|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Šempeter
5.1.2008 22:20:08   
*Mojca*
polona5 ja sej...škoda besed...user posted image

_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porodnišnica Šempeter
9.1.2008 0:21:16   
gerilum
Mojca, mene pa zanima kaj ti ni bilo všeč... sama bom prvič rodila in ker je moja ginekologinja tam sem mislila it v Šempeter. Nimam kolegic, ki bi že rodile in ne poznam nobene ki bi v Šempetru sploh tako da mi vsaka info pride prav! user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porodnišnica Šempeter
9.1.2008 6:45:54   
*Mojca*
Sama nisem rodila v šempetru, imam pa v družini v pri ožjih prijateljih več ljudi ki so jih tam zaj.... ali pa skoraj zaj.... jim enostavno ne zaupam več, zato tja noter hodim izključno kot obiskovalec, če pa se mi kaj zgodi se peljem v LJ, v primeru poroda v Postojno.

_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu gerilum)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porodnišnica Šempeter
12.1.2008 21:48:10   
*ANA*
Še ena ki dela v bolnici v Šempetru, pa mi tudi ni noben ponudu epiduralne user posted image .

In hrana se pripravlja v kleti in če imaš kako poznansvto med tistimi ki delajo v kuhinji res dobiš več user posted image - sicer jaz nisem dobila user posted image ampak vem ker smo imeli na našem oddelku kao kuharico in je dobila res ogromnooooooooo hrane, ki pa je žal ni mogla pojesti in je šla večina kar lepo spet dol user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porodnišnica Šempeter
13.1.2008 19:58:30   
* Mateja *
Jaz sem tam rodila pred 3 leti. Babica Renata je katasrofa, hudič od babe, druzga ji ne morem rečt. babica Metka pa me je takrat sprejela in mi je bila ful ful fajn.Renata mi ni  pomagla prav nič, še z mano ni bila cel čas, čeprav sem rodila 3 mesece prej. Pol se mi je pa dobrikala. Šoštarič je še kar ok, Čelan Zavrtanikova mi je bila v redu. Tle na našem koncu sicer Krkočevo ne pohvalijo, živi namreč v Ajdovščini, sam med nami ni dobro zapisana, jaz nisem imela izkušenj z njo, tako da nebom sodila.  Sestre so bile skoraj vse ok, le nekatere so pač vedno izjeme. Ena mi je ostala prav posebno v spominu, ki je bila ful časa z mano. Mi je pomagala pri mleku, z mano je klepetala dolgo v večer, če ne kar noč.  Pol en drugi dan po porodu sem ratala vsa matasta, vrtelo se mi je, slabo delalo. KOmaj sem sprosila, da so mi prišli kri vzet in za pritisk zmerit sem pa itak čakal acel dan, tako da sem hmal kornine pognala. n asrečo ni bilo panike, samo slabokrvnost.  Sestre so me spremlale ko sem se šla prvič kopat, ene so bile ful prijazne. večinoma so to malde punce, stare kaj več kot jaz in mi je bilo ful tko, ko so me vikale. Ene so bile pa tud starejše.

Je pa pisalo ravno zdej ob novem letu, da se je v njihovi porodnišnici rodilo v letu 07 veliko več otrok, ravno zaradi tega ker so ratali kao bolj na nivoju. Že nam je takrat Šoštarič v materinski šoli obljubljal različne načine poroda, terapije proti bolečinam, porod v vodi, brazplačna epiduralna.  jaz mislim, da se od tega še danes ne da nič dobit. če se motim me popravte!
Skratka, jaz ne vem. Po številu rojstev sodeč bi rekla da so se poboljšali. sej kam pa čmo it me rodit, ki smo s tega konca. V Postojno, kjer jim prepogosto umirajo? Ne raje, grem v Šempeter in imam mal bolj slabo postežbo, sam ostanem pa živa. No, vsaj upam tako. NO, mal sarkazma, sam tko pač je.
Gled hrane-meni so bili obroki ful dobri, res pa nisem zbirčna. In tudi količinsko so bili obilni. Pa melice dobiš vmes, da ne padeš skupaj, ko skrbiš za novega bejbija.

