čudila, da zakaj mi je pa na takem čudnem mestu dala iglo notri, da še prstov nisem mogla premikat, ker mi je vse zategnilo...). pri tem raje ne omenjam njene mimike, njega naveličanega in nestrpnega glasu ter sikajočih oči... brrr... se mi kar dlake naježijo, ko se spomnim.
no ampak kot sem rekla, hvala bogu, je bila izmena in nato sta prišli dve res zelo, zelo prijazni babici (Zvonka in Irena) in to je bilo pa povsem drugo. Prijazni, zgledalo je, kot da jima je mar, kako se počutim in kako napreduje porod, povedali sta mi, če sem ju kaj vprašala in tudi sam porod je bil povsem drugačen kot pri prvem otroku. babici sta me res vodili skozi porod, mi povedali, kako dihat v določenem momentu, kdaj pritiskat, kdaj ne in skratka vse, kar je bilo treba. tako, da sem rodila relativno hitro (4 ure), od tega je bilo le ene 10 minut tistih res neznosnih popadkov, otrok pa je bil potem zunaj v 5 minutah. s tem, da mi niso prerezali presredek, ker mi je babica rekla, da smo rojevali tako, da ga je maksimalno varovala (z dihanjem in s tem, da mi je povedala, kdaj popustiti pritisk). pri prvem porodu pa sem bila tako prerezana kot tudi raztrgalo se je še samo nekaj, ker se je ona coprnica skoraj drla name, da naj že potiskam in potiskam in da sploh ne smem nikoli popustit. in kaj, delaš, kar ti rečejo, saj sam ne veš, kako drugače user posted image
skratka, tokrat je bilo povsem drugače in moram reči, da mi je porod ostal v pravzaprav, kljub bolečinam, v zelo lepem spominu in bi šla kar še enkrat user posted image   in res, to pripisujem predvsem sposobnim in prijaznim babicam.



ko si na oddelku, pa... hja, čistoča je kot je bila, nič kaj pretiranega... kopalnica bi sploh lahko bila nekoliko čistejša, če ne že posodobljena. sestre so bile tokrat precej bolj prijazne kot prvič ko sem bila pri njih. u bistvu je samo ena za kritizirat, ena mlada, blontna, s kratkimi lasmi, ki divja po oddelku, kot da je zblaznela. tako zelo trešči vsakokrat v sobo, da vsi prisotni skoraj padejo skupaj od šoka tega prihoda (otroci pa se seveda zbudijo in jočejo...). in prisežem, da bo enkrat nekoga, ki bo slučajno stal pred vrati, tako zbila, da bo revež čez celo sobo letel in se kaj poškodoval. druge so pa prijazne in nimam pripomb. zdravniki so pa tudi ok. pohvalila bi pa predvsem ginekologinjo katjo juvan. res prijazna in korektna.

pa še tretja stvar, ki sem jo omenila... gužva. ja, je letos res malo očitnejša. vsaj v tem obdobju je bila. kar pomeni, da je več otročnic v sobah (vsaj tri ali pa celo štiri), s svojimi dojenčki seveda. tisto kar pa je mene najbolj motilo je bilo to, da zaradi gužve ni na voljo toliko stvari, ki sicer so... ni vedno razpoložljivih svežih brisač (eno na dan že dobiš, ampak vsaj meni bi pasalo dobiti še eno - glede na to, da takrat kar krvaviš in je hitro popacano, higieno pa tu vseeno ne gre zanemarjati...), tudi ni bilo na voljo več spalnih srajc, pa onih spodnjih mrežastih hlačk, tut vložkov ni bilo vedno na razpolago... skratka, jaz sem, če sem lahko, si kar na zalogo vzela, da če sem res rabila, da sem imela pri roki.

in to je to. če pa še katero kaj zanima, vprašajte...

roberta

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
10.6.2008 22:03:32   
wonderland
Punce, kako je pa z EA v SGju? Sem slisala, da je tam na razpolago 24 ur in da je brezplacna? Sama sem namrec iz MB in se nagibam k temu, da bi sla rodit v SG, ker sem tudi sama tam rojena. Slisala sem veliko + o SGju in veliko - o MB.

Je katera od vas mogoce dala shranit izvorne celice v SGju? Prosim, ne me napadat ali je to smiselno ali ne...zanima me samo, ali imate izkusnje s tem in ali je bil odvzem ok in pravilen.

PDP imam septembra.

Najlepsa hvala za odgovore!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
11.6.2008 13:35:05   
alysa
IZVIRNO SPOROČILO: wonderland

Punce, kako je pa z EA v SGju? Sem slisala, da je tam na razpolago 24 ur in da je brezplacna? Sama sem namrec iz MB in se nagibam k temu, da bi sla rodit v SG, ker sem tudi sama tam rojena. Slisala sem veliko + o SGju in veliko - o MB.

Je katera od vas mogoce dala shranit izvorne celice v SGju? Prosim, ne me napadat ali je to smiselno ali ne...zanima me samo, ali imate izkusnje s tem in ali je bil odvzem ok in pravilen.

PDP imam septembra.

Najlepsa hvala za odgovore!