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porodnišnica Šempeter
13.1.2008 23:03:45   
sunny24
V PO prepogosto umirajo? Zanmivo, sošolki iz OŠ so v Šempetru v treh letih zašuštrali 2 otroka- oba sta se rodila mrtva, pa je blo kao za dohtarje vse BP. Sam ene stvari pridejo v javnost druge pač ne....

Mam pa ravno krvavitve, pa sm bla 1 dan v bolnici v Šempetru... Tolk so se mi zamirli, da 100% tam ne bom rodila NIKOLI- raje na asfaltu na parkirišču pred blokom al pa v avtu, če mi ne rata prit do Postojne.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porodnišnica Šempeter
15.1.2008 12:04:12   
*Mojca*
Sunny24 hvala enako...pa ne samo glede rojevanja ampak tudi vsega drugega. Raje umrem na poti v Lj, kot pa da me peljejo v Šempeter.

In tista 2 primera v Postojni...pri eni je šlo za HELLP, tako da ni imelo veze s porodnišnico, za drugo pa ne vem.


_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porodnišnica Šempeter
15.1.2008 15:36:49   
Samrela
Raje umrem na poti v Lj, kot pa da me peljejo v Šempeter.


No ja...malo bolj zrela izjava bi bila na mestu! Zgodbo o zarečenem kruhu pa tudi poznamo...

Jaz sem v Šempetru rodila aprila 07, imela sem urgentni CR v 33. tednu. Ali je bil res tako urgentni ali ne, ne bom izvedela nikoli. Kar sem imela sicer opraviti z ginekologi so bili vsi korektni. Babici (ena blont iz Izole ter ena študentka z dolgo kito) sta bili totalno neprofesionalni. Zagrabila ju je panika in starejša je mlajšo kar naprej nekam pošiljala in se drla nanjo. Že tako sem bila ful prestrašena potem pa še ti sve.... res katastrofa... ne pretiravam. Še sreča, da je bila vsaj nekaj časa z mano višja med. sestra Jasmina (mislim, da ji je bilo tako ime), ki je bila res enkratna. Moja cimra, ki je imela babico Josipo, je bila z njo nadvse zadovoljna.
Na oddelku sem bila potem sama, brez otročka, ki so ga odpeljali v Lj in nimam večjih pripomb. Spomnim se ene našminkane sestre, ki se je držala kot kaka oficirska kobila in smo se s cimro ful smejale, ko ji je prinesla otroka nazaj, pa je le ta ful dišal po njenem parfumu. user posted image Blek. Potem je bila še ena, ki je bila tud katastrofa (temna na paž) Druge mlajše sestre so bile zelo v redu.
Hrana je bila prve dni v redu..., ko pa to hrano ješ 3 tedne se je  naveličaš.
Moje mnenje je, da je malo odvisno od tega na koga naletiš, malo pa tudi od tega koliko si zahteven.

Srečno vsem!

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porodnišnica Šempeter
15.1.2008 17:49:29   
*Mojca*
Zate mogoče je nezrelo, ampak ko ti pod sumljivimi okoličšinami umre bližji sorodnik, ti skoraj uničijo desno roko po manjši poškodbi, in še bi lahko naštevala, potem razmišljaš drugače. Stojim za svojo izjavo in še enkrat ponavljam: raje umrem na poti v LJ kot da me peljejo v Šempeter pa tudi če se mi kaj zgodi pred vhodom!

_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Porodnišnica Šempeter
15.1.2008 21:32:58   
Samrela
Mojca, verjamem, da so se ti ful zamerili, vendar jaz si kaj takega ne bi upala nikoli izreči in pri tem to tudi resno misliti, kajti nikoli ne veš....
Te pa štekam.... tudi jaz bi drugače gledala na vse skupaj, če z mojim detetom ne bi bilo vse O.K. Na srečo je... lahko pa bi se končalo tudi drugače.
Eno lepo nosečnost ti želim in enega zdravega sončka čez 22 tednov (nč prej)

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   [Brisano sporočilo]
16.1.2008 9:28:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 10:12:32   
sunny24
JUP, nekatere smo IN!!!!!
Nekatere pa se pustijo mrcvarit v Šempetru user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
16.1.2008 12:54:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 13:33:20   
sunny24
Lej bambina, jst ne kritiziram, kar ne poznam. Sem mela preveč opravka s Šempetrsko bolnišnico, par dni nazaj sem bla na ginekologiji 1 dan in takega ogabnega odnosa zdravnikov in sester še v življenju nisem doživela. ZA BRUHAT
Pa vsak se odloča zase kje bo rodil, pa ne zato, ker sem po tvojem mnenju IN, pač zato, ker si želim roditi z EA in vem, da mi tega v Šempetru ne bojo nudli. Sem pa mnenja, da če obstajo sredstva, da te pri porodu nič ne boli, nevem zakaj jih ne bi izkoristila in zakaj bi me moglo karkoli bolet??????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 14:35:54   
Timah
Pozdravljene!

Jaz sem dvakrat rodila v Šempetru, prvič aprila 2004, drugič oktobra 2007, zato vam posredujem moje izkušnje.

April 2004: Imela sem babico Josipo, ki je bila tako fajn, da bi boljša sploh ne mogla bit (ves čas je bil z mano, me tolažila), zdravnik pa je bil dr. Šoštarič, ki mi je pri samem rojevanju celo pomagal držati noge in me je tudi lepo zašil. V zvezi s prvim porodom imama glede babice in zdravnika same pohvale. Na samem oddelku je bila zelo zoprna in sploh nesramna posebno ena sestra (ostrižena na paža, temno rjave lase), ki je prvi dan pazila mojo punčko. Moja prva hči je namreč zbolela za SA in je morala takoj na pediatrijo. No, ta sestra mi je par ur po porodu rekla, da je moj otrok hudo bolan, ni mi povedala pa kaj ji je - lahko si predstavljate kaj mi je rojilo po glavi in koliko sem zaradi tega prejokala. Več kot 24 ur je minilo, da mi je sploh kdo povedal za kakšno bakterijo gre - ni hudega, moja skoraj štiriletnica je zdaj zdrava kot riba. Po porodu sem govorila z dr. Zavrtanikovo (vse pohvale), ki je je rekla, da če bi jaz rodila v Postojni (kamor sem sprav nameravala zaradi EA), potem bi jaz ostala tam, otroka pa bi mi sprejeli v Ljubljano. No, ker si jaz ne znam predstavljati, da bi bila par dni jaz na enem kraju, moj otrok na drugem, sem tudi drugo punčko rodila v Šempetru.

Okrober 2007: babica Radoslava iz Izole (blond s ful dolgimi lasni) je bila zoprna in niti senca babici Josipi, zdravnik pa je bil spet Šoštarič, tako, da zoper njega nimam pripomb. Na srečo moja druga hčerka ni zbolela za SA, tako, da smo po 3 dneh šle domov. Je pa bla una zoprna sestra spet zelo nesramna, vendar sem bila v drugo bolj utrjena in sem ji tudi jaz že kaj zabrusila nazaj.

Moje mnenje: Raje imam bolnišnice, ki imajo tudi pediatrični oddelek, saj  je neprecenljivo, da te z otorkom loči le 5 nadstopij v isti stavbi, zato jaz ne bi nikoli šla rodit v Postojno, prav zato, ker ti nihče ne more zagarantirat, da bo z otrokom vse v redu in da ne boš rabil pediatričnega oddelka. Če bom torej še kdaj noseča, bom kljub slabi babici pri drugem porodu in zoprni sestri na oddelku, prav zagotovo šla rodit v Šempeter.