Tut js imam rok septembra in sm sedaj hodila v šolo za starše v SG, tako da ti lahko posredujem te informacije: EA je brezplačna, rabiš pa prej it na predavanje o EA al pa na posvet k anesteziologu, da podpišeš izjavo, da ti lahko dajo EA. Ta podpis te še ne obvezuje, ker te bodo potem v porodni še enkrat vprašali, če jo želiš. Fajn je, da jim izjavo pravočasno dostaviš ... vem, da so rekli, da nikakor ne na dan poroda ...

(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
11.6.2008 13:39:12   
wonderland
Aha super. Hvala za info. Jaz sicer hodim na materinsko solo v MB in zdaj ne vem ali tukaj dobim kaj za podpisat in to potem dostavim v SG ali moram iti posebej v SG in to tam podpisat?

Pa se to....saj je 24 ur na razpolago, ne?

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
11.6.2008 19:24:11   
alysa
Lahk ti pošljem telefonske, pa pokliči v bolnico anesteziologinjo, boš najbolj izvedla.

(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
11.6.2008 21:42:27   
Inigo
ja, v SG se naročiš na tisti posvet. približno na 14 dni ga imajo - pač ko se nabere skupinica. tam ti dajo nekaj člankov in izjavo, da si vse prebereš, nato sledi predavanje in po predavanju se odločiš, če si še za ali ne. tam izjavo tudi oddaš. tako je bilo v četrtek, ko sem bila sama na tem posvetu.

so pa zelo prijazni. takrat sm mela tam še ctg in pregled, zaradi problemčkov, ki so me pestili. in so res vsi ok. lahko da sem pač ravno naletela na tako izmeno... ampak mene so prepričali in grem tja rodit. upam da prav kmalu... user posted image

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
13.6.2008 10:24:08   
wonderland
Inigo in Alysa...Hvala za  odgovor. Bom zelo vesela, ce mi bosta posredovali telefonsko in jih bom kar poklicala in se pozanimala kako tocno je s tem. V SGju ne bi se enkrat hodila na predavanja, ker jih ze obiskujem v MB, ampak se bom ze z njimi to zmenila in jih vprasala. Super, ce so vaju navdusili, toliko boljse to slisat, ker se jaz res mocno nagibam da bi sla tja. Kdaj imata rok?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
13.6.2008 11:07:03   
alysa
Telefonski za epiduralno sta:  02 88 23 441 ali 02 88 23 428
Js mam rok 8. 9., zaenkrat sm podpisala za epiduralno, pol bomo pa vidli, kk se bo vse odvijalo.

(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
13.6.2008 15:00:01   
Inigo
wonderland - jst sm tut hodla na predavanja v MB. to pa je samo eno kratko predavanje, ki ga moraš dat čez. da te seznanijo s posledicami, prednostimi in slabostmi. traja cca 30 minut.

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
2.7.2008 16:14:41   
kalla
Sem, nova tukaj. Tudi jaz imam septembra rok in se odločam o porodnišnici. Glede na to, da imamo v Sloveniji zopet baby boom, bo verjetno tam kar gužva. Zanima me predvsem kakšne so porodne sobe v SG. Ali je notri samo ena porodnica ali več? In pa kakšne so potem sobe za mamice in dojenčke. Koliko mamic je v eni sobi? Ali imajo na voljo tudi nadstandardne sobe (za doplačilo seveda)?

Hvala za odgovor

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
2.7.2008 17:28:56   
Inigo
hej kalla!

no, nekaj odgovorov ti lahko podam user posted image

- v porodnih sobah so lahko tudi po 4 porodnice. ampak ponavadi ni take gužve... če maš zraven partnerja, sta posebej - no vsaj tako so nam zagotovili, kako pa res bo, bomo videli prav v kratkem, ker imam danes rok user posted image
- sobe za mamice in dojenčke so zelo lepe, malo so na novo prepleskane, lepe previjalne so... mislim, da je samo ena soba za 4, ostale so po 2. imajo tudi ene par takih za 1.
- glede nadstandardnih soba pa ti žal ne morem nič rečt, ker ne vem kako je s tem.

lepo se imej in čimlepši "finiš" ti želim!

(odgovor članu kalla)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
2.7.2008 18:34:37   
Tejchy
Inigo - glej, da poročaš iz prve roke....  pa želim ti čim lažji in hitrejši porod... user posted image user posted image user posted image

kalla - kdaj septembra pa imaš rok?? js ga imam 10.9, pa bom tudi v SG rodila...

sem pa izvedela, da je tud v SG letos kar velika gužva...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
3.7.2008 10:54:14   
Inigo
bom bom! user posted image

ja res je gužva. sam bote punce mele srečo, saj nas je menda napovedanih največ julija user posted image baje pa se je nekega junijskega dne, rodilo v SG kar 20 otrok. baje je bila v porodnih prava norišnica!

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   [Brisano sporočilo]
3.7.2008 20:40:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Porodnišnica SG - sveže informacije
4.7.2008 18:52:49   
kalla
Hvala za odgovore.

Tejchy, rok imam pa 21.9. tako da se bova najverjetneje zgrešili, razen če boš ti malo kasneje rodila, jaz pa malo prej. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?