Mimogrede, Šempetrska bolnišnica (ne porodnišnica) na splošno tudi meni ni všeč, saj mojemu očetu, pred 26 leti, več kot dva mesca dni niso odkrili levkemije. Ne rečem, da je zaradi tega umrl, lahko pa bi mu ob pravočasnem zdravljenju podaljšali življenje in bi jaz tako imela nekaj več spominov nanj kot jih imam.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 15:08:11   
Felicity
Uuu, kaj sem sedaj odkrila, dobra debata.user posted image

Allora jaz sem tudi rodila v Šemp.porodnišnici. Ampak mene je vse prehitelo. Rodila sem namreč 1 mesec pred PDP-jem. Stvar je bila sledeča; doma na wc-ju opazim čuden izcedek (sluz), pokličem bolnico in vprašam kaj in kako. Pa rečejo naj se pridem pokazat (že če si blizu). Ok, pa gremo. Misleč, da me samo pogledajo, rečejo da je ok, in da bom šla domov.   .... Pa ni bilo tako ....  Čez par ur so se začeli popadki in porod.
Babica ne vem kdo je bila (ostižena na paž, temni lasje) ful prijazna. user posted image
Ginkeologinja je bila dr. Zavrtanikova - moje mnjenje - strokovna ja, prijazna še kar. Zamerila se mi je predvsem zato, ker me je ful bolelo, ko me je šivala. Čez nekaj dni sem dobila tudi alergijo na material in so mi morali pobirat šive. user posted image

Na oddelku sem bila par dni, nato premeščena na pediatrijo z user posted image .

V bistvu jaz nisem niti imela priložnoti razmišljat kam naj bi šla rodit.

Proti koncu moje nosečnosti sem razmišljla o porodu v PO z EA, ma kot sem že gor napisala, me je vse prehitelo.

In če bom še kdaj user posted image , ne grem rodit brez EA. (Saj verjetno ga bodo imeli takrat tudi že v Šempetru, vsaj upam.)

(odgovor članu Timah)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 15:13:42   
Felicity
A ja, pa še o sestrah na oddelku porodnišnice.
Odvisno kot naletiš, kot povsod. user posted image Jaz nimam slabih izkušenj.
Se pa živo spominjam kako je ena starejša sestra maltretirala in nadirala eno mlado mamico, ki ji ni steklo dojenje. Koliko grdih besed in nestrpnosti. Mamica ja kar jokala in bila tiho.
Saj če bi meni tako govorila, bi ji že zabrusila nazaj, samo kaj čmo, nismo vsi isti.

Punce srečno, kjerkoli boste že rodile!

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 15:53:51   
polona5
Timah, to da morajo otroci rojeni v Postojni na zdravljenje v Ljubljano ne vedno drži!
Dr. Zavrtanikova ti je pač to rekla zato, da bi pohvalila svoj oddelek in hkrati bolnico. Če pa bi bilo pri tvojem porodu vse tako kot je treba, in bi ti dobila pravi antibiotik v žilo, ob pravem času (pred porodom) in pravo dozo, se tvoja deklica ne bi okužila in ji tako sploh ne bi bila potrebna nobena pediatrija! No v Postojni malčke ravno tako zdravijo, če je to potrebno in to še v istem nadstropju - še z liftom ti ni treba hodit!! Le ekstremno bolni dojenčki in nedonošenčki (če je potrebno) gredo v Ljubljano - to pa se dogaja tudi v Šempetru, saj pediatrija ne premore respiratorja!!! Sunny24 - se strinjam s tabo - zakaj bi te moglo karkoli bolet - le privošči si EA, brez slabe vestiuser posted image . In ne skrbi - za tvojega malčka bo sigurno najbolje poskrbljeno! Lp

(odgovor članu Timah)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 15:59:46   
*Mojca*
Samrela tako je pač ko zgubiš zaupanje v omenjeno bolnico. Na srečo (kar se tega tiče) sem se iz Gorice zaradi službe preselila v Ljubljano, tako da ni potrebe po tej bolnici, sem pa tudi nono zvlekla sem in jo po vsej verjetnosti rešla pred smrtjo, ki bi sledila šlampariji v Šempetru (eno koronarno arterijo je imela tako zamašeno, da je bilo vprašanje časa kdaj bi jo kap - v Šempetru seveda tega sploh niso ugotovili in so ji potem v Kliničnem centru urgentno širili žile). Sicer sem malo off topic, ampak tudi kolegico, ki je rodila marca in ima ožje sorodnike med zdravniki na ginekologiji so pustili rojevat 72ur preden so naredili ultrazvok in ugotovili da ima mali popkovino okrog vratu...
vse preveč je šlamparije v tej bolnici.

To je iz moje strani vse, se mi zdi brezveze zgubljat besede še naprej...
Aja, Samrela hvala za lepe želje!user posted image


_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Porodnišnica Šempeter
16.1.2008 22:45:36   
Samrela
Ne, da bi zagovarjala Šempeter, saj sem tudi jaz nameravala v PO, čeprav sem prej zelo cincala. Zakaj? Iz razloga kot ga piše Timah. Ko sem prvega fantka rodila v PO , leta 2003(vse je bilo super- zdravnik, porod, sestre na oddelku) so mi ga nekaj dni po porodu odpeljali v Ljubljano. Pa ni bil ekstremno bolan, niti nedonošenček, saj je bil rojen 4 dni čez rok. Peljali so ga, ker mu je teža preveč padla, bruhal je in slabo jedel.  Po dveh dnevih je bil že nazaj a koliko sem jaz takrat prejokala v Postojni ne ve nihče. Bilo mi je neskončno hudo in prepričana sem, da pot gor ni bila potrebna.  O kakršnikoli motni ni bilo več ne duha ne sluha. Zato sem potem v drugo ciljala na Šempeter... a kaj se je zgodilo? S helikopterjem mi dete odpeljejo... spet v Ljubljano. user posted image user posted image user posted image  Zdaj se smejim, takrat pa je Soča nenormalno narasla. user posted image  

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Porodnišnica Šempeter
17.1.2008 11:49:23   
polona5
Samrela, no vidiš da so lahko tudi iz Šempetra dojenčki premeščeni v LJ. No če bi pa ti prišla v 33 tednu v PO, bi te pa kar nosečo takoj premestili v LJ. LP

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Porodnišnica Šempeter
17.1.2008 18:07:20   
Samrela
Ja, hotela sem reči, da se me, kar se tega tiče, prav smola drži. Kamorkoli grem in kakorkoli kalkuliram, vedno mi otroka odpeljejo. user posted image  Iz PO me pa tudi ne bi poslali v Lj, ker enostavno ni bilo časa, saj je bila pomembna vsaka minuta, da rešijo otroka. Tako, da kar se tega tiče je super, da sem šla v Šempeter, saj so mi otročka po petih dnevih poslali nazaj in so za naju v 8. štuku odlično skrbeli. Iz PO pa bi morala jaz za njo na Vrazov trg, ki sem ga okusila pred štirimi leti. Ne hvala! V Šempetru sem imela deklico za sosednjimi vrati, kadarkoli sem bila lahko pri njej, zadnje dni pa sva bili skupaj. Imela sem svojo sobo, kamor so mi nosili tudi hrano. Obiske sem imela lahko kadarkoli, neomejeno in z vsemi sem se lepo razumela. Sestre, ki delajo z nedonošenčki in novorojenčki pa so vse po vrsti 1A. Tudi, ko je prišel bratec na obisk so mu prinesle igračke, pomagale so tudi meni, ko sem imela neke težave in karkoli sem potrebovala, vse se je dalo z njimi zmenit. Jaz sem bila gor res zadovoljna.

(odgovor članu polona5)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
17.1.2008 21:56:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Samrela)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Porodnišnica Šempeter
18.1.2008 23:41:18   
gerilum
Pozdravljene,

mene pa zanima nekaj "tehničnih" zadev glede Šempetra. Si pripravljam torbo za s sabo pa ne vem kaj dejansko tam dovolijo oz. rabiš s sabo. A je dovolj vložkov in mrežastih spodnjih hlačk? V nekaterih porodnišnicah baje zelo poredko previjajo dojenčke, če hočeš pogosteje moraš imeti s sabo pleničke. Kako je s tem? Kaj pa spalna srajčka, jutranka, svoji copati? Ali kaj od tega dovolijo ali moraš bit v porodnišničnih oblačilih? Da ne bom vzela s sabo stvari ki jih ne bom mogla potem sploh uporabiti...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Porodnišnica Šempeter
19.1.2008 18:07:50   
bugnavilea
Pa sej še jst poštemplam sem. Naj najprej napišem, da sem pred tremi leti in pol rodila v Šempetru. Pri samem porodu bi se sicer lahko babica nekoliko bolj potrudila (ne vem kako se je klicala), pa so bile še nekatere malenkosti, ki bi jih lahko boljše izpeljali, ampak na koncu (zaradi nenapredovanja poroda) so mi naredili CR in moram reči, da če pogledam vse skupaj sem bila kar zadovoljna s tem kako so vse skupaj izpeljali. Na oddelku sem se pa imela krasno. Že res, da so nekatere sestre mal tečne ... ampak saj sem tudi jaz kdaj ... ampak nasplošno sem bila z oskrbo tam zelo zadovoljna. Kadarkoli sem jih potrebovala, so priskočile na pomoč ... karkoli sem jih vprašala so se potrudile in mi odgovorile in pojasnile. Skratka ... tam sem se počutila kot človek in ne kot številka.

Sedaj pa bi vas še rada vprašala za nasvet ... namreč ... Sem tik pred drugim porodom. Tokrat nosim dvojčke in sem v 32. tednu. Redno hodim na kontrole v Ljubljano in zdravnica, ki me gor sledi, je bolj za to, da bi rodila v Ljubljani ... čeprav je rekla, da če prilezemo do 36. tedna, da se lahko naročim tudi za CR v Šempetru. Mene je sicer Ljubljanska porodnišnica (E oddelek) precej razočarala (pred novim letom sem morala par dni ostati noter) in da ne govorimo o tem, da je pač "daleč" od doma. Tudi ta časovna omejitev obiskov mi ne diši preveč (v Šempetru sem imela obiske skoraj cel dan, pa noben ni kompliciral). In sedaj nekako kolebam med tem ali naj se odločim za LJ ali Šempeter. Vem, da je v Ljubljani več strokovanjakov in aparatur in vsega ... ampak tudi v Šempetru niso ravno od včeraj. Imajo izkušnje tako z nedonošenčki kot z dvojčki (lani se jih je tam rodilo celo 12). Je pa tudi res, da če je kaj narobe otroka pošljejo v LJ ti pa ostaneš tam.

Kaj mi priporočate? Nekatere ste tam zaposlene ... a znaste kaj več povedat o tem koliko je kader vzposobljen za te "posebne" primere ... kakšne aparature sploh imajo (da respiratorja ni sem že zasledila) ... in kakšne so izkušnje z dvojčki tam? Najraje bi se kar en dan odpravila do porodnišnice in povprašala tam ... na licu mesta ... user posted image  ... sam ne vem kako bi to zgledalo in kako bi me sploh tam sprejeli. user posted image

(odgovor članu gerilum)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